Ik ben Colin Sonia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Sonneke.
Ik ben een vrouw en woon in Gooreind / Wuustwezel (Belgie) en mijn beroep is even niks.
Ik ben geboren op 01/04/1954 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken, PC, knutselen, natuur, schilderen, mensen.
Alle zoete gerechten,zonder toevoeging van natuurlijke suikers bijeen gevoegd.
Overzichtelijk en gemakkelijk terug te v
Niet alleen voor diabetes ook voor liners en anderen...
24-01-2009
Rijstepap
Ingrediënten
1 l melk 150 g rijst met ronde korl 12 g zoetstof eventueel saffraan
Bereiding:
Breng de melk aan de kook. Voeg de gespoelde rijst erbij en de saffraan. Laat 30 min zachtjes koken, af en toe roeren. Voeg de zoetstof erbij en laat nog even aan de kook komen. Controleer of de rijst zacht is en doe in kommetjes.
TIP: De rijstpap kan ook gemaakt worden zonder zoetstof, geef eventueel zoetstof apart. Bij het koken van de melk kan er eventueel ook vanillepoeder of kaneel worden aan toegevoegd.
Diabetes pudding 200 ml water 100 g vetstof (boter) 160 g bloem 6 eieren snuifje zout Diabetes chokolade
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 230°C. Breng het water aan de kook met de vetstof (boter). Voeg ineens alle bloem erbij en laat 1 min garen. Neem van het vuur en klop met een spatel 1 voor 1 de eieren eronder. Neem een bakplaat en vet ze lichtjes in. Spuit het beslag in rondjes (soezen) of in strepen (eclairs) Bak ze 25 min in de oven. Laat afkoelen en snij ze door. Spuit de pudding erop en werk af met gesmolten chokolade.
TIP: kan ook gevuld worden met suikervrije slagroom.
Deeg: 150 g bloem 1 eidooier 4 g zout 20 ml olie 50 ml water melk.
Vulling: 4 appels 8 g zoetstof 1 kl kaneel (niet verplicht) 150 g rozijnen (in rum geweekt) 50 g amandelpoeder 40 g broodkruim
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200°C. Met alle ingrediënten een soepel deeg maken en goed kneden. Laten rusten onder plastiek gedurende 30 min. Appels schillen en in blokjes snijden, menden met de ingrediënten van de vulling. (behalve het broodkruim) Het deeg flinterdun uitrollen, broodkruim erover strooien en de vulling verdelen. Deeg oprollen, op en beboterde bakplaat leggen, bestrijken met melk en afbakken in de oven, 40 min. In stukken snijden en op een bord leggen.
500 g bloem 3 eieren 2 eidooiers (eventueel) 500 ml melk 500 ml water 5 g zout
Bereiden:
Doe de bloem in de kom, maak een kuiltje en breek de eieren erin. Beetje bij beetje de melk en het water al roerend bijvoegen. Tegelijkertijd de bloem eronder roeren. Beetje zout toevoegen. Verwarm de pan op een hoog vuur met een beetje vetstof. Neem een pollepeltje beslag en giet het in de pan, verdeel goed en laat goudgeel bakken. Draai om en laat weer bakken.