Foto
Over mijzelf
Ik ben Colin Sonia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Sonneke.
Ik ben een vrouw en woon in Gooreind / Wuustwezel (Belgie) en mijn beroep is even niks.
Ik ben geboren op 01/04/1954 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken, PC, knutselen, natuur, schilderen, mensen.
Alle zoete gerechten,zonder toevoeging van natuurlijke suikers bijeen gevoegd. Overzichtelijk en gemakkelijk terug te v
Inhoud blog
  • Flensjes
  • Apfelstrudel
  • Eclairs of soezen.
  • Rijstepap
  • Botertruffels
  • Toscataart uit Zweden
  • Fragipanne taart‏
  • Rabarbermoes met koekjes
  • Bananen milkchake
  • Zucchero milkchake
  • Eigen tiramisu
  • Biscuit koekjes
  • Chokolade Kerstkransjes
  • Sinaas milkchake
  • Bavarois met Mango
  • Bavarois met Bosbessen
  • Gegrilde nectarines, mascarpone met Ameretto en vanille
  • Taart met verse kaas en honing (tiro pita me meli)
  • Appel tartelettes
  • Valentijns toetje
  • Roomkaaspuddingkjes
  • Gevulde méringue
  • Bosvruchtentaart
  • Chokolade Taartbodem
  • Kaasdessertje
  • Aangepaste Gentse mastellen
  • Kaastaart
  • Appelbollen in zoet deeg
  • Zacht zoete deeg voor gebak.
  • Kerststol
  • Mascarpone taartjes
  • Bodemdeeg
  • Riz Condé
  • Vanillepudding
  • Wit brood
  • Soezenbeslag 2
  • Rozijnenbrood
  • Melkbrood
  • Hemelse Sneeuwvlokjes
  • Grof brood
  • Gebakken appel met honingijs
  • Croissants 2
  • Bladerdeeg 2
  • Brokkeldeeg:
  • Bodemdeeg:
  • Verrijkt Gistdeeg
  • Soezenbeslag
  • Saucijzenbroodjes
  • Roomhorens
  • Oublies
  • Linzendeeg
  • Kwarktaart met honing en amandelen
  • Kramiek
  • Hazelnootkoekjes
  • Eenvoudig Gistdeeg
  • Croissants
  • Conde's
  • Brioche
  • Boterdeeg
  • Boerenbrood
  • Bladerdeeg
  • Aardbeien-schuimtaart
  • Bladerdeeg met aardbeien
  • Berlinerbollen
  • Banketbakkersroom
  • Appelflappen
  • Amandelcrème - crème d'amandes
  • Chocoladedrank
  • Aardbeien - yoghurtijs
  • Bladerdeegbakje met aardbeienmousse
  • Gevulde speculaas met amandelspijs
  • Cake
  • Rijstbavarois met zuidvruchten
  • Rode wijnperen
  • Vruchtensalade met citroenkwark
  • Vruchtentaart
  • Crepes suzettes
  • Notenbrood
  • Viervruchten jam
  • Speculaas
  • Geurige vanillekoffie
  • Wafels
  • Rijst met kokosmelk
  • Flangebakjes met peer
  • Chocoladetaart
  • Aardbeien konfituur
  • Pannenkoeken
  • Iles flottantes met kastanjes
  • Chocoladebrownies
  • Chocolademilkshake
  • Welkom in dit snoephoekje
    Zoeken in blog

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Diabetes Startpagina
  • Canderel:
  • Natrena
  • Hermesetas online
  • Diabetes online
  • Delhaize recepten
  • Receptweb
  • Keuken Recepten Koken
  • Lifescan
    Diabetes snoephoekje
    Niet alleen voor diabetes ook voor liners en anderen...
    09-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenbrood

    Met dank aan: Receptweb

     

    Ingrediënten:

    800 g volkoren meel

    200 g tarwebloem

    1/2 kl zout

    20 g gist

    6 dl. water
    2 eetl olie

    bereiding:

    Verwarm de oven voor op 190°C.

    Maak een gistdeeg zoals beschreven in gistdeeg.

    Laat het afgedekt rijzen tot het zich in volume verdubbeld heeft.

    Sla het deeg neer en maak er een rechthoek van 35 cm breed van.

    Rol het deeg op en leg het in een goed ingevet broodblik, laat 30 min afgedekt rijzen. Knip in de lengte het deeg met een schaar in en bak het brood in ongeveer 50 min in een oven van 190°C gaar.

    Zet tevens een vuurvast kommetje met water in de oven.

    Strijk het brood meteen als het uit de oven komt ruim af met een kwast met water.

     

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boterdeeg

    Met dank aan: Receptweb

     

    Ingrediënten:

    300 g bloem

    180 boter

    5 g vervangsuiker

    zout

    3 eetl melk

    bereiding:

    Zeef de bloem en leg ze in een bergje op tafel.

    Maak in het midden een kuiltje. Roer de boter zacht en leg deze hierin.

    Voeg een mespunt zout toe.

    Kneed er snel, onder toevoeging van de koude melk, een deeg van.

    Zodra je een samenhangend geheel heeft stop je met mengen en rol het deeg in een stuk plastic folie.

    Laat het deeg een uur in de koelkast rusten.

    Rol het voor het gebruik met de deegroller uit tot de gewenste dikte.

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brioche

    Met dank aan: Receptweb

     

    Ingrediënten:

    300 g bloem

    1/2 eetl zout

    1 eetl suiker

    25 g gist

    1 dl. lauwe melk

    1 kl suiker

    2 losgeslagen eieren

    75 g zachte boter

    bereiding:

    Oven voorverwarmen op 200°C.

    Maak van alle ingrediënten een deeg als bij gistdeeg en sla hiermee op de werkbank tot het soepel en elastisch is.

    Laat het afgedekt 1 tot 1.5 uur rijzen.

    Beboter een springvorm van 22 cm diameter.

    'Breek' het deeg en sla het nog enkele malen op tafel.

    Neem een stukje van het deeg en vorm dit tot een dikke bitterbal.

    Bol de rest van het deeg op en leg het in de beboterde vorm.
    Plaats hier bovenop het kleine balletje en laat het geheel afgedekt 1 uur rijzen.

    Bak de brioche in 35 min gaar in een oven van 210°C.

    Serveer de brioche warm of koud.

    Er zijn ook kleine brioches die in speciale brioche - vormen worden gebakken. 

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Conde's

    Met dank aan: Receptweb

     

    Ingrediënten:

    100 g bladerdeeg

    25 g gehakte amandelen

    1/2 eiwit

    10 g vervang strooisuiker 

    bereiding:

    Rol het deeg 10 cm breed en 4 mm dik uit.

    De poedersuiker met het losgeslagen eiwit vermengen en roer hier de gehakte
    gebruneerde amandelen door.

    Strijk dit meteen op het deeg.

    Snij het deeg recht af en bestrooi met poedersuiker.

    Snij er nu stukken van 3 cm breed en leg ze op een natgemaakte bakplaat en bak
    ze in ongeveer 20 min onder in de oven van 180°C af zonder dat de suiker verkleurt.

     

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croissants

    Met dank aan: receptweb

     

    Ingrediënten:

    500 g bloem

    10 g zout

    30 g gist

    225 g koude harde margarine

    1 eidooier

    bereiding:

    Maak van de ingrediënten zonder de boter een deeg als bij gistdeeg en sla dit op de werkbank tot het taai en elastisch is.

    Dek het af en laat het op een lauwwarme plaats 1 tot 1.5 uur rijzen.

    Rol het deeg uit tot een dunne lap.

    Verdeel 1/3 van de margarine in blokjes en verdeel dit over de helft van het deeg.

    Sla het deeg dicht en druk het iets aan.

    Rol het naar de gesloten kant toe zo dun mogelijk uit.

    Vouw het deeg in drieën, draai het een kwartslag en vouw het nogmaals dubbel.

    Laat het deeg 30 min rusten in de koelkast en rol het daarna zo dun mogelijk uit. Verdeel de helft van de resterende margarine in blokjes en vouw en rol het deeg als voorheen.

    Laat het een 1/2 uur in de koelkast rusten.

    Herhaal het hele procédé.

    Rol nu het gekoelde deeg uit tot een dunne rechthoekige lap en verdeel deze in stukken van 20 x 20 cm.
    Rol elk stukje diagonaal op en leg ze op een beboterde bakplaat.

    Laat ze op de afgedekte bakplaat 30 min rijzen.

    Bestrijk de croissants met losgeroerd eigeel en plaats ze in een oven van 240°C en bak ze hierin in 20 min gaar en goudbruin.

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenvoudig Gistdeeg

    Met dank aan: Receptweb

     

    Ingrediënten:

    250 g bloem

    20 g boter

    1 mespunt zout

    1.2 dl melk

    ½ tot 1 kl vervangsuiker

    15 g gist

    bereiding:

    Zeef de bloem en leg ze in een bergje op de werkbank.

    Maak er in het midden een kuiltje in.
    Verwarm de melk tot lauwwarm en week de gist in een gedeelte hiervan.

    Voeg dit bij de bloem evenals de boter en suiker en de rest van de melk.

    Kneed er een deeg van. Geef er het zout bij en kneed dit er nog door.

    Kneed het deeg goed tot het volkomen glad is.

    Laat het dan afgedekt een half uur rijzen.

    Kneed het opnieuw en rol het deeg uit zodat het in de vlaaivorm past.

    Bestrijk een vlaaivorm met boter, leg er het deeg in en prik de bodem op veel plaatsen in.

    Rol met de deegroller het deeg weg dat over de rand van de vorm hangt.

    Laat het nu weer in de vorm een 30 min rijzen.

    Het is nu gereed om gevuld en gebakken te worden. 

     

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hazelnootkoekjes

    Met dank aan: Receptweb

     

    Ingrediënten:

    75 g gepelde hazelnoten

    100 g boter

    ½ kl vervang strooisuiker

    1.5 eetl honing

    100 g bloem

    bereiding:

    Oven voorverwarmen op 180°C.

    Verwijder de velletjes van de hazelnoten en snij ze met een mes niet al te fijn. Vermeng boter, suiker en honing tot een homogene massa.

    Voeg hieraan de gezeefde bloem toe en als laatste de hazelnoten.

    Vorm nu met de handen koekjes en leg ze op een besmeerde bakplaat.

    Bak ze af in een oven van 180°C.

    Laat ze gedeeltelijk afkoelen en bestrooi ze dan met poedersuiker.
    Heerlijk voor bij de thee of koffie.

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kramiek

    Met dank aan: Receptweb

     

    Ingrediënten:

    350 g bloem

    125 g rozijnen

    1 kl zout

    15 g verse gist

    1.5 dl. lauwe melk
    3 losgeslagen eieren 

    bereiding:

    Was en wel de rozijnen met heet water 30 min. Droog ze met keukenpapier.

    Zeef de bloem en doe er het zout bij.

    Los de gist in 3 eetl melk op en vermeng het met een kleine hoeveelheid bloem.

    Dek het zo af en laat het 15 min gisten.

    Voeg vervolgens eieren, poedersuiker en de resterende melk toe en kneed flink totdat een soepel deeg ontstaat.

    Voeg niet meer melk toe dan wordt opgenomen.

    Bol het deeg op en laat het op een afgedekte plaats 45 min rijzen.

    'Breek' het deeg en kneed nogmaals goed door en vorm er nu een ovale deegbal
    van en leg deze op een beboterde bakplaat.

    Laat ze afgedekt 30 min narijzen.
    Bestrijk het deeg nu voorzichtig met eistrijksel en zet het deeg net onder het midden in een oven van 215°C en bak het in 40 min gaar en bruin.

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwarktaart met honing en amandelen

    Met dank aan: Receptweb


    Ingrediënten:

    200 g Bloem

    150 g koude boter

    5 g vervangsuiker

    mespunt zout

    1 eierdooier

    bakpapier

    droge bonen voor het blindbakken

     

    Voor de vulling:

    150 g Gepelde amandelen

    250 g kwark

    4 eetl honing

    2 eieren

    2 eetl citroensap

    1 kl koekkruiden (speculaaskruiden) of kaneel

    poedersuiker en kaneel om te bestrooien.

     

    Bereiding:

    Oven voorverwarmen op 180°C.

    Doe de bloem met de in blokjes gesneden boter in een kom.

    Voeg de suiker en het zout toe en wrijf met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Voeg de eierdooier en een paar lepels koud water toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg niet meer water toe dan nodig is.

    Maak er een afgeplatte bal van en laat die verpakt in plasticfolie een uur in de koelkast rusten. Rooster de amandelen voor de vulling in een licht ingevette koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat op een bord afkoelen en hak ze niet te fijn. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een ronde lap van 30 cm en bekleed daarmee de ingevette vorm.

    (voor een vorm met een doorsnede van 24 cm)

    Prik de deegvorm met een vork in, bekleed met een velletje bakpapieren verzwaar met de gedroogde bonen om te voorkomen dat de deegbodem gaat rijzen.

    Zet de vorm15 min in de oven en verwijder het papier en de bonen (de bonen kunnen voor hetzelfde doel worden hergebruikt).

    Klop intussen in een kom kwark, honing, eieren, citroensap, kruiden en amandelen door elkaar. Schep het mengsel in de voorgebakken taartbodem en schuif de taart nog 30 min in de oven tot de vulling is gestold.

    Bestrooi voor het serveren met poedersuiker en kaneel.

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linzendeeg

    Met dank aan: receptweb

     

    Ingrediënten:

    300 g patentbloem

    75 g water

    5 g vervangsuiker

    120 g boter

    6 g  bakpoeder

    1 ei

    citroen - essence

    bereiding:

    Meng de boter, citroen - essence en suiker totdat de suiker is opgelost.

    Roer er nu het ei en het water onder totdat het helemaal is opgenomen.

    Voeg bakpoeder bij de gezeefde bloem en roer dit onder het botermengsel.

    Maak er een bal van en bewaar in de koelkast.

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oublies

    Met dank aan: receptweb

     

    Ingrediënten:

    150 g boter

    3 eiwitten

    175 g bloem

    bereiding:

    Roer de boter romig, voeg de poedersuiker toe en roer tot ook deze helemaal is opgenomen.
    Klop het eiwit zo stijf mogelijk en vermeng dit in een paar slagen met de boter.

    Voeg er nu zo snel mogelijk de gezeefde bloem bij.

    Maak van te voren een mal van slap karton van 9 x 11 cm waarin in het midden een gat is geknipt van 6 x 8 cm.

    Leg dit nu op een beboterde bakplaat en strijk nu met een krabbertje een zo dun mogelijk laagje deeg door de mal op de bakplaat.

    Leg de mal nu naast het gevormde koekje en strijk weer deeg op de mal.

    Ga zo door tot de bakplaat vol ligt met koekjes.

    Bak ze zo vlug mogelijk lichtbruin in een oven van 200°C.

    Rol ze met een mes op en neem ze van de bakplaat en laat ze bekoelen.

    Indien er nog meer koekjes gemaakt worden, de bakplaat goed laten afkoelen

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roomhorens

    Met dank aan: receptweb

     

    Ingrediënten:

    200 g bladerdeeg

    0.5 L banketbakkersroom voor diabetes

    vervang - strooi suiker

    ei strijksel 

    bereiding:

    Rol het bladerdeeg dun en rechthoekig uit en snij hiervan repen van 3 cm breed. Maak de repen nat en draai ze te beginnen aan de punt op de ijzeren vormen voor horentjes.

    Leg ze op een nat gemaakt bakblik en bestrijk ze aan de bovenzijde met ei strijksel gemaakt van eidooiers en iets water.

    Bestrooi ze met fijne suiker en bak ze in een oven van 220°C onder in de oven in 15 min bruin. Laat ze afkoelen en neem de vormen er uit.

    Vul ze met de banketbakkersroom of met geslagen room.

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saucijzenbroodjes

    Met dank aan: receptweb

     

    Ingrediënten:

    200 g rundergehakt

    200 g varkensgehakt

    150 g witbrood

    3 kl zout
    peper

    muskaatnoot

    600 g bladerdeeg 

    bereiding:

    Snij de korsten van het witbrood en week het in iets melk.

    Vermeng het gehakt en de specerijen met het uitgeknepen witbrood en breng het 'hartig' op smaak.

    Rol het bladerdeeg uit in 48 x 60 cm.

    Snij het deeg in repen van 12 cm aan de kant van 48 cm.

    Spuit met een spuitzak zonder spuitmondje het gehakt aan de kant op het deeg. Maak het deeg naast het gehakt nat en rol de pil nu op.

    Leg de pil nu op een natgemaakte bakplaat en strijk ze 2 keer af met eidooiers vermengd met iets water.

    Breng met een plastic krabbertje een ruit motief aan op de bovenzijde.

    Snij nu broodjes van 12 cm breed.

    Laat nog een 1/2 uur rusten en bak dan af in een oven van 220°C.

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soezenbeslag

    Met dank aan: Receptweb

     

    Ingrediënten:

    100 g water

    100 g melk

    100 g boter

    110 g patentbloem

    3 eieren

    bereiding:

    Oven voorverwarmen op 200°C.

    Breng het water met de boter en de melk aan de kook.

    Besmeer intussen de bakplaat met boteren bestuif ze met bloem.

    Zeef de patentbloem en doe het in 1 keer bij het kokende vocht, roer van het vuur af goed door elkaar.

    Zet de pan 30 tellen op een klein vuurtje, dit om het deeg telaten garen.

    Laat het deeg iets bekoelen.

    Voeg nu een ei toe en roer net zolang totdat het in zijn geheel is opgenomen. Herhaal dit totdat alle eieren zijn verwerkt en het deeg goed van dikte is.
    Spuit nu met de spuitzak ongeveer 20 soezen op de bakplaat en bak ze af in een oven van 200°C.
     

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrijkt Gistdeeg

    Met dank aan: receptweb

     

    Ingrediënten:

    250 g bloem

    75 g boter

    1 mespunt zout

    0,5 dl melk

    1 ei

    15 g gist

    5 g vervangsuiker
     

    bereiding:

    Zeef de bloem en leg ze in een bergje op de werkbank.

    Maak er in het midden een kuiltje in.
    Verwarm de melk tot lauwwarm, en week de gist in een gedeelte hiervan.

    Voeg dit bij bloem, boter en suiker, de rest van de melk en het ei.

    Kneed er een deeg van.

    Geef er het zout bij en kneed dit er nog door.

    Kneed het deeg goed tot het volkomen glad is.

    Laat het dan afgedekt een half uur rijzen.

    Kneed het opnieuw en rol het deeg uit zodat het in de vlaaivorm past.
    Bestrijk een vlaaivorm met boter, leg er het deeg in en prik de bodem op veel plaatsen in.

    Rol met een deegroller het deeg weg dat over de rand van de vorm hangt.

    Laat het nu weer in de vorm een half uur rijzen.

    Het is nu gereed om gevuld en gebakken te worden.

     

                                       

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    16-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bodemdeeg:

    Met dank aan:

     

    Ingrediënten: Mimmie

    1 ei

    60 g boter

    100 g bloem

    een snuifje zout

    5 g vervangsuiker

     

    Bereiding:

    Boter, suiker, vanillesuiker en het beetje zout in een kuip leggen en goed mengen.
    Zachtjes aan meng je de bloem en het ei erbij.

    Zodra de laatste ingrediënten in de kuip gegoten zijn. mag de keukenrobot alleen nog draaien totdat al de ingrediënten voldoende zijn verwerkt.
    Het deeg moet nog een beetje aan de handen plakken.

    Dit deeg kun je 1 week bewaren in de koelkast.
    Niet vergeten het deeg af te dekken met huishoudfolie.

     

    16-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brokkeldeeg:

    Met dank aan: Mimmie

     

    Ingrediënten:

    25cl melk

    100g boter

    150g bloem

    een ei

    zout

     

    Bereiding:

    Alle ingrediënten in een kuip leggen en kort mengen tot een niet te taai deeg.
    Dit kun je 2 weken bewaren als het afgedekt is in huishoudfolie.

    16-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeg 2

    Met dank aan: Mimmie

     

    Ingrediënten:

    100 cl water

    100 g boter

    10 g zout

    130 g boter voor het toeren

    270 g bloem

     

    Bereiding:
    Het water, zout, boter en de bloem in een kuip gieten.

    Deze ingrediënten goed mengen met een keukenrobot of met de hand.

    Dit alles goed laten kneden tot een stevig deeg.

    Dit deeg mag je uitrollen tot je een mooie rechthoek verkrijgt.

    Het middenstuk van dit deeg bedek je 1/3 ervan met de boter en je vouwt dit toe. Eerst met de rechterkant en dan de linkerkant.

    Zodanig dat de boter alleen op het onderste gedeelte ligt.

    Je draait het deeg om en rolt dit terug uit in een mooie rechthoek.

    Nu vouw je dit deeg in vieren.

    Deze bewerking voer je nog eenmaal uit.

    Nu kun je dit in de koelkast bewaren gedraaid in plastiekfolie of direct.

    Als je dit deeg gebruikt moet je het wel nog éénmaal in vieren vouwen.

    Nu alleen nog uitrollen en bewerken.

     

    16-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croissants 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen












    Met dank aan: Mimmie

     

    Ingrediënten:

    deeg voor een 12 - tal croissants.

    100 cl water

    10 g zachte boter

    10 g gist

    5 g zout

    120 g boter

    200 g bloem

     

    Bereiding:
    In een kom doet u de gist en het water en je mengt die twee onder elkaar.

    De bloem mag je er nu intussen al aan toevoegen en verder ondermengen.

    Hiervoor gebruik je best uw keukenrobot.

    Als het deeg al wat begint te vermengen voeg je er zout, suiker, boter en eieren erbij.
    Dit laat je dan verder 5min kneden tot een niet te taaie deeg

    Het mag zeker geen beton zijn, het deeg mag nog wat aan de handen plakken.

    Het deeg in de koelkast plaatsen.

    Dit voor een half uurtje het deeg uitrollen en 2/3 van het deeg met de boter bekleden. Het deeg in drieën vouwen.

    Zorg er wel voor dat je eerst het niet met boter bedekte deel invouwt.

    Dit mag je nog tweemaal uitvoeren.

    Nu mag je dit deeg uitrollen en dit op zo'n 3 mm.

    Je neemt een stevig mes en snijd er een reep uit met een breedte van zo'n 10 cm. Hierop dan driehoekjes uithalen met een lengte van 10cm.

    Hierop neem je dan 2 zijkanten vast en rol dit op.

    De twee zijkanten dan naar elkaar brengen en op een beboterde plaat leggen.

    De croissants laten rijzen, hierop mag je een handdoek leggen.

    Eens de croissants voldoende gerezen zijn.

    Mag je deze bestrijken met een opgeklopt ei en afbakken in een verwarmde oven op zo'n 200°C.

    De baktijd mag je rekenen op zo'n 20 mmin.in

    16-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken appel met honingijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Met dank aan:
    Libelle

     

    voor 4 porties

    Bereidingstijd: 35 minuten
    Koeltijd: 2 - 3 uur
    kJ/kcal per portie: 2585/618


    Ingrediënten
    Voor het honingijs:
    375 ml room
    3 eierdooiers
    100 g heldere honing

    Voor de appel:
    4 kleine rode appels
    boter om de vorm in te vetten
    20 g gekonfijte sinaasappelschil
    20 g gekonfijte gember
    1 el gehakte hazelnoot
    2 el heldere honing
    1 mespuntjes gemalen kaneel
    2 kl boter
    2 eiwitten
    1 el poedersuiker  

     

    Bereiding

     

    Voor het honingijs de room even koken.

    Eierdooiers door de honing roeren en voeg al roerend de slagroom langzaam toe. Verwarm dit au bain marie en blijf net zolang roeren totdat de massa dik geworden is. Crème in de ijsmachine of in de diepvries ongeveer 2 uur laten invriezen, tussendoor meerdere malen roeren. De oven voorverwarmen op 180°C.

    Appels wassen en klokhuis verwijderen en in een ingevette ovenschaal zetten.
    Voor de vulling de sinaasappel, gember en hazelnoot fijn hakken.

    Dit vervolgens met de honing en kaneel mengen en hiermee de appel opvullen. Klontjes boter bij de appel neerleggen en bak 25 min in de oven.

    Klop het eiwit stijf en voeg geleidelijk aan de poedersuiker toe.

    Hierna kunt u de appel met het schuim garneren en 2 min grillen.

    De met sneeuw bedekte gebakken appel met honingijs serveren.

    Naar wens garneren met appelschijfjes, sinaasappelschil en noten.

    Tip: gebruik alleen verse eieren (niet ouder dan 5 dagen).

     

    Oventemperatuur

    Elektrische oven: 180 °C
    Heteluchtoven: 240 °C
    Gasoven: stand 3

    16-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)


    Foto

    Archief per week
  • 19/01-25/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • antwoord aan Mr. Geysen
  • dank aan de redactie

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto



    Mijn favorieten
  • Eucalypta.nl
  • Jeannette’s Stek
  • Vlaamse Diabetes Vereniging
  • Voedingscentrum
  • De Bron
  • Rademaker
  • Diabetes en lotgenoten
  • Dieet Boogolinks
  • Broodenbanket

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs