Winkelen: - Boter - 50 gram garnalen - 1 blokje groentenbouillon - groene selder - prei - 2 worteltjes - 1 ui - 2 teentjes knoflook - enkele draadjes safraan - Een glas witte wijn - 100 cc room.
Werkwijze voor ongeveer 0,75 liter saus: Trek bouillon van de garnalen een beetje selder, prei, wortel, ui en 2 teentjes knoflook, een bouillonblokje + 1,5 liter water. Laat zachtjes een uurtje tot de helft inkoken en giet door een zeef. Gebruik enkel nog deze vloeistof. Snijd een brunoise van een wortel, een stukje selder en een stukje prei en fruit deze aan in een klontje boter. Blus met een glas droge witte wijn. Overgiet dit met de getrokken bouillon en doe er enkele safraandraadjes in. laat nog ongeveer 10 minuten zachtjes inkoken. Eventueel afkruiden met wat peper en zout en net voor het opdienen de saus binden met wat room.