Laat melk en room samen koken, voeg rijst toe, als het terug kookt op zacht vuurtje zetten. 40 minuten laten koken, om de 5-10 minuten roeren. Safraan en vanillepoeder halverwege toevoegen.
Opdienen met bruine suiker... superlekker !!!
Je kan ook twee eetlepels suiker op einde aan toevoegen, maar ik doe dat eigenlijk bijna nooit, vermits er al suiker op gaat.
Varkensribbetjes (in oven bereid) in zoet/zure saus met rijst
Ingredienten: Varkensribbetjes Kruiden: peper zout nootmuskaat en (knof)lookpoeder Boter Tomatenketchup Suiker Azijn Water Bloem (mais of gewone) of ander bindmiddel
Bereiding: Varkensribbetjes
halen, vleesribben dan, dus waar veel vlees aanzit, kruiden met peper
zout nootmuskaat en beetje lookpoeder, klontjes boter (magarine,
vloeibare magarine) op, en drie kwartier in oven van 180 graden. Ondertussen
zoet zure saus maken (4 eetlepels tomatenketchups, 4 eetlepels suiker,
4 eetlepels gewone azijn en halve liter water, binden met maisbloem of
gewone bloem, of bindmiddel zonder melk of zo). Die saus giet je over je vlees en dan laat je dat nog half uur in hete oven staan ... SUBLIEM !!! Daar rijst bij... njam ...
o
ja je moet wel braaf halverwege uw ribbekes omdraaien... na half uurtje
of zo en dan na kwartiertje in de saus ook nog eens. Saus wordt beetje
karamelachtig .. ziet er raar uit maar is super super lekker