Dit is het recept voor een 4/4 koek.
Wat heb je nodig?
4 eieren
250 gram zelfrijzende bloem
250 gram suiker
160 gram boter
2 pakjes vanillesuiker
Eerst neem je de eieren en doe je het eigeel en het eiwit in een apart kommetje.
Het eiwit moet je opkloppen tot het helemaal stijf is.
De eierdooiers, boter en suiker moet je ongeveer 30 minuten roeren tot alles goed met elkaar vermengd is.
Dan neem je een zeefje en zeef je de bloem.
Daarna doe je de gezeefde bloem en het stijfgeklopt eiwit bij het mengsel van eierdooiers, boter en suiker.
Vervolgens neem je een bakvorm, beboter je deze en bestrooi hem met een beetje bloem. Dit is om ervoor te zorgen dat je koek niet blijft plakken in de bakvorm.
Nu giet je het deeg in de bakvorm en zet je die in de oven op 180° C.
Af en toe moet je eens kijken of je koek al klaar is. Dit kan je doen door met een breinaald in de koek te prikken.
De koek is klaar als er niets meer aan de breinaald blijft plakken.
Smakelijk eten!
|