Lekker koken
Inhoud blog
  • MEER RECEPTEN VOOR LEKKER KOKEN
  • Appelflensjes - appelpannenkoek
  • Spekpannenkoeken
  • Smoutebollen
  • Komkommersoep
  • Hazenrug
  • Tong in Madeirasaus
  • Zalm met rucola en eiernoedels
  • Polakfilet picasso
  • Scampi van de chef in roomsaus
  • Tijgergarnalen in boter en knoflook
  • Preirolletjes met zalm
  • Witloofrolletjes met kaassaus
  • Warme geitenkaas met appeltjes
  • Kruidig gegrild spek
  • Couscous
  • Spaghetti bolognese
  • Varkensmedaillon
  • Konijn met pruimen
  • Steack
  • Rijstpap met kip en gember
  • Kipfilet met kokosmelk
  • Gefileerde kippenbout
  • Kippenfilet met provencaalse saus
  • Gebraden kippenvleugeltjes
  • Eendenborst met sinaasappelsaus
  • Bier? Wijn? of liever iets anders?
  • Nagerechten
  • TOP 100 CULINAIR
  • Keukentermen
  • Forel in Papillotte
  • Italiaanse pastasaus
  • Groenten leren eten
  • Perlagrek - pain a la grecque
  • Garnalensaus
  • Sausen
  • Soepen
  • Voorgerechten
  • Vlaamse hutsepot
  • Tarte-tatin
  • Hoe dek je een tafel?
  • Gedrag aan tafel
  • Het oog wil ook wat
  • Tiramisu
  • Recepten uit mijn eigen keuken
  • Word je daar niet dik van?

    Zoeken in blog


    Gastenboek
  • Kefir
  • Deelnemen aan SOS Piet
  • *
  • Kookmaterialen
  • lekker!!!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Zoeken met Google



    Welkom op mijn blog!

    Rondvraag / Poll
    Wat is uw favoriete keuken
    Chinees
    Italiaans
    Frans
    Exotisch
    Bekijk resultaat


    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    kristofke
    www.bloggen.be/kristof

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Kookrecepten van Fons Dehouwer
    07-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perlagrek - pain a la grecque
    Perlagrek - pain a la grecque

    http://blogsimages.skynet.be/images_v2/002/561/547/20081111/dyn007_original_301_268_pjpeg_2561547_53fe60dababf73a6889c36fbfbf9c27f.jpg


    “Pain à la grecque” heeft niets te maken met Griekenland, echter wel met brood. In de 16de eeuw deelden de Brusselse paters Augustijnen, in hun abdij aan de Wolvengracht, brood uit aan de armen. In de Brusselse volksmond werd dat “bruut van de grecht” (grecht = gracht) genoemd. De verfranste benaming “pain à la grecque” werd aan het koekje gegeven door de Franse bezetters. Vele bakkers gebruiken daardoor nu de foutieve benaming “Grieks brood” of “Pain à la grecque”. Daarom is het verbasterde “perlagrek” een betere benaming voor het koekje.
    De geschiedenis vertelt niet hoe het zwarte brood van de armen zich omgevormd heeft tot de verfijnde koffiekoekjes perlagrek. Waarschijnlijk door de noeste arbeid van een kreatieve broeder-bakker. In het begin zou perlagrek gemaakt zijn geweest van overschot van stokbroden. Nu nog wordt het in de langwerpige vorm van een barquette (bootje) gebakken en met een zaagmes versneden.
     
    Ingrediënten:
    - 500 g bloem (2x 250 gram)
    - 3,5 dl melk
    - 50 g gist
    - 1 ei
    Na een rijs van 20 minuten
    - 40 g kandijsuiker
    - 200 g boter
    - een koffielepel zout
    - 5 g kaneel
    - 8 g kummel
    - grove kristalsuiker (granulé)
     
    Voorbereiding:
    - een deeg bereiden met de melk, het ei, de gist en helft van de bloem
    - na een rijs van 20 min de overige ingrediënten bijvoegen
    - let wel op: de boter moet zacht zijn!!
    - het deeg goed taai kneden en op een tochtvrije plaats, afgedekt onder plasticfolie, kort laten rijzen
    - het deeg afwegen in porties van ongeveer 130 g
    - vingerdikke deegrollen van 50 cm in de grove kristalsuiker rollen
    - op beboterde ovenplaten leggen, afdekken met plasticfolie en laten narijzen
    - halfweg de narijs de deegrollen afplatten tot ongeveer 4 cm breedte
    - de koeken 20 min bakken in een voorverwarmde oven van 180°C
    - dadelijk na het bakken het “pain à la grecque” op de plaat omkeren
    - versnijden in 4 à 5 gelijke stukken
     Bewaren in een koekentrommel



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Welkom op mijn blog!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    misteryfotografie
    www.bloggen.be/mistery

    Archief per week
  • 07/09-13/09 2015
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012

    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Hertenvlees (ellen)
        op MEER RECEPTEN VOOR LEKKER KOKEN
  • Lekker (Haese)
        op Smoutebollen
  • Lekker (Haese)
        op Smoutebollen
  • Heerlijk recept (erik)
        op Smoutebollen
  • Heerlijk (Ramon )
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • heerlijk! (Hans van dalen)
        op Kruidig gegrild spek
  • appelbollen (jvbobm)
        op Nagerechten
  • fons dehouwer (jvbobm)
        op Smoutebollen
  • appelflensjes (jvbobm)
        op Appelflensjes - appelpannenkoek
  • Heerlijk (jvbobm)
        op Gefileerde kippenbout
  • Smoothie recepten (jvbobm)
        op Polakfilet picasso
  • Het ziet er heerlijk uit;) (Wat Eten We Vanavond?)
        op Polakfilet picasso
  • lekkere recepten (leonie)
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • Heerlijk (Marco)
        op Zalm met rucola en eiernoedels
  • zalig (eliza)
        op Zalm met rucola en eiernoedels
  • Eten (Denny)
        op Scampi van de chef in roomsaus
  • Lekker (Myriam)
        op Scampi van de chef in roomsaus
  • Mooie jeugd!!! (Droomgeliefde)
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • mmm... (catherine)
        op Vlaamse hutsepot
  • Hoi Fons (Seppe en Ann)
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • Heerlijk (Christina)
        op Tarte-tatin
  • lekker hoor... (Sjoerd Zomers)
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • Fijne recepten (Leo)
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • Lekkere recepten (Dieter)
        op TOP 100 CULINAIR
  • hallo (gismo)
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • Ga zo door! (Ellen)
        op Recepten uit mijn eigen keuken
  • recepten (sunny)
        op Recepten uit mijn eigen keuken

  • Mijn favorieten
  • Bloggen.be
  • Bereken uw BMI en dieet online


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs