Witloofrolletjes met kaassaus
Winkelen: 3 stukken witloof per persoon
Plakjes traiteursham
Olie
Bloem
400 cc room
Gemalen Goudakaas
Chapelure
Snijd de dikke stokken witloof overlangs in twee. De dunne stukken kun je zo gebruiken.
Stoom het witloof in een stoompot tot het bijna gaar is. Koel het af onder koud water en laat het enkele uren uitlekken.
Rol het witloof in plakjes gekookte schouderham (traiteursham) en schik de rolletjes in een vuurvaste schotel.
Maak
een dikke witte roomsaus. Doe olie in een pan, roer er enkele grote
eetlepels bloem doorheen. Laat even garen op een heel zacht vuurtje.
Let op dat de roux niet gaat bruin worden. Voeg er al roerend een 200
cc room (melk mag eventueel ook) bij. Neem de saus van het vuur en roer
300 gram gemalen jonge goudakaas doorheen. Even proeven en eventueel
nog bijkruiden met zout. Overgiet de witloofrolletjes met de kaassaus.
Strooi daar overheen wat chapelure en wat gemalen kaas. Plaats dit
alles 15 minuten in een oven van 180 graden.
Suggestie: Met aardappelpuree of Pommes-duchesse
|