Gebraden kippenvleugeltjes

Winkelen: 5 kippenvleugeltjes per persoon
Zout, peper, nootmuskaat, kerriepoeder
Boter
1 ui
2 teentjes knoflook
1 appel
Room
Natuurlijk
kun je dit gerecht ook met kippenboutjes maken maar kippenvleugeltjes
zijn bijzonder lekker en gemakkelijk klaar te maken in een gewone
platte pan met deksel.
Kruid
de kippenvleugeltjes met zout, peper, nootmuskaat en wat kerriepoeder
en laat dat een kwartiertje rusten. Neem een plastiek zak en doe er
twee lepels bloem in. Doe de kippenvleugeltjes in de zak en rutsel dit
alles goed doorheen zodat de bloem langs alle kanten aan het vlees
plakt.
Bak
de vleugeltjes bruin in boter. Voeg er een fijngesneden ui, twee
teentjes knoflook, een fijngesneden appeltje en een scheutje water bij.
Laat dit alles een half uurtje sudderen. Proef of alles goed op smaak
is en voeg er eventueel nog wat zout bij.
Suggestie: lekker met gekookte pandanrijst of met bami
|