Inhoud blog
  • Lasagne met zalm en spinazie
  • Klassieke lasagne
  • Feestje...(5 gangen)
  • Scampi met ananas en curryroom
  • Kalfs/varkens fricasee
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Koken voor pinda- en andere mama's

    04-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gele rijstpap
    1.2 liter verse volle melk
    1 doosje room
    250 gram dessertrijst (ik gebruik altijd bosto, en de dessertrijst)
    3 doosjes safraan
    klein beetje vanillepoeder (ik gebruik gemalen vanille van vanihé)

    Laat melk en room samen koken, voeg rijst toe, als het terug kookt op zacht vuurtje zetten. 40 minuten laten koken, om de 5-10 minuten roeren. Safraan en vanillepoeder halverwege toevoegen.

    Opdienen met bruine suiker... superlekker !!!

    Je kan ook twee eetlepels suiker op einde aan toevoegen, maar ik doe dat eigenlijk bijna nooit, vermits er al suiker op gaat.

     

     


    04-09-2010 om 14:16 geschreven door roetje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensribbetjes (in oven bereid) in zoet/zure saus met rijst


    Ingredienten:
    Varkensribbetjes
    Kruiden: peper zout nootmuskaat en (knof)lookpoeder
    Boter
    Tomatenketchup
    Suiker
    Azijn
    Water
    Bloem (mais of gewone) of ander bindmiddel

    Bereiding:
    Varkensribbetjes halen, vleesribben dan, dus waar veel vlees aanzit, kruiden met peper zout nootmuskaat en beetje lookpoeder, klontjes boter (magarine, vloeibare magarine) op, en drie kwartier in oven van 180 graden.
    Ondertussen zoet zure saus maken (4 eetlepels tomatenketchups, 4 eetlepels suiker, 4 eetlepels gewone azijn en halve liter water, binden met maisbloem of gewone bloem, of bindmiddel zonder melk of zo).
    Die saus giet je over je vlees en dan laat je dat nog half uur in hete oven staan ... SUBLIEM !!! Daar rijst bij... njam ...

    o ja je moet wel braaf halverwege uw ribbekes omdraaien... na half uurtje of zo en dan na kwartiertje in de saus ook nog eens. Saus wordt beetje karamelachtig .. ziet er raar uit maar is super super lekker

    02-09-2010 om 00:00 geschreven door roetje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


    Archief per week
  • 21/03-27/03 2011
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs