Inhoud blog
  • Dit was het einde
  • Lekker warm weer!
  • Prehistorische jachtopleiding op Maatheide
  • JCW werkt dapper verder
  • Is het vet van de soep?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Bezoek De Kolonie, Archeologisch en Historisch Museum. Voor meer info : www.erfgoedlommel.be
    Erfgoed Lommel
    Allerlei nieuwtjes en wetenswaardigheden over het erfgoed in Lommel en Noord-Limburg
    06-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Let op uw woorden!
    Onder deze titel gaat op maandag 6 november aanstaande in het Boudewijngebouw te Brussel een studiedag door voor objectregistratoren, collectiebeheerders, wetenschappelijk medewerkers, conservatoren .... Deze studiedag heeft als onderwerp de thesauri in de dagelijkse museumpraktijk. Culturele Biografie Vlaanderen organiseert deze studiedag in samenwerking met de Denkgroep Archeologische Collecties, waarvan Ferdi Geerts (Museum Kempenland) deel uitmaakt. Heeft u interesse in deze studiedag? Dan kan u voor meer informatie steeds een kijkje nemen op de website www.culturelebiografie.be of een mail sturen naar ferdi.geerts@museum-kempenland.be.

    06-10-2006 om 11:05 geschreven door Erfgoed Lommel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oriëntatiedag NEOS met als thema "Duurzaam (over)leven"
    Op dinsdag 3 oktober was Museum Kempenland, in samenwerking met SCR-Sibelco, gastheer voor vertegenwoordigers van de NEOS-afdelingen van gans Vlaanderen. De vereniging NEOS (Netwerk Ondernemende Senioren) organiseerde, op initiatief van de zeer actieve Lommelse Neos-afdeling, haar jaarlijkse oriëntatiedag in Lommel rond het thema "Duurzaam (over)leven". Zowel thema als lokatie spraken de NEOS-bestuursleden erg aan. Er waren honderd deelnemers en meer dan dertig mensen moesten omwille van praktische redenen op een wachtlijst worden geplaatst. De verste deelnemer kwam van Tielt (West-Vlaanderen). Museum Kempenland en Sibelco boden de deelnemers een erg gevarieerd programma aan. In de voormiddag luisterden de deelnemers naar lezingen over de sanering van Maatheide en over het archeologisch onderzoek daar. De voormiddag werd afgesloten met een geleide wandeling doorheen de Lommelse Sahara. In de namiddag werd dan een bezoek gebracht aan het site Maatheide en aan het gehucht Lommel Werkplaatsen met het Mariapark.
    Volgend jaar zullen vele NEOS-afdelingen Lommel bezoeken waarbij ze een keuze zullen kunnen maken uit de vier dagprogramma's die Museum Kempenland samenstelde rond het thema "Duurzaam (over)leven".  Op die manier doet Museum Kempenland aan een kwaliteitsvolle ontsluiting van het Lommelse erfgoed voor een geïnteresseerd publiek.

    05-10-2006 om 11:33 geschreven door Erfgoed Lommel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federmesservindplaats Lommel Maatheide
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De omstandigheden waarin moest worden gewerkt waren niet altijd even makkelijk en droog. Een zevental weken geleden werkten de opgravers op Maatheide nog in woestijn-omstandigheden, maar gisteren kon iedereen de voeten en het hoofd (en ook de rest van lichaam) goed koel houden.

    20-09-2006 om 14:19 geschreven door Erfgoed Lommel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federmesser vindplaats Lommel Maatheide
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Professor emeritus Frans Gullentops van de KU Leuven was ook op het site aanwezig. Iedereen luisterde aandachtig als hij het woord nam en zijn mening gaf over de bodemprofielen..

    20-09-2006 om 14:08 geschreven door Erfgoed Lommel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federmesservindplaats Lommel Maatheide
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De hele operatie op het terrein werd in goede banen geleid door prof. dr. Marc De Bie (VIOE, VUB en KU Leuven). Hier geeft hij instructies aan de kraanmachinist.

    20-09-2006 om 13:53 geschreven door Erfgoed Lommel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federmesservindplaats Lommel Maatheide
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jan Bastiaens en Koen Deforce, beiden verbonden aan het Vlaams Instituut voor Onroerend Erfgoed (VIOE) te Brussel, konden in de getrokken sleuven aan de slag om de veenlaag, die vermoedelijk vele gegevens over het milieu op het einde van de laatste ijstijd bevat, te bemonsteren. De monsters worden door hen meegenomen naar Brussel voor verder onderzoek.

    20-09-2006 om 13:47 geschreven door Erfgoed Lommel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federmesservindplaats Lommel Maatheide
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren streek er een groep wetenschappers neer op Lommel Maatheide om monsters te nemen voor paleo-ecologisch onderzoek (onderzoek van stuifmeelkorrels, zaden, macro-resten van planten ...) en voor C-14 dateringen. Vanzelfsprekend konden de wetenschappers rekenen op de zeer gewaardeerde hulp van het bedrijf SIBELCO. Jan Dries, de kraanmachinist met dienst, trok op verzoek enkele sleuven op het terrein. 

    20-09-2006 om 13:43 geschreven door Erfgoed Lommel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmvoorstelling over de Weerstand in Achel
    Op zondag 1 oktober aanstaande om 14u wordt in het Michielshof te Achel een film vertoond die Eddy Vandepoel maakte over de Weerstand. Iedereen is welkom!

    20-09-2006 om 11:52 geschreven door Erfgoed Lommel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling in Hamont over gemeenteraadsverkiezingen van 1911 tot 1970
    Het documentatiecentrum Dr. Bussels, Hamont-Achel, nodigt u uit op de tentoonstelling van de Gemeenteraadsverkiezingen in Hamont en Achel van 1911 tot 1970.
    De tentoonstelling kan u bezoeken in Expo De Wal,Wal 16 in Hamont-Centrum tijdens de weekends 23/24 september, 30 september / 1 oktober, en 7/8 oktober, telkens van 14 tot 18 uur. Op de verkiezingsdag zelf, 8 oktober, is de tentoonstelling ook geopend van 10u tot 12u.

    20-09-2006 om 11:26 geschreven door Erfgoed Lommel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    15-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijfjaarlijks wereldcongres pre- en protohistorie te Lissabon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Prof. dr. Marc De Bie en drs. Marijn Van Gils waren aanwezig op het vijfjaarlijkse wereldcongres pre- en protohistorie dat van 4  tot en met 9 september gehouden werd in Lissabon. De voorstelling van de Federmesservindplaats "Lommel Maatheide" op dit congres mocht op heel wat positieve belangstelling rekenen!

    15-09-2006 om 11:51 geschreven door Erfgoed Lommel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Films worden gedigitaliseerd
    Heemkunde Limburg startte een project op met als titel "Limburg in Klank en Beeld". De bedoeling van dit project is om historisch belangrijk filmmateriaal in het bezit van heemkundige kringen te inventariseren, te bewaren en te digitaliseren, zodat het makkelijker bruikbaar wordt als historische bron.
    Heemkunde Limburg verkreeg van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap (Agentschap Kunsten en Erfgoed) voor dit project een subsidie van 8.000 euro. Maar Heemkunde Limburg kan ook rekenen op steun van de Provincie Limburg. De Audio-Visuele Studio van de Provincie, onder leiding van Leopold Horrix, zal het filmmateriaal digitaliseren. In eerste instantie wordt hiervoor een bedrag van 10.00 euro voorzien. Een uitstekende digitale kopie zal in de meest gunstige omstandigheden bewaard worden door de Audio-Visuele Studio. De heemkundige kring krijgt, samen met het originele filmmateriaal, twee digitale kopies. Eén van deze kopies zal een tijdscode bevatten, zodat het inventariseren van de filmbeelden zelf heel makkelijk wordt.
    Bij het begin van de zomervakantie lanceerde Heemkunde Limburg reeds een eerste oproep aan de heemkundige kringen om een lijst van films op te maken. De kringen van As, Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Zutendaal en Lommel reageerden onmiddellijk. De filmen van die kringen zullen dan ook eerst worden gedigitaliseerd. Voor Lommel betreft het de volgende filmen :
    -       Film 16 mm : "Lommel. Herinneringen aan de winter 1962-1963" ong. 15  minuten (zw/w; zonder geluid) (inv.nr. MK/24)
    -       Film 16 mm : "Lommel. Zo was Lommel in 1962" ong. 38 min (kleur; zonder  geluid) (inv.nr. MK/25)
    -       Film 16 mm : "Philips bouwt te Lommel" ong. 21 min (zw/w ; zonder geluid) (inv. Nr. MK/26)
    -       Film 16 mm : "Lommel. De inhuldiging van het sportcentrum" ong. 10 min. (zw/w, zonder geluid)
    -       Film 16 mm : "Lommel. De afbraak van de zinkfabriek in 1976" ong. 12 min (kleur, geluid)

    15-09-2006 om 11:25 geschreven door Erfgoed Lommel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    12-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Educatief project OERTIJD

    Gisteren startte in Museum Kempenland voor het tweeëntwintigste jaar op rij het educatief project Oertijd. Natuurlijk onderging dit project in de loop der tijd allerhande aanpassingen. Maar nog steeds is het project een succes en zoals de voorbije jaren zijn de project-maanden september en oktober volgeboekt met vijfde en zesde leerjaren van het lager onderwijs. Vooral het grote en levensechte diorama van het oertijd-kamp, dat sinds vorig jaar staat opgesteld in het museum, spreekt de kinderen erg aan. Nadat de leerlingen in de voormiddag in het museum geboeid hebben kennis gemaakt met de levenswijze van de jagers-verzamelaars in de oertijd, trekken de meeste klassen in de namiddag onder begeleiding naar de Sahara voor een archeologische wandeling.
    Tweeëntwintig jaar ... dit betekent dat een hele generatie uit Lommel (en omgeving) in Museum Kempenland heeft kennis gemaakt met onze verre voorouders uit de oertijd!

    12-09-2006 om 11:12 geschreven door Erfgoed Lommel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezing : "Gedateerde heiligen"

    Mark van Strydonck, sinds 1978 verantwoordelijk voor het radiokoolstof dateringslaboratorium aan het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) te Brussel, houdt in het Raadhuis, Dorp te Lommel, op woensdag 27 september 2006 om 20u een lezing met als titel "Gedateerde heiligen". Hij vertelt het verhaal van zijn boeiend onderzoek naar het echt of vals zijn van de relieken van heiligen.

    Van Strydonck is een specialist in de datering van die relieken, die dikwijls bestaan uit textielfragmenten en/of beenderresten. Vele van die relieken dateren uit de periode van de Merovingers. Denken we maar aan de relieken van Sint-Dymphna (Geel) en Sint-Odrada (Balen).

    Bij de uitgeverij van het Davidsfonds verschijnt in het najaar een boek met als titel "Relieken echt of vals". Mark van Strydonck schreef dit boek samen met A. Ervynck, M. Vandenbruaene en M. Mathieu.

    Wij hopen U te mogen verwelkomen op deze lezing! De inkom is gratis

    .

    12-09-2006 om 10:59 geschreven door Erfgoed Lommel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Colloquium te Peer : Bruegel Reconstructed
    Op zaterdag 23 september eerstkomend organiseert de Pieter Bruegelkring in Peer een groots colloquium rond de figuur en het werk van Pieter Bruegel de Oude. Er treden heel wat sprekers met naam en faam voor het voetlicht. Onder andere de Amsterdamse literatuur-historicus prof. dr. Herman Pleij en de oud-Lommelaar dr. Jan Theuwissen. De aanwezigheid van deze laatste spreker op het colloquium is natuurlijk een bijkomende aansporing voor Lommelaars om deel te nemen. Dr. Jan Theuwissen onderzocht het oeuvre van Bruegel op volkskundige sporen van zijn herkomstregio en hij vertelt over zijn verrassende bevindingen.
    Wil u meer inlichtingen over dit colloquium? Contacteer dan Museum Kempenland per mail (info@museum-kempenland.be) of per telefoon 011/54.13.35 (vragen naar Ferdi Geerts). U kan ook rechtstreeks contact opnemen met Toerisme Peer op tel. nr. 011/61.16.02.

    08-09-2006 om 00:00 geschreven door Erfgoed Lommel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    05-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandalisme in Mariapark Lommel Werkplaatsen
    Vrijdagnacht hebben vandalen lelijk huisgehouden in het Mariapark langs de Martinus Van Gurplaan in Lommel-Werkplaatsen. Het park is onlangs erkend als bedevaartsoord.
    De daders namen het zware beeld van 40 kilo van de heilige Bernadette uit de Lourdesgrot en gooiden het aan diggelen. Ook vernielden ze de beplanting en goten ze noveenkaarsen leeg op het arduinen altaar.
    Het beeld werd in 1928 door kunstbetonwerker Michiel Geysels samen met de andere kunstwerken in het park vervaardigd.

    (bron : Het Belang van Limburg van 4 september 2006)

    05-09-2006 om 09:22 geschreven door Erfgoed Lommel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    29-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rodenbach, de man achter de mythe

    Dat is het thema van de Heemdag 2006 van Heemkunde Vlaanderen vzw, die op zaterdag 14 oktober aanstaande doorgaat in Roeselare. In de voormiddag zijn er drie lezingen en tijdens de namiddag kunnen de deelnemers genieten van een verrassende rondleiding op één of meer locaties in het teken van Rodenbach. Op de jaarlijkse Heemdag komen telkens ongeveer 400 Vlaamse heemkundigen samen. Interesse om deel te nemen? Neem dan uiterlijk op 8 september eerstkomend contact op met Museum Kempenland (vragen naar Ferdi Geerts) voor meer inlichtingen.

    29-08-2006 om 11:48 geschreven door Erfgoed Lommel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De historische zinknijverheid

    Maandagnamiddag 28 augustus laatst bracht dr. Jeroen Soncke, een geochemicus van de Universiteit Paul Sabatier in Toulouse (Fr.), een bezoek aan Museum Kempenland. In de voormiddag had hij een bezoek gebracht aan de Umicore-vestiging in Balen. Jeroen Soncke bestudeert de historische vervuiling van de zinkindustrie.
    Wij hadden reeds in het verleden contact met Jeroen Soncke, die er nogmaals zijn verwondering over uitdrukte hoeveel gegevens Museum Kempenland rond de zinkindustrie heeft verzameld. Toen hij een paar maanden geleden in onze bibliotheek terecht kwam, vond hij op een dag meer informatie dan wat hij in jaren in allerlei "grote" bibliotheken had vergaard. Jeroen Soncke zegde zijn medewerking toe aan een nog op te richten werkgroep rond de zinknijverheid en hij zou ook informatie bezorgen over zijn onderzoek op het sediment uit de Blokwaters. Hij kan op basis van die sedimentstudie ondermeer bepalen wanneer er productiepieken en -dalen in de Lommelse zinknijverheid waren en hij kan zelfs bepalen vanwaar de gebruikte ertsen afkomstig waren!

    29-08-2006 om 11:24 geschreven door Erfgoed Lommel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste staatsboerderij wordt museum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag verscheen in Het Nieuwsblad een artikel over de Staatsboerderij nr. 4 in Lommel Kolonie. Pittig detail : dit artikel kreeg bijna evenveel plaats toegemeten als de zes Limburgse monumenten, die deelnemen aan de "Monumentenstrijd", samen.

    23-08-2006 om 13:27 geschreven door Erfgoed Lommel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen geselecteerde monumenten uit Noord-Limburg

    Zo luidt de titel van een kaderstukje dat vandaag in Het Nieuwsblad te lezen staat. De auteur van het artikel stelt vast dat de Limburgse monumenten die geselecteerd werden voor het “cross-mediaal” project “Monumentenstrijd” alle ten zuiden van de bipool Hasselt-Genk liggen.

    Museum Kempenland diende voor de Monumentenstrijd de kandidatuur van twee Lommelse monumenten in : de “Staatsboerderij nr. 4” te Lommel-Kolonie en het “Mariapark” te Lommel-Werkplaatsen. Ook deze kandidaturen werden dus niet weerhouden.

    Maar ik sluit mij niet aan bij het besluit van de auteur van bovenvermeld krantenartikel : “…spreken blijkbaar onvoldoende tot de verbeelding.” Dit lijkt mij een nogal negatieve benadering. In een wedstrijd als “Monumentenstrijd” zijn er winnaars. Maar de niet geselecteerde monumenten zijn geen verliezers. Ik ben ervan overtuigd dat bij de ongeveer 370 niet geselecteerde monumenten erfgoed-pareltjes zitten die rustig hun voet kunnen plaatsen naast de geselecteerde monumenten. Maar omwille van parameters zoals “restauratie al te ver gevorderd”, “restauratieplannen nog niet concreet genoeg”, “niet genoeg spektakel- en televisie-waarde” enzoverder … zijn die 370 projecten door de jury niet geselecteerd. Het jury-verdict is dus een erg relatieve waardebepaling en houdt helemaal geen objectief waarde-oordeel over het monument in (in zoverre dit laatste al mogelijk zou zijn). Voor vele van deze 370 monumenten zal de “echte monumentenstrijd” gewoon verder gaan. Bevlogen mensen en organisaties zullen de waarde van hun monument blijven bepleiten en ze zullen ervoor blijven ijveren dat hun monument wordt gerestaureerd en ontsloten voor het publiek. Persoonlijk vind ik het jammer dat de organisatoren van de Monumentenstrijd zich niet de moeite getroosten om een volledige lijst van de deelnemers te publiceren op de website www.monumentenstrijd.be. Het publiek zou op die manier toch een mooie staalkaart krijgen van wat in Vlaanderen nog allemaal op de “restauratie-stapel” staat.

    En wat Noord-Limburg betreft, onder de impuls van de talrijke goed werkende heemkringen en met steun van vooruitziende gemeentebesturen zijn er de laatste twee decennia al flink wat monumenten gerestaureerd. En deze komen dus uiteraard nu niet meer in aanmerking voor “Monumentenstrijd”. Het Lommels lijstje oogt indrukwekkend : de Groote Hoef, het Hei’s kapelleke, de toren van de Sint-Pietersbandenkerk, de Sint-Pietersbandenkerk zelf, de glasramen en het orgel van deze kerk, het Burgemeestershuis, het Raadhuis en het marktplein, het Huis Aerts, de Vloeiweiden (in 2004 nog genomineerd voor de Vlaamse Monumentenprijs!), het Barrierhuis, .. En voor het einde van dit jaar wordt de Staatsboerderij nr. 4 in Lommel-Kolonie aan dit rijtje toegevoegd. En op iets langere termijn het Mariapark in Lommel-Werkplaatsen. En een zelfde lijst kan voor de meeste gemeenten en steden in Noord-Limburg worden opgemaakt. De laatste jaren bijvoorbeeld al eens in Hamont, Peer, Bree en Maaseik geweest?

    “Monumentenstrijd” een leuk en goed initiatief … maar laten we hopen dat het iets verder zal gaan dan de “prijs” voor één monument en dat ook de “waarde” van het erfgoed in Vlaanderen aan bod komt. Met communicatiespecialisten als televisiemensen, radio- en krantenjournalisten, webmasters … mag dit toch geen probleem zijn.

    23-08-2006 om 11:31 geschreven door Erfgoed Lommel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindverhandeling aan KU Leuven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tim Palmans studeeerde in juni 2006 af aan de KU Leuven als bio-ingenieur in het Land- en Bosbeheer met een eindwerk over de Usselo-bodem op het archeologische site Lommel Maatheide. De promotor van dit eindwerk was prof. J. Deckers, Departement Landbeheer en -economie, Afdeling Bodem- en Waterbeheer. Zijn eindwerk is te raadplegen in de bibliotheek van Museum Kempenland.

    11-08-2006 om 09:53 geschreven door Erfgoed Lommel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs