Foto
Over mijzelf
Ik ben Colin Sonia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Sonneke.
Ik ben een vrouw en woon in Gooreind / Wuustwezel (Belgie) en mijn beroep is even niks.
Ik ben geboren op 01/04/1954 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken, PC, knutselen, natuur, schilderen, mensen.
Alle zoete gerechten,zonder toevoeging van natuurlijke suikers bijeen gevoegd. Overzichtelijk en gemakkelijk terug te v
Inhoud blog
  • Flensjes
  • Apfelstrudel
  • Eclairs of soezen.
  • Rijstepap
  • Botertruffels
  • Toscataart uit Zweden
  • Fragipanne taart‏
  • Rabarbermoes met koekjes
  • Bananen milkchake
  • Zucchero milkchake
  • Eigen tiramisu
  • Biscuit koekjes
  • Chokolade Kerstkransjes
  • Sinaas milkchake
  • Bavarois met Mango
  • Bavarois met Bosbessen
  • Gegrilde nectarines, mascarpone met Ameretto en vanille
  • Taart met verse kaas en honing (tiro pita me meli)
  • Appel tartelettes
  • Valentijns toetje
  • Roomkaaspuddingkjes
  • Gevulde méringue
  • Bosvruchtentaart
  • Chokolade Taartbodem
  • Kaasdessertje
  • Aangepaste Gentse mastellen
  • Kaastaart
  • Appelbollen in zoet deeg
  • Zacht zoete deeg voor gebak.
  • Kerststol
  • Mascarpone taartjes
  • Bodemdeeg
  • Riz Condé
  • Vanillepudding
  • Wit brood
  • Soezenbeslag 2
  • Rozijnenbrood
  • Melkbrood
  • Hemelse Sneeuwvlokjes
  • Grof brood
  • Gebakken appel met honingijs
  • Croissants 2
  • Bladerdeeg 2
  • Brokkeldeeg:
  • Bodemdeeg:
  • Verrijkt Gistdeeg
  • Soezenbeslag
  • Saucijzenbroodjes
  • Roomhorens
  • Oublies
  • Linzendeeg
  • Kwarktaart met honing en amandelen
  • Kramiek
  • Hazelnootkoekjes
  • Eenvoudig Gistdeeg
  • Croissants
  • Conde's
  • Brioche
  • Boterdeeg
  • Boerenbrood
  • Bladerdeeg
  • Aardbeien-schuimtaart
  • Bladerdeeg met aardbeien
  • Berlinerbollen
  • Banketbakkersroom
  • Appelflappen
  • Amandelcrème - crème d'amandes
  • Chocoladedrank
  • Aardbeien - yoghurtijs
  • Bladerdeegbakje met aardbeienmousse
  • Gevulde speculaas met amandelspijs
  • Cake
  • Rijstbavarois met zuidvruchten
  • Rode wijnperen
  • Vruchtensalade met citroenkwark
  • Vruchtentaart
  • Crepes suzettes
  • Notenbrood
  • Viervruchten jam
  • Speculaas
  • Geurige vanillekoffie
  • Wafels
  • Rijst met kokosmelk
  • Flangebakjes met peer
  • Chocoladetaart
  • Aardbeien konfituur
  • Pannenkoeken
  • Iles flottantes met kastanjes
  • Chocoladebrownies
  • Chocolademilkshake
  • Welkom in dit snoephoekje
    Zoeken in blog

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Diabetes Startpagina
  • Canderel:
  • Natrena
  • Hermesetas online
  • Diabetes online
  • Delhaize recepten
  • Receptweb
  • Keuken Recepten Koken
  • Lifescan
    Diabetes snoephoekje
    Niet alleen voor diabetes ook voor liners en anderen...
    09-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelcrème - crème d'amandes

    Met dank aan: Receptweb

    Ingrediënten:

    500 g zachte boter
    500 g poedersuiker
    enkele druppels rum
    500 g amandelpoeder

    bereiding:

    Roer de boter in een kom tot ze wit, zacht en smeuïg is.
    Meng in gedeeltes de poedersuiker en het amandelpoeder toe.
    Als laatste de rum. 
    Verdeel in schaaltjes.

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelflappen

     

    Met dank aan: Receptweb


    De appelflappen gaan we maken met bierbeslag, gebruik liefst wat zure appel bijvoorbeeld goudrenetten of bellefleurs. In plaats van appel kunt u ook dunne schuiven ananas, geschilde gehalveerde en in stukjes gesneden banaan gebruiken.

    Ingredienten voor 15 stuks:
    125 g gezeefde bloem
    1½ dl pils of oude bruine
    1 eierdooier
    1 eiwit
    3 g zout
    3 zure appels
    olie.

    Bereidingswijze:
    Schil en boor de appels uit, snijd ze in niet te dikke plakken.
    Roer de gezeefde bloem met het bier flink door met een garde zodat er geen klontjes meer in voorkomen.
    Voeg de eierdooier (niet het eiwit), zout en de slaolie toe aan het mengsel.
    Flink tot een gladde massa roeren.
    Neem een vetvrije beslagkom en klop het eiwit vlak voor gebruik op tot een stevig schuim.
    Spatel het opgeklopte eiwit schuim door het beslag.( voorzichtig spatelen en niet te lang ).
    Wentel er de vruchten door, leg ze in de hete olie (170ºC) en bak de beignets lichtbruin en gaar.

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banketbakkersroom

    Met dank aan: receptweb

     

    Ingrediënten:
    2.5 dl. melk

    3 eidooiers

    25 g bloem

    15 g vervangsuiker

    1/4 vanillestokje

    bereiding:
    Roer de eidooiers met de suiker en de gezeefde bloem glad zonder klontjes.

    Breng de melk met het vanillestokje aan de kook en laat dit 10 min trekken.

    Neem het vanillestokje uit de melk en voeg deze al roerende bij de eidooiers.

    Giet alles terug in de pan en laat op zacht vuur in 10 min gaar koken.

    Giet over in een kom en laat afkoelen zonder velvorming, dit kan door te
    bestrooien met suiker of te bedeppen met boter of af te dekken met beboterd vetvrij papier

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlinerbollen

    Met dank aan: recepweb

     

    Ingrediënten:

    600 g bloem 
    6 eieren
    50 g gist
    1 dl. lauwe melk
    zout 

    jam/marmelade/banketbakkersroom  voor diabetes

    bereiding:

    Maak van de ingrediënten, behalve de jam of marmelade, een eenvoudig gistdeeg. Laat dit op een lauwwarme plaats 1 uur rijzen.

    Rol het daarna uit tot ongeveer 1 cm. dikte.

    Steek met een gladde steker van 7 cm. een even aantal rondjes uit het deeg.

    Leg de helft van het aantal rondjes op de werkbank en bestrijk de randen met eiwit. Maak met de duim in het midden een kuiltje en leg hier een lepel abrikozenjam of marmelade in.

    Leg op ieder plak een deksel en druk de randen goed aan.

    Laat de 'bollen' bedekt met een enigszins vochtige doek wederom een half uur rijzen.
    Verhit frituurvet of (beter nog) slaolie tot 180°C. En bak de bollen in 5 min aan iedere
    zijde gaar.

    Als het deeg goed gerezen is draaien de bollen zich vanzelf om.

    Neem de bollen uit het vet en laat ze op keuken papier uitlekken.

    Als ze bijna zijn bekoeld door fijne suiker halen of met poedersuiker bestrooien.

     

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeg met aardbeien

    Met dank aan: receptweb

     

    Ingrediënten:

    Bladerdeeg voor diabetes

    500 g aardbeien

    vervang strooisuiker

     

    bereiding:

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Maak de aardbeien schoon.

    Reserveer 300 g van de mooiste aardbeien en zet ze in de koelkast.

    Doe de rest samen met de suiker in de mixer.

    Mix tot er een saus is ontstaan en overgiet hiermee de aardbeien.

    Steek het bladerdeeg uit in rondjes van 8 cm.

    Bestrijk deze met wat ei, maar zorg ervoor dat er geen ei op de zijkanten komt, anders bakt het bladerdeeg onregelmatig.

    Leg de rondjes op een natgemaakte bakplaat en bak ze in een oven van 220°C in 20 min gaar.

    Serveer de aardbeien met saus op een klein bordje en op een ander bordje het bladerdeeg.

    Het is de bedoeling dat elke gast zijn bladerdeeg open snijdt en vult met aardbeien. Er moet een contrast zijn tussen warm bladerdeeg en koude vruchten.

     

    Tip: ander fruit kan ook gebruikt worden.

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien-schuimtaart

    Met dank aan: Receptweb

    Ingredienten
    1 rol kruimeldeeg (voor diabetes)
    50 g geroosterde hazelnoten
    beschuit
    500 g aardbeien
    2 eiwitten
    7 ml vloeibare suikervervanger
    1 kl maïzena

    Bereiding
    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg en prik de bodem in.
    Bak hem in 25 min op bruin en gaar.
    Zet hierna de oven hoger.
    Snijd intussen de aardbeien in stukjes.
    Maal de hazelnoten met de beschuit fijn.
    Laat de aardbeien in een zeef uitlekken.
    Klop boven stoom de eiwitten met de suikervervanger heel stijf en klop er
    halverwege de maïzena door.
    Bestrooi de afgekoelde taartbodem met het noten paneermeel.
    Spatel de uitgelekte aardbeien door het eiwitschuim, leg het aardbeienschuim
    op de taartbodem en maak er met een vork pieken op.
    Zet de taart terug in de oven tot de bovenkant is gekleurd.
    Laat de taart iets afkoelen en dien hem op.

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeg

    Met dank aan: Receptweb

     

    Ingrediënten:

    250 g bloem

    200 g boter

    1 mespunt zout

    2 eetl water

    bereiding:

    Zeef de bloem en leg ze in een bergje op de werkbank en maak er een kuiltje in. Geef er dan 100 g zachte boter bij, het water en wat zout.

    Meng alsof U een briseer deeg maakt.

    Laat het deeg een uur in de koelkast rusten.

    Rol het deeg dan uit in een rechthoek.

    Leg er de rest van de boter op en laat aan de rand twee cm vrij.

    Vouw het deeg dan in drieën en rol het plat.

    Draai het een kwartslag. Rol het nu weer uit in een lange rechthoek.

    Als het nodig is, bestrooi dan plank en deegroller opnieuw met bloem.

    Vouw de beide uiteinde van de rechthoek naar het midden en vouw het geheel nog eens, zodat het deeg in vier lagen gevouwen is.

    Draai het deeg dan weer een kwart slag.

    Rol weer uit tot een lange rechthoek en vouw deze weer in vier delen.

    Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een uur in de koelkast rusten.

    Na een uur geven we weer twee toeren van in vieren vouwen.

    Dan weer een uur rust en weer twee toeren van in vieren vouwen.

    U kunt het deeg nu meteen gebruiken.

    Als U het echter een nacht in de koelkast laat liggen wordt het alleen maar beter.

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenbrood

    Met dank aan: Receptweb

     

    Ingrediënten:

    800 g volkoren meel

    200 g tarwebloem

    1/2 kl zout

    20 g gist

    6 dl. water
    2 eetl olie

    bereiding:

    Verwarm de oven voor op 190°C.

    Maak een gistdeeg zoals beschreven in gistdeeg.

    Laat het afgedekt rijzen tot het zich in volume verdubbeld heeft.

    Sla het deeg neer en maak er een rechthoek van 35 cm breed van.

    Rol het deeg op en leg het in een goed ingevet broodblik, laat 30 min afgedekt rijzen. Knip in de lengte het deeg met een schaar in en bak het brood in ongeveer 50 min in een oven van 190°C gaar.

    Zet tevens een vuurvast kommetje met water in de oven.

    Strijk het brood meteen als het uit de oven komt ruim af met een kwast met water.

     

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boterdeeg

    Met dank aan: Receptweb

     

    Ingrediënten:

    300 g bloem

    180 boter

    5 g vervangsuiker

    zout

    3 eetl melk

    bereiding:

    Zeef de bloem en leg ze in een bergje op tafel.

    Maak in het midden een kuiltje. Roer de boter zacht en leg deze hierin.

    Voeg een mespunt zout toe.

    Kneed er snel, onder toevoeging van de koude melk, een deeg van.

    Zodra je een samenhangend geheel heeft stop je met mengen en rol het deeg in een stuk plastic folie.

    Laat het deeg een uur in de koelkast rusten.

    Rol het voor het gebruik met de deegroller uit tot de gewenste dikte.

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brioche

    Met dank aan: Receptweb

     

    Ingrediënten:

    300 g bloem

    1/2 eetl zout

    1 eetl suiker

    25 g gist

    1 dl. lauwe melk

    1 kl suiker

    2 losgeslagen eieren

    75 g zachte boter

    bereiding:

    Oven voorverwarmen op 200°C.

    Maak van alle ingrediënten een deeg als bij gistdeeg en sla hiermee op de werkbank tot het soepel en elastisch is.

    Laat het afgedekt 1 tot 1.5 uur rijzen.

    Beboter een springvorm van 22 cm diameter.

    'Breek' het deeg en sla het nog enkele malen op tafel.

    Neem een stukje van het deeg en vorm dit tot een dikke bitterbal.

    Bol de rest van het deeg op en leg het in de beboterde vorm.
    Plaats hier bovenop het kleine balletje en laat het geheel afgedekt 1 uur rijzen.

    Bak de brioche in 35 min gaar in een oven van 210°C.

    Serveer de brioche warm of koud.

    Er zijn ook kleine brioches die in speciale brioche - vormen worden gebakken. 

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Conde's

    Met dank aan: Receptweb

     

    Ingrediënten:

    100 g bladerdeeg

    25 g gehakte amandelen

    1/2 eiwit

    10 g vervang strooisuiker 

    bereiding:

    Rol het deeg 10 cm breed en 4 mm dik uit.

    De poedersuiker met het losgeslagen eiwit vermengen en roer hier de gehakte
    gebruneerde amandelen door.

    Strijk dit meteen op het deeg.

    Snij het deeg recht af en bestrooi met poedersuiker.

    Snij er nu stukken van 3 cm breed en leg ze op een natgemaakte bakplaat en bak
    ze in ongeveer 20 min onder in de oven van 180°C af zonder dat de suiker verkleurt.

     

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croissants

    Met dank aan: receptweb

     

    Ingrediënten:

    500 g bloem

    10 g zout

    30 g gist

    225 g koude harde margarine

    1 eidooier

    bereiding:

    Maak van de ingrediënten zonder de boter een deeg als bij gistdeeg en sla dit op de werkbank tot het taai en elastisch is.

    Dek het af en laat het op een lauwwarme plaats 1 tot 1.5 uur rijzen.

    Rol het deeg uit tot een dunne lap.

    Verdeel 1/3 van de margarine in blokjes en verdeel dit over de helft van het deeg.

    Sla het deeg dicht en druk het iets aan.

    Rol het naar de gesloten kant toe zo dun mogelijk uit.

    Vouw het deeg in drieën, draai het een kwartslag en vouw het nogmaals dubbel.

    Laat het deeg 30 min rusten in de koelkast en rol het daarna zo dun mogelijk uit. Verdeel de helft van de resterende margarine in blokjes en vouw en rol het deeg als voorheen.

    Laat het een 1/2 uur in de koelkast rusten.

    Herhaal het hele procédé.

    Rol nu het gekoelde deeg uit tot een dunne rechthoekige lap en verdeel deze in stukken van 20 x 20 cm.
    Rol elk stukje diagonaal op en leg ze op een beboterde bakplaat.

    Laat ze op de afgedekte bakplaat 30 min rijzen.

    Bestrijk de croissants met losgeroerd eigeel en plaats ze in een oven van 240°C en bak ze hierin in 20 min gaar en goudbruin.

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenvoudig Gistdeeg

    Met dank aan: Receptweb

     

    Ingrediënten:

    250 g bloem

    20 g boter

    1 mespunt zout

    1.2 dl melk

    ½ tot 1 kl vervangsuiker

    15 g gist

    bereiding:

    Zeef de bloem en leg ze in een bergje op de werkbank.

    Maak er in het midden een kuiltje in.
    Verwarm de melk tot lauwwarm en week de gist in een gedeelte hiervan.

    Voeg dit bij de bloem evenals de boter en suiker en de rest van de melk.

    Kneed er een deeg van. Geef er het zout bij en kneed dit er nog door.

    Kneed het deeg goed tot het volkomen glad is.

    Laat het dan afgedekt een half uur rijzen.

    Kneed het opnieuw en rol het deeg uit zodat het in de vlaaivorm past.

    Bestrijk een vlaaivorm met boter, leg er het deeg in en prik de bodem op veel plaatsen in.

    Rol met de deegroller het deeg weg dat over de rand van de vorm hangt.

    Laat het nu weer in de vorm een 30 min rijzen.

    Het is nu gereed om gevuld en gebakken te worden. 

     

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hazelnootkoekjes

    Met dank aan: Receptweb

     

    Ingrediënten:

    75 g gepelde hazelnoten

    100 g boter

    ½ kl vervang strooisuiker

    1.5 eetl honing

    100 g bloem

    bereiding:

    Oven voorverwarmen op 180°C.

    Verwijder de velletjes van de hazelnoten en snij ze met een mes niet al te fijn. Vermeng boter, suiker en honing tot een homogene massa.

    Voeg hieraan de gezeefde bloem toe en als laatste de hazelnoten.

    Vorm nu met de handen koekjes en leg ze op een besmeerde bakplaat.

    Bak ze af in een oven van 180°C.

    Laat ze gedeeltelijk afkoelen en bestrooi ze dan met poedersuiker.
    Heerlijk voor bij de thee of koffie.

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kramiek

    Met dank aan: Receptweb

     

    Ingrediënten:

    350 g bloem

    125 g rozijnen

    1 kl zout

    15 g verse gist

    1.5 dl. lauwe melk
    3 losgeslagen eieren 

    bereiding:

    Was en wel de rozijnen met heet water 30 min. Droog ze met keukenpapier.

    Zeef de bloem en doe er het zout bij.

    Los de gist in 3 eetl melk op en vermeng het met een kleine hoeveelheid bloem.

    Dek het zo af en laat het 15 min gisten.

    Voeg vervolgens eieren, poedersuiker en de resterende melk toe en kneed flink totdat een soepel deeg ontstaat.

    Voeg niet meer melk toe dan wordt opgenomen.

    Bol het deeg op en laat het op een afgedekte plaats 45 min rijzen.

    'Breek' het deeg en kneed nogmaals goed door en vorm er nu een ovale deegbal
    van en leg deze op een beboterde bakplaat.

    Laat ze afgedekt 30 min narijzen.
    Bestrijk het deeg nu voorzichtig met eistrijksel en zet het deeg net onder het midden in een oven van 215°C en bak het in 40 min gaar en bruin.

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwarktaart met honing en amandelen

    Met dank aan: Receptweb


    Ingrediënten:

    200 g Bloem

    150 g koude boter

    5 g vervangsuiker

    mespunt zout

    1 eierdooier

    bakpapier

    droge bonen voor het blindbakken

     

    Voor de vulling:

    150 g Gepelde amandelen

    250 g kwark

    4 eetl honing

    2 eieren

    2 eetl citroensap

    1 kl koekkruiden (speculaaskruiden) of kaneel

    poedersuiker en kaneel om te bestrooien.

     

    Bereiding:

    Oven voorverwarmen op 180°C.

    Doe de bloem met de in blokjes gesneden boter in een kom.

    Voeg de suiker en het zout toe en wrijf met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Voeg de eierdooier en een paar lepels koud water toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg niet meer water toe dan nodig is.

    Maak er een afgeplatte bal van en laat die verpakt in plasticfolie een uur in de koelkast rusten. Rooster de amandelen voor de vulling in een licht ingevette koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat op een bord afkoelen en hak ze niet te fijn. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een ronde lap van 30 cm en bekleed daarmee de ingevette vorm.

    (voor een vorm met een doorsnede van 24 cm)

    Prik de deegvorm met een vork in, bekleed met een velletje bakpapieren verzwaar met de gedroogde bonen om te voorkomen dat de deegbodem gaat rijzen.

    Zet de vorm15 min in de oven en verwijder het papier en de bonen (de bonen kunnen voor hetzelfde doel worden hergebruikt).

    Klop intussen in een kom kwark, honing, eieren, citroensap, kruiden en amandelen door elkaar. Schep het mengsel in de voorgebakken taartbodem en schuif de taart nog 30 min in de oven tot de vulling is gestold.

    Bestrooi voor het serveren met poedersuiker en kaneel.

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linzendeeg

    Met dank aan: receptweb

     

    Ingrediënten:

    300 g patentbloem

    75 g water

    5 g vervangsuiker

    120 g boter

    6 g  bakpoeder

    1 ei

    citroen - essence

    bereiding:

    Meng de boter, citroen - essence en suiker totdat de suiker is opgelost.

    Roer er nu het ei en het water onder totdat het helemaal is opgenomen.

    Voeg bakpoeder bij de gezeefde bloem en roer dit onder het botermengsel.

    Maak er een bal van en bewaar in de koelkast.

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oublies

    Met dank aan: receptweb

     

    Ingrediënten:

    150 g boter

    3 eiwitten

    175 g bloem

    bereiding:

    Roer de boter romig, voeg de poedersuiker toe en roer tot ook deze helemaal is opgenomen.
    Klop het eiwit zo stijf mogelijk en vermeng dit in een paar slagen met de boter.

    Voeg er nu zo snel mogelijk de gezeefde bloem bij.

    Maak van te voren een mal van slap karton van 9 x 11 cm waarin in het midden een gat is geknipt van 6 x 8 cm.

    Leg dit nu op een beboterde bakplaat en strijk nu met een krabbertje een zo dun mogelijk laagje deeg door de mal op de bakplaat.

    Leg de mal nu naast het gevormde koekje en strijk weer deeg op de mal.

    Ga zo door tot de bakplaat vol ligt met koekjes.

    Bak ze zo vlug mogelijk lichtbruin in een oven van 200°C.

    Rol ze met een mes op en neem ze van de bakplaat en laat ze bekoelen.

    Indien er nog meer koekjes gemaakt worden, de bakplaat goed laten afkoelen

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roomhorens

    Met dank aan: receptweb

     

    Ingrediënten:

    200 g bladerdeeg

    0.5 L banketbakkersroom voor diabetes

    vervang - strooi suiker

    ei strijksel 

    bereiding:

    Rol het bladerdeeg dun en rechthoekig uit en snij hiervan repen van 3 cm breed. Maak de repen nat en draai ze te beginnen aan de punt op de ijzeren vormen voor horentjes.

    Leg ze op een nat gemaakt bakblik en bestrijk ze aan de bovenzijde met ei strijksel gemaakt van eidooiers en iets water.

    Bestrooi ze met fijne suiker en bak ze in een oven van 220°C onder in de oven in 15 min bruin. Laat ze afkoelen en neem de vormen er uit.

    Vul ze met de banketbakkersroom of met geslagen room.

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saucijzenbroodjes

    Met dank aan: receptweb

     

    Ingrediënten:

    200 g rundergehakt

    200 g varkensgehakt

    150 g witbrood

    3 kl zout
    peper

    muskaatnoot

    600 g bladerdeeg 

    bereiding:

    Snij de korsten van het witbrood en week het in iets melk.

    Vermeng het gehakt en de specerijen met het uitgeknepen witbrood en breng het 'hartig' op smaak.

    Rol het bladerdeeg uit in 48 x 60 cm.

    Snij het deeg in repen van 12 cm aan de kant van 48 cm.

    Spuit met een spuitzak zonder spuitmondje het gehakt aan de kant op het deeg. Maak het deeg naast het gehakt nat en rol de pil nu op.

    Leg de pil nu op een natgemaakte bakplaat en strijk ze 2 keer af met eidooiers vermengd met iets water.

    Breng met een plastic krabbertje een ruit motief aan op de bovenzijde.

    Snij nu broodjes van 12 cm breed.

    Laat nog een 1/2 uur rusten en bak dan af in een oven van 220°C.

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soezenbeslag

    Met dank aan: Receptweb

     

    Ingrediënten:

    100 g water

    100 g melk

    100 g boter

    110 g patentbloem

    3 eieren

    bereiding:

    Oven voorverwarmen op 200°C.

    Breng het water met de boter en de melk aan de kook.

    Besmeer intussen de bakplaat met boteren bestuif ze met bloem.

    Zeef de patentbloem en doe het in 1 keer bij het kokende vocht, roer van het vuur af goed door elkaar.

    Zet de pan 30 tellen op een klein vuurtje, dit om het deeg telaten garen.

    Laat het deeg iets bekoelen.

    Voeg nu een ei toe en roer net zolang totdat het in zijn geheel is opgenomen. Herhaal dit totdat alle eieren zijn verwerkt en het deeg goed van dikte is.
    Spuit nu met de spuitzak ongeveer 20 soezen op de bakplaat en bak ze af in een oven van 200°C.
     

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrijkt Gistdeeg

    Met dank aan: receptweb

     

    Ingrediënten:

    250 g bloem

    75 g boter

    1 mespunt zout

    0,5 dl melk

    1 ei

    15 g gist

    5 g vervangsuiker
     

    bereiding:

    Zeef de bloem en leg ze in een bergje op de werkbank.

    Maak er in het midden een kuiltje in.
    Verwarm de melk tot lauwwarm, en week de gist in een gedeelte hiervan.

    Voeg dit bij bloem, boter en suiker, de rest van de melk en het ei.

    Kneed er een deeg van.

    Geef er het zout bij en kneed dit er nog door.

    Kneed het deeg goed tot het volkomen glad is.

    Laat het dan afgedekt een half uur rijzen.

    Kneed het opnieuw en rol het deeg uit zodat het in de vlaaivorm past.
    Bestrijk een vlaaivorm met boter, leg er het deeg in en prik de bodem op veel plaatsen in.

    Rol met een deegroller het deeg weg dat over de rand van de vorm hangt.

    Laat het nu weer in de vorm een half uur rijzen.

    Het is nu gereed om gevuld en gebakken te worden.

     

                                       

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)


    Foto

    Archief per week
  • 19/01-25/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • antwoord aan Mr. Geysen
  • dank aan de redactie

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto



    Mijn favorieten
  • Eucalypta.nl
  • Jeannette’s Stek
  • Vlaamse Diabetes Vereniging
  • Voedingscentrum
  • De Bron
  • Rademaker
  • Diabetes en lotgenoten
  • Dieet Boogolinks
  • Broodenbanket

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs