Foto
Inhoud blog
  • Weer lang geleden
  • Toinetocht Diepenbeek 03/03/2013
  • Nationale Wandeldag te Overmere Donk 24/02/2013
  • Ingelmunster en Nalinnens
  • Het pajottenland op zen mooist Elingen 17/02/2013
  • Baasrode 16/02/2013
  • Ernage: Marche des Abbayes 09/02/2013
  • Jong Manneke Pis naar Oud Manneke Pis (Brussel-Geraardsbergen) 27/01/13
  • Winterwandeling te Kluisbergen 19/01/2013
  • Wandeltocht in de Citaldel van Namen 13/01/2013
    Foto
    Mijn favorieten
  • aktivia
  • wandelgazette
  • marching
  • beneluxwandelen
  • photo marche
  • Euraudax
  • W.S.V. De Kadodders Sint Katelijne Waver
  • De Lachende Klomp Nieuwkerken Waas
  • Reynaertstappers Belsele
  • W.S.V. De Kadees Aalst
  • W.S.V. Baasrode
  • Opsinjoorke Mechelen
  • W.S.V. De Vossen Buggenhout
  • W.S.V. De Hopbelletjes Opwijk
  • W.S.V. Horizon Opwijk
  • WAK Sleidinge
  • De Kwartels Assenede
  • De Grashoppers Keiberg
  • Goede Doel Stappers
    Foto
    Laatste commentaren
  • 't Was lang geleden (Luc & Hilde)
        op Weer lang geleden
  • Dag Katrien, (SMETS RENE)
        op Toinetocht Diepenbeek 03/03/2013
  • Bewondering (G.U.Y.)
        op Jong Manneke Pis naar Oud Manneke Pis (Brussel-Geraardsbergen) 27/01/13
  • Goe Bezig (SMETS RENE)
        op Maand mei
  • verrast (SMETS RENE)
        op
  • Foto
    Gastenboek
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • Hallo
  • dag Katrien
  • hoi
  • blog

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    Heerlijk zijn de velden,
    zacht is de zee, zoet is het strand,
    zalig lang de dag, aanhalig de vrouwen,
    welig de kudden,
    haast opgedroogd het moeras,
    God schept vreugde in kalmte,
    de duivel stookt graag onrust,
    iedereen snakt naar eerbetoon,
    maar de machtige - 
    zijn einde is onmacht.
    een jonge grote afstand wandelaarster (Zotte mie)

    23-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafelentocht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey,

    Op donderdag 9 december ben ik terug met Marc gaan wandelen. Deze keer namen we deel aan de wafelentocht  georganiseerd door de Padstappers van Geraardsbergen. De tocht zelf vertrok in jeugdhuis De Spiraal aan de zakkaai. De wandeling was verdeeld in 3 lussen. Elke lus werd uitvoerig besproken zowel door een plan als door een klein geschreven tekstje. Er was een lus van 8km. Deze vertrok via het Denderpad naar Boeilarebos, Arduinsbos zo naar Hoge Buizemont en het Marktplein om zo dan terug binnen te gaan. Dit was ook de grootste lus van allemaal. De 2de lus die we deden was een lus van 7km. Net zoals de lus van 8km was het een heuvelachtig parcour. De 7km vertrok naar Adriaansabdij zo naar de Oudenberg, Hof ter Brickmeers om zo terug op het Marksplein uit te komen. Zo gingen de 8 en 7km via de zelfde weg terug naar de schelde. Telkens we weer in de startzaal kwamen, kwam ik ander bekend volk tegen. We moesten dan ook eigenlijk beslissen of we die 3de lus gingen doen. Dat is een lusje van 6km, een vlak parkour door het stadscentrum met geen moeilijke passages. Daarom effe twijfel of we die wel zouden doen. De dag er voor in Arc Wattripont hadden we eigenlijk al genoeg vlak gelopen. Dus hebben we besloten om de lus van 8km nog eens op nieuw te doen. En het verschil van de eerste keer en de 2de keer die we die lus deden was toch redelijk duidelijk. Het was zeer duidelijk dat het aan het ontdooien was. 's Morgens liepen we nog vaak op sneeuw en ijs maar in de namiddag was er al veel weg van die sneeuw en ijs. Het bleef dus nog een toffe lus gewoon alleen al dat in die paar uur tijd toch zoveel kan veranderen door het weer. Het was een toffe tocht met vele bekende gezichten. Op naar de volgende tocht.

    Foto's van deze tocht, door mij getrokken kan je vinden door op de foto te klikken. Deze brengt je direct door naar mijn picasaalbum van deze tocht.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    23-12-2010 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    09-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arc-Wattripont
    Hey,

    Vandaag ben ik samen met Marc van Hopbelletjes Opwijk gaan wandelen in Arc-Wattripont. Een dorpje gelegen niet ver van de Kluisberg maar al in de provinci Henegouwen. We hebben er een 2u over gedaan om ginder te geraken met de auto. In Asse stonden we wel 20minuten voor ne overweg. Op die 20minuten zen er een stuk of 6 treinen gepasseert. Eindelijk daar door geraakt dan was het nog stapvoets rijden op de Ring maar eenmaal daar voorbij hebben we geen problemen meer gehad. Om 9u30 zijn we dan eindelijk ginder in Arc-Wattripont geraakt. Ons in geschreven en vertrokken voor de 26km. In de lente was ik hier ook al eens geweest en toen trokken we verder Henegouwen in. Vandaag gingen we richtig Kluisbergen. Het was inderdaad richtig Kluisbergen. We zijn vertrokken door een veldbaantje dat op een gegeven moment op een veld uit kwam. Dat moesten we oversteken om op straat te geraken. Zo gingen we verder over deelgemeentes van Celles. Aan de eerste controlepost maakte we een grote lus waar ook nog een controlepost in zat. Deze controlepost lag in Escanaffles Celles. Vandaar keerde we terug naar de andere controlepost over een stukje van 3,6km. Van op deze post trokken we naar en door Celles zelf en volgde we de grote baan tot we terug binnen waren. Het parkour was goe, veel macadam en hier en daar stak er een veldbaantje in. Bijna alle banen lagen ergens in de middel of nowere, aan op het laatste hebben we een grote drukke baan moeten volgen om binnen te kunnen geraken.
    Ondanks het zeer mistig weer heb ik toch enkele foto's kunnen trekken.

    Groetjes Zottemie
    Katrien



































    09-12-2010 om 06:58 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euraudax Gits
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey,

    Zaterdag morgen was het heel vroeg opstaan om naar de euraudax wandeling te gaan te Gits. Ik heb eerst een uurtje met de fiets gereden tot aan Aalst station, daar werd ik op gepikt om verder te rijden naar Gits. Rond 10 voor 8 uur zijn we dan in Gits toe gekomen. En er zaten toch al een paar wandelaars. Maar terwijl de tijd verstreek kwamen er meer en meer wandelaars binnen. Om 9u zijn we vertrokken met een 40 tal wandelaars voor de eerst lus van 25km. Het eerste stukje was 6,3km en we bleven in Gits zelf. De eerste wagenrust was bij Meubels Stroobant. Ik weet ni of het daar echt was. Voor mij was het presies bij aan iemands zen huis buiten te doen. Dit was al een mooi begin, rustig afgelegen paden, open velden. Daar in open veld was het wel koud. De wind sneed in je gezicht en dan kwam er nog sneeuw bij. Alle geluk bleef het ni duren. Van in Gits gingen we via St. Jozef De Geite Hooglede naar een oude spoorbeding. Deze namen we naar Kortemark. In Gouden Leeuw te Kortemark hadden we in een zaaltje onze volgende rust. We hadden nu een dikke 15km gedaan. Hier kregen we een 25min rust, dan konden we even opwarmen, iets drinken en we kregen speculoos aan geboden. Dan nog 11km naar binnen, een begot lang stuk. Om iets voor 14u zijn we dan eindelijk terug binnen gekomen. Voor de gene die wouden konden dan genieten van een spaghetti die ze bij de inschrijving mee betaalt hebben. Om 14u15 vertrokken we voor een 2de lus van 25km. Het was een lus die naar Lichtervelde ging. Op een parking aan de E403 hadden we onze eerste rust en dat was een wagen rust en dit na 6,7km en hadden we al een totaal van 33,4km afgelegd. Na een warme gluhwein en iets te eten moesten we een stuk van 9,9km afleggen. Zo kwamen we na iets meer dan anderhalf uur wandelen aan bij het station van Lichtervelde. Daar in een zaaltje bij een café hadden we onze laatste rust van de wandeling. Dan nog een klein uurtje en we waren binnen. En voor dat laatste uurtje kregen weer wat winterse neerslag (sneeuw) over ons heen. Dat belooft om dan naar huis te rijden. En zoals ik dacht, was het ook waar.
    Met de auto was het nog redelijk te doen maar hoe dichter bij Aalst we terug kwamen hoe slechter de banen er bij lagen. Van Aalst station moest ik met de fiets dan naar huis. Begot ik heb er dikke 2u over gedaan terwijl ik bij normale omstandigheden er nog geen uur over doe met de fiets. Ik heb redelijk wat stukken te voet moeten doen om dat het te glad was om met de fiets te rijden. Dan kwam er nog bij dat die 2u het ook nog eens goe gesneeuwt heeft. Het laatste half uur kreeg ik het koud. De sneeuw (alle nattigheid) begon door mijn jas te komen. Viel nog mee maar toch het was koud. Ik was blij dat ik om 23u terug thuis was. Het was ne toffe dag zo in de sneeuw te ploeteren.
    Voor de foto's van deze dag te bezien klik je gewoon op de foto in begin van dit verslag.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    08-12-2010 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    07-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planning december
    Hey,

    de maand november is ook weeral voor bij gevolgen. Ze was rapper voorbij dan ik dacht. Daarom ook rap in Marching gezien waar ik zou kunnen gaan wandelen. Er zijn enkele dagen bij waarop ik zou kunnen gaan wandelen maar heb besloten die dagen iets anders te doen. Na deze maand zet ik nog eens een overzichtje van alles van mijn wandel carriere op blog. En kan je nu al zeggen dat het een super super jaar voor me is geweest. Meer kom je pas te weten op het einde van dit jaar. Ook zal ik er nog eens tijd voor maken om de statistieken van deze blog te bezien. Nu effe over deze maand. mijn planning ziet er weer goed gevuld uit. Kijk maar:

