Vinnie Arendel(winnaar expeditie Robinson 2007) op Keukengeheim
Hallo mensen,
Vandaag moet ik een grote home catering verzorgen,daarom heb ik weinig tijd. Surf even naar www.keukengeheim.com waar je het verhaal van Vinnie kan lezen. Voorts kan je aan de prijsvraag meedoen waar je mijn eerste boek kan winnen en vind je veel recepten.Ook voor kinderen en singles is er een speciale rubriek. Prettige zondag en veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Aardappel in zoutkorst +prijsvraag op Keukengeheim
Dag mensen, Vandaag het recept voor aardappel in zout.Je kan dit bij vlees,vis en gevogelte geven.Heel makkelijk om te maken en heel lekker. Je kan nog steeds meedoen aan de prijsvraag op www.keukengeheim.com! Het recept: 1 kg vastkokende middelgrote aardappelen, 1 kg grof zeezout, 40 g bloem, 1 takje rozemarijn, 4 teentjes look, 4 blaadjes laurier
Bereiding: Vermeng het zout
en de bloem met 2cl water. Leg een laagje zout op de bodem van een
ovenschotel bedekt met aluminiumfolie. Verdeel de gewassen en gedroogde
aardappelen op het zout en verdeel er de ongepelde look en de kruiden
tussen. Bedek met zout en druk goed aan. Bak 30 minuten in een
voorverwarmde oven van 220°. Breek de zoutkorst en dien warm op als
bijgerecht met geroosterd vlees,vis of gevogelte.
Hallo mensen, Vandaag een makkelijk en snel recept voor zalm in bladerdeeg. Je kan er extra kruiden aan toevoegen.Basilicum,dragon,peterselie,citroenkruid,gehakte verse gember enz.zijn allemaal lekker bij dit gerecht.Je kan ook experimenteren met de kaas. Als je vragen hebt over dit recept of als je culinair advies nodig hebt kan je even naar www.keukengeheim.com surfen. Neem even deel aan de prijsvraag als je daar bent en maak kans om mijn boek te winnen. Het recept voor 4 personen:8 plakjes bladerdeeg(diepvries),4 moten zalmfilets,lenteui,8 plakken kaas.
laat 8 plakjes bladerdeeg
ontdooien. en zet de oven op 225 graden Celsius.
leg op de bladerdeeg 1plakje smeltkaas, daar op een moot zalm, daar op weer een
plakje smeltkaas, daar op wat lente uitjes en daar op weer een plakje
bladerdeeg.
maak de randjes goed dicht. en leg ze
25 tot 30 minuten in de oven
laat 8 plakjes bladerdeeg
ontdooien. en zet de oven op 225 graden Celsius.
leg op de bladerdeeg 1plakje smeltkaas, daar op een moot zalm, daar op weer een
plakje smeltkaas, daar op wat lente uitjes en daar op weer een plakje
bladerdeeg.
maak de randjes goed dicht. en leg ze
25 tot 30 minuten in de oven. Veel kookplezier! Sam
Hallo mensen, Vandaag een recept dat eigenlijk bedoelt is als tapa maar je kan dit gerecht als avondeten gebruiken.Het is zeer snel klaar. Het recept:
500g Kipfilet
- 50g Bloem - 2 Eieren - 1dl Olijfolie - 6 eetl. Sojasaus - 4 eetl. Honing -
3 eetl. Mosterd - zout en peper
Bereiding
Snijd de kip in reepjes. Rol de reepjes door
de bloem en daarna door het ei. Let erop dat de kip rondom bedekt is met ei
en bloem! Dan krijgt de kip een mooi bruin korstje. Doe de olie in de pan en
bak hierin de kip goudbruin. Meng in een kom de sojasaus, de honing en de
mosterd en giet dit mengsel over de kip. Je vind dit en nog veel andere recepten op www.keukengeheim.com.Daar is ook een prijsvraag waar je mijn eerste boek kan winnen. Veel kookplezier! Sam
Hallo mensen, Ik maak van de gelegenheid gebruik om het boek van de Befaamde Dirk De Prins te promoten.Hij is de hoofdredacteur van Culinaire Ambiance. Je kan nog steeds even naar www.keukengeheim.com surfen en deelnemen aan de prijsvraag.Mischien win je wel mijn eerste boek. Je kan ook daar ook de hele dag terecht voor gratis kookadvies
Recepten door de week
Simpele en lekkere gerechten van Dirk De Prins
De best mogelijke oplossing om ons goed doordeweeks te voeden wordt ons
in feite aangereikt door de wetenschap zelf. Om goed uitgebalanceerd,
en dus zo gezond mogelijk, te eten moet een mens zich zo afwisselend
mogelijk voeden. Het simpele diëet van onze voorouders was te beperkt
om echt gezond te wezen. Het motto luidt dus afwisseling, afwisseling
en nog eens afwisseling. Op die manier krijg je van alles een beetje
binnen.
Gelukkig leven we ondertussen in een wereld die geen grenzen en
geen seizoenen meer kent. Het hele jaar door kunnen we van witloof,
asperges, appelen, peren, mosselen en noem maar op voluit genieten. En
dat houdt ook in dat een likje room en een klontje natuurboter geen
verboden producten zijn, als ze een dag later maar vervangen worden
door iets anders. De keuken van de afwisseling is dus gelukkig ook een
genotkeuken. Dat is dan ook de ware reden waarom dit kookboek is
ontstaan. Elke dag koos Dirk voor een ander thema, wat het boek niet
enkel doordeweeks maar ook gevariëerd maakt.
Keukengeheim.com start met een reeks eigen kookboeken rond tips en trucs
om makkelijk te koken! Eerste in de rij is 'Vis', 15 vissoorten onder de
loep! Neem deel aan onze prijsvraag en maak kans om dit boek te winnen!
Ga even naar www.keukengeheim.com
,klik op 'De Prijsvraag' en beantwoord de vraag
Keukengeheim.com start met een reeks eigen kookboeken rond tips en trucs
om makkelijk te koken! Eerste in de rij is 'Vis', 15 vissoorten onder de
loep! Neem deel aan onze prijsvraag en maak kans om dit boek te winnen!
Ga even naar www.keukengeheim.com
,klik op 'De Prijsvraag' en beantwoord de vraag
Hallo mensen, Keukengeheim.com start met een reeks eigen kookboeken rond tips en trucs om
makkelijk te koken!
Eerste in de rij is 'Vis', 15 vissoorten onder de loep!
Neem deel aan onze prijsvraag en maak kans om dit boek te winnen! Ga even naar www.keukengeheim.com,klik op 'De prijsvraag' en beantwoord de vraag. Groetjes Sam
Keukengeheim.com start met een reeks eigen kookboeken rond tips en trucs
om makkelijk te koken! Eerste in de rij is 'Vis', 15 vissoorten onder de
loep! Neem deel aan onze prijsvraag en maak kans om dit boek te winnen!
Ga even naar www.keukengeheim.com
,klik op 'De Prijsvraag' en beantwoord de vraag
Keukengeheim.com start met een reeks eigen kookboeken rond tips en trucs
om makkelijk te koken! Eerste in de rij is 'Vis', 15 vissoorten onder de
loep! Neem deel aan onze prijsvraag en maak kans om dit boek te winnen!
Ga even naar www.keukengeheim.com
,klik op 'De Prijsvraag' en beantwoord de vraag
Hallo mensen, Vandaag moet ik werken(het leven van een chef-kok) daarom verwijs ik jullie naar www.keukengeheim.com voor recepten,verhalen over food en nuttige keukentips. Jullie kunnen me wel de hele dag kookadvies vragen,ik neem mijn laptop overal mee. Prettige zondag en veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
ik heb God gezien. Hij heeft mij gestreeld, van binnen en van buiten.
Hij heeft mij ontroerd, tot tranens toe, zes zalige uren lang. Hij
heeft voor mij suikerbloemen geschilderd, gemusiceerd met chocola en
ingewanden. Hij vertelde over zijn lievelingsplek, die ook de mijne is
geworden. Hij heeft mij het licht laten zien dat zacht en warm en
weldadig op mij neer scheen. Hij heeft mij doen luisteren naar de zee
nadat hij ze me eerst heeft doen proeven. Lees de rest van dit mooie verhaal van Gene Bervoets over El Bulli op www.keukengeheim.com. Heb je een culinaire vraag of zoek je een recept?Doe je verzoek via de "stel uw vraag" button op de homepage van www.keukengeheim.com Veel kookplezier! Sam
Hallo mensen, Deze week hebben we een Thaise gastchef op bezoek. Surf even naar www.keukengeheim.com om haar favoriete gerechten te ontdekken. Verder kan je boeiende verhalen lezen over eten,er is de dagschotel,recepten en nog veel meer voor iedereen die van lekker eten houdt. Last but not least,ik ben de hele dag paraat om jullie culinaire vragen te beantwoorden. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Vandaag moet ik op een groot feest koken,daarom verwijs ik jullie naar mijn website www.keukengeheim.com .Daar vind je heel recepten.Neem ook eens een kijkje bij de Kids rubriek als je samen met je kinderen een gerecht wil maken. Prettige 1 mei en veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Het is een verlengd weekeinde voor de meesten,ik veronderstel dat jullie wat meer tijd hebben om te koken.Rond deze tijd maak ik graag lamsvlees klaar.Ga even naar www.keukengeheim.com ,daar vind je bij recepten een recept voor een heerlijke lamsbout,een beetje werk maar zeer de moeite. je kan me daar ook de hele dag vragen stellen als je een kookprobleem hebt,een recept zoekt of culinaire informatie wil. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Voor de meesten onder jullie is het een verlengd wekeinde,waarschijnlijk hebben jullie wat meer tijd om uitgebreid te koken.Vandaar het recept vandaag voor een lekkere lamsbout. Dit en nog veel andere recepten staat op www.keukengeheim.com(je kan het daar ook afprinten).Je kan ook jouw recept insturen,dat wordt dan geplaatst met jouw naam.Je kan me daar de hele dag vragen stellen als je een recept zoekt,een kookprobleem hebt of gewoon culinaire informatie wil. Het recept:
Aantal personen :
pers.
