WELKOM OP DE KLEUTERBLOG VAN DE ZILVERBERGSCHOOL!!!

  
    Afbeeldingsresultaat voor herfstblaadjes

   


Thema KL2/3:

Anton
en de blaadjes


Thema KL1/A peuters:

De gevoelens van Jules

Thema KL1/B Peuters :

De gevoelens van Jules


 








Startpagina !
Categorieën
  • A: kleuterblog : algemeen (108)
  • B: juf Sabien en Kristien : KL1A (398)
  • C: juf Famke en Kristien : KL1B (409)
  • D:juf Joke/juf Kris : KL 2/3 A (314)
  • E:juf Heidi : KL 2/3 B (126)
  • F: juf Griet : KL 2/3 C (142)
  • G: juf Kris: bewegingsopvoeding (225)
  • Agenda

    Belangrijke data

    Interessante links
  • handige kleuterhandjes
  • ouders en opvoeden
  • culturele site voor kleuters
  • plezante peutersite !
  • veilig leren en spelen met Bobo
  • groei mee met je kinderen

        aantal bezoekers

    Laatste commentaren
  • Noor (omie en opie Koksijde)
        op de gevoelens van Jules
  • link foto's werkt niet (Pieter-Jan Busschaert)
        op Het is herfst!
  • zwemlesje (omie en opie Koksijde)
        op De Krekel 3 B
  • bedankt (Tineke)
        op GROEN
  • Foto's (Brenda Van Hoye)
        op Muziek
  • Dankjewel juf Griet (Sieglinde)
        op Zo ben ik , zo ben jij...
  • Waterpret (Joke)
        op waterpret op school
  • hoera het is school (Tineke)
        op 1 september
  • dankjewel (omie en opie Koksijde)
        op 1 september
  • Jarigen (Joke)
        op oudercontact donderdag 23 juni
  • Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • -0001
    kleuternieuws

    Leuk dat je onze blog een bezoekje brengt! Kijk even in de linkerkolom en klik op de gewenste categorie, een link,het gastenboek,de inhoud of het archief om de blog te verkennen!
    04-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.circus Klas Juf Joke

    Dag iedereen    Afficher l'image en taille réelle

     

    Hier opnieuw een bericht voor de klasblog over het thema waarover we zoveel geleerd, gezien en gespeeld hebben: het circus!

    Op dag 1 al maakten we kennis met Tito de clown. De juf las het verhaal voor. Tito clown wou graag tovenaar worden. Na het luisteren was het tijd voor actie! Enkele kindjes uit de klas deden hun best om zich te verkleden en het verhaal in een toneel te gieten. Tijdens de namiddag stonden er een heleboel activiteiten op het programma. Samen met de kleuters van juf Griet en juf Heidi konden we 4 activiteiten doen bij elke juf. We leerden veel over de verschillende circusfiguren en mochten enkele dingen samen uitproberen zoals goochelen.

    In de klas is ook een heus circus aanwezig. Onze poppenhoek hadden we dus ook deze keer nog niet terug. In het circus kon je allerlei verkleedkleren vinden zoals voor een leeuwentemmer, clown, circusdirecteur, … Er lagen sjaaltjes en balletjes om mee te jongleren en er waren ook een heleboel dieren aanwezig. Het kleine tafeltje met het rode tafellaken was voor de goochelaar want daarop stond een mooie zwarte goochelhoed met wit konijn en toverstok.

    Op dinsdag 17 april bracht de juf haar laptop mee naar de klas en konden we genieten van een filmpje over het circus. Daarin konden we zien welke dieren er zijn, hoe ze verzorgd worden en welke circusfiguren welke show gaven. Die dag begonnen we ook vol goede moed aan onze circustent met stokpopjes. Wat was dat hard werken zeg! We leerden ook een leuk liedje over het circus: het circusalfabet.

    Op woensdag was juf Joke even terug in de klas om leuke dingen met ons te doen. Juf Anouk moest die dag zelf even terug naar de grote school.

    Op vrijdag vertelde juf Anouk ons een poppenkastverhaal waarin de aap de clown uitlachte omdat hij niet kon jongleren. Samen gingen we op zoek naar een oplossing en uiteindelijk besloten we dat de aap de clown beter had geholpen door uit te leggen hoe het moet.

    Toen brak de tweede week in ons thema alweer aan. We kregen een nieuwe hoek in de klas en dat was de muziekhoek. Daarin stond een flessenspel en een keyboard waarop de kleuters aan de hand van kleuren liedjes konden leren spelen. Heel wat kleuters probeerden dit en sommigen mochten zelfs een klein concert houden voor de hele klas. Tijdens de bewegingsles was clown Pieno er om ons te helpen oefenen zodat we allemaal een goede circusartiest zouden kunnen zijn. We moesten op een evenwichtsbank lopen zoals de koorddanseres en moesten ook door een tunnel kruipen zoals de leeuwen.

    Op dinsdag 24 april bracht juf Anouk een gezelschapsspel mee over het circus. Iedere speler had een circustent en het was de bedoeling dat je om het eerst 6 verschillende dieren in je circus had. Toch moesten we ook elkaar helpen door af en toe even een dier aan een medespeler te geven of door dieren te ruilen met elkaar.

    De volgende dag kregen we groot bezoek. Het was een korte maar spannende dag. Er kwam een heuse vuurspuwer langs en op de speelplaats maakte hij grote vlammen vuur. “Net een draak!” riepen sommige kleuters. Hij legde hierbij ook uit wat er allemaal voor nodig was en nadien konden de kleuters ook vragen stellen.

    Op donderdag werd we op de rooster gelegd door de juf aan de hand van een grote quiz. We werden in 4 groepjes verdeeld en wie wou antwoorden moest om het eerst op een kussen gaan zitten. We moesten leren om het klasgenootje dat al op het kussen zat er niet zomaar af te duwen. Ten slotte was die de eerste. Het was een spannende strijd en uiteindelijk wonnen er drie groepen met gelijkstand. Het enthousiasme was groot!

    Uiteindelijk brak alweer de laatste dag aan. We maakten samen met de hele klas popcorn en na de middag smulden we er ons buikje van vol. Met elk ons potje popcorn in de hand konden we dan om 15 uur vertrekken naar huis.

     


    Categorie:D:juf Joke/juf Kris : KL 2/3 A
    >> Reageer (0)
    03-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 gouden tips

     

    5 Gouden Tips voor het mediagebruik van peuters en kleuters

    Ouders voeden kinderen op verschillende manieren op, ook als het gaat om het gebruik van media.
    Maar wat zijn nu tips om jonge kinderen bewust kennis te laten maken met TV, computers, mobieltjes en games?

    1. Media doe je samen

    Peuters en kleuters kijken het liefst samen met een volwassene tv. Hetzelfde geldt voor games of internet. Kleuters willen graag praten over wat ze zien en horen of lezen. Zo kunnen ze vragen stellen en hun mediaervaringen delen. Dat is gezelliger en het legt de basis voor een open mediaopvoeding, waarin bespreekbaar is wat je kind on- en offline meemaakt. Pak dus een stoel en kijk mee, en betrek bijvoorbeeld ook opa en oma erbij.

    2. Zorg voor passende inhoud en kwaliteit

    Jonge kinderen hebben moeite om te onderscheiden wat echt is en wat niet. Ook een tekenfilm of fantasieverhaal kan in hun beleving realistisch en voorstelbaar zijn. Te veel spanning en emotie is bij heel jonge kinderen niet nodig, vaak zijn eenvoudige verhaaltjes met veel herhaling (herkenbaarheid!) en een goede afloop al goed. Liedjes, vertrouwde figuren en vrolijke mediaproducties zijn populair.

    3. Met mediawijsheid kun je niet vroeg genoeg beginnen

    Media zijn onlosmakelijk met ons dagelijks leven verbonden, dat geldt óók voor kinderen. Leer peuters en kleuters dus van jongs af aan hoe media werken. Een leuke manier is om zelf aan de slag te gaan en media te maken. Voordeel is dat apparaten steeds makkelijker in gebruik zijn, ook voor kleintjes. Zo kun je met flip-camera's heel simpel mooie video's maken. Door kinderen zelf media te laten produceren, leer je ze spelenderwijs na te denken over hoe media werken. En creatief bezig zijn is nog leuk ook!

    4. Wees alert op wat je kind ziet of hoort

    Jonge kinderen lijken al zo zelfstandig, maar ze kunnen nog niet herkennen of iets reclame is of niet. Van harde geluiden en eng uitziende of dreigende karakters worden ze soms bang. Ook kleuters kunnen hun eigen gevoelens nog niet goed benoemen. Mede daardoor heeft het weinig zin voor ouders om uit te leggen dat enge dingen niet echt zijn. Troosten en afleiding helpt wel. 

    5. Geef zelf het goede voorbeeld

    Jij bent het belangrijkste voorbeeld voor je kind. Wees je daarvan bewust en laat je kind zien dat media leuk zijn, maar dat het niet altijd hoeft. Zet die tv dus uit als niemand kijkt en stop met sms-en als je gaat eten. Goed doen doet goed volgen!

    Bron: Stichting Mijn Kind Online


    Categorie:A: kleuterblog : algemeen
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.watergewenning Kleuter 2




    De watergewenningslesjes voor KL3 zijn afgelopen.
    De laatste 3 zwembeurten zijn voor de kinderen van de tweede kleuterklas.

    Juf Joke:  woensdag  9 mei

    juf Heidi: woensdag 16 mei

    juf Griet :woensdag 23 mei

    Wil je kleuter die dag gemakkelijke kledij laten aantrekken aub?
    Een badpak en  een handdoek in een sluitende zak meegeven aub.
    Alle kledij zoveel mogelijk naamtekenen aub om verlies of omwisseling te voorkomen.
    Loszittende zwemshorts zijn niet toegelaten, enkel aansluitende badpakjes aub.
    Ze hoeven die dag ook geen fruit mee te brengen.
    We vertrekken om 10u  met de schoolbus naar het Spillebad.
    We spelen enkel in het peuter -en kleuterbad, niet in het grote zwembad
    We zijn terug op school rond 11u20.

    Beste dank

    juf Kris

    Categorie:G: juf Kris: bewegingsopvoeding
    >> Reageer (0)
    02-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flavie in de klas
    Flavie mocht vorige week meespelen in de klas met de kleuters van het tweede ( de kleuters van het derde waren gaan zwemmen) Ze vond het meestal heel leuk en voor de kleuters was ze net een levende pop !  

    Categorie:F: juf Griet : KL 2/3 C
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat mama voor ons doet KL2/3
    Een superduper leuk filmpje, gemaakt in Noorwegen

      " Mama bakt brood "


    Categorie:A: kleuterblog : algemeen
    >> Reageer (0)
    01-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw thema
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste allemaal,

    volgende week werken we rond het them "mama".
    Het zou leuk zijn indien uw kleuter iets meebrengt van zijn/haar mama , wat haar/zijn mama typeert.  bv. iets van wat de mama graag doet als hobby, een sjaal die mama vaak draagt, een lippenstift  van omdat mama zich graag opmaakt, ...
    een voorwerp waardoor je kleuter iets typisch kan vertellen over zijn of haar mama.  (de kls. krijgen dit dan op het einde van het thema terug mee naar huis).


    vriendelijke groetjes juf Joke

    Categorie:D:juf Joke/juf Kris : KL 2/3 A
    >> Reageer (0)
    28-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.circuswoordenschat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We leerden heel wat woorden over het circus aan de hand van woordkaarten.
    Om het thema af te sluiten, werden de geleerde woorden actief toegepast door de kinderen aan de hand  van zelfgemaakte verhaaltjes.
    Dit was de opdracht:
    Trek willekeurig 3 kaarten en maak er een verhaaltje mee
    3 woorden voor KL3 en 2 woorden voor KL2

    Dit is het verhaal van Kyara:

    Er was eens een circus paard.
    De leeuw van het circus sprong op de rug van het circuspaard.
    Het paard schrok en steigerde.
    De leeuw liep naar de kooi van de aap en brulde hard.
    De aap schrok en liet van de schrik zijn banaan vallen.





    Dit is het verhaal van Amber:

    Bij de poster van het circus staan mensen.
    ze willen graag naar het circus gaan.
    Ze gaan naar de circustent.
    in het circus zijn er artiesten en acrobaten en dieren.
    Als het gedaan is, gaan de circusartiesten weer naar hun caravan.
    En de mensen gaan weer naar huis.


    Dit is het verhaaltje van Ibe:

    Als je een kaartje koopt mag je naar het circus.
    De vuurvreter eet vuur op.





    en dit is het verhaal van Siebe:

    De circusartiesten trekken de paal van de tent recht.
    De clown treedt op op de ton.
    De mensen die komen kijken lachen met de clown.



    Categorie:F: juf Griet : KL 2/3 C
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.circus
    Het werden twee leuke weken met zeer enthousiaste kleuters...
    We hadden leuke verkleedkleren  ,jongleerballen,rode neuzen,ijsjes ,circusboeken,filmpjes,goocheldozen,circusspeelgoed  ; de kleuters brachten heel wat spullen mee en dank zij juf Heidi hadden we extra materiaal . Bedankt!!
    We hebben samen circustenten en figuren gemaakt,gekleurd en geknipt. De kleuters mochten natuurlijk ook vrij schilderen .De kleuters kregen ook een werkboekje over het circus.
    Elke dag was er een show...de kleuters zijn zeer creatief in het bedenken van 'showtjes'
    We leerden heel wat bij via filmpjes op you tube . Het hoogtepunt was natuurlijk de vuurspuwer ,enkele kleuters waren toch wat bang en andere kleuters waren van plan om het thuis ook eens uit te proberen ( wat natuurlijk niet mag,volgens de vuurspuwer moet je 18 jaar zijn !!) 
    Volgende week is ons thema : 'wat mama allemaal doet'  De kleuters mogen een foto meebrengen en een voorwerp waarbij ze iets kunnen vertellen over hun mama !

    Categorie:F: juf Griet : KL 2/3 C
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.circus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ons thema circus is afgerond. Het werden twee leuke en spannende weken.
    De klas werd wat "versierd" en juf had clownpakjes , jongleerballetjes en diabolo's om volop zelf onze circustalenten te kunnen ontplooien...
    Ook enkele kleuters brachten materiaal mee van thuis, waarvoor dank!
    Via You Tube konden we zien hoe het leven in een circus er dagelijks aan toe gaat en mochten we ook genieten van filmpjes waarin acrobaten hun kunsten demonstreerden. Allemaal inspiratie om zelf aan het werk te gaan.
    We deden evenwichtsspelletjes met ijsbolletjes en een "zwevende" dame die in de lucht kon blijven "hangen" door magneten. De goochelaar wilde er zo veel mogelijk gewicht (onder de vorm van konijntjes) aan hangen zonder dat ze viel... spannend!
    We knutselden een mooie circustent, schminkten een gezicht, schilderden een clown op een blad waar al een rode neus op stond...
    We werden weer goed aan het denken gezet in ons werkboekje.
    Er kwam een vuurspuwer op bezoek (zie vorig artikel) en we hielden een feestje voor Pierre-Alexis die jarig was.


    Ons volgend thema is "wat mama allemaal voor ons doet". de kinderen mogen een foto van mama meebrengen en enkele voorwerpen die typisch zijn voor hun mama (iets dat ze goed kan of graag gebruikt...). Je krijgt achteraf alles mooi terug.

    Categorie:E:juf Heidi : KL 2/3 B
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dopjesspaaractie: update
                 

    Dankjewel namens het schoolteam voor de volgehouden inspanningen om dopjes te blijven meegeven met je kinderen.
    Hieronder de resultaten tot en met april:

    aantal zakken: 80
    aantal kg:




    Categorie:A: kleuterblog : algemeen
    >> Reageer (0)
    27-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 mei: naar de kunstboot met KL3

     Foto

    Ter gelegenheid van de viering van 150 jaar kanaal Roeselare - Leie, sloegen de academies voor beeld, muziek, woord en dans, in de nabijheid van "de vaart", de handen in elkaar. Er ontstond een kunstproject op een vrachtschip. Het werd omgebouwd tot een fantasierijke kunstbelevingsruimte. Dit belooft een fantastische ervaring te worden voor zowel de deelnemende leerlingen, als voor de toeschouwers.

    Je kan veilig neerdalen in het echte ruim van een kanaalboot waar je een boeiende tentoonstelling kan bewonderen en visuele, auditieve, fysieke en multimedia ervaringen kunt opdoen.

    We bezoeken de tentoonstelling met rondleiding op vrijdagvoormiddag van 10 u tot 11u30.

    Groetjes  en een deugddoend " lang" weekend toegewenst!


    Categorie:A: kleuterblog : algemeen
    >> Reageer (0)
     
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.naar de boerderij

    Maandag trokken we met de “bananenbus” (zoals de kls hem noemen) naar de boerderij. We werden er hartelijk ontvangen en kregen er een uitgebreide rondleiding tussen de verschillende dieren.

    (Klik op kadertje hieronder voor de  foto’s.)

     


    naar de boerderij


    Dinsdag vierden we de verjaardag van juf Mieke.

    Samen bakten we lekkere wafeltjes : eerst het deeg maken met melk van de koeien, boter gemaakt van melk , eitjes van de kippen,…kortom alles in functie van ons thema!!!

       

       

    Aan de werktafel stempelden we de zachte krullenvacht van het schaap met een plastic potje.

       

     

    Woensdag speelden we een begrippenspel met de diertjes van de boerderij (oudste kls). Het juiste aantal diertjes zoeken en dan op de juiste plaats in de boerderij plaatsen was de opdracht. Dit lukte al heel goed

     

    We werkten aan ons varkentje in de modder : eerst kleuren met wasco, dan schilderen op een noppenplastic om dan af te drukken op ons varkentje.

     

       

     

    Donderdag luisterden we naar een CD met allemaal dierengeluiden. We raden het geluid, deden het na en plaatsten er dan het juiste diertje bij. Het was een heuse beestenboel in de klas.

    We kleurden, knipten en kleefden van klein naar groot : 3 paardjes.



    Vandaag vierden we terug feest want Andrea is 3 jaar geworden.

    We hebben gezongen, gedanst en een vuurwerkje afgestoken. En natuurlijk mocht Andrea ook met de snoepjestaart trakteren.

     Samen knutselden we een vlaggenlijn voor de jarige.

    Click to play this Smilebox greeting
    Create your own greeting - Powered by Smilebox
    Customize your own digital greeting

     

    Zo, volgende week gaan we vertellen over één van de liefste personen die we kennen, nl onze mama. We mogen dan ook allemaal een foto van mama meebrengen (graag achteraan naam vermelden en wat mama graag doet )

     

    Alvast een prettig weekend en tot woensdag.

     

    Gr juf Mieke en juf Sabien

    Niet vergeten vanaf volgende week : controle op fluo-jasjes door ouderraad.

    Per klas zal bij gehouden worden hoeveel kindjes er dagelijks hun fluo-jasje aanhebben!!!!!

     (voor meer uitleg zie nieuwsbrief )

    Maandag zijn er een paar laarsjes blijven staan in de zaal zonder naam : blauwe met tekening van schildpad op jetski, maat 29
    Geen enkele kleuter weet van wie ze zijn. Graag eens controleren aub.






    Categorie:B: juf Sabien en Kristien : KL1A
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.circus: afsluit
    Vandaag maakten we het gezellig!
     

    Recept popcorn:

    Een grote kookpot op een hete kookplaat plaatsen met mais- of  zonnebloemolie op de volledige bodem van de kookpot.
    Strooi de bodem van de kookpot vol met met popcornmais, pas op: niet te veel: enkel de bodem mag volliggen
    .Leg het deksel op de pot en wacht... tot je plofjes hoort en wacht dan nog een beetje tot je geen plofjes meer hoort.
    Neem de pot van het vurtje en giet de popcorn onmiddelllijk in een grote schaal.
    Bestrooi met wat suiker of zout naar smaak en ... smakelijk!

    Categorie:F: juf Griet : KL 2/3 C
    >> Reageer (1)
    26-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.circus groot en klein

    Categorie:G: juf Kris: bewegingsopvoeding
    >> Reageer (0)
    25-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VUURSPUWER
    Vandaag kregen we bezoek van een vuurspuwer!
    De vriend van juf Anouk (stagiaire bij juf Joke) kwam een demonstratie geven en de drie combiklassen mochten toekijken.
    Eerst toonde Mathijs welk materiaal hij daarvoor gebruikt en vertelde hoe hij te werk zou gaan...

                                                                                     


    Toen werd het spannend... de fakkel werd aangestoken...


    En toen... WOUW!   Zo'n vlam!!

                                                         

                                                     

    Mathijs spuwde de ene grote vlam na de andere. We waren helemaal onder de indruk!
    Daarna toonde juf Joke ook nog haar jongleertalent en enkele kleuters hadden al veel geoefend en wilden dat ook wel tonen.

                                           

    Spannende circusgroeten vanuit onze klassen!



    Categorie:E:juf Heidi : KL 2/3 B
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Liano is heel trots want zijn zusje is geboren: Oriana.  Hij vertelde dat mama in het ziekenhuis ligt met zijn kleine zusje.  Ik denk dat hij heel blij zal zijn als heel het gezinnetje terug samen thuis is.  Wij zijn meteen aan de slag gegaan om een geschenkje te maken.  Liano keek goed toe of alle klasgenoten hun bloempje heel mooi inkleurden voor op het slaapzakje.  Wij wensen het gezin vele mooie en leuke momenten toe en zo veel mogelijk nachtrust !!!  Proficiat !!!

     

     


    25 april 2012


    Wij zijn maandag in de voormiddag naar de boerderij geweest.  We hadden geluk, iedereen was vrolijk, het zonnetje was aanwezig en er zaten heel veel dieren in de boerderij !!!  De kleuters waren heel enthousiast en volgden ‘de boer’ naar de verschillende kooien, stallen, weiden, …  Er waren heel veel boerderijdieren, zelf dieren die je er niet zou verwachten…  Schapen, koeien, kalkoenen, kippen, konijnen, geiten, … maar ook een eekhoorn, muizen, lama’s, papegaaien, …  De kleine jonge dieren kregen natuurlijk ook heel veel aandacht…  het is wel moeilijk om al die namen te onthouden.  Het was een hele leuke dag!  Het mag ook gezegd worden dat alle kleuters al heel flink kunnen stappen, ik was echt trots op mijn klas !!!

    Volgende week gaan wij van start met een nieuw thema.  Het is een heel leuk thema over een hele lieve persoon, de kleuters praten er iedere dag over en houden oneindig veel van haar: hun mama.  Volgende week mogen de kleuters allemaal een foto meebrengen van hun mama.  Die zullen we dan ophangen in ons TOV-hoekje.  Op de achterkant van de foto mag je de voor- en familienaam van de mama noteren.  Ik wil ook nog alle mensen bedanken voor de reacties, dit is heel leuk om te lezen !!! 


    Categorie:C: juf Famke en Kristien : KL1B
    >> Reageer (1)
    22-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 22 mei kinderboerderij' t fazantenhof
     
     




    't Fazantenhof

     Hilde Desmet
    Groenebosdreef 7
    Houthulst
    T 051 54 41 52       0494/295744

    neem een kijkje

      www.tfazantenhof.be


    Akkerbouw Melkvee Pluimvee Varkens bedrijfsfoto

    Over ons bedrijf

    Op het Fazantenhof te Houthulst zijn kinderen de koning te rijk. Het bedrijf is actief in de melkveesector en gaat al vier generaties lang mee. Rik en Hilde en hun vijf kinderen leggen hen toe op de melkverwerking en bedrijfsbezoeken. Het landbouwbedrijf telt 80 melkkoeien en 50 stuks jongvee. Het zijn allemaal roodbont Holsteins. De veestapel is natuurlijk de trots van het bedrijf. Daarnaast bewerkt de landbouwer dan nog 40 hectare land waaronder gras, voedermais voor de dieren, tarwe en aardappelen. In het jaar 2000 hebben ze  hun gebouwen omgebouwd tot een mooie ontvangstruimte. Naast de zaal en het vee is er een enorm assortiment aan neerhofdieren en een grote speeltuin met Robisson parkoer voor de kinderen. Je kan bij ons boerengolf of klompenbowling komen spelen.

    zaaltje speeltuin Ezels Bedrijf

    Categorie:A: kleuterblog : algemeen
    >> Reageer (0)
    20-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de boerderij
    Deze week zijn wij heel leuk begonnen, Ruben kwam heel trots toe op school met zijn papa.  Ruben is 'een grote broer' geworden tijdens de vakantie.  Zijn broertje Lennert is geboren op 1 april 2012.  Wij hebben allemaal een prachtige strandbal gekregen.  Dit vonden we superleuk, we hebben als bedanking ook een geschenkje gemaakt.  Lennert ging apetrotos met "een grote-broer-kroon' en een geschenkje terug naar huis.  Wij wensen het gezin vele leuke, liefdevolle en onvergetelijke momenten toe. Dikke proficiat !!!
    17 april 2012

    Maandag zijn er ook twee superflinke meiden gestart in onze klas: Evy en Irene.  Ze mochten elk een symbooltje kiezen; Evy heeft voor de fiets gekozen en Irene voor de vogel.  Ze knutselen heel graag en genieten volop van het spelen in de klas. 
    Koeien
    We zijn ook begonnen met ons nieuw thema: de boerderij.  We hebben al heel wat 'geleerd' hoor.  De boer en de boerin wonen in de boerderij en zorgen voor de dieren.  De dieren wonen in een stal.  We hebben eens goed nagedacht welke dieren op een boerderij kunnen wonen of toch beter in een dierentuin wonen.  Voor de vliegjes en de vlinders hebben we een uitzondering gemaakt...  die mogen op de boerderij en de dierentuin rondvliegen!  We hebben de koe eens van dichterbij gekeken, de uier, de melk, het loeien, de poten, kop, ...  Met doeken en een tafel hebben we samen een stalletje gemaakt, de kleuters amuseerden zich echt.

    Leuk nieuws !!!  Wij gaan naar een boerderij op maandag 23 april.  Het Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut (VABI) bouwt in de Wagenstraat in Rumbeke een landbouw- en natuureducatief centrum uit. En dit gaan wij bezoeken.    De kleuters mogen die dag hun laarsjes en warme kledij aandoen om naar de klas te komen.  Gelieve de schoentjes in een genaamtekende zak mee te geven naar school. 
    (Bij heel slecht weer gaat de uitstap helaas niet door)
    Alvast bedankt !!!

    Het derde trimester is gestart, dit is misschien een goed moment om enkele afspraken op te frissen.  Probeer op tijd naar school te komen en afscheid te nemen aan de schoolpoort. Naamteken fruit met een schil en de koekjes.  Sommige kleuters halen 's morgens alles uit hun doosje en soms weten we niet meer wie de 'eigenaar' is. 
    Alvast bedankt en ik wens jullie een heel prettig weekend!!!
     


     


    Categorie:C: juf Famke en Kristien : KL1B
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boerderij

    Maandag was de grote dag voor Henri, Marcel, Lennert en Louis-Philippe : hun eerste schooldag.

    Al vlug gingen ze op ontdekking in de klas. We hopen dat ze veel plezier zullen beleven in onze klas.

    nieuwe peuters

     

    We hebben onze week al feestend mogen inzetten.

    Emile en Elias waren jarig en dat moest natuurlijk gevierd worden.

    Aan de werktafel hebben we samen gewerkt aan de 2 grote Jules’ voor de jarigen.

    Click to play this Smilebox greeting
    Create your own greeting - Powered by Smilebox
    Make your own digital greeting card
    Click to play this Smilebox greeting
    Create your own greeting - Powered by Smilebox
    Digital greeting card generated with Smilebox

     

    Dinsdag vertelde juf van alles over de koe. We keken en vertelden over de mooie foto’s die juf aan het bord hing.

    We speelden een kleurenspel met koetjes.

       

    We zijn begonnen aan ons boerderijboekje : we oefenden nog eens de scheurtechniek  en kleefden vlekken op een koe.

     

     

    Woensdag  vertelde juf  het verhaal van Jules die op bezoek ging bij oom Gust, op de kinderboerderij.
    4-kl

    We werkten verder aan ons boerderijboekje : vandaag schilderden we de boerderij en kleurden we de boer en de boerin.

       

     

     

    Donderdag schrokken we nogal toen we de klas binnenkwamen.

    We hadden een koe op bezoek. Ze had gehoord dat we deze week over de boerderij gingen vertellen

     en wou eens een kijkje komen nemen . Maar er was één probleempje: ze moest dringend gemolken worden.

    Bij de ene kleuter ging het al vlotter dan bij de andere.

       

    Maar Bella ( zo noemen we haar ) was heel tevreden en zal daarom de hele week in klas blijven.

     

    Aan de werktafel hebben we geknipt en gekleefd : een dierenstoet

     

     

    Tijdens de gelovige momentjes stond deze week het verhaal van de ark van Noach centraal.

     

    Vandaag was er terug groot feest in de klas want we vierden de verjaardag van Romeo en Louise : allebei worden ze 3 jaar.
    We knutselden voor beiden een vlaggenlijn voor op hun feest.

    Alvast een dikke proficiat en we wensen hen een leuk feest in het weekend.

    Click to play this Smilebox slideshow
    Create your own slideshow - Powered by Smilebox
    Free picture slideshow generated with Smilebox
    Click to play this Smilebox greeting
    Create your own greeting - Powered by Smilebox
    Another free digital ecard by Smilebox

     

    Maandag gaan we op uitstap naar de boerderij.

     Graag laarsjes aan doen van thuis en schoenen meegeven in een genaamtekende plastic zak aub.

    Misschien best warme kledij voorzien want we zullen toch een tijdje buiten zijn.

    Bij te slecht weer zal de uitstap niet doorgaan.

     

    Alvast een prettig weekend.

     

    Groetjes  juf Mieke en juf Sabien

     

     

     

     

     

     


    Categorie:B: juf Sabien en Kristien : KL1A
    >> Reageer (1)
    19-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louise was jarig!

    Woensdag 18 april was Louise jarig!
    Een dikke proficiat aan Louise!



         



    Categorie:D:juf Joke/juf Kris : KL 2/3 A
    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs