Foto
Over mijzelf
Ik ben Colin Sonia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Sonneke.
Ik ben een vrouw en woon in Gooreind / Wuustwezel (Belgie) en mijn beroep is even niks.
Ik ben geboren op 01/04/1954 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken, PC, knutselen, natuur, schilderen, mensen.
Alle zoete gerechten,zonder toevoeging van natuurlijke suikers bijeen gevoegd. Overzichtelijk en gemakkelijk terug te v
Inhoud blog
  • Flensjes
  • Apfelstrudel
  • Eclairs of soezen.
  • Rijstepap
  • Botertruffels
  • Toscataart uit Zweden
  • Fragipanne taart‏
  • Rabarbermoes met koekjes
  • Bananen milkchake
  • Zucchero milkchake
  • Eigen tiramisu
  • Biscuit koekjes
  • Chokolade Kerstkransjes
  • Sinaas milkchake
  • Bavarois met Mango
  • Bavarois met Bosbessen
  • Gegrilde nectarines, mascarpone met Ameretto en vanille
  • Taart met verse kaas en honing (tiro pita me meli)
  • Appel tartelettes
  • Valentijns toetje
  • Roomkaaspuddingkjes
  • Gevulde méringue
  • Bosvruchtentaart
  • Chokolade Taartbodem
  • Kaasdessertje
  • Aangepaste Gentse mastellen
  • Kaastaart
  • Appelbollen in zoet deeg
  • Zacht zoete deeg voor gebak.
  • Kerststol
  • Mascarpone taartjes
  • Bodemdeeg
  • Riz Condé
  • Vanillepudding
  • Wit brood
  • Soezenbeslag 2
  • Rozijnenbrood
  • Melkbrood
  • Hemelse Sneeuwvlokjes
  • Grof brood
  • Gebakken appel met honingijs
  • Croissants 2
  • Bladerdeeg 2
  • Brokkeldeeg:
  • Bodemdeeg:
  • Verrijkt Gistdeeg
  • Soezenbeslag
  • Saucijzenbroodjes
  • Roomhorens
  • Oublies
  • Linzendeeg
  • Kwarktaart met honing en amandelen
  • Kramiek
  • Hazelnootkoekjes
  • Eenvoudig Gistdeeg
  • Croissants
  • Conde's
  • Brioche
  • Boterdeeg
  • Boerenbrood
  • Bladerdeeg
  • Aardbeien-schuimtaart
  • Bladerdeeg met aardbeien
  • Berlinerbollen
  • Banketbakkersroom
  • Appelflappen
  • Amandelcrème - crème d'amandes
  • Chocoladedrank
  • Aardbeien - yoghurtijs
  • Bladerdeegbakje met aardbeienmousse
  • Gevulde speculaas met amandelspijs
  • Cake
  • Rijstbavarois met zuidvruchten
  • Rode wijnperen
  • Vruchtensalade met citroenkwark
  • Vruchtentaart
  • Crepes suzettes
  • Notenbrood
  • Viervruchten jam
  • Speculaas
  • Geurige vanillekoffie
  • Wafels
  • Rijst met kokosmelk
  • Flangebakjes met peer
  • Chocoladetaart
  • Aardbeien konfituur
  • Pannenkoeken
  • Iles flottantes met kastanjes
  • Chocoladebrownies
  • Chocolademilkshake
  • Welkom in dit snoephoekje
    Zoeken in blog

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Diabetes Startpagina
  • Canderel:
  • Natrena
  • Hermesetas online
  • Diabetes online
  • Delhaize recepten
  • Receptweb
  • Keuken Recepten Koken
  • Lifescan
    Diabetes snoephoekje
    Niet alleen voor diabetes ook voor liners en anderen...
    24-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstepap
    Ingrediënten

    1 l melk
    150 g rijst met ronde korl
    12 g zoetstof
    eventueel saffraan

    Bereiding:

    Breng de melk aan de kook.
    Voeg de gespoelde rijst erbij en de saffraan.
    Laat 30 min zachtjes koken, af en toe roeren.
    Voeg de zoetstof erbij en laat nog even aan de kook komen.
    Controleer of de rijst zacht is en doe in kommetjes.

    TIP: De rijstpap kan ook gemaakt worden zonder zoetstof, geef eventueel zoetstof apart.
           Bij het koken van de melk kan er eventueel ook vanillepoeder of kaneel worden aan toegevoegd.

    24-01-2009 om 02:22 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eclairs of soezen.
    Ingrediënten

    Diabetes pudding
    200 ml water
    100 g vetstof (boter)
    160 g bloem
    6 eieren
    snuifje zout
    Diabetes chokolade

    Bereiden:

    Oven voorverwarmen op 230°C.
    Breng het water aan de kook met de vetstof (boter).
    Voeg ineens alle bloem erbij en laat 1 min garen.
    Neem van het vuur en klop met een spatel 1 voor 1 de eieren eronder.
    Neem een bakplaat en vet ze lichtjes in.
    Spuit het beslag in rondjes (soezen) of in strepen (eclairs)
    Bak ze 25 min in de oven.
    Laat afkoelen en snij ze door.
    Spuit de pudding erop en werk af met gesmolten chokolade.

    TIP: kan ook gevuld worden met suikervrije slagroom.

    24-01-2009 om 02:23 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apfelstrudel

    Ingrediënten

    Deeg:
    150 g bloem
    1 eidooier
    4 g zout
    20 ml olie
    50 ml water
    melk.

    Vulling:
    4 appels
    8 g zoetstof
    1 kl kaneel (niet verplicht)
    150 g rozijnen (in rum geweekt)
    50 g amandelpoeder
    40 g broodkruim

    Bereiden:

    Oven voorverwarmen op 200°C.
    Met alle ingrediënten een soepel deeg maken en goed kneden.
    Laten rusten onder plastiek gedurende 30 min.
    Appels schillen en in blokjes snijden, menden met de ingrediënten van de vulling. (behalve het broodkruim)
    Het deeg flinterdun uitrollen, broodkruim erover strooien en de vulling verdelen.
    Deeg oprollen, op en beboterde bakplaat leggen, bestrijken met melk en afbakken in de oven, 40 min.
    In stukken snijden en op een bord leggen
    .

    TIP: leg er een diabetes ijsbolletje bij.

    24-01-2009 om 02:25 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flensjes
    Ingredienten:
    20 stuks

    500 g bloem
    3 eieren
    2 eidooiers (eventueel)
    500 ml melk
    500 ml water
    5 g zout

    Bereiden:

    Doe de bloem in de kom, maak een kuiltje en breek de eieren erin.
    Beetje bij beetje de melk en het water al roerend bijvoegen.
    Tegelijkertijd de bloem eronder roeren.
    Beetje zout toevoegen.
    Verwarm de pan op een hoog vuur met een beetje vetstof.
    Neem een pollepeltje beslag en giet het in de pan, verdeel goed en laat goudgeel bakken.
    Draai om en laat weer bakken.

    24-01-2009 om 02:26 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)


    Foto

    Archief per week
  • 19/01-25/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • antwoord aan Mr. Geysen
  • dank aan de redactie

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto



    Mijn favorieten
  • Eucalypta.nl
  • Jeannette’s Stek
  • Vlaamse Diabetes Vereniging
  • Voedingscentrum
  • De Bron
  • Rademaker
  • Diabetes en lotgenoten
  • Dieet Boogolinks
  • Broodenbanket

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs