Inhoud blog
 • dankuwel
 • een weekje 'o jun gwei'
 • week 24 : pingyao - peking
 • zhouzhi - huozhou
 • lanzhou - baoji
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  helder fietst naar peking

  12-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eerste verslagje
  zaterdag 1/3 Klerken - Vieux-Conde

  alles ingepakt en weg , eenrustige dag , enkele keren in en uit belgie en frankrijk , in doornik het begin van de halfvastefoor meegemaakt en er wat uitleg over gekregen door een lid van de `nerveuze nerviers ` een van de plaatselijke carnavalbroederschappen

  's avonds wat zitten prutsen aan de instellingen van de camera , resultaat : alle foto's van de eerste dag verdwenen

   

  2/3 Chaourse

   

  Veel wind en regen , pedaleren van het ene kleine franse dorpje naar het andere , verder weinig bijzonders te melden

   

  3/3 Champigneulle

   

  Bewolkte dag maar deze keer zonder regen en 's avonds klaart het op , zeer klein dorpje maar desondanks blijkbaar de geboorteplaats van de hofschilder van lodewijk 14 en 15 .

   

  4/3 Landremont

   

  Vroeg op en direct uitzicht op een winters landschap en het blijft sneeuwen . Tegen de middag wordt mn oog ( en mn maag ) aangetrokken door een wegwijzer naar een restaurant , ik rij op een D-weg die parallel loopt met een snelweg en kom uiteindelijk via de dienstingang op de parking uit van een snelwegrestaurant , dan maar mn fiets tussen de vrachtwagens gezet en het mij daar laten smaken .

   

  In de namiddag verdwijnt de sneeuw maar blijft het landschap verder heuvelen . Op een van deze heuveltjes speelt mn ketting plots op , bij het terugtrappen hangt hij slap dus zit er niets anders op dan blijven doortrappen maar de fiets loopt ook niet meer zo soepel als voorheen : de fiets kraakt en piept en ik zucht en steun verder tot eindbestemming landremont .

   

  Overnachting in een chaletje , er ligt een stapeltje dekens klaar , ik neem er eentje van , leg die op een matras en daarover mn slaapzak en wil daarover nog een deken leggen , neem er dus og eentje van de stapel en daaronder ligt : een dode muis ... wel dan zal het maar zonder  2de deken moeten .

   

  5/3 Bacarat

   

  's Morgens is het warmer buiten dan binnen het chaletje , het heeft gevroren maar de zon schijnt en zal dat de rest van de dag blijven doen .

  Neen , de kabouterjes hebben het niet opgelost : de fiets is nog steeds defect . Met de manke fiets op weg tot ik een plek vind om die te herstellen en dat is in Pompey , verdict : roulement kapot . Met een nieuw achterwiel loopt het weer even vlot als voorheen . Onderweg gepasseerd in Nancy waar ik op het Stanislasplein wordt aangesproken door een duitse erasmusstudent , hij doet me een adresje aan de hand om die middag te gaan eten .

   

  6/3 Colmar

   

  De vogezen over via de col du bonhomme en vandaar bergaf naar colmar , zweten bergop en verkleumen bergaf  .

   

  7/3 Loffingen

   

  De rijn over . In duitsland zijn veel parallelle wegen voor fietsers maar die volgen meer het landschap , vandaar voortdurend op en neer . Als ik een bordje zie met de aanduiding van mn eindbestemming volgt een steile klim , boven gekomen kom ik op een weg uit die niet echt geschikt blijkt voor fietsers maar ik heb geen zin meer om terug te keren . De eerste plek waar ik er af kan doe ik dat dan ook en blijk ik op een autoweg gereden te hebben ...

   

  8/3 Friedrichshaven

   

  Ook deze morgen begint met sneeuw en op die parallelle fietswegen worden niet gestrooid dus voorzichtig rijden is de boodschap . De sneeuw verdwijnt uit het landschap tegen de middag en wordt het ook minder heuvelig . Vanaf Stockach loopt de weg langs het bodenmeer . In Immenstaad doe ik wat inkopen en wordt daar op de parking van de winkel aangesproken door een koppel . Ze hadden me reeds zien rijden , zich afgevraagd waar ik heen ging en verklaren het toevallig dat ik nu net ook hier inkopen doe ( mja toeval ) .

  De man zegt zelf ook zoiets gedaan te willen hebben , 'zoiets' zijnde in zijn geval : de wereld rond met zijn boot .

   

  9/3 Reichenbach

   

  De dag begint met het verder volgen van de kust van het bodenmeer , daarna weer de omhoog en omlaag .

   

  10/3 Telfs

   

  Zonnige dag maar met harde wind , moet zelfs soms bijtrappen bij afdalingen . Op een pleintje in Reutte rust ik wat uit , op dat moment komt een trucker daar iets leveren , hij vraagt me waar ik heen ga en krijg van hem een flesje water aangeboden wat in dank wordt aangenomen . Bij de beklimming van de Fernpas die daar op volgt haalt hij me in en klaxonneert nog eens . Na nog een onbenoemde col volgt de afdaling tot in Telfs en dalen is ook niet simpel : steeds geconcentreerd blijven , afval en putjes vermijden en op snelheid letten : boven de 50 gaat dat karretje een eigen leven leiden en dat is ook de bedoeling niet .

   

  11/3  Brixen / Bressano

   

  Mistig / bewolkt maar dat duurt niet lang . Vanaf Innsbruck de beklimming van de Brenner , daarna nog zoveel mogelijk dalen , geraak tot in Brixen (voor de duitstaligen ) Bressano ( voor de italiaanstaligen ) , mooi stadje .

   

  12/3 Toblach / Dobbiaco

   

  Hele dag langzaamaan omhoog , onderweg wat de tourist uitgehangen .

   

  13/3 Gemano di Friuli

   

  Dagje door de Dolomieten : kreusbergpas en padola

   

  14/3 Trieste

   

  Onderweg gestopt in Udine , daar blijkt de week van de chokolade aan de gang te zijn ook met een standje belgische chokolade . Na wat uitgerust te hebben op een of andere piazza sta ik op het punt weg te rijden . Op dat moment roept er iemand , ik kijk om en daar staat een fotografe , ' of ze een foto van mij mag nemen ' , waarom niet ? , ze blijkt free lance te werken en heeft de opdracht een reportage te maken over fietsen in de stad  ' en toevallig kom ik jou nu tegen ' zegt ze (weer dat toeval ) , mogelijke publicatie volgende lente in een italiaans magazine over - en nu komt het - ... tuinieren !

   

  15/3 rustdag in trieste

   

  Drukke stad , wat rondgewandeld en bezoekje gebracht aan het kasteel ' miramare ' mooi maar aan de fonteinen is nog wat werk


   

  12-03-2008 om 00:00 geschreven door helder
  Archief per week
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!