Starten met lopen - Koens verhaal
Hoe ik op een dag besliste terug wat aan sport te gaan doen...
Ik heb besloten van mijn lui gat op te heffen, loopschoenen aan mijn voeten te steken en terug te beginnen met sporten. Wat is nu een sport die je overal en altijd kan doen, m.a.w. een sport waarvoor je geen excuus kan bedenken om er niet aan te doen: lopen! Eén probleem: ik heb nooit graag gelopen en lig nu al een jaar of vier stil met aktieve sport... Langs de andere kant is het wel een uitdaging...

koenricour.be
    in ontwikkeling

Foto
Foto
Inhoud blog
 • I'm back!
 • Tussentijds...
 • We zijn weer opgestart
 • 2007 is gestart?
 • Lang geleden
  Zoeken in blog

  Op deze manier vehoogt u sterk het aantal bezoekers naar uw Site - schitterend en gratis
  11-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning winter
  Koning winter heeft aangeklopt en zijn koude is te voelen van door de deur! Brrrrr... Gisterenmorgen toen ik met de moto naar het werk reed was het maar 2°C. Freezing! Eens je in Brussel toekomt, passeer je echter via de Leopold II-tunnel, de 'warme buik van Brussel'. Door de uitlaatgassen en de stilstaande wagens is het daar altijd lekker warm (en in de zomer een oven) om zo opgewarmd op het werk toe te komen.
  Op de training was de koude ook merkbaar aan het aantal deelnemers. We waren slechts met zijn vieren.
  Na de opwarming de 10 maal 400m gelopen. In totaal een 11-tal km gelopen en daarna vlug terug naar de warme thuishaven. Nu twee dagjes rust. Weekend!!!


  09-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk nevenverschijnsel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisterenavond terug gaan trainen. Die zalige 200m's. Op het programma stonden na de opwarming de 3 maal 100m gevolgd door de 15 maal 200m aan een soepel tempo met evenveel afstand er telkens tussen aan een recuperatietempootje. De laatste 200m kan ik het nooit laten eens aan een 'bijna-voluit'-tempo te lopen. In totaal toch weer boven de 10km uitgekomen. Dit alles met benen die goed aanvoelden. 's Avonds en 's nachts echter wat last beginnen krijgen in de onderrug en dat knagende gevoel is nu nog niet verdwenen. Zou dit komen van altijd op een harde ondergrond te lopen?
  Leuke nevenverschijnselen: gisteren zeiden een paar collega's op het werk me dat ik wat afgevallen was. Inderdaad, vanmorgen op de weegschaal gaan staan en ik was eigenlijk wel blij met die 84,0kg droog aan de haak. Dat is nu 2,5kg minder dan mijn startgewicht 2 maanden geleden. Ik had het zelf ook al wel gemerkt aan mijn broeken, maar zo'n opmerking doet je eigenlijk toch wel goed! Daarenboven nog de kennis dat spieren meer wegen dan vet... enne we mogen toch hopen dat de spiertjes al wat versterkt zijn in die 2 maand.
  De goeie weg is dus ingeslagen. Ik wil graag terug naar onder de 80kg op een gezonde manier zonder daarvoor al te veel te moeten laten op eetvlak, ook al doe ik er een jaar over. Natuurlijk is het eerste doel nog altijd van een snelle 10km te kunnen lopen, eerste streefdoel ligt onder de 50', maar dat zal nog wel even duren eer dat ik daaraan geraak.
  Hiernaast een fotootje (bedankt Herman) van de jogging van vorige zondag net voor de aankomst.


  07-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe een recuperatieloopje uitlopen kan...
  Gisterenavond had ik een kort recuperatieloopje van een halfuurtje gepland aan een lage hartslag na de wedstrijd van zondag. Ik besloot echter wat te freewheelen in mijn geplande parcours en dacht de hele tijd wel te weten waar ik zat... niet dus... Met als gevolg dat het loopje van de geplande 30 minuten er eentje werd van 53 minuten... en dit met papperige benen na 20 minuten (die pap: misschien omdat ik pas om 21u40 kon gaan lopen en drie uur ervoor niet veel gegeten had?) Tijdens het lopen me toch nog kunnen motiveren om een viertal versnellingen te doen van een 100-tal m.
  Uiteindelijke gevolg: weeral te laat in bed en vanmorgen niet echt fris... Vandaag is er een rustdag gepland en morgenavond er weer ten volle tegenaan.


  06-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een seconde rapper!
  Net de uitslag nagekeken en ik blijk en seconde rapper te hebben gelopen, joepie, een seconde ervanaf! 24:32 dus


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een PR!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gisteren mijn eerste wedstrijd gelopen en dus ook automatisch een persoonlijk record (PR). De Jogging '5 km Anja Smolders' ging de Lotto Cross Cup-wedstrijden vooraf in het provinciaal domein Puyenbroeck te Wachtebeke. De dag ervoren het verjaardagsfeestje gehad van mijn jongste zoontje Aron (op de foto) met de hele familie en wat teveel in de wijn gehangen, waardoor ik 's morgens niet veel goesting had om te gaan lopen...
  Met de moto erheen, ginds omkleden en meer dan een km verder stond de stand van de inschrijvingen, wat een paperassenwerk! Hierdoor had ik haast geen tijd meer om op te warmen, slechts 10 minuutjes. Aiai, zelfs bij een rustig opwarmtempootje schoot mijn hartslag al naar boven en voelden de benen zwaar aan. (Ik zal het maar op de lange training van vrijdag steken zeker en niet op gisteren ) Naar de startstreep, samen met een ?100-tal? deelnemers voor de 5 en de 10km samen. Nog 5 andere clubleden liepen ook mee, waarvan ik er sowieso drie ver voor mij zal moeten laten gaan. Drie, twee, een, startschot. Miljaar, die vertrekken snel, of loop ik zo traag? Hartslag dadelijk naar de 170. Oef, iemand van ons ploegje loopt ook aan mijn tempo, bedankt (en later samen over de eindmeet gelopen). Afzien, sterven vanaf de eerste meter (en natuurlijk te snel gestart), constant boven de 170 hartslag, tot uiteindelijk de eindmeet: de 5km in 24'33'', beter dan ik had durven hopen! (Ik had gezegd onder de 26' te willen lopen, maar hoopte op onder de 25') Een gemiddelde van 12,2km/u. Blij, moe... Vanavond rustig wat uitlopen, ook al voelen de beentjes goed aan...
  03-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie rust?

  Zalig, enkele dagjes verlof gehad van woensdag tem vrijdag, wel een beetje gejaagd. Maandag en dinsdag waren er al vriendjes van de kindjes komen spelen en woensdag stond er eerst een bezoekje aan mijn schoonouders in Temse op het programma, daarna vandaaruit alleen doorgereden naar Limburg naar mijn ouders (150km verder) om een kast en een bed op te halen (oef, het ging net in mijn wagen), daarna dit in Gent gaan afzetten, terug naar mijn schoonouders mijn vrouwke en drie kindjes gaan oppikken om door te rijden naar Lokeren op babybezoek. 's Avonds stond er nog een loopje gepland, maar de drukke dag en het late thuiskomstuur beslisten daar anders over... Donderdag gans de voormiddag gaan warenhuizen, haastig wat gegeten, mijn jongste zoontje bij vrienden afgezet en met de twee oudste naar de bioscoop, hun eerste keer 'grote televisie': Piet Piraat en het vliegende schip en genoten dat ze hebben. Dan terug Aron gaan ophalen en 's avonds lekkere winterkost gemaakt (hazenrug en veenbesjes) en na de andere geplogenheden kwamen daar een neefje en nichtje logeren... Vandaag moest mijn vrouwke voorbereiden voor haar lesgeven en stond ik dus in voor 5 kleine mannen: van bokes smeren naar koken, naar die kast in de berging installeren, naar poep afvegen, naar ruzietjes oplossen... 's Avonds toch nog kunnen gaan lopen: 1800m opwarming, dan 6 maal de 1000m aan een soepel en snel tempo met telkens 800m rustig ertussen en nog eens 1800m uitlopen; een 12,5 km...
  Net nog wat huishoudelijk werk gedaan en al wat voorbereid voor het verjaardagsfeestje van mijn jongste zoontje Aron morgen (dit keer een twaalftal volwassenen en evenveel kindjes)...
  Zondag mijn eerste joggingsevenement/wedstrijd of hoe noem je zoiets? Vandaag beslist, samen met de club, in de voormiddag in Puyenbroek-Wachtebeke: de 5 of 10km, maar ik denk dat het de vijf wordt; want ik moet snel terug zijn omdat er in de namiddag 2 bevriende koppels met 4 kindjes komen spelen en kaasschotelen.

  Wie durft er nog beweren dat vakantie rust is? Haastige ontspanning, dat wel!
  31-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al even geleden

  't Is nu alweer even geleden dat ik nog een berichtje gepost heb, maar: druk, druk, druk.
  Even terug in de tijd.
  Vrijdagavond ben ik niet kunnen gaan lopen, aangezien we een toneelavondje gepland hadden. Twee collega's van mijn vrouwke speelden mee en ik kan je zeggen dat het de moeite waard was. Het komische stuk 'De Wandelingen der Apostelen' in regie van Rik Lievens, uitgevoerd door gezelschap
  'Krakeel' vanuit Gentbrugge.
  Een korte inhoud:
  Rome, het Vaticaan. Een licht hyperactieve Paus vindt dat het Evangelie beter zal aanslaan bij de mensheid als het aanschouwelijk voorgesteld en geactualiseerd wordt.Samen met zijn Kardinalen probeert hij het derhalve in toneelvorm te gieten. Door het perfide gekonkel van ene Santa Passavita ontaardt dit nobel, doch enigszins hilarisch streven in een machtsstrijd tussen de Paus en zijn trouwe volgeling Kardinaal Stillemans.

  Gisterenavond terug gaan lopen en het was meteen een zwaar programma: opwarming van 1800m, daarna de 10 keer 400m snel en soepel met ertussen 400m recuperatielopen, waarna nog eens 1800m uitlopen, in totaal dus 11,6km. Een pittig detail van de 400's is dat de eerste 100m tamelijk steil bergop liep. Mijn beentjes voelen vanmorgen toch enigszins moe aan.
  26-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat Minder fut
  Gisterenavond gaan lopen, maar met wat minder fut, eerst de 1800m opwarming, daarna de 12*200m soepele snelle loop (aan 54'' omdat ik wat rustiger moest lopen) met 200m recuperatie ertussen, daarna 1800m uitloop en wat streching, in totaal dus een 8,4km.
  We hebben beslist om met ons kleine clubje de aflossingsmarathon in Terneuzen op 2dec mee te lopen: één dames- en één herenploeg. Dat wordt dus mijn eerste officiële wedstrijd. Elk rondje is 1/8ste marathon, tot nu toe zijn de heren met 4, dus dat worden twee rondjes de man. Ik kijk er al naar uit! Gaat er ginds nog iemand naartoe?  23-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestje - Marathon - Loopavond
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren het feestje van mijn kleine meid, ttz 'feestje': 15 volwassenen en 14 'kleine mannen', die zich eerst te goed hebben gedaan aan 5kg stoofvlees, 2 kg balletjes in tomatensaus, 5 kg kroketten, 4 komkommers, 15 tomaten en 2 kroppen sla, ingegoten met 7 flessen wijn, waarna 3 keer zelfgemaakte taarten, waarvan de grootste 3 kg woog... Zonder verdere woorden...
  De kinderen hebben zich enorm geamuseerd buiten en de volwassenen zakten voldaan onderuit aan de feestdis.
  Hierboven nog een fotootje van het 'feestvarkentje' in het 'verjaardagsklast-shirt' dat ze voor de gelegenheid een dagje mogen dragen.

  's Avonds was er op Canvas de tweede aflevering van 'Marathon', waarin heel wat blessureleed en één definitieve afvalster te zien waren. Eigenlijk ook niet verwonderlijk: mensen die nooit hebben gesport in één jaar tijd klaarstomen voor een marathon...

  De training van maandagvanavond: 2 km opwarming, 8 maal 400m soepel snel met 400m rustig ertussen, 2 km uitlopen en wat streching. Ik moest mijn tempo minderen van de trainer om niet met verzuring en overtraining te maken te krijgen, dus 'kalmpjes aan' aan 2' per 400m.


  21-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag Anouk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren is mijn dochtertje, Anouk, drie jaar geworden. Al een grote meid, ttz dat ze soms zelf zegt dat ze een jongen is en inderdaad de wildheid van een jongen heeft ze wel. Poppen e.d. gaan haar volledig voorbij, als het maar ruwe spellekes zijn. Morgen is het haar groot feest met de hele familie. Vandaag komen nog, als verrassing, twee nichtjes en en neefje spelen en blijven ze ook ineens tot morgen tot het grote feest. Het keukentjevan enkele blogs geleden, ga ik vanavond na bedtijd opstellen en wegsteken achter een grote doek. Vandaag nog samen met hen een grote taart maken (en de twee andere brengt schoonmoederke morgen mee). Gisterenavond was ze zo moe van de schoolweek dat ze zelf om half zes vroeg om te mogen gaan slapen. Mama had haar nochtans gezegd dat ze een cadeautje ging krijgen als ik zou thuiskomen, maar de slaap heeft het van haar gewonnen. Ervoor moest ze naar de dokter (net op haar verjaardag dan nog wel) om een aantal wratjes te laten weglepelen.
  Vanmorgen heeft ze zelfs nog niet naar haar cadeautje gevraagd, dat geduld heeft ze zeker niet van haar mama. 
  Het lopen gisterenavond ging goed, maar was wel zwaar. We waren ook maar met twee (trainer en ik) en dan nog volgend schema: opwarming 2 km, daarna de 8 maal 400m met 400m rustig telkens ertussen. De 400's gelopen tussen 1'45'' en 1'50'', eigenlijk wat te snel, maar nu toch twee dagen rust. Daarna nog 2 km uitlopen en wat streching. In totaal dus een 10-tal km. Vanmorgen voel ik wel dat ik gelopen heb, een soort moeheid, maar toch niet stijf.
  Hierboven nog een fotootje van mijn dochter van verleden week. Zondag zal ik wat 'feestjesfotootjes' posten.


  18-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk cadeautje van mijn vrouwke
  Vanavond onverwacht toch naar de club kunnen gaan, terwijl ik dacht dat ik helemaal in mijn eentje in de regen ging moeten gaan lopen.
  Thuisgekomen zei mijn vrouwke dat ze pas om twintig voor acht weg moest voor haar vergadering en ik gerust mocht gaan lopen en zij wel voor de kindjes zou zorgen. Snel gerekend... ja dat moet net lukken als ik de training niet helemaal uitloop.
  Er was best wel veel volk en op het programma: opwarming en daarna de 12 * 200m met 200m langzaam ertussen, een herhaling van maandag dus. Het ging best goed en raar maar waar, maar elke keer tikte ik mooi op 47sec af als ik me aan een soepele snelle loop hield. De twaalfde keer heb ik echter moeten vervangen door een snelle streching en dan vliegensvlug naar huis (zwetend als een rund in de wagen zonder cooling down), nog snel mekaar de auto overgedragen en ik kon beginnen aan mijn 'afterstreching', kindjes in bed leggen, huishoudelijke taken... en dan nu net even dit berichtje maken alvorens ik in de douche spring. Mijn benen voelen nu wel wat zwaarder aan, zou dat komen omdat ik niet heb kunnen uitlopen?
  Kortom een toffe meevaller-cadeautje na een duffe dag op het werk.


  16-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marathon op Canvas
  Heeft er iemand gisterenavond naar Canvas gekeken? Prachtig gewoon! Zes onsportievelingen die men uitkoos en door een topteam volledig zal begeleiden naar... de marathon in één jaar tijd (New York dan nog wel). Dit alles wordt uitgezonden in zes afleveringen. Een voorsmaakje:

  "Toch staan 6 gewone mensen klaar om het te proberen. 6 heel gewone mensen. Ze zijn totaal niet-sportief, ze doen niet aan sport, ze houden zelfs niet van sport. En dat willen ze nu veranderen. Ze willen gezonder leven. Ze willen iets aan hun lichaam doen. Ze willen iets bewijzen."

  Als je dit leest, klinkt het me bekend in de oren... Ik zat alleszins gekluisterd aan het scherm.
  Klik hier voor de link.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.running on clouds
  Vanavond ging ie echt zalig. 12 * 200m versnellingen met 200m telkens traag ertussen en natuurlijk eerst wat in- en daarna wat uitlopen, in totaal een km of 8.
  De 200'tjes heel soepel aan 47 à 48 sec. Het was overigens net goed van temperatuur bij de overgang van licht naar donker.
  We waren maar met 4 van ons clubke, gisteren hebben er immers 3 de 20 km van Parijs gelopen, met als topprestatie onze trainer die in zijn categorie (masters 50+) de derde tijd liep. Het schijnt dat de eerste lopers er minder dan één uur voor nodig hadden (> 20km/u!).
  Ooit wil ik er ook lopen in een verre toekomst. Nu mijn bedje met dat gelukzalige na-training-gevoel, wetende dat het goed ging...


  13-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag de 13de - bijgeloof?
  Ik denk dat ik gisterenavond een klein voorproefje van vrijdag de 13de heb meegemaakt.
  Via e-bay een leuk keukentje opde kop kunnen tikken voor de derde verjaardag van mijn dochtertje volgende week en via mail afgesproken dat ik het tussen 8 en 9 's avonds zou gaan halen.
  Thuis aangekomen snel iets gegegeten, wat met de kinderen gespeeld en vertrokken, het zou immers een drie kwartiertjes rijden tot ginds zijn.
  Mooi voorbereid: startenplanneke en alles erop en eraan. De straat zowaar gevonden, maar dan nog het huis... bijna nergens huisnummers... (hoe doet die postbode dat hier dan?) ...en waar wel huisnummers aangegeven: heel wat a, b, c's...
  Na heel wat tel- en inschattingswerk nummer 12 gevonden. Tiens, een poort, volledige omheining, maar geen bel, ik zie nochtans licht binnen branden. Ik klop op de poort (lang) en hoor en hond reageren: oef, ze zullen hun hond wel gehoord hebben zeker? Njet, nog wat kloppen, wachten, nog wat kloppen. Naar mijn vrouwke thuis gebeld om een telefoonnummer op te zoeken, geen telefoonnummer te vinden.
  Ik besluit mijn geluk te proberen bij de buren. Niemand wil echter opendoen. Of neen, toch eentje, die geen telefoonnummer heeft van de buren en me verzekerde dat er hier verleden week nog een bel hing...
  Weer kloppen, weer hond, weer hoop... niks echter. Inval! Terug naar huis gebeld en mijn vrouwke een mail naar hen laten sturen, de laatste strohalm... die sterk genoeg bleek te zijn. Om een lang verhaal korter te maken: verkoper zat toevallig achter zijn PC, zag de mail, kwam gelopen naar de poort... Nu ben ik een mooi keukentje rijker, zal mijn dochtertje hopelijk volgende week in de wolken zijn en neem ik die file op de terugweg er graag bij. Twee en een half uur weggeweest, maar het was de moeite waard... (en die bel? inderdaad: poort geschilderd en nog niet teruggezet)
  Ach ja het lopen van vanavond:
  Het ging goed! Na de opwarming een nieuw trainingssysteem bij de citadelparklopers: 'soepel lopen' of iets dergelijke, het komt er in het kort op neer veel intervallen te doen, haast elke training (korte intervallen 15*200m sneller met ertussen 200m zeer traag) om alzo de juiste looptechniek en -afwikkeling aan je lichaam voortdurend op te leggen als ik het goed begrepen heb. Er zouden al heel wat atleten enorme sprongen voorwaarts hebben gemaakt via deze techniek. Ben wel benieuwd naar de benen morgen...


  12-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Back in business
  Na drie dagjes uitgeziekt te hebben, voel in me terug 99%. Ik heb besloten het lot echter niet te tarten en vandaag nog niet terug mijn sportsloffen aan te schieten. Morgenavond zal dan mijn eerste training terug zijn en ik hoop dat deze keer het lijstje niet zal onderbroken worden door kwetsuren, ziektes of andere roet-in-het-eten-strooiers. Ik vraag me trouwens af of het lopen van vrijdag in de regen me niet wat heeft aangezet naar het ziek zijn? Een goeie conditie zou je weerbaarder moeten maken tegen de winterkwalen, dus maar rap weer aan die goeie conditie gaan werken. Heb er zin in.


  09-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In bed...

  Gisterennamiddag om vier uur in mijn bed gekropen met precies het gevoel van een zware kater en dat terwijl ik niets gedronken had!
  Inderdaad: ziek... Vannacht eerst koud, dan warm en daarna koud zweet, terwijl ik mijn hart onophoudelijk zwaar hoorde kloppen in mijn pijnlijke hoofd. Vanmorgen naar de dokter geweest en diagnose van beginnende hoofdgriep gekregen. Het zou dus nog erger kunen worden. Daarom drie daagjes rust gekregen... enne dus weer niet kunnen gaan lopen vanavond... Ik hoop dat het vlug uitgeziekt is om de trainingen terug fantsoenlijk te kunnen starten. Salut, mijn bedje roept, ik krijg alleen maar meer koppijn van mijn scherm.
  06-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zeggen de beentjes?
  Wat een hondenweer! :8) When the going gets tough, the tough get going. Je moet al echt goed gemotiveerd zijn om bij dit weer te gaan lopen. Langs de andere kant geldt dat als we nu al niet gaan lopen, we dat in de winter zeker niet gaan doen, dus aantrekken die schoenen en trek erop uit! Ik heb trouwens het gevoel dat wanneer het regent er meer zuurstof in de lucht zit?
  Overigens is het terug mijn eerste training. Heeft de kuit het uitgehouden?
  Inderdaad! Geen pijn gehad! :D Wel een beetje stijfheid erin tijdens het lopen, maar voor de rest: zalig gewoon...
  Een km of 7 aan een hartslaggemiddelde van 136, rustig dus.
  Voor de rest: regen en nog meer regen, op een bepaald moment was de hemel op ons neer aan het komen en werd er besloten een tijdje onder het viaduct van Gentbrugge te gaan lopen.
  Ah ja, om nog even terug te komen op de kuit: Yves heeft toch ook moeten toegeven dat onze snelheid op de intervaltraing van verleden week maandag (die nu in mijn geheugen gegrift staat als kuitenbrekeroorzaak) veel te hoog lag, misschien de mannelijke prestatie-testosteron-niet-voor-mekaar-willen-onderdoen-drang? Alleszins mijn lesje geleerd van niet te willen 'lopen' als we nog maar net kunnen 'stappen'.

  Als afsluiter nog een onprettig nieuwtje dat ons allen moet aanzetten tot wat voorzichtigheid:
  Lopen wordt altijd als een veilige en gezonde sport aangegeven, gisteren gebeurde er echter een tragisch ongeval:
  "In Halle is een jogger levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval met een marktkraam. Na afloop van de markt was een marktkramer per ongeluk met openstaande klep vertrokken.De jogger werd door de klep geraakt en moest in kritieke toestand naar het ziekenhuis worden overgebracht. Ondertussen is zijn toestand gestabiliseerd."
  Laten we hopen op snelle beterschap voor onze collega-loper.


  04-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Virtueel lopen, kan dat?

  "De kracht van de geest is ongelofelijk".
  Als ik nu dat als uitgangsstelling neem en ik mezelf heel hard inbeeld dat ik zonet gelopen heb (mijn rechterkuit knaagt nog wat en ik mocht niet herbeginnen tot volledig in orde...), zou ik dan geen trainingseffect kunnen creëeren?
  Vanavond hebben de citadelparklopers hun eerste 'citadelparkloop' gehouden (ze lopen immers op variabele locaties en zijn pas opgericht, lees: afgesplitst). Eenieder die Gent een beetje kent weet dat dit park in het donker geen al te goede naam heeft en geldt als ontmoetingsplaats voor homo's. Des te beter voor de motivatie zou ik zo zeggen, leer je nog rapper te lopen! :D (for the record: ik heb niets tegen homo's) Zonder gekheid lijkt me dit wel een goeie locatie: heuvelwerk mogelijk en één rondje is iets meer dan een km wat ervoor zorgt dat eenieder zijn tempo kan lopen zonder 'de groep te verliezen' en een tegenrichtingloper de training in het oog kan houden.
  We zien wel, ik heb mijn hoop nog altijd op vrijdag gezet om terug te starten.
  03-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al wat beter
  Het gaat al wat beter.
  Het hele weekend rondgemankt als een halve kreupele, maar met toch één positieve noot op vrijdagavond.
  Ik heb namelijk terug onze jaarlijkse bowlingwedstrijd (dit jaar 14 deelnemers) gewonnen en mocht de beker dus terug opnieuw mee naar huis nemen voor het tweede jaar op rij nu. Het was spannend tot de laatste worp die me de overwinning bezorgde met slechts drie punten verschil over twee spelletjes.
  Vandaag is de eerste dag dat ik terug bijna normaal kan gaan.
  Zou ik vrijdag terug kunnen gaan trainen? Ik hoop er wel wat op!
  Ik zal het maar positief bekijken zeker en het weekje rust zal mijn lichaam vernieuwde energie geven om er terug tegen aan te gaan! :o


  29-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dom Dom Dom en nog eens Dom
  Ik zit een beetje in zak en as. :( Tegen beter weten in vanmiddag gaan lopen, want: gestart met een pijnlijke kuit... Woensdag ook gestart met een beetje zeer, waarschijnlijk wat verrokken na die zware training van maandag, maar het werd niet erger
  Vandaag echter tijdens het lopen deed ie meer en meer zeer en toch kon en wou ik niet stoppen: domdomdom.
  Ondertussen kan ik niet meer gewoon gaan zonder pijnlijke scheuten. Al tweemaal flexium gel gesmeerd en ik vrees dat ik dat zal moeten blijven doen...
  Ik hoop dat het snel weer beter is, please in maximum een week, want ik wil zo min mogelijk trainingen missen.
  Het zet ineens ook een serieuze domper op het eet- en bowlingavondje van straks, heb immers geen zin om al mankend en pijnhebbend een balletje te rollen.
  Ondertussen na mijn thuiskomst mijn troost gezocht in koekjes, chocolade en chips... maar dat helpt niet echt.
  Down  Te bezoeken!
 • Herman
 • Citadelparklopers
 • Dirk jogt
 • Ruthje loopt
 • Marathon Geert
 • Julie
 • Ton
 • Koen Vansteenkiste
 • Phillippe en zijn 42,195
 • Byrntie
  En nog links... of rechts... ;)
 • Homer

 • E-mail contact

  Persoonlijke records:
  5 km (1 wedstrijd):
  24'32''

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Archief per week
 • 16/04-22/04 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
  Nieuws VRT NWS
 • Jongere verwondt twee opvoeders met mes in MFC De Hagewinde in Lokeren
 • Huis in Heist-op-den Berg onbewoonbaar na felle brand
 • Goed nieuws voor Maaslanders: veerponten voor fietsers en wandelaars weer toegankelijk
 • Natste juli in meer dan 40 jaar in Ukkel
 • Politie pakt twee gewelddadige criminelen op na dubbele home-invasion
 • Europa zet wellicht licht op groen voor subsidies aan gascentrales
 • Ongeval met lekkende vrachtwagen op E17 richting Gent zorgt voor anderhalf uur file
 • De Menenpoortplasser is geïdentificeerd: "Gebrek aan respect voor het monument"
 • Na recente dood van 10-jarig meisje in Amerika: hoe vaak en waar komt de pest nog voor?  
 • Dan toch geen ballonfestival op Grote Markt tijdens Vredefeesten in Sint-Niklaas

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!