Inhoud blog
  • Lasagne met zalm en spinazie
  • Klassieke lasagne
  • Feestje...(5 gangen)
  • Scampi met ananas en curryroom
  • Kalfs/varkens fricasee
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Koken voor pinda- en andere mama's

    02-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensribbetjes (in oven bereid) in zoet/zure saus met rijst


    Ingredienten:
    Varkensribbetjes
    Kruiden: peper zout nootmuskaat en (knof)lookpoeder
    Boter
    Tomatenketchup
    Suiker
    Azijn
    Water
    Bloem (mais of gewone) of ander bindmiddel

    Bereiding:
    Varkensribbetjes halen, vleesribben dan, dus waar veel vlees aanzit, kruiden met peper zout nootmuskaat en beetje lookpoeder, klontjes boter (magarine, vloeibare magarine) op, en drie kwartier in oven van 180 graden.
    Ondertussen zoet zure saus maken (4 eetlepels tomatenketchups, 4 eetlepels suiker, 4 eetlepels gewone azijn en halve liter water, binden met maisbloem of gewone bloem, of bindmiddel zonder melk of zo).
    Die saus giet je over je vlees en dan laat je dat nog half uur in hete oven staan ... SUBLIEM !!! Daar rijst bij... njam ...

    o ja je moet wel braaf halverwege uw ribbekes omdraaien... na half uurtje of zo en dan na kwartiertje in de saus ook nog eens. Saus wordt beetje karamelachtig .. ziet er raar uit maar is super super lekker

    02-09-2010 om 00:00 geschreven door roetje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebraden kip met champignonroomsaus en frietjes
    Gebraden kip,
    Neem een kip, doe er kippenkruiden op. En doe er beetje vetstof op. Leg in oven schaal en zet in hete oven (180 graden).

    Keer om het kwartier op. Giet de vetstof (die in de schaal ligt) regelmatig over de kip. Hoelang het in de oven moet hangt van grootte van kip af. Meestal iets meer dan uur. Kip wordt lekker knapperig, zonder dat je er spit of zo voor nodig hebt.


    Champignonroomsaus

    Ik bak mijn champignonnetjes aan in kruidenboter, geeft extra smaak.Champignons kruiden met peper, klein beetje zout. Daarna half om half room en melk toevoegen. De jus die uit kip gelopen is er bij voegen, indikken. En nog afkruiden met peper; zout en nootmuskaat. (eventueel beetje kippenboullion, of wat kippenkruiden geven extra smaak).


    Frietjes

    Frietjes snij je van bintjes aardappelen, die je wast en goed droog wrijft, daarna eerste keer bakken op 170 graden (tot ze net geel zien) Volledig af koelen en dan heet (heetste stand) terug afbakken voor paar minuten.

    25-08-2010 om 18:32 geschreven door roetje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof in de oven
    Kook stronkjes witloof af (ook stomen kan), tot ze beetgaar zijn.
    Laat ze nacht uitlekken (héél belangrijk zeker bij koken, anders wordt saus veel te waterig)
    Rol de uitgelekte stukjes witloof in ham.
    Maak kaassaus (bloem,boter tot roux maken, dan melk toevoegen, eens het kookt kaas toevoegen en afkruiden met peper zout en nootmuskaat).

    Giet die over de in ovenschaal gelegde rolletjes. Doe er nog gemalen kaas over en laat gratineren.

    Serveer met puree die je in oven kan korstje laten krijgen door er paneermeel met klontjes boter bovenop te doen (lekker!)


    Heb je over? Doe de volgende dag, de overschot van witloof, ham, saus en puree in bladerdeeg, dek af met bladerdeeg en je hebt witlooftaart, ook héél lekker!


    24-08-2010 om 20:53 geschreven door roetje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoet-zure saus
    Wij eten vanavond rijst met loempia's en zoet-zure saus.

    Loempia's koop ik gewoon diepvries.

    Maar zoet-zure saus maak ik wel zelf, dus receptje voor liefhebbers.

    4 eetlepels suiker
    4 eetlepels tomatenketchup
    4 eetlepels azijn (gewone alcoholazijn)
    1/2 liter water
    naar smaak coctailfruit of blikje ananas
    maizena om te dikken

    Je mengt gewoon alles in steelpannetje, brengt het aan de kook en dikt het in met maizena, makkelijker kan het haast niet. En ik vind hem véél lekkerder dan de potjes.

    23-08-2010 om 13:47 geschreven door roetje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcake
    Ok vandaag geen maaltijd, eten vanavond croque (tosti voor nederlanders).
    Maar vanmorgen vroeg al wel cake gebakken vermits we zo naar oude vriend gaan en ik niet met lege handen wil toekomen.

    2 appels

    250 gram bloem

    250 gram suiker

    5 eieren

    200 gram boter (gesmolten, magarine kan perfect)

    Meng alles behalve de appel onder elkaar, doe ze in ingevette bakvorm (nu heb ik zelfs gewoon zo aluminium schaaltje; makkelijker voor vervoer) en duw daar de in dunne schijfjes gesneden appel in.


     

     


    20-08-2010 om 10:37 geschreven door roetje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met spekjes en prei
    Benodigdheden:

    Bladerdeeg
    prei
    spekjes
    4 eitjes
    2 dl room
    2 dl melk
    gerapste kaas

    Bak de bladerdeeg blind (doe onder en bovenop de bladerdeeg bakpapier, doe boven op bakpapier spliterwten/bonen/rijst ...) zet 20 minuten in oven van 180 graden.
    Haal uit oven, verwijder bovenste bakpapier samen met vulling (kan je opnieuw gebruiken volgende keer).

    Stoof de prei aan en bak de spekjes, doe dit samen in de voorgebakken bladerdeeg. Meng de ei met de room en melk, kruid af met peper zout en nootmuskaat. Giet over het prei/spek mengsel. Bedek met gerapste kaas.

    Nog ongeveer 15 a 20 minuten in oven van 180 graden. Warm/lauw of koud te eten.

    Je kan dit recept eigenlijk met alle groentjes of vlees/vis maken. Zolang je ei, melk, room verhoudingen juist gebruikt (1 ei per dl vocht).

     


     





    13-08-2010 om 11:26 geschreven door roetje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canaloni
    benodigdheden:
    Canaloni
    gehakt (gemengd)
    ui
    look
    tomatenblokjes (blik)
    champignons

    Melk
    vloeiende bloem
    boter
    kaas

    Canaloni kopen, en naargelang wat op pakje staat afkoken (bij mij was vier minuten), afgieten en afspoelen met koud water.

    Gehakt rul bakken en daarna apart houden, ui en look aanfruiten, bij gehakt doen
    champignonnetjes heel fijn snijden (blokjes), en aanbakken, daar het gehakt met ui en look bijvoegen
    Blokjes tomaat bij doen, maar mag geen saus worden, moet vlees met beetje groentjes onder blijven.
    Afkruiden met Peper, zout, paprikapoeder en basilicum

    Canaloni vullen met afgekoelde vleesmengsel, (prutswerk) lukt goed met ijslepeltje met lange steel, op klein bordje, daarna in ovenschaal leggen.

    Kaassaus maken (bloem, boter tot roux maken, daarna melk toevoegen tot melksaus en dan kaas toevoegen tot die mooi gesmolten is, afkruiden met peper zout en nootmuskaat)
    Kaassaus over rolletjes gieten en kaas overstrooien
    Voor opdienen 20 minuten in oven, eventueel op laatst even grill bij aan om te gratineren.
    En smullen maar.

    13-08-2010 om 11:02 geschreven door roetje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom dit blogje?
    Omdat ik vraag kreeg van heel bijzondere vrouw.

    Dus we gaan het proberen. Gewoon regelmatig lekkere eenvoudige/soms minder eenvoudige receptjes.

    Receptjes zullen vaak niet strikte hoeveelheden zijn, vermits koken voor een groot deel gevoel is. Maar je kan hopelijk hier wel kookideetjes komen opdoen.



    12-08-2010 om 17:30 geschreven door roetje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)


    Archief per week
  • 21/03-27/03 2011
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs