Tijgergarnalen in boter en knoflook

Winkelen: 1 kg tijgergarnalen
250 gr roomboter
6 knoflookteentjes
bouillonblokje
taotjo-sambal
Een beetje suiker of een lepel honing
Tijgergarnalen
koop je meestal diepgevroren. Een kilo is voldoende voor drie tot vier
personen. Laat de garnalen volledig ontdooien onder stromend water en
laat even rusten. Verwijder altijd op voorhand het darmkanaal weg uit
de scampi.
Smelt
in een grote platte pan op een zacht vuurtje 150 gram echte boter en
strooi daarin een achttal, in stukjes gesneden of geplette
knoflookteentjes. Breng op smaak met een bouillonblokje,
een koffielepeltje taotjo-sambal en een koffielepel suiker of een lepel
honing. Leg de garnalen in de boter en laat zachtjes garen tot ze aan
beide zijden goed roze zijn. Voor het opdienen nog 100 gr boter door de
saus roerenen laten smelten.
Suggestie: Opdienen met gekookte pandanrijst
|