ingrediƫnten
120 g pure chocolade
125 g boter
2 kopjes suiker
2 zakjes vanillesuiker
4 eieren
2 kopjes gezeefde zelfrijzende bloem
materialen
1 glazen kom van 2 liter
1 pot waarin deze kom past
1 maatbeker met aanduiding van 1 kop ( Amerikaanse "cup" = +/- 240 ml )
2 ovenschotels van 20 cm x 15 cm
mixer/lepel om te roeren
een zeef
1.Smelt de chocolade en de boter "au bain marie" .dat betekent dat je de chocolade en de boter in de
glazen kom doet en die dan in een pot met warm water op het vuur verwarmd.
2.Als de chocolade en de boter gesmolten zijn voeg je al roerend de suiker,de vanillesuiker en de
eieren toe.
3.tenslotte meng je er de bloem door en giet alles in 2 ingeboterde ovenschotels.
4.Bak de Brownie +/- 45 min op 180 graden.
5. laat de Brownie even afkoelen, snij hem in vierkanten en dan smullen.
|