Foto
Over mijzelf
Ik ben Colin Sonia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Sonneke.
Ik ben een vrouw en woon in Gooreind / Wuustwezel (Belgie) en mijn beroep is even niks.
Ik ben geboren op 01/04/1954 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken, PC, knutselen, natuur, schilderen, mensen.
Alle zoete gerechten,zonder toevoeging van natuurlijke suikers bijeen gevoegd. Overzichtelijk en gemakkelijk terug te v
Inhoud blog
  • Flensjes
  • Apfelstrudel
  • Eclairs of soezen.
  • Rijstepap
  • Botertruffels
  • Toscataart uit Zweden
  • Fragipanne taart‏
  • Rabarbermoes met koekjes
  • Bananen milkchake
  • Zucchero milkchake
  • Eigen tiramisu
  • Biscuit koekjes
  • Chokolade Kerstkransjes
  • Sinaas milkchake
  • Bavarois met Mango
  • Bavarois met Bosbessen
  • Gegrilde nectarines, mascarpone met Ameretto en vanille
  • Taart met verse kaas en honing (tiro pita me meli)
  • Appel tartelettes
  • Valentijns toetje
  • Roomkaaspuddingkjes
  • Gevulde méringue
  • Bosvruchtentaart
  • Chokolade Taartbodem
  • Kaasdessertje
  • Aangepaste Gentse mastellen
  • Kaastaart
  • Appelbollen in zoet deeg
  • Zacht zoete deeg voor gebak.
  • Kerststol
  • Mascarpone taartjes
  • Bodemdeeg
  • Riz Condé
  • Vanillepudding
  • Wit brood
  • Soezenbeslag 2
  • Rozijnenbrood
  • Melkbrood
  • Hemelse Sneeuwvlokjes
  • Grof brood
  • Gebakken appel met honingijs
  • Croissants 2
  • Bladerdeeg 2
  • Brokkeldeeg:
  • Bodemdeeg:
  • Verrijkt Gistdeeg
  • Soezenbeslag
  • Saucijzenbroodjes
  • Roomhorens
  • Oublies
  • Linzendeeg
  • Kwarktaart met honing en amandelen
  • Kramiek
  • Hazelnootkoekjes
  • Eenvoudig Gistdeeg
  • Croissants
  • Conde's
  • Brioche
  • Boterdeeg
  • Boerenbrood
  • Bladerdeeg
  • Aardbeien-schuimtaart
  • Bladerdeeg met aardbeien
  • Berlinerbollen
  • Banketbakkersroom
  • Appelflappen
  • Amandelcrème - crème d'amandes
  • Chocoladedrank
  • Aardbeien - yoghurtijs
  • Bladerdeegbakje met aardbeienmousse
  • Gevulde speculaas met amandelspijs
  • Cake
  • Rijstbavarois met zuidvruchten
  • Rode wijnperen
  • Vruchtensalade met citroenkwark
  • Vruchtentaart
  • Crepes suzettes
  • Notenbrood
  • Viervruchten jam
  • Speculaas
  • Geurige vanillekoffie
  • Wafels
  • Rijst met kokosmelk
  • Flangebakjes met peer
  • Chocoladetaart
  • Aardbeien konfituur
  • Pannenkoeken
  • Iles flottantes met kastanjes
  • Chocoladebrownies
  • Chocolademilkshake
  • Welkom in dit snoephoekje
    Zoeken in blog

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Diabetes Startpagina
  • Canderel:
  • Natrena
  • Hermesetas online
  • Diabetes online
  • Delhaize recepten
  • Receptweb
  • Keuken Recepten Koken
  • Lifescan
    Diabetes snoephoekje
    Niet alleen voor diabetes ook voor liners en anderen...
    02-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geurige vanillekoffie

    Met dank aan: Natrena

    Ingrediënten:
    vanillestokje van 4 cm
    4 kruidnagels
    1/2 l sterke koffie
    Natrena zoetjes
    1 dl slankroom
    1 el Natrena Kristalpoeder
    kaneelpoeder

    Bereiding:
    Snij het vanillestokje in de lengterichting open.
    Leg het met de kruidnagels onderin de koffiepot.
    Zet de koffie op de gebruikelijke manier maar gebruik 1 1/2 keer zoveel koffie.
    Houd de koffie warm en laat deze 10 min staan.
    Klop intussen de slankroom met de Natrena Kristalpoeder stijf.
    Vul hittebestendige glazen met de gezeefde hete koffie.
    Voeg Natrena zoetjes naar smaak toe en roer even.
    Schep op ieder glas koffie een toef room.
    Bestrooi deze met kaneelpoeder.

    Variatie tips:
    Voeg een scheutje kruidenbitter bij de koffie.
    Zet eens een kaneelstokje in de koffie om te roeren.

    Voedingswaarde per persoon:
    Kilojoule: 261 kJ
    Kcal: 36 kcal
    Eiwit: -
    Vet: 6 g
    Verzadigd vet: 3 g
    Koolhydraten: 4 g

    02-11-2008 om 13:43 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen














    Met dank aan
    : Canderel

    Voor 8 personen

    Bereiding : 35 minuten

    Baktijd : 40 minuten

    Ingrediënten
    125 g bloem
    125 g gesmolten boter
    100 g vloeibare room
    4 eieren
    een snuifje zout
    25 g Crystal suiker

    Bereiding
    Meng alle ingrediënten, en laat daarna gedurende ongeveer 2 uur in de koelkast rusten.
    Verwarm het wafelijzer voor (smeer de platen in met vetstof als ze geen anti -aanbaklaag hebben). Bak de wafels zoals aangegeven in de handleiding van het wafelijzer.
    Dien warm op.

    02-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    01-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijst met kokosmelk

    Met dank aan: Candrel

    Voor 4 personen

    Bereiding : 40 minuten

    Baktijd : 30 minuten

    Ingrediënten
    110 g ronde rijst
    4 eetl Canderel
    40 cl ongezoete kokosmelk
    40 cl magere melk
    1 vanillestokje
    2 kl citroensap
    4 brickblaadjes
    10 g gesmolten boter
    125 g frambozen
    Enkele frambozen voor de versiering.

    Bereiding
    Oven voorverwarmen op 200°C.
    Doe de frambozen in een schaal met 1 kl citroensap.
    Laat de bereiding 20 min au bain - marie tot moes koken.
    Haal van het vuur, voeg 3 eetl Canderel toe. Laat afkoelen.
    Spoel de rijst en laat uitlekken.
    Doe de rijst in een pan met een mengeling van magere melk en kokosmelk.
    Voeg er het opengesneden vanillestokje aan toe en laat koken op een zacht vuurtje.
    Roer regelmatig totdat de rijst de vloeistof volledig geabsorbeerd heeft.
    Voeg melk toe als u zachtere rijst wil.
    Bestrooi na het koken met 1 eetl Canderel en giet er het resterende citroensap bij. Laat lauw worden.
    Steek met een uitsteker 8 rondjes uit de brickblaadjes.
    De rondjes moeten breder zijn dan uw vormpjes met antiaanbaklaag (u kan een dessertbord gebruiken dat u omgedraaid op het brickblaadje zet, volg met uw mes de omtrek van het bord, zo krijgt u perfecte rondjes).
    Smeer de vormpjes en de rondjes in brickdeeg in met 10 g gesmolten boter.
    Leg de rondjes 2 per 2 op elkaar en leg ze in elk vormpje.
    De brickblaadjes moeten goed de vorm van de vormpjes aannemen om bekertjes te krijgen.
    Laat de bekertjes 8 min bakken in een warme oven (210°C ).
    Ze moeten een goudgele kleur hebben.
    Vul de bekertjes met rijst met kokosmelk en voeg er enkele lepels frambozenmoes aan toe.
    Versier met enkele frambozen

    Caloriën:
    209 kcal per persoon - 42g koolhydraten
    Caloriebeperking : 22 %

    01-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flangebakjes met peer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Met dank aan:
    Canderel

    Voor 8 gebakjes

    Bereiding : 30 minuten

    Baktijd : 40 minuten

    Ingrediënten
    5 dl magere melk
    10 g Canderel poeder
    3 eierdooiers
    150 g zelfrijzende bloem
    3 eiwitten stukjes peer.

    Bereiding
    Meng de melk met Canderel poeder en eierdooiers.
    Spatel er de zelfrijzende bloem onder.
    Laat het kooknat tot de helft inkoken en giet het op de peren.
    Sla de eiwitten half stijf en spatel ze voorzichtig onder het beslag.
    Verdeel de stukjes peer over vuurvaste potjes en bedek voor driekwart met het beslag.
    35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
    Deze gebakjes kunnen koud als warm gegeten worden.

    01-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladetaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Met dank aan: Canderel

    Voor
    6 personen

    Bereiding : 20 minuten

    Baktijd : 25 minuten

    Ingrediënten
    200 g dessertchocolade
    150 g boter
    5 eieren
    50 g bloem
    125 g Crystal.

    Bereiding
    Verwarm de oven voor op 150°C.
    Laat de chocolade smelten (in bain-marie of in de microgolfoven).
    Laat de boter smelten. Breek de eieren, en scheid eiwit en eierdooiers.
    Giet de gesmolten chocolade, de gesmolten boter en de 5 eierdooiers in een grote kom.
    Meng alles goed door elkaar, en voeg dan de bloem en de Crystal toe.
    Klop de eiwitten tot sneeuw (doe er een snuifje zout bij). Meng ze voorzichtig door het mengsel.
    Boter een bakvorm in en giet het mengsel erin.
    Laat 25 min bakken op 150°C.

    01-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien konfituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen














    Met dank aan:
    Canderel

    Ingrediënten

    1 kg aardbeien, gewassen, de steel verwijderd en in stukjes gesneden

    50 g Canderel

    1 zakje Pec Plus.

     

    Bereiding

    Meng de aardbeien en de inhoud van het Pec Plus zakje.
    Laat dit mengsel op een zacht vuurtje koken, meng langzaam het geheel.
    Verhoog geleidelijk de kooktemperatuur tot aan het kookpunt.
    Na 1 minuut koken, verwijder van het vuur en voeg Canderel toe.
    Giet de konfituur in potjes.
    Kan tot 6 maanden koel bewaard worden.

     

    01-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannenkoeken

    Met dank aan: Canderel

    Voor
    :
    20 pannenkoeken

    Bereiding : 30 minuten + 2 uur rusten en bakken

    Baktijd : 3 minuten

    Ingrediënten
    250 g bloem
    2 eetl Canderel
    2 eetl gesmolten boter
    50 cl melk
    3 eieren
    een snufje zout.

    Bereiding
    Meng de bloem met het Canderel en het snufje zout.
    Voeg de gesmolten boter toe en de melk toe.
    Het deeg moet glad en zonder klonters zijn.
    Voeg tot slot de 3 geklopte eieren toe aan het deeg.
    Laat het deeg 2 uur rusten en bak de pannenkoeken.

    Net dat ietsje meer voor de lekkerbekken:
    aarzel niet om Canderel op uw pannenkoeken te strooien, zo kunt u genieten van een zoete zaligheid zonder schuldgevoel...!

    01-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iles flottantes met kastanjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Met dank aan:
    Canderel

    Voor:
    4 personen

    Bereiding :

    Baktijd : 20 minutes

    Ingrediënten
    4 eieren
    7 eetl Canderel
    ½ liter melk
    1 vanillestokje
    150 g kastanjepuree
    4 hele kastanjes uit blik
    1 kl citroensap
    1 snufje zout.
    3/4 L melk

    Bereiding :
    Maak de Engelse room klaar:
    Kook ¾ l melk met het vanillestokje.
    Meng de eierdooiers met een soeplepel water.
    Giet de warme melk op de eierdooiers en meng krachtig.
    Laat de bereiding opnieuw koken op een zacht vuur
    Blijf roeren totdat u een dikke saus krijgt.
    Voeg de kastanjepuree, 4 eetl Canderel en het citroensap toe.
    Meng goed en bewaar koel.
    Klop de eiwitten stijf met een snufje zout, voeg op het einde 2 eetl Canderel toe.
    Verwarm de ¾ l kookmelk (totdat het lichtjes begint te razen) en maak quenelles van het eiwit met een grote lepel.
    Pocheer de quenelles 1 minuut aan elke kant.
    Laat ze in de koelkast rusten op perkament of bakpapier.
    Verbrokkel de hele kastanjes en meng ze met 1 eetl Canderel.
    Giet de koude room in bekertjes en voeg de met stukjes kastanje bestrooide quenelles toe.
    Koel serveren.

    Caloriën:
    223 kcal per persoon
    29g koolhydraten
    Caloriebeperking : 33 %

    01-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (12 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebrownies

    Met dank aan: lifescaneurope

    Voor: 16 personen

    Ingrediënten:
    12 pakjes zoetstof
    2/3 kopje bloem
    1/3 kopje ongezoet cacaopoeder
    ¼ kl zout
    1/3 kopje zachte “dieet” margarine
    2 eieren
    1 kl vanillepoeder
    ½ kopje ongezoet appelsap
    55 g gehakte walnoten

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 175 °C.
    Bestrijk een vierkante bakvorm (20 cm) met plantaardige olie en zet die opzij.
    Roer in een middelgrote kom bloem, zoetstof, cacao, bakpoeder en zout onder elkaar met een houten lepel. Voeg er vervolgens de walnoten bij en zet dit deeg opzij.

    Met een elektrische mixer margarine, eieren en vanille gedurende 1 minuut kloppen. Voeg het appelsap toe en klop opnieuw tot alles vermengd is.
    Voeg het bloemmengsel bij het eimengsel en mix rustig tot alles goed vochtig is.
    Giet het beslag in de bestreken bakvorm en laat gedurende 15 min bakken op 75 °C.
    Neem de vorm uit de oven en steek met een tandenstoker in het midden van de cake, als de tandenstoker er proper uitkomt, is de brownie klaar!
    In 16 stukken snijden alvorens te serveren.

    Variaties:
    1/2 zetmeel
    1 vet

    Voedingswaarde per portie:
    Koolhydraten 8 g
    Eiwitten 2 g
    Vet 5 g
    Calorieën 80

    01-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademilkshake

    Met dank aan : Canderel

    Voor 4 personen

    Ingredienten:
    2 kopjes Bevroren vanilleyoghurt
    1 kopje melk
    1/4 kopje Chocopoeder zonder suiker

    Bereiding:
    Meng yoghurt, melk en chocoladepoeder in een blender.
    Mix gedurende 30 seconden.
    Verdeel over 4 glazen en dien onmiddellijk op.

    Variaties:
    1 1/2 zetmeel
    1 vet

    Voedingswaarde per portie:
    Koolhydraten (g) 21
    Eiwitten (g) 5
    Vet (g) 4
    Calorieën 143

    01-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (16 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom in dit snoephoekje
    Dit is niet alleen voor diabetes,
    maar ook voor alle mensen die willen smullen zonder toevoeging van suikers. 
    Meer uitleg over diabetes kan je terug vinden op "Mijn favorieten" aan de zijkanten.
    Maar alle zoetigheden staan middenin weergegeven, zodat je niet hoeft te zoeken. 
    Ik kreeg via e- mail nog wat diabetes recepten opgestuurd door vrienden.
    Bedankt daarvoor, ik heb ze ineens hierbij gezet.
    Er staan nu 90 zoetigheden op,

    Dus nog veel snoepplezier en smullen maar!

    Sonneke

    01-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (54 Stemmen)


    Foto

    Archief per week
  • 19/01-25/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • antwoord aan Mr. Geysen
  • dank aan de redactie

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto



    Mijn favorieten
  • Eucalypta.nl
  • Jeannette’s Stek
  • Vlaamse Diabetes Vereniging
  • Voedingscentrum
  • De Bron
  • Rademaker
  • Diabetes en lotgenoten
  • Dieet Boogolinks
  • Broodenbanket

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs