Welkom op onze blog!
Foto
Inhoud blog
  • Proficiat Nandy!
  • Tiana bijna jarig!
  • Een koffer vol...
  • Hip hip hoera voor Lou!
  • Robrechts tiramisu
    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    Zoeksites
  • Beeldbank
  • Google
  • Meester Sipke
  • Netwijs
  • Wikipedia
  • Willem Wever
  • Leuk leren
  • Tafels
  • Huiswerkweb
  • Rekenweb
  • Digitips
  • Hot potatoes
  • Leren is een makkie
  • Oefenstof
  • Rekentaal

    Ontspanning
  • Kleurplaten
  • Funnygames
  • Spele.nl
  • Ketnet
  • Moppentrommel
  • Speelzolder
  • Spelletjes.nl
  • Sudoku
  • Speeleiland
  • Symbaloo vierde leerjaar

    Spelling
  • Tijd voor taal woordpakketoefeningen
  • Voorgelezen woordpakketten
  • Op naar het Bingeleiland!
  • Bingel
  • Onze foto's
  • Foto
    Sint-Norbertus, 4de leerjaar
    Welkom in onze keileuke klas!
    01-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip met appelmoes en pure
    Klik op de afbeelding om de link te volgen HALLO IEDEREEN IK GA JULLIE VERTELLEN HOE JE KIP MET APPELMOES  EN PUREE MAAKT.

    wat heb je nodig voor vier personen :
    10 AARDAPPELEN
    9 APPELS
    3 KIPFILETS

    WE BEGINNEN MET DE APPELS HUN KLOKHUIS ER UIT TE DOEN DAARNA GAAN WE DE APPELS SCHILLEN.
    WE SNIJDEN
    DE APPELS IN KLEINE STUKJES EN DOE DE STUKJES IN EEN KOOKPOT OP EEN LAAG VUURTJE LAAT DE APPELS STOVEN.
    DIT DUURT 25 MINUTEN.


    01-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scampi s
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1. Pel de scampi s drog ze dan met keukenrol.
    2. 2auine fijn snijden.
    3. 2 teentjes look.
    4. verse peterselie fijn snijde.
    5. punt2/3 en 4saame in een pan doen bakken in boter en olijfolie
     en goed af kruide met peper en zout.
    6. 5 tomaten fijn snijde en nog 1 auin.
    7. doe boter en olijfolie in een pan doen en punt 6 er bij in doen.
    8. en dan alles saamen in een grote pot doen.
    9. tomatensaus en tomatenpuree bij doen.
    10. afwerken met peterselie en sambal oelek van suzi wan

    INGREDIENTEN
    -900 gr scampi s
    -bakboter en olijfoli
    -3 grote auine
    -peterselie
    -look
    -5 tomaten
    tomatensaus
    -tomatenpuree
    -sambal oelek van suzi wan
    peper en zout

    MATERIAAL
    -pan
    -pot
    -mes
    -houte lepel om te roere
    smakelijk eete iedereen

    01-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POMPOENSTOMP VAN BRAM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen INGREDIËNTEN
    1 kleine pompoen
    aardappelen
    2 eetlepels zure room
    peper & zout
    nootmuskaat
    een half blokje groentenbouillon
    1 eetlepel boter

    WERKWIJZE
    schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes
    schil de aardappelen tot je evenveel hebt als de pompoen
    breng de aardappelen aan de kook in gezouten water,doe er na 5 minuten de pompoenen het halve
    blokje bouillon bij
    giet af waneer je gemakelijk in de aardappelen kunt prikken
    laat eventjes uitdruppen
    prak de aardappelen en de pompoen samen in de kookpot
    kruid met peper & nootmuskaat
    meng de boter & zure room erdoor, warm nog even op

    lekker met gebakken spek of merguez!!!

    01-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panna Cotta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen                                                                Very Happy  LIEVE MENSEN MIJN GERECHT IS PANNA COTTAVery Happy

    INGREDIËNTEN(4personenVery Happy)

    - 200 gram rode vruchten
    - 2,5 DL room
    - 2 gelatineblaadjes
    - 100 gram kristalsuiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 eetlepel honig
    - 1 vanille stokje

                                    NU GAAN WE HET KLAARMAKENVery Happy

    Doe de kristalsuiker de room en de vanillesuiker samen in een steelpan.
    Snij het vanillestokje open,schraap de pitjes eruit en doe het samen met het stokje bij het mengsel.
    Verwar tot net onder het kook punt.
    Lat ondertussen de gelatineblaadjes in koud water weken.
    Haal de room van het vuur.
    Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze al roerend bij de room.
    Giet het in kommetjes en zet 5 uur in koelkast om op te stijven.

                                      SAUS:

    Verwarm de vruchten in een pannetje. Plet ze en giet door een zeef boven een kom.
    Doe de honing bij het vocht.
    Giet de saus op de panna cotta.

    SMAKELIJK


    groetjes

    Jesse

    01-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen van Willem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen HOE MAAK JE MOSSELEN?

    ingrediënten

    2 wortels
    3 ajuinen
    1 selder
    1 pak mosselen van 2 kg
    1 klontje boter 100 gram

    MATERIAAL

    1 mes
    1 kookpot

    BEREIDING

    1. Eerst ga je de mosselen schoon maken.
    2.Snijd dan alle groenten in stukjes en stop ze in deen kookpot
    (selder, ajuin, wortel) .
    3.Leg de mosselen er bovenop, een beetje boter kan geen kwaad.
    4.Laat nu alles 10 minuten koken totdat het water begint te schuimen en de mosselen open gaan.
    5.Nu kan je lekkere mosselen eten. :D





    29-01-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4/4 koek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is het recept voor een 4/4 koek.

    Wat heb je nodig?

    4 eieren
    250 gram zelfrijzende bloem
    250 gram suiker
    160 gram boter
    2 pakjes vanillesuiker

    Eerst neem je de eieren en doe je het eigeel en het eiwit in een apart kommetje.

    Het eiwit moet je opkloppen tot het helemaal stijf is.

    De eierdooiers, boter en suiker moet je ongeveer 30 minuten roeren tot alles goed met elkaar vermengd is.       

    Dan neem je een zeefje en zeef je de bloem.

    Daarna doe je de gezeefde bloem en het stijfgeklopt eiwit bij het mengsel van eierdooiers, boter en suiker.

    Vervolgens neem je een bakvorm, beboter je deze en bestrooi hem met een beetje bloem. Dit is  om ervoor te zorgen dat je koek niet blijft plakken in de bakvorm.

    Nu giet  je het deeg in de bakvorm en zet je die in de oven op 180° C.

    Af en toe moet je eens kijken of je koek al klaar is. Dit kan je doen door met een breinaald in de koek te prikken.

    De koek is klaar als er niets meer aan de breinaald blijft plakken.

    Smakelijk eten!

    29-01-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appelcake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Appelcake
    een appelcake maakje zoals katre kaar.


    Dit heb je nodig:
    250g zelfrijzende bloem-250g boter-
    250g suiker-4 eieren-4 appels-
    1 zakje vanillesuiker


    Het recept:
    meng de boter met de suiker en de vanillesuiker door
    ellaar.Splits de eieren.Meng de eierdooier door
     het mengsel.Zeef de bloem en meng dit ook door 
    het mengsel.Klop het eiwit stijf en spatel
    het voorzicht door het mengsel.
    Schil de appels en doe het klokhuis 
    er uit en maak er schijfjes van.
     Besmeer een bakvorm met boter.
    Voorverwarm de oven op 175°C 15min.
    Bedek de bodem met een laag van het mengsel.
    Leger de schijfjes appel op en bedek het met de rest van het mengsel.Verlaag de
    tempratuur naar 160°c 35à40min.Om te kijkenof hij goed is of slecht is.Dan prik je er een er een naalt 
    door en als hij droog is dan is hij goed als hij nad is dan de cake er tug in. 

    28-01-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spaghetti carbonara
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    spaghetti carbonara

    vandaag ga ik chef diego je vertellen hoe je spaghetti carbonara maakt
     je hebt nodig
    eieren 
     spek blokjes
    gemalen kaas
        peterselie                                                                           
     pasta bv (tagliateli)
     eens alles bij elkaar genomen
     beginnen we met de bereiding
     we zetten een kookpot op een hoog vuur
    voor de pasta eens  het kookt doen we de pasta 
     we de spek blokjes in,tot deze aldente   is beetgaar      
    Ondertussen dat de pasta op staat   
    bakken  we de spek blokjes 
    als de spek blokjes  gebakken zijnlaten
    we deze uitlekken in  een zeef  
    we breken de eieren afkruiden met
    zwarte peper en zout en deze opkloppen
    en gemalen er bij doen

    spek blokjes er ook in leggen    
    en niet vergeten de peterselie fijn hakken
     giet de pasta af
     en doe de pasta terug in de kookpot en de saus afgieten
    en tenslotten op dienen aan de beste klasgenoten
    ik hoop dat jullie het leuk vonden 
    en nu lekker smullen
    smakelijk !!!!

                    
                                        smakelijk !!!!!!                                           

    28-01-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minuutpannenkoeken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept van quinten

    200 g bloem
    1/2 l melk
    1 pakje vanillesuiker
    4 eieren

    doe de bloem in een kom en meng hem met de vanillesuiker.

    maak in het midden van de bloem een kuiltje waarin je de 
    eieren en de melk door elkaar klopt.
    Meng langzaam met de bloem tot een gladde en klontervrije massa

    doe nu vet in de koekenpan en bak hierin op een hoog vuur de
    dunne pannenkoekjes.

    28-01-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malse chocoladetaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Wat heb je nodig?
    3 eieren, 
    170 g suiker,
    100 g chocolade,
    100 g boter + iets extra voor de bakvorm,
    50 g gezeefde bloem,
    een snufje zout,
    en bloemsuiker of iets anders om te versieren.
    Hoe maak je het?
    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Breek de eieren in een kom.Voeg de suiker en het zout toe.
    Roer er daarna de bloem doorheen.
    Smelt de chocolade op een zacht vuurtje.
    Haal de pan van het vuur zodra de chocolade gesmolten is 
    en er lekker uitziet.
    Giet dan de chocolade bij het deeg en roer goed.
    Neem een ronde of lange bakvorm.Vet de bakvorm in 
    en giet het deeg erin.Plaats de bakvorm in de oven en bak
    de taart in 20 minuten.
    Je kan je taart nog versieren met bloemsuiker of iets anders.
    Nu is je taart klaar en kun je hem opeten.
    Eet smakelijk!!!
    Dit is de lievelingstaart van Marthe Algoed.Cool

    28-01-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog niet gedaan...
    Ook onze schilderkunsten willen we tonen in M!
    We bekeken de werken van de Franse kunstenaar CORNEILLE van dichterbij en maakten onze eigen versie ervan.
    De resultaten zie je (nog) niet op deze blog... die kun je komen bewonderen en hopelijk ook KOPEN in Museum M op donderdag 21 februari!
    Allen daarheen!!!










    26-01-2013 om 13:36 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat maken wij voor de veiling in M?
    Ons kunstproject gaat verder en we maken 3D-hartjes met ballonnen, lijm en wol.
    Die zullen mooi staan in de tentoonstelling in Museum M!
    (als ze lukken, natuurlijk...)














    26-01-2013 om 13:32 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterpret
    Na ons bezoek aan Gasthuisberg, hadden we toch wel nood aan een beetje frisse lucht.Wat leuk dat het nu net zoveel gesneeuwd had!
    We organiseerden een heuse sneeuwpoppenwedstrijd in de schooltuin!
    Wie wordt de winnaar???






























    15-01-2013 om 19:58 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op bezoek in Gasthuisberg
    Op een echte winterdag trokken we met het derde en vierde leerjaar naar Gasthuisberg.
    Een ziekenhuis lijkt voor veel kinderen en grote mensen niet meteen een leuke plaats. Maar wij mochten een kijkje achter de schermen nemen en ontdekten dat het helemaal niet zo eng hoeft te zijn. We bekeken ondermeer een stukje van het kinderziekenhuis, waar prachtige schilderwerkjes de muren versieren, de spannende spoedafdeling en het dagziekenhuis.
    We vielen bijna achterover toen we enkele cijfertjes over Gasthuisberg hoorden (kijk maar op de foto's) en we voelden ons echte dokters in spe met onze haarnetjes en mondmaskertjes!
    Kortom, een boeiende uitstap!






























    15-01-2013 om 19:52 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst in de kijker
    Een nieuw schoolproject!
    We slaan met alle klassen samen de handen in elkaar en gaan werken rond... kunst!
    En niet zomaar..., want aan dit verhaal komt nog een staartje. Wacht maar af.
    Het project werd alvast gestart met een interactief, kunstig toneeltje.












    15-01-2013 om 19:40 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kommagetallen
    In december leerden we voor het eerst werken met kommagetallen.
    Nee, eigenlijk klopt dat niet... want jullie kunnen natuurlijk al lang werken met de euro en dat zijn ook vaak getallen met een komma.
    Toch zagen we nu pas hoe die dingen in mekaar zitten.
    Hier kun je nog eens oefenen.
    (Klik op de prent.)

    27-12-2012 om 14:33 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.breuken
    In de bijlages vind je heel wat oefeningen op breuken.
    Het is heel belangrijk dat je dit stukje goed onder de knie hebt...
    Dus: oefenen maar!

    Bijlagen:
    http://www.kabage.be/ict/e-school/e-map-4/e-wis-4/bewerkingen/breukhaasjes/reeks1.htm   
    http://www.kabage.be/ict/e-school/e-map-4/e-wis-4/bewerkingen/breukhaasjes/reeks2.htm   
    http://www.kabage.be/ict/e-school/e-map-4/e-wis-4/bewerkingen/breukhaasjes/reeks3.htm   
    http://www.kabage.be/ict/e-school/e-map-4/e-wis-4/bewerkingen/breukhaasjes/reeks4.htm   
    http://www.kabage.be/ict/e-school/e-map-4/e-wis-4/getallenkennis/L4-breuken1.htm   

    27-12-2012 om 14:25 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.metend rekenen

    Een oefening uit het werkboek wordt veel leuker op het net!

    Ga je mee planken zagen?  Klik hier!

    wiskunde10

    27-12-2012 om 14:23 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.werkwoorden
    Werkwoorden in de tegenwoordige tijd

     

    Smurf

    Oefening 1                 Oefening 2

    Oefening 3                 Oefening 4

    Oefening 5                 Oefening 6

    Oefening 7

    27-12-2012 om 14:22 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstloop
    We lieten ons van onze sportiefste kant zien (de kinderen dan toch...) in het Leuvense stadspark.
    Proficiat aan alle lopers! Knap gedaan!

















    18-12-2012 om 21:06 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek




    Blog als favoriet !

    Andere blogs in Sint-Norbertus.
  • De school
  • eerste kleuterklas
  • tweede kleuterklas
  • derde kleuterklas
  • eerste leerjaar
  • tweede leerjaar
  • derde leerjaar
  • vijfde leerjaar
  • zesde leerjaar
  • peuterklas

    Volg het werk van onze groene ridders!
  • De sMOSsertjesblog

  • Blijf jij ook graag op de hoogte van
    wat er in de wereld zo allemaal gebeurt?
    Kijk dan naar Karrewiet,
    dat kan ook via deze link!

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • -0001

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs