Inhoud blog
 • dag 36 en 37 einde van de reis
 • dag 35
 • dag 34
 • dag 33
 • dag 32
  Zoeken in blog

  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • fietsen123
 • fietstoeren.be
 • vakantiefietser.be
 • van gent naar compostela op 28/04/2012
 • Blog als favoriet !
  fietstocht naar Compostela in 2009
  coolens gerda
  30-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vooravond van de eigenlijke start

  Vandaag heb ik de laatste hand gelegd om mijn fietszakken te vullen .  Het was geen gemakkelijke karwei . Dat gewicht aan banden leggen was moeilijk . De eerste keer had ik de fietszakken gevuld en " te zwaar bevonden " . Dan alles terug uitladen en nadenken wat je wel kan missen .
  Uiteindelijk kwam ik zo aan een 18 kilo , mondvooraad en drank + het gewicht van de fietszakken inbegrepen .
  Nadien heb ik een testrit gedaan van 3uur met al mijn bagage . Het schijnt wel te lukken .
  Ik ga straks toch nog eens kijken of ik er niets meer kan uitlaten , want je moet dat 5 weken met je meesleuren .
  Ik ga ook alles wat in mijn fietszakken zit inventariseren op een kaartje, kwestie van alles vlug terug te kunnen vinden .
  Morgenvroeg is het aftellen gedaan , want dan vertrek ik echt . Als echte Gentenaar ga ik het aftellen op mijn blog nu vervangen door een specifiek echt  Gents gezegde , namelijk " nie pleuje " . Voor de niet-Gentenaars vertaald in " ik zal niet opgeven ".
  Ik ben toch bijna een jaar bezig geweest met de voorbereiding en op mijn fietscomputer staat de teller op 2400 km ( vanaf Januari 2009 )
  Met mijn oude fiets heb ik sinds september vorig jaar 1000 km gefietst . Ik heb dus zeker de afstand Lovendegem - Compostela al eens gefietst .
  Voor morgen schijnt het goed weer te zijn , dus ik ben  blij dat ik niet in de regen moet starten .
  Ik dank de mensen die tot hiertoe een woordje op mijn blog gezet hebben . Ik heb dan ook geprobeerd om iedereen te antwoorden.
  Ik hoop dat iedereen begrijpt dat het gedurende de reis moeilijk zal zijn om te antwoorden. Dus ik zal enkel proberen om elke dag iets op mijn blog te vermelden . Indien je niets moest horen van mij , geen paniek , want er is misschien niet overal internet.
  Ik zal echt proberen om er een onvergetelijke ervaring van te maken .
  Daaaaag;;;; en tot binnenkort

  30-04-2009 om 00:00 geschreven door coolens gerda  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  25-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laatste voorbereiding

  Wanneer ik vandaag  mijn blog bekijk , zie ik dat ik nog 5 dagen verwijderd ben van de eigenlijke start. Vrijdag heb ik reeds afscheid genomen
  van de collega's op het werk . Ze overhandigden mij een omslag met sponsorgeld . Ik was wel een beetje ontroerd . Wat zijn ze toch lief voor mij.
  Maandag moet ik nog een dag ergens cursus gaan volgen en vanaf dinsdag ben ik thuis voor 6 weken .
  Zondag heb ik een afspraak bij de pastoor van de St-Jacobskerk te Gent . Hij zal me wat richtlijnen geven in verband met 1 mei , want dan vertrek ik vanuit die kerk . Ik zal vragen de kerk om 8 uur te openen , zodat ik me nog even kan bezinnen voor de grote tocht.
  Ik zal om 8 uur toekomen aan de kerk ( als ik me niet overslaap ) en rond 8u30 of iets later echt vertrekken , tenzij er een  grote fanfare staat  die voor mij nog een deuntje wil spelen ( grapje ) .
  Het is wel zo , dat er een groep van 3 wielertoeristen is die me uitgeleide wil doen en me een paar kilometer zullen vergezellen .
  Dinsdag ga ik nog eens naar de fietswinkel voor een laatste controle .Nadien ga ik me volledig toeleggen op het vullen van mijn fietszakken .
  Ik zal wel een weegschaal bij de hand houden zodat ik het gewicht onder controle heb.
  Wat ik ook wil zeggen ,is dat de reis eigenlijk niet begint op 1mei , maar het jaar van de voorbereiding heeft me reeds het gevoel gegeven , dat ik onderweg was .
  Dankzij mijn blog , het volgen van de fietsherstelcursus , de inzegening te Tongerlo en de fietsbeurs te Retie heb ik reeds veel fijne mensen ontmoet ,
  Ik heb ook veel positieve reactie's gekregen van de klanten op het werk. Ik kon niet nalaten om hen te vertellen over mijn geplande reis ( waar het hart van vol is , loopt de mond van over )
  Sommige mensen hebben me iets speciaals gevraagd wanneer ik toe kom in Compostela. Ofwel vragen ze mij om hen te gedenken en een kaars voor hen aan te steken , ofwel een scapulier mee te brengen of een speciaal kerststalletje te kopen voor hen .Ook de mensen die ik ken en die me niets gevraagd hebben, maar van wie ik weet dat ze het moeilijk hebben wil ik gedenken . Het is zo dat ik niet fiets voor een goed doel ( ik had te
  weinig tijd om me daarop te concentreren ) maar naast mijn persoonlijke bezinning , wil ik toch niet nalaten ook aan anderen te denken.
  Ik heb alles in mijn dagboek vermeld, zodat ik niemand vergeet .

  25-04-2009 om 00:00 geschreven door coolens gerda  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terugkomst van de testrit

  Vanavond ben ik rond 17u30 terug thuisgekomen. Het was een zalige dag . Ik heb bijna gans de rit langs de Schelde kunnen rijden, vanuit Doornik tot bijna in Gent. Het zonnetje was vandaag goed van de partij, zo zou het elke dag mogen zijn . Ik heb zo'n 114 km gefietst .
  Als ik alles overschouw denk ik wel dat ik het zal aankunnen. De ene dag zal het al wat beter gaan dan de andere . Gemiddeld zit ik zo aan
  een 96 KM per dag . Ik weet ook wel , hoe bergachtiger het zal zijn  , hoe moeilijker . Het eerste gedeelte wil ik meer fietsen , maar naarmate
  ik verder kom, wil ik ook meer zaken bezichtigen . Spijtig genoeg ,ben ik beperkt in tijd , maar ik zal toch zoveel mogelijk proberen om te
  genieten .

  10-04-2009 om 18:36 geschreven door coolens gerda  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  >> Reageer (5)
  09-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op de terugtocht van de testrit

  Gisteren was het een moeilijke dag, met veel regen en wind.Ik heb zo'n 90 km gefietst tot in Bony . Niet alles liep van een "leien dakje ".
  Ik ben een paar keer verkeerd gereden , vooral in Cambrai was het moeilijk . Wanneer ik s'avonds nog eens terugkeek naar mijn boekje van
  " CLEMENS " zag ik dat er een plannetje van Cambrai zelf, ook instond. Dit zal ik dus nooit meer vergeten .
  Er viel ook veel regen uit de hemelpoorten, maar het ergste was die wind,  vooral als het bergop was . Ik heb hard op mijn pedalen moeten duwen en op sommige ogenblikken kon ik maar een 6 km per uur fietsen.
  Als de weergoden mij lieten kiezen, had ik toch graag  " de wind vanachter " zodat ik minder hard moet steken .
  Qua conditie vind ik dat het goed gaat . Ik voel ook geen pijn in mijn kuiten. Met  " mijn achterwerk " gaat het ook goed , maar " het voorwerk "
  dat is iets anders . Ik zal de voorkant van het zadel  wat lager moeten zetten, zodat er minder wrijving ontstaat .
  Vandaag ben ik op de terugweg en heb gereserveerd in Landas ( waar ik de eerste keer ook geslapen heb, want het was er goed )
  Ik moet zeggen dat ik vandaag merk dat ik al veel beter de plannetjes kan lezen . Wanneer ik echter op een plaats kom, waar het niet zo
  duidelijk is of ik nu rechts of links moet inslaan , vraag ik het onmiddellijk. Als ik op straat niemand tegen kom, aarzel ik niet om ergens
  aan een deur te bellen . De mensen zijn allemaal heel vriendelijk om mij te helpen .
  Ik heb nu al een goed idee wat er mij te wachten staat .   

  09-04-2009 om 00:00 geschreven door coolens gerda  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  07-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TEST
  Bonjour de la FRANCE,
  Ik heb een week verlof en heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om een testrit te doen.Ik ben om 8u30 vertrokken van Lovendegem met de fiets en zit nu in Landas , dit is zo'n 25 km over de grens. Ik heb er 109 km opzitten .Ik heb geluk gehad met het weer . Deze morgen was het aan het regenen en nu schijnt het zonnetje.Ik zal proberen om elke dag iets te schrijven, kwestie van mij voorbereiden op de eigenlijke tocht.
  Ik wil uitzoeken of er nog zaken zijn die ik anders moet aanpakken.
  Wat ik wel kan zeggen is ,dat mijn GPS me soms wat in de steek laat. Hij heeft mij rondjes doen rijden rond de weiden. Het was wel rustgevend
  maar ik geraakte niet vooruit. Dan heb ik maar mijn stoute schoenen aangetrokken en het hier en daar gevraagd. Ik moet zeggen dat ik overal veel hulp heb ontvangen. Dat belooft voor de eigenlijke tocht. Morgen ga ik nog een dag verder en slaap in Bony ( heb reeds gereserveerd ) .
  Nadien keer ik huiswaarts en zal 4 dagen gefietst hebben .
  Tot morgen waarschijnlijk.

  07-04-2009 om 19:34 geschreven door coolens gerda  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  26-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsbeurs te Retie

  Dit weekend ben ik naar de fietsbeurs geweest te Retie. Men kreeg er informatie over georganiseerde fietsreizen en verkoop van
  trekkersfietsen.Ook verschillende standen van fietsersbonden waren aanwezig. Ik ben gaan luisteren naar één van de vele lezingen
  die werden gehouden nl deze van de ondertussen welbekende "CLEMENS SWEERMAN ". Dit is de persoon die al  meerdere
  boekjes over fietsroutes gepubliceerd heeft , waaronder "langs pelgrimswegen naar Santiago de Compostela ".
  Wie een workshop GPS , of fietsherstellen wilde volgen kwam ook aan zijn trekken.
  Bij het naar huis gaan was ik tamelijk zwaar beladen door de gratis folders en kaarten  die vanuit toeristische diensten werden
  meegegeven.
  Het is  een aangename dag geworden met als afsluiter het terug ontmoeten van nieuwe mensen waarmee e-mail-adressen werden
  uitgewisseld.

  26-03-2009 om 00:00 geschreven door coolens gerda  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  15-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reisroute
  Een ontstoken teen en mijn fiets in onderhoud hebben de opbouw van mijn fietsconditie wat afgeremd. Alles is ondertussen o.k.,
  dus doen we verder.
  Vandaag ben ik voor het eerst gaan fietsen met mijn gele ortliebtassen. (  2 grote achteraan, 2 lowriders vooraan en een stuurtasje )
  Ik had veel bekijks en  het fietsen op die manier gaf me een goed gevoel en bracht me reeds in de sfeer van het avontuur. Mijn 
  uitrusting is nog niet compleet, want ik heb ook nog een lange fluoriscerende stok met bovenaan een vlagje ( dit zie je ook bij kinder-
  fietsen ). Dit zal ik pas monteren wanneer ik vertrek,( kwestie van  optimaal zichtbaar te zijn )
  De reisroute die ik uitgestippeld heb is :
  Lovendegen -Gent ( ik rijd eerst naar de St - Jacobskerk om mij eventjes terug te trekken in de kerk -indien die open is - en  mij
  te bezinnen over de reis  die ik zal aanvangen. Nadien begint de echte tocht . )
  Oudenaarde - Ronse
  Doornik - Cambrai
  St-Quentin - Noyon
  Compiegne - Chartres
  Vendôme - Tours
  Poitiers - Angoulême
  St - Emilion - Cadilac
  Biganon - Labouheyre
  Dax - Peyrehorade
  St - Jean Pied de port - Roncevalles
  Pamplona - Burgos
  Leon - COMPOSTELA

  15-03-2009 om 00:00 geschreven door coolens gerda  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  01-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pelgrimszegen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

                 Op zaterdag 28 februari ben ik naar de abdij van Tongerlo geweest om de " pelgrimszegen " te ontvangen. Dit is een ritueel dat
                 jaarlijks plaatsvindt voor pelgrims die dan vertrekken. Eerst krijgt men een " geloofsbrief" ( officieel document met stempel van het
                 Genootschap ) waarop datum- plaats van vertrek, alsook naam en manier van reizen ( te voet- met de fiets of met de ezel ) staan.
                 Ook het stempelboekje waarmee we op elke stopplaats een stempel kunnen halen kregen we.
                 Nadien volgde een viering in de heel imposante en goed onderhouden kerk van de abdij.
                 Daar weerklonk  het gezang  van de tenor Jose carreras en dat van Stef Bos. Deze liederen , die op een heel breekbare manier
                 werden gezongen , verwekten vibraties doorheen de ons omringende ruimte en beroerden zo ieders hart.
                 Ook de teksten die door de medepelgrims voorgedragen werden lieten een diepe indruk na. Het ging over onthaasten, 
                 vereenvoudiging, verwondering, ontmoeting en verbondenheid. 
                 Kortom ging het over loskomen uit het dagelijkse ritme en teruggaan naar de hartslag van het leven, waarin ontmoeting met 
                 anderen en verbondenheid een grote waarde hebben. 
                 Het hoogtepunt was echter de individuele inzegening, waarbij ik menige traan heb zien wegpinken. Elke pelgrim kreeg de hand op
                 het hoofd gelegd met de woorden " God zegene je en beware je op je tocht".Nadien werd een St Jacobsschelp
                 omgehangen en kregen we ook een bezinningsboekje " De lange weg naar Binnen " overhandigd. Aan de partner of dierbaren,
                 die thuis blijven werd een " takkenbos" overhandigd, als symbool van verbondenheid met de familie.
                 Nadat we de kerk hadden verlaten konden dezen , die ingeschreven hadden samen het middagmaal nuttigen.
                 Na de middag was er een koppel dat kwam spreken over hun fietsreis naar Compostela en naar Rome. Het uitzonderlijke was, dat
                 de reis met gans de familie werd gedaan ( het koppel samen met hun 3 kinderen , waarvan de jongste slechts 12jaar was ).
                 Op het informele gesprek dat nadien plaatsvond, vertelde de man dat hij altijd diegene die het traagste reed , vooraan liet en 
                 wanneer er iemand voortdurend aan het staartje bengelde, hij de achterhoede overnam om ,psychologisch gezien, iedereen een
                 goed gevoel te geven. Dat vond ik een goed voorbeeld van een echte familieman ( en dat is waar het om draaide, die verbondenheid )

  01-03-2009 om 00:00 geschreven door coolens gerda  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsherstelcursus
  Zaterdag 14 februari ben ik naar een fietsherstelcursus geweest te Antwerpen. De lessen gaan uit van www.vakantiefietser.be. Door het feit dat ik een echte leek ben, heb ik reeds veel bijgeleerd . Het is zo dat ik volgende maand de les nog eens ga volgen zodat ik de basiszaken goed
  onder de knie heb. Je kan ook vragen om een halve dag gebruik te maken van het fietsatelier om te werken aan jouw fiets onder leiding van een
  lesgever . Zo kan je specifieke vragen stellen  over je eigen fiets . Ik wil het wel houden bij basiszaken, want indien ik een groter probleem heb
  zal ik zeker een fietsenmaker raadplegen.
  Deze week voel ik me wat moe en heb besloten om tijdens het weekend wat uit te rusten. Ik ga een magnesiumkuur volgen om de vermoeidheid
  wat onder controle te krijgen. Ik denk dat ik ook nog meer moet eten omdat ik door het fitnessen en het fietsen veel energie verbruik. Sinds ik
  begon te sporten ben ik al 5kilo afgevallen.
  Zaterdag 28 februari ga ik naar de inzegening te Tongerlo voor mensen die dit jaar vertrekken naar Compostela. Ik kijk er naar uit om terug
  nieuwe mensen te omtmoeten waarmee info kan uitgewisseld worden.
  Via klanten van het werk heb ik reeds 2 geluksbrengers gekregen om mee te nemen op mijn tocht . Het zijn 2 kleine houten kruisjes die meegebracht werden van een reis naar Jeruzalem. Ook een collega heeft me 2 kleine gelukspoppetjes gegeven . Dit alles gaat zeker mee
  wanneer ik vertrek.

  22-02-2009 om 00:00 geschreven door coolens gerda  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.infodag Compostela

  Zaterdag ben ik naar een 2de infodag geweest uitgaande van " het Compostelagenootschap ".
  Er is veel volk op afgekomen. Op de vergadering werd er eerst een algemene info gegeven
  over de mogelijke routes en de pelgrimage .Nadien werden de bezoekers ingedeeld in 2 groepen.
  De eerste groep waren mensen die te voet de tocht wilden doen. De  tweede groep waren de
  fietsers waar ik mij dan ook bij aansloot. Het is plezant om te zien hoe mensen van alle leeftijden,
  zowel jonge als oudere personen,die tocht willen ondernemen ( desondanks het een zware
  fysieke en psychische opgave is ). Moesten we nu  aan iedereen de reden vragen waarom ze het
  willen doen , dan zou dit ook een zeer gevarieerd  antwoord  geven.
  De info bij de fietsers werd gegeven door een panel van drie personen. De eerste twee waren
  fervente fietsers ( die in  drie weken de tocht hebben gedaan ). De derde was een nonnetje die al
  de pensioenleeftijd bereikt had. Een paar jaar geleden was ze samen met twee medezusters die
  nog iets ouder waren dan haar , vanuit de thuisbasis naar Compostela gefietst. Ze hadden
  niet zoveel fysieke voorbereiding gedaan maar hadden blijkbaar een goede engelbewaarder mee
  op hun tocht. Sommige toehoorders zegden achteraf " als die nonnetjes dat gekund hebben,
  dan wij zeker ook "( dit kan een goede stimulans zijn ) .
  Tijdens de infodag heb ik terug iemand leren kennen, met wie ik al onmiddellijk info per mail uitgewisseld
  heb. Het plezante aan zo iets ondernemen is dat je heel vlug contacten legt omdat je allen hetzelfde doel
  voor ogen hebt. Ik denk dat dit ook zo zal zijn gedurende de tocht, weliswaar met andere nationaliteiten,
  maar dit zal zeker een verrijking zijn.

  HIER WEERGAVE TEKST

  10-02-2009 om 00:00 geschreven door coolens gerda  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cardiologische test
  Zaterdag en zondag ben ik telkens 4 uur gaan fietsen. Alhoewel de zon scheen was er een ijzig koude wind die me soms bijna van mijn fiets
  blies. Het was wel erg lastig,  maar " we bijten op onze tanden ". Dit kan een voorproefje zijn van wat er mij te wachten staat tijdens de tocht.
  Vanavond had ik een afspraak bij een cardiologe  om mijn hartfuncties nog eens uitgebreid te laten testen. Ze heeft mijn hartfuncties op foto vastgelegd en nadien moest ik nog een fietsproef doen.
  Blijkbaar functioneert mijn hart goed en heb ik een groot uithoudingsvermogen alsook  een snelle recuperatie. Het enige mindere wat bij de fietsproef tot uiting kwam was dat ik mijn bilspieren nog wat meer moest ontwikkelen om een grotere kracht te kunnen uitoefenen (we weten dus weer wat we nog moeten doen ).
  De test is wel belangrijk gezien de grote inspanning die ik zal moeten leveren gedurende de tocht .

  02-02-2009 om 22:30 geschreven door coolens gerda  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  25-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn nieuwe fiets
  Op zaterdag 24 januari mocht ik mijn nieuwe Koga - fiets afhalen bij fietswinkel "  Hoffman " te Oosterzele. Ik heb er antilekbanden
  "marathon plus van Schwalbe" laten opleggen ( dit zijn de beste ),  hopend  dat deze mij beschermen tegen lekken onderweg.
  Nadien ben ik een uurtje gaan fietsen. Het stuur stond wel nogal laag , zodat ik het gevoel had dat ik reed alsof ik een echte wielrenner
  was. Zondag heb ik een veel langere trip gedaan naar Oosterzele . Het ging al veel beter om te fietsen. Op het einde van de rit had ik er
  zo'n 70 km opzitten. Mijn "poepje" deed wel een beetje pijn tijdens het rijden, alhoewel ik 2 broeken met zeemvel erin boven elkaar
  aanhad. Het zadel zal  ik wel nog efkens moeten gewoon worden. Volgende week ga ik nog eens terug naar de fietswinkel om mijn
  stuur wat bij te regelen .

  25-01-2009 om 22:02 geschreven door coolens gerda  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  16-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.E.H.B.P.boekje +voorbereiden dagboek

  Deze week begin ik met het aanleggen van een " eerste hulp bij problemen-boekje. Dit omvat sommige oplossingen voor problemen die ik
  onderweg zou kunnen tegenkomen. Dit kan gaan van lichamelijke klachten zoals zadelpijn,lage rugklachten, het wegnemen van een teek, tot
  problemen met de fiets zoals bvb. een lekke band of het vervangen van remblokjes. Ook fietstechnieken zoals- hoe remmen bij afdalingen,klimtechniek,schakelen.....De fietstechniek zal ik uiteraard wel op voorhand oefenen, maar ik denk dat het handig is om een houvast te hebben  en eventueel tijdens de reis wat bij te sturen.
  Op reis zal ik ook een dagboek bijhouden om mijn indrukken en ervaringen in neer te pennen. Nu ben ik bezig met bovenaan mijn dagboek op elke bladzijde een mooie positieve gedachte neer te schrijven, die een steun kan zijn gedurende mijn lange en soms eenzame fietstocht.
  Op het eerste blad staan  twee pelgimsgedachten:
       - Pelgrim zijn is onderweg zijn ,natregenen...en zien,dat daarna telkens weer de zon tevoorschijn komt.
       - Pelgrim zijn is onderweg zijn met een lege broodzak en je toch rijk voelen.Terug thuiskomen met een rugzak vol onvergetelijke
          herinneringen.

  16-01-2009 om 22:32 geschreven door coolens gerda  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorbereiding

  Tijdens de nieuwjaarsperiode heb ik de teugels wel iets minder strak aangespannen en genoten van de geneugten des levens
  ( met name goed eten en wat luieren ).
  Vanaf vandaag ga ik terug volgens een relatief strikt schema beginnen trainen. ( drie keer  per week fitnessen en min 2 tot 3 uur per avond ) .
  Ook ga ik terug met de fiets naar het werk (die was efkens kapot en ik heb 14 dagen moeten wachten alvorens die hersteld was ).
  Ik verlang al naar mijn nieuwe fiets die binnen 14 dagen zal geleverd worden.
  Dit weekend heb ik mezelf de bedenking gemaakt om eventueel de fietsreis naar Compostela te verbinden aan een goed doel.
  Dit vraagt echter wat zoekwerk om iets te kiezen waar ge echt achter staat. Dus ik weet niet of dat er zal van komen, want ik heb nog zoveel
  voorbereiding te doen en de reis komt steeds dichterbij.
  Onlangs heb ik een GPS 60CSx en moet die nog leren gebruiken.Ik hoop dat het niet te moeilijk is om ermee te werken want ik ben niet zo
  technisch aangelegd. Het zal mij wel een bijkomend veilig gevoel geven om een GPS mee te nemen ( vooral als je alleen reist ).

  07-01-2009 om 00:00 geschreven door coolens gerda  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kennismaking

  Ik hoop van 2009 een boeiend jaar te maken,vol veranderingen. Alhoewel ik een 50 plusser ben zit ik nog vol dynamiek.
  Daarom neem ik ''de koe bij de hoorns '' en begin op 01/01/2009 met het aanmaken van een eigen webblog.
  Dit gaat over mijn fietsreis naar Compostela die ik op 01/05/2009 wil aanvangen vertrekkend vanuit Lovendegem.
  Ik heb zelf reeds verschillende sites bezocht om ervaringen over andere pelgrims te lezen. Daarom wil
  ik mijn eigen ervaringen ook delen  met anderen.
  De fietstocht wil ik alleen en in maximum 5weken doen. Ik hoop echter om onderweg mensen tegen te komen waarmee
  ik samen een deel van de weg kan afleggen. Ik heb ergens gelezen ''de weg is een ontmoetingsplaats waar vriendschappen
  spontaan ontstaan'', dus dit zal wel lukken .
  Hoe kom ik erbij om dit te doen?
  Het idee is per toeval ontstaan in Juni 2008. Ik had namelijk behoefte om wat meer aan mijn fysieke conditie te
  werken en ben gaan fitnessen. Daar staan televisie's opgesteld om de soms lastige en saaie oefeningen wat draaglijker
  te maken. Plots zag ik een uitzending over reizen en uitdagingen in het leven.
  Dit is bij mij beginnen inwerken en "plots had ik het". Ik zou zelf ook een grote uitdaging aangaan in mijn leven.
  Hoe de gedachte bij Compostela kwam weet ik niet goed, maar ik begon erover te lezen en bezocht verschillende sites.
  Op dat moment had ik me wel reeds ingeschreven in de Academie van Gent voor mijn 5de jaar schilderen.
  Ik dacht na en heb voor mijzelf uitgemaakt "2 zaken tegelijk goed doen is niet gemakkelijk ", ook omdat ik nog voltijds werk.
  Dus heb ik gezegd in de Academie dat ik niet meer kwam (schilderen kan je altijd nog) om me dus volledig te concentreren
  op mijn speciale tocht.(nu heb ik nog de conditie).Ik wil er volledig voor gaan.
  Vanaf september ben ik beginnen fietsen-elke dag 24km naar mijn werk (van Lovendegem naar Gent en terug) in weer en wind.
  Vroeger heb ik nooit enige vorm van sport  beoefend maar het lukt mij tot hiertoe om een goede conditie op te bouwen. Dit werd
  getest in de fitness en ik zat een stuk boven het gemiddelde van mijn leeftijdsgenoten. De regel is -niet opgeven-.
  Ik ben ook gaan uitkijken naar een echte trekkersfiets en mijn besluit is gevallen op een Koga traveller.
  De derde week van januari hoop ik mijn nieuwe fiets te hebben en dan beginnen de langere tochten tijdens het weekend.
  Dit zal nodig zijn om mijn uithoudingsvermogen nog meer op te bouwen. Ik zal ook moeten oefenen op meer heuvelachtige
  plaatsen.
  Ik heb me ook laten inschrijven voor een cursus "fietsherstellen" in februari 2009 maar hoop dit zo weinig mogelijk nodig te hebben
  tijdens de reis.
  Ik ben ook lid bij het Genootschap van Compostela.en heb reeds een bijeenkomst bijgewoond met info voor dezen die binnenkort
  willen vertrekken.

  01-01-2009 om 00:00 geschreven door coolens gerda  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (38 Stemmen)
  >> Reageer (2)


  Archief per maand
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren
 • Aankomst Santiago (Pedro)
      op
 • welkom terug (Geert)
      op dag 36 en 37 einde van de reis
 • Finisterra (Pierre)
      op dag 32
 • proficiat (Christina De Loore)
      op dag 32
 • Proficiat(Richard) (Richard Haeck)
      op dag 30
 • Bravissimo, well done (Margriet)
      op dag 30
 • Felicidades! (Linda Vanhoutte)
      op dag 30
 • Het einde van de wereld (Pierre Gyselinck)
      op DAG 28 EN 29
 • Formidastisch (Pierre Gyselinck)
      op
 • Proficiat (Leon)
      op DAG 28 EN 29
 • Aankomst (Michel)
      op
 • PROFICIAT (Patricia)
      op dag25, 26 en 27
 • Compostella (Pierre Gyselinck)
      op dag25, 26 en 27
 • buena sera (miel)
      op dag25, 26 en 27
 • Bonne chance (Margriet)
      op dag 24
 • Veel geluk (Joris)
      op dag 24
 • in gedachten... (Isabelle De Ryck)
      op dag 24
 • Santiago "in zicht" (Pierre Gyselinck)
      op dag 24
 • Proficiat (Christina De Loore)
      op dag 24
 • zo 'n reis... (frank )
      op dag 23

 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!