U bevindt zich momenteel op de blog rond huiswerkbegeleiding. Deze is opgemaakt door Claeys Roy in opdracht van Mevrouw Claerhout. De blog is voor het vak PPDV. Hier kan u alles terug vinden omtrent de contactmomenten tussen mezelf en Pieter C. De bedoeling was om Pieter gedurende semester 1 een duuwtje in de rug te geven. Wekelijks spraken we af om te kijken welke problemen er waren en hoe ik deze kon verhelpen. Deze zijn dus samen met het logboek terug te vinden op mijn blog.
Alvast bedankt voor het bezoek,
Roy
Zoeken in blog
Over mijzelf
Ik ben Claeys Roy
Ik ben een man en woon in Deinze (België) en mijn beroep is Student.
Ik ben geboren op 22/02/1991 en ben nu dus 34 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Voetbal.
Momenteel zit ik in het 2de jaar te H.O.W.E.S.T. Mijn richting is Regentaat Lo met de optie Health & Fitness.
Howest PPDV
Huiswerkbegeleiding
19-10-2010
Contactmoment 3
Opvolgingsfiche LO
Naam student: Pieter Callewaert
Datum: 19 Oktober 2010
Hieronder noteer je per contact de vorderingen en / of opmerkingen. Hier schrijf je ook op wat je met de student(en) gedaan hebt.
Eventuele bijlagen (zoals planning, verbeterde lesvoorbereiding, trainingsschemas, ) voeg je toe in bijlage.
Pieter contacteerde mij in verband met zijn eerste les LO die hij de volgende dag moest geven. Wegens een minder goede lesvoorbereiding volgens de leerkracht Vakdidactiek 1LO, was hij even het noorden kwijt. Hij stuurde mij een bericht met de vraag om eens zijn lesvoorbereiding in te kijken.
Bij het bekijken van de les gaf ik hem een paar tips rond veiligheid. Dit is namelijk uiterts belangrijk omdat het over een les trek- en duwspelen gaat.
In het eerste jaar gaf ook ik een les over trek- en duwspelen. Bij Pieter was het voor het 3de leerjaar, bij mij voor het 5de leerjaar. Voor wat meer inzicht mailde ik hem mijn les door. Hier waren nog enkele aanpassingen nodig omdat het voor een andere leeftijdscategorie is. Hierbij mailde ik ook nog wat bijkomende oefenstof die hem kon helpen voor een geslaagde les.
Na een veranderde en verbeterde les gaf ik Pieter de tijd om nog wat voor te bereiden.
Hieronder noteer je per contact de vorderingen en / of opmerkingen. Hier schrijf je ook op wat je met de student(en) gedaan hebt.
Eventuele bijlagen (zoals planning, verbeterde lesvoorbereiding, trainingsschemas, ) voeg je toe in bijlage.
Vorige week moest Pieter testen uitvoeren omtrent spreektechnieken. Net zoals mezelf is hij een Oost Vlaming. Dit was makkelijker voor mij. Beiden hebben we de zelfde problemen. Deze zijn de ou, au, ui, ei en ij. We waren gewoon aan het praten over onze vrije tijd maar bij verkeerde uitspraak tikte ik hem op de vingers. Ik corrigeerde hem telkens bij een foute uitspraak. We spraken af dat we bij elk contactmoment een zo voorbeeldig mogelijke taal gingen hanteren. Dit komt zowel Pieter als mezelf ten goede.
Verder spraken we ook over de eerste schoolweek. Bevindingen over de leerkrachten. Welke leerkracht een goede begeleider is, welke minder enz. Ondertussen waren we ook al een aantal weker ver. We overliepen alle vakken stuk voor stuk. We bespraken wat minder goed verliep, maar ook de positieve punten werden in de verf gezet.
Ik wees Pieter op het feit dat Anatomie een vak is dat wekelijks moet worden bijgehouden. Het blijven herhalen maakt alles veel makkelijker tijdens de examenperiode. Vooral semester 1 is belangrijk om voldoende punten te sprokkelen.
Dit contactmoment stond voornamelijk in verband met de uitsprak. Ook problemen kwamen hier aan bod. We converseerden hier rond voor een goed jaarverloop. Veel bijsturen en hulp was er niet van toepassing.
Ik vraag regelmatig waar en wanneer ik een handje kan toesteken. Toch wil ik hem zelf het gevoel geven dat hij met problemen bij mij terecht kan. Zo zou hij zelf ook naar mij toestappen bij geval van problemen.
Ik zal Pieter telkens zelf zijn lessen in elkaar laten steken. Deze zal ik inkijken. Hierbij vermeld ik hem welke oefeningen wel of niet goed zijn. Bij de mindere oefeningen geef ik hem tips. Hijzelf moet een andere oefening voorstellen.
Nog bij lesvoorbereidingen zal ik goed letten op de opstelling en tips die hij noteert. Deze zijn altijd belangrijk voor een goed verloop van de les.
Door het feit dat Pieter problemen heeft met voetbal zal ik bekijken wat deze precies zijn. Later kan ik dus oefeningen opstelling die zijn prestaties bevorderen.
Bij het vragen van uitleg zal ik die zoveel mogelijk geven. Hierbij laat ik vooral hem aan het werk en begeleid ik hem. De acties en het uitvoeren van de taak komen van hem. Het is niet de bedoeling dat ik zijn taken maak. Hierdoor zou hij toch niet individueel verbeteren.