Inhoud blog
  • Lasagne met zalm en spinazie
  • Klassieke lasagne
  • Feestje...(5 gangen)
  • Scampi met ananas en curryroom
  • Kalfs/varkens fricasee
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Koken voor pinda- en andere mama's

    13-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met spekjes en prei
    Benodigdheden:

    Bladerdeeg
    prei
    spekjes
    4 eitjes
    2 dl room
    2 dl melk
    gerapste kaas

    Bak de bladerdeeg blind (doe onder en bovenop de bladerdeeg bakpapier, doe boven op bakpapier spliterwten/bonen/rijst ...) zet 20 minuten in oven van 180 graden.
    Haal uit oven, verwijder bovenste bakpapier samen met vulling (kan je opnieuw gebruiken volgende keer).

    Stoof de prei aan en bak de spekjes, doe dit samen in de voorgebakken bladerdeeg. Meng de ei met de room en melk, kruid af met peper zout en nootmuskaat. Giet over het prei/spek mengsel. Bedek met gerapste kaas.

    Nog ongeveer 15 a 20 minuten in oven van 180 graden. Warm/lauw of koud te eten.

    Je kan dit recept eigenlijk met alle groentjes of vlees/vis maken. Zolang je ei, melk, room verhoudingen juist gebruikt (1 ei per dl vocht).

     


     





    13-08-2010 om 11:26 geschreven door roetje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canaloni
    benodigdheden:
    Canaloni
    gehakt (gemengd)
    ui
    look
    tomatenblokjes (blik)
    champignons

    Melk
    vloeiende bloem
    boter
    kaas

    Canaloni kopen, en naargelang wat op pakje staat afkoken (bij mij was vier minuten), afgieten en afspoelen met koud water.

    Gehakt rul bakken en daarna apart houden, ui en look aanfruiten, bij gehakt doen
    champignonnetjes heel fijn snijden (blokjes), en aanbakken, daar het gehakt met ui en look bijvoegen
    Blokjes tomaat bij doen, maar mag geen saus worden, moet vlees met beetje groentjes onder blijven.
    Afkruiden met Peper, zout, paprikapoeder en basilicum

    Canaloni vullen met afgekoelde vleesmengsel, (prutswerk) lukt goed met ijslepeltje met lange steel, op klein bordje, daarna in ovenschaal leggen.

    Kaassaus maken (bloem, boter tot roux maken, daarna melk toevoegen tot melksaus en dan kaas toevoegen tot die mooi gesmolten is, afkruiden met peper zout en nootmuskaat)
    Kaassaus over rolletjes gieten en kaas overstrooien
    Voor opdienen 20 minuten in oven, eventueel op laatst even grill bij aan om te gratineren.
    En smullen maar.

    13-08-2010 om 11:02 geschreven door roetje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom dit blogje?
    Omdat ik vraag kreeg van heel bijzondere vrouw.

    Dus we gaan het proberen. Gewoon regelmatig lekkere eenvoudige/soms minder eenvoudige receptjes.

    Receptjes zullen vaak niet strikte hoeveelheden zijn, vermits koken voor een groot deel gevoel is. Maar je kan hopelijk hier wel kookideetjes komen opdoen.



    12-08-2010 om 17:30 geschreven door roetje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)


    Archief per week
  • 21/03-27/03 2011
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs