Inhoud blog
  • Lasagne met zalm en spinazie
  • Klassieke lasagne
  • Feestje...(5 gangen)
  • Scampi met ananas en curryroom
  • Kalfs/varkens fricasee
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Koken voor pinda- en andere mama's

    25-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebraden kip met champignonroomsaus en frietjes
    Gebraden kip,
    Neem een kip, doe er kippenkruiden op. En doe er beetje vetstof op. Leg in oven schaal en zet in hete oven (180 graden).

    Keer om het kwartier op. Giet de vetstof (die in de schaal ligt) regelmatig over de kip. Hoelang het in de oven moet hangt van grootte van kip af. Meestal iets meer dan uur. Kip wordt lekker knapperig, zonder dat je er spit of zo voor nodig hebt.


    Champignonroomsaus

    Ik bak mijn champignonnetjes aan in kruidenboter, geeft extra smaak.Champignons kruiden met peper, klein beetje zout. Daarna half om half room en melk toevoegen. De jus die uit kip gelopen is er bij voegen, indikken. En nog afkruiden met peper; zout en nootmuskaat. (eventueel beetje kippenboullion, of wat kippenkruiden geven extra smaak).


    Frietjes

    Frietjes snij je van bintjes aardappelen, die je wast en goed droog wrijft, daarna eerste keer bakken op 170 graden (tot ze net geel zien) Volledig af koelen en dan heet (heetste stand) terug afbakken voor paar minuten.

    25-08-2010 om 18:32 geschreven door roetje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof in de oven
    Kook stronkjes witloof af (ook stomen kan), tot ze beetgaar zijn.
    Laat ze nacht uitlekken (héél belangrijk zeker bij koken, anders wordt saus veel te waterig)
    Rol de uitgelekte stukjes witloof in ham.
    Maak kaassaus (bloem,boter tot roux maken, dan melk toevoegen, eens het kookt kaas toevoegen en afkruiden met peper zout en nootmuskaat).

    Giet die over de in ovenschaal gelegde rolletjes. Doe er nog gemalen kaas over en laat gratineren.

    Serveer met puree die je in oven kan korstje laten krijgen door er paneermeel met klontjes boter bovenop te doen (lekker!)


    Heb je over? Doe de volgende dag, de overschot van witloof, ham, saus en puree in bladerdeeg, dek af met bladerdeeg en je hebt witlooftaart, ook héél lekker!


    24-08-2010 om 20:53 geschreven door roetje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoet-zure saus
    Wij eten vanavond rijst met loempia's en zoet-zure saus.

    Loempia's koop ik gewoon diepvries.

    Maar zoet-zure saus maak ik wel zelf, dus receptje voor liefhebbers.

    4 eetlepels suiker
    4 eetlepels tomatenketchup
    4 eetlepels azijn (gewone alcoholazijn)
    1/2 liter water
    naar smaak coctailfruit of blikje ananas
    maizena om te dikken

    Je mengt gewoon alles in steelpannetje, brengt het aan de kook en dikt het in met maizena, makkelijker kan het haast niet. En ik vind hem véél lekkerder dan de potjes.

    23-08-2010 om 13:47 geschreven door roetje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 21/03-27/03 2011
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs