Ik ben Colin Sonia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Sonneke.
Ik ben een vrouw en woon in Gooreind / Wuustwezel (Belgie) en mijn beroep is even niks.
Ik ben geboren op 01/04/1954 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken, PC, knutselen, natuur, schilderen, mensen.
Alle zoete gerechten,zonder toevoeging van natuurlijke suikers bijeen gevoegd.
Overzichtelijk en gemakkelijk terug te v
Niet alleen voor diabetes ook voor liners en anderen...
02-11-2008
Geurige vanillekoffie
Met dank aan: Natrena Ingrediënten: vanillestokje van 4 cm 4 kruidnagels 1/2 l sterke koffie Natrena zoetjes 1 dl slankroom 1 el Natrena Kristalpoeder kaneelpoeder
Bereiding: Snij het vanillestokje in de lengterichting open. Leg het met de kruidnagels onderin de koffiepot. Zet de koffie op de gebruikelijke manier maar gebruik 1 1/2 keer zoveel koffie. Houd de koffie warm en laat deze 10 min staan. Klop intussen de slankroom met de Natrena Kristalpoeder stijf. Vul hittebestendige glazen met de gezeefde hete koffie. Voeg Natrena zoetjes naar smaak toe en roer even. Schep op ieder glas koffie een toef room. Bestrooi deze met kaneelpoeder.
Variatie tips: Voeg een scheutje kruidenbitter bij de koffie. Zet eens een kaneelstokje in de koffie om te roeren.
Voedingswaarde per persoon: Kilojoule: 261 kJ Kcal: 36 kcal Eiwit: - Vet: 6 g Verzadigd vet: 3 g Koolhydraten: 4 g
Ingrediënten 125 g bloem 125 g gesmolten boter 100 g vloeibare room 4 eieren een snuifje zout 25 g Crystal suiker
Bereiding Meng alle ingrediënten, en laat daarna gedurende ongeveer 2 uur in de koelkast rusten. Verwarm het wafelijzer voor (smeer de platen in met vetstof als ze geen anti -aanbaklaag hebben). Bak de wafels zoals aangegeven in de handleiding van het wafelijzer. Dien warm op.
Ingrediënten 110 g ronde rijst 4 eetl Canderel 40 cl ongezoete kokosmelk 40 cl magere melk 1 vanillestokje 2 kl citroensap 4 brickblaadjes 10 g gesmolten boter 125 g frambozen Enkele frambozen voor de versiering.
Bereiding Oven voorverwarmen op 200°C. Doe de frambozen in een schaal met 1 kl citroensap. Laat de bereiding 20 min au bain - marie tot moes koken. Haal van het vuur, voeg 3 eetl Canderel toe. Laat afkoelen. Spoel de rijst en laat uitlekken. Doe de rijst in een pan met een mengeling van magere melk en kokosmelk. Voeg er het opengesneden vanillestokje aan toe en laat koken op een zacht vuurtje. Roer regelmatig totdat de rijst de vloeistof volledig geabsorbeerd heeft. Voeg melk toe als u zachtere rijst wil. Bestrooi na het koken met 1 eetl Canderel en giet er het resterende citroensap bij. Laat lauw worden. Steek met een uitsteker 8 rondjes uit de brickblaadjes. De rondjes moeten breder zijn dan uw vormpjes met antiaanbaklaag (u kan een dessertbord gebruiken dat u omgedraaid op het brickblaadje zet, volg met uw mes de omtrek van het bord, zo krijgt u perfecte rondjes). Smeer de vormpjes en de rondjes in brickdeeg in met 10 g gesmolten boter. Leg de rondjes 2 per 2 op elkaar en leg ze in elk vormpje. De brickblaadjes moeten goed de vorm van de vormpjes aannemen om bekertjes te krijgen. Laat de bekertjes 8 min bakken in een warme oven (210°C ). Ze moeten een goudgele kleur hebben. Vul de bekertjes met rijst met kokosmelk en voeg er enkele lepels frambozenmoes aan toe. Versier met enkele frambozen
Ingrediënten 5 dl magere melk 10 g Canderel poeder 3 eierdooiers 150 g zelfrijzende bloem 3 eiwitten stukjes peer.
Bereiding Meng de melk met Canderel poeder en eierdooiers. Spatel er de zelfrijzende bloem onder. Laat het kooknat tot de helft inkoken en giet het op de peren. Sla de eiwitten half stijf en spatel ze voorzichtig onder het beslag. Verdeel de stukjes peer over vuurvaste potjes en bedek voor driekwart met het beslag. 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Deze gebakjes kunnen koud als warm gegeten worden.
Ingrediënten 200 g dessertchocolade 150 g boter 5 eieren 50 g bloem 125 g Crystal.
Bereiding Verwarm de oven voor op 150°C. Laat de chocolade smelten (in bain-marie of in de microgolfoven). Laat de boter smelten. Breek de eieren, en scheid eiwit en eierdooiers. Giet de gesmolten chocolade, de gesmolten boter en de 5 eierdooiers in een grote kom. Meng alles goed door elkaar, en voeg dan de bloem en de Crystal toe. Klop de eiwitten tot sneeuw (doe er een snuifje zout bij). Meng ze voorzichtig door het mengsel. Boter een bakvorm in en giet het mengsel erin. Laat 25 min bakken op 150°C.
1 kg aardbeien, gewassen, de steel verwijderd en in stukjes gesneden
50 g Canderel
1 zakje Pec Plus.
Bereiding
Meng de aardbeien en de inhoud van het Pec Plus zakje. Laat dit mengsel op een zacht vuurtje koken, meng langzaam het geheel. Verhoog geleidelijk de kooktemperatuur tot aan het kookpunt. Na 1 minuut koken, verwijder van het vuur en voeg Canderel toe. Giet de konfituur in potjes. Kan tot 6 maanden koel bewaard worden.
Ingrediënten 250 g bloem 2 eetl Canderel 2 eetl gesmolten boter 50 cl melk 3 eieren een snufje zout.
Bereiding Meng de bloem met het Canderel en het snufje zout. Voeg de gesmolten boter toe en de melk toe. Het deeg moet glad en zonder klonters zijn. Voeg tot slot de 3 geklopte eieren toe aan het deeg. Laat het deeg 2 uur rusten en bak de pannenkoeken.
Net dat ietsje meer voor de lekkerbekken: aarzel niet om Canderel op uw pannenkoeken te strooien, zo kunt u genieten van een zoete zaligheid zonder schuldgevoel...!
Ingrediënten 4 eieren 7 eetl Canderel ½ liter melk 1 vanillestokje 150 g kastanjepuree 4 hele kastanjes uit blik 1 kl citroensap 1 snufje zout. 3/4 L melk
Bereiding : Maak de Engelse room klaar: Kook ¾ l melk met het vanillestokje. Meng de eierdooiers met een soeplepel water. Giet de warme melk op de eierdooiers en meng krachtig. Laat de bereiding opnieuw koken op een zacht vuur Blijf roeren totdat u een dikke saus krijgt. Voeg de kastanjepuree, 4 eetl Canderel en het citroensap toe. Meng goed en bewaar koel. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout, voeg op het einde 2 eetl Canderel toe. Verwarm de ¾ l kookmelk (totdat het lichtjes begint te razen) en maak quenelles van het eiwit met een grote lepel. Pocheer de quenelles 1 minuut aan elke kant. Laat ze in de koelkast rusten op perkament of bakpapier. Verbrokkel de hele kastanjes en meng ze met 1 eetl Canderel. Giet de koude room in bekertjes en voeg de met stukjes kastanje bestrooide quenelles toe. Koel serveren.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrijk een vierkante bakvorm (20 cm) met plantaardige olie en zet die opzij. Roer in een middelgrote kom bloem, zoetstof, cacao, bakpoeder en zout onder elkaar met een houten lepel. Voeg er vervolgens de walnoten bij en zet dit deeg opzij.
Met een elektrische mixer margarine, eieren en vanille gedurende 1 minuut kloppen. Voeg het appelsap toe en klop opnieuw tot alles vermengd is. Voeg het bloemmengsel bij het eimengsel en mix rustig tot alles goed vochtig is. Giet het beslag in de bestreken bakvorm en laat gedurende 15 min bakken op 75 °C. Neem de vorm uit de oven en steek met een tandenstoker in het midden van de cake, als de tandenstoker er proper uitkomt, is de brownie klaar! In 16 stukken snijden alvorens te serveren.
Variaties: 1/2 zetmeel 1 vet
Voedingswaarde per portie: Koolhydraten 8 g Eiwitten 2 g Vet 5 g Calorieën 80
Dit is niet alleen voor diabetes, maar ook voor alle mensen die willen smullen zonder toevoeging van suikers. Meer uitleg over diabetes kan je terug vinden op "Mijn favorieten" aan de zijkanten. Maar alle zoetigheden staan middenin weergegeven, zodat je niet hoeft te zoeken. Ik kreeg via e- mail nog wat diabetes recepten opgestuurd door vrienden. Bedankt daarvoor, ik heb ze ineens hierbij gezet. Er staan nu 90 zoetigheden op,