Inhoud blog
  • Lasagne met zalm en spinazie
  • Klassieke lasagne
  • Feestje...(5 gangen)
  • Scampi met ananas en curryroom
  • Kalfs/varkens fricasee
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Koken voor pinda- en andere mama's

    27-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne met zalm en spinazie
    roomspinazie uit diepvries
    melk
    bloem
    magarine/boter
    kaas
    zalm
    witte wijn
    vis boullion
    lasagneblaadjes

    Gaar de zalm (ongeveer 3/4 gaar) in de witte wijn met beetje visboullion in doe de zalm in brokjes
    Maak van bloem en magarine een roux, (zie receptje ander lasagne), doe er geleidelijk melk en het witte wijn/visbouillion mengsel bij tot je gladde saus hebt.

    Bij kokende saus kaas toevoegen, daarna brokjes zalm bij toevoegen. Afkruiden met zout (opletten visbouillion is vaak al vrij zout); peper en nootmuskaat

    Opbouwen lasagne, beginnen met gesmolten diepvries spinazie, blaadje lasagne, witte saus met zalm enzovoort.

    Eindig met witte saus en bestrooi met kaas.

    30 minuten in oven van 180 graden, eventueel op einde onder grill om kaas te gratineren.

    opletten: zorg dat je voldoende saus tussen de laagjes doet, het is het vocht in de saus/spinazie dat de lasagne blaadjes gaart !!

     


     



    27-03-2011 om 10:43 geschreven door roetje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klassieke lasagne
    klassieke lasange

    gehakt
    paprika
    ui
    champignons
    tomatenpassata
    look
    basilicum

    gemalen kaas
    bloem
    boter/magarine
    melk

    lasagnebladeren

    maak rode saus:
    bak je gehakt, met vork prakken zodat je kleine gebakken stukjes krijgt (leg dat even opzij op bord)
    daarna fijngehakte look, ui, champignons en paprika (paprika pellen kan voorkomen dat mensen maaglast ervan krijgen- gewoon met dunschiller lukt best) op laag vuurtje laten stoven tot alles mals is.

    tomatenpassata en basilicum bijvoegen, afkruiden met peper en zout.

    (als er kindjes mee eten die niet graag groentjes eten, gewoon staafmixer in zetten, niemand die de groentjes nog ziet ;))

    Daarna het gehakt terug toevoegen.

    maak witte saus:

    maak van gelijke hoeveelheid bloem en boter een roux, (laat die zachtjes garen tot hij ruikt naar biscuit)

    voeg beetje bij beetje melk toe terwijl je blijft roeren met klopper, tot je een mooie gebonden saus krijgt (bij klontjes, doet ook hier staafmixer wonderen)

    voeg op laatste in de kokende saus 2/3 van de kaas toe; afkruiden peper zout nootmuskaat

    Lasagne maken:

    leg in oven schotel een laagje rode saus, zorg dat het goed overal ligt, ongeveer 2-3 cm dik

    daar leg je lasagneblaadjes naast elkaar op, zodat ook dat alles bedekt, zonder overlappen

    laagje witte saus (idem, voldoende saus zeker overal)

    en zo afwisselend opbouwen, eindigen met witte saus.

    Bestrooi lasagne met kaas en zet 30 minuten in oven op 180 graden. Op einde eventueel grill er bij aan om kaas te gratineren, smullen maar !!!








    27-03-2011 om 10:42 geschreven door roetje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


    Archief per week
  • 21/03-27/03 2011
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs