roomspinazie uit diepvries melk bloem magarine/boter kaas zalm witte wijn vis boullion lasagneblaadjes
Gaar de zalm (ongeveer 3/4 gaar) in de witte wijn met beetje visboullion in doe de zalm in brokjes Maak van bloem en magarine een roux, (zie receptje ander lasagne), doe er geleidelijk melk en het witte wijn/visbouillion mengsel bij tot je gladde saus hebt.
Bij kokende saus kaas toevoegen, daarna brokjes zalm bij toevoegen. Afkruiden met zout (opletten visbouillion is vaak al vrij zout); peper en nootmuskaat
Opbouwen lasagne, beginnen met gesmolten diepvries spinazie, blaadje lasagne, witte saus met zalm enzovoort.
Eindig met witte saus en bestrooi met kaas.
30 minuten in oven van 180 graden, eventueel op einde onder grill om kaas te gratineren.
opletten: zorg dat je voldoende saus tussen de laagjes doet, het is het vocht in de saus/spinazie dat de lasagne blaadjes gaart !!
maak rode saus: bak je gehakt, met vork prakken zodat je kleine gebakken stukjes krijgt (leg dat even opzij op bord) daarna fijngehakte look, ui, champignons en paprika (paprika pellen kan voorkomen dat mensen maaglast ervan krijgen- gewoon met dunschiller lukt best) op laag vuurtje laten stoven tot alles mals is.
tomatenpassata en basilicum bijvoegen, afkruiden met peper en zout.
(als er kindjes mee eten die niet graag groentjes eten, gewoon staafmixer in zetten, niemand die de groentjes nog ziet ;))
Daarna het gehakt terug toevoegen.
maak witte saus:
maak van gelijke hoeveelheid bloem en boter een roux, (laat die zachtjes garen tot hij ruikt naar biscuit)
voeg beetje bij beetje melk toe terwijl je blijft roeren met klopper, tot je een mooie gebonden saus krijgt (bij klontjes, doet ook hier staafmixer wonderen)
voeg op laatste in de kokende saus 2/3 van de kaas toe; afkruiden peper zout nootmuskaat
Lasagne maken:
leg in oven schotel een laagje rode saus, zorg dat het goed overal ligt, ongeveer 2-3 cm dik
daar leg je lasagneblaadjes naast elkaar op, zodat ook dat alles bedekt, zonder overlappen