1. Pel de scampi s drog ze dan met keukenrol. 2. 2auine fijn snijden. 3. 2 teentjes look. 4. verse peterselie fijn snijde. 5. punt2/3 en 4saame in een pan doen bakken in boter en olijfolie en goed af kruide met peper en zout. 6. 5 tomaten fijn snijde en nog 1 auin. 7. doe boter en olijfolie in een pan doen en punt 6 er bij in doen. 8. en dan alles saamen in een grote pot doen. 9. tomatensaus en tomatenpuree bij doen. 10. afwerken met peterselie en sambal oelek van suzi wan
INGREDIENTEN -900 gr scampi s -bakboter en olijfoli -3 grote auine -peterselie -look -5 tomaten tomatensaus -tomatenpuree -sambal oelek van suzi wan peper en zout
MATERIAAL -pan -pot -mes -houte lepel om te roere smakelijk eete iedereen
Eerst neem je de eieren en doe je het eigeel en het eiwit in een apart kommetje.
Het eiwit moet je opkloppen tot het helemaal stijf is.
De eierdooiers, boter en suiker moet je ongeveer 30 minuten roeren tot alles goed met elkaar vermengd is.
Dan neem je een zeefje en zeef je de bloem.
Daarna doe je de gezeefde bloem en het stijfgeklopt eiwit bij het mengsel van eierdooiers, boter en suiker.
Vervolgens neem je een bakvorm, beboter je deze en bestrooi hem met een beetje bloem. Dit is om ervoor te zorgen dat je koek niet blijft plakken in de bakvorm.
Nu giet je het deeg in de bakvorm en zet je die in de oven op 180° C.
Af en toe moet je eens kijken of je koek al klaar is. Dit kan je doen door met een breinaald in de koek te prikken.
De koek is klaar als er niets meer aan de breinaald blijft plakken.
Dit heb je nodig: 250g zelfrijzende bloem-250g boter- 250g suiker-4 eieren-4 appels- 1 zakje vanillesuiker
Het recept: meng de boter met de suiker en de vanillesuiker door ellaar.Splits de eieren.Meng de eierdooier door het mengsel.Zeef de bloem en meng dit ook door het mengsel.Klop het eiwit stijf en spatel het voorzicht door het mengsel. Schil de appels en doe het klokhuis er uit en maak er schijfjes van. Besmeer een bakvorm met boter. Voorverwarm de oven op 175°C 15min. Bedek de bodem met een laag van het mengsel. Leger de schijfjes appel op en bedek het met de rest van het mengsel.Verlaag de tempratuur naar 160°c 35à40min.Om te kijkenof hij goed is of slecht is.Dan prik je er een er een naalt door en als hij droog is dan is hij goed als hij nad is dan de cake er tug in.
Na ons bezoek aan Gasthuisberg, hadden we toch wel nood aan een beetje frisse lucht.Wat leuk dat het nu net zoveel gesneeuwd had! We organiseerden een heuse sneeuwpoppenwedstrijd in de schooltuin! Wie wordt de winnaar???
Op een echte winterdag trokken we met het derde en vierde leerjaar naar Gasthuisberg. Een ziekenhuis lijkt voor veel kinderen en grote mensen niet meteen een leuke plaats. Maar wij mochten een kijkje achter de schermen nemen en ontdekten dat het helemaal niet zo eng hoeft te zijn. We bekeken ondermeer een stukje van het kinderziekenhuis, waar prachtige schilderwerkjes de muren versieren, de spannende spoedafdeling en het dagziekenhuis. We vielen bijna achterover toen we enkele cijfertjes over Gasthuisberg hoorden (kijk maar op de foto's) en we voelden ons echte dokters in spe met onze haarnetjes en mondmaskertjes! Kortom, een boeiende uitstap!
Een nieuw schoolproject! We slaan met alle klassen samen de handen in elkaar en gaan werken rond... kunst! En niet zomaar..., want aan dit verhaal komt nog een staartje. Wacht maar af. Het project werd alvast gestart met een interactief, kunstig toneeltje.
In december leerden we voor het eerst werken met kommagetallen. Nee, eigenlijk klopt dat niet... want jullie kunnen natuurlijk al lang werken met de euro en dat zijn ook vaak getallen met een komma. Toch zagen we nu pas hoe die dingen in mekaar zitten. Hier kun je nog eens oefenen. (Klik op de prent.)