Appelcake een appelcake maakje zoals katre kaar.
Dit heb je nodig: 250g zelfrijzende bloem-250g boter- 250g suiker-4 eieren-4 appels- 1 zakje vanillesuiker
Het recept: meng de boter met de suiker en de vanillesuiker door ellaar.Splits de eieren.Meng de eierdooier door het mengsel.Zeef de bloem en meng dit ook door het mengsel.Klop het eiwit stijf en spatel het voorzicht door het mengsel. Schil de appels en doe het klokhuis er uit en maak er schijfjes van. Besmeer een bakvorm met boter. Voorverwarm de oven op 175°C 15min. Bedek de bodem met een laag van het mengsel. Leger de schijfjes appel op en bedek het met de rest van het mengsel.Verlaag de tempratuur naar 160°c 35à40min.Om te kijkenof hij goed is of slecht is.Dan prik je er een er een naalt door en als hij droog is dan is hij goed als hij nad is dan de cake er tug in.
|