    04/12     Euraudax wandeling te Gits
                  start: Dominiek Savio Instituut. Zaal Withuis, Koolskampstraat, Gits
    08/12     Arc-Wattripont, Midweektocht door Le Pays naturelles des Collines
                  start: Au Domain de Jaurieu, Rue Jeauriex 1a, Arc-Wattripont
    09/12     Geraardsbergen, 3de Wafelentocht
                  start: Jeugdhuis 'De spiraal', Zakkaai 29, Geraardsbergen
    11/12     Hamme, Durmetocht - 38jaar Wintertocht
                  start: P.I., Meulenbroekstraat, Hamme
    18/12     Walk for Life, een tocht van Geel naar het Glazen Huis te Antwerpen
                  Daarna nog deelnemen aan Run for Life. Dit is ook voor het Glazen Huis
    19/12     Wichelen, 13de Schooierstocht
                  start: Gemeenteschool (Gibo), Margote 114, Wichelen
    21/12     Michelbeke, 8ste Winterwandeling
                  Zaal De Vierklaver, Groenstraat 1, Michelbeke
    22/12     Opwijk, 5de Kerstwandeling
                  De Schuur, Kloosterstraat, Opwijk
    25/12     Sleidinge, Eindejaarstocht
                  Vrije Basisschool De Bijenkorf, Akkerken 2 (ingang schoolstraat), Sleidinge
    28/12     Nieuwenrode, 16de Antivriestocht
                  parochiezaal De Mispelaar, Paddegaststraat 53, Nieuwenrode

    Dit is zo mijn planning. Als er iemand nog een goeie wandeling weet mag altijd laten weten.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    07-12-2010 om 16:34 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minderhout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hey,

    Op donderdag 25/11 heb ik rustig wat uitgeslapen, dus geen wekker gezet. Afhankelijk van het uur dat ik op stond nam ik de trein in Buggenhout naar Antwerpen Centraal. Ik moest in Mechelen overstappen, daar had de trein al 20min retard. Dat was de reden dat ik ook de eerste bus dat ik kon nemen heb gemist. Op het Roosenveldplein nam ik bus 602 naar Minderhout. Maar eerst bijna een uur daar in Antwerpen wachten tot de bus daar is natuurlijk. Na 2u30min onderweg te zijn geweest zen ik dan eindelijk in Minderhout aan de startzaal toegekomen. net zoals ik naar Olen ging dacht ik dat ik niemand ging kennen. Dat is natuurlijk verkeerd gedacht en wanneer ga ik dat eindelijk in zien waar ik ook kom dat ik wel iemand zal kennen. Van in Antwerpen had ik al gezelschap op de bus, in de starzaal kende ik nog enkele mensen. Eeen dikke 10min later ben ik aan een wandelingtje van 15km vertrokken. na 7km prachtig en helemaal alleen gewandeld te hebben kwam ik aan de rustpost. Die 7km was goed door kleine padjes en klein beetje asvalt in het begin. Zo kwamen we aan een stiltegebied waar we door trokken. Vandaar gingen we ook het bos in en gingen we zo verder om letterlijk door veld en wei te trekken. In de controlepost zen ik nog enkele bekende tegen gekomen en toeval waren het enkle van de club bij. Samen zijn we dan terug naar binnen gegaan. Dit was nog een mooie afsluiter van een tochtje. Maar dan nog een lange rit naar huis. Dankzij enkele goei tips die ik van clubgenoten gekregen.

    De zondag die er op volgde ben ik eerst gaan werken en daarna ben ik een wandelingetje gaan doen in Wolvertem. De cracks organiseerde hun 21ste herfsttocht. Het was een toffe wandeling die begonnen is met een toertje van 6km samen met Liesbeth. Ik heb van deze 6km enorm genoten. We vertrokken zoals gewoonlijk richtig kasteel om zo naar het boskapel te gaan. Van aan het boskapel was het niet ver meer tot aan de controlepost. Deze bevond zich in Imde in een cafetje. Dan nog effe tot binnen wandelen en die 6km zat er op. Ik had nog wel tijd over dus ben ik nog wat gaan wandelen. Ik heb een totaal van 15km gewandeld. Het was een toffe dag.

    Groetjes Zottemie
    katrien

    05-12-2010 om 20:29 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Putte (NL) en Hoeilaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey,

    Zaterdag 20 november organiseerde De wandelende krabben Bergen op Zoom hun 13de St. Nicolaastocht te Putte. Dat is een dorpje gelegen in de gemeente Woensdrecht, boven Antwerpen en ligt net over de grens van België - Nederland. Ik ben naar daar geweest samen met de gebroers De Keysers. Om iets na 10u zijn we daar toegekomen aan de startzaal. Daar zagen we dat de 30km er ni meer was. Het is daar zo dat elke afstand maar tot een bepaald uur kan starten en dat is ook afhankelijk van club tot club. Bij hen was het dus zo dat de 30km eigenlijk maar tot 10u kon starten. Om kwart na 10 zijn we aan onze wandeling vertrokken met gedacht dan de 25km te doen. Aan de spliting, daar zagen we dat alles nog omhoog hing en hebben dan de 30km toch nog gedaan. Het was een prachtige tocht door bos, heide, door en rond militair domein. We vertrokken en gingen direct het bos in. Om zo in het openbaar Militair oefenterrein te komen. Van daar waren we bijna aan de controlepost. Deze lag net terug in Putte. Het was in de kantine van een honkbal en softbal club genaamt Batters. Daar kwamen we 2 keer maar voor we daar terug kwamen gingen we eerst naar een andere controlepost. Van daar gingen we naar Ossendrecht en net er buiten lag de controlepost een een schuur. Maar voor we daar waren moesten we nog een heel stuk langs Militair domein gaan. Daar mochten we zekers niet door want we kwamen regelmatig borden tegen dat er met handgranaten werd gesmeten op dat terrein. Van daar gingen we terug het openbaar militair domein binnen om een stuk het zelfde te doen naar de controlepost terug te Batters. Ook al liepen we een redelijk stuk het zelfde toch kon het geen kwaad want het was gewoon prachtig. Om binnen te gaan deden we het Moretusbos aan en kregen enkele zakens  nog te zien. We waren net het bos binnen en we kwamen hertjes tegen, die waren zeer tam want ze kwamen tot bij u aan de draad. Buiten dat zijn we aan het Theehuis De Gloriëtte en iets later aan het kasteel Ravenhof. Het kasteel Ravenhof staat op Belgisch grondgebied en iets terug het theehuis De Gloriëtte staat nog op Nederlands grondgebied. Van aan het kasteel Ravenhof verlaten we het bos en gingen we via straten naar binnen, alle geluk ver was het ni meer. Om iets voor half 17 zen we binnen gekomen en als laatste zen we buiten gegaan.

    Fotoverslag van deze tocht vind je opvolgende link
    http://picasaweb.google.com/zottemie6/2011PutteNL

    De zondag heb ik de 50km gedaan die georganiseerd werd door de Ijsetrippers Overijse. Het was hun 28ste Zoniënwoudwandeltocht te Hoeilaart. Ik werd 's morgens vroeg op gepikt door Chris om te wandelen in Hoeilaart. Iets rond half 7 zijn we dan in Hoeilaart toegekomen. In de startzaal ben ik al enkele bekende tegen gekomen. Om 20 voor 7 zen we dan aan de wandeling vertrokken. Maar voor we vertrokken ontdekte ik dat ik toch een en ander vergeten ben thuis zoals: kaway, batterij van fototoestel, wandelboekske, ...... Maar zonder kunnen we ook alleen jammer van die batterij, had graag wat foto's getrokken maja. Er waren daar eigenlijk genoeg fotograven van dienst eigenlijk. Als we vertrokken was het nog donker dus zaklamp was echt wel nodig en die had ik gelukkig mee. De batterijen er van waren ook al half leeg dus ge zag nog iets maar ook ni om te zeggen goed. We trokken direct het veld in met de 50km waardoor het echt wel zoeken was hoe we moesten gaan. Op een gegeven moment waren we gewoon door het veld aan het trekken, we waren hoogst warschijnlijk een veldbaantje gemist maar geen nood we kwamen op de zelfde baan terecht waar we moesten zen. Wel is waar ni op het zelfde punt maar we konden zien in de verte dat we goed liepen omdat er toch enkele wandelaars in geslaagd waren toch dat padje te vinden. Zo vonden we onze weg verder tot aan de boshut. Onze eerste controlepost was in de Boshut. Daar maakte we een lus. Tijdens die lus heb ik ook gezegd tegen mijn compaan dat hij mocht door gaan want hij moest zich in houden om bij mij te blijven. Terug in de boshut ben ik dan met Marc, Dré en compane mee gegaan voor de rest van de tocht. Van de Boshut trokken we nog steeds door zoniënwoud naar Jezus - Eik. Net buiten het bos bevond de volgende controlepost in de Bosuil. Net zoals in de boshut moesten we hier 2 keer komen maar niet na elkaar. Van in Jezus - Eik trokken we nog eenstuk door het bos om zo in Eizer ter geraken. Daar hadden we rustpost in de refter van een schooltje. Het was daar wel effe zoeken maar het was allemaal goed aangeduid met pijlen hoe je moest gaan. In Eizer maakte we een lus naar Huldenberg. Van hier was het nog een 16km naar binnen dus nog iets minder dan 3u wandelen. Maar voor we binnen waren hadden we nog een rustpost in Jezus - Eik. Nu nog een klein stukje bos en dan was het open veld voor ne keer iets anders te zien dan bomen he. Om iets voor 15u was ik binnen. Veel sneller dan ik eigenlijk dacht. Dan was het voor mij afwachten en hopen dat ik iemand tegen kwam die me thuis wou gaan afzetten. Natuurlijk na lang wachten is het me gelukt iemand te vinden.

    Ik zelf heb geef foto's kunnen trekken want ik had de batterij van fototoestel niet mee maar er waren genoeg fotograven aan wezig die dag die foto's trekken. Hier onder volgen enkele linken:

    Fotoverslagen:
    http://picasaweb.google.com/freddy1146/28steZonienwoudwandeltochtenTeHoeilaart#
    http://cid-bfe0683e906ab355.photos.live.com/browse.aspx/21-11-2010%20-%20Zoni%C3%ABnwoud%20wandeltocht%20-%20Hoeilaart?sa=310536721
    http://picasaweb.google.com/brigittemarche10a/Hoeilaart#
    http://picasaweb.google.com/davymoerman2/ZonienwandeltochtHoeilaart#
    http://picasaweb.google.com/natuurwandelaar/20101121IJsetrippersOverijseTeHoeilaart#
    http://fotoalbum.seniorennet.be/Reisduiveltje/20101121_hoeilaart
    http://picasaweb.google.com/nederbelgenopstap/21112010Hoeilaart#

    geschreven verslagen:
    http://bloggen.be/davymoerman/archief.php?ID=986826
    http://nederbelgenopstap.skynetblogs.be/archive/2010/11/22/21-11-2010-ijsetrippers-te-hoeilaart.html
    http://www.wandelgazette.be/nl/content/view/2928/38/

    22-11-2010 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling te Mechelen en te Ruisbroek
    Hey,

    Op donderdag 11 november ben ik samen met de gebroeders Keyser naar Mechelen gereden. Wandelclub Opsinjoorke Mechelen organiseerde hun Mahatma Gandhitocht. Maar om daar te geraken was wat anders. We hebben een beetje rond gereden maar hebben het toch gevonden. Om iets voor 10u zen we nog vertrokken voor de 31km. Het eerste stuk was 6,7km ongeveer. In dit stuk hebben we een stuk langs de spoorweg, langs de zenne en door wat natuurgebied getrokken. het was een mooi stuk om mee te beginnen. Na een goed uurtje stappen waren we aan de eerste controlepost. Namelijk de voetbalkantine van F.C. Verbroedering Hofstade. Na de controlepost moesten we een stuk van iets meer dan 11km afleggen tot de volgende contrlolepost. We vertrokken en iets later doken we al het Bloso Provinciaal Domein Hofstade in. We zijn er aan het station van Hofstade in getrokken en langs de hoofdingang terug verlaten om zo onze weg via Elewijt Zemst verder te zetten. Van daar trokken we door Schiplakenbos en lieten het kasteel van Schiplaken rechst van ons liggen om verder te gaan naar het kanaal Ruppel-Leuven. Daar ergens langs het kanaal bevind zich een café genaamt Stamkroegje. Daar hadden de wandelaars van 30km ongeveer zo'n 18km afgelegd. Daar maakten we een lokale lus. Deze ging door natuurgebied Pikhakendonk om zo op het GR pad te komen Dijleland. Wij kozen de richting naar Mechelen. Na het GR pad passeerden we het natuurgebied Barebeekvallei om zo iets later terug aan het kanaal te komen om deze nog effe te volgen tot aan de controlepost. Dan was het nog enkele km's tot aan het eindpunt. De helft van dit stuk hebben we het kanaal gevolgd en dit aan de overkant van daar juist. Nog iets drinken, wat babbelen en dan was het tijd om terug naar huiswaarts te gaan. Het weer dat we vandaag hebben gehad was niet echt zo goed. In het begin was het grijs maar over maar later is er toch wat regen uit gevallen.

    Op zondag 14 november ben ik gaan wandelen in Ruisbroek. Maar eerst moest ik wel werken. Het was het weekend dat ik moest werken dus ja dat gaat voor natuurlijk. Maar tijdens de namiddag ben ik naar Ruisbroek gereden met de fiets. Om 13u20 ben ik nog aan de 20km vertrokken. Ik moet eerlijk zen dat ik toen eigenlijk nog niet wist dat ik de 20 ging doen. Op het eerste stukje heb ik nog mensen gezien en heb me laten ompraten om toch maar de 20 te doen dacht het anders bij de 15 te houden. Ik heb heel de 20km alleen gelopen. Het eerste stuk was een rondje in Ruisbroek. De eerste post bevond zich in een school vlak aan de kerk waar het al wel regelmatig controle is over zelfs als startzaal dient. Van daar trok de 20km naar Hingene naar de volgende controlepost. Ik had blijkbaar nog genoeg tijd om de lus te maken van 6,5km. Verschoot effe van dat ik er maar 50min over gedaan heb en dit met stukken door de modder en zo. Van daar gingen we terug naar die school in Ruisbroek om daar laatste keer controle te hebben. Van daar was het nog net geen 2km meer naar binnen. Maar ik had zo'n honger dat ik toch effe gestopt ben om iets te kopen om te eten. De zaal was al goed opgeruimt op dat moment. Over het parkour was ni slecht ook al hebben ze het parkour moeten omleggen door het nood weer dat weekend. Het weer dat ik had was wel grijs maar over, toch tijdens de wandeling. Ik heb zelfs op het einde nog een beetje van de zonsondergang gezien. Ik had ni gedacht dat ik dan nog de zon zou zien. In de startzaal was het dan wachten tot ik terug naar mijn werk moest gaan om nog enkele uurtjes te werken.

    Van deze tochten heb ik geen foto's kunnen trekken omdat ik nog geen nieuw fototoestel ben gaan halen maar dat komt nog wel. Ik moet kunnen blijven vechten tegen die andere wandelfotograven.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    18-11-2010 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    16-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelweekend te Irrel van 5 tot 7 november
    Hey,

    Hier onder volgt een verslagje van het wandelweekend van het eerste weekend van deze maand. Ik heb eindelijk tijd gevonden om het verslagje te typen en online te zetten. Ik had hier en daar al tijd gevonden om het te schrijven nu moest het nog getypt worden.

    Donderdagavond werd ik opgepikt om dan naar Tremelo te gaan om daar te overnachten. Zo konden we op tijd (alle da dachten we toch)  met de auto naar Irrel, net Duitsland, te vertrekken. Vanaf 11u werd iedereen verwacht in het hotel Koch-Schilt. Maar voor we daaar waren moesten we een trip van ongeveer 2u30min afleggen. Om 11u45 zijn we daar dan eindelijk toegekomen, de meeste mensen waren daar al. Ik kende daar maar een paar mensen, de rest zou ik wel tijdens het weekend leren kennen.Om 12u was het middagmaal en bestond uit brood met groentjes. Dan hadden we effe tijd om onze wandelkledij aan te trekken, allé toch de mensen die hun kamer al hadden. Wij hoorden er ni bij, we moesten nog wachten. Om 13u30 moesten we aan het hotel op de parking verzamelen. Daar was het kiezen tussen een stevige wandeling (+/- 10km) of familiewandeling (+/- 7,5km). Ik koos voor de stevige wandeling natuurlijk.

    We vertrokken aan het hotel zo naar een begroeid bospad naast de oever van de rivier Prüm. Deze bleven we een tijdje volgen tot we de rivier overstaken te Meningen. In het volgende dorpje Minden bedwongen we de Köningsberg. Over de kam zette we de afdaling in terug naar het hotel. na deze wandeling konden we eindelijk onze sleutel gaan afhalen en naar ons verblijfplaats gaan. Ja 4 personen (Gert, Kristof, Wim en ik) slepen een 700m verder op. Ons op frissen en terug naar het hotel voor het avond maaltijd. Het voorgerecht was ni echt iets voor mij, das meestal gewoon wat groentjes maar we zen goe en eten er toch wat van. Na het voorgerecht komt natuurlijk soep dan hoofdgerecht. Nog zoiets, we kregen vis en eerlijk gezegd eet ik zee weinig vis maar toch heb ik er de helft van gegeten. Als laatste natuurlijk nog een dessert. Daarna zijn we nog iets gaan drinken om een mooie dag nog goe af te sluiten. Dan was het echt wel tijd om te gaan slapen en zeker na dat vorige nacht kort was.

    Vrijdag moesten we al wat beslissen, namelijk of we de dagwandeling meededen of niet. Het is van zelfspreken dat ik natuurlijk de dagwandeling mee deed. Dit zou zo'n tochtje worden van 27km en zouden er bijna heel de dag over doen. Zaterdag morgen de wekker ma zetten zo dat we optijd op zijn. We moesten zien dat we alles al mee hadden want we vertrokken met de wandeling om 9u. We verloren te veel tijd met telkens te voet over en weer te gaan van het hotel en ons verblijfplaats. Om iets na 9u zijn we dan met een groepje van ongeveer 20 mensen vertrokken aan de dagwandeling. We startte met naar de Prumerburg te gaan in Prümzurlay. Daar hadden we eerste bezienswaardigheid van de dag, namelijk een kasteel ruïne. Van daar gingen we door Prümzurlay om zo terug richtig Irrel te gaan voor een stukje. Op een gegeven moment kwamen we effe het bos uit om een grote baan overte steken om zo naar Irreler Waserfälle te gaan. We waren daar eigenlijk net op tijd want net iets er voor begon het harder te regenen. Het was al heel de morgen aan het miezeren en toe was het een fikse bui. Na de water vallen zijn we nog door de Teufelsschlucht, Erdzeitenpark en Felsenweiler om zo aan de Gril Hütte te komen. Tegen de tijd dat we aan die Hütte waren was het al middag en dus tijd om te eten. Iedereen die mee ging op dag wandeling kreeg een lunchpakket mee. We mochten ons lunchpakket alle geluk met het zelfde wat we keren voor het ontbijt. Tijdens het middagmaal kreeg iedereen nog koffie of soep en voor de gene die wouden was er nog iets sterkers ook. Na een tijdje heeft iemand toch nog het vuur aan gestoken. Na dat alles opgeruimt was konden we verder met onze tocht. Deze leidt ons nu naar Echternacht. Een dorp ni al te ver van Irrel. Daar hebben we nog wat gedronken om op te warmen en tegelijker tijd nog effe uit rusten zo dat we terug fit waren voor het laatste van de tocht. Van in Echternacht keerden we dan eigenlijk terug naar Irrel. Maar toch eerst nog enkele zakens bezien. Zo zijn we voor bij de Sauer gepasseerd zonder dat ik het wist om zo door te wandelen naar de Liborius Kapelle. Voor we in Irrel waren konden we op een gegeven moemnt genieten van uitzicht op een steengroeve. Op dat moment waren we ergens midden in het bos, het was gewoon prachtig met al die herfstkleuren. Het was de bedoeling om rond 17u terug te zijn aan het hotel maar dat is niet gelukt. En uit de verhalen die ik hoor is het blijkbaar traditie daar dat er toch al wat donker is als de dagwandelaars binnen komen. Ook dit jaar is het hen gelukt. Een maal aan het hotel konden we ons rap wat op frissen en dan was het tijd voor avond eten en een ontspanningsavond. Het is een avondje dansen geworden. Ik moet eerlijk zijn dat ik ni veel op de dansvloer heb gestaan omdat ik eigenlijk ook ni echt kan dansen. Als me natuurlijk van mijn stoel komen halen heb ik geen keuze maar anders zie je me hoogst warschijnlijk zeer zelden op de dansvloer staan. Ergens middernacht ben ik gaan slapen want volgende dag was het terug op tijd uit ons nest.

    Zondag morgen nog ontbeten en al ingepakt, jammer genoeg. In de voormiddag hebben we met heel de grope samen nog een wandelingtje gemaakt van ongeveer 2u. Het was een wandeling die we begonnen door de camping van Irrel. Zo verlieten we het dorpje en kwamen we in de prachtige natuur terecht. We wandelde naast het water door open veld zo langs de Irrelmolen. Om dan verder te gaan via het bos om zo terug aan het hotel te komen. Maar voor we daar waren hebben we nog even halt gehouden op een klein pleintje ergens in het dorpje. Daar kreeg iedereen nog een jeneverke en ne koek. Dan was het rap wat propers aan trekken en het was dan al tijd om voor de laatste keer samen aan tafel te gaan voor het middagmaal. na het middagmaal trokken iedereen al huiswaarts na een fantastisch weekend georganiseerd door Pasar Tremelo-Baal.

    Buiten dit heb ik nog enkele zakens vergeten. Het was de 20ste keer dat Pasar Tremelo-Baal op wandelweekend vertrok. Enkele van de groep gingen al 20 jaar mee, chapeau voor hen. Daarom kreeg ook iedereen een doosje Mercikes en een sleutelhanger van Pasar. Zondag middag kreeg iedereen ook nog een aandenken van het wandelweekend een tegel met daar een aandenken op van het weekend. 
    En ik had een kleine tegen slag.Zaterdag tijdens de dag wandeling heeft mijn fototoestel zijn geest gegeven. Alle geluk was het eigenlijk op het einde van de dag wandeling. Maar geen paniek ik heb foto's getrokken van heel het weekend foto's kunnen trekken en daar kunnen jullie van genieten via volgende link http://picasaweb.google.com/Zotte6/WandelweekendIrrel. Zou zeggen geniet van de foto's en tot de volgende keer.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    16-11-2010 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.planning november
    Hey,

    Effe rap nog de volgende planning van de voorlaatste maand van het jaar 2010. Ik ga ni te veel rond de pot draaien en gewoon de planning meegeven. Nadeel van te weinig tijd.

    eerste weekend zat ik in Duitsland meer bepaald in Südeifel in het dorpje Irrel.
    11/11     Mechelen
    13/11     Misschien naar Brugge by Night
    14/11     Ruisbroek
    17/11     Waasmunster
    20/11     Heldergem
    21/11     Boom, Denderleeuw, Impe, Buggenhout
    23/11     Weet ik nog ni
    24/11     Weet ik nog ni
    27/11     Mazenzele
    28/11     Wolvertem

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    09-11-2010 om 18:10 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kasteel Axelwalletocht, 5de Zaaitocht en 14de Jan Kadoddertocht
    Hey,

    Er is weer een maand voorbij. Maar voordat ik de planning voor de maand november bekent maak wil ik jullie nog 3 kleine verslagen  meegeven van de laatste 3 wandelingen van maand oktober.

    De eerste is van op woensdag 27 oktober.
    Woensdag morgen werd ik opgepikt door Luc om samen in Heurne te gaan wandelen. Wandelclub Hanke de krijger Oudenaarde organiseerde hun Kasteel Axelwalletocht te Heurne. De maximum afstand was 16km. Deze bestond uit 2 lussen van ongeveer 8km. De eerste lus trok door het domein van Kasteel Axelwalle en de 2de lus ging richting Zingem. Op het laatste ging we nog door Heurne meerse, een natuurgebied. De 16km was veel asvalt maar landelijk. Tijdens de eerste lus hadden we geen velbaantje gehad maar in de 2de lus toch nog een paar. Dan nog iets drinken en naar huis. ik moest zien dak op tijd thuis was. Ik moest nog naar de training.

    De tweede is van op donderdag 28 oktober
    Net zals woensdag werd ik opgepikt door Luc. Maar deze keer om te gaan wandelen in Anzegem. Daar ongraniseerde de textieltrekkers Vichte hun 5de zaaitocht te Anzegem. In de startzaal kwamen we al enkele bekende tegen. Hier kon je kiezen uit afstanden tot 25km. Wij kozen natuurlijk voor de 25km. Eeerst maakte we een lus van ongeveer 6,7km aan de startzaal. Deze ging tot in Potegem om via Diepgrond terug te keren naar Heerweg. Van in Heerweg trokken we naar Steenbrugge over de Zilverberg, zo door naar Haartjeshoek. Nog vor we aan de controlepot waren in Anzegem trokken we nog door het domein Hemsrode. De controlepost was in struisvolgelhoeve. Aan het zaaltje dat wat krap was stonden enkle struisvogels. Daar maakte we een lus van iets meer als 6km. Tijdens deze lus hadden we een klein weddenschapje afgesloten afgeslopen. We waren bezich ove welke dorpjes er daar in de buurt lagen die eindigde op -gem. Luc zei dat Woubrechtegem er ook bij hoorde en ik zei dat da bij Herzele ligt. Wie fout was betaalde voor de 2 elke ne trapist. En ik was juist. Terwijl nog genieten van de omgeving. Van aan de struisvogelhoeve was het nog een 3,7km naar binnen. Nog wat streekbier proeven en dan was hte terug naar huis.

    De laatste is van op zondag 31 oktober.
    Zondag voormiddag eerst gaan werken. Dan ben ik met de fiets door gereden naar Sint Katelijne Waver. De kadodders organiseerde hun 14de Jan Kadoddertocht. Veel tijd had ik eigenlijk ni want ik moest zien dat ik op tijd terug op mijn werk was. Na bijna anderhalf uur te fietsen ben ik in Sint Katelijne Waver toe gekomen, de meeste gegroet, wat gedronken, me insgeschreven en natuurlijk wat gebabbeld. Ik dacht ik doe de 6km rustig op mijn gemak maar die had geen controlepost. Geen probleem voor iemand zoals ik. Maar op aan raden van parkourmeester toch maar de 11 gedaan. Die ging mooier zen en ik kwam op de controlepost. Daar alle helpers goeiendag gezegd en 2 cola's ineens bestelt. Ik had grote dorst, wa wilt ge door geven en het was goed buiten met het najaarszonneke. Het was een goeie tocht onder een mooie zon. Daarna nog wat met mensen na gebabbeld en bij geklest. En zien dat ik terug op tijd vertrok naar mijn werk. Het was een kleine tocht maar toch een toffe.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    02-11-2010 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    01-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbroedringstocht Heide - Padtocht
    Hey,

    Hier volgt een verslagje van zondag 24 oktober van de verbroederingstocht Heide - Padtocht van Padstappers Geraardsbergen en Heidetochten Gooik - Kester.

    's Morgens om 6u30 werd ik door de gebroeders Keyser opgepikt om deel t nemen an de verbroederingstocht Heide - Padtocht. De padstappers Geraardsbergen en  Heidetochten Gooik - Kester slaan vor het 5de jaar op rij de handen in elkaar voor deze tocht. De wandelaars kunnen kiezen uit 2 startplaatsen. Een was te Grimming door de padstappers en de andere was te Oetingen door Gooik - Kester. Wij zijn gestart in Oetingen en dit rond half 8 aan een tochtje van 50km. Van in Oetingen trokken we naar Vollezele en dit via Bonte veld om zo naar boskouter , spiering in Negenbunder uit te komen. Nog net voor we aan de controlepost waren trokken we nog door Hof ter Put. Dit was al een stukje van veel natuur dus beloofd voor de rest van de tocht. De wandeling leidde ons verder naar Waarbeke maar nog voor we de controlepost uit waren kwam Paul daar terug aan. Ja terug aan. Hij dacht van 50km dat is ni genoeg en doe er nog een lus van 6,5km bij. Dus heb ik hem maar op het juiste pad gebracht richting Waarbeke waar onze volgende controlepost gelegen is. Maar voor we daar kwamen moesten we een stukje stijgen en dit deden we in het gebied Hul. Van daar gingen we naar Robijnsbos, Congobos, Molenbos om dan zo aan Aulstberg uit te komen. Nog een van de stiltepaden en hof ter berg en we waren aan de controlepost. Ze dachten dat ik stil ging zijn op een stiltepad maar helaas dat is minder waar. Hier kwamen we mensen tegen die in Grimmingen gestart waren. Dit is de enige controlepost waar we 2 keer moesten komen. Om verder te gaan moesten we over een boerenhof om zo op een veldbaantje te komen tussen 2 weilanden in. Dat veldbaantje zag er al goe met modder besmeurt en dat ging er in de loop van de dag er ni op verbeter. Zo gingen we verder over Nieuwenhove om dan aan de 3de controle uit te komen in Denderwindeke. Daar ne genoten van ne Prior en wat gebabbeld met de helpers daar. Ondertussen waren mijn companen al door. Ik kon ni zo rap drinken als zij. Zo ben ik alleen en met wat achterstand naar Grimmingen getrokken. Dit via de Stenen molen of Molen der zeven wegen en verschillende veldbanen. In Grimmingen hadden we 27 km afgelegd nog 23 te gaan. Daar iets gegeten, gedronken en dan terug vertrokken. Toch als wel op tijd binnen wouden zijn.. Door het natuur domein Bentrum naar het Raspaillebos waar we onze kuitjes goed voelden. Dalen deden we via Bosveld om zo terug in Waarbeke wat later uit te komen. Net zoals eerder deze dag verlieten we Waarbeke via het Boerenhof. Deze keer was de modder nog meer een papje geworden. dees heeft zich dan ook NIET kunnen recht houden en is op hare smikkel gegaan. We waren eht veldbaantje voorbij en zelfs een eindje verder. Toen er ineens sprake was om terug te keren tot aan de boerenhof. Oke zei ik, geen probleem maar na enkele meters is de ander persoon al gestopt om gewoon verder naar Lieferinge te gaan. Maar is buten Marc gerekend. Met hem ben ik dan toch nog terug gekeerd tot aan boerenhof. Daar terug ons kar gekeerd om zo terug de pijlen te volgen naar de laatste controlepost te Lieferinge. In dat veldbaantje aan dat boerenhof was ik bijna mijn schoenen kwijt geraakt toen ik er voor de 4de keer door ging. Marc en ik hadden op de andere 2 een half uur achterstand op gelopen door terug te keren maar aan de controlepost was het maar 10minuten meer. Ja we hebben doorgevlogen, ook tijdens de regenbui waardoor we iets later konden genieten van regenbogen. In Lieferinge waren ze al bezich aan het opkuisen toen ik en Marc daar toekwamen. Nog iets gedronken maar Benny kon ni meer wachten en was dan door gegaan. We hebben dan iets later da achtervolging in gezet. We waren nog ni goe vertrokken toen we telefoon kregen van Benny die verkeerd gelopen was en hem hebben we trug op het juiste pad proberen te krijgen. Iets nadien ging de volgende op zen flater. De enige die ni verkeerd of gevallen is deze dag was Luc. Al de rest van onze groep had wel iets voor deze dag. Nog door de Grote en Kleine Haarding en we waren binnen. Moet toegeven op tijd waren we eigenlijk niet, we zen op 18u30 pas binnengekomen. Het was een fantastische dag, eentje om ni rap meer te vergeten. Een dag van veel leute, goe wandelen, super parkour, ...

    Groetjes ZOttemie
    katrien

    01-11-2010 om 16:14 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jette, Lebbeke en Welle
    Hey.

    Op zaterdag morgen ben ik met de trein naar Jette geweest. Van aan het station moest iknog een kleine 2km te voet gaan. Het laatste stuk zat ik in de auto, er was iemand die me herkent had en me mee ge pikt. Om kwart voor 8 ben ik dan eindelijk kunnen vertrekken aan de 42km. Helaas wel alleen. De eerste 7km was goed. We trokken van het ene park naar het andere. De volgende 6 vond ik wat minder. Dan gingen we door wijken van Jette en een stukje door Dieghembos als ik me ni vergis. De controlepost bevond zich nu in Wemmel. Daar in café de Nachtegaal zag ik Steven met zoon Jarne en Aimee met Jeanine en compaan. Vandaar ben ik met hen mee gegaan. Zijle deden wel de 22 maar was het alleen lopen beu. Als ik binnen gekomen zen had ik nog 26km. Maar voor we daar zen moesten we nog een goeie 14km afleggen. We zijn nog door Kobbegem (Asse), Hamme Merchtem, Zellik om dan via Laarbekebos binnen te gaan. Het parkour was afwisselend maar had er toch al wat stukken van gedaan. Het weer was zoals ze voorspelt hadden.
    Frans en hond Jefke zaten daar al in gezelschap van Etiene. Met Frans ben ik mee kunnen rijden tot in Opwijk. Daar stond mijn fiets. Vandaar reed ik door met de fiets naar Heizijde.

    In Heizijde organiseerde De Denderklokjes Lebbeke hun 3de Heizijdetocht. Voor Frans, Jefke en ik vertrokken aan nog een wandelingtje hebben we eerst gaan vragen aan parkourmeester welke lus van de 3 het schoonst is. Blijk baar was de 3de lus het schoonst, die hebben we dan ook ge daan en deze was ongeveer 8km lang. Van aan de startzaal zijn we naar het overstromingsgebied tussen Lebbeke, Opwijk en Buggenhout getrokken om dan naast de spoorwegen richting Opwijk centrum te trekken. Aan de Bolstraats zijn we afgeslaan richting Nijverseel. Tot in Nijverseel zelfs zijn we ni gekomen. We hebben het straat gevolgd tot aan Leirekesroute (richting Aalst). Daar hebben we een veldbaantje evenwijdig met leirekesroute genomen. Zo verder naast wei en veld door. Op een gegeven moment dacht ik dat we verkeerd waren maar we moesten tussen afsluiten en onder de takken van bomen door om zo via het veld verder te gaan. Van daar hebben we nog wat straten gevolgd om dan terug binnen te gaan. Na de wandeling heb ik nog wat gegeten, gedronken en gebabbeld natuurlijk.

    Van in Lebbeke ben ik dan door gereden met de fiets naar Welle. De sportvrieden organiseerde te Welle hun Heksentocht. Natuurlijk onbekend be ben ik daar ni. Ik ben er enkele tegengekomen waarvan ikd acht ze daar ni rap tegen te komen. Het was wel een blij weerzien. Ik heb daar totaal van 13km gedaan en dit opgesplitst in 5 en 8. Ik ben om iets na 19u vertrokken aan mijn wandeling samen met Ilse, Peter en co. Ik liep samen met hen tot aan de splitsing waar de 5km terug ging naar startzaal. Op dat stukje liep ik moeder ziel alleen en is het geluk me te doen verschieten door iemand dat verstopt zat ergens in de struiken aan een kapelletje. Na die 5km heb ik in de startzaal nog wat gegeten, gedronken en voor de rest wat babbelen terwijl ik zat te wachten op clubgenoten. Met hen heb ik nog het toertje van 8km gedaan. Die ging tot in Iddergem, daar aan de kerk was het controle. Toevallig kwam ik daar weer de zelfde mensen tegen die ik zag in de startzaal voordak vertrok aan de 5km. Op de controlepost nog wat gebabbeld met de helpers en iets geconsumeerd. Van daar was het natuurlijk terug naar binnen. Om 23u30 ongeveer ben ik dan eindelijk van in Welle naar huis gereden. Ik moest nog 20km afleggen met de fiets en tijdens deze trip heb ik een half uur regen gehad. Van heel de dag maar zeer kleine beetjes regen gehad. Eigenlijk ni de moeite om het te vernoemen maar juist dat half uurtje heeft het goe geregend. Maar ja, voor de rest was het een geslaagde dag met 3 wandeling.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    27-10-2010 om 17:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De foto's van Hilde en Geert
    Wel wat later ma ze komen er nog op. Dit zijn de foto's getrokken door Hilde en Geert door de Kadodders Sint Katelijne Waver.







































    27-10-2010 om 17:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's door Hilde en Geert (deel 2)
    Vervolg van Foto's door Hilde en Geert. Kreeg ze blijkbaar niet allemaal in een bericht.

































    27-10-2010 om 16:59 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's door Hilde en Geert (deel 3)


































    27-10-2010 om 16:55 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    22-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag 't wyngaerttreintje door 2 Kadodders met foto's

    Verslag wandeling te Antwerpen(luchtbal)

     

    Zoals beloofd gingen wij op 17 oktober wandelen in Antwerpen. ’s Morgens vroeg vertrokken om 22 kilometer te wandelen.

    We hadden totaal geen idee waar we terecht zouden komen in deze stad maar vol verwachtingen vertrokken we dan in het cultuurcentrum ‘luchtbal’.
    Doorheen de binnenstraten kwamen we op een grote baan en gingen we daarna richting Ekeren waar we terechtkwamen in een natuurgebied ‘de oude landen’ wat een prachtig wandelgebied is.

    Zo kwamen we in het centrum van Ekeren waar tevens de controleplaats was in het olv van Lourdes instituut ( een ruime controleplaats).

    Na innerlijke versterking begonnen we dan aan een lus van 10 kilometer doorheen weerom een natuurgebied ‘ de bospolder’. Wat we daar te zien kregen was gewoonweg prachtig. Zo konden we naar een vogelkijkhut ‘de Ijsvogel’ gaan wat een meerwaarde was voor deze tocht. Van daaruit hadden we een prachtig uitzicht. Echt de moeite waard voor een ommetje te maken. Van daaruit kwamen we in het recreatiedomein ‘muisbroek’ waar er juist een duikschool bezig was. Dit was ook eens de moeite om te zien. Langsheen het water was er dan ook nog een kanoclub die daar hun clubhuis hadden. We hebben dan ook genoten van dit mooie stuk natuur en zijn bewoners (eenden en ganzen o.a.)…

    Via een brug over de E19 kwamen we dan terug in het centrum van Ekeren waar we een tweede keer de innerlijke mens versterkte voor het laatste stuk van ongeveer 6 kilometer te beginnen. Weerom door een stuk natuur langsheen de spoorweg terug doorheen  ‘de oude landen’ in de straten van de luchtbal terecht te komen om zo naar de startzaal te gaan.

     

    Nen dikke proficiat aan de inrichtende club om ons een stuk Antwerpen te laten zien waar we versteld van stonden.

    Ondanks het prachtige weer hebben we enorm genoten van dit stukje Antwerpen op een ander manier. We hebben voor onszelf gezegd dat dit een tocht was die voor ons een verdiende 9/10 kreeg.

     

    Kadodders Hilde en Geert. 

    22-10-2010 om 00:31 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelverslagen van de eerste 16 dagen van oktober

    02/10/10  Hersttocht Hopbelletjes Opwijk

    Eerst enkele uren gaan werken tot de middag. Ik werd dan op mijn werk opgehaald om door te rijden naar Opwijk. Daar organiseerde wandelclub Hopbelletjes Opwijk hun herfsttocht. De startzaal was de Sint Pauluszaal en niet de schuur in het C.C. Hof ten Hemelrijk. Ik moet jullie ni meer vertellen dat ik daar wat volk kende zekers. We zijn dan aan onze wandeling van 20km vertrokken. De 24km ging ook nog maar dat ging nipt zijn en mochten we nergens blijven plakken. De 20km had 2 controleposten in de zelfde kantine van de Sjoeters. Daar op dat plein speel ik maar wel bij de ploeg de vluggen meisjes opwijk. Maar voor we daar zijn moesten we enkele km’s afleggen.  We vertrokken richting Mazenzele, Droeshout om dan terug richting Opwijk centrum te gaan en op tijd en stond het veld in te slaan. Dit ging terug richting Droeshout kerk. Deze zullen we bijna langs alle kanten bezien hebben tijdens de wandeling. Wat verder kwamen we op de asvalt. Om zo tussen de velden door aan het voetbalplein te geraken. De lus die we daar moesten maken  ging richtig Asse. Het laatste stuk ging richting de Broevinck. Het was een prachtige wandeling door de natuur met goe weer. Ah en alleen de 20km kwam voorbij mijn meter. Natuurlijk kon ik het niet laten om daar even te stoppen. Na de wandeling met nog enkele wat gebabbeld en gedronken. Dan was het tijd om terug te gaan werken.

     

    03/10/10  24ste omloop van Temse -  Wase Wandelgordel

    De dichts bij zijn de wandeling op zondag 3 oktober was te Temse. Wandelclub Temse organiseerde hun 24ste omloop van Temse -  Wase wandelgordel. Ik ben er met de fiets naar toe gereden na dat ik gedaan had met werken. Mijn fiets trip naar Temse was bijna volledig via de dijk. Na 3 kwartier fietsen ben ik dan eindelijk in Temse toe gekomen. Daar een wandelingetje gedaan van 20km alle da dacht ik toch. De wandeling is uit gedraaid op een tocht van 23km. De eerste zoveel km’s vielen een beetje tegen maar na een tijdje kregen we toch wat natuur onder onze voeten geschoven en dit voor enkele km’s. Jammer dat we soms wel moesten zoeken van waar we moesten. De pijlen hingen soms onduidelijk of op plaatsen moeilijk zichtbaar. Daardoor heb ik een stukje verkeerd geweest en moest ik op mijn stappen terugkeren. Dan kwam er nog bij dat ik 1 controlepost niet vond. Had het bordje weldra controle wel gezien maar het volgende bord van controle was weg. Blijkbaar hadden de mensen die daar zaten in da cafe alles al opgedoekt. Wel jammer en zeker het weer was goed en ik was goed aan het doorstappen dus dorst had ik zeker. In het laatste stuk heb ik nog wat mensen leren kennen. Na de wandeling nog iets gedronken, gegeten en dan naar mijn werk terug vertrokken. Ik had dan eigenlijk al 10minuten moeten weggeweest maja.  Ik kan daar niks aan doen.

     

    09/10/10  Euraudax Lommel

    Vrijdagavond nog mee gedaan met de match en we hebben die nog gewonnen ook. Helaas is het wat uit gelopen, ik moest eigenlijk rap naar huis want moest er ’s anderdaags vroeg uit. Zaterdag morgen nam ik de trein naar Lommel via Mechelen en Antwerpen Berchem. We waren wel veel te vroeg in Lommel. De zaal stond zelfs nog niet gereed. De gene die er waren hebben dan de handen uit de mauwen gestoken om de zaal helpen klaar zetten. Het was wel plezant. Dan was het inschrijven, wat drinken en wachten tot 11u. Om dat uur ging de wandeling van 30u van start. Dat is dus een wandeling van ongeveer 150km. Natuurlijk niet iedereen moest of deed 150km. Je kon kiezen uit volgende afstanden 25, 50, 75, 100, 125 of 150km. Om de ongeveer 5u kon je mee inpikken of stoppen. Dit afhankelijk van je gekozen afstand en natuurlijk hoe het op dat moment gaat. Dus om de 25km kwamen we terug in de startzaal en konden we genieten van een maaltijd die in de prijs in begrepen zat. Juist de drank moest je nog betalen. We kregen een smoske, warme maaltijd. Babbelen he da doet daar geen goe aan.

    Nu over de wandeling zelf een beetje zeveren. Gedurende de hele tocht konden we genieten van goed weer. ’s Nachts was het wel koud maar ja daar kan je tegen kleden. De eerste 50km en de laatste 50km was het wandelen door de schone natuur van Lommel en omgeving. Het was wel op zandgrond dus na elke ronde was het opnieuw de schoenen uitgieten. Bij mij kwam er nog bij dak de schaafwonde op scheenbeen en knie moest verzorgen. Al geluk was het al goe aan het genezen maar je weet nooit. Ik was de donderdag er voor tegen de grond gegaan met de fiets. Na de eerste lus zijn er enkele wandelaars bij gekomen en de meeste ging nog voor 100km. Ik zelf kreeg mijn eerste klop van vermoeidheid na de 2de lus.  Ni moeilijk, dees stom kieken heeft ma 4u geslapen en dit voor een wandeling van 150km. Tijdens de nacht heb ik nog een paar kloppen gehad wat denk ik wel normaal is. De voor laatste lus had ik het wel wat lastig. Ik vond dat er een einde aan mocht komen maar moest nog een 25km doen na deze lus. Als we van de voorlaatste lus binnen kwamen voor een uit gebreid warme maaltijd zat Linda al op ons te wachten. Was tof dat ze voor de laatste lus was afgekomen. De laatste lus ging het terug wat beter maar het is verdomd wel ver 150km. En ik ben dan nog van plan om er binnenkort er nog 50km bij te doen. Alle geluk da zot zijn geen zeer doet zekers. Het was wel een tof weekend. En ik had geluk dat er iemand zo vriendelijk wou zen om me thuis af te zetten. Ik zou ni geweten hebben hoe ik thuis zo geraakt zen met de trein. Hier onder geef ik jullie nog een schemake mee van waar we rust hadden en om de hoeveel km’s                                                                     

    De nieuwe kopen            wagenrust (6min)     9,0km

    Taverne Den Engel          caferust (20min)       7,5km

    Zaal Klosterhof                (30min)                       8,5km

     

    Duits Kerkhof                   wagenrust (6min)     8,5km

    Voetbal Kerkhoven         wagenrust (6min)     8,0km

    Zaal Kolosterhof              (50min)                       8,5km

     

    Zaal Klosterhof                rust (15min)               9,0km

    Kerk Werkplaatsen         wagenrust (6min)     9,0km

    Zaal Klosterhof               (35min)                        7,0km

     

    Overpelt VV                     wagenrust (6min)     9,0km

    Techno Lutlommel         wagenrust (6min)     10,0km

    Zaal Klosterhof               (45min)                        6,0km

     

    De Zandstraat                 wagenrust (6min)      8,0km

    Brug Waterkant              wagenrust (6min)      9,0km

    Zaal Klosterhof               (45min)                        8,0km

     

    De Gorten                        wagenrust (6min)     8,0km

    Holheide                          wagenrust (6min)     9,0km

    Zaal Klosterhof                                                    8,0km

     

    12/10/10  2de dag van de weektocht Deinze

    Dinsdag voormiddag nog werken en in de namiddag gaan wandelen in Deinze. ATB De Natuurvrienden Deinze organiseerde hun 2de dag van de weektocht. Iets voor half 15 ben ik aan het voetbalstadion toegekomen. Daar aan de tribunes was de startzaal. De mensen die hielpen waren blij me te zien en omgekeerd ook. Dit na drie maand me kaar ni gezien te hebben. Ik ga namelijk al 3 jaar met hen mee op reis en elk jaar op nieuw kijk ik er naar uit om met hen mee te gaan. Het is dan echt een weekje genieten, amuseren, wandelen en nog zo veel meer. Deinze heb ik 6km gewandeld. Deze bestond bestond uit 2 lusjes van ongeveer 3km. De eerste ging groten deels door het centrum namelijk door een tuin waar enkele beeldhoutwerken stonden, om dan als laatste nog eventjes door het Recreatiedomein Bliermeersen te gaan. De andere lus ging langs de buiten kant van Bliermeersen langs het kanaal om zo na een tijdje Bliermeersen toch in te gaan. Dit was echt een prachtige wandeling en de 2de lus was het mooiste. Voor de wandeling, tussen de 2 lussen (controle) en na de wandeling heb ik wat bij gebabbeld met de mensen. Het was een namiddag waar ik van genoten heb. Na de wandeling was het dus nog wat babbelen, genieten van over heerlijke pannenkoeken en dan was het helaas al tijd om naar huis te gaan. Iedereen bedankt.

     

    13/10/10  6de Midweektocht Zele

    Woensdag was ik normaal gezien thuis maar er was een wandeling op zich niet al te ver van mijn deur. Na 3 kwartier tot een uur fietsen ben ik in Durmen – Zele aan gekomen. In het parochiezaaltje aan H. Hart kerk was de startplaats. Vandaar uit vertrok de wandeling van de Durmestappers Sombeke met hun 6de midweektocht. In de startzaal trof ik enkele bekende aan. Samen met Marnix van de Kadees van Aalst heb ik de wandeling van 10km gedaan. Ja maar 10, ik moest net na de middag ergens anders al zijn en ik moest ’s avonds ook nog trainen. De wandeling viel op zich best goe mee. Het was afwisselend, het weer mochten we ni klagen. Het was over maar goe bewolkt. De helpers waren zeer vriendelijk.


    16/10/10  Euraudax Dendermonde – Mechelen

    Zaterdag was er een euraudax wandeling in mijn buurt. Ik wou er wel heen gaan maar ik moest dan werken. Toch heb ik effe tijd genomen om tot bij de groep te rijden die op dat moment buggenhoutbos verliet. Vandaar ging het naar Londerzeel Recht tegen over het station was het caferust. Van in Londerzeel ben ik te voet met fiets aan de hand meegegaan tot in Tisselt. Daar was het spijtig genoeg al terug tijd om naar mijn werk te rijden. Dat stukje dat ik heb mee gedaan viel wel mee. Net voor de caférust in Tisselt ben ik met nog een wandelaar ne goeie crème glas gaan eten. Die heeft toch goe gesmaakt ook al was het weer koud. Het was spijtig dak er niet langer bij kon zijn maar ja, het was wel plezant.

    21-10-2010 om 22:25 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag door wandelgazetreporter en links naar de rest (verslagen en foto's)

    ’t Wijngaerttreintje bood ALLES

    Vandaag gaan wij even het jong geweld van ‘t Wijngaerttreintje in Antwerpen opzoeken, ter gelegenheid van hun "Alles aan 1 Eurotocht". Meerdere ken ik al van Euraudaxwandelingen en bijna allen zijn het lange afstandstappers. Met de trein spoor ik tot het station Luchtbal, vlakbij de start in het Cultureel Centrum, gelegen midden de hoogbouw van de Colombiastraat. Er staat een wandeling van 31,6km op het getouw in en rond Antwerpen. Ik die dacht hier een vreemde eend in de bijt te zijn heb het verkeerd voor, want vele “dwangarbeiders” van de lange afstand geven hier allemaal present . Op de trein al Guy Verhelst tegen het lijf gelopen, Patrick Vanderstukken met Linda in zijn spoor komt er aan, Kadee Lucia en nog wat Euraudaxers, Jan , maar die komt meer voor de Duvel aan 1 Euro , waar vind je dat nog ???

    Er wordt begonnen met een lokale lus van 9,3km. Onmiddellijk een parkje door dat er wit bevroren bij ligt, dan onder de spoorweg tot de Groenendaallaan, erover, een eerste stuk industrie tot wij tegen de haven aanbotsen. Recht voor ons een mooi zicht op de Boerentoren en de Onze Lieve Vrouwkathedraal. Wij blijven nu een poos langs het water lopen tot een scheef kasseitje ons wegstuurt, maken een halve draai om de brug over te komen en verdwijnen vervolgens in een wirwar van straatjes in de wijken Dam , Stuyvenberg en Seefhoek. Doorlopen het park Spoor Noord en kuieren zo verder tot het Houtdok.

    Raken even het noorden kwijt tussen de tientallen trucks, van alle soorten en pluimage, een babylonische spraakverwarring. Vlug worden de 333 pijltjes teruggevonden en wij draaien op oneffen, bonkige kasseien een toertje rond het Houtdok waar nogal wat jachten liggen te blinken naast oude verroeste karkassen van schepen. Steeds langs het water tot de Mexicobrug die wij dwarsen. Aan de overkant de Villa des Roses, zou dit die van Elsschot zijn ? Verder tot het Straatsburgdok  waar wij bij het Eilandje het prachtige art-nouveau gebouw Het Pomphuis voorbijkomen . Over de brug nu waar wij verdwijnen tussen de hoog gestapelde containers bij CMB, dan opeens een spoorweg over, een steegje door bezijden gebouwen van De Lijn om vervolgens de Noorderlaan te dwarsen. Aan de overkant Santiagostraat, wij zijn op het goeie werelddeel. Nog even voorbij het moderne kerkgebouw en wat verder onze startplaats. De haven zoals je hem zelden ziet, prachtige lus.

    Tussen wat torengebouwen en parkjes laten wij Antwerpen achter ons. Het gaat nu rechttoe, rechtaan op de kerktoren van Ekeren af. Zowat halfweg duiken wij het natuurgebied Oude Landen in. Grillig gevormde rietkragen, bloemrijke graslanden en wilgenbosjes vormen de natuurlijke ingrediënten van de Oude Landen, wellicht één van de mooiste stedelijke natuurgebieden van Vlaanderen. Krinkeldewinkel lopen wij er door tot opeens voor ons de kerk van Ekeren opduikt. Wij draaien er helemaal rond, werpen ondertussen een oogje op enkele pittoreske trapgevelhuisjes en achter het hoekje de basisschool voor controle 2 na 15,8 km. Het zit afgeladen vol hier. Na eerst even Zotte Mie (Katrientje)  gegroet te hebben wordt de lokale lus van 10 km eerst aangepakt .

    Wij keren even op onze stappen terug , een park door en dan recht op de A12 af. Komen de brug over, maken wat verder een haakse bocht naar rechts om zo het natuurgebied Bospolder in te komen. Vroeger was de Bospolder, zoals het omringende landschap, poldergebied. Bij de havenuitbreiding zo’n dertig jaar geleden werd het gebied opgespoten. Daarna veroverde de natuur langzaam opnieuw het vernielde gebied. Graslanden, ruigten, bos en moeras wisselen hier af met ondiepe plassen. Langs grachten en open water ontwikkelde zich hier rietland, waar kleine karekiet, rietgors en tal van eenden zich thuis voelen. De haven is hier nooit ver weg want opeens wandel je naast een aantal zeereuzen die hier aangemeerd liggen. Paadje in , paadje uit bereiken wij het recreatiegebied Muisbroek ofte Grote Put. Op een heerlijk groen paadje lopen wij deze azuurblauwe watervlakte helemaal rond. Een brugje stuurt ons nogmaals de A12 over om zo afgezet te worden in Ekeren. Straat in, straat uit is het lang huisjes kijken tot dan toch opeens de kerk en wat verder de basisschool. Tijd voor de boterhammetjes en wat rust .

    Het gaat nu de andere kant uit om de terugtocht in te zetten. Vlug trekken wij het Veltwijckpark in, volgen een prachtige dreef  tot het mooie 16de eeuwse waterkasteel Hof van Veltwijck, bewonderen het onder al zijn facetten door en helemaal rond te lopen, komen dan door het park terug bij het natuurgebied Oude Landen. Eerst op een asfaltwegje tot de spoorweg, dan het natuurgebied terug in en uit en zo nog ne keer. Langs het spoor komen wij bij de Antwerpse Ring waar wij onderdoor lopen en komen zo terug tussen de hoogbouw van de wijk Luchtbal. Een steenworp verder het Cultureel Centrum waar onze tocht er op zit .

    Uitblazen doen wij bij een bolleke Coninck en dit aan 1 Euro, hoe ze dat hier klaarspelen is mij een raadsel.In alle geval genoten wij intens van een wandeling die ALLES heeft. Natuur, architecturaal patrimonium en de industrie van één der grootste havens ter wereld . ’t Wijngaerttreintje mag dan een klein clubje zijn, een wandeltocht kunnen zij neerzetten als de besten of hoe klein opeens heel groot kan zijn .

    Links van mensen die foto’s getrokken hebben

    http://picasaweb.google.com/boomer166/AntwerpenHetWijgaerdtreintjeAntwerpen17Oktober2010#

    http://picasaweb.google.com/marclauwaert1/2DeAllesVoorEen1EuroTochtTWyngaerttreintjeAntwerpen?feat=content_notification#

    http://blog.seniorennet.be/goegestapt/archief.php?ID=762091

    http://picasaweb.google.com/helgavds/2deAllesVoor12010?feat=content_notification#

    http://picasaweb.google.be/117092301465471178615/TWijngaerttreintjeAntwerpen#

    http://picasaweb.google.be/117092301465471178615/TWijngaerttreintjeAntwerpen02#

    http://picasaweb.google.be/116486161698820135789/Antwerpen17102010#

    http://walking-bears.skynetblogs.be/archive/2010/10/17/17-oktober-2010-ekeren.html

    http://nederbelgenopstap.skynetblogs.be/archive/2010/10/18/17-10-2010-t-wyngaerttreintje-op-de-luchtbal-antwerpen.html

    http://picasaweb.google.nl/nederbelgenopstap/20101017TWyngaerttreintjeTeLuchtbalAntwerpen#

    21-10-2010 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog zeer laat ma toch. De wandeling te Olen op 31/09/10

    30/09/10  klavertje 3 Olen

    Op mijne vrije donderdag ben ik met de trein en bus naar Olen geweest. Daar organiseerde de Herentalse wandelclub hun klavertje 3 tocht. Ik ben om 13u20 daar toegekomen na 2u30min reizen. Ik ben daar toegekomen en op eerste zicht zag ik niemand dat ik kende. Maar verkeerd gedacht. Er waren daar 2 kadodders. Uiteindelijk aan mijn wandeling vertrokken die uit 3 lussen (5,7 en 10km) bestond. Ik heb de lus van 10km en 5km gedaan. Meer kon ik ni doen want ik had geen tijd meer. De lus van 10km ging volledig over Westerlo en meer bepaald door de deelgemeentes Noorderwijk en Oosterwijk. En bestond uit heel veel bos afgewisseld met fietspaden. De lus van 5km is Olen niet uit geweest. Dat was meer asvalt maar toch mooi. Na 15km gewandeld hebben zat er mijn wandeling op. Daar werd ik nog verrast, was daar nog iemand dat ik kende. Buiten hen kende ik nog niemand maar zij gerust. Tegen dat ik daar buiten ging kende nog meer mensen me. Aan de helpers van Herentalse wandelclub nog bedankt om me af te zetten aan het station in Herentals.











    19-10-2010 om 22:20 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelingen van september
    Hey,

    Ik heb nog niet veel tijd gehad om verslagen te typen. Rap even wat vertellen over men wandelingen van de maand september. Nu de eerste 2 wandelingen heb ik al een verslag geschreven maar van 7 moet ik er nog typen. Ik ga beginnen bij het begin en dat is op zaterdag 11 september.

    11/09/10  2daagse van de dendersteek Aalst en Euraudax Ronse

    ’s morgens vroeg werd ik door Chris op gepikt om samen de 1ste dag te wandelen van de 2daagse van de Denderstreek. De wandelclub De Kadees Aalst en De Sportvrienden sloegen voor deze 2 daagse de handen in elkaar. De eerste dag organiseerde de sportvrienden en de kadees hielpen mee. De volgende dag was het omgekeerd. Op beide dagen konden de wandelaars kiezen uit afstanden tot 50km. De wandelaars die zich inschreven voor 2dagen 50km kregen op beide dagen drank en eet bonnetjes. Daar bij kregen ze op dag 2 nog een diploma en T shirt. Ik zelf heb maar 1 dag mee gedaan. De zondag kon ik helaas niet. ik moest ergens anders heen. Maar die ene dag was toch een goeie dag. Ik ben ’s morgens vroeg kunnen vertrekken. We hadden 6 controleposten. Maar we kwamen wel paar keer op de zelfde post. We hadden een controle post te Nieuwerkerken waar we 2 keer kwamen. Dan hadden we nog een controlepost in een schooltje en dacht dat die in Haaltert bevond. Hier moesten we 3 keer passeren. En dan was er nog een post te Aaigem. De eerste 37km heb ik samen met nog enkele goed doorgegeven. Dan heb ik gezegd dat ik de laatste 13km wat rustiger ging doen en wat ging blijven plakken op de controleposten. Zo zen ik nog enkele wandelaars tegen gekomen. Rond half 6 ben ik dan  binnen gekomen. Het parkoer was zeer afwisselend, het weer kon niet beter. Met andere woorden het was een geslaagde wandeling. Maar toch kwam er een kleine domper op mijn vreugde. Het was de bedoeling dak vandaar met iemand mee reed die me in Ronse ging afzetten. Dat is niet door gegaan. Dus kon de dees toch nog met de trein op rijden. Ik had dan de organisatie van euraudax Ronse verwittigd en zij hebben er nog voor gezorgd dat ik aan het station in Ronse werd opgepikt. De hele dag heb ik nog getwijfeld daar nog 25 of 50 km te doen. Uiteindelijk heb ik nog 50km bij gedaan. Veel van de omgeving daar kon ik niet zien want het was ’s nachts wandelen. Het weer was zelfs ’s nachts nog goed. Van in Ronse zijn we naar kerk Amougies om dan via het sportcomplex ’t Rosco te Ronse terug binnen te gaan. Dit was de eerste lus van 25km. Nog 1lusje van 25km en ook die 50km zat er op. Deze ging naar Kerkem en dan naar Etikhove. Om 7u zondag morgen waren we binnen. Dan nog wat drinken en wat na babbelen. Van in Ronse ben ik met Danny mee gereden. Die heeft me dan in Denderleeuw afgezet. Vandaar nam ik de trein naar Opwijk. Van daar nog een dik half uurtje te voet en ik was thuis. Rond 10u40 ben ik thuis gekomen. Het was wel later dan ik dacht. Ik moest namelijk om 12u30 op ne brunch zen en moest er nog met fiets naar toe. Het had dus geen zin meer dat ik nog ging gaan slapen voor de brunch. Nog een douchke en dan was het terug tijd om te vertrekken. Om 19u30 kon ik dan eindelijk slapen na dat ik op was van zaterdag morgen 4u.

    15/09/10    9de herdenkingstocht Marc Verstraeten Zottegem

     Woensdag morgen ben ik met de fiets naar Zottegem vertrokken. Daar organiseerde Egmont Zottegem hun 9de herdenkingstocht Marc Verstraeten. Na een goeie 2u fietsen ben ik dan eindelijk in Zottegem toe gekomen. Zoals gewoonlijk overal goeie dag zeggen, me inschrijven en rap vertrekken aan de wandeling. Het eerste stuk tot aan de controlepost liep ik alleen luisterend naar muziek. In de controlepost wat mensen tegengekomen. Daar een babbeltje mee geslaan. Iets gedronken, gegeten en dan verder gaan met de wandeling. Dit was terug naar binnen en ik had gezelschap. Terug aan de startzaal had ik dan 14 gedaan. Toen toch besloten om de 7km er nog bij te doen. Na 4km was ik weer op de controlepost. Nogmaals wat mensen gezien en met een paar ben ik dan terug gekeerd naar de startplaats. Nog iets drinken en dan was het tijd om naar huis te gaan voor mij.

    18/09/10   4de kermistocht Baasrode

    ’s middags na mijn werk ben ik naar Baasrode gereden. Daar organiseerde WSV Baasrode hun 4de kermistocht. Tegen de medewerkers en enkele wandelaars iets gaan zeggen en dan wou ik me gaan inschrijven maar da ging ni. Ik was platzak dus eerst nog rap naar de bank. Terug in de startzaal heb ik me dan ingeschreven en wat gegeten en gedronken. Dan was het tijd om aan mijn wandeling van 10km te beginnen. Ja maar 10 en alle geluk dat ni meer was. Ik ben alleen aan de wandeling vertrokken en net voor de controlepost te vlasbroek was er een taverneke. Toeval of ni maar daar zaten een paar op terras te genieten van een goei pint en het zonnetje. Ik kon het me ni laten en ben bij hen gaan zitten. Na een tijdje hebben we onze wandeling voort gezet want de tijd vloog vooruit. In de controlepost zen we ook nog iets gaan drinken maar daar bleven we niet plakken. Rond 17u was ik terug op de startzaal geraakt. Ik had nog effe tijd voor iets te drinken. En maar babbelen, babbelen en zo de tijd uit het oog verloren dat ik eigenlijk te laat naar mijn werk was vertrokken. Ik heb de benen onder mijn lijf gecrost en ik was nog net op tijd op mijn werk.

    22/09/10  Sporteltocht Lippelo

    Had ik effe geluk. Er was een wandeling op nog geen 5minuten fietsen van mijn werk. Die kon ik niet laten liggen. Ik had ook afgesproken met Luc om samen de wandeling te doen. Maar op laatste moment was er nog een verandering van plannen. Marc de broer ging ook nog mee dus moest ik nog iets langer wachten. Voor mij geen probleem. Ik kende er genoeg mensen en zo kon ik op mijn gemak genieten van pannenkoeken en het zonnetje. De wandeling was op gedeeld in 3 lussen en ze waren elk ongeveer even lang. We hebben mooi de volgorde gevolgd en dus bij lus 1 begonnen enzovoort. De mooiste lus was de eerste dan de laatste en de minst mooiste was de middelste lus. De middelste lus was in het begin wel goe maar de laatste 2 km niet. Dat was op een gegeven moment een brede baan en die bleven we volgen tot in Lippelo zelfs tot bijna aan de startzaal. Na de wandeling nog wat blijven plakken tot ik terug moest gaan werken.

    24/09/10  wandel 3daagse ’T Hoekske Hamme

    Donderdag, vrijdag en zaterdag organiseerde ’t Hoekske Hamme hun 3daagse wandeltocht. Dit is 3 dagen wandelen te vertrekken van uit een tentje in het centrum van Hamme. Daar was ook wat rand animatie voorzien. Ik ben vrijdag alleen geweest en effe tussen het werk door. Van in Sint Amands nam ik de overzet naar Moerzeke en vandaar volgde ik de dijk van de schelde en Durme tot in Hamme. Ik had de woensdag een wegbeschrijving gekregen dus ik dacht verkeerd rijden gaat niet. Ik ben ni echt verkeerd gereden maar eigenlijk te vroeg van de dijk gegaan. Maar zonder rond te rijden heb ik het toch gevonden. Ik heb diezelfde weg enkele uren later terug genomen. Ik kon de 15km doen maar dan moest ik me haasten en daar had ik echt geen zin in dus heb ik de 8 gedaan. Aan de startplaats was niet echt de gelegenheid om iets te drinken tenzij je op café of naar een taverneke ging. Daar had ik geen goesting in dus ben ik maar aan mijn wandeling vertrokken. Ik was nog ni goe weg of ik was al aan het babbelen met iemand dat ik daarvoor nog ni kende. Ja ik ken er al veel en vele kennen mij maar dat is dus nog niet iedereen. En alle geluk dat ik nog niet iedereen ken. De wandeling was goed, afwisselend en ik heb zelfs een paar nieuwe stukken gedaan. Op de controlepost ben ik een tijdje blijven plakken. Als ik direct door ging dan was ik veel te vroeg binnen en wat moest ik daar doen. Na een uurtje of langer daar gezeten te hebben, heb ik mijn wandeling voort gezet. Dan was het wel tijd om door te rijden naar mijn werk. Ah voor dak het vergeet. Iedere wandelaar kreeg tijdens de wandeling een zakje met daar in wat voor te eten, te drinken en enkele folderkes.

    25/09/10  Euraudax Velzeke

    Vrijdagavond nog een vriendenmatchke gespeeld want de tegenstanders hadden forfait gegeven. Moest ik me daarvoor zo haasten op mijn werk zo dat ik op tijd kon zijn voor de match. Maar we hebben toch kunnen voetballen en we hebben ons geamuseerd. Dat was het voornaamste. Ik lag daar door wel laat in mijn bed. Alles wat ik nog wou doen vrijdagavond heb ik moeten verschuiven naar zaterdag morgen. Daardoor moest ik er nog vroeger uit dan gewoonlijk. Ik moest ook nog zien dat ik op tijd was zodat ik mijn trein had naar Zottegem. In Zottegem werden we opgehaald en werden we veilig in Velzeke afgezet. Pas op vrijdag had ik besloten om met de trein naar Velzeke te gaan. Ik was eerst van plan om met de fiets te gaan maar toch wijselijk besloten dat niet te doen. Langzaam aan stroomde de wandelaars toe daar te Velzeke. Om 11u zijn we met 76 wandelaars vertrokken aan de wandeling. 50 van de 76 wandelaars hadden zich in geschreven voor 100km. Alle andere wandelaars deden minder. Voor die 100km hebben we 29euro betaald daarvoor kregen we een broodje, warme maaltijd, ontbijt en alles wat we kregen op de wagen rusten. De mensen die het organiseerde hadden voor alle wandelaars nog een pet en flessenopener als sleutelhanger voorzien. Om stipt 11u zijn we dan vertrokken voor 4 lussen van om de bij de 25km. Tijdens de eerste lus  hadden we onze eerste rust aan het begin van Mijnwerkerspad. Dit is een verhard deel van de vroegere spoorlijn Zottegem – Brakel – Ellezelles en dit maakte deel uit van spoorlijn Aalst – Ellezelles. De naam Mijnwerkerspad komt van de tijd dat het Fosttreintje de mijnwerkers van Zottegem en omstreken naar Borinage (Henegouwse steenkoolmijnen) bracht. Van daar stapte we door naar Oudenhove. Daar hadden we ergens in het dorpje een café rust. Dan was het al tijd om terug te keren naar het Sint Martinusplein te Velzeke. Daar hadden de medewerkers al goed doorgewerkt want onze broodjes lagen op ons al te wachten toen we binnen kwamen. Men kon kiezen tussen kaas, hesp of americain. Na 35minuten op ons gat gezeten te hebben vertrokken we voor onze 2de lus. Deden we Roborst – Zalm aan. We hadden wagenrust recht tegen over Biestmolen en aan het Kerkhof Rozebeke. Na deze lus kregen we onze warme maaltijd die bestond uit soep, hoofdgerecht en een dessert. Voor de laatste 50km heb ik mij een lange broek, warme pull en droge kousen aangedaan. Deze 50  was ’s nachts dus reflecterende vest en lamp moesten mee en de regenkledij mochten we ni vergeten. De 3de lus ging naar Zottegem en de 4de lus naar Balegem. Helaas zen deze 2lussen in het water gevallen. Het heeft heel de nacht geregend en soms zelfs gegoten. Na 75km was het nodig om terug droge kleren aan te trekken. Maar daarvoor heb ik bij iemand nog een lange broek gaan lenen want ik had zelfs geen meer mee. Zo in de regen ’s nachts wandelen dat steekt rap tegen. Na de 3de lus dus na 75km kregen we ontbijt. En ik kon het me ni laten en heb daar nog een goei zwaar biertje bij gedronken. Om iets voor 7u zijn we dan binnen gekomen van de laatste en 4de lus maar wel terug doorweekt. Tijdens de wagen rusten van de 4de lus werden we door enkele wandelaars die hun gouden arend liepen getrakteerd. Na de wandeling was het wachten tot we naar het station werden gebracht. Samen met de Denen en enkele Franstaligen hebben we gewacht om de trein van 8u47 te halen. De trein om 7u47 rechtstreeks naar Brussel werd afgelast want er was ene voor ne trein gesprongen te Oudenaarde. Maar wij hadden nog geluk onze trein had maar 20min vertraging. Om 11u zen ik dan eindelijk thuis geraakt.

    29/09/10 Duivenbostocht Sint Antelinks Herzele

    Na eens te kunnen uitslapen (wat wel deugd deed) ben ik met de trein naar Herzele getrokken. Vandaar was het 7km wandelen tot aan de startzaal te Sint Antelinks. Bijna in Sint Antelinks werd ik reden er auto’s voorbij met wandelaars die al naar huis gingen. Vlak voor dat ik aan de zaal was stond daar iemand voor mijn neus Chris. In de zaal kwam ik dan nog andere bekende tegen. Mijn wandeling van vandaag was de bedoeling te voet van station naar startzaal, een klein wandeling daar en dan te voet terug. Maar dat is lichtjes verandert. Ik heb samen met Anny en Chris de grootste lus (7,3km) gedaan.  Dan moest ik beslissen: met mensen al naar huis gaan of nog een lus wandelen. Ik heb besloten om nog een lus te doen. Die lus van 7,3km was vooral macadam. Als ik goe kan tellen hebben we 2 of 3 veldbaantjes gehad. Wat niet veel is. Op zich was het zeer landelijk maar macadam. De kleinste lus (5,3km) die trok door duivenbos. Dat was een zeer mooie lus. De omgeving was goed, het gezelschap nog beter. Het weer daar mochten we al bij al ni over klagen. Na de wandeling nog iets gedronken en dan was het tijd om te verrekken. Ik werd aan het station in Geraardsbergen afgezet en vandaar ging ik met de trein, bus en fiets naar huis.

    28-09-2010 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Foto


    Archief per maand
  • 07-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 01-2008

    Foto

    Mijn foto links
  • 2009
  • 2010; 2011; 2012; 2013
  • Vakantie 09, 10 en 11

  • Foto

    Wandelvrienden
  • blog van Guy Verhelst
  • blog van alfred en lou
  • blog van Maaike Vancoppenolle
  • blog van Joost Vancoppenolle
  • Blog van Jipie
  • Blog van Kris
  • Blog van Ludo Depoortere
  • Blog van Johnny Cloesen
  • Blog van Freddy Persoone

  • blog van Alain Putman
  • blog van Steven Jaspers
  • Foto's van Steven Jaspers
  • Blog van Helga Van den Steen
  • Foto’s van Helga Van den Steen
  • Blog van Patrick Vanderstukken
  • Foto’s van Patrick Vanderstukken

  • Blog van Ronny en Linda
  • Blog van Jeroen en Kristel
  • Foto's van Paul Baestaens
  • Foto’s van Andy Huwe
  • Foto's van Chris en Anny
  • Foto's van Willy en Mary
  • Foto's van Marc Lauwaert
  • foto's van Nestor
  • Foto’s van Rene Smets

    Foto

  • Foto's Marc De Coster
  • Luc Vaes
  • Foto's van Johnny Cloesen
  • Foto's van Dirk Heylen

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs