U bevindt zich momenteel op de blog rond huiswerkbegeleiding. Deze is opgemaakt door Claeys Roy in opdracht van Mevrouw Claerhout. De blog is voor het vak PPDV. Hier kan u alles terug vinden omtrent de contactmomenten tussen mezelf en Pieter C. De bedoeling was om Pieter gedurende semester 1 een duuwtje in de rug te geven. Wekelijks spraken we af om te kijken welke problemen er waren en hoe ik deze kon verhelpen. Deze zijn dus samen met het logboek terug te vinden op mijn blog.
Alvast bedankt voor het bezoek,
Roy
Zoeken in blog
Over mijzelf
Ik ben Claeys Roy
Ik ben een man en woon in Deinze (België) en mijn beroep is Student.
Ik ben geboren op 22/02/1991 en ben nu dus 34 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Voetbal.
Momenteel zit ik in het 2de jaar te H.O.W.E.S.T. Mijn richting is Regentaat Lo met de optie Health & Fitness.
Howest PPDV
Huiswerkbegeleiding
09-11-2010
Contactmoment 5
Opvolgingsfiche LO
Naam student: Claeys Roy
Datum: 09/11/2010
Hieronder noteer je per contact de vorderingen en / of opmerkingen. Hier schrijf je ook op wat je met de student(en) gedaan hebt.
Eventuele bijlagen (zoals planning, verbeterde lesvoorbereiding, trainingsschemas, ) voeg je toe in bijlage.
Voor het vak agogiek kreeg men de opdracht om een filmfragment te analyseren. Hier moest men een filmfragment zoeken waar voldoende gezichtsuitdrukkingen waarneembaar zijn. Deze moesten besproken worden. Pieter toonde mij het fragment en zijn bijhordende tekst.
Ik controleerde deze op goede opbouw en spelling. Na een aantal aanpassingen was zijn document printklaar. De echte bedoeling van het bezoek was voor de presentatie van het fragment. Ik liet hem eerst presenteren zoals hij dit zelf in gedachten had. Dit was natuurlijk wel op een computerscherm maar dit kon normaal gezien geen problemen teweeg brengen.
Pieter bleef voornamelijk op 1 plaats staan. En liet het filmpje gewoon afspelen. Zo was het moeilijk om alle gezichtsuitdrukkingen goed waar te nemen. Van hem zelf was het ook moeilijk om snel alles te kunnen bespreken. Hierdoor viel hij al snel in zijn oude gewoontes qua dialect.
Na zijn presentatie vermelde ik alle aandachtspunten. Ik stelde voor om bij elke besproken gezichtsuitdrukking het fragment stil te zetten. Zo is het makkelijker voor de leerlingen uit de om alles goed te zien. We overliepen dus samen terug het fragment en schreven alles op de seconde op. Een tweede voorstel was om actiever te presenteren. (ver)wijs naar het scherm en verplaats je. Zo trek je wat meer aandacht naar je toe tijdens het spreken. Het spreken op zich was al beter dan ons contactmoment rond de uitspraak maar wegens de zenuwen ging hij hier toch even de mist in. Mijn advies was om vooral rustig te blijven en een goed overzicht te bewaren. Weet ook waarover je praat en denk terug aan je aandachtspunten.