Foto
Over mijzelf
Ik ben Colin Sonia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Sonneke.
Ik ben een vrouw en woon in Gooreind / Wuustwezel (Belgie) en mijn beroep is even niks.
Ik ben geboren op 01/04/1954 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken, PC, knutselen, natuur, schilderen, mensen.
Alle zoete gerechten,zonder toevoeging van natuurlijke suikers bijeen gevoegd. Overzichtelijk en gemakkelijk terug te v
Inhoud blog
  • Flensjes
  • Apfelstrudel
  • Eclairs of soezen.
  • Rijstepap
  • Botertruffels
  • Toscataart uit Zweden
  • Fragipanne taart‏
  • Rabarbermoes met koekjes
  • Bananen milkchake
  • Zucchero milkchake
  • Eigen tiramisu
  • Biscuit koekjes
  • Chokolade Kerstkransjes
  • Sinaas milkchake
  • Bavarois met Mango
  • Bavarois met Bosbessen
  • Gegrilde nectarines, mascarpone met Ameretto en vanille
  • Taart met verse kaas en honing (tiro pita me meli)
  • Appel tartelettes
  • Valentijns toetje
  • Roomkaaspuddingkjes
  • Gevulde méringue
  • Bosvruchtentaart
  • Chokolade Taartbodem
  • Kaasdessertje
  • Aangepaste Gentse mastellen
  • Kaastaart
  • Appelbollen in zoet deeg
  • Zacht zoete deeg voor gebak.
  • Kerststol
  • Mascarpone taartjes
  • Bodemdeeg
  • Riz Condé
  • Vanillepudding
  • Wit brood
  • Soezenbeslag 2
  • Rozijnenbrood
  • Melkbrood
  • Hemelse Sneeuwvlokjes
  • Grof brood
  • Gebakken appel met honingijs
  • Croissants 2
  • Bladerdeeg 2
  • Brokkeldeeg:
  • Bodemdeeg:
  • Verrijkt Gistdeeg
  • Soezenbeslag
  • Saucijzenbroodjes
  • Roomhorens
  • Oublies
  • Linzendeeg
  • Kwarktaart met honing en amandelen
  • Kramiek
  • Hazelnootkoekjes
  • Eenvoudig Gistdeeg
  • Croissants
  • Conde's
  • Brioche
  • Boterdeeg
  • Boerenbrood
  • Bladerdeeg
  • Aardbeien-schuimtaart
  • Bladerdeeg met aardbeien
  • Berlinerbollen
  • Banketbakkersroom
  • Appelflappen
  • Amandelcrème - crème d'amandes
  • Chocoladedrank
  • Aardbeien - yoghurtijs
  • Bladerdeegbakje met aardbeienmousse
  • Gevulde speculaas met amandelspijs
  • Cake
  • Rijstbavarois met zuidvruchten
  • Rode wijnperen
  • Vruchtensalade met citroenkwark
  • Vruchtentaart
  • Crepes suzettes
  • Notenbrood
  • Viervruchten jam
  • Speculaas
  • Geurige vanillekoffie
  • Wafels
  • Rijst met kokosmelk
  • Flangebakjes met peer
  • Chocoladetaart
  • Aardbeien konfituur
  • Pannenkoeken
  • Iles flottantes met kastanjes
  • Chocoladebrownies
  • Chocolademilkshake
  • Welkom in dit snoephoekje
    Zoeken in blog

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Diabetes Startpagina
  • Canderel:
  • Natrena
  • Hermesetas online
  • Diabetes online
  • Delhaize recepten
  • Receptweb
  • Keuken Recepten Koken
  • Lifescan
    Diabetes snoephoekje
    Niet alleen voor diabetes ook voor liners en anderen...
    01-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom in dit snoephoekje
    Dit is niet alleen voor diabetes,
    maar ook voor alle mensen die willen smullen zonder toevoeging van suikers. 
    Meer uitleg over diabetes kan je terug vinden op "Mijn favorieten" aan de zijkanten.
    Maar alle zoetigheden staan middenin weergegeven, zodat je niet hoeft te zoeken. 
    Ik kreeg via e- mail nog wat diabetes recepten opgestuurd door vrienden.
    Bedankt daarvoor, ik heb ze ineens hierbij gezet.
    Er staan nu 90 zoetigheden op,

    Dus nog veel snoepplezier en smullen maar!

    Sonneke

    01-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (54 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademilkshake

    Met dank aan : Canderel

    Voor 4 personen

    Ingredienten:
    2 kopjes Bevroren vanilleyoghurt
    1 kopje melk
    1/4 kopje Chocopoeder zonder suiker

    Bereiding:
    Meng yoghurt, melk en chocoladepoeder in een blender.
    Mix gedurende 30 seconden.
    Verdeel over 4 glazen en dien onmiddellijk op.

    Variaties:
    1 1/2 zetmeel
    1 vet

    Voedingswaarde per portie:
    Koolhydraten (g) 21
    Eiwitten (g) 5
    Vet (g) 4
    Calorieën 143

    01-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (16 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebrownies

    Met dank aan: lifescaneurope

    Voor: 16 personen

    Ingrediënten:
    12 pakjes zoetstof
    2/3 kopje bloem
    1/3 kopje ongezoet cacaopoeder
    ¼ kl zout
    1/3 kopje zachte “dieet” margarine
    2 eieren
    1 kl vanillepoeder
    ½ kopje ongezoet appelsap
    55 g gehakte walnoten

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 175 °C.
    Bestrijk een vierkante bakvorm (20 cm) met plantaardige olie en zet die opzij.
    Roer in een middelgrote kom bloem, zoetstof, cacao, bakpoeder en zout onder elkaar met een houten lepel. Voeg er vervolgens de walnoten bij en zet dit deeg opzij.

    Met een elektrische mixer margarine, eieren en vanille gedurende 1 minuut kloppen. Voeg het appelsap toe en klop opnieuw tot alles vermengd is.
    Voeg het bloemmengsel bij het eimengsel en mix rustig tot alles goed vochtig is.
    Giet het beslag in de bestreken bakvorm en laat gedurende 15 min bakken op 75 °C.
    Neem de vorm uit de oven en steek met een tandenstoker in het midden van de cake, als de tandenstoker er proper uitkomt, is de brownie klaar!
    In 16 stukken snijden alvorens te serveren.

    Variaties:
    1/2 zetmeel
    1 vet

    Voedingswaarde per portie:
    Koolhydraten 8 g
    Eiwitten 2 g
    Vet 5 g
    Calorieën 80

    01-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iles flottantes met kastanjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Met dank aan:
    Canderel

    Voor:
    4 personen

    Bereiding :

    Baktijd : 20 minutes

    Ingrediënten
    4 eieren
    7 eetl Canderel
    ½ liter melk
    1 vanillestokje
    150 g kastanjepuree
    4 hele kastanjes uit blik
    1 kl citroensap
    1 snufje zout.
    3/4 L melk

    Bereiding :
    Maak de Engelse room klaar:
    Kook ¾ l melk met het vanillestokje.
    Meng de eierdooiers met een soeplepel water.
    Giet de warme melk op de eierdooiers en meng krachtig.
    Laat de bereiding opnieuw koken op een zacht vuur
    Blijf roeren totdat u een dikke saus krijgt.
    Voeg de kastanjepuree, 4 eetl Canderel en het citroensap toe.
    Meng goed en bewaar koel.
    Klop de eiwitten stijf met een snufje zout, voeg op het einde 2 eetl Canderel toe.
    Verwarm de ¾ l kookmelk (totdat het lichtjes begint te razen) en maak quenelles van het eiwit met een grote lepel.
    Pocheer de quenelles 1 minuut aan elke kant.
    Laat ze in de koelkast rusten op perkament of bakpapier.
    Verbrokkel de hele kastanjes en meng ze met 1 eetl Canderel.
    Giet de koude room in bekertjes en voeg de met stukjes kastanje bestrooide quenelles toe.
    Koel serveren.

    Caloriën:
    223 kcal per persoon
    29g koolhydraten
    Caloriebeperking : 33 %

    01-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (12 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannenkoeken

    Met dank aan: Canderel

    Voor
    :
    20 pannenkoeken

    Bereiding : 30 minuten + 2 uur rusten en bakken

    Baktijd : 3 minuten

    Ingrediënten
    250 g bloem
    2 eetl Canderel
    2 eetl gesmolten boter
    50 cl melk
    3 eieren
    een snufje zout.

    Bereiding
    Meng de bloem met het Canderel en het snufje zout.
    Voeg de gesmolten boter toe en de melk toe.
    Het deeg moet glad en zonder klonters zijn.
    Voeg tot slot de 3 geklopte eieren toe aan het deeg.
    Laat het deeg 2 uur rusten en bak de pannenkoeken.

    Net dat ietsje meer voor de lekkerbekken:
    aarzel niet om Canderel op uw pannenkoeken te strooien, zo kunt u genieten van een zoete zaligheid zonder schuldgevoel...!

    01-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien konfituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen














    Met dank aan:
    Canderel

    Ingrediënten

    1 kg aardbeien, gewassen, de steel verwijderd en in stukjes gesneden

    50 g Canderel

    1 zakje Pec Plus.

     

    Bereiding

    Meng de aardbeien en de inhoud van het Pec Plus zakje.
    Laat dit mengsel op een zacht vuurtje koken, meng langzaam het geheel.
    Verhoog geleidelijk de kooktemperatuur tot aan het kookpunt.
    Na 1 minuut koken, verwijder van het vuur en voeg Canderel toe.
    Giet de konfituur in potjes.
    Kan tot 6 maanden koel bewaard worden.

     

    01-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladetaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Met dank aan: Canderel

    Voor
    6 personen

    Bereiding : 20 minuten

    Baktijd : 25 minuten

    Ingrediënten
    200 g dessertchocolade
    150 g boter
    5 eieren
    50 g bloem
    125 g Crystal.

    Bereiding
    Verwarm de oven voor op 150°C.
    Laat de chocolade smelten (in bain-marie of in de microgolfoven).
    Laat de boter smelten. Breek de eieren, en scheid eiwit en eierdooiers.
    Giet de gesmolten chocolade, de gesmolten boter en de 5 eierdooiers in een grote kom.
    Meng alles goed door elkaar, en voeg dan de bloem en de Crystal toe.
    Klop de eiwitten tot sneeuw (doe er een snuifje zout bij). Meng ze voorzichtig door het mengsel.
    Boter een bakvorm in en giet het mengsel erin.
    Laat 25 min bakken op 150°C.

    01-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flangebakjes met peer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Met dank aan:
    Canderel

    Voor 8 gebakjes

    Bereiding : 30 minuten

    Baktijd : 40 minuten

    Ingrediënten
    5 dl magere melk
    10 g Canderel poeder
    3 eierdooiers
    150 g zelfrijzende bloem
    3 eiwitten stukjes peer.

    Bereiding
    Meng de melk met Canderel poeder en eierdooiers.
    Spatel er de zelfrijzende bloem onder.
    Laat het kooknat tot de helft inkoken en giet het op de peren.
    Sla de eiwitten half stijf en spatel ze voorzichtig onder het beslag.
    Verdeel de stukjes peer over vuurvaste potjes en bedek voor driekwart met het beslag.
    35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
    Deze gebakjes kunnen koud als warm gegeten worden.

    01-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijst met kokosmelk

    Met dank aan: Candrel

    Voor 4 personen

    Bereiding : 40 minuten

    Baktijd : 30 minuten

    Ingrediënten
    110 g ronde rijst
    4 eetl Canderel
    40 cl ongezoete kokosmelk
    40 cl magere melk
    1 vanillestokje
    2 kl citroensap
    4 brickblaadjes
    10 g gesmolten boter
    125 g frambozen
    Enkele frambozen voor de versiering.

    Bereiding
    Oven voorverwarmen op 200°C.
    Doe de frambozen in een schaal met 1 kl citroensap.
    Laat de bereiding 20 min au bain - marie tot moes koken.
    Haal van het vuur, voeg 3 eetl Canderel toe. Laat afkoelen.
    Spoel de rijst en laat uitlekken.
    Doe de rijst in een pan met een mengeling van magere melk en kokosmelk.
    Voeg er het opengesneden vanillestokje aan toe en laat koken op een zacht vuurtje.
    Roer regelmatig totdat de rijst de vloeistof volledig geabsorbeerd heeft.
    Voeg melk toe als u zachtere rijst wil.
    Bestrooi na het koken met 1 eetl Canderel en giet er het resterende citroensap bij. Laat lauw worden.
    Steek met een uitsteker 8 rondjes uit de brickblaadjes.
    De rondjes moeten breder zijn dan uw vormpjes met antiaanbaklaag (u kan een dessertbord gebruiken dat u omgedraaid op het brickblaadje zet, volg met uw mes de omtrek van het bord, zo krijgt u perfecte rondjes).
    Smeer de vormpjes en de rondjes in brickdeeg in met 10 g gesmolten boter.
    Leg de rondjes 2 per 2 op elkaar en leg ze in elk vormpje.
    De brickblaadjes moeten goed de vorm van de vormpjes aannemen om bekertjes te krijgen.
    Laat de bekertjes 8 min bakken in een warme oven (210°C ).
    Ze moeten een goudgele kleur hebben.
    Vul de bekertjes met rijst met kokosmelk en voeg er enkele lepels frambozenmoes aan toe.
    Versier met enkele frambozen

    Caloriën:
    209 kcal per persoon - 42g koolhydraten
    Caloriebeperking : 22 %

    01-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    02-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen














    Met dank aan
    : Canderel

    Voor 8 personen

    Bereiding : 35 minuten

    Baktijd : 40 minuten

    Ingrediënten
    125 g bloem
    125 g gesmolten boter
    100 g vloeibare room
    4 eieren
    een snuifje zout
    25 g Crystal suiker

    Bereiding
    Meng alle ingrediënten, en laat daarna gedurende ongeveer 2 uur in de koelkast rusten.
    Verwarm het wafelijzer voor (smeer de platen in met vetstof als ze geen anti -aanbaklaag hebben). Bak de wafels zoals aangegeven in de handleiding van het wafelijzer.
    Dien warm op.

    02-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geurige vanillekoffie

    Met dank aan: Natrena

    Ingrediënten:
    vanillestokje van 4 cm
    4 kruidnagels
    1/2 l sterke koffie
    Natrena zoetjes
    1 dl slankroom
    1 el Natrena Kristalpoeder
    kaneelpoeder

    Bereiding:
    Snij het vanillestokje in de lengterichting open.
    Leg het met de kruidnagels onderin de koffiepot.
    Zet de koffie op de gebruikelijke manier maar gebruik 1 1/2 keer zoveel koffie.
    Houd de koffie warm en laat deze 10 min staan.
    Klop intussen de slankroom met de Natrena Kristalpoeder stijf.
    Vul hittebestendige glazen met de gezeefde hete koffie.
    Voeg Natrena zoetjes naar smaak toe en roer even.
    Schep op ieder glas koffie een toef room.
    Bestrooi deze met kaneelpoeder.

    Variatie tips:
    Voeg een scheutje kruidenbitter bij de koffie.
    Zet eens een kaneelstokje in de koffie om te roeren.

    Voedingswaarde per persoon:
    Kilojoule: 261 kJ
    Kcal: 36 kcal
    Eiwit: -
    Vet: 6 g
    Verzadigd vet: 3 g
    Koolhydraten: 4 g

    02-11-2008 om 13:43 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculaas

    Met dank aan: Natrena

    Ingrediënten:
    250 zelfrijzend bakmeel
    2 eetl speculaaskruiden
    175 g boter of margarine
    1 ei
    1 eetl honing
    12 ml Natrena Chef
    1 eetl bloem
    50 g blanke amandelen

    Bereiding:
    Voeg de speculaaskruiden bij het zelfrijzend bakmeel.
    Snij de boter met twee messen door het bakmeel tot kleine blokjes.
    Klop het ei los en meng de helft ervan met de honing en de Natrena Chef door het bakmeel.
    Kneed alles met een koele hand tot een samenhangend en soepel deeg.
    Verpak het deeg in folie en leg het 30 min in de koelkast.
    Vet de bakplaat in. Verwarm de oven op 160°C.
    Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak ui tot een lap van 1 cm dik en leg deze op de bakplaat.
    Druk de amandelen erin en bestrijk de deeglap met de rest van het ei.
    Bak de speculaas in het midden van de oven in 35 min gaar.
    Haal de speculaas uit de oven en laat deze afkoelen op de bakplaat.
    Breek de speculaas in stukken als deze afgekoeld en stevig is.

    Variatie tips:

    Pepernoten
    Vorm knikkers van het deeg en leg ze met een afstand van 2 cm op de bakplaat. Druk ze met de duim iets platter. Bak ze in 15 min gaar.

    Speculaasjes
    Gebruik hiervoor een speculaasvorm en bestuif deze met bloem.
    Druk een stuk deeg stevig in de vorm en snijd het overtollige deeg zo dicht mogelijk langs de vorm weg.
    Klop de speculaas voorzichtig uit de vorm en leg ze met de gladde kant naar onderen op de ingevette bakplaat. Bak de speculaasjes in 20 min gaar.
    Laat ze afkoelen en steek ze dan pas van de bakplaat.

    Speculaaskruiden zelf maken
    Meng 3 eetl kaneel, 1/2 kl nootmuskaat, 1/4 kl gemalen foelie, 1/2kll gemalen piment, 1/4 kl gemalen koriander (ketoembar), 1/2 kl gemberpoeder en 1/2 kl kruidnagelpoeder. Bewaar het kruidenmengsel in een goed afgesloten potje.

    Bijzonderheden
    Speculaas met suikervervanger is brosser dan speculaas met suiker bereid.
    Bak de speculaas minimaal één dag voor gebruik.

    Voedingswaarde per persoon:
    Kilojoule: 1352 kJ
    Kcal: 325 kcal
    Kcal: 6 g
    Vet: 22 g
    Verzadigd vet 12 g
    Koolhydraten: 25 g

    02-11-2008 om 13:47 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viervruchten jam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Met dank aan:
    Natrena

    Ingrediënten:
    250 g aardbeien
    250 g aalbessen
    250 g frambozen
    250 g kersen
    15 ml Natrena Chef

    Bereiding:
    Verwijder de kroontjes van de aardbeien, ris de bessen en ontpit de kersen.
    Was de vruchten zorgvuldig. Volg de algemene jamregels bij de jambereiding.
    Meng de geleer - hulp met de Natrena Chef en voeg dit mengsel toe aan de vruchtenmoes.
    Kook de massa, al roerend, gedurende 1 minuut goed door.
    1 Kg vruchten is meestal voldoende voor drie potten jam.

    Variatie tips:
    Door zomerfruit in te vriezen kunt u het hele jaar door jam maken.
    Bewaar de vruchten onbewerkt in de diepvries om sapverlies te voorkomen.
    Bevroren bessen zijn gemakkelijker te rissen dan verse.
    In de diepvries verliest fruit pectine.
    Neem daarom bij de jambereiding van diepvriesvruchten 10% fruit extra dus 100 g/1 kg

    Voedingswaarde per persoon:
    Kilojoule: 465 kj
    Kcal: 109 kcal
    Eiwit: 2 g
    Koolhydraten: 25 g

    02-11-2008 om 13:47 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Notenbrood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Met dank aan:
    Natrena

    Ingrediënten:
    1 pak bruinbroodmix
    3 dl handwarm water
    25 g boter
    2 eetl vruchtenmuesli
    5 ml Natrena Chef
    150 g gemengde ongezouten noten
    1/2 kl kaneel
    75 g rozijnen

    Bereiding:
    Bereid de broodmix volgens de gebruiksaanwijzing.
    Laat de deegbol, afgedekt met plasticfolie of een vochtige doek, 15 min rijzen op een warme plaats. Week de vruchtenmuesli in 2 eetl warm water en Natrena Chef. Hak de noten grof.Kneed de muesli, met de noten, de kaneel en de rozijnen gelijkmatig door het deeg.
    Vorm 3 lange repen van het deeg en vlecht de repen tot een langwerpig brood.
    Maak er een krans van door de uiteinden naar elkaar toe te buigen.
    Druk ze vast, eventueel met een beetje water. Verwarm de oven voor op 200°C.
    Laat het brood afgedekt narijzen op een ingevette bakplaat. Bak het daarna in 25 min gaar in de oven.

    Variatie tips:
    Voeg 1 kl koekkruiden en 2 eetl notenolie aan het deeg toe.
    Strooi vóór het bakken sesamzaad of tarwevlokken over het brood.

    Voedingswaarde per persoon:
    Kilojoule: 1694 kJ
    Kcal: 404 kcal
    Eiwit: 14 g
    Vet: 6 g
    Verzadigd vet: 3 g
    Koolhydraten: 56 g

    02-11-2008 om 13:48 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crepes suzettes

    Met dank aan: Natrena

    voor 4 personen

    Ingrediënten:
    3 sinaasappels
    4 el sinaasappellikeur
    75 g bloem
    1 ei
    snuifje zout
    2,5 dl halfvolle melk
    75 g boter
    5 ml Natrena Chef

    Bereiding:
    Snijd van 1 afgespoelde sinaasappel 12 smalle reepjes van de schil.
    Kook de reepjes 1 minuut in een beetje water.
    Schil de rest van de sinaasappel dik en snij de partjes tussen de vliezen uit.
    Doe dat ook met de tweede sinaasappel. Verdeel de partjes in stukjes en meng ze met 2 eetl likeur. Rasp de helft van de schil van de andere afgespoelde sinaasappel.
    Pers dan de hele sinaasappel. Roer van bloem, ei, zout en melk een glad beslag. Bak 8 flensjes in 2/3 van de boter. Smelt 25 g boter.
    Voeg Natrena Chef, sinaasappelrasp, sap en 2 eetl likeur toe en laat dit zachtjes 2 min koken. Verdeel de stukjes sinaasappel over de flensjes.
    Vouw ze in vieren. Leg ze op de borden.
    Schenk de saus erover en garneer met reepjes sinaasappelschil.

    Variatie tips:
    Flensjestaart: stapel de flensjes met ertussen partjes sinaasappel of mandarijn en giet de saus eroverheen. Combineer sinaasappel met ananas.

    Voedingswaarde per persoon:
    Kilojoule: 974 kJ
    Kcal: 235 kcal
    Eiwit: 4 g
    Vet: 18 g
    Verzadigd vet:10 g
    Koolhydraten: 11 g

    02-11-2008 om 13:48 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vruchtentaart

    Met dank aan: Natrena

    Ingrediënten:
    4 eieren
    10 ml Natrena Chef
    snufje zout
    1/2 tl fijngeraspte citroenschil
    60 g bloem
    40 g maïzena
    boter om in te vetten
    bakpapier

    banketbakkersroom:
    1 vanillestokje ca. 8 cm.
    1/2 l halfvolle melk
    3 eidooiers
    1 ei
    10 ml Natrena Chef
    60 g patentbloem
    2,5 dl slankroom
    2 ml Natrena Chef

    Diverse soorten vruchten: peren, ananas, kersen, mandarijnen, aardbeien, perziken, bananen, bosbessen, bramen, aalbessen.

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 160° C. Splits de eieren.
    Klop in een vetvrije kom met een schone garde 4 eiwitten, citroensap, 5 ml Natrena Chef en een snufje zout heel stijf.
    Spatel de eiwitten voorzichtig door de losgeklopte dooiermassa.
    Zeef de bloem en de maïzena erboven en schep alles luchtig door elkaar.
    Vet de vorm in en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
    Doe het beslag in de vorm en strijk het glad.
    Bak het biscuitgebak in het midden van de oven 40 min .
    Breng voor de banketbakkersroom het opengesneden vanillestokje met de melk aan de kook.
    Sla de dooiers met het ei en Natrena Chef luchtig en zeef de bloem erdoor.
    Schenk de hete melk al roerend op het dooiermengsel, giet alles terug in de pan en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de vla 3 min doorkoken.
    Doe de vla in een platte schaal en laat ze afkoelen, afgedekt met folie tegen velvorming.
    Verwijder het vanillestokje vlak voor gebruik. Laat het gebak afkoelen.
    Bestrijk de taart met banketbakkersroom en leg de diverse vruchten erop.

