wat heb je nodig om dit klaar maken?
voor de gehaktballetjes: 600 g gehakt,5 eieren,paneermeel,boter,nootmuskaat en peper en zout
eerst gaan we de eitjes hard koken.leg ze 10 min in een pot met kokend water
leg 1 ei opzij voor het klaarmaken van het gehakt
neem een kom ,doe er het gehakt in,voeg wat zouten peper bij
breek het extra ei en doe het er bij het gehakt.
strooi wat paneermeel over het vlees en rasp wat nootmuskaat
was eerst goed je handen en kneed het gehakt tot een stevig mengsel.
nu kan je de vogelnestjes maken .rol een bal van zo'n 5 tot 6 cm dik.neem de bal in je hand en duw er
een kuiltje in.leg een hard gekookt ei in het kuiltje en doe het vlees er rond.
Druk de gehaktbal goed aan.
leg de vogelnestjes op een groot bord.verwarm de oven op 180 graden.
zet een pan op het vuur met een klontje boter.geef de vogelnestjes een goudbruin korstje
leg ze dan in een schotel en bak ze verder in de oven 25 tot 30 min tenslotte
prik eens in de vogelnestjes om te kijken of ze gaar zijn.snij ze in twee en leg ze op een bord doe er enkele lepels tomatensaus rond
doe er lekkere patatjes,puree of frietjes bij.
|