Pooh hapjexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten Vanillepudding, Chocoladepudding, Beschuitjes, muisjes (donkere hagelslag)
Ga als volgt te werk Neem een beschuit en maak een Winnie-the-pooh-beergezichtje met de vannilepudding. Maar mooie ronde oren. Dan vul je het binnenste van de oren met de chocoladepudding. Met de muisjes maak je zijn neus, ogen en mond.
Eet smakelijk !

Phoos Rozijnenbrood
Ingrediënten Voor 1 groot brood:
350 gram zelfrijzend bakmeel 1/2 theelepel zout 85 gram witte basterdsuiker ongeveer 12 gepelde walnoten [dus 24 halve] 50 gram rozijnen 50 gram boter of margarine 2 eieren [nummer 3] 1/4 liter melk
Voor het glazuur: 1 eetlepel melk 2 eetlepels poedersuiker
Hiervoor heb je nodig: een zeef en een grote kom met een houte lepel. Een steelpan [om de boter in te smelten en om het glazuur in te maken], een kopje om de eieren in te breken en een kommetje om ze in te roeren. En verder nog een broodvorm van 1 1/2 liter inhoud die van binnen goed met een kwastje met boter moet worden ingesmeerd. Zet ook de oven maar aan op 175 graden Celcius [de gasoven op 3-4], leg je ovenhandschoenen klaar en een taartrooster. En dan kun je beginnen.
Ga als volgt te werk 1. Leg de zeef op de grote kom en zeef daarin het bakmeel, het zout en de suiker. 2. Knip de walnoten met een schaar [die moet je nog even pakken] in niet te kleine stukjes en roer deze met de rozijnen door het mengsel in de kom. Maak in het midden een kuiltje.
3. Laat de boter in de steelpan op laag vuur smelten.
4. Breek steeds 1 ei in het kopje, kijk of het goed is en doe het dan in het kommetje. Roer ze door elkaar.
5. Giet de eieren in het kuiltje en schenk ook de melk erbij. Roer nu alles in de kom goed door elkaar tot een glad mengsel en roer daar dan ook nog de gesmolten boter door.
6. Nu kan het deeg in de vorm worden gedaan. Strijk de bovenkant van het brood mooi glad en zet de vorm in het midden van de oven. Het brood moet 1 uur in de oven blijven en dan is het gaar.
7. Om het brood er echt mooi uit te laten zien, moet je nog een glazuur maken om eroverheen te strijken. Ongeveer 5 minuten voor je het brood uit de oven haalt, verwarm je de melk met de poedersuiker in de steelpan op laag vuur tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel zachtjes koken.
8. Neem nu met de ovenhandschoenen aan de vorm uit de oven en keer hem boven het taartrooster om, zodat het brood eruitglijt. Smeer tot slot met het kwastje de suikeroplossing over het hele brood [het gaat dan mooi glimmen] en laat het koud worden.
Dit brood kun je in plakjes snijden en die met boter en honing eten.
Eet Smakelijk !

Honingwentelteefjes
Ingrediënten 1 ei 1 eetlepel honing 1 deciliter melk 1 theelepel kaneel 6 sneetjes witbrood 40 gram boter of margarine
Ook heb je nodig: een ondiepe schaal en verder een vork, een plankje en een mes om het brood te snijden, een koekenpan en een pannenkoeksmes. En een schotel om de wentelteefjes op te dienen.
Ga als volgt te werk 1.Breek het ei in de ondiepe schaal en kijk of het goed is. Doe de honing erbij en klop het goed door elkaar. Roer dan nu ook de melk en de kaneel erdoor.
2. Snijd de korstjes van de sneetjes brood en snijd elk sneetje doormidden, je krijgt dan 12 reepjes.
3. Leg de reepjes brood in de schaal met het eiermengsel en keer ze ook om, de broodjes worden nu helemaal vochtig van het eiermengsel.
4. Zet de koekenpan op het fornuis op halfhoog vuur, l aat hem even warm worden en smelt dan een stukje boter in de pan.
5. Leg 4 reepjes brood in de keokenpan en bak ze vlug aan beide kanten goudbruin en knapperig. Leg ze daarna op de schotel en houd ze warm (bijvoorbeeld door de schotel op een pan kokend water te zetten, of in de oven).
Bak zo alle reepjes brood knapperig bruin. Eet de wentelteefjes lekker warm met poedersuiker.
Eet smakelijk !

Gekruide honingkoekjes
Ingrediënten
xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />200 gram zelfrijzend bakmeel 2 ½ theelepel koekkruiden of 1 theelepel kaneel ¾ theelepel gemberpoeder ¾ theelepel kardemom 150 gram boter of margarine 30 gram bruine suiker 170 gram honing 2 eieren [nummer 3]
Ook heb je nodig: een zeef, een diep bord, een houten lepel, een steelpan, een mes en een kommetje om de eieren in te breken. En verder nog een breinaald of een houten satéstokje om te controleren of de koek gaar is, je ovenhandschoenen, een taartrooster. Zet ook de cakevorm [van 1 liter inhoud] vast klaar en besmeer de binnenkant goed aan alle kanten met een kwastje met boter. Strooi er dan ook een beetje bloem in, zodat de binnenkant mooi wit is. Zet de vorm omgekeerd neer, dan kan de losse bloem eruit vallen.
Ga als volgt te werk 1. Eerst ga je het bakmeel met de kruiden zeven. Leg de zeef maar op het diepe bord en doe het bakmeel en de kruiden erin. Wrijf alles met de houten lepel door de zeef. Zet het bord dan even opzij.
2. Nu doe je 1 eetlepel water in de steelpan met de boter, de suiker en de honing en zet je de pan op laag vuur. Roer met de houten lepel tot de boter is gesmolten. Pas op, het mag niet koken! Laat het mengsel 10 minuten afkoelen.
3. Leg nu eerst je ovenhandschoenen klaar en zet de oven op 180 graden Celcius [de gasoven op 3-4]. Schuif het rooster op de onderste richel van de oven.
4. Breek eerst 1 ei in het kommetje, kijk of het goed is en klop het dan met de houten lepel door het boter-honingmengsel. Doe hetzelfde met het andere ei.
5. Nu kan het bakmeelmengsel door het botermengsel worden geschept. Roer eerst goed met de houten lepel en klop het dan nog even tot het een luchtig beslag is geworden.
6. Schenk het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant met de achterkant van de lepel glad en zet de vorm in de oven. Het duurt 30-35 minuten voor de koek is gerezen en een mooie bruine kleur heeft. Prik nu maar even in de bovenkant met de breinaald of het satéstokje in de koek, als dit er droog uit komt, is de koek gaar.
7. Trek je ovenhandschoenen aan en haal de vorm uit de oven. Ga even met de achterkant van het mes tussen de koek en de vorm voor zodat de koek goed los komt te zitten. Keer de vorm om zodat de cake eruit glijdt.
Laat hem minstens een half uur afkoelen. Snijd de koek in plakjes en geef die bij de thee
Eet smakelijk !

Chocoladebrood
Ingrediënten 100 gram boter 1 1/4 kopje suiker 1 theelepel vanillepoeder 2 eieren 1 kopje ongezoetecacaopoeder 1 kopje gewone yoghurt 1 1/2 theelepel bakpoeder 1/4 theelepel zout 1 3/4 kopje bakmeel 120 gram chocoladeschilfers
Ga als volgt te werk Verwarme de oven voor op 175 graden. Vermeng de boter, de suiker en de vanille tot een licht en luchtigmengsel. Voeg snel kloppend een voor een de eieren toe. Meng er voorzichtig de cacao, de yoghurt, het bakpoeder en het zout doorheen. Daarna het meel erdoorheen mengen tot een glad beslag ontstaat. Doe de chocoladeschilfers erbij. Schenk het in een ingevette broodvorm van 22,5 x 12,5 x 7,5 cm. 1 uur bakken. Prik met een tandenstoker in de bovenkant. Als hij schoon blijft is het brood gaar. In de vorm onder een theedoek laten drogen.
Eet smakelijk !

Bananensplit met honing
Ingrediënten 4 bananen 50gr.boter 75 gr. gemengde noten (zonder zout) 12 bolletjes vanille roomijs 10 eetlepels vloeibare honing 4 eetlepels slagroom 4 wafeltjes
Ga als volgt te werk Smelt de boter in een pannetje, maar laat het niet bruin worden. Hak driekwart van de nootjes fijn. Snijd de bananen in de lengte door, en leg op ieder bord een halve banaan. Voeg de honing aan de gesmolten boter toe en gooi de fijngehakte nootjes erbij. Voeg de slagroom toe en roer dit alles gedurende enkele minuutjes goed door.
Schep op de halve bananen drie bolletjes vanille roomijs en leg vervolgens de andere helft van de banaan er weer op. Schenk de warme slagroom-honingsaus over de banaan. Leg de nootjes die nog heel zijn er deels naast en deels op. Prik een wafeltje in de banaan en... klaar!
Eet smakelijk!

|