Foto
Inhoud blog
  • Weer lang geleden
  • Toinetocht Diepenbeek 03/03/2013
  • Nationale Wandeldag te Overmere Donk 24/02/2013
  • Ingelmunster en Nalinnens
  • Het pajottenland op zen mooist Elingen 17/02/2013
  • Baasrode 16/02/2013
  • Ernage: Marche des Abbayes 09/02/2013
  • Jong Manneke Pis naar Oud Manneke Pis (Brussel-Geraardsbergen) 27/01/13
  • Winterwandeling te Kluisbergen 19/01/2013
  • Wandeltocht in de Citaldel van Namen 13/01/2013
    Foto
    Mijn favorieten
  • aktivia
  • wandelgazette
  • marching
  • beneluxwandelen
  • photo marche
  • Euraudax
  • W.S.V. De Kadodders Sint Katelijne Waver
  • De Lachende Klomp Nieuwkerken Waas
  • Reynaertstappers Belsele
  • W.S.V. De Kadees Aalst
  • W.S.V. Baasrode
  • Opsinjoorke Mechelen
  • W.S.V. De Vossen Buggenhout
  • W.S.V. De Hopbelletjes Opwijk
  • W.S.V. Horizon Opwijk
  • WAK Sleidinge
  • De Kwartels Assenede
  • De Grashoppers Keiberg
  • Goede Doel Stappers
    Foto
    Laatste commentaren
  • 't Was lang geleden (Luc & Hilde)
        op Weer lang geleden
  • Dag Katrien, (SMETS RENE)
        op Toinetocht Diepenbeek 03/03/2013
  • Bewondering (G.U.Y.)
        op Jong Manneke Pis naar Oud Manneke Pis (Brussel-Geraardsbergen) 27/01/13
  • Goe Bezig (SMETS RENE)
        op Maand mei
  • verrast (SMETS RENE)
        op
  • Foto
    Gastenboek
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • Hallo
  • dag Katrien
  • hoi
  • blog

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    Heerlijk zijn de velden,
    zacht is de zee, zoet is het strand,
    zalig lang de dag, aanhalig de vrouwen,
    welig de kudden,
    haast opgedroogd het moeras,
    God schept vreugde in kalmte,
    de duivel stookt graag onrust,
    iedereen snakt naar eerbetoon,
    maar de machtige - 
    zijn einde is onmacht.
    een jonge grote afstand wandelaarster (Zotte mie)

    28-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer lang geleden
    Hey,

    Mijn goede belofte van het proberen bij te houden is weer de lucht in gegaan ma ja. Heb van maart af ook weer meer gaan wandelen en ander werk gehad en zo waardoor ik geen tijd meer had voor deze leuke blog. Nu van maart tot nu is er veel gebeurt natuurlijk.

    Zo heb je de super klype (modder) tocht te Ronse. Het was mijn bedoeling om 60 te doen maar wegens de weer omstandigheden was het parcour verandert in een modderbad van 60km. Ik ben tot 45km geraakt. Ik ben op een zeer modderig stuk uitgegleden waardoor ik weer blessure had opgelopen in mijn voet, spijtig genoeg.
    De week nadien zijn we naar Lesdain geweest. De weg er naartoe vooral de laatste 2km waren nogal hobbelig. Het was letterlijk ne bosweg, dus geen asvalt. Ik heb er 21 gedaan en Bart 36km. We hadden goe weer en zeer veel rustposten een beetje te veel eigenlijk ma ja. Het was redelijk goe parcour.
    24 maart ben ik naar Buggenhout geweest en Bart naar Linkeroever. Toen ik diene morgen opstond kon mijn ogen ni geloven. Zo'n pak sneeuw da er lag. Maar het hield mij en Malika ni tegen om te wandelen. We hebben genoten van de 30 die we gedaan hebben. De tocht ging van Buggenhout over Sint-Amands, Lippelo, Opdorp om zo terug in Buggenhout te geraken. In Opdorp konden we een tentoonstelling van de heemkring bezichtigen. Het ging over de historie van Buggenhout. Het was wel interessant.
    Zoals jullie merken lukt het nog niet om weer 50km's te doen. Tja nadeel van voetblessures. Maar tijd heelt alles en rust doet ok veel natuurlijk.
    Na Buggenhout zijn we de week er op  naar Gooik geweest. Bart voor 50km ik heb het bij een schoon 40km gehouden. Het was eigenlijk ma de bedoeling om 36km te doen maar kon het me ni laten en heb hier en daar beetje verandert waardoor ik aan 40km kwam. Sinds Ronse is het de eerste tocht dak zonder zeer in voet wandel. Dat was echt zalig. Na Gooik zijn we naar Mazenzele geweest bij Horizon Opwijk voor een 28km. Dan een weekend niet wandelen om dan het weekend er na er stevig tegen aan te vliegen met Francorchamp - Mortier. Een lijntocht van 55km. Wat was dat een pracht van ne tocht met goe gezelschap en pracht weer. Wat moet ne wandelaar nog meer hebben om te kunnen genieten niks eigenlijk. En ik moet eerlijk zijn die avond na die 55km was ik toch beetje stram maar de dag nadien was ik bijna een houte plank puur van stramme spieren. Maar liet me ni doen en heb in Broechem 30 gedaan om de spieren wat los te krijgen. En geloof me of ni maar het heeft bijna 30km lang geduurt eer ze los kwamen. Nu dak francorchamp gedaan heb kon ik dus de 60 van Merchtem ni laten liggen. Zo gezegd zo gedaan ok. Deze tocht samen met Gunther gedaan en het weer was zalig. Dag nadien ben ik alleen een 16 gaan doen in Geraardsbergen. Ik moest me ook klaar stomen voor mijn eerste 100 van dit jaar en dat was voor mij in Schaffen. Nadeel was wel dat ik eerst nog ne halve dag moest werken dus vroeg vertrekken zat er ni in. Maar we moesten er voor 20u40 zijn want dan vertrok onze groep. Na dikke 7 km is Bart er mee gestopt en ben ik door gegaan. En heb heel de tocht goe kunnen stappen tot er de warmte door kwam. De laatste 21km verliep iets moeizamer maar nog steeds redelijk goe.
    In mei zijn we begonnen met de tocht in Berthem de tocht over en rond de Catsberg. Ok dit jaar was het weer pittig met een paar keer de Cats op en af. Maar zoals gewoonlijk pracht van ne tocht en goe weer ok. Dat was op ne donderdag. Vrijdag avond zijn we naar Groot hertogdom Luxembourg vertrokken voor een zalig weekend wandelen. Zaterdag was het ne prachtige 50km te Vianden. We hebben niks anders als bos of natuur gehad. De rustposten waren tentjes in het midden van de bossen. Pijlen da kenden ze ni, daar werkten ze met linten en was perfect aan geduid. Dag nadien hebben we 42 gedaan in Junglister. Ok hier pracht van pracour, totaal andere omgeving dan Vianden maar toch nog schoon om te wandelen. Hier viel het weer wat minder mee.
    Na dit weekend hebben we op 25 mei de Zotte50vangheel gedaan. Man wat ne tocht. Door zoveel mogelijk parochies en eten om van achter over te vallen. Dag nadien zijn we in Oud Turnhout geweest. Bart deed er 50 ik heb er 30 gedaan. Moet nog steeds voorzichtig zijn voor mijn voeten. Wil niet terug hervallen dus gebruik ik af en toe mijn verstand.
    In Juni begon het met de sloebertocht van 60km met nadien op 16de juni tocht van 52km te Zoersel. Deze tocht viel dik, dik, dik, ma dik tegen. Ik was ok zeer rap binnen. De week nadien was het de nacht van Vlaanderen. Hier was het de bedoeling om 100 te doen maar de benen wouden niet mee en heb tijdens de tocht beslist om 42 te doen. Van zodra ik mij auto had ben ik mijne schat gaan volgen op die 100. Ik moest ok mijn hoofd er bij houden want onverwachts kon ik mee naar de Mesa. Ik heb dat ook dan gedaan. 4dagen 30km gaan doen in een pracht van een streek. De eerste dag de wandeling in Marche. Wel Ronse kon er ni aan tippen van qua modder. Het was nog 10 keer erger dan Ronse maar was wel zalig goe weer en schone tocht. De andere dagen was ok zo. Redelijk goe weer alleen temperatuur was wat laag. En de parcours waren prachtig. Om die week af te sluiten zijn we naar Marke geweest voor een 25km.
    7 juli zijn we begonnen met de tocht in Brecht. Het was sublieme tocht. Alles was af. Hier ben ik ook over de 20000km gegaan na dikke 15jaar te wandelen. Na Brecht heb ik niet meer gewandeld. Reden is dat ik voor dikke 8 dagen in Forstau Oostenrijk ben geweest. Het weer was er zeer goe, goe warm. De omgeving was ok zeer goe en t was tof gezelschap.
    .
    NU kan ik dus weer mee met de tochten. Ik ga het proberen voor zoveelste keer. We zullen zien wat er van in huis komt.

    Groetjes zottemie
    Katrien

    28-07-2013 om 10:04 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    07-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toinetocht Diepenbeek 03/03/2013
    Hey,

    Zondag was het heel vroeg dag want trein wacht niet. Vandaag ging het met de trein dus naar Diepenbeek. Wandelclub De Schoverik organiseerde hun Toinetocht. De afstanden liepen op tot 43km. Wij zijn na 3u onderweg te zijn met de trein in Diepenbeek toegekomen. Om 8u40 zoiets zijn we aan de 43 vertrokken. De startzaal zelfs was te Rooierheide. 
    Via een paar wijkjes kwamen we in Ganzenbroekom zo in het natuurreservaat Dautewijvers te verdwijnen. Na er wat in rond te dwalen kwamen we in Lutselus waar onze eerste rustpost was.  De rust was in het Ontmoetingscentrum. Hier maakten we ok een lus van 7,5km. Het eerste gedeelte van de lus was langs straat waar we de Lutselus Kapel passeerde. Vervolgens staken we de Demer over om even een spoorlijn te volgen om zo aan het natuurreservaat De Pomerikbosbeemden te komen met de Kaatsbeek en de Pomerkivijver. Na 2de keer in O.C. te Lutselus ging het over een stukje van 6,3 naar volgende rust een vrouwenvoetbalkantine. Deze lag niet ver het Albertkanaal. Deze 6,3 was ietsje meer tarmac maar afgewisseld met hier en daar een strookje natuur. De rust bevond voor ons aan andere kant van het Albertkanaal. Deze staken via een sluis over om zo in Bij en Berg te komen voor die voetbalkantine. Ook hier maakten we een lus van zo'n dikke 13km met een rust in Bokrijk. De rust bevond zich niet in domein Bokrijk maar wel in de deelgemeente Bokrijk waar het domein Bokrijk gelegen is. Naar ginder toe was het een stuk van 9,7km dwars door natuurgebied de Maten. Hier in passeerde we eerst de Augustijnenvijvers om zo aan de beek Stiemer te geraken. Deze volgende we een klein stukje om iets verder meerdere malen over te steken. Voor de rest van het natuurgebied de Maten was het vooral heidegebied. Bij het verlaten van het natuurdomein zaten we al in Bokrijk. De rust bevond zich in een grote school. Van hier ging het terug naar die voetbalkantine over een stukje van 4,2km. We zijn paar meters naast het Domein Bokrijk gewandeld om zo dan terug de bossen in te duiken naar Bij en Berg. Hier was dan onze laatste rust. Vanhier moest de 43 nog 6,3km naar binnen via het Diepenbekerbos om terug aan Rooierheide te komen. Het was een zeer geslaagde dag met pracht weer, goe companie en tof ontvangst.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    07-03-2013 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationale Wandeldag te Overmere Donk 24/02/2013
    Hey,
    Na wat uit te slapen, wat wel is deugd kan doen. Rond een uur of 9 zen we aan de tocht van 35km vertrokken. Alle afstanden gingen eerste het Donk en de Eendenkooi in. Vandaar ging de 35 verder langs recreatiedomein Nieuwdonk zo naar de Polsmeersen om na 6,05km de 1ste rust te Overmeire in kantine op Sportterreinen.  Van Overmere ging het naar Kalken om door de Scherenmeersen en de Kalkense meersen te gaan. Zo leidde de tocht ons verder door Belham, Aard en Slot om zo in Uitbergen te komen. Hier was de 2de rust na 12,45km. De 35 en de 30 maakten hier een lus van 4,35km in en rond Heisbroek. Na 2de keer te Uitbergen gingen we naar Berlare maar om daar te geraken moesten we een stuk van 7,55km afleggen.  Dit stukje ging langs de beek Voorste sloot om zo naar Schelde te gaan om zo deze een stukje te volgen via de dijk. Zo kwamen we in Berlare om stukje door berlare broek te gaan. Van het Broek ging het over domein Kasteel Blauwhof om zo dan aan de sporthal van Berlare te komen. Voor de eerste keer van heel de dag dat we zo veel volk zagen. Het was al heel de tocht zeer rustig om te wandelen. In de sporthal kwamen alle afstanden en sommige afstanden 2 keer. De 35km maakten een een lus van 5,15km in en rond Molenbroek. Van aan de sporthal ging het weer naar het Donkmeer te Overmere. Dit laatste stuk is nog een stukje van dikke 6km langs Berlare Broek, Granebossen en Bareldonk. Het was een pracht van een tocht van het ene natuurgebied naar het ander natuurgebied. Het weer was iets minder ma toch nog aangenaam. De eerste paar uur was nog in de sneeuw maar qua temperatuur was het goed. Ni te koud en ni te warm.

    Groetjes Zottemie
    Katrien 

    05-03-2013 om 10:37 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingelmunster en Nalinnens
    Hey,
    Elke maand is er een tocht op dinsdag georganiseerd door de Aviflora. Op 19 februari ben ik dan ok naar diene tocht geweest maar met dat ik moeten stoppen in Elingen, heb ik er voor gekozen om 12km te doen en rustig op gemak. De zeer was al weg uit voet maar wel het niet weer hebben. Veel over de tocht heb ik niet te zeggen. Het wisselde wat af met tarmac en natuur. De rusten waren in Café Stil End te Izegem en in Café Madelon te Emelgem.

    Zaterdag dat er op volgende zijn we naar Nalinnes gereden. Dat is niet ver gelegen van Charlerloi. Rond 7u 30 is Bart aan de 50km vertrokken en ik aan de 25km. Ja je leest het goed ok hier heb ik de 50km laten schieten. Ik wandel graag maar af en toe moet je kunnen zeggen dat je wat minder doet. Van de 50km kan ik niet veel zeggen daarvoor ga je naar de foto's moeten kijken. Bart had het fototoestel mee. Ik kan wel spreken over de 25km maar helaas heb ik er niet veel over te zeggen. Na een dikke 7km kwamen we aan een sporthal. Hier was het controlepost. Wij waren er al voor 9u maar de kantine was nog dicht. We konden in de sporthal maar in de gang stond er een tafel voor de afstempeling en je kon er naar de wc gaan en dat was het dan ok. Om de dorst te lessen moesten we nog zeker 4km wachten. Daar en op de volgende posten konden we dan zitten, iets drinken en ok wat eten. Over de tocht zelf kan ik niet veel zeggen buiten dat het allemaal beton, asfalt of tarmac was. Geluk had nog tof companie voor de wandeling en nadien als ik moest wachten tot die van de 50 binnen waren.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    04-03-2013 om 10:18 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het pajottenland op zen mooist Elingen 17/02/2013
    Hey,
    Iets voor 7u zijn we aan de tocht van 50km vertrokken te Elingen. De wandelclub halfoogstvrienden Bellingen organiseerde hun tocht Het pajottenland op zijn mooist. De eerste rust was ergens in een wei in een tent dat ze er neer gezet hebben. De tent was ruim en verwarmd. Er was ook een wc maar daar voor moest je een 100m terugkeren tot op het baantje. Hier maakt de 50 een lusje over Gooik. Hier en daar kregen we een klein stukje natuur maar nog niet echt veel. Maar hoe meer km's ik deed hoe meer last ik kreeg in ne voet. Ik ben nog van aan de tent nog door gestapt naar volgende post die was in Pepingen. Daar hadden we zo'n 20km afgelegd. In deze controlepost heb ik beslist dat ik er beter mee stop en dat heb ik dan ok gedaan. Tegen 12u was ik terug in de startzaal. Verder weet ik dus niet hoe de tocht van de 50 verder ging. Maar Bart heeft de 50 wel uit gedaan en op moment dat ik er mee stopte heeft hij het fototoestel mee genomen. Zo zijn er foto's van de hele 50km tocht. En ik moet zeggen van af in Pepingen is het plezier echt begonnen. Voor het te weten moet je dus naar de foto's kijken. Deze vind je op volgende link: https://picasaweb.google.com/115895636957619848574/Elingen17022013 . 
    Wat ik in al die tijd deed. Wel van een uur of 12 zat ik in de startzaal en moest wachten tot Bart binnen was. Ik was nog niet lang in de startzaal als er een verloren hondje binnen gebracht was. En ben zo lief geweest om er op te passen tot de politie kwam. Die hebben de eigenaar opgespoord en na 3u met het hondje gezeten te hebben kon het weer bij hare eigenaar. Rond half 18 is hij er dan door gekomen met nog enkele wandelaars van de 50km. We zijn nog blijven plakken in de zaal en zoals geregeld wel voorvalt. We zijn als laatste wandelaars huiswaarts gekeerd.

    Groetjes zottemie
    Katrien

    04-03-2013 om 10:02 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    02-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baasrode 16/02/2013
    Hey,

    Wat later als gedacht maar hier een kort verslagje van de tocht te Baasrode. Hier hebben we 50km gedaan samen met nog 115 andere wandelaars. De tocht was weer anders dan het jaar er voor. De eerste rust was te Vlassenbroek en hier kwamen we zoals gewoonlijk via de scheldedijk. Deze volgende we nog even na Vlassenbroek om aan Grembergen brug te komen. Deze staken we over om enkele km's in Grembergen rond te toeren. Van Grembergen gingen we dan naar Dendermonde. Hier was onze 2de rust in Café De Blauwe Steen. Hier kregen we een versnapering en in Vlassenbroek konden we iets consumeren. Van Dendermonde ging het door stadspark naar Sint-Gillis op een tijdje de spoorlijn Dendermonde-Brussel te volgen tot in Lebbeke. Hier kronkelden we over de veldwegjes naar Heizijde om zo dan in Opstal te arriveren. Hier hadden we rust in café Torenhof. Hier kwamen we 2keer. De eerste keer kreeg je boterham en de 2de keer kreeg je een appeltje voor de dorst. De lus aan café Torenhof ging naar Opwijk. Van Opstal ging het na de 2de keer door Buggenhout bos over Malderen naar Opdorp. Ok hier was het rust in café en kregen we nog een appeltje voor de dorst. Van Opdorp ging het verder over Sint-Amands en Briel naar Buggenhout. Hier hadden we rust in brouwerij Malheur. Hier kon iedereen kiezen tussen de 3 verschillende Malheurs of cola of water. Om dat ik chauffeur was heb ik ma braafjes cola gedronken. Van de Malheur was het nog enkele km's naar binnen. En de tocht van 50km zat er op. Het was een schone tocht in natuur. Ben er zelf van verschoten hoe schoon en afwisselend het kan zien daar in de buurt. Dus waar ne wil is, is ne weg en deze keer leidde diene weg dwars door alle veldwegen in de gemeentes Lebbeke, Buggenhout, Dendermonde,... Het was een pracht van een tocht. Het was een van de schoonste edities dat ze tot nu toe gegeven hebben.

    Groetjes Zottemie
    katrien

    02-03-2013 om 09:47 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    20-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ernage: Marche des Abbayes 09/02/2013
    Hey,

    Op zaterdag 9 februari zijn we naar Ernage Gembloux geweest. Les Sparritiates de Gembloux organiseerde hun tocht Marche des Abbayes. Om iets na 7u zijn we aan de tocht van 50km vertrokken. Het was koud en glad op de weg. Alles lag onder een wit bevroren laagje. Prachtig met de zon er op. Eerste controle was te Chastre. Maar om daar eerst te geraken zijn we Perbais Walhain  door getrokken. In Chastre staken we voor de 1ste keer L'Orne over. Een riviertje dat we tijdens deze tocht geregeld zullen zien. Na de eerste oversteek van L'Orne kwamen we aan Ferme Rose. Een pracht van vierkantshoeve met zijn historiek. Nu zijn er alle gemeentelijke diensten er gevestigd. Iets verder kwamen we al in de velden tussen Chastre en Blanmont. Het volgend dorpje waar we passeerde. Hier in Blanmont heeft er ooit een kasteel gestaan. Nu staan er nog paar gebouwen als teken van dat kasteel. Van Blanmont ging het naar Hévillers. Via hollewegen kwamen we aan domein Le moulin à Poudre en in Nil Saint-Vincent voor le Tour d'Alvaux. Daar volgden we een eindje de L'Orne. Om in centrum van Hévilliers te geraken. Daar komen we volgend riviertje tegen La Houssière. Hier was onze 2de rustpost. Van hier ging het naar Court Saint Etienne. Maar voor we hier waren gingen we nog rond domein Le Chenoy. Een pracht van een kasteelhoeve dat eest in bezit geweest is van Abdij van Villers-la-Ville. Na dit domein kwamen we al in Court Saint-Etienne via verschillende veld wegen. Hier in gehucht La Roche was 3de rustpost. Hier maakten we een lus en volgde vooral Promenade de Messire Guillaume. Een pracht van wandelpad dwars door de natuur. Op verste punt kwamen nog een pracht van een vierkantshoeve tegen met naam Sartage. Voor we in Weer in La Roche gingen we terug zoals we gekomen zen op gebied van het dwarsen van de dorpjes. Van Court Saint- Etienne ging het weer naar Hévillers met nog een passage aan het domein Le Chenoy en door dorpje Sart-Messire-Guillaume. Op dit grond gebied bevind zich een mooi bewaarde kapel op een heuvel. Iets voor de controle in Hévillers passeerde we kasteel van Bierbais. Van Hévillers gingen we terug naar Chastre dwars door velden. Vandaar was het niet ver meer maar we hadden toch nog 2 rustposten. eentje in Cortil-Noirmont en eentje in Cortil zelf. Vandaar was het naar binnen en zat er onze tocht van 50km er op. Het was prachtige eerste 30km en daar na was het nog goe maar iets minder.

    Volgende tochten zen Baasrode en Elingen.
    Foto's van deze tocht: https://picasaweb.google.com/115895636957619848574/Ernage090213

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    20-02-2013 om 08:43 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong Manneke Pis naar Oud Manneke Pis (Brussel-Geraardsbergen) 27/01/13
    Hey,

    De laatste tocht van Januari ging voor mij van Brussel naar Geraardsbergen voor een tochtje van 50km. Om stipt 6u zou de bus te Geraardsbergen vertrekken naar Brussel om ons aan station Brussel Centraal af te zetten. Vandaar vertrok de tocht en om  iets na 7u zijn we ok aan onze tocht kunnen beginnen. Maar ik had al een tochtje er op zitten. De avond ervoor vertrokken aan soort dropping. Was zeer plezant en zeker met sneeuw. Alleen na hele tijd er in te stappen werden mijn schoenen en kousen nat. Dit veroorzaakte al lichte ongemak aan de hielen. Maar eenmaal die ingepakt waren had ik er zou goed als geen last meer van. Na wat slalommen te Brussel trok de tocht over Sint-Gilles, Anderlecht naar eerste rustpost na 7,9km. Deze bevond zich onder een brug. Hier kregen we een jeneverke of frisdrank aangeboden. Van hier zetten we onze tocht verder over Neerpede naar St.-Gertrudis-Pede met een stuk van 7,3km. De rust bevond zich aan de Molen van St.-Gertrudis-Pede ok wel Pedemolen genoemd. Hij is gelegen in gemeente Dilbeek en is de enige maalvaardige korenwatermolen van Pajottenland. De oorspronkelijke molen van uit 1392 maakte deel uit van de 5 banmolens van Land van Gaasbeek. In 1763 werd de molen voor de eerste keer gerestaureerd na een brand en uitgebreid met een woonhuis. Tot in 1963 maalde ze met waterkracht daarna werd er overgeschakeld naar elektromotor tot in 1970. De molen werd eind 1990 nogmaals gerestaureerd zodat hij weer maalvaardig is. Nu doet de molen nog als toeristische attractie en wordt er 2 keer in de maand op zondag nog gemalen door vrijwillige molenaars. Van St.-Gertrudis-Pede ging het naar St.-Martens-Lennik, Eizeringen om dan in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek toe te komen. Hier waren we ongeveer half weg. Hier kregen we een broodje aan geboden. De eerste helft van de tocht zat er op maar was al zwaar dus beloofde het nog voor de ander helft van de tocht. Wandelen op sneeuw, ijs en dan regen en dooi er bij is toch wel zeer zeer zware tocht. Hier half weg konden we droge kleren aan doen wat wel nodig was. Na nog innerlijke versterking konden we weer op pad voor nog een lang stuk van 8,9km. Dit stuk liep over O.-L.-V.- Lombeek naar Neigem door Neigembos (zeer gevaarlijk soms) naar Denderwindeke. Hier hield voor mij de tocht op. De hielen deden steeds meer en meer zeer daarbij kwam dan nog de spieren van proberen recht te houden op gladde wegen. En als laatste geraakte ik bijna ni meer vooruit. Tempo van mij zakte steeds maar en heb toen ma gezegd het is genoeg geweest. Het was prachtige tocht ma lood lood zwaar en soms zelfs gevaarlijk. Maar we hebben deze 32km redelijk goe overleeft en er komen nog voldoende wandelingen.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    08-02-2013 om 09:43 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterwandeling te Kluisbergen 19/01/2013
    Hey,

    Vandaag begeven we ons tocht met de auto op de gladde wegen om in Ruien deel te nemen aan de winterwandeling van Omloop Kluisbergen. Je kon er kiezen tussen afstand van 6 tot 24. Wij hadden gekozen voor de 24 en de 6. De 6km was totaal ander parkoer dan de rest. De 24 had 3 controles 2 keer in Amougies en 1 keer in Ruien in de startzaal. Het waren feitelijk 2 lussen met telkens controle te Amougies. We moesten dus 4x de Kluisberg over. De eerste keer naar Amougies en ook weer terug was juist buiten het kluisbos met op de heen weg pasage aan Pensemont en terug weg via arboretum om zo terug in Ruien te komen. We hadden nu al 12,9km afgelegd en begonnen nu aan een stuk van 4,9 terug naar Amougies en dit door het kluisbos over de kluisberg met pasage aan de liefdesbron. Van uit Amougies terug naar Ruien was een stuk van 5,7km. Wij hadden met de 24km nog niet genoeg dat we de 5km er nog bij deden. Zo kwamen we aan een schoon 29km. De 5km was een stukje dat vlak was. We volgde de oude spoorlijn 85 Oudenaarde - Avelgem tot in Orroir. Spoorlijn 85 heeft een lengte van 17,5km. De passagiersdienst werd in 1959 gestaakt, de goederendienst tussen Avelgem en Ruien in 1975. tot 31 december 1999 was er nog een regelmatige treindienst tussen Oudenaarde en Ruien (Electrabel - centrale) voor aanvoer van steenkool. Sinds 2000 gebeurt dit via de Schelde. De spoorlijn is nog volledig intact en het stuk tussen Oudenaarde en Leupegem wordt nog dagelijks gebruikt op de lijn Gent-Sint-Pieters - Ronse. Verdwenen is de overbrugging van de Schelde ter hoogte van Avelgem. Vanaf Leupegem - Ruien is er een fietspad aangelegd. 
    We verlieten de spoorwegbedding en gingen op weg naar Kluisbos om er iets voor af te slaan richting het centrum van Ruien om terug in de zaal te arriveren. Ondanks het weer en de slechte paden mocht Omloop Kluisbergen toch 633 wandelaars verwelkomen.

    Foto's zen te zien op volgende link:
    https://picasaweb.google.com/115895636957619848574/Ruien19012013

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    23-01-2013 om 12:19 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeltocht in de Citaldel van Namen 13/01/2013
    Hey,

    Zondagmorgen zeer vroeg de trein genomen naar Namen. Na dat we 2u en 30min onderweg waren, kwamen we toe in Namen. Nog een klein stukje te voet en we waren aan het Arsenaal waar het vertrek was. Ons ingeschreven en natuurlijk tegen alle bekende ne goeiendag zeggen en dan konden we vertrekken aan een kleine 30km. De werkelijke afstand vandaag was 27,3km. Het begin van de tocht ging direct naar de Citadel. Het is een van de grootste burchten van Europa en is op een 100m hoge heuvel gelegen waar de Samber uitmond in de Maas. Deze heuvel werd waarschijnlijk al gebruikt als fort door de Romeinen. De eerste stenen wallen dateren van in de Middeleeuwen. Vanaf de 10eeuw werd het complex gebruikt als hoofdzetel van de Graven van Namen. In totaal zijn er 23 opeenvolgende Graven geweest tot dat Filip de Goede het gebied in beslag nam en het bij Hertogdom Bourgondië gevoegd werd. Tot aan de onafhankelijkheid van België kwam de citadel nog in Spaanse, Oostenrijkse, Fransen en Nederlandse handen. Na de onafhankelijkheid werd de citadel in gedeeltes aan de stad afgedragen. 
    De eerste rustpost die we hadden was in Parc Reine Fabiola boven op de heuvel van de Citadel. Parc Reine Fabiola is een attractiepark in een beschermde groene omgeving. Van hier ging de tocht verder naar Malonne waar de rustpost bevond zich in Reumonjoie. De 30km maakte hier een lus van 7,8km. Voor de rest gingen de 20 en 30 samen verder naar de laatste rustpost in Ecole de la Plante. Dan nog een kleien 3km en we waren binnen. Voor deze 3km volgenden we de Samber tot aan de monding. Het was een prachtig tocht met hier en daar een mooi historisch gebouw en ook de prachtige natuur mogen we niet vergeten. Ook hadden we veel geluk met het weer.

    Foto's zen te zien op volgende link:
    https://picasaweb.google.com/115895636957619848574/CitadeltochtTeNamen13012013

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    23-01-2013 om 12:19 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    16-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Klinge: Driekoningentocht is flirten met de Nederlandse grens

    Na een korte nachtrust zijn we gaan wandelen in De Klinge* bij Sint Gillis Waas. Rond 9u waren we aan de startzaal en parking moesten we niet zoeken. We werden naar een parkeerplaatje vlak aan de deur geleidt. Na een koffietje of colatje konden we vertrekken aan tochtje van 22km. Het 1ste stukje bleek het langste van allemaal te zen van de tocht (9,8km). Iemand dacht dat het ietsje korter was ma moest na een woordenwisseling toch toegeven. Na wat verharde wegen bereikten we de resten van Fort Bedmar*. Via bospaadjes bereikten we na een tijdje wandelen de Weelkens. Een natuurgebied op Nederlands grondgebied en bestaat uit 2 zoet waterplassen die in de jaren 1500 zijn ontstaan door overstromingen. Geregeld staken we de Nederlands – Belgische grens over door een grens overschrijdend wandelpad te volgen, namelijk De Tweelandenwandelroute. Deze route is 9km en je kan aan de kerk in De Klinge starten. Na de Weelkens kwamen we in de Clingse Polders en Bossen*. Wat zoals de Weelkens ook in Nederland ligt. Af en toe konden we genieten van een straaltje zon, wat heel deugddoend was. In de Clingse Bossen kwamen een aandenken tegen van de spoorlijn Mechelen – Terneuzen. Deze spoorlijn werd in 1871 in gebruik genomen. Het goederen verkeer werd afgeschaft in 1951 – 1952 en nog is 16jaar later werd ook het reizigersverkeer afgeschaft. Terug in België kwamen we aan de rustpost “De Bron”, die niet groot was. Aan de overkant bevind zich het café D’Oude Statie ook wel in de volksmond Den Boer genoemd. In de rustpost kon men een lokale lekkernij verkrijgen. Het is een pittig streekbier genaamd De Klingse Kalsei. Na deze deugddoende versterking gingen we opnieuw op pad voor een korte afstand van 4,2km. Eerst volgende we de bedding van boven vermelde spoorlijn tot aan het Stropersbos*. Hier volgende we grotendeels het Stropersboswandelpad. De 2de rustpost vond zich just aan de rand van het bos. In een lokaal kleuterschooltje De Paal. Net als de vorige post niet groot. Hier was het tijd voor lunchke. Wegens het goede weer hebben we ons buiten gezet voor ons soepke me ne pistolet. Het 3de stukje dat we onder ons voeten mochten schuiven was eentje van 6,5km. Van hier gingen we nog een stukje door de Clingse Bossen. In het dorpje Kapellebrug (Gem. Hulst) werden we op een araconcert vergast. Een tiental van deze bont gekleurde papegaaien stopte geen moment met tetteren. Zo kennen we er nog wel. Het volgende groot natuurgebied dat we mochten doorgronden was Sint-Janssteen*. In dit gebied loopt de grens waar een van de vele Nederlandse grenspalen uit 1843 een stille getuige van is. Terug in België en ook in het Stropersbos met zijn open plekken. Hier werden bomen gerooid om de oorspronkelijke vegetatie, namelijk heidevegetatie, te laten herstellen. Terug in De Bron onze laatste rustpost waar we opnieuw onze dorst leste. Van hier moesten we nog een enorme afstand van 1,6km afleggen. Dit met nog een stukje Nederland om zo dan aan de achterkant van de kerk uit te komen. Meteen ook het einde van een pracht van een tocht met schoon weer. Daar werd nog eens op geklonken. Santé en tot  de volgende.

     

    Voor de liefhebbers hieronder volgt uitleg over bepaalde benamingen.

     - De Klinge: Dorp in Oost-Vlaanderen, deelgemeente van Sint-Gillis-Waas. Het is ontstaan ca. 1200 met als eerste gekende naam “Dorpe”. Feitelijk  betekent De Klinge: een landduin of zandophoping na de ijstijd.

     - Fort Bedmar: ofwel het vroegere Fort De Klinge, in 1596 opgericht. Het is een onderdeel van de Bedmar Linie wat op zich een onderdeel was van de Staats - Spaanse Linies. Het licht op enkele kms ten NO van De Klinge, nabij het buurtschap Spaans KwartierDe bouw ervan hield verband met de opmars van Parma die in 1585 A’pen veroverd had en nu Hulst wilde innemen. De Staatsen hadden de polders (ook de Clinge polder) onder water gezet. Vanuit Fort De Klinge en Fort Spinola rukten de Spanjaarden (35000 man) op. Onder leiding van Albert van Oostenrijk werd Hulst op 15 augustus 1596 heroverd en door de Spanjaarden versterkt. In 1645 viel Hulst in Staatse handen en 3jaar later werd de Vrede van Münster getekend wat het einde van de Tachtigjarige Oorlog betekende. In 1664 werd het fort opnieuw Spaans. In dat jaar werd de Rijksgrens vastgelegd, dit is de definitieve grens tussen de Spaanse Zuidelijke Nederlanden en de Verenigde Provinciën. In de Spaanse Successieoorlog (1701-1713) waren er opnieuw vijandelijkheden. Fort De Klinge gelegen aan de grens, werd uitgebreid op last van Alfonso de la Cueva, markies van Bedmar. Hij gaf het fort zijn huidige naam en het werd onderdeel van de Bedmarlinie. Nu was het een stervormig fort met een oppervlakte van 16ha. Het heeft amper dienst gedaan want in 1713 werd de vrede getekend.

     - Staats-Spaanse linies: Stelsel van verbindingslinies die tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) en de Spaanse Successieoorlog (1701-1713) is ontstaan in Staats-Vlaanderen (het huidige Zeeuws-Vlaanderen) en in het Spaans gebied meteen daarbuiten A’pen, Oost- en West-Vlaanderen. Deze linies bestonden uit door dijken verbonden forten, schansen en redoutes. Ze werden aangevuld met versterkte steden en brede wateren. Tegenwoordig zijn vele restanten van deze linies duidelijk in het landschap aanwezig. Ze vertegenwoordigen een hoge cultuurhistorische waarde en zijn echte natuurgebieden.

    - Spaans Kwartier: Deze naam dateert van ca. 1570 toen er in het kader van de Tachtigjarige Oorlog wanneer hier een Spaans garnizoen ingekwartierd lag. Zij richtten in 1596 Fort De Klinge, later Fort Bedmar, op. Tegenwoordig is het een gehucht langs de dijk van de Clingepolder (lintbebouwing) in de gemeente Sint-Gillis-Waas. In 1664 (vastlegging van de Rijksgrens) werd het aan de Zuidelijke Nederlanden toegewezen.

     - Bedmarlinie:  Ook bekend als “De Linie”. Gebouwd in 1701-1702 tijdens de Spaanse Successieoorlog (1701-1714) in opdracht van Alfonso de la Cueva, markies van Bedmar, plaatsvervangend landvoogd van de Zuidelijke Nederlanden (1701-1704). Traject: Vanaf de Moervaart, via de Zuidlede naar de Stekense Vaart tot aan het Fort Sint-Jan (“De Wal”). Vervolgens ging de linie door de Stropers, een restant van het koningsforeest, via de Klingedijk richting Fort Bedmar aan de Nederlandse-Belgische grens.

     - Clingse Bossen: Bosgebied in Nederland tussen Hulst en Sint-Janssteen. Het gebied sluit aan op de Steense bossen. Het bestaat uit loofbos en is vrij toegankelijk. Er zijn 2 wandelroutes uitgezet. Sinds 2008 wordt het gebied door de Stichting Het Zeeuwse Landschap Beheerd.

     - Clingepolder: In deze polder ligt het dorp Clinge. In 1596 werd de polder onder water gezet. Toen woedde in onze contreien volop de Tachtigjarige Oorlog. In het protestantse noorden en het Spaanse katholieke zuiden. Er volgde in 1616 een hernieuwde indijking. Westelijk werd de polder door de lentsestraat begrensd. In 1672 werd de polder ter verdediging tegen de Fransen opnieuw voor korte tijd onder water gezet. In 1674 was het wederom prijs maar nu door een dijkdoorbraak. Door de stormvloeden van 1682 en 1715 gebeurde dit nog eens voor korte tijd. Bij de droogmaking in 1683 werd de polder nog in westwaarts richting uitgebreid met 135ha; de “Oversrpong van de Clingepolder” genaamd. In 1664 werd de Rijksgrens vastgelegd. 500ha van de polder werd aan de Zuidelijke Nederlanden toegewezen.  Dit werd de “Zuidpolder van Clinge”, ook “’s-Konings Clinge”. Hierin bevindt zicht het Belgische dorp De Klinge. Het Nederlandse deel feitelijk de “Noordpolder van Clinge” is 1100ha groot.

    - Stropersbos: Een waardevol natuurgebied van ca. 500ha. Door het gebied loopt De Linie, die tijdens de Spaanse Successieoorlog (1701-1713) een belangrijk verdedigingswal tegen de Hollanders vormde. Het bos wordt door Natuurpunt beheerd en vormt een schitterend wandelbos. Er zijn diverse wandelroutes o.a. de Stropersboswandelroute. Deze bestaan uit 2 lussen van ieder 4km die het Stropersbos doorkruisen. Het bos dankt zijn naam aan de familie De Stroper, die lange tijd het bos in bezit had. Het bos telt 3 toegangen o.a. Fort Sint-Jan langs de Stropersstraat. In de 19de eeuw werd op grote school naaldbomen aangeplant. Dit soort hout was toen fel begeerd voor zijn stevige, rechte planken om de koolmijnen te stutten. Qua natuurwaarde is naaldbos minder goed daarom werd er ingegrepen. In het noorden werden stukken naaldbos verwijderd en werd ook de dikke strooisellaag weggenomen. Op deze manier krijgen de kiemkrachtige zaden van heideplantjes, die al tientallen jaren in de bodem schuilden, weer ruimte en licht om te bloeien. In de zomer verhinderen grazende schapen dat de jonge heide opnieuw verbosd. De jonge heide, met kreupelhout en bosjes, trekt nieuw volk aan. Zo is de boomleeuwerik terug en op zomerse dagen hoor je de veldkrekel. Ook gallowayrunderen en konikpaarden verhinderen met hun graaswerk de verbossing. Het Stropersbos had ook steeds meer last van verdroging. De aanleg van kleine stuwen en dammetjes zorgt nu voor een hogere grondwaterpeil. Dit is dan weer goed nieuws voor de zwarte eik, die in bosjes graag met hun "voeten" in het water staan. In het voor jaar worden ze door de sierlijke waterviolen opgefleurd.

    - Natuurgebied Sint-Jansteen: Ook waterwingebied. Het wordt beheerd door de Stichting Het Zeeuws Landschap. Het gebied is 450ha groot en ligt nabij de plaatsen Heikant, St.-Jansteen, Kapellebrug, Clinge en Hulst. Er zijn diverse wandelpaden. Er zijn 3 delen: 1) De Clingse Bossen, nabij Clinge, geplant als productiebos, maar met ook een aantal oude beuken en eiken. 2) De Schommeling, ten zuiden van St.-Jansteen, is een kleinschalige gebied met lanen en kleine weiden, die vroeger als rootakker gebruikt werden ten behoeve van de vlaswerking. 3) De Wilden Landen, nabij Heikant, een gebied van weilanden en boomweiden die met populieren beplant zijn. Er zijn enkele plassen die permanent zoet water bevatten.

    Groetjes Zottemie

    Katrien

    16-01-2013 om 00:00 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    08-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herselt: Wintertocht op 15 december 2012
    Hey,

    In de vroege morgen met de auto vertrokken richting Herselt meer bepaalt naar Blauberg. Hier organiseerd Grashoppers Keiberg hun wintertocht. Afstand varieert van 6km tot 50km. Wij zijn natuurlijk naar ginder geweest voor de 50km. Rond 7u zijn we dan vertrokken aan de tocht. Het was nog donker maja. Das de tijd van het jaar korte dagen, lange nachten. De tocht ging al rap naar Averbode bos en heide. Een natuurgebied op grondgebied Averbode met bij het gebied de Norbertijnenabdij van Averbode. Gesticht in de jaren 1134-1135. Maar nu met deze tocht zijn we niet tot aan deze abdij geweest. Na de Averbodse bossen zijn we verder getrokken naar het Domein Hertberg. Vroeg eigendom van de familie de Mérode. Nu kan men er uitgebreid in wandelen via het knooppuntennetwerk, ook wel de Méroderoute genoemd. Het volgende stukje natuur was de Molenheide met er ok de Heimolen. Dit is een houten staakmolen die sinds 1662 bestaat en nog nooit door brand of oorlog verwoest geweest. In 1999 werd het gerestaureerd en is eigendom van natuurpunt. Halverwege was de rustpost in Boswachtershuis te Westerlo. Een sfeervolle jeugdherberg gelegen in een mooie omgeving. Niet ver van het Boswachtershuis heb je neogotische kasteel van Jeanne de Mérode in Westerlo. Zij was laatste gravin en na haar dood in 1944 werd het kasteel een home voor gepensioneerde priesters. Het werd in 1909-1911 gebouwd en op heden fungeert het als gemeentehuis. Op terugweg naar Herselt, zijn we nog verschillende schoon stukke gezien ma het geen da nog meeste uitspringt is de Norbertijnenabdij van Tongerlo. De abdij bestaat Het poortgebouw, langs waar we op de binnen koer kwamen met zicht op de neogotische abdijkerk, abtswoning, het bisschopshuis, de tienderschuur met permanente voorstelling van het leven in de abdij en vooral over de orde en het Da Vincimuseum met de mooiste replica van het schilderij "het laatste avondmaal". Na de abdij te Tongerlo zijn we langs het natuurgebied de Beeltjes met een patroon van de dreven in stervorm. Hier bevind zich de Asberg, een 24m hoge zandduin. Het is een prehistorische begraafplaats want in 1860 vond men urnen met as van lijkverbranding. En een ander natuurgebied de Kwezekken dat aansluit bij de Grote Nete vallei. Later volgden we de Grote Nete voor een heel stuk. En dan helaas was de tocht gedaan. Het was voor ons een pracht van een tocht. Alles goed afgepijld. Ook de rusten waar goed verzorgt. Het weer op het moment was schitterend. Een prachtige zon en aangename temperaturen.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    08-01-2013 om 20:28 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    16-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diepenbeek
    Vandaag moest ik niet werken dus gaan we wandelen. 's Morgens vroeg de trein op om via Kortrijk en Brussels Zuid uiteindelijk in Diepenbeek te arriveren. Het ritje duurde ongeveer 3u en half. De start lag nog zo'n 3km van het station dus nog een schoon stukje te voet. Aan het station werd ik al op gewacht door medewandelaar die ok rest van de tocht me vergezelde. De afstanden die je kon kiezen waren 5, 7, 12, 17 en 22 km.  Natuurlijk als je zolang onderweg bent ga je niet voor 5km naar ginder maar voor 22km. De rustpost was in zaal Terloght. De 22km kwam hier 2 keer. Maar eerst moesten we een stuk aflegen van 7,6 door domein Jongenbos met bijhorend kasteel. De lus die we maakten was eentje van 9,5km door prachtige natuurstukjes en over domein Bembroekmolen gelegen in dorpje Vliermaalroot. Vandaar ginge we door naar ROotmolen om via plantenkwekerij terug te keren naar de rustpost. Het laatste stuk was minste van al. Maar al bij al was het een schone wandeling. Het weer viel goe mee. 's Morgens nog in sneeuw gelopen wat prachtige zichten op leverde en nadien werd het droog. 

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    16-12-2012 om 13:17 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maand mei
    Hey,

    Zoals wel wordt gezien lukt het me niet om elke week wat bij op te zetten wat ik uitspook op de wandelingen. Natuurlijk heeft dat ook zen oorzaak waarom het niet lukt. Maar kan wel zeggen dat misschien binnen kort wel zou kunnen lukken maar zal toch nog niet voor direct zijn. Heb op moment wat andere zaken aan het hoofd. Het laatste wat ik had laten weten is dat ik de 50 bij de ranstuilen heb gedaan. Onder tussen heb ik wel nog wat gewandeld en ga het hieronder even kort samenvatten.

    22/04 De mattentaartentocht te Geraardsbergen georganiseerd door de Padstappers. Ik heb er 14 gedaan. Het was meer als genoeg. Ik was niet echt goed. Maar ik was toch blij dat ik de 14 heb kunnen doen.

    29/04 Ben ik op zondag morgen weer naar Geraardsbergen gereden. Dit maal voor een euraudaxorganisatie. Je kon er tot 125 doen als je de zaterdag morgen was vertrokken. Ik heb het braaf gehouden op de laatste 25km om de mensen een hartje onder de riem te steken.

    30/04 - 01/05  Vrijdagavond ben ik samen met 119 andere wandelaars vertrokken aan de Gildentocht. Een 100km organitatie van De VOS Schaffen. Net zoals het vorig jaar was, vertrokken we in groepen van rond de 30mensen per groep. Tussen elke groep zat er 10minuten tussen om te vertrekken. Tijdens de nacht hebben we een goeie regenvlaag over ons gekregen, konden we in de verte het onweer horen en de bliksem verlichte de zwarte hemel goe.  Na de lange regenvlaag hebben we voor de rest van de 100km geen regen meer gezien maar wel een stralende zon. Het parkoer was weer om duimen en vingers van af te likken.

    05/05 Toen was ik naar Zingem gereden waar de Scheldestappers hun Lozermeitocht organiseerde. Het was een prachtige wandeling. Ik heb er rustig dagje je van gemaakt. Rustig gewandeld en als ik binnen kwam hadden de beentjes er 31km op zitten.

    06/05 Ok vandaag heb ik 30 gedaan onverwachts. Ja het was onverwachts want normaal gezien kon ik maar een kleintje doen maar in de loop van de morgen nog is alles veranderd. Ok nu was het rustig wandelen en geregeld stoppen voor wat te drinken en te eten. Deze toch was de Groententocht te Sint katelijne Waver georganiseerd door de Kadodders.

    07/05 Voor de 3de keer ben ik weer de trein op gesprongen en dit weer naar Diepenbeek.  En net als de andere keren er voor heb ik er de 21 gedaan. Deze keer lag het station heel dicht bij de startzaal. En ok dit was weer een geslaagde editie voor mij.

    08/05 Ja ik heb er een lang wandelweekend van gemaakt. Dit is nu de 4de dag al. Deze keer ging ik naar Herzele voor een euraudaxorganisatie. Maar ik heb in de voormiddag eerst wat geslapen en tegen een uur of half 14 was ik in Herzele om dan om 14u mee te starten voor 25km. Prachtige wandeling hier en daar stukken gedaan die ik nog niet had gedaan en mooi door het groen.

    10/05 's morgens de trein op naar Herentals daar werd ik afgehaald om dan door te gaan naar Halle. Natuurvrienden Zoersel organiseerde daar hun midweektocht. We hebben er de 15 gedaan. Schone streek om te wandelen veel bos en natuur.

    13/05 Na avondje feest wat gaan uitwaaien in Baasrode. Met ne katin in mijn hoofd heb ik toch nog de 22km gedaan onder een stralende hemel. En iedere wandelaar kreeg in de Brouwerij Malheur ne Malheur natuurlijk.

    van 16/05 tot en met 21/05 zat ik in Frankrijk. Woensdag morgen met bus van Scheldeboorden vertrokken naar de Vendée. Daar ergens bevind zich een dorpje Chantonnay. Hier werd een 4 daagse wandeltocht georganiseerd. De afstanden waar uit je kon kiezen was 12, 21, 28, 42 km. Om een IML stempel in je IML boekje moet je minstens 21 doen. Ik heb er 3 dagen 43 gedaan en 1 dag 29. Het was er magnifiek. Echt ni te beschrijven hoe mooi het ginder is. Alle 4 dagen waar het ook tocht in lijn. Dat wil zeggen dat je ergens met een bus wordt afgezet en van daar hangen er pijlen die je terug naar Chantonnay leiden. Dit ga ik nog vaak doen.

    26/05 Na mijn werk ben ik effe tot in Ertvelde gereden. WAK Sleidingen organiseerde daar hun augustijnentocht. Ik had goesting om alleen te wandelen maar dat is er niet van gekomen. Heb de 29km in goe gezelschap afgelegd. En onder tussen wat goe ge profiteert van het goede weer. Na een klein 7u wandelen waren we binnen.

    27/05 Vandaag was het vroeg opstaan voor mij. Ik ging de 50 te Stekene doen. Om 6u30 ben ik vertrokken en al rap had ik ook gezelschap voor de rest van de 50km. Het was de eerste keer dat ik deze 50km doe en het was een goeie 50km. Eigenlijk had ik niet anders verwacht. Ik ken onder tussen de streek daar wat en het is een prachtige streek.

    28/05 Ok vandaag was het vroeg opstaan maar deze keer nog vroeger als gisteren. Ik moest al ten eerste een uur en half rijden naar Mont Saint Aubert. Daar om 6u vertrokken met tocht van 60km. Ja stillekes aan doe ik af en toe een lange afstand. Is ok nodig zie dat jullie me te neig moeten missen. Ok hier viel de tocht best goed mee en ok het gezelschap was weer op en top.

    Dit waren de tochten die ik in maand mei en de 2 laatste van maand april heb afgelegd. Ik hoop dat de grote veranderingen ok verandering terug brengt in het bij houden van deze blog.

    Zottemie
    Katrien

    03-06-2012 om 10:47 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    16-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broechem
    Hey,

    Om 5u30 ongeveer thuis vertrokken met de auto richting Broechem. Helaas wist ik niet dat de afrit 19 Massenhove afgesloten was dus kon nog 20minuten rond rijden via Herentals. Na een uur en 10 minuten rijden in Broechem aan startzaal toe gekomen. Nog parkeren en ik kon me gaan inschrijven. Een paar mensen nog goeiendag zeggen en om 7u ben ik vertrokken aan tochtje van 50km. Er waren 5 controleposten. De eerst was terug in de zaal na een klein 10km wandelen. Lusje ging door Zevenbergenbos zo door Ranst om terug te komen via voetbalterrein van Broechem. In de zaal nog iets gegeten en was al tijd om terug te vertrekken. Nu gingen we naar Oelegem voor volgende controle op 18,2km. Geregeld konden de wandelaars de autostrade zien of horen en dit terwijl we langs rustige wegen liepen of door de natuur. Van Oelegem ging het naar Viersel. Hier zaten we iets over half weg. Dus het was ok middag tegen wanneer ik daar was en natuurlijk was het er immens druk. Ik heb toch nog een stoeltje gevonden voor even op te kunnen zitten. Na een consumptie gedronken te hebben was het tijd om de tocht verder te zetten. Nu was het 6,3km naar Emblem via de Kleine Nete. Ik lieg niet bijna de volledige 6,3km liepen we er naast. In Emblem moesten een paar afstanden een lusje maken ook de 50. Wij van de grootste afstand moesten ok de grootste lus maken en dat was eentje van 9km. De lus ging naar Kessel om door Kesselse heide en het dorpje te trekken zo terug naar Emblem. Meeste afstanden moesten maar dikke 3 meer doen behalve de 2 grootste die mochten nog dikke 7 doen. Moest die 7 nog op iets trekken ok maar was het slechtste stuk van allemaal. Het was geen al te slechte tocht maar ook zeker niet om over te stoefen. Om iets voor 17u ben ik dan binnen gesukkeld van een lange 50km.

    Foto's heb ik niet getrokken. Dat zal voor volgende tocht zijn en dat is de 60km van Merchtem.
    Groetjes Katrien
    Zottemie

    16-04-2012 om 13:41 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    15-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolvertem, Diepenbeek, Spalbeek, Baardegem, Stekene
    01/04 Wolvertem
    Vandaag wekker om 8u gezet maar was weer vroeger wakker en wat vroeger vertrokken naar wandeling te Wolvertem van de Cracks. De start was in de Sportschuur. Ik heb de tocht samen met mijn vader gedaan, eentje van 20km. De eerste controle was te Meise aan het zwembad, hier moesten we 2 keer komen en de andere post was te Ossel in den Osselstar. De tocht op zich, ik moet eerlijk zen, was niet fameus. Naar een andere tocht verder weg kon ik niet gaan moest later deze dag nog weg.

    02/04 Diepenbeek
    Wekker liep vroeg af om de trein te halen van iets na 8u te Dendermonde. De nmbs bracht me naar Brussel Noord om over te stappen op ne andere trein die me dan tot in Diepenbeek bracht. Maar zoals he tegenwoordig bij nmbs gaat, treinen en op tijd dat lukt dus niet. Nu viel mee was maar een klein 6 minuten. Ik moest maar 1 keer overstappen alle geluk anders is de kans groot dat je dan meestal de volgende verbinding mist. Van in Diepenbeek waar ik toe kwam iets na 10u moest ik nog een kleine 3km naar de startzaal stappen. Op moment dat ik aan de laatste paar 100m moest doen zag ik dat Rene en companie juist vertrokken. Me nog ingeschreven en vertrokken aan 21km. Eerste stukje langs autostrade om naar Strijdbeenmolen te gaan om zo na splitsing met 6km de velden in te duiken. Net voor controle staken we de Demer nog over. De 21 en 17km maakten hier een lusje. De 21 moest 8,4 doen en 17 was minder, de lus ging door domein Schoonbeekbos en Waterbrucht van Schoonbeek om zo terug de Demer over te steken en aan de controlepost terug te komen. Nu reste ons nog een 6km naar binnen. Het was een prachtige tocht en telkens ik met René en Marina op stap ben leer ik nog meer mensen kennen die kanten, zoals de toffe mensen Hugo en Marleen van club van Sint truiden. Het was weer een Prachtige dag met toffe mensen en goeie tocht onder een stralende hemel. Wat moet ne wandelaar nog meer hebben.

    Het Paasweekend heb ik niet gewandeld maar wel andere toffe zaken. Foto's zen te vinden op volgende link:

    10/04 Spalbeek
    Rond half 11 te Spalbeek toegekomen voor een klein tochtje. Ik heb er een lusje van 12km gedaan. Maar moest natuurlijk eerst kunnen vertrekken. Ik wist niet dat het de club was van Pierre. Dus eerst nog een babbeltje gedaan voor ik vertrok. Na dikke 6km kwamen we te Kremt waar als we wouden een vrije rustpost in een cafeetje hadden in centrum. Tot hier was het al een prachtige tocht. In Cafeetje kon het me niet laten en heb ne goeie Tripel Karmeliet gedronken. Nog een dik uurtje stappen en we waren binnen. Ik ben iets na 13u binnen gesukkeld en heb het nog redelijk droog gehouden. In startzaal nog wat gebabbeld om om 18u was het wel tijd om naar huis te rijden. 

    11/04 Baardegem
    Vandaag nog is afgesproken met de gebroeders Keyser. De kadees aalst organiseerde hun midweektocht. Vertrekken in zaal ons huis en rustpost in schooltje iets verder op. Het was een prachtig parcour maar weer viel toch wat tegen. Eerste stuk was droog, op de lus kregen we onze eerst bui over ons, en stuk terug naar binnen zijn we doorweekt geworden maar de laatste 500m hadden we nog effe zon.

    12/04 Stekene
    Vandaag moest ik vroeg uit mijn nest, had ergens een afspraak. In namiddag kan ik toch niet slapen en ben dan maar naar Stekene gereden. Daar heb ik nog een prachtige 12 gedaan en ook hier konden we het niet droog houden. Met een 500 wandelaars moesten ze het content stellen. Door het weer zijn er niet meer geweest. Het was een prachtige wandeling.

    Groetjes Katrien
    Zottemie

    15-04-2012 om 05:10 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maart

    10/03 Ronse

    Om 6u zaterdagmorgen had ik gedaan met werken en stonden de gebroeders de Keysers me op te wachten. Van op mijn werk reden we door naar Ronse voor de Super Klype tocht. Ik heb de 60km niet gedaan. Ik vond de combinatie voetbal, werken en de 60km wandelen in de Vlaamse ardennen net wat te veel van het goeie. De 35km was zo al zwaar genoeg. Het was een mooi prachtig parkour.

    11/03 Mechelen

    Zondagvoormiddag werd ik om 11u wakker gebeld. Ik had me maar 4u overslapen. Tja het zou nodig geweest zijn he. Rap nog vertrokken naar Mechelen. Daar heb ik nog een 12km gedaan. Het was nog een mooie 12km met een prachtige Lora.

    14/03 Oppuurs

    Woensdag na mijn werk door gereden naar Oppuurs waar Kwik Bornem een van hun midweektochten organiseerde. Ik heb er 18km gewandeld. De controle was in Lippelo. Het was een schoon tochtje. Iets na de middag was ik thuis en kon ik een paar uurtjes slapen.

    17/03 Nieuwenrode

    Zaterdag morgen met de ploeg gezamenlijk gaan ontbijten. Nadien naar huis, de auto in en dan door gereden naar Nieuwenrode. Daar heb ik nog een 20 gewandeld rustig op het gemak.

    18/03 Kapelle op den Bos

    Zondag eerst uit geslapen en dan bij de wandelclub De Ochtendgloren Kapelle op den Bos gaan wandelen. Ik heb er de 7 gaan. Ja 7km. Ik moest in de namiddag nog naar Dendermonde. Ik heb er deelgenomen aan Dwars door Dendermonde, een loopwedstrijdje. Het meest dat je kon lopen was 10km. Natuurlijk heb ik de 10km gedaan. Op deze 10km heb ik een mooie tijd van 51minuten en 6 seconde neergezet. Volgende uitdaging is de 10 miles van Antwerpen. Daar is het doel uitlopen en als gaat tijd van 1uur 35minuten te verbeteren.

    21/03 Leeuwergem

    Het begint traditie te worden om elke 3de woensdag van de maand naar Zottegem te gaan wandelen. Deze maand organiseerde Egmont in Leeuwergem met controle te Grotenberg. We hebben er 14km gedaan.

    24/03 Evrehailles

    Zaterdagmorgen om 6u werd ik door de gebroers Keyser op gepikt om door te rijden naar Evrehailles. De grootste afstand die je kon doen is 42 die in werkelijkheid maar 37 was. Op zich ook al een behoorlijke afstand. Nog voor we goed warm gelopen waren kregen we de zwaarste klim al onder onze voeten gesmeten. Het schilde niet veel of je stond gewoon stil zo stijl was het. Nog voor we boven waren hadden we het goed warm gekregen. Het weer was ons ook zeer goed gezind en zo konden we onder een stralende hemel wandelen. We gingen van het ene dorpje naar het andere. We gingen tot in Crupet om zo terug te keren via de Poilvache. Daar hebben ze het ons ook niet al te gemakkelijk gemaakt. Het was een zalige dag.

    25/03 Gooik

    Normaal gezien slaap ik zondag een beetje uit maar vandaag was het totaal anders. Afspraak om 6u30 aan inschrijving te Gooik. Om dan te vertrekken aan de tocht van 50km. Van Gooik gingen we naar Neigem zo verder naar Oetingen en Leerbeek. Te leerbeek maakten we een lusje van dikke 9km. De pijlen leiden ons na de 2de keer Leerbeek terug naar Oetingen om zo terug in Neigem uit te komen. Te Neigem moesten we nog een lusje maken in Neigembos voor dat we naar binnen mochten. En na 3 keer te Neigem controle te hebben mochten we dan naar binnen gaan. Het was een prachtige dag om een super weekend af te sluiten. Nog wat na praten in de zaal en dan was tijd om naar huis te gaan en weekend zat er op.

    26/03 Nieuwerkerken

    Maandag morgen mocht ik niet uitslapen. Ik werd tegen 6u50 in Mechelen verwacht voor naar Nieuwerkerken door te rijden. Een schoon tripje van dik uur rijden. Grootste afstand was 21km die we dan ok gedaan hebben. Het was ’s morgens nog zeer frisjes maar van zodra ons Lorake er door kwam was het genieten. De tocht zelf was niet al te denderend.

    28/03 Zingem

    Woensdag uit geslapen van nachtje werken. Ik was nog op tijd wakker voor nog een tochtje te doen. Vandaag ging dat tochtje door te Zingem bij de Scheldestappers. Om half 4 in namiddag ben ik nog aan 15km vertrokken. De eerste 7,6km was prachtig door natuurgebied, juist een klein stukje om naar de controle post te gaan. De controle bevond zich in een schooltje te Asper Gavere. Hier maakte we een lusje van 6km zeer rustig op geasfalteerde baantjes en langs de schelde. Terug op de controle post was alles al zo goed als opgeruimd maar kreeg toch nog wat om te drinken. Moest nog 1,4 doen naar binnen en ook deze was magnifiek. We kwamen gewoon nog ne km door velden. Nog ne laatste dag van ons Lorake kunnen genieten op een prachtig parcour.

    31/03 Aalst

    Vandaag nog is een euraudaxtocht mee gedaan. Ik heb er 1 lus van 25km gedaan. We zijn om 11u vertrokken en na ongeveer 4u half wandelen waren we terug binnen. Het was een prachtige lus door natuur langs kanten van Affligem, Meldert, Erembodegem. Na de 25km nog mee gegeten en daarna naar huis om mijn nestje in te kruipen.

    Groetjes Katrien

    Zottemie

    15-04-2012 om 04:46 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    09-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van in Evergem
    3 maart 2012























    09-03-2012 om 16:58 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van in Evergem deel 2




























    09-03-2012 om 16:57 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    01/03

    De eerste 2 maanden van het jaar 2012 zijn al om. Al wat beleefd dit jaar. Tja niet moeilijk op 20 wandelingen en bijna 700km. Ja je leest het goed bijna 700km. Ik heb ook al 2 van 100 gedaan en enkele van 50km. Maar vandaag heb ik het gehouden aan een 21km te Veerle bij Laakdal. De Sporton Deurne - Diest organiseerde er een tocht. De wandeling bestond uit 3 lussen van 10,6 en 5km. De 10 heb ik alleen gewandeld, de 6 is Martine er bij gekomen en voor de lus van 5 is er Peter nog bij gekomen. De meeste stukken had ik vorig jaar onder een prachtige hemel al is gedaan maar toch het blijft een mooie wandeling. Na 21km en wat blijven plakken ben ik naar huis gereden om wat te slapen zodat ik niet in slaap zo vallen op mijn werk.

    03/03

    Op zaterdag 3 maart ben ik naar Evergem gereden waar WAK Sledingen de M.P.I tochten organiseerde. Je kon afstand kiezen tot 22km. Ik heb eerst enkele uurtjes geslapen in mijn autootje want kwam van de nacht. Maar had 's middags ook afgesproken met paar goededoelstappers. Om 12u zijn we vertrokken voor 22km maar na 1ste controlepost ben ik ze kwijt geraakt. Dan heb ik verder gewandeld met Rudy van Kwartels Assenede. De dames met wie ik had afgesproken zen een dik half uurtje na mij binnen gekomen maar hadden dan ook 3km meer dan ik. Ondertussen heb ik nog wat bij gebabbeld met Mieke, Erwin en Willy van de Natuurvrienden Deinze. En nog leden van WAK.
    Ik heb ondertussen toch maar besloten om de dodentocht weer mee te stappen onder de goededoelstappers. Dus binnen kort weer wat geld inzamelen voor het goede doel.

    05/03

    Op maandag ben ik met trein en te voet naar Diepenbeek geweest. Daar organiseerde de Schoverik een midweektocht. Je kon qua afstand kiezen tot 20km. Voor mij was het de eerste keer dat ik naar ginder ging en voor de eerste keer was het een goeie tocht en toffe mensen leren kennen. Tja zo gaat het als je ergens voor de eerste keer komt. Ik heb er totaal van 20 gedaan. Van station Diepenbeek was het 4km tot aan startzaal en dan nog eens tochtje van 15km er bij gedaan. Ik ben in de startzaal toegekomen en heb er een paar mensen doen verrassen. Ze hadden me daar totaal ni verwacht. We hebben dan samen tochtje gedaan van 15. Snel ging ik niet want de dag er voor had ik match en had nog wat last van de spiertjes dus rustig wat los lopen. Mij zien ze hier wel nog eens weer dit jaar.

    Groetjes Zottemie
    Katrien

    08-03-2012 om 21:58 geschreven door kds

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


    Foto


    Archief per maand
  • 07-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 01-2008

    Foto

    Mijn foto links
  • 2009
  • 2010; 2011; 2012; 2013
  • Vakantie 09, 10 en 11

  • Foto

    Wandelvrienden
  • blog van Guy Verhelst
  • blog van alfred en lou
  • blog van Maaike Vancoppenolle
  • blog van Joost Vancoppenolle
  • Blog van Jipie
  • Blog van Kris
  • Blog van Ludo Depoortere
  • Blog van Johnny Cloesen
  • Blog van Freddy Persoone

  • blog van Alain Putman
  • blog van Steven Jaspers
  • Foto's van Steven Jaspers
  • Blog van Helga Van den Steen
  • Foto’s van Helga Van den Steen
  • Blog van Patrick Vanderstukken
  • Foto’s van Patrick Vanderstukken

  • Blog van Ronny en Linda
  • Blog van Jeroen en Kristel
  • Foto's van Paul Baestaens
  • Foto’s van Andy Huwe
  • Foto's van Chris en Anny
  • Foto's van Willy en Mary
  • Foto's van Marc Lauwaert
  • foto's van Nestor
  • Foto’s van Rene Smets

    Foto

  • Foto's Marc De Coster
  • Luc Vaes
  • Foto's van Johnny Cloesen
  • Foto's van Dirk Heylen

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs