1 grote kop koffie 3 grote eieren, splitsen in dooiers en eiwit bloemsuiker 300 gram Mascarponekaas 3 eetlepels Amaretto of rum 1 doos lange vingers (boudoirs) Cacaopoeder
Bereiding
Klop de eidooiers met 4 eetlepels bloemsuiker tot een dikke witgele massa.
Roer de Mascarponekaas los met 1 eetlepel amaretto of rum en spatel dit dan luchtig door het dooier-suikermengsel.
Klop de 3 eiwitten stijf en schep het schuim luchtig door het mascarponemengsel.
Meng in de koffie 2 eetlepels Amaretto of rum en giet in een diep bord.
Dompel de lange vingers daarin onder en laat ze even wat koffie opzuigen. Niet te lang, zodat ze niet slap of te vochtig worden.
Leg de helft van de koekjes tegen elkaar en met de gesuikerde kant naar onder, op de bodem van een rechthoekige schaal van ong. 2 l inhoud.
Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en strijk de bovenkant glad.
Verdeel nu de overige helft lange vingers op dezelfde manier hierover en schep daar de rest van het mascarponemengsel op.
Bovenkant gladstrijken.
Bestuif met cacaopoeder en dek af met plastiekfolie.
Laat alles minstens 3 uur in de koelkast opstijven.