    Tip:
    Het is belangrijk de eiwitten en de dooiers lang te kloppen zodat er voldoende volume ontstaat.
    De biscuitbodem zal altijd bij gebruik van een suikervervanger iets lager blijven i.v.m. het gemis van het volume van de suiker.
    De structuur is, zeker als deze gevuld wordt, redelijk sponsachtig.
    Gebruik i.v.m. de hoogte eventueel 1,5 maal de recepthoeveelheden of bak twee bodems en plaats deze op elkaar met banketbakkersroom ertussen.

    Variatie tips:
    De vruchten kunnen gezoet worden door ze te scheppen door het sap van de vruchten dat gemengd is met enkele druppels Natrena Chef.

    Voedingswaarde per persoon:
    Kilojoule:1408 kJ
    Kcal:337 kcal
    Eiwit:14 g
    Vet:19 g
    Verzadigd vet: 9 g
    Koolhydraten:12 g

    02-11-2008 om 13:49 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vruchtensalade met citroenkwark

    Met dank aan: Natrena

    voor 4 personen

    Ingrediënten:
    1 kleine meloen
    1 kleine verse ananas
    200 g aardbeien
    150 g frambozen
    150 g witte druiven zonder pit
    3 eetl Natrena Kristalpoeder
    2 1/2 dl magere kwark
    1 kl citroenrasp
    2 eetl citroensap
    2 ml Natrena Chef
    2 eetl geschaafde amandelen

    Bereiding:
    Halveer de meloen en verwijder de pitten.
    Steek bolletjes uit het vruchtvlees of verdeel het in blokjes.
    Snijd de ananas in plakken. Schil deze en verwijder de harde kernen.
    Verdeel de plakken in stukjes.
    Was de aardbeien en de frambozen en verwijder de kroontjes.
    Voeg de vruchten bij elkaar, bestrooi ze met Natrena Kristalpoeder en schep de massa voorzichtig om. Meng de kwark met citroenrasp, citroensap en Natrena Chef.
    Serveer de kwark bij de vruchtensalade en strooi de geschaafde amandelen erover.

    Variatie tips:
    Vervang kwark door zure room.
    De salade wordt iets pittiger van smaak door er een beetje peper over te strooien.

    Voedingswaarde per persoon:
    Kilojoule: 792 kJ
    Kcal: 180 kcal
    Eiwit: 9 g
    Vet: 3 g
    Koolhydraten: 30 g

    02-11-2008 om 13:49 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode wijnperen

    Met dank aan: Natrena

    voor 4 personen

    Ingrediënten:
    4 middelgrote handperen
    sap van 1 citroen
    3 dl rode wijn
    2 dl sinaasappelsap
    4 ml Natrena Chef
    1 kl kaneel
    4 kruidnagels

    Bereiding:
    Schil de peren en laat het steeltje er zo mogelijk aan.
    Boor met een appelboor vanaf de onderzijde het klokhuis eruit.
    Besprenkel de peren met citroensap.
    Doe de wijn, sinaasappelsap, Natrena Chef, kaneel en kruidnagels in een diepere magnetronschaal. Verwarm het rode wijnmengsel, micro 750 Watt, 3 min afgedekt.
    Zet de peren naast elkaar in de warme saus en plaats de schaal in de micro. Verwarm nu op 350 Watt in micro, 10 min, afgedekt.
    De peren kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.

    Variatie tips:
    Vervang rode wijn door rode bessensap.
    Stoven in de oven duurt circa 40 min op 180° C.

    Voedingswaarde per persoon:
    Kilojoule: 539 kJ
    Kcal: 128 kcal
    Koolhydraten: 19 g

    02-11-2008 om 13:49 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstbavarois met zuidvruchten

    Met dank aan: Natrena

    voor 4 personen

    Ingrediënten:
    2 1/2 dl zoete witte wijn of appelsap
    1/2 kl kaneel
    250 g zuidvruchten
    1/2 eetl aardappelmeel
    120 g dessertrijst
    6 dl halfvolle melk
    1 vanillestokje van 5 cm
    3 eidooiers
    10 ml Natrena Chef
    4 blaadjes gelatine
    3 dl slankroom
    olie om in te vetten
    50 g geschaafde amandelen
    puddingvorm of rijstrand inhoud 1l

    Bereiding:
    Verwarm de witte wijn of het appelsap met de kaneel zodat het net niet kookt.
    Snij de grotere zuidvruchten iets kleiner, verwarm ze 15 min in de wijn of het appelsap.
    Bind het vocht met ½ el aardappelmeel gemengd met 1 el sap.
    Kook de dessertrijst met het vanillestokje in de melk in 12 min gaar.
    Klop de eidooiers los met Natrena Chef en roer deze 3 min door de rijst.
    Week de blaadjes gelatine in ruim koud water.
    Knijp ze uit en los ze op in de hete rijst zonder te koken.
    Laat de rijst afkoelen totdat deze lauw is.
    Klop de slankroom halfstijf en spatel deze door de rijst.
    Vet de vorm licht in en schep de bavarois erin.
    Zet deze min 2 uur in de koelkast om op te stijven.
    Stort de bavarois op een platte schaal en serveer deze met de zuidvruchten of, bij gebruik van een rijstrand, de vruchten in het midden.
    Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin en strooi ze over de pudding.

    Variatie tips:
    Vervang zuidvruchten door frambozen of bessen.
    Voeg tijdens het koken van de dessertrijst een stukje citroenschil of 1 tl citroenrasp toe.

    Voedingswaarde per persoon:
    Kilojoule: 2923 kJ
    Kcal: 697 kcal
    Eiwit:17 g
    Vet: 29 g
    Verzadigd vet: 14 g
    Koolhydraten: 78 g

    02-11-2008 om 13:50 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cake

    Met dank aan: Natrena

    Ingrediënten:
    200 g boter of margarine
    15 ml Natrena Chef
    4 eieren
    snufje zout
    200 g zelfrijzend bakmeel
    1 kl geraspte citroenschil

    Bereiding:
    Vet de cakevorm in en bestuif deze met bloem. Verwarm de oven voor op 160° C. Roer de boter met Natrena Chef zacht. Klop dit tot een romige crème.
    Splits de eieren. Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom met een schone garde stijf.
    Meng de dooiers met de citroenschil door de boter en klop dit tot een luchtige massa. Spatel de eiwitten er voorzichtig door.
    Zeef het bakmeel boven het beslag en schep het er voorzichtig door.
    Vul de cakevorm met het beslag. Bak de cake in ca. 50 min lichtbruin en gaar.

    Variatie tips:
    Voeg 2 kl kaneel aan het beslag toe.
    Maak een gemarmerde cake door aan de helft van het beslag 1 eetl cacaopoeder toe te voegen. Meng 1 eetl rum en 1 kl sinaasappelrasp door het beslag.
    De cake zal bij het gebruik van een suikervervanger iets compacter van structuur blijven.

    Voedingswaarde per persoon:
    Kilojoule: 855 kJ
    Kcal: 206 kcal
    Eiwit: 4 g
    Vet: 16 g
    Verzadigd vet: 9 g
    Koolhydraten: 18 g

    02-11-2008 om 13:50 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde speculaas met amandelspijs

    Met dank aan: Natrena

    Ingrediënten:
    250 g zelfrijzend bakmeel
    2 el speculaaskruiden
    175 g boter of margarine
    1 ei
    1 el honing
    12 ml Natrena Chef
    1 el bloem
    250 g zelfrijzend bakmeel
    2 el speculaaskruiden
    175 g boter of margarine
    1 ei
    1 el honing
    12 ml Natrena Chef
    1 el bloem
    50 g blanke amandelen

    Amandelspijs
    150 g blanke amandelen
    1 eiwit
    12 ml Natrena Chef
    1 el citroensap
    6 druppels amandelessence
    1 el honing
    1 eidooier

    Bereiding
    Maak het deeg volgens het speculaasdeeg recept. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
    Rol het deeg op het papier op de bakplaat uit tot een rechthoekige lap van 1/2 cm dik.
    Snij de deegplak met het bakpapier in twee gelijke helften.
    Verdeel de amandelspijs over één deeghelft. Leg de andere deeghelft met behulp van het bakpapier op de vulling en druk alles voorzichtig aan. Volg verder het speculaasrecept.

    Amandelspijs:
    Maal de amandelen in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
    Meng Natrena Chef door het iets losgeklopte eiwit.
    Voeg het eiwitmengsel met het citroensap, de amandelessence en 1 eetl honing bij de amandelen en roer het geheel goed door.
    Doe de amandelmassa in een koekenpan en laat het op een lage stand, onder regelmatig omscheppen, goed drogen( 10 min). De spijs is goed wanneer deze niet meer plakt.
    Meng er vóór het gebruik 1 losgeklopte eidooier door zodat de spijs soepel te verwerken is.

    Variatie tips:
    Meng 1/2 kl kaneelpoeder door de amandelspijs.
    Vervang zelfrijzend bakmeel door volkorenmeel.

    Voedingswaarde per persoon:
    Kilojoule: 1866 kJ
    Kcal: 449 kcal
    Eiwit: 10 g
    Vet: 31 g
    Verzadigd vet: 13 g
    Koolhydraten: 27 g

    02-11-2008 om 13:51 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeegbakje met aardbeienmousse

    Met de dank aan: Natrena

    voor 4 personen

    Ingrediënten:
    4 plakjes diepvriesbladerdeeg
    boter om in te vetten
    150 g aardbeien
    2 el citroensap
    3 el Natrena Kristalpoeder
    4 blaadjes gelatine
    1 dl yoghurt
    1 eiwit

    Bereiding:
    Laat de bladerdeeglapjes ontdooien.
    Verwarm de oven voor op 200 C.
    Vet de taartvormpjes in en bekleed ze met een bladerdeeglapje.
    Vul ze met de steunvulling en bak de bodempjes in het midden van de oven goudbruin in ca. 15 min. Verwijder na 15 min de steunvulling en laat de deegbakjes afkoelen.
    Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en houd enkele vruchten achter voor garnering.
    Verdeel citroensap en Natrena Kristalpoeder over de aardbeien.
    Pureer ze met de staafmixer of in een keukenmachine.
    Week de gelatine in koud water.
    Los de uitgeknepen gelatine op in 3 eetl heet water.
    Roer dit mengsel door de aardbeienpuree en de yoghurt en zet het in de koelkast. Klop het eiwit stijf en spatel het door de aardbeienmousse.
    Laat de massa verder opstijven in de koelkast.
    Vul een spuitzak met een grove spuitmond met de mousse en vul de deegbakjes ermee.
    Garneer met aardbeien.

    Variatie tips:
    Vervang aardbeien door frambozen of bosbessen.
    Neem in plaats van yoghurt kwark.

    Voedingswaarde per persoon:
    Kilojoule: 1001 kJ
    Kcal: 237 kcal
    Eiwit: 6 g
    Vet: 15 g
    Koolhydraten: 19 g

    02-11-2008 om 13:51 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien - yoghurtijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Met dank aan:
    Natrena

    Ingrediënten:
    2 eetl Natrena Kristalpoeder
    3 dl magere yoghurt
    5 blaadjes gelatine
    3 eetl heet water
    1 eiwit
    munt of citroenmelisse

    Bereiding
    Was de aardbeien, verwijder de kroontjes.
    Bewaar enkele aardbeien als garnering.
    Snijd de aardbeien klein.
    Strooi Natrena Kristalpoeder erover.
    Pureer ze samen met de yoghurt met de staafmixer of in een keukenmachine.
    Week de gelatineblaadjes in koud water.
    Knijp ze uit en los ze al roerend op in 3 eetl heet water.
    Klop de opgeloste gelatine door het yoghurtmengsel.
    Schep de aardbeien yoghurt in een ondiepe schaal en zet deze in de diepvries totdat er aan de randen ijskristallen gevormd zijn.
    Roer het ijs goed door en laat het 1 uur bevriezen. Klop het eiwit stijf.
    Spatel het eiwit voorzichtig door de bevroren aardbeienyoghurt zodat er zoveel mogelijk lucht in blijft.
    Zet het ijs terug in de diepvries en laat het, afgedekt met aluminiumfolie, nog minimaal 1½ uur bevriezen totdat de massa stevig is.
    Schep er bolletjes van en garneer ze met aardbeien en een takje munt of citroenmelisse.

    Variatie tips:
    Vervang aardbeien door frambozen, bessen of meloen.
    Laat diepvriesvruchten niet helemaal ontdooien voordat ze met de yoghurt gepureerd worden.

    Voedingswaarde per persoon:
    Kilojoule: 246 kJ
    Kcal: 57 kcal
    Eiwit: 6 g
    Koolhydraten: 8 g

    02-11-2008 om 13:52 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladedrank

    Met dank aan: recepten.voedingscentrum.nl

    Voor: 2 personen

    Bereidingstijd: 15 minuten

    Nodig:
    11/2 dl chocolademelk
    1 dl sterke koffie
    2 kl. Chocoladepoeder zonder suiker
    1 kl. Koffie – of sinaasappel likeur

    Bereiden:
    Doe alles in een pan en laat al kloppend heet en schuimig worden.
    Schenk de drank in 2 hoge thee glazen.

    Per portie:
    Energie: 110kcal of 460 kJ
    Eiwit: 3 g Vet: 2 g
    Koolhydraten: 18 g

    02-11-2008 om 14:10 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)


    Foto

    Archief per week
  • 19/01-25/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • antwoord aan Mr. Geysen
  • dank aan de redactie

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto



    Mijn favorieten
  • Eucalypta.nl
  • Jeannette’s Stek
  • Vlaamse Diabetes Vereniging
  • Voedingscentrum
  • De Bron
  • Rademaker
  • Diabetes en lotgenoten
  • Dieet Boogolinks
  • Broodenbanket

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs