Bak de bladerdeeg blind (doe onder en bovenop de bladerdeeg bakpapier, doe boven op bakpapier spliterwten/bonen/rijst ...) zet 20 minuten in oven van 180 graden. Haal uit oven, verwijder bovenste bakpapier samen met vulling (kan je opnieuw gebruiken volgende keer).
Stoof de prei aan en bak de spekjes, doe dit samen in de voorgebakken bladerdeeg. Meng de ei met de room en melk, kruid af met peper zout en nootmuskaat. Giet over het prei/spek mengsel. Bedek met gerapste kaas.
Nog ongeveer 15 a 20 minuten in oven van 180 graden. Warm/lauw of koud te eten.
Je kan dit recept eigenlijk met alle groentjes of vlees/vis maken. Zolang je ei, melk, room verhoudingen juist gebruikt (1 ei per dl vocht).
Canaloni kopen, en naargelang wat op pakje staat afkoken (bij mij was vier minuten), afgieten en afspoelen met koud water.
Gehakt rul bakken en daarna apart houden, ui en look aanfruiten, bij gehakt doen
champignonnetjes heel fijn snijden (blokjes), en aanbakken, daar het gehakt met ui en look bijvoegen
Blokjes tomaat bij doen, maar mag geen saus worden, moet vlees met beetje groentjes onder blijven.
Afkruiden met Peper, zout, paprikapoeder en basilicum
Canaloni vullen met afgekoelde vleesmengsel, (prutswerk) lukt goed met
ijslepeltje met lange steel, op klein bordje, daarna in ovenschaal
leggen.
Kaassaus maken (bloem, boter tot roux maken, daarna melk toevoegen
tot melksaus en dan kaas toevoegen tot die mooi gesmolten is, afkruiden
met peper zout en nootmuskaat)
Kaassaus over rolletjes gieten en kaas overstrooien
Voor opdienen 20 minuten in oven, eventueel op laatst even grill bij aan om te gratineren.
En smullen maar.
Dus we gaan het proberen. Gewoon regelmatig lekkere eenvoudige/soms minder eenvoudige receptjes.
Receptjes zullen vaak niet strikte hoeveelheden zijn, vermits koken voor een groot deel gevoel is. Maar je kan hopelijk hier wel kookideetjes komen opdoen.