Boodschappenlijst
Moeilijkheid :
+++++
Duurtijd :
1u 0 minuten
Afbeelding :
1 lamsbout van 1,5 kg (uitgebeend, bot meevragen)
125 gr boter
1 teentje knoflook
2 eetlepels fijngehakte peterselie
versgemalen peper
zout
6 zongedroogde tomaten op olie
2 eetlepels bloem
½ eetlepel fijngehakte tijm
½ eetlepel fijngehakte oregano
2 dl rode wijn
1 dl citroensap
enkele takjes munt
enkele takjes rozemarijn
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Meng 50 g boter met 1 geperst teentje knoflook, peterselie, zout en peper.
3. Verdeel de kruidenboter over de binnenkant van het vlees.
4. Snijd de tomaten in reepjes en verdeel ze erover.
5. Bind de lamsbout op met keukentouw. Leg het vlees in de
braadslede en strooi de bloem, de tijm en de oregano erover. Leg het
bot erbij voor de smaak. Verdeel 50 g boter in vlokjes over bet vlees.
6. Zet de lamsbout in het midden van de oven en braad deze rondom bruin in 25 minuten.
7. Verwarm de wijn, 2 dl water en het citroensap en giet dit bij de lamsbout.
8. Braad nog ca. 30 minuten en bedruip het vlees af en toe.
9. Haal de lamsbout uit de braadslee. Dek bet vlees even af met
aluminiumfolie en laat 5 - 10 minuten rusten zodat de vleessappen goed
door het vlees verdeeld worden.
10. Zeef het braadvocht boven een steelpan. Laat het braadvocht 10 minuten zachtjes inkoken.
11. Voeg 1 theelepel fijngehakte muntblaadjes en ½ theelepel
gehakte rozemarijnblaadjes bij de saus, klop van de warmtebron af 25 gr
boter door de saus en maak deze op smaak af met peper en zout.
12. Serveer het vlees in plakken met de saus.
Opmerkingen
TIPS : Hier kan je rozemarijn - aardappelen of een gratin dauphinois bijgeven en veel groenten of een uitbundige gemengde sla .
Nu is het vlees rosé , als je het wat meer doorbakken wil bak het dan 5 a 10 min . langer .Smakelijk!
Sam
Dag mensen, Als je een fijn recept hebt kan je dat naar de vernieuwde www.keukengeheim.com sturen ,dat wordt dan geplaatst met je naam erachter. Voorts vind je daar dagschotels,recepten uit de wereldkeuken,informatie over ingredienten en nog veel meer. Maar het belangrijkste is dat je een vraag kan stellen als je een probleem hebt in de keuken via de "stel uw vraag"button.Je krijgt binnen 3 uur GRATIS een oplossing gestuurd. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Ik heb vandaag weer één van die vergaderdagen.Het is een korte week,daarom wordt alles in 1 dag gepropt. Neems eens een kijkje op www.keukengeheim.com voor een smakelijk recept voor het avondeten. Ook bij de Kids rubriek vind je recepten voor een makkelijke en gezonde maaltijd. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Vandaag is het de laatste dag van de online testfase van de vernieuwde www.keukengeheim.com.Surf er even langs als je wil.Heb je opmerkingen(die zijn van harte welkom!) kan je die versturen via de stel uw vraag button. Je kan me ook de hele dag een vraag stellen als je een recept zoekt of kookavies wil. Veel kookplezier en een prettige zondag! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Wat ga je vandaag en morgen eten?Neem eens een kijkje op mijn website www.keukengeheim.com waar je massa's recepten vind.Als je vandaag exotisch wil koken kan je terecht op de rubriek "Wereldkeuken". Ben je single en wil je vandaag iemand uitnodigen moet je zeker eens gaan kijken bij de singles rubriek.Daar vind je tips voor een geslaagde kookdate.Ook vind je bij de Kids rubriek ideeen voor feestjes. Ondanks dat ik vandaag voor 60 personen moet koken op een trouwfeest ben ik de hele dag beschikbaar om jullie culinaire vragen te beantwoorden.Het voordeel van een laptop! Veel kookplezier en een prettig weekeinde! Sam www.keukengeheim.com
Ik ben Sam Khaldi
Ik ben een man en woon in Antwerpen (Belgie) en mijn beroep is chef-kok/webmaster www.keukengeheim.com.
Ik ben geboren op 05/03/1959 en ben nu dus 66 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken nog steeds,internet,lezen,reizen,mijn dochters.
Na 32 jaar als kok nog alle dagen gedreven met eten bezig
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek