Hallo mensen, Ik maak van de gelegenheid gebruik om het boek van de Befaamde Dirk De Prins te promoten.Hij is de hoofdredacteur van Culinaire Ambiance. Je kan nog steeds even naar www.keukengeheim.com surfen en deelnemen aan de prijsvraag.Mischien win je wel mijn eerste boek. Je kan ook daar ook de hele dag terecht voor gratis kookadvies
Recepten door de week
Simpele en lekkere gerechten van Dirk De Prins
De best mogelijke oplossing om ons goed doordeweeks te voeden wordt ons
in feite aangereikt door de wetenschap zelf. Om goed uitgebalanceerd,
en dus zo gezond mogelijk, te eten moet een mens zich zo afwisselend
mogelijk voeden. Het simpele diëet van onze voorouders was te beperkt
om echt gezond te wezen. Het motto luidt dus afwisseling, afwisseling
en nog eens afwisseling. Op die manier krijg je van alles een beetje
binnen.
Gelukkig leven we ondertussen in een wereld die geen grenzen en
geen seizoenen meer kent. Het hele jaar door kunnen we van witloof,
asperges, appelen, peren, mosselen en noem maar op voluit genieten. En
dat houdt ook in dat een likje room en een klontje natuurboter geen
verboden producten zijn, als ze een dag later maar vervangen worden
door iets anders. De keuken van de afwisseling is dus gelukkig ook een
genotkeuken. Dat is dan ook de ware reden waarom dit kookboek is
ontstaan. Elke dag koos Dirk voor een ander thema, wat het boek niet
enkel doordeweeks maar ook gevariëerd maakt.
Keukengeheim.com start met een reeks eigen kookboeken rond tips en trucs
om makkelijk te koken! Eerste in de rij is 'Vis', 15 vissoorten onder de
loep! Neem deel aan onze prijsvraag en maak kans om dit boek te winnen!
Ga even naar www.keukengeheim.com
,klik op 'De Prijsvraag' en beantwoord de vraag
Keukengeheim.com start met een reeks eigen kookboeken rond tips en trucs
om makkelijk te koken! Eerste in de rij is 'Vis', 15 vissoorten onder de
loep! Neem deel aan onze prijsvraag en maak kans om dit boek te winnen!
Ga even naar www.keukengeheim.com
,klik op 'De Prijsvraag' en beantwoord de vraag
Hallo mensen, Keukengeheim.com start met een reeks eigen kookboeken rond tips en trucs om
makkelijk te koken!
Eerste in de rij is 'Vis', 15 vissoorten onder de loep!
Neem deel aan onze prijsvraag en maak kans om dit boek te winnen! Ga even naar www.keukengeheim.com,klik op 'De prijsvraag' en beantwoord de vraag. Groetjes Sam
Keukengeheim.com start met een reeks eigen kookboeken rond tips en trucs
om makkelijk te koken! Eerste in de rij is 'Vis', 15 vissoorten onder de
loep! Neem deel aan onze prijsvraag en maak kans om dit boek te winnen!
Ga even naar www.keukengeheim.com
,klik op 'De Prijsvraag' en beantwoord de vraag
Keukengeheim.com start met een reeks eigen kookboeken rond tips en trucs
om makkelijk te koken! Eerste in de rij is 'Vis', 15 vissoorten onder de
loep! Neem deel aan onze prijsvraag en maak kans om dit boek te winnen!
Ga even naar www.keukengeheim.com
,klik op 'De Prijsvraag' en beantwoord de vraag
Hallo mensen, Vandaag moet ik werken(het leven van een chef-kok) daarom verwijs ik jullie naar www.keukengeheim.com voor recepten,verhalen over food en nuttige keukentips. Jullie kunnen me wel de hele dag kookadvies vragen,ik neem mijn laptop overal mee. Prettige zondag en veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
ik heb God gezien. Hij heeft mij gestreeld, van binnen en van buiten.
Hij heeft mij ontroerd, tot tranens toe, zes zalige uren lang. Hij
heeft voor mij suikerbloemen geschilderd, gemusiceerd met chocola en
ingewanden. Hij vertelde over zijn lievelingsplek, die ook de mijne is
geworden. Hij heeft mij het licht laten zien dat zacht en warm en
weldadig op mij neer scheen. Hij heeft mij doen luisteren naar de zee
nadat hij ze me eerst heeft doen proeven. Lees de rest van dit mooie verhaal van Gene Bervoets over El Bulli op www.keukengeheim.com. Heb je een culinaire vraag of zoek je een recept?Doe je verzoek via de "stel uw vraag" button op de homepage van www.keukengeheim.com Veel kookplezier! Sam
Hallo mensen, Deze week hebben we een Thaise gastchef op bezoek. Surf even naar www.keukengeheim.com om haar favoriete gerechten te ontdekken. Verder kan je boeiende verhalen lezen over eten,er is de dagschotel,recepten en nog veel meer voor iedereen die van lekker eten houdt. Last but not least,ik ben de hele dag paraat om jullie culinaire vragen te beantwoorden. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Vandaag moet ik op een groot feest koken,daarom verwijs ik jullie naar mijn website www.keukengeheim.com .Daar vind je heel recepten.Neem ook eens een kijkje bij de Kids rubriek als je samen met je kinderen een gerecht wil maken. Prettige 1 mei en veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Het is een verlengd weekeinde voor de meesten,ik veronderstel dat jullie wat meer tijd hebben om te koken.Rond deze tijd maak ik graag lamsvlees klaar.Ga even naar www.keukengeheim.com ,daar vind je bij recepten een recept voor een heerlijke lamsbout,een beetje werk maar zeer de moeite. je kan me daar ook de hele dag vragen stellen als je een kookprobleem hebt,een recept zoekt of culinaire informatie wil. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Voor de meesten onder jullie is het een verlengd wekeinde,waarschijnlijk hebben jullie wat meer tijd om uitgebreid te koken.Vandaar het recept vandaag voor een lekkere lamsbout. Dit en nog veel andere recepten staat op www.keukengeheim.com(je kan het daar ook afprinten).Je kan ook jouw recept insturen,dat wordt dan geplaatst met jouw naam.Je kan me daar de hele dag vragen stellen als je een recept zoekt,een kookprobleem hebt of gewoon culinaire informatie wil. Het recept:
Aantal personen :
pers.
Boodschappenlijst
Moeilijkheid :
+++++
Duurtijd :
1u 0 minuten
Afbeelding :
1 lamsbout van 1,5 kg (uitgebeend, bot meevragen)
125 gr boter
1 teentje knoflook
2 eetlepels fijngehakte peterselie
versgemalen peper
zout
6 zongedroogde tomaten op olie
2 eetlepels bloem
½ eetlepel fijngehakte tijm
½ eetlepel fijngehakte oregano
2 dl rode wijn
1 dl citroensap
enkele takjes munt
enkele takjes rozemarijn
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Meng 50 g boter met 1 geperst teentje knoflook, peterselie, zout en peper.
3. Verdeel de kruidenboter over de binnenkant van het vlees.
4. Snijd de tomaten in reepjes en verdeel ze erover.
5. Bind de lamsbout op met keukentouw. Leg het vlees in de
braadslede en strooi de bloem, de tijm en de oregano erover. Leg het
bot erbij voor de smaak. Verdeel 50 g boter in vlokjes over bet vlees.
6. Zet de lamsbout in het midden van de oven en braad deze rondom bruin in 25 minuten.
7. Verwarm de wijn, 2 dl water en het citroensap en giet dit bij de lamsbout.
8. Braad nog ca. 30 minuten en bedruip het vlees af en toe.
9. Haal de lamsbout uit de braadslee. Dek bet vlees even af met
aluminiumfolie en laat 5 - 10 minuten rusten zodat de vleessappen goed
door het vlees verdeeld worden.
10. Zeef het braadvocht boven een steelpan. Laat het braadvocht 10 minuten zachtjes inkoken.
11. Voeg 1 theelepel fijngehakte muntblaadjes en ½ theelepel
gehakte rozemarijnblaadjes bij de saus, klop van de warmtebron af 25 gr
boter door de saus en maak deze op smaak af met peper en zout.
12. Serveer het vlees in plakken met de saus.
Opmerkingen
TIPS : Hier kan je rozemarijn - aardappelen of een gratin dauphinois bijgeven en veel groenten of een uitbundige gemengde sla .
Nu is het vlees rosé , als je het wat meer doorbakken wil bak het dan 5 a 10 min . langer .Smakelijk!
Sam
Dag mensen, Als je een fijn recept hebt kan je dat naar de vernieuwde www.keukengeheim.com sturen ,dat wordt dan geplaatst met je naam erachter. Voorts vind je daar dagschotels,recepten uit de wereldkeuken,informatie over ingredienten en nog veel meer. Maar het belangrijkste is dat je een vraag kan stellen als je een probleem hebt in de keuken via de "stel uw vraag"button.Je krijgt binnen 3 uur GRATIS een oplossing gestuurd. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Ik heb vandaag weer één van die vergaderdagen.Het is een korte week,daarom wordt alles in 1 dag gepropt. Neems eens een kijkje op www.keukengeheim.com voor een smakelijk recept voor het avondeten. Ook bij de Kids rubriek vind je recepten voor een makkelijke en gezonde maaltijd. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Vandaag is het de laatste dag van de online testfase van de vernieuwde www.keukengeheim.com.Surf er even langs als je wil.Heb je opmerkingen(die zijn van harte welkom!) kan je die versturen via de stel uw vraag button. Je kan me ook de hele dag een vraag stellen als je een recept zoekt of kookavies wil. Veel kookplezier en een prettige zondag! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Wat ga je vandaag en morgen eten?Neem eens een kijkje op mijn website www.keukengeheim.com waar je massa's recepten vind.Als je vandaag exotisch wil koken kan je terecht op de rubriek "Wereldkeuken". Ben je single en wil je vandaag iemand uitnodigen moet je zeker eens gaan kijken bij de singles rubriek.Daar vind je tips voor een geslaagde kookdate.Ook vind je bij de Kids rubriek ideeen voor feestjes. Ondanks dat ik vandaag voor 60 personen moet koken op een trouwfeest ben ik de hele dag beschikbaar om jullie culinaire vragen te beantwoorden.Het voordeel van een laptop! Veel kookplezier en een prettig weekeinde! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Heb je een recept nodig,inspiratie voor een kinderfeestje of heb je een probleem in de keuken? Ga even naar mijn vernieuwde website www.keukengeheim.com waar ik GRATIS online culinair advies geef. Daar kan je ook de verhalen van Tom Barman,Gene Bervoets en Tom Waes lezen. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
KOKEN WORDT NOG LEUKER, WANT KEUKENGEHEIM.COM IS VERNIEUWD!
Om alle kookliefhebbers beter te dienen gaven wij onze site een stevige
upgrade! Er zijn nieuwe rubrieken, recepten kunnen per aantal personen
worden aangepast, een webshop, een wekelijkse prijsvraag en nog veel
meer leuks en lekkers om te ontdekken.
Het allerbelangrijkste is NIET veranderd! Je kan op Keukengeheim.com
steeds terecht als je een probleem hebt bij het koken of wanneer je op
zoek bent naar een recept, inspiratie of culinaire informatie. Via de
Stel uw vraag knop rechts krijg je binnen de 3 uur GRATIS de
oplossing die je zoekt.Als je het antwoord op een gestelde vraag wil
zien hoef je enkel op de vraag te klikken,het antwoord verschijnt dan
automatisch.
Er bestaan geen domme vragen in de keuken!
Veel kookplezier!
Hallo mensen, Wegens weinig tijd vandaag (mijn eerste vergadering begint om 7.30 uur) verwijs ik jullie naar mijn website www.keukengeheim.com.Daar vind je inspiratie voor het avondeten,slaatjes,recepten,een singles rubriek en nog veel meer. Veel kookplezier! Sam www.keukengeheim.com
Hallo mensen, Vandaag nog een aspergerecept maar dan gebakken.Dat word veel gedaan in Italie en Spanje.Hiervoor worden meestal de groene asperges gebruikt. Ik vind het lekker voorgerecht maar ook bij een stukje gebakken kalfsvlees of vis kan dit perfect. Neem ook eens een kijkje op mijn website www.keukengeheim.com waar je heel veel recepten vind.Je kan ook online kookadvies vragen als je een probleem hebt in de keuken of gewoon een recept zoekt. Het recept:
Voor 4 personen: 2 bundels asperges(groene) olijfolie van goede kwaliteit truffelolie(moet niet) geraspte parmezaankaas peper en zeezout (liefst uit de molen)
Stappen
De
asperges schillen en in een pan op middelmatig vuur gaarsudderen in
olijfolie, gekruid met peper en gemalen zeezout. Zo behoudt de groente
optimaal haar smaak en blijven de stengels al dente (beetgaar). De
asperges op vier borden leggen en besprenkelen met enkele druppels
truffelolijfolie. Naar eigen smaak bestrooien met fijngemalen parmezaan.
Eventueel kan je er nog wat Rucola bijgeven,de notensmaak van Rucola past goed bij de asperges
Ik ben Sam Khaldi
Ik ben een man en woon in Antwerpen (Belgie) en mijn beroep is chef-kok/webmaster www.keukengeheim.com.
Ik ben geboren op 05/03/1959 en ben nu dus 66 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken nog steeds,internet,lezen,reizen,mijn dochters.
Na 32 jaar als kok nog alle dagen gedreven met eten bezig
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek