Hallo mensen, Heb je een recept nodig,inspiratie voor een kinderfeestje of heb je een probleem in de keuken? Ga even naar mijn vernieuwde website www.keukengeheim.com waar ik GRATIS online culinair advies geef. Daar kan je ook de verhalen van Tom Barman,Gene Bervoets en Tom Waes lezen. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
KOKEN WORDT NOG LEUKER, WANT KEUKENGEHEIM.COM IS VERNIEUWD!
Om alle kookliefhebbers beter te dienen gaven wij onze site een stevige
upgrade! Er zijn nieuwe rubrieken, recepten kunnen per aantal personen
worden aangepast, een webshop, een wekelijkse prijsvraag en nog veel
meer leuks en lekkers om te ontdekken.
Het allerbelangrijkste is NIET veranderd! Je kan op Keukengeheim.com
steeds terecht als je een probleem hebt bij het koken of wanneer je op
zoek bent naar een recept, inspiratie of culinaire informatie. Via de
Stel uw vraag knop rechts krijg je binnen de 3 uur GRATIS de
oplossing die je zoekt.Als je het antwoord op een gestelde vraag wil
zien hoef je enkel op de vraag te klikken,het antwoord verschijnt dan
automatisch.
Er bestaan geen domme vragen in de keuken!
Veel kookplezier!
Hallo mensen, Wegens weinig tijd vandaag (mijn eerste vergadering begint om 7.30 uur) verwijs ik jullie naar mijn website www.keukengeheim.com.Daar vind je inspiratie voor het avondeten,slaatjes,recepten,een singles rubriek en nog veel meer. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Vandaag nog een aspergerecept maar dan gebakken.Dat word veel gedaan in Italie en Spanje.Hiervoor worden meestal de groene asperges gebruikt. Ik vind het lekker voorgerecht maar ook bij een stukje gebakken kalfsvlees of vis kan dit perfect. Neem ook eens een kijkje op mijn website www.keukengeheim.com waar je heel veel recepten vind.Je kan ook online kookadvies vragen als je een probleem hebt in de keuken of gewoon een recept zoekt. Het recept:
Voor 4 personen: 2 bundels asperges(groene) olijfolie van goede kwaliteit truffelolie(moet niet) geraspte parmezaankaas peper en zeezout (liefst uit de molen)
Stappen
De
asperges schillen en in een pan op middelmatig vuur gaarsudderen in
olijfolie, gekruid met peper en gemalen zeezout. Zo behoudt de groente
optimaal haar smaak en blijven de stengels al dente (beetgaar). De
asperges op vier borden leggen en besprenkelen met enkele druppels
truffelolijfolie. Naar eigen smaak bestrooien met fijngemalen parmezaan.
Eventueel kan je er nog wat Rucola bijgeven,de notensmaak van Rucola past goed bij de asperges
Hallo mensen, Als je inspiratie nodig hebt voor het avondeten kan je een kijkje nemen op mijn vernieuwde website www.keukengeheim.com ,daar staan veel tips voor dagschotels en recepten op. Prettige dag en veel kookplezier. Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Ik kan maar niet genoeg krijgen van asperges :o). Vandaar dit recept: 4 p.
16 asperges
4 plakjes gerookte zalm in 2 gesneden
kervelpluksels
Voor de dijonnaise:
1 dl water
1/2 dl witte wijn
5 eidooiers
500 gram boter
Peper en zout
Citroensap
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel graanmosterd
Bereiding:
Zet de asperges op in koud licht gezouten water en breng ze tot aan het kookpunt.
Als de asperges het kookpunt bereikt hebben, zet je het vuur af en laat je de asperges staan.
Haal ze uit de kom en dep ze droog op een servet.
Leg ze op een bord en schik er de twee stukjes gerookte zalm op (1 net achter de punten en 1 achteraan).
Kook witte wijn en water in een pannetje, doe er een snuifje zout bij en reduceer het tot 1/4.
Laat even afkoelen.
Smelt de boter.
Voeg de eidooiers bij het vocht en klop dit op een middelmatig vuur op totdat de dooiers gaan binden.
Doe er dan onder voortdurend kloppen de boter bij beetjes bij. Er moet een dikke mayonaiseachtige saus ontstaan.
Doe er af en toe een klein beetje koud water bij, in totaal 3 eetlepels.
Als alle boter is opgenomen, brengen we de saus op smaak met wat
zout, citroensap en de mosterd. Let op dat de saus niet te heet wordt
anders schift ze.
Schik de saus tussen de twee plakjes zalm en werk af met de kervelpluksels.
Tip:als je deze saus te moeilijk vind kan je een simpele mosterdsaus maken. Breng 2 deciliter room zachtjes aan de kook.Doe er een schep mosterd bij en laat pruttelen op een zacht vuurtje tot je vind dat de saus dik genoeg is.Doe er enkele druppels citroensap bij en kruid met peper en zout. Als je nog vragen hebt over dit of een ander recept kan je even naar www.keukengeheim.com surfen,daar beantwoord ik de hele dag jullie culinaire vragen. Prettige zondag en veel kookplezier. Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Zoals jullie waarschijnlijk weten is het het asperge seizoen aangebroken. Hier wat nuttige tips -Asperges moetn kraken als je ze tussen je vingers rolt -Asperges moeten ongeveer 22 cm lang zijn -Van asperges moet je niet meer dan 1 cm afsnijden aan de onderkant -Dun of dik,recht of krom,de smaak blijft hetzelfde.De rechte zijn wel duurder -Schillen doe je van boven naar onder,je begint 2 cm onder de kop -Asperges moet je zo koel mogelijk bewaren.Je wikkelt ze best in een vochtige handoek en leg ze in de koelkast -Houdbaarheid is 3 dagen,daarna drogen ze uit -Als je asperges koopt en het snijvlak is uitgedroogd zijn ze niet vers meer. -Leg de asperges een uur op voorhand in koud water,daarna schillen ze beter -Groene asperges hoef je niet te schillen,snij de paarse onderkant weg -In asperges zit aspargine,deze stof is goed voor leverstoornissen,nieren,jicht,chronische reuma,hartkloppingen en lage bloeddruk Als jullie nog vragen hebben surf dan even naar www.keukengeheim.com,daar geef ik de hele dag GRATIS culinair advies.Stel je vraag en je krijgt binnen 3 uur een antwoord via mail. Prettig weekeinde en veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Ga even naar www.keukengeheim.com.Daar vind je elke dag een tip voor een dagschotel,massa's recepten,een kinderrubriek en GRATIS online culinair advies. Groetjes Sam
Hallo mensen, Het asperge-seizoen komt eraan!Voor mij elk jaar weer een reden om blij te zijn.Ik ben echt verzot op de Belgische asperges.En zonder chauvinistisch te willen zijn,de Belgische asperges zijn echt de lekkerste ter wereld. Vandaag het recept voor de befaamde Asperges a la Flamande Voor 4 personen 2 bussels witte asperges
2 hardgekookte eieren(gehakt)
120 g hoeveboter, gehakte peterselie.
Bereiding
De asperges schillen en beetgaar koken in gezouten water met een snuifje suiker.
De boter smelten in een pan en de mengeling van ei en peterselie eraan toevoegen. Die mengeling heet mimosa in vaktermen
Goed doorroeren en
kruiden met peper, zout
en muskaatnoot.
Asperges met de garnituur op het bord schikken. Als je vragen hebt over dit of een ander recept kan je even naar www.keukengeheim.com surfen voor GRATIS kookadvies,ik ben daar de hele dag paraat om jullie vragen te beantwoorden. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Vandaag het recept voor een onvervalste klassieker.Dit gerecht is wat in ongebruik geraakt maar mits op de juiste manier klaargemaakt toch wel een lekker gerecht. Het recept:
2 sinaasappels
4 kleine eendenborstfilets
½ pot gevogeltefond (lacroix)
2 eetl cognac of cointreau
2 takjes tijm
2 eetl roomboter
met citrustrekker reepjes schil van de sinaasappel trekken.
sinaasappel dik schillen en de partjes tussen de vliezen uitsnijden.
oven voorverwarmen op 175°C.
met scherp mes ruitpatroon in velkant kerven.
fond, schilletjes, cognac of cointreau en tijm in steelpannetje op hoog vuur tot de helft laten inkoken.
in koekenpan 1 eetl boter verhitten. de eendenborstfilets met velkant naar beneden 4 min. bakken, omkeren en dan nog eens 3 min.
vlees uit de pan met zout en peper bestrooien en in de hete oven in 5 minuten rosé laten braden.
van bakvet 3 eetl door ingekookte fond roeren. partjes sinaasappel erdoor scheppen. takje tijm verwijderen.
van het vuur 1 eetl koude boter door saus roeren.
vlees in schuine plakken snijden en opdienen op (in de magnetron) voorverwarmde borden.
Voor vragen over dit of een ander recept kan je even naar de vernieuwde www.keukengeheim.com surfen,daar geef ik de hele dag GRATIS online culinair advies
Hallo mensen, Lees het interview met Filip Peeters op de volledig vernieuwde www.keukengeheim.com Als je culinaire vragen hebt kan je de hele dag terecht op Keukengeheim voor GRATIS advies binnen 3 uur. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Jullie kunnen het verhaal van Gene Bervoets over El Bulli lezen op de vernieuwde www.keukengeheim.com. Natuurlijk krijg je daar ook de hele dag GRATIS culinair advies binnen 3 uur. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Vinnie-Winnaar Expeditie Robinson(2007) op Keukengeheim
Hallo mensen, Wat at Vinnie tijdens de expeditie Robinson 2007 ? Lees zijn verhaal op www.keukengeheim.com Je kan daar zoals steeds terecht voor GRATIS online culinair advies Prettige zondag Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Surf even naar www.keukengeheim.com voor het verhaal van Tom Waes. En nee ,het gaat niet over BV's maar over eten! Veel kookplezier. Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Vandaag een spicy gerecht.Buiten de Italiaanse is de Thaise keuken een favoriet van mij.Ik hou van de diepte van de Thaise keuken,niet alleen maar pikant maar ook rijk aan smaak. Het recept:
Per 4 p:
1 ui, fijngesnipperd
50 g zonnebloemolie 1 cm verse gemberwortel, geraspst
200 g basmati
500 g victoriabaarsfilet
1 el groene Thaise currypasta
200 ml kokosmelk
1 chilipeper
3 lentuitjes
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Olie verhitten, ui en gember 1 min fruiten. Rijst toevoegen en 1
min meebakken, 300 ml water erbij schenken en aan de kook brengen.
Vis in stukken snijden en op rijst leggen zodra de korrels vrijwel al het water hebben opgenomen.
Currypasta losroeren met kokosmelk en over de vis gieten.
Pan met deksel erop in midden van oven ca 10 min laten garen.
Peper en bosui in ringetjes snijden en hiermee de viscurry garneren.
Opmerkingen
Je kan ook een andere witte vis gebruken.
Thaise currypasta vind je in de meeste supermarkten
Als je vragen hebt over dit of een ander gerecht kan je even naar de vernieuwde www.keukengeheim.com surfen waar ik de hele dag gratis online kookadvies geef.
Hallo mensen, Op mijn website(www.keukengeheim.com) krijg ik regelmatig vragen over eenvoudige klassieke gerechten zoals bloemkool in kaassaus.Hieronder vinden jullie de juiste bereidingswijze
Het recept voor kaassaus: - 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 750ml koude halfvolle melk
- peper en zout
- nootmuskaat -60 gram emmenthaler
Laat de boter smelten op een laag vuurtje en voeg de
bloem al roerend toe. Het mengsel wordt droog. Niet laten bruinen!
De melk beetje bij beetje toevoegen en enkele minuten laten koken.
Haal van het vuur en roer er de kaas dooor. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Het recept voor de bloemkool:
- 0.5 dl melk
- 1 bloemkool
- Zout en peper
- nootmuskaat
- 50 cl kaassaus
Vul een grote pan voor de helft met koud water.
Voeg de melk toe en wat zout en breng aan de kook.
Verwijder intussen het blad en de stronk van de bloemkool.
Leg de hele bloemkool, de stronk naar beneden in het kokende water
en laat met het deksel op de pan 8 tot 10 minuten koken.
Laat de bloemkool goed uitlekken.
Leg de bloemkool op een schaal en giet er wat van de kaassaus over.
Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
Serveer de rest van de saus apart. Als je nog vragen hebt surf dan even naar www.keukengeheim.com,daar geef ik gratis online kookadvies. Veel kookplezier! Sam
Spaghetti Aglio,Olio e Peperoncino op Keukengeheim
Hallo mensen, Zolas jullie waarschijnlijk al weten heb ik een voorkeur voor gerechten die eigenlijk uit armoede zijn geboren in vroegere tijden .Schaarste zorgde er voor dat mensen zeer puur moesten koken. De Zuid-Italiaanse keuken is daar een voorbeeld van.Deze pasta is echt de meest eenvoudige maar wat mij betreft de beste! Het recept:
250 gram goede spaghetti - 3 lookteentjes - 2 kleine of 1 grote chilipeper - olijfolie - zout
Bereiding:
Zet een pot met 2 liter water op het vuur en breng aan de kook. Als het water kookt doe je de pasta er in.
Kijk op de verpakking hoelang de pasta moet koken,dat verschild van fabrikant tot fabrikant , dat heeft te maken met de hardheid van het graan waar de pasta mee gemaakt is.
Zet een pan met een hoge boord op het vuur ( gasstand 3 ) en giet er een flinke scheut olijfolie in .
Als de olie licht verwarmd is doe er dan de gesneden look bij , laat 3 min. garen , roer af en toe om.
Doe er nu de fijngesneden chilipeper in en laat nog 3 minuten warmen , doe er nu flink wat zout in .
Je pasta moet nu klaar zijn , giet in een zift en laat uitlekken .
Doe de pasta in de pan met de look en roer goed om zodat alles goed vermengd is .
Tips : zet het vuur nooit te hoog als je de look bij de olijfolie
doet , de olie mag zeker niet te heet zijn anders verbrand de look en
dat is echt vies .
Je kan op dit gerecht flink wat parmezaan strooien , naargelang je smaak.
Als je dit als hoofdgerecht eet kan je hier een gemengde sla bij geven of wat gegrilde groenten .
Hallo mensen, Wegens weinig tijd vandaag een simpel recept voor een dagschotel,snel klaar,goedkoop en lekker. je vind dit en nog veel andere recepten op mijn website www.keukengeheim.com Het recept:
Per 4 p:
- 16 merguez worstjes
- 500 gr witte bonen uit blik (afgespoeld en uitgelekt)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 3 tomaten (zonder zaadjes, in blokjes gesneden)
- 1 komkommer (zonder zaadjes, in blokjes gesneden)
- sap van een halve citroen
- 6 eetlepels goede olijfolie
- 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- peper en zout
- 1 tl mosterd
Bereidingswijze
Meng de ingredienten voor de witte bonen salade in een kom goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Bak de merguez worstjes in een pan met een scheutje olijfolie (of op de BBQ) langs alle kanten mooi bruin.
Serveer met de witte bonen salade en gebakken aardappelen of frietjes
Vandaag een recept voor een snel en lekker recept. Je kan dit ook met kip maken. Ook kan je een andere schimmelkaas gebruiken zoals gorgonzola of danisch blue. Mijn website www.keukengeheim.com is volledig vernieuwd.We zitten volop in de online testfase.Jullie opmerkingen zijn van harte welkom! Het recept:
Kalkoentournedos&Roquefort
Aantal personen :
2 pers.
Boodschappenlijst
Moeilijkheid :
+++
2 stuk kalkoentournedos of kalkoenlapjes(kip kan ook)
2 dl Room
1 teentje Knoflook
1 dl witte wijn
100 gr roquefort
1 snuifje Peper
1 snuifje Zout
Duurtijd :
30 minuten
Afbeelding :
2 kalkoentournedos - 2 deciliter room - 1 lookteentje fijngehakt - 1
deciliter witte wijn - 100 gram roquefort - peper & zout .
Zet een pan met hoge boord op het vuur ( gasstand 4 ) met wat olijfolie
, laat 1 min ; warm worden , leg de tournedos in de pan , zet het vuur
hoger ( gasstand 6 ) , bak 3 min . langs de ene kant , draai om en bak
3 min . langs de ander kant .
Haal de tournedos uit de pan ( leg ze even op een bord ) en laat de
look 15 sec . stoven , giet de witte wijn in de pan , laat 1 min .
koken .
Doe de room in de pan en laat 2 min ; inkoken , zet het vuur lager (
gasstand 3 ) , roer er de roquefort in stukjes door ( niet laten koken
) .
kruid met peper & zout , leg de tournedos in de saus en laat nog 5
min . pruttelen .
Ik ben Sam Khaldi
Ik ben een man en woon in Antwerpen (Belgie) en mijn beroep is chef-kok/webmaster www.keukengeheim.com.
Ik ben geboren op 05/03/1959 en ben nu dus 66 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken nog steeds,internet,lezen,reizen,mijn dochters.
Na 32 jaar als kok nog alle dagen gedreven met eten bezig
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek