Assepoester


Bambi


Belle en het beest


Jungle book


Lady en de vagebond


Leeuwenkoning


Pinokkio


Peter Pan


Robin Hood


Sneeuwwitje


Tarzan


Alice in Wonderland


Aristokats


De reddertjes


Donald Duck


Minnie Mouse


Mickey Mouse


Pocahontas
.

Daizy Duck


Goofy


Pluto


Doornroosje


Winnie The Pooh


Tweety


Bugs Bunny


Woody Woodpekker


Flinstones


Garfield


Oblix


Smurfen


Dombo


101 Dematiers


Kleine Zeemeermin


Assepoester


Aristokatten


Bambi


Belle en het Beest


Doornroosje


Jungle Book


Klokkenluider


Lady en de Vagebond


Leeuwenkoning


Merlijn de tovenaar


Peter Pan


Pinokkio


Pluto


Pocahontas


Reddertjes


Robin Hood


Roger Rabbit


Sneeuwwitje


Tarzan


Winnie The Pooh


Mickey en Minnie Mouse


Knabbel en Babbel


Diddle
Mijn disney site
Knutselen en lezen met Disney
03-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken met Poehbeer.

Pooh hapjexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Ingrediënten
Vanillepudding,
Chocoladepudding,
Beschuitjes,
muisjes (donkere hagelslag)

Ga als volgt te werk
Neem een beschuit en maak een Winnie-the-pooh-beergezichtje
met de vannilepudding. Maar mooie ronde oren.
Dan vul je het binnenste van de oren met de chocoladepudding.
Met de muisjes maak je zijn neus, ogen en mond.

Eet smakelijk !

Phoos Rozijnenbrood

Ingrediënten
Voor 1 groot brood:

350 gram zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel zout
85 gram witte basterdsuiker
ongeveer 12 gepelde walnoten [dus 24 halve]
50 gram rozijnen
50 gram boter of margarine
2 eieren [nummer 3]
1/4 liter melk

Voor het glazuur:
1 eetlepel melk
2 eetlepels poedersuiker

Hiervoor heb je nodig: een zeef
en een grote kom met een houte lepel.
Een steelpan [om de boter in te smelten
en om het glazuur in te maken],
een kopje om de eieren in te breken en een kommetje om ze in te roeren.
En verder nog een broodvorm van 1 1/2 liter inhoud die van binnen
goed met een kwastje met boter moet worden ingesmeerd.
Zet ook de oven maar aan op 175 graden Celcius [de gasoven op 3-4],
leg je ovenhandschoenen klaar en een taartrooster. En dan kun je beginnen.

Ga als volgt te werk
1.      Leg de zeef op de grote kom en zeef daarin het bakmeel, het zout en de suiker.
2. Knip de walnoten met een schaar [die moet je nog even pakken]
in niet te kleine stukjes en roer deze met de rozijnen door het mengsel in de kom.
Maak in het midden een kuiltje.

3. Laat de boter in de steelpan op laag vuur smelten.

4. Breek steeds 1 ei in het kopje, kijk of het goed is en doe het dan in het kommetje. Roer ze door elkaar.

5. Giet de eieren in het kuiltje en schenk ook de melk erbij.
Roer nu alles in de kom goed door elkaar tot een glad mengsel
en roer daar dan ook nog de gesmolten boter door.

6. Nu kan het deeg in de vorm worden gedaan.
Strijk de bovenkant van het brood mooi glad en zet de vorm in het midden van de oven.
Het brood moet 1 uur in de oven blijven en dan is het gaar.

7. Om het brood er echt mooi uit te laten zien,
moet je nog een glazuur maken om eroverheen te strijken.
Ongeveer 5 minuten voor je het brood uit de oven haalt,
verwarm je de melk met de poedersuiker in de steelpan op laag vuur tot de suiker is opgelost.
Laat het mengsel zachtjes koken.


8. Neem nu met de ovenhandschoenen aan de vorm uit de oven
en keer hem boven het taartrooster om, zodat het brood eruitglijt.
Smeer tot slot met het kwastje de suikeroplossing over het hele brood
[het gaat dan mooi glimmen] en laat het koud worden.

Dit brood kun je in plakjes snijden en die met boter en honing eten.

Eet Smakelijk !

Honingwentelteefjes

Ingrediënten
1 ei
1 eetlepel honing
1 deciliter melk
1 theelepel kaneel
6 sneetjes witbrood
40 gram boter of margarine

Ook heb je nodig: een ondiepe schaal en verder een vork,
een plankje en een mes om het brood te snijden, een koekenpan en een pannenkoeksmes.
En een schotel om de wentelteefjes op te dienen.

Ga als volgt te werk
1.Breek het ei in de ondiepe schaal en kijk of het goed is.
Doe de honing erbij en klop het goed door elkaar.
Roer dan nu ook de melk en de kaneel erdoor.

2. Snijd de korstjes van de sneetjes brood en snijd elk sneetje doormidden,
je krijgt dan 12 reepjes.

3. Leg de reepjes brood in de schaal met het eiermengsel en keer ze ook om,
de broodjes worden nu helemaal vochtig van het eiermengsel.

4. Zet de koekenpan op het fornuis op halfhoog vuur, l
aat hem even warm worden en smelt dan een stukje boter in de pan.

5. Leg 4 reepjes brood in de keokenpan
en bak ze vlug aan beide kanten goudbruin en knapperig.
Leg ze daarna op de schotel en houd ze warm
(bijvoorbeeld door de schotel op een pan kokend water te zetten, of in de oven).

Bak zo alle reepjes brood knapperig bruin.
Eet de wentelteefjes lekker warm met poedersuiker.

Eet smakelijk !

 

 

 

 

Gekruide honingkoekjes

Ingrediënten

xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />200 gram zelfrijzend bakmeel
2 ½ theelepel koekkruiden of
1 theelepel kaneel
¾ theelepel gemberpoeder
¾ theelepel kardemom
150 gram boter of margarine
30 gram bruine suiker
170 gram honing
2 eieren [nummer 3]

 

Ook heb je nodig: een zeef, een diep bord, een houten lepel, een steelpan,
een mes en een kommetje om de eieren in te breken.
En verder nog een breinaald of een houten satéstokje om te controleren of de koek gaar is,
je ovenhandschoenen, een taartrooster.
Zet ook de cakevorm [van 1 liter inhoud] vast klaar
en besmeer de binnenkant goed aan alle kanten met een kwastje met boter.
Strooi er dan ook een beetje bloem in, zodat de binnenkant mooi wit is.
Zet de vorm omgekeerd neer, dan kan de losse bloem eruit vallen.

Ga als volgt te werk
1. Eerst ga je het bakmeel met de kruiden zeven.
Leg de zeef maar op het diepe bord en doe het bakmeel
en de kruiden erin. Wrijf alles met de houten lepel door de zeef.
Zet het bord dan even opzij.

2. Nu doe je 1 eetlepel water in de steelpan met de boter,
de suiker en de honing en zet je de pan op laag vuur.
Roer met de houten lepel tot de boter is gesmolten. Pas op,
het mag niet koken! Laat het mengsel 10 minuten afkoelen.

3. Leg nu eerst je ovenhandschoenen klaar en zet de oven op 180 graden Celcius
[de gasoven op 3-4]. Schuif het rooster op de onderste richel van de oven.

4. Breek eerst 1 ei in het kommetje, kijk of het goed is
en klop het dan met de houten lepel door het boter-honingmengsel.
Doe hetzelfde met het andere ei.

5. Nu kan het bakmeelmengsel door het botermengsel worden geschept.
Roer eerst goed met de houten lepel en klop het dan nog even
tot het een luchtig beslag is geworden.

6. Schenk het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant met de achterkant van de lepel glad
en zet de vorm in de oven.
Het duurt 30-35 minuten voor de koek is gerezen en een mooie bruine kleur heeft.
Prik nu maar even in de bovenkant met de breinaald of het satéstokje in de koek,
als dit er droog uit komt, is de koek gaar.

7. Trek je ovenhandschoenen aan en haal de vorm uit de oven.
Ga even met de achterkant van het mes tussen de koek
en de vorm voor zodat de koek goed los komt te zitten.
Keer de vorm om zodat de cake eruit glijdt.

Laat hem minstens een half uur afkoelen.
Snijd de koek in plakjes en geef die bij de thee

Eet smakelijk !

Chocoladebrood

Ingrediënten
100 gram boter
1 1/4 kopje suiker
1 theelepel vanillepoeder
2 eieren
1 kopje ongezoetecacaopoeder
1 kopje gewone yoghurt
1 1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
1 3/4 kopje bakmeel
120 gram chocoladeschilfers

Ga als volgt te werk
Verwarme de oven voor op 175 graden.
Vermeng de boter, de suiker en de vanille tot een licht en luchtigmengsel.
Voeg snel kloppend een voor een de eieren toe.
Meng er voorzichtig de cacao, de yoghurt, het bakpoeder en het zout doorheen.
Daarna het meel erdoorheen mengen tot een glad beslag ontstaat.
Doe de chocoladeschilfers erbij.
Schenk het in een ingevette broodvorm van 22,5 x 12,5 x 7,5 cm. 1 uur bakken.
Prik met een tandenstoker in de bovenkant.
Als hij schoon blijft is het brood gaar.
In de vorm onder een theedoek laten drogen.


Eet smakelijk !



 
Bananensplit met honing

Ingrediënten
4 bananen
50gr.boter
75 gr. gemengde noten (zonder zout)
12 bolletjes vanille roomijs
10 eetlepels vloeibare honing
4 eetlepels slagroom
4 wafeltjes

 

Ga als volgt te werk
Smelt de boter in een pannetje, maar laat het niet bruin worden.
Hak driekwart van de nootjes fijn. Snijd de bananen in de lengte door,
en leg op ieder bord een halve banaan.
Voeg de honing aan de gesmolten boter toe en gooi de fijngehakte nootjes erbij.
Voeg de slagroom toe en roer dit alles gedurende enkele minuutjes goed door.

Schep op de halve bananen drie bolletjes vanille roomijs
en leg vervolgens de andere helft van de banaan er weer op.
Schenk de warme slagroom-honingsaus over de banaan.
Leg de nootjes die nog heel zijn er deels naast en deels op.
Prik een wafeltje in de banaan en... klaar!


Eet smakelijk!






Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Gastenboek
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black
  • Barbour Aberford Quilted Jacket Navy
  • Barbour Alderley Quilted Jacket Olive
  • Barbour Ariel Polarquilt Jacket Navy
  • Girls

    Wat vinden jullie van mijn verhaaltjes? Laat gerust maar een berichtje achter he!


    Inhoud blog
  • Dag en nacht lijnen
  • Allemaal beestjes lijnen
  • Knuffels
  • Koken met Poehbeer.
  • Sinterklaas komt op bezoek bij Pooh en zijn vriendjes
  • Poeh heeft zin in honing
  • Wie zijn Pooh en zijn vriendjes
  • Zoek de negen verschillen
  • Weet iemand onze namen?
  • Kaartje 2
  • Kaartje
  • Boekenleggers 3
  • Boekenleggers 2
  • Boekenleggers 1
  • Eijoor en de ballonboom
  • Doornroosje
  • Het meisje met de zwavelstokjes
  • Winnie en de honingboom
  • De molenaarsdochter
  • Winnie en de waaiendag
  • Alladin
  • Blauwbaard
  • Het lelijke jonge eendje
  • Ezeltje strek je
  • Een ongelukkig meisje
  • Duimelijntje
  • Eénoogje
  • Ezelsgedaante
  • Arme visser
  • Twee koningszonen
  • Zonnenstraal
  • De spaarpot
  • Gelukkige Hans
  • Snijdertje
  • De gemene kabouter
  • Winnie the pooh en een stelletje bijen
  • Winnie The Pooh ontmoet Tijgetje
  • Poeh als lief klein wolkje
  • Knorretje vangt een wiezel
  • De engel
  • De kleermaker in de hemel
  • De gauwdief en zijn meester
  • De Molenaar
  • De rode schoentjes
  • Winnie The Pooh en tijgetje
  • Kikkerkoning
  • Een man met zen ezel
  • De houthakker
  • De prinses op de erwt
  • De wolf en de zeven geitjes
  • De nieuwe kleren van de keizer
  • Het kippenhok
  • Het doodskleedje
  • Assepoester
  • Lady en de Vagebond
  • Belle en het Beest
  • Pinokkio
  • Roodkapje
  • Repelsteeltje
  • Klein Duimpje
  • De kleine zeemeermin
  • Hans en Grietje
  • Sneeuwwitje en de zeven dwergen






    Laatste commentaren

    Rondvraag / Poll
    Wie hoort er niet bij de vriendjes van Winnie The Pooh
    Tijgetje
    Uil
    Knorretje
    Iejoor
    Konijn
    Diddle
    Kanga
    Kleine Roe
    Janneman Robinson
    Bekijk resultaat



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Het alfabet van Winnie The Pooh




























    Tellen met Winnie The Pooh











    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs