Foto
Inhoud blog
  • Weer lang geleden
  • Toinetocht Diepenbeek 03/03/2013
  • Nationale Wandeldag te Overmere Donk 24/02/2013
  • Ingelmunster en Nalinnens
  • Het pajottenland op zen mooist Elingen 17/02/2013
  • Baasrode 16/02/2013
  • Ernage: Marche des Abbayes 09/02/2013
  • Jong Manneke Pis naar Oud Manneke Pis (Brussel-Geraardsbergen) 27/01/13
  • Winterwandeling te Kluisbergen 19/01/2013
  • Wandeltocht in de Citaldel van Namen 13/01/2013
    Foto
    Mijn favorieten
  • aktivia
  • wandelgazette
  • marching
  • beneluxwandelen
  • photo marche
  • Euraudax
  • W.S.V. De Kadodders Sint Katelijne Waver
  • De Lachende Klomp Nieuwkerken Waas
  • Reynaertstappers Belsele
  • W.S.V. De Kadees Aalst
  • W.S.V. Baasrode
  • Opsinjoorke Mechelen
  • W.S.V. De Vossen Buggenhout
  • W.S.V. De Hopbelletjes Opwijk
  • W.S.V. Horizon Opwijk
  • WAK Sleidinge
  • De Kwartels Assenede
  • De Grashoppers Keiberg
  • Goede Doel Stappers
    Foto
    Laatste commentaren
  • 't Was lang geleden (Luc & Hilde)
        op Weer lang geleden
  • Dag Katrien, (SMETS RENE)
        op Toinetocht Diepenbeek 03/03/2013
  • Bewondering (G.U.Y.)
        op Jong Manneke Pis naar Oud Manneke Pis (Brussel-Geraardsbergen) 27/01/13
  • Goe Bezig (SMETS RENE)
        op Maand mei
  • verrast (SMETS RENE)
        op
  • Foto
    Gastenboek
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • Hallo
  • dag Katrien
  • hoi
  • blog

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    Heerlijk zijn de velden,
    zacht is de zee, zoet is het strand,
    zalig lang de dag, aanhalig de vrouwen,
    welig de kudden,
    haast opgedroogd het moeras,
    God schept vreugde in kalmte,
    de duivel stookt graag onrust,
    iedereen snakt naar eerbetoon,
    maar de machtige - 
    zijn einde is onmacht.
    een jonge grote afstand wandelaarster (Zotte mie)

    01-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overmere
    Hey,

    Zondag 23 januari ben ik in de namiddag met de gebroeders Keysers in Overmere gaan wandelen. De boerenkrijgstappers Overmere organiseerde hun eerste tocht van hun drieluik. Om dat ik nog moest gaan werken konden we ni de 24 doen. We hadden wel nog tijd voor de 18km. De wandeling vertrokken naar de Turfput zo richting de Gratiebossen maar die lieten we links van ons liggen. Zo kwamen we in Berlare Broek om uit eindelijk in het centrum van Berlare zelf uit te komen en controlepost te vinden ni ver van de kerk. De 24 en de 18 kwamen er 2 keer. Ma moet je natuurlijk niet zeggen dat ik er mensen tegen kwam dak ken dus moest ik opletten dak ni te veel bleef plakken. De lus ging via gebieden: Molenhoek, Sluis naar Hoge Berg. Om dan terug te keren naar de rust met aan de linkerkant Kruishoutput en andere kant het Wakkebroek. Voor de laatste controle nog een goei pint pakken en dan terug naar binnen. Het laatste stuk ging terug door Berlare Broek en ergens op het laatste nog voorbij Kappel O. L. V; van Zeven Smarten om dan zo terug aan het Donkmeer uit te komen. Het was een goeie tocht, goe weer, goe parkour, ....

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    01-02-2011 om 19:51 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    30-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslagen van 8, 9, 16, 19 en 20 januari
    Hey,

    Na Leuven en de nieuwjaarsduik te Oostende ben ik natuurlijk nog gaan wandelen. Ik heb alleen nog niet veel tijd gevonden  om de verslagen op mijn blog te zetten. Ik had ze tussen de soep en de patatten door wel geschreven maar nu moest ik wat tijd vinden om ze nog te typen. Die tijd heb ik eindelijk gevonden en wil je hier mee volgende beknopte verslagen meegeven van de afgelopen 5 wandeltochten.

    Op 8 januari heb ik deel genomen aan de nieuwjaarsduik te Oostende. In de loop van de voormiddag naar Londerzeel gereden waar we samen kwamen met alle deelnemers die meededen. Met 2 volle auto's zijn we dan naar Oostende gereden. Tegen de middag waren ginder en zochten weer ons taverneke op waar we vorig jaar ook gezeten hebben voor ons middagmaal. We vonden het daar vorig jaar goed en ons zwemtrainster had er voor gekozen om daar te reserveren voor 's middags terug wat te eten. Zo gezegd zo gedaan, alleen spijtig dat het weer ons niet mee zat. We zijn ginder met de gieten de regen toegekomen en er waren krachtige rukwinden dat je met moeite vooruit ging. Ook zoals vorig jaar hebben we een foto genomen bij een bord verboden te zwemmen. Tja voor 1 keer op het jaar luisteren we niet naar wat ons gezegd wordt. Het geen wat daar wel opviel was dat onze groep kleiner was als vorig jaar en dat er minder vrouwen waren. Vorig jaar waren de vrouwen in de meerderheid, deze keer was het niet zo. Tegen een uur of 14 gingen we dan ons verder gaan klaarmaken om dan te wachten in ons vak om dan om 15u het water in te gaan. Terwijl we stonden te wachten probeerde ik enkele mensen te vinden tussen die massa mensen en moet je toegeven dat het zoeken bijna een onmogelijke zaak was. Maar we geven ni rap op en wie zoekt die vindt. Het geen wat bij mij ook zo was. De mensen die ik zocht heb ik ook gevonden, alle eigenlijk liepen ze op een gegeven moment gewoon voor mijn neus voorbij. Terwijl we daar op het strand stonden te wachten kregen we te horen dat we niet ver de zee in konden wegen een wilde zee. Eigenlijk maar goed ook dat we er niet ver in mochten want de golven waren hoog en wild genoeg. Om 15u mochten we dan eindelijk het water in. Net zoals vorig jaar zal het dit jaar ook weer drummen en duwen zijn om het water in te kunnen. Ik ben er niet ver in geraakt, wat ik eigenlijk wat jammer vond. Vorig jaar was het wat aangenamer en rustiger om het water in te gaan maar ja het kan niet elk jaar het zelfde zijn he. Iedereen van onze groep was dan het water uit en konden we ons kleren terug aan gaan doen en ons gaan opwarmen bij ne goeie warme chocomelk. Dan was het tijd om al terug naar huis te keren jammer maar het moet. 

    Zondag 09/01/11
    Op tijd uit de veren om rap nog een wandelingetje mee te pikken. Met de fiets ben ik naar Sint-Amands gereden waar Ibis Puurs hun 1ste Ibiswintertocht organiseerde. Deze keer had ik eens een uur dat ik thuis moest zijn. Je je gaat dat zien meestal kom ik dan vaak mensen tegen die ik lange tijd ni meer gezien heb en moet ik mijn tijd goed in het oog houden. 's Morgens in de startzaal verliep alles volt en kon ik rap aan mijn wandeling van 16km beginnen. Het was nog doorstappen maar ik had ook tijd om iets te drinken en af en toe een babbeltje te slaan. Van in Sint-Amands gingen we naar Oppuurs daar in parochiezaaltje was de controle. De 16 en meer kwam hier 2 keer. De eerste keer ging het volt en kon ik nog rap vertrekken maar toe ik daar de 2de keer binnen kwam ben ik toch wel ni een beetje te lang blijven zitten. Dus rap maar vertrokken maar door geven zat er ni in. Aan de splitsing waar de 16 en kleiner naast de spoorweg binnen gingen en de 21 of zo nog een lusje deden, ben ik beginnen te lopen want ik merkte dat ik nog ma een 10min had om dat stuk af te leggen, afstempelen, goeie dag zeggen en naar huis vertrekken. Ik moet toegeven dat lukte me ni. Maar ik was wel op die 10min binnen en had afgestempeld. Tegen enkele mensen ma rap goeie dag gezegd en dan ben ik naar huis gegaan, alle naar huis moeten crossen natuurlijk. Ah ja het was me net gelukt om op tijd thuis te zen.

    Zondag 16/01/11
    's Morgens thuis met de fiets naar Gijzegem vertrokken en na 3 kwartier rijden tegen wind was ik daar eindelijk. W.S.V. De Kadees Aalst organiseerde hun Sint-Antoniustocht te Gijzegem. Me ingeschreven, goeie dag gezegd en alleen vertrokken aan mijn wandeling van 21km. Al gauw kwam ik mensen tegen die ik kende en leerde ik er nog enkel kennen. De tocht ging via het Slot van Gijzegem zo via veldwegen en afgelegen asvalt wegen naar Schoonaarde. Aan het voetbalveld te Schoonaarde bevindt zich een schooltje en daar hadden we controlepost. De 18 en 21km kwamen er 2 keer. Ik ging me bij mensen zetten die ik kende, maar had niet gedacht dat ik de persoon recht tegen over mij kende. Blijkbaar anders want die persoon had me herkent van op de Pad - en Heide tochten. Op die tocht ben ik hem en zijn makkers voorbij gegaan, Ik moest wel effe nadenken maar mijne frank viel nog redelijk snel. Samen hebben wen onze tocht verder gezet tot we terug in Gijzegem waren aan het Sint-Vincentiusinstituut. Maar voor we binnen waren maakte we de lus aan de controlepost. Deze ging naar de schelde waar we de dijk richting Appels Dendermonde afliepen. Niet veel voor we Appels binnen gingen zijn we er af gegaan en de grote baan over gestoken. Zo terug het veld in op zoek naar de spoorlijn Dendermonde - Gent. Aan die spoorlijn hadden we in het eerste stuk als we nog naar Schoonaarde gingen voor de eerste keer ook al gelopen maar dan wel aan de andere kant van de spoorlijn. Terug aan de controlepost nog iets verobert en dan was het spijtig genoeg al tijd om terug naar binnen te gaan. Het weer was super, het gevoel van de lente is er ver was er wel. Het zonnetje scheen, het was 13°C, goed parkour, goe gezelschap. Wat moet ne wandelaar nog meer hebben eigenlijk?? Ik was nog voor 12u terug binnen en ik dacht van ik doe er nog een toertje van 6km bij maar daar is niks meer van in huis gekomen natuurlijk. Ik ben wel nog 3u na mijn tocht blijven plakken. Het was gewoon weg een toffe dag waar ik van genoten heb.

    Woensdag 19/01/11
    Ik in Sint-Goriks-Oudenhove gaan wandelen. Egmont Zottegem organiseerde een midweektocht. Ik had geluk dat er mensen me kwamen ophalen anders was daar niks van gekomen. De tocht ging over Marie-Oudenhove en enkele andere dorpjes naar Ertvelde. Ik kan ni veel dorpjes op nomen want groten deels liepen we in het veld en als we dan eens op straat liepen kwam ik geen bordje tegen van je zit in dat dorpje. Na 7,5km gestapt te hebben waren we aan de controlepost maar die zat goed vol en hebben we besloten om de lus er direct bij te doen. De lus ging door natuurgebied Parkbos - Uilenbroek. Prachtig gebied maar wel drassig. Na goeie 15km gewandeld te hebben waren dan terug op de controle en hebben we iets gedronken voor we verder gingen. Het weer was ons tot nu redelijk gunstig, over maar grijs. En het laatste stuk hebben we helaas heel de 7km in de miezer gelopen. We konden ons net niet droog houden met andere woorden tot binnen.

    Donderdag 20/01/11
    Met Marc ben ik naar Halen geweest waar Horizon Donk hun winterwandeling. Al voor de start werd ik aan gesproken ma ja da begint stilletjes aan dak over al wat mensen leer kennen he. Ik kan ni zeggen door welke dorpjes of gemeentes dat we zijn getrokken. Maar het parkour was goed, zeer afwisselend. Er was 1 controlepost waar de 20km 2 keer moest komen. Met andere woorden de 20 maakte er een lus tot in Webbekom en gingen door het wachtbekken van Webbekom. Het wachtbekken stond op dat moment grotendeels onder water en met de zon gaf dat een prachtig uitzicht. En zo kwamen we langzaam terug aan de controlepost. Van daar was het terug naar binnen. Maar eerst nog iets van de plaatselijke geschiedenis leren over de Slag van de Silver Helmen tijdens de 1ste WO. Van aan het herdenkingsmonument keerden we Halen terug in en maakten we nog wat km's met door de wijken te slingeren naar een fietspad dat ons bijna tot binnen bracht. Het was een wel goeie wandeling tot op het laatste maar ja je moet langs ergens binnen komen. 

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    30-01-2011 om 20:29 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    28-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tochtje voor in februari
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen

    zondag 6 februari vanaf 7 h 00

    DE 4e ‘HET PAJOTTENLAND OP ZIJN MOOIST’ ! tochten

    Startplaats : parochiezaal – Zwarte Molenstraat te Elingen

    Naast de intussen gekende ‘taalgrenswandeling’ vanuit Bellingen organiseert de wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen op zondag 6 februari intussen al voor de 4e keer de ‘het Pajottenland op zijn mooist !’ tochten vanuit de kleinste Pepingse deelgemeente Elingen.  De organisatie tracht ook nu weer zijn reputatie alle eer aan te doen, een natuurwandeling bij uitstek, een tikkeltje ondeugend en avontuurlijk.  Het accent ligt op het parkoers !  Elk jaar weer slagen de organisatoren erin de wandelaar nieuwigheden in het Pajottenland aan te bieden. De basisideologie van de wandeling is om zo veel mogelijk grote wegen te ontwijken.

    Achter elke bocht wordt de wandelaar verrast en krijgt vrijgemaakte paden onder de voeten geschoven, doorkruist eenmalig geopende weilanden, trekt dwars door bos en veld en doorkruist verschillende privé domeinen en natuurreservaten.   Zacht golvende landschappen, heuvellende velden, slingerwegen, bescheiden dorpjes weggedoken in valleien of op hoogten, .. de ideale mix voor een prachtwandeling ! 

    Voor elk wat wils !  Er zijn tochten van 7 / 10 / 15 / 20 / 25 / 32 / 42 en 50 kilometer.  Tijdens het parkoers zijn verschillende rustposten voorzien waar kan genoten worden van een hapje en een drankje. De huisgemaakte soep zal weer van de partij zijn alsook de hoeve pensen. Er zijn ook telkens toiletten voorzien.


    Deelname

     Inschrijven kan vrij tussen 7 uur en 15 uur. De aankomst dient bereikt voor 18.00 uur.

    Deelname bedraagt 1.50  euro  (leden van de aktivia, VWF, FFBMP …) betalen 1.10 euro op vertoon van hun lidkaart).

    INFO : Pol CLEMENT (0475.25 05 30) of Johan DE WEWEIRE (0473.678 180)

    28-01-2011 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    08-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planning Januari 2011
    Hey,

    Het is wat laat als anders. De maand is nu al enkele dagen bezig. Toch wil ik jullie nog een planning meegeven voor de rest van de maand meegeven. Deze maand ben ik al 2 keer gaan wandelen namelijk in Wijchmaal (Limburg) en in Leuven. Maar ik hou het natuurlijk niet bij deze 2 wandelingen. Hier bij een lijst van volgende wandelingen.

    Zaterdag 08/01/11
    Nieuwjaarsduik te Oostende

    Zondag 09/01/11 
    Sint - Amands                    1ste Ibis-wintertocht
         W.S.V. Ibis Puurs
         Start: Zaal Plaza, Winkelstraat, Sint-Amands
         4-10-16-21km             08.00u - 15.00u

    Zondag 16/01/11
    Gijzegem                            Sint - Antoniustocht
         W.S.V. De Kadees Aalst
         Start: Sint-Vincentiusinstituut, Pachthofstraat 1, Gijzegem
         6-11-18-20km              08.00u - 15.00u
    Merchtem                           28ste Winterwandeling
         De Lustige Wandelaars
         Start: Zaal Libanon, Nieuwbaan, Merchtem
         6-12-18km                    08.00u - 15.00u

    Woensdag 19/01/11
    Sint-Goriks-Oudenhove      Midweektocht
         W.S.V. De Egmont Zottegem
         Start: O.C. Sint-Goriks-Oudehove, Sint-Goriksstraat 13, St. -Goriks-Oudenhove
         7-10-14-18-21km        08.00u - 17.00u

    Donderdag 20/01/11
    Halen                                 Winterwandeling
         W.S.V. Horizon Donk
         Start: Cafetaria MD Halen, Sportlaan, Halen
         5-9-12-21km               08.00u - 15.00u

    Dinsdag 25/01/11
    Wezemaal                         12de Bibbertocht
         W.K. Werchter
         Start: Parochiezaal Sint-Martinus, Kerkstraat 3, Wezemaal
         6-12-18-24km            08.00u - 15.00u

    Zaterdag 29/01/11
    Olen                                 4de Doffenwandeling
        WC Gedoviba
         Start: Terra Feesthal Intratuin, Gerheze 1, Olen
         3-6-13-20-30-42km       06.00u - 15.00u

    Zondag 30/01/11
    Kortessem                        Poort van Haspengouwtocht
         W.S.V. Iris Kortessem
         Start: Parochiaal Centrum De Mozaïk, Daaleindestraat, Kortessem
         4-6-12-15-20km        08.00u - 15.00u
    Wolvertem                       Winterwandeling
         Wandelclub Cracks Wolvertem
         Start: Basisschool De Zonnebloem, Karel Baudewijnslaan 26, Wolvertem
         6-12-17-20km            08.00u - 15.00u
    Geraardsbergen                18de Manneken-Pistochten
         Padstappers Geraarsbergen
         Start: Jeugdcentrum 'De Spiraal' Zakkaai 29, Geraardsbergen
         7-10-16-21-32km      07.30u - 15.00u

    Niet elke wandeling dat hier staat kan ik doen maar de meeste doe ik er van. Tot op een volgende wandelingen of ander evenment

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    08-01-2011 om 09:04 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    06-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste tochten van dit jaar
    Hey,

    Het nieuwe jaar is weer begonnen. Op woensdag 5 januari heb ik mijn eerste wandeling gedaan te Wijchmaal. Wandelclub Wandel Mee Breughel organiseerde hun eerste woensdag tocht. Eerlijk gezegd ik was woensdag thuis en dacht ik wil gaan wandelen. Tot ik dan ging op zoeken in de Marching, dan veranderde mijn gedacht. Er was totaal geen wandeling in de buurt. Ik had keuze uit Wijchmaal, Leut of een tocht ergens in Luik. Dus begon mijn zoektocht van op welke tocht geraak ik het gemakkelijkst met het openbaar vervoer. Toen ik dan zag dat ik verschillende treinen en bus moest nemen om er te geraken en telkens zeker zo'n 3u onderweg ging zijn dacht ik waarom blijf je gewoon niet thuis. Maar de meeste mensen die me al een beetje kennen die weten dat me dat niet zou thuis houden. Daarom heb ik gekozen om naar Wijchmaal te gaan omdat ik daar het gemakkelijkst kon geraken. Na kwartier fietsen, 2 treinen, een bus met andere woorden dus een dikke 3u onderweg te zijn ben ik in Wijchmaal aan de start zaal de Wulf geraakt. Helaas liep mijn wekker wel om 4u af deze morgen zo kon ik om 8u daar zijn en kon ik zeker de 18km doen. Ik wou op tijd terug thuis zijn omdat ik op woensdagavond normaal gezien voetbaltraining heb en ik wou er nog eens mee trainen. Alles verliep vlot die morgen met openbaar vervoer alleen wist ik niet zo goed wanneer ik moest afstappen. Ik kende de halte wel maar blijkbaar was het nog een halte te vroeg maar door het te vragen daar aan een inwoner hebben we de weg gevonden. Zoals gewoonlijk kende ik daar ook mensen. Waar ik wel van verschoot en om gekeerd die van mij ook dat was dat ik daar mensen van de Padstappers Geraardsbergen heb gezien. Met hen (Patrick en Erwin) heb ik totaal van 24km gewandeld, wat niet evident was. De wandeling bestond uit lussen een van 5, een van 7 en eentje van 10km. De 5 en de 7 was bijna het zelfde alleen dat de 5km ietsje vroeger terug naar binnen ging. De lus van 10km ging de andere kant op. De tocht ging niet verlopen zonder slag of stoot. Daar in de Limburg ligt nog veel sneeuw en ijs, vooral ijs. Met ons gedrieën zijn we dan vertrokken en in de eerste lus van 10km ergens in een klein weggetje is de eerste er onder uit geschoven zonder veel ergs. Voor de rest van de tocht zijn we recht gebleven wel met schuiven en doen maar toch mooi recht gebleven. Na de lus van 10km hebben we nog de lus van 7 gedaan. Deze was meer een stadswandeling met schuiven er bij natuurlijk maar iedereen bleef recht. Zelfs op dat stukje oude spoorwegberm. Terug binnen was het nog maar iets na 11u en hebben besloten om er toch nog een toertje bij te doen. We wisten nog ni of het de 7 of de 5 ging worden maar hebben het bij 7km gehouden. Helaas is dat toertje minder goed voor mij afgelopen. Ik heb die 7km wel gedaan maar ergens in de laatste 2 - 3 km ben ik er onder uit gegaan. Het was ne goeie val en had me ook goe zeer gedaan. De ene knie ving de eerste klap op en daarna kwam de ander knie tegen de grond. De rechter knie waar ik echt op viel deed enorme zeer en was het zeer rustig proberen te staan en terug wat te wandelen. De andere knie viel best mee na 5min was daar niks meer aan. De rechter knie begon een beetje op te zwellen en heb ik nog een hele tijd goed gevoeld. Ik kreeg te horen van een van mijn wandelmaten dat als ge het voelt dan weten dat het nog leven in zit. Veel had ik daar niet aan maar ze hebben wel recht geholpen. In de start zaal  heb ik dan gezien dat de plek waar ik op viel toch al lichtjes dik begon te worden. Buiten die tegenvaller had ik ook nog een beetje geluk. In de zaal zaten enkele mensen die van Opwijk afkomstig waren en die waren daar met de auto. Met die mensen kon ik dan mee rijden naar Opwijk. Dan was ik veel rapper thuis. Dus een geluk bij een ongeluk eigenlijk. Na een bewogen dag was ik blij dat ik thuis was maar door de val heb ik dan maar besloten om niet meer te gaan trainen die avond. De knie wat rust gunnen dat die wat op zijn plooi terug kan komen want morgen sta er terug een wandeling op het programma (natuurlijk als knie het toelaat). Morgen ga ik naar Leuven een euraudax van 25km meedoen.

    Groetjes Zottemie
    Katrien




































    06-01-2011 om 21:19 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2010
    Hey,

    Er is weer een jaartje voorbij. Voor mij persoonlijk was het een zeer bewogen jaar met veel ups en downs niet dat ik dat altijd liet merken. Ik slaag bijna overal wel door. Nu die ups en downs hebben ook iets positiefs voort gebracht. Ik heb dit jaar veel gewandeld. Ik heb in het begin van het jaar 2010 voor het eerst een doel voor me opgesteld aan de hand van het aantal gewandelde kilometers de enkele jaren er voor. Dit doel had ik gezet op 2200km. Onder het jaar werd het stilaan duidelijk dat ik zeker meer ging wandelen dan het doel dat ik had opgesteld. Na 7 maanden te wandelen had ik mijn doel bereikt, eerlijk gezegd ik verschoot van mijn eigen. Had niet gedacht dat ik dat doel al zo rap haalde. Natuurlijk als je wat grote tochten doet gaat die teller snel omhoog maar nooit gedacht zo snel. Door het jaar kreeg ik wel het vermoeden dat ik mijn doel dit jaar ging halen. Nu ik heb meer dan 2200km gewandeld. De teller is blijven stilstaan op 3640km. Ik heb 1440km meer gewandeld dan ik had gedacht. Het is een resultaat waar ik van dacht nog enkele jaren ging duren om het te halen.  Als je zoveel kilometers aflegt staat de teller van aantal wandeling ook op een redelijk hoog cijfer. Het meeste dat ik op een jaar had gewandeld was 89 tocht in 2008. Dit jaar heb ik de kaap van 100 wandelingen net overschreden met totaal van 106 tochten in 2010. Dit jaar ben ik niet van plan om er over te gaan. Zou wel plezant zijn om tussen de 60 en de 110 wandelingen en tussen de 2000 en de 3500 km te hebben voor dit jaar.

    Het nieuwe jaar is begonnen en ik ben een paar dagen laat maar wil toch aan iedereen een gelukkig, gezond en sportief nieuw jaar wensen. Ook iedereen veel vriendschap en liefde. Dat al jullie wensen voor dit jaar mogen uit komen.

    Groetjes Zottemie en op een van volgende tochten
    Katrien

    06-01-2011 om 20:23 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Euraudax Leuven
    Hey,

    Vandaag mocht ik iets later opstaan als gisteren maar het was toch nog vroeg en zeker op mijn vrije dagen. Nu nam ik de trein te Buggenhout om in Leuven te geraken. Na een klein uurtje op de trein als de treinen geen vertraging hebben natuurlijk was ik in Leuven. Net tegen over het station op het Martelarenplein bevond zich Café de sport waar de verzamel plaats was voor iedereen. Het was een euraudax wandeling die om 10u vertrok en het was een toertje van 25km. Dat is meer als genoeg om je jaar mee te beginnen. Er waren veel mensen aanwezig maar je had ook niet veel keuze om te gaan wandelen natuurlijk. De wandeling begon met een stadstoertje en daar na gingen we naar Wilsele. In Wilsele hadden we onze eerste wagenrust waar we 2 sandwiches kregen. We vervolgde onze weg van Wilsele over Herent, Wijgmaal zo terug naar Wilsele. In Wilsele hadden we Caférust in 't Hoeveke. Dan nog effe tot in Kessel Lo wandelen om daar nog een traktatie te krijgen om dan terug naar Leuven te gaan. Het was een goei tochtje maar net als gisteren moest er nog goed op gelegd worden waar we onze voeten neerzetten. De wandelwegen die we onder onze voeten geschoven kregen waren nog zeer glad en nu nog meer want het is ijs met daarover een laagje water. En dat maakt het nu net nog iets gevaarlijker. Tijdens de tocht konden we niet voorkomen dat toch mensen gevallen zijn. Ik ben deze keer recht gebleven. Alle geluk want als ik terug op dezelfde plek val van gisteren was het gedaan met wandelen voor van daag. Maar dat is niet gebeurt en ben ik na 25km met heel de groep binnen gekomen. Dan nog iets drinken en wat na praten en dan was het al weer tijd om van iedereen afscheid te nemen om te zien dat we op tijd onze trein haalden terug naar huis. Tot in Mechelen had ik gezelschap en daarna zat ik in een te kleine maar overvolle trein.

    Volgende wandeling is zondag een klein wandelingetje te Sint Amands. Zaterdag ga ik niet wandelen maar ga ik ijsberen in de Noordzee in Oostende. Tot de volgende keer.

    Groetjes Zottemie 
    Katrien

    06-01-2011 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sleidinge
    Hey,

    Op kerstdag ben ik op tijd op gestaan zodat ik de eerste trein kon nemen die stopte in Buggenhout. Maar ik moest eerst aan het station geraken van Buggenhout. Ik had besloten om dat te voet te doen. Het weekend er voor was ik met de fiets naar het station maar dat was geen goed idee toen. In Buggenhout nam ik de trein naar Gent Sint Pieters en daar had ik zo'n 30min tijd om over te stappen op een trein richting Eeklo. In Gent was ik niet de enige wandelaar die op de trein stapte. Met zen 9 zijn we dan in Sleidinge afgestapt. Wandelclub W.A.K. Sleidinge organiseerde hun eindejaarstocht. De start was in een schooltje niet ver van de statie. Rond 9u was ik aan de start zaal en natuurlijk kende ik enkele mensen. 't Was al mijn 3de wandeling dit jaar dat ik van hen al aan deelnam. De grootste afstand die je kon doen was 22km. Na overal een babbeltje te hebben geslaan, iets gedronken te hebben en me in te schrijven was het tijd om aan de wandeling te vertrekken. Via Keizersgoed naar Linde waar we onze eerst controlepost hadden en dit na nog maar een dik half uur wandelen. De 22 en de 17km maakte daar een lus via Eekske, Drieshoek, Meienbroek en Haantjes terug naar Linde. Hoe meer kilometers ik toen aflegde hoe meer mensen ik tegen kwam die ik kende. Het was met ieder van hen een blij weer zien. Met sommige ben ik een stuk je mee gewandeld. Van in Linde ging de tocht terug naar Sleidinge. Dit stuk van 7,8km via Kromvelde, Zevekote, Hulleke naar de controlepost. Van op deze post was het nog een kleine 4km naar binnen over Hooiwege. Het was een mooi parkour en zekers door dat het bijna volledig besneeuwd was. Maar het weer zorgde dan voor nog wat extra pracht en praal. Het weer was mooi, zon scheen en gaf dat nog een tikkeltje extra meer. Ik vond het spijtig dat ik op een gegeven moment moest vertrekken om de trein te halen naar huis.

    Op 28 en 29 december ben ik in Nieuwenrode en Pepinge gaan wandelen. Beide wandelingen tussen het werk door. De wandeling in Nieuwenrode werd georganiseerd door de sluisstappers. Ik heb toen een 20km afgelegd op sneeuw en ijs. In Pepinge waren de marktrotters Herne de organisatoren. Hier hebben we 15km gedaan door de 11 en de 4km te combineren.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    03-01-2011 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstallentocht met valavond te Opwijk
    Hey

    Woensdag 22 december organiseerde Horizon Opwijk voor de 5de keer op rij hun kerstallentocht met valavond. Dit is een tocht die in het centrum van Opwijk vertrekt namelijk in de schuur van het cultureel centrum Hof ten Hemelrijck. Op moment dat ik in de zaal aankwam was er ni veel volk dus was ik rap rond met toertje van iedereen goeie dag te zeggen. Voor de afstand kon je kiezen uit 6, 12 en 18km. De 12km bestond uit 2 lussen van ongeveer 6km. De 18km waren ook 2 lussen maar dan één van 6km en één van 12km. Ik ben begonnen met een lus van 6km.  Deze lus deed elke afstand aan. Op deze lus kreeg iedereen een gratis glühwein. Vroeg in de namiddag kon ik niet vertrekken. Ik ben pas rond een uur of 16u vertrokken met mijn wandeling. Over die lus van 6km heb ik redelijk lang over gedaan. De toer ging van het centrum richting de Broevinck via kleine geasvalteerde baantjes. Hier en daar zaten er nog veld baantjes bij. Of het nu een veld baantje was of niet, goed zien kon je het niet. Zeker niet onder die laag sneeuw en ijs. Net de spoorweg over in de Broeckstraat keerden we al terug naar het centrum. Via een baantje tussen 2 weien door en nog enkele kleine baantjes kwamen we eindelijk in Neerveldweg. Daar ergens bij iemand in zijn garage kregen we onze glühwein. Vandaar uitwas het nog een 2km tot binnen. Terug in de startzaal moest ik beslissen of ik nog een lus ging doen of al te voet terug naar huis te gaan. Op dat moment komt er nog ne wandelaar binnen. Samen hebben we dan nogmaals de toer van 6km gedaan. Het is dus voor mij een tochtje van 12km geworden. Ik heb her en daar een fotootje genomen. Deze wil ik jullie niet onthouden en voeg ze dus bij dit verslagje bij.

    Groetjes Zottemie
    Katrien




















    02-01-2011 om 15:14 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    31-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15, 18 en 19 December
    Hey,

    Op woensdag 15 december ben ik gaan wandelen in Leeuwergem op de Jenevertocht. Een tocht georganiseerd door Egmont Zottegem. Van in Leeuwergem gingen we over Dassegem, Walsegem naar de jenever stop. Deze bevond zich iets voor de controlepost te Oombergen. Iedereen die deelnam aan de tocht kon genieten van een gratis jenever of iets anders dat daar te verkrijgen was. Ik heb een oude klare jenever genomen. Een jeneverke dat ik nog ni gedronken had en slecht was het ni ma wel straf. In Oombergen hadden we rust en zaten we halverwege onze tocht van 15km. Van in Oombergen gingen we terug naar Leeuwergem. Zien dat ik op tijd binnen was want moest nog gaan werken.

    18 December nam ik deel aan een tocht waar de opbrengst naar een goed doel ging. De tocht Walk for Life werd georganiseerd door De Zotte50vangeel. De tocht ging van Geel naar het Glazen huis te Antwerpen. Aan iedere wandelaar die meewandelde werd gevraagd om 5euro in de spaarpot te stoppen. Iedereen die wou kon meegaan ook al kan je niet veel kilometers wandelen. Daar werd rekening mee gehouden want op verschillende plaatsen kon je mee vertrekken of stoppen. Ik ben vertrokken in Olen omdat ik met het openbaar vervoer niet op tijd in Geel kon geraken om van daar uit mee te vertrekken. Daarom ben ik mee gestart te Olen. Van in Olen ging het naar Lier. Ongeveer na 3u wandelen hadden we onze eerste stop waar iedereen een tasje soep kreeg. Gerekend van in Geel zaten we daar op een kleine 20km. Nu was het terug een 3u wandelen om in Lier aan te komen waar we in een zaaltje effe op adem te komen. Hier kreeg iedereen enkele sandwiches. Hier kreeg ik te horen dat we zeker al 3 kwartier achter zaten op het schema dat op gesteld was. Oei, dan had ik een klein probleemke. Ik moest op tijd terug zijn in Antwerpen want ik deed nog mee aan de GVA Santa Run. Maar voor we daar over beginnen nog wat over de tocht zelf. In Lier heb ik dan besloten om me ni op te jagen. Dus ik ben daar gestopt om dan een trein te nemen naar Antwerpen. Van aan station Antwerpen Centraal ben ik dan te voet naar Waagnatie gegaan waar de start was van de Santa Run. Onder tussen zien dat ik iedereen vond die er ook aan ging deelnemen. Alle ik moest er ni veel zoeken want ik was daar samen met Sandra als eerste van ons companie. Dan was alles gaan afhalen, kerstpak aandoen en wachten tot het startschot gegeven werd om te beginnen "lopen". Het was een toertje van 5km die we moesten lopen en het parkour ging via de groenplaats. Net voor we daar waren zouden we normaal gezien jenever krijgen maar helaas deze was juist voor ons op. Dus konden we daar mooi achter fluiten. Er zat dan niks anders op dan gewoon terug binnen lopen. Dan terug omkleden en zijn we naar de kerstmarkt geweest en zijn we nog ergens iets gaan drinken. Maar ik moest beslissen direct na het lopen zien dat ik trein haalde om al naar huis te gaan of anders vragen of ik bij iemand kon blijven slapen. Wel het is dat laatste geworden, dus kon ik nog mee wat gaan drinken.

    De wandeling Walk for life heeft ergens rond de 1225 euro op gebracht voor Music For Life. In totaal hebben er 50mensen de volledige 50km gewandeld en onderwegen zijn er nog 75 mensen bij aan komen sluiten. Foto's die ik tijdens deze wandeling heb getrokken zijn te vinden op volgende link: http://picasaweb.google.com/zottemie6/1812WalkForLife#

    Op zondag 19 december ben ik met de mensen waar ik bij blijven slapen zen naar Waarloos gaan wandelen. De Kleitrappers organiseerde hun wintertocht A.P.W.C. Toen we daar toe kwamen en zagen hoeveel km's we konden doen dachten we eerst voor de 23km te gaan maar dat hing ook af van hoe het gaat onder wegen tijdens de wandeling. Tijdens het eerste stuk hebben we besloten om het bij de 15km te houden en als het toch nog ging de 4km er bij te doen maar dat hebben we ni gedaan. De wandeling ging over Kontich, Duffel en Waarloos zelf. De controlepost bevond zich in Kontich en net in Duffel konden we als we wouden effe stoppen op 3km van het einde in een klein gezellig cafeetje. Het was een prachtige wandeling en door redelijk veel natuur. Een groot stuk over een oude spoorwegbeding. Na de wandeling was het dan voor mij tijd om eens naar huis te trekken en rustig genieten van een rustig avondje thuis.
    Foto's van de wandeling in Waarloos op volgende link: http://picasaweb.google.com/zottemie6/1912Waarloos#

    Groetjes Zottemie 
    Katrien

    31-12-2010 om 14:54 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafelentocht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey,

    Op donderdag 9 december ben ik terug met Marc gaan wandelen. Deze keer namen we deel aan de wafelentocht  georganiseerd door de Padstappers van Geraardsbergen. De tocht zelf vertrok in jeugdhuis De Spiraal aan de zakkaai. De wandeling was verdeeld in 3 lussen. Elke lus werd uitvoerig besproken zowel door een plan als door een klein geschreven tekstje. Er was een lus van 8km. Deze vertrok via het Denderpad naar Boeilarebos, Arduinsbos zo naar Hoge Buizemont en het Marktplein om zo dan terug binnen te gaan. Dit was ook de grootste lus van allemaal. De 2de lus die we deden was een lus van 7km. Net zoals de lus van 8km was het een heuvelachtig parcour. De 7km vertrok naar Adriaansabdij zo naar de Oudenberg, Hof ter Brickmeers om zo terug op het Marksplein uit te komen. Zo gingen de 8 en 7km via de zelfde weg terug naar de schelde. Telkens we weer in de startzaal kwamen, kwam ik ander bekend volk tegen. We moesten dan ook eigenlijk beslissen of we die 3de lus gingen doen. Dat is een lusje van 6km, een vlak parkour door het stadscentrum met geen moeilijke passages. Daarom effe twijfel of we die wel zouden doen. De dag er voor in Arc Wattripont hadden we eigenlijk al genoeg vlak gelopen. Dus hebben we besloten om de lus van 8km nog eens op nieuw te doen. En het verschil van de eerste keer en de 2de keer die we die lus deden was toch redelijk duidelijk. Het was zeer duidelijk dat het aan het ontdooien was. 's Morgens liepen we nog vaak op sneeuw en ijs maar in de namiddag was er al veel weg van die sneeuw en ijs. Het bleef dus nog een toffe lus gewoon alleen al dat in die paar uur tijd toch zoveel kan veranderen door het weer. Het was een toffe tocht met vele bekende gezichten. Op naar de volgende tocht.

    Foto's van deze tocht, door mij getrokken kan je vinden door op de foto te klikken. Deze brengt je direct door naar mijn picasaalbum van deze tocht.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    23-12-2010 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    09-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arc-Wattripont
    Hey,

    Vandaag ben ik samen met Marc van Hopbelletjes Opwijk gaan wandelen in Arc-Wattripont. Een dorpje gelegen niet ver van de Kluisberg maar al in de provinci Henegouwen. We hebben er een 2u over gedaan om ginder te geraken met de auto. In Asse stonden we wel 20minuten voor ne overweg. Op die 20minuten zen er een stuk of 6 treinen gepasseert. Eindelijk daar door geraakt dan was het nog stapvoets rijden op de Ring maar eenmaal daar voorbij hebben we geen problemen meer gehad. Om 9u30 zijn we dan eindelijk ginder in Arc-Wattripont geraakt. Ons in geschreven en vertrokken voor de 26km. In de lente was ik hier ook al eens geweest en toen trokken we verder Henegouwen in. Vandaag gingen we richtig Kluisbergen. Het was inderdaad richtig Kluisbergen. We zijn vertrokken door een veldbaantje dat op een gegeven moment op een veld uit kwam. Dat moesten we oversteken om op straat te geraken. Zo gingen we verder over deelgemeentes van Celles. Aan de eerste controlepost maakte we een grote lus waar ook nog een controlepost in zat. Deze controlepost lag in Escanaffles Celles. Vandaar keerde we terug naar de andere controlepost over een stukje van 3,6km. Van op deze post trokken we naar en door Celles zelf en volgde we de grote baan tot we terug binnen waren. Het parkour was goe, veel macadam en hier en daar stak er een veldbaantje in. Bijna alle banen lagen ergens in de middel of nowere, aan op het laatste hebben we een grote drukke baan moeten volgen om binnen te kunnen geraken.
    Ondanks het zeer mistig weer heb ik toch enkele foto's kunnen trekken.

    Groetjes Zottemie
    Katrien



































    09-12-2010 om 06:58 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euraudax Gits
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey,

    Zaterdag morgen was het heel vroeg opstaan om naar de euraudax wandeling te gaan te Gits. Ik heb eerst een uurtje met de fiets gereden tot aan Aalst station, daar werd ik op gepikt om verder te rijden naar Gits. Rond 10 voor 8 uur zijn we dan in Gits toe gekomen. En er zaten toch al een paar wandelaars. Maar terwijl de tijd verstreek kwamen er meer en meer wandelaars binnen. Om 9u zijn we vertrokken met een 40 tal wandelaars voor de eerst lus van 25km. Het eerste stukje was 6,3km en we bleven in Gits zelf. De eerste wagenrust was bij Meubels Stroobant. Ik weet ni of het daar echt was. Voor mij was het presies bij aan iemands zen huis buiten te doen. Dit was al een mooi begin, rustig afgelegen paden, open velden. Daar in open veld was het wel koud. De wind sneed in je gezicht en dan kwam er nog sneeuw bij. Alle geluk bleef het ni duren. Van in Gits gingen we via St. Jozef De Geite Hooglede naar een oude spoorbeding. Deze namen we naar Kortemark. In Gouden Leeuw te Kortemark hadden we in een zaaltje onze volgende rust. We hadden nu een dikke 15km gedaan. Hier kregen we een 25min rust, dan konden we even opwarmen, iets drinken en we kregen speculoos aan geboden. Dan nog 11km naar binnen, een begot lang stuk. Om iets voor 14u zijn we dan eindelijk terug binnen gekomen. Voor de gene die wouden konden dan genieten van een spaghetti die ze bij de inschrijving mee betaalt hebben. Om 14u15 vertrokken we voor een 2de lus van 25km. Het was een lus die naar Lichtervelde ging. Op een parking aan de E403 hadden we onze eerste rust en dat was een wagen rust en dit na 6,7km en hadden we al een totaal van 33,4km afgelegd. Na een warme gluhwein en iets te eten moesten we een stuk van 9,9km afleggen. Zo kwamen we na iets meer dan anderhalf uur wandelen aan bij het station van Lichtervelde. Daar in een zaaltje bij een café hadden we onze laatste rust van de wandeling. Dan nog een klein uurtje en we waren binnen. En voor dat laatste uurtje kregen weer wat winterse neerslag (sneeuw) over ons heen. Dat belooft om dan naar huis te rijden. En zoals ik dacht, was het ook waar.
    Met de auto was het nog redelijk te doen maar hoe dichter bij Aalst we terug kwamen hoe slechter de banen er bij lagen. Van Aalst station moest ik met de fiets dan naar huis. Begot ik heb er dikke 2u over gedaan terwijl ik bij normale omstandigheden er nog geen uur over doe met de fiets. Ik heb redelijk wat stukken te voet moeten doen om dat het te glad was om met de fiets te rijden. Dan kwam er nog bij dat die 2u het ook nog eens goe gesneeuwt heeft. Het laatste half uur kreeg ik het koud. De sneeuw (alle nattigheid) begon door mijn jas te komen. Viel nog mee maar toch het was koud. Ik was blij dat ik om 23u terug thuis was. Het was ne toffe dag zo in de sneeuw te ploeteren.
    Voor de foto's van deze dag te bezien klik je gewoon op de foto in begin van dit verslag.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    08-12-2010 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    07-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planning december
    Hey,

    de maand november is ook weeral voor bij gevolgen. Ze was rapper voorbij dan ik dacht. Daarom ook rap in Marching gezien waar ik zou kunnen gaan wandelen. Er zijn enkele dagen bij waarop ik zou kunnen gaan wandelen maar heb besloten die dagen iets anders te doen. Na deze maand zet ik nog eens een overzichtje van alles van mijn wandel carriere op blog. En kan je nu al zeggen dat het een super super jaar voor me is geweest. Meer kom je pas te weten op het einde van dit jaar. Ook zal ik er nog eens tijd voor maken om de statistieken van deze blog te bezien. Nu effe over deze maand. mijn planning ziet er weer goed gevuld uit. Kijk maar:

    04/12     Euraudax wandeling te Gits
                  start: Dominiek Savio Instituut. Zaal Withuis, Koolskampstraat, Gits
    08/12     Arc-Wattripont, Midweektocht door Le Pays naturelles des Collines
                  start: Au Domain de Jaurieu, Rue Jeauriex 1a, Arc-Wattripont
    09/12     Geraardsbergen, 3de Wafelentocht
                  start: Jeugdhuis 'De spiraal', Zakkaai 29, Geraardsbergen
    11/12     Hamme, Durmetocht - 38jaar Wintertocht
                  start: P.I., Meulenbroekstraat, Hamme
    18/12     Walk for Life, een tocht van Geel naar het Glazen Huis te Antwerpen
                  Daarna nog deelnemen aan Run for Life. Dit is ook voor het Glazen Huis
    19/12     Wichelen, 13de Schooierstocht
                  start: Gemeenteschool (Gibo), Margote 114, Wichelen
    21/12     Michelbeke, 8ste Winterwandeling
                  Zaal De Vierklaver, Groenstraat 1, Michelbeke
    22/12     Opwijk, 5de Kerstwandeling
                  De Schuur, Kloosterstraat, Opwijk
    25/12     Sleidinge, Eindejaarstocht
                  Vrije Basisschool De Bijenkorf, Akkerken 2 (ingang schoolstraat), Sleidinge
    28/12     Nieuwenrode, 16de Antivriestocht
                  parochiezaal De Mispelaar, Paddegaststraat 53, Nieuwenrode

    Dit is zo mijn planning. Als er iemand nog een goeie wandeling weet mag altijd laten weten.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    07-12-2010 om 16:34 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minderhout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hey,

    Op donderdag 25/11 heb ik rustig wat uitgeslapen, dus geen wekker gezet. Afhankelijk van het uur dat ik op stond nam ik de trein in Buggenhout naar Antwerpen Centraal. Ik moest in Mechelen overstappen, daar had de trein al 20min retard. Dat was de reden dat ik ook de eerste bus dat ik kon nemen heb gemist. Op het Roosenveldplein nam ik bus 602 naar Minderhout. Maar eerst bijna een uur daar in Antwerpen wachten tot de bus daar is natuurlijk. Na 2u30min onderweg te zijn geweest zen ik dan eindelijk in Minderhout aan de startzaal toegekomen. net zoals ik naar Olen ging dacht ik dat ik niemand ging kennen. Dat is natuurlijk verkeerd gedacht en wanneer ga ik dat eindelijk in zien waar ik ook kom dat ik wel iemand zal kennen. Van in Antwerpen had ik al gezelschap op de bus, in de starzaal kende ik nog enkele mensen. Eeen dikke 10min later ben ik aan een wandelingtje van 15km vertrokken. na 7km prachtig en helemaal alleen gewandeld te hebben kwam ik aan de rustpost. Die 7km was goed door kleine padjes en klein beetje asvalt in het begin. Zo kwamen we aan een stiltegebied waar we door trokken. Vandaar gingen we ook het bos in en gingen we zo verder om letterlijk door veld en wei te trekken. In de controlepost zen ik nog enkele bekende tegen gekomen en toeval waren het enkle van de club bij. Samen zijn we dan terug naar binnen gegaan. Dit was nog een mooie afsluiter van een tochtje. Maar dan nog een lange rit naar huis. Dankzij enkele goei tips die ik van clubgenoten gekregen.

    De zondag die er op volgde ben ik eerst gaan werken en daarna ben ik een wandelingetje gaan doen in Wolvertem. De cracks organiseerde hun 21ste herfsttocht. Het was een toffe wandeling die begonnen is met een toertje van 6km samen met Liesbeth. Ik heb van deze 6km enorm genoten. We vertrokken zoals gewoonlijk richtig kasteel om zo naar het boskapel te gaan. Van aan het boskapel was het niet ver meer tot aan de controlepost. Deze bevond zich in Imde in een cafetje. Dan nog effe tot binnen wandelen en die 6km zat er op. Ik had nog wel tijd over dus ben ik nog wat gaan wandelen. Ik heb een totaal van 15km gewandeld. Het was een toffe dag.

    Groetjes Zottemie
    katrien

    05-12-2010 om 20:29 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Putte (NL) en Hoeilaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey,

    Zaterdag 20 november organiseerde De wandelende krabben Bergen op Zoom hun 13de St. Nicolaastocht te Putte. Dat is een dorpje gelegen in de gemeente Woensdrecht, boven Antwerpen en ligt net over de grens van België - Nederland. Ik ben naar daar geweest samen met de gebroers De Keysers. Om iets na 10u zijn we daar toegekomen aan de startzaal. Daar zagen we dat de 30km er ni meer was. Het is daar zo dat elke afstand maar tot een bepaald uur kan starten en dat is ook afhankelijk van club tot club. Bij hen was het dus zo dat de 30km eigenlijk maar tot 10u kon starten. Om kwart na 10 zijn we aan onze wandeling vertrokken met gedacht dan de 25km te doen. Aan de spliting, daar zagen we dat alles nog omhoog hing en hebben dan de 30km toch nog gedaan. Het was een prachtige tocht door bos, heide, door en rond militair domein. We vertrokken en gingen direct het bos in. Om zo in het openbaar Militair oefenterrein te komen. Van daar waren we bijna aan de controlepost. Deze lag net terug in Putte. Het was in de kantine van een honkbal en softbal club genaamt Batters. Daar kwamen we 2 keer maar voor we daar terug kwamen gingen we eerst naar een andere controlepost. Van daar gingen we naar Ossendrecht en net er buiten lag de controlepost een een schuur. Maar voor we daar waren moesten we nog een heel stuk langs Militair domein gaan. Daar mochten we zekers niet door want we kwamen regelmatig borden tegen dat er met handgranaten werd gesmeten op dat terrein. Van daar gingen we terug het openbaar militair domein binnen om een stuk het zelfde te doen naar de controlepost terug te Batters. Ook al liepen we een redelijk stuk het zelfde toch kon het geen kwaad want het was gewoon prachtig. Om binnen te gaan deden we het Moretusbos aan en kregen enkele zakens  nog te zien. We waren net het bos binnen en we kwamen hertjes tegen, die waren zeer tam want ze kwamen tot bij u aan de draad. Buiten dat zijn we aan het Theehuis De Gloriëtte en iets later aan het kasteel Ravenhof. Het kasteel Ravenhof staat op Belgisch grondgebied en iets terug het theehuis De Gloriëtte staat nog op Nederlands grondgebied. Van aan het kasteel Ravenhof verlaten we het bos en gingen we via straten naar binnen, alle geluk ver was het ni meer. Om iets voor half 17 zen we binnen gekomen en als laatste zen we buiten gegaan.

    Fotoverslag van deze tocht vind je opvolgende link
    http://picasaweb.google.com/zottemie6/2011PutteNL

    De zondag heb ik de 50km gedaan die georganiseerd werd door de Ijsetrippers Overijse. Het was hun 28ste Zoniënwoudwandeltocht te Hoeilaart. Ik werd 's morgens vroeg op gepikt door Chris om te wandelen in Hoeilaart. Iets rond half 7 zijn we dan in Hoeilaart toegekomen. In de startzaal ben ik al enkele bekende tegen gekomen. Om 20 voor 7 zen we dan aan de wandeling vertrokken. Maar voor we vertrokken ontdekte ik dat ik toch een en ander vergeten ben thuis zoals: kaway, batterij van fototoestel, wandelboekske, ...... Maar zonder kunnen we ook alleen jammer van die batterij, had graag wat foto's getrokken maja. Er waren daar eigenlijk genoeg fotograven van dienst eigenlijk. Als we vertrokken was het nog donker dus zaklamp was echt wel nodig en die had ik gelukkig mee. De batterijen er van waren ook al half leeg dus ge zag nog iets maar ook ni om te zeggen goed. We trokken direct het veld in met de 50km waardoor het echt wel zoeken was hoe we moesten gaan. Op een gegeven moment waren we gewoon door het veld aan het trekken, we waren hoogst warschijnlijk een veldbaantje gemist maar geen nood we kwamen op de zelfde baan terecht waar we moesten zen. Wel is waar ni op het zelfde punt maar we konden zien in de verte dat we goed liepen omdat er toch enkele wandelaars in geslaagd waren toch dat padje te vinden. Zo vonden we onze weg verder tot aan de boshut. Onze eerste controlepost was in de Boshut. Daar maakte we een lus. Tijdens die lus heb ik ook gezegd tegen mijn compaan dat hij mocht door gaan want hij moest zich in houden om bij mij te blijven. Terug in de boshut ben ik dan met Marc, Dré en compane mee gegaan voor de rest van de tocht. Van de Boshut trokken we nog steeds door zoniënwoud naar Jezus - Eik. Net buiten het bos bevond de volgende controlepost in de Bosuil. Net zoals in de boshut moesten we hier 2 keer komen maar niet na elkaar. Van in Jezus - Eik trokken we nog eenstuk door het bos om zo in Eizer ter geraken. Daar hadden we rustpost in de refter van een schooltje. Het was daar wel effe zoeken maar het was allemaal goed aangeduid met pijlen hoe je moest gaan. In Eizer maakte we een lus naar Huldenberg. Van hier was het nog een 16km naar binnen dus nog iets minder dan 3u wandelen. Maar voor we binnen waren hadden we nog een rustpost in Jezus - Eik. Nu nog een klein stukje bos en dan was het open veld voor ne keer iets anders te zien dan bomen he. Om iets voor 15u was ik binnen. Veel sneller dan ik eigenlijk dacht. Dan was het voor mij afwachten en hopen dat ik iemand tegen kwam die me thuis wou gaan afzetten. Natuurlijk na lang wachten is het me gelukt iemand te vinden.

    Ik zelf heb geef foto's kunnen trekken want ik had de batterij van fototoestel niet mee maar er waren genoeg fotograven aan wezig die dag die foto's trekken. Hier onder volgen enkele linken:

    Fotoverslagen:
    http://picasaweb.google.com/freddy1146/28steZonienwoudwandeltochtenTeHoeilaart#
    http://cid-bfe0683e906ab355.photos.live.com/browse.aspx/21-11-2010%20-%20Zoni%C3%ABnwoud%20wandeltocht%20-%20Hoeilaart?sa=310536721
    http://picasaweb.google.com/brigittemarche10a/Hoeilaart#
    http://picasaweb.google.com/davymoerman2/ZonienwandeltochtHoeilaart#
    http://picasaweb.google.com/natuurwandelaar/20101121IJsetrippersOverijseTeHoeilaart#
    http://fotoalbum.seniorennet.be/Reisduiveltje/20101121_hoeilaart
    http://picasaweb.google.com/nederbelgenopstap/21112010Hoeilaart#

    geschreven verslagen:
    http://bloggen.be/davymoerman/archief.php?ID=986826
    http://nederbelgenopstap.skynetblogs.be/archive/2010/11/22/21-11-2010-ijsetrippers-te-hoeilaart.html
    http://www.wandelgazette.be/nl/content/view/2928/38/

    22-11-2010 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling te Mechelen en te Ruisbroek
    Hey,

    Op donderdag 11 november ben ik samen met de gebroeders Keyser naar Mechelen gereden. Wandelclub Opsinjoorke Mechelen organiseerde hun Mahatma Gandhitocht. Maar om daar te geraken was wat anders. We hebben een beetje rond gereden maar hebben het toch gevonden. Om iets voor 10u zen we nog vertrokken voor de 31km. Het eerste stuk was 6,7km ongeveer. In dit stuk hebben we een stuk langs de spoorweg, langs de zenne en door wat natuurgebied getrokken. het was een mooi stuk om mee te beginnen. Na een goed uurtje stappen waren we aan de eerste controlepost. Namelijk de voetbalkantine van F.C. Verbroedering Hofstade. Na de controlepost moesten we een stuk van iets meer dan 11km afleggen tot de volgende contrlolepost. We vertrokken en iets later doken we al het Bloso Provinciaal Domein Hofstade in. We zijn er aan het station van Hofstade in getrokken en langs de hoofdingang terug verlaten om zo onze weg via Elewijt Zemst verder te zetten. Van daar trokken we door Schiplakenbos en lieten het kasteel van Schiplaken rechst van ons liggen om verder te gaan naar het kanaal Ruppel-Leuven. Daar ergens langs het kanaal bevind zich een café genaamt Stamkroegje. Daar hadden de wandelaars van 30km ongeveer zo'n 18km afgelegd. Daar maakten we een lokale lus. Deze ging door natuurgebied Pikhakendonk om zo op het GR pad te komen Dijleland. Wij kozen de richting naar Mechelen. Na het GR pad passeerden we het natuurgebied Barebeekvallei om zo iets later terug aan het kanaal te komen om deze nog effe te volgen tot aan de controlepost. Dan was het nog enkele km's tot aan het eindpunt. De helft van dit stuk hebben we het kanaal gevolgd en dit aan de overkant van daar juist. Nog iets drinken, wat babbelen en dan was het tijd om terug naar huiswaarts te gaan. Het weer dat we vandaag hebben gehad was niet echt zo goed. In het begin was het grijs maar over maar later is er toch wat regen uit gevallen.

    Op zondag 14 november ben ik gaan wandelen in Ruisbroek. Maar eerst moest ik wel werken. Het was het weekend dat ik moest werken dus ja dat gaat voor natuurlijk. Maar tijdens de namiddag ben ik naar Ruisbroek gereden met de fiets. Om 13u20 ben ik nog aan de 20km vertrokken. Ik moet eerlijk zen dat ik toen eigenlijk nog niet wist dat ik de 20 ging doen. Op het eerste stukje heb ik nog mensen gezien en heb me laten ompraten om toch maar de 20 te doen dacht het anders bij de 15 te houden. Ik heb heel de 20km alleen gelopen. Het eerste stuk was een rondje in Ruisbroek. De eerste post bevond zich in een school vlak aan de kerk waar het al wel regelmatig controle is over zelfs als startzaal dient. Van daar trok de 20km naar Hingene naar de volgende controlepost. Ik had blijkbaar nog genoeg tijd om de lus te maken van 6,5km. Verschoot effe van dat ik er maar 50min over gedaan heb en dit met stukken door de modder en zo. Van daar gingen we terug naar die school in Ruisbroek om daar laatste keer controle te hebben. Van daar was het nog net geen 2km meer naar binnen. Maar ik had zo'n honger dat ik toch effe gestopt ben om iets te kopen om te eten. De zaal was al goed opgeruimt op dat moment. Over het parkour was ni slecht ook al hebben ze het parkour moeten omleggen door het nood weer dat weekend. Het weer dat ik had was wel grijs maar over, toch tijdens de wandeling. Ik heb zelfs op het einde nog een beetje van de zonsondergang gezien. Ik had ni gedacht dat ik dan nog de zon zou zien. In de startzaal was het dan wachten tot ik terug naar mijn werk moest gaan om nog enkele uurtjes te werken.

    Van deze tochten heb ik geen foto's kunnen trekken omdat ik nog geen nieuw fototoestel ben gaan halen maar dat komt nog wel. Ik moet kunnen blijven vechten tegen die andere wandelfotograven.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    18-11-2010 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    16-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelweekend te Irrel van 5 tot 7 november
    Hey,

    Hier onder volgt een verslagje van het wandelweekend van het eerste weekend van deze maand. Ik heb eindelijk tijd gevonden om het verslagje te typen en online te zetten. Ik had hier en daar al tijd gevonden om het te schrijven nu moest het nog getypt worden.

    Donderdagavond werd ik opgepikt om dan naar Tremelo te gaan om daar te overnachten. Zo konden we op tijd (alle da dachten we toch)  met de auto naar Irrel, net Duitsland, te vertrekken. Vanaf 11u werd iedereen verwacht in het hotel Koch-Schilt. Maar voor we daaar waren moesten we een trip van ongeveer 2u30min afleggen. Om 11u45 zijn we daar dan eindelijk toegekomen, de meeste mensen waren daar al. Ik kende daar maar een paar mensen, de rest zou ik wel tijdens het weekend leren kennen.Om 12u was het middagmaal en bestond uit brood met groentjes. Dan hadden we effe tijd om onze wandelkledij aan te trekken, allé toch de mensen die hun kamer al hadden. Wij hoorden er ni bij, we moesten nog wachten. Om 13u30 moesten we aan het hotel op de parking verzamelen. Daar was het kiezen tussen een stevige wandeling (+/- 10km) of familiewandeling (+/- 7,5km). Ik koos voor de stevige wandeling natuurlijk.

    We vertrokken aan het hotel zo naar een begroeid bospad naast de oever van de rivier Prüm. Deze bleven we een tijdje volgen tot we de rivier overstaken te Meningen. In het volgende dorpje Minden bedwongen we de Köningsberg. Over de kam zette we de afdaling in terug naar het hotel. na deze wandeling konden we eindelijk onze sleutel gaan afhalen en naar ons verblijfplaats gaan. Ja 4 personen (Gert, Kristof, Wim en ik) slepen een 700m verder op. Ons op frissen en terug naar het hotel voor het avond maaltijd. Het voorgerecht was ni echt iets voor mij, das meestal gewoon wat groentjes maar we zen goe en eten er toch wat van. Na het voorgerecht komt natuurlijk soep dan hoofdgerecht. Nog zoiets, we kregen vis en eerlijk gezegd eet ik zee weinig vis maar toch heb ik er de helft van gegeten. Als laatste natuurlijk nog een dessert. Daarna zijn we nog iets gaan drinken om een mooie dag nog goe af te sluiten. Dan was het echt wel tijd om te gaan slapen en zeker na dat vorige nacht kort was.

    Vrijdag moesten we al wat beslissen, namelijk of we de dagwandeling meededen of niet. Het is van zelfspreken dat ik natuurlijk de dagwandeling mee deed. Dit zou zo'n tochtje worden van 27km en zouden er bijna heel de dag over doen. Zaterdag morgen de wekker ma zetten zo dat we optijd op zijn. We moesten zien dat we alles al mee hadden want we vertrokken met de wandeling om 9u. We verloren te veel tijd met telkens te voet over en weer te gaan van het hotel en ons verblijfplaats. Om iets na 9u zijn we dan met een groepje van ongeveer 20 mensen vertrokken aan de dagwandeling. We startte met naar de Prumerburg te gaan in Prümzurlay. Daar hadden we eerste bezienswaardigheid van de dag, namelijk een kasteel ruïne. Van daar gingen we door Prümzurlay om zo terug richtig Irrel te gaan voor een stukje. Op een gegeven moment kwamen we effe het bos uit om een grote baan overte steken om zo naar Irreler Waserfälle te gaan. We waren daar eigenlijk net op tijd want net iets er voor begon het harder te regenen. Het was al heel de morgen aan het miezeren en toe was het een fikse bui. Na de water vallen zijn we nog door de Teufelsschlucht, Erdzeitenpark en Felsenweiler om zo aan de Gril Hütte te komen. Tegen de tijd dat we aan die Hütte waren was het al middag en dus tijd om te eten. Iedereen die mee ging op dag wandeling kreeg een lunchpakket mee. We mochten ons lunchpakket alle geluk met het zelfde wat we keren voor het ontbijt. Tijdens het middagmaal kreeg iedereen nog koffie of soep en voor de gene die wouden was er nog iets sterkers ook. Na een tijdje heeft iemand toch nog het vuur aan gestoken. Na dat alles opgeruimt was konden we verder met onze tocht. Deze leidt ons nu naar Echternacht. Een dorp ni al te ver van Irrel. Daar hebben we nog wat gedronken om op te warmen en tegelijker tijd nog effe uit rusten zo dat we terug fit waren voor het laatste van de tocht. Van in Echternacht keerden we dan eigenlijk terug naar Irrel. Maar toch eerst nog enkele zakens bezien. Zo zijn we voor bij de Sauer gepasseerd zonder dat ik het wist om zo door te wandelen naar de Liborius Kapelle. Voor we in Irrel waren konden we op een gegeven moemnt genieten van uitzicht op een steengroeve. Op dat moment waren we ergens midden in het bos, het was gewoon prachtig met al die herfstkleuren. Het was de bedoeling om rond 17u terug te zijn aan het hotel maar dat is niet gelukt. En uit de verhalen die ik hoor is het blijkbaar traditie daar dat er toch al wat donker is als de dagwandelaars binnen komen. Ook dit jaar is het hen gelukt. Een maal aan het hotel konden we ons rap wat op frissen en dan was het tijd voor avond eten en een ontspanningsavond. Het is een avondje dansen geworden. Ik moet eerlijk zijn dat ik ni veel op de dansvloer heb gestaan omdat ik eigenlijk ook ni echt kan dansen. Als me natuurlijk van mijn stoel komen halen heb ik geen keuze maar anders zie je me hoogst warschijnlijk zeer zelden op de dansvloer staan. Ergens middernacht ben ik gaan slapen want volgende dag was het terug op tijd uit ons nest.

    Zondag morgen nog ontbeten en al ingepakt, jammer genoeg. In de voormiddag hebben we met heel de grope samen nog een wandelingtje gemaakt van ongeveer 2u. Het was een wandeling die we begonnen door de camping van Irrel. Zo verlieten we het dorpje en kwamen we in de prachtige natuur terecht. We wandelde naast het water door open veld zo langs de Irrelmolen. Om dan verder te gaan via het bos om zo terug aan het hotel te komen. Maar voor we daar waren hebben we nog even halt gehouden op een klein pleintje ergens in het dorpje. Daar kreeg iedereen nog een jeneverke en ne koek. Dan was het rap wat propers aan trekken en het was dan al tijd om voor de laatste keer samen aan tafel te gaan voor het middagmaal. na het middagmaal trokken iedereen al huiswaarts na een fantastisch weekend georganiseerd door Pasar Tremelo-Baal.

    Buiten dit heb ik nog enkele zakens vergeten. Het was de 20ste keer dat Pasar Tremelo-Baal op wandelweekend vertrok. Enkele van de groep gingen al 20 jaar mee, chapeau voor hen. Daarom kreeg ook iedereen een doosje Mercikes en een sleutelhanger van Pasar. Zondag middag kreeg iedereen ook nog een aandenken van het wandelweekend een tegel met daar een aandenken op van het weekend. 
    En ik had een kleine tegen slag.Zaterdag tijdens de dag wandeling heeft mijn fototoestel zijn geest gegeven. Alle geluk was het eigenlijk op het einde van de dag wandeling. Maar geen paniek ik heb foto's getrokken van heel het weekend foto's kunnen trekken en daar kunnen jullie van genieten via volgende link http://picasaweb.google.com/Zotte6/WandelweekendIrrel. Zou zeggen geniet van de foto's en tot de volgende keer.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    16-11-2010 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.planning november
    Hey,

    Effe rap nog de volgende planning van de voorlaatste maand van het jaar 2010. Ik ga ni te veel rond de pot draaien en gewoon de planning meegeven. Nadeel van te weinig tijd.

    eerste weekend zat ik in Duitsland meer bepaald in Südeifel in het dorpje Irrel.
    11/11     Mechelen
    13/11     Misschien naar Brugge by Night
    14/11     Ruisbroek
    17/11     Waasmunster
    20/11     Heldergem
    21/11     Boom, Denderleeuw, Impe, Buggenhout
    23/11     Weet ik nog ni
    24/11     Weet ik nog ni
    27/11     Mazenzele
    28/11     Wolvertem

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    09-11-2010 om 18:10 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kasteel Axelwalletocht, 5de Zaaitocht en 14de Jan Kadoddertocht
    Hey,

    Er is weer een maand voorbij. Maar voordat ik de planning voor de maand november bekent maak wil ik jullie nog 3 kleine verslagen  meegeven van de laatste 3 wandelingen van maand oktober.

    De eerste is van op woensdag 27 oktober.
    Woensdag morgen werd ik opgepikt door Luc om samen in Heurne te gaan wandelen. Wandelclub Hanke de krijger Oudenaarde organiseerde hun Kasteel Axelwalletocht te Heurne. De maximum afstand was 16km. Deze bestond uit 2 lussen van ongeveer 8km. De eerste lus trok door het domein van Kasteel Axelwalle en de 2de lus ging richting Zingem. Op het laatste ging we nog door Heurne meerse, een natuurgebied. De 16km was veel asvalt maar landelijk. Tijdens de eerste lus hadden we geen velbaantje gehad maar in de 2de lus toch nog een paar. Dan nog iets drinken en naar huis. ik moest zien dak op tijd thuis was. Ik moest nog naar de training.

    De tweede is van op donderdag 28 oktober
    Net zals woensdag werd ik opgepikt door Luc. Maar deze keer om te gaan wandelen in Anzegem. Daar ongraniseerde de textieltrekkers Vichte hun 5de zaaitocht te Anzegem. In de startzaal kwamen we al enkele bekende tegen. Hier kon je kiezen uit afstanden tot 25km. Wij kozen natuurlijk voor de 25km. Eeerst maakte we een lus van ongeveer 6,7km aan de startzaal. Deze ging tot in Potegem om via Diepgrond terug te keren naar Heerweg. Van in Heerweg trokken we naar Steenbrugge over de Zilverberg, zo door naar Haartjeshoek. Nog vor we aan de controlepot waren in Anzegem trokken we nog door het domein Hemsrode. De controlepost was in struisvolgelhoeve. Aan het zaaltje dat wat krap was stonden enkle struisvogels. Daar maakte we een lus van iets meer als 6km. Tijdens deze lus hadden we een klein weddenschapje afgesloten afgeslopen. We waren bezich ove welke dorpjes er daar in de buurt lagen die eindigde op -gem. Luc zei dat Woubrechtegem er ook bij hoorde en ik zei dat da bij Herzele ligt. Wie fout was betaalde voor de 2 elke ne trapist. En ik was juist. Terwijl nog genieten van de omgeving. Van aan de struisvogelhoeve was het nog een 3,7km naar binnen. Nog wat streekbier proeven en dan was hte terug naar huis.

    De laatste is van op zondag 31 oktober.
    Zondag voormiddag eerst gaan werken. Dan ben ik met de fiets door gereden naar Sint Katelijne Waver. De kadodders organiseerde hun 14de Jan Kadoddertocht. Veel tijd had ik eigenlijk ni want ik moest zien dat ik op tijd terug op mijn werk was. Na bijna anderhalf uur te fietsen ben ik in Sint Katelijne Waver toe gekomen, de meeste gegroet, wat gedronken, me insgeschreven en natuurlijk wat gebabbeld. Ik dacht ik doe de 6km rustig op mijn gemak maar die had geen controlepost. Geen probleem voor iemand zoals ik. Maar op aan raden van parkourmeester toch maar de 11 gedaan. Die ging mooier zen en ik kwam op de controlepost. Daar alle helpers goeiendag gezegd en 2 cola's ineens bestelt. Ik had grote dorst, wa wilt ge door geven en het was goed buiten met het najaarszonneke. Het was een goeie tocht onder een mooie zon. Daarna nog wat met mensen na gebabbeld en bij geklest. En zien dat ik terug op tijd vertrok naar mijn werk. Het was een kleine tocht maar toch een toffe.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    02-11-2010 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)


    Foto


    Archief per maand
  • 07-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 01-2008

    Foto

    Mijn foto links
  • 2009
  • 2010; 2011; 2012; 2013
  • Vakantie 09, 10 en 11

  • Foto

    Wandelvrienden
  • blog van Guy Verhelst
  • blog van alfred en lou
  • blog van Maaike Vancoppenolle
  • blog van Joost Vancoppenolle
  • Blog van Jipie
  • Blog van Kris
  • Blog van Ludo Depoortere
  • Blog van Johnny Cloesen
  • Blog van Freddy Persoone

  • blog van Alain Putman
  • blog van Steven Jaspers
  • Foto's van Steven Jaspers
  • Blog van Helga Van den Steen
  • Foto’s van Helga Van den Steen
  • Blog van Patrick Vanderstukken
  • Foto’s van Patrick Vanderstukken

  • Blog van Ronny en Linda
  • Blog van Jeroen en Kristel
  • Foto's van Paul Baestaens
  • Foto’s van Andy Huwe
  • Foto's van Chris en Anny
  • Foto's van Willy en Mary
  • Foto's van Marc Lauwaert
  • foto's van Nestor
  • Foto’s van Rene Smets

    Foto

  • Foto's Marc De Coster
  • Luc Vaes
  • Foto's van Johnny Cloesen
  • Foto's van Dirk Heylen

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs