Foto
Over mijzelf
Ik ben Colin Sonia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Sonneke.
Ik ben een vrouw en woon in Gooreind / Wuustwezel (Belgie) en mijn beroep is even niks.
Ik ben geboren op 01/04/1954 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken, PC, knutselen, natuur, schilderen, mensen.
Alle zoete gerechten,zonder toevoeging van natuurlijke suikers bijeen gevoegd. Overzichtelijk en gemakkelijk terug te v
Inhoud blog
  • Flensjes
  • Apfelstrudel
  • Eclairs of soezen.
  • Rijstepap
  • Botertruffels
  • Toscataart uit Zweden
  • Fragipanne taart‏
  • Rabarbermoes met koekjes
  • Bananen milkchake
  • Zucchero milkchake
  • Eigen tiramisu
  • Biscuit koekjes
  • Chokolade Kerstkransjes
  • Sinaas milkchake
  • Bavarois met Mango
  • Bavarois met Bosbessen
  • Gegrilde nectarines, mascarpone met Ameretto en vanille
  • Taart met verse kaas en honing (tiro pita me meli)
  • Appel tartelettes
  • Valentijns toetje
  • Roomkaaspuddingkjes
  • Gevulde méringue
  • Bosvruchtentaart
  • Chokolade Taartbodem
  • Kaasdessertje
  • Aangepaste Gentse mastellen
  • Kaastaart
  • Appelbollen in zoet deeg
  • Zacht zoete deeg voor gebak.
  • Kerststol
  • Mascarpone taartjes
  • Bodemdeeg
  • Riz Condé
  • Vanillepudding
  • Wit brood
  • Soezenbeslag 2
  • Rozijnenbrood
  • Melkbrood
  • Hemelse Sneeuwvlokjes
  • Grof brood
  • Gebakken appel met honingijs
  • Croissants 2
  • Bladerdeeg 2
  • Brokkeldeeg:
  • Bodemdeeg:
  • Verrijkt Gistdeeg
  • Soezenbeslag
  • Saucijzenbroodjes
  • Roomhorens
  • Oublies
  • Linzendeeg
  • Kwarktaart met honing en amandelen
  • Kramiek
  • Hazelnootkoekjes
  • Eenvoudig Gistdeeg
  • Croissants
  • Conde's
  • Brioche
  • Boterdeeg
  • Boerenbrood
  • Bladerdeeg
  • Aardbeien-schuimtaart
  • Bladerdeeg met aardbeien
  • Berlinerbollen
  • Banketbakkersroom
  • Appelflappen
  • Amandelcrème - crème d'amandes
  • Chocoladedrank
  • Aardbeien - yoghurtijs
  • Bladerdeegbakje met aardbeienmousse
  • Gevulde speculaas met amandelspijs
  • Cake
  • Rijstbavarois met zuidvruchten
  • Rode wijnperen
  • Vruchtensalade met citroenkwark
  • Vruchtentaart
  • Crepes suzettes
  • Notenbrood
  • Viervruchten jam
  • Speculaas
  • Geurige vanillekoffie
  • Wafels
  • Rijst met kokosmelk
  • Flangebakjes met peer
  • Chocoladetaart
  • Aardbeien konfituur
  • Pannenkoeken
  • Iles flottantes met kastanjes
  • Chocoladebrownies
  • Chocolademilkshake
  • Welkom in dit snoephoekje
    Zoeken in blog

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Diabetes Startpagina
  • Canderel:
  • Natrena
  • Hermesetas online
  • Diabetes online
  • Delhaize recepten
  • Receptweb
  • Keuken Recepten Koken
  • Lifescan
    Diabetes snoephoekje
    Niet alleen voor diabetes ook voor liners en anderen...
    08-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaastaart
    Met dank aan: Jozef

    Ingrediënten:

    Taartbodem:
    200 g volkorenkoekjes
    50 g margarine
    wat kaneel

    Vulling:
    300 g platte kaas
    1 kl geraspte citroenschil
    1.5 dl slagroom (diabetes)
    vanille essance
    2 kl zoetstof
    2 eieren.

     Bereiding:    

    Oven voorverwarmen op 180°C.
    Verkruimel de koekjes en meng met de margarine en wat kaneel (als gewenst)
    Bekleed de springvorm met bakpapier en bedek met het koekjesmengsel.
    Zet 30 min in de koelkast.
    Meng ondertussen de platte kaas met de slagroom, citroenschil, vanille essance, suiker en eidooiers.
    Sla de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig mee onder het mengsel.
    Haal de taartbodem uit de koelkast en verdeel het mengsel erover.
    Zet 40 min in de oven.
    Laat afkoelen, eventueel versieren met fruit of cristal suiker (Canderel).

    08-01-2009 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelbollen in zoet deeg
    Met dank aan: Suzy

    Ingrediënten:

    500 g zacht zoet deeg
    3 à 4 appels
    1 losgeklopt ei
    wat water.

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Schil de appels, snij ze in 2 en haal het klokhuis eruit .
    Rol het deeg uit en verdeel in porties .
    Leg een portie deeg over een halve appel en pak die goed in.
    Kleef toe met wat water.
    Doe dit met alle 1/2 appels.
    Leg bakpapier op een plaat en schik hier de appelbollen met de platte kant naar onder erop.
    Doe de keukendoek erover en laat nog een half uurtje rijzen op kamertemperatuur.
    Zet de oven op 200°C, snij bovenaan de appelbol een kruis erin en bestrijk met losgeklopt ei.
    Zet 15 min in de oven.

    08-01-2009 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zacht zoete deeg voor gebak.
    Met dank aan: Suzy

    Ingrediënten:

    500 g bloem
    3 dl lauwe melk
    15 g verse gist
    1 ei
    5 g suiker
    10 g bak zoestof
    50 g margarine

    Bereiding:

    Meng de melk met de gist en 1/2 bloem tot een dikke massa an laat kwartiertje rusten onder een schone keukendoek.
    Voeg de rest van de bloem to en meng goed.
    Dan het ei, zout, suiker en margarine en goed roeren.
    Kneed het nog eens goed door en laat weer een kwartieertje rusten onder de keukendoek.
    Kneed het deeg nog even goed door en laat het op een plank een half uurtje op kamertemperatuur rusten onder de keukendoek.
     
    Je kan het nu verder verwerken of  in een plastiek zak doen en invriezen.
    Later laten ontdooien, kneden en 15 min op kamertemperatuur laten rusten.
    Dan verder verwerken.

    08-01-2009 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerststol
    Met dank aan: Karel

    Ingrediënten


    2 eieren
    2 eiwitten
    2 afgestreken kl bak zoetstof
    30g bloem
    30 g amandelpoeder
    wat amandelschilfers
    wat water
    500 g Zacht zoet deeg ( zie recepten)

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Klop de eiwitten los, niet stijf.
    Roer 2 eieren samen met de suiker en 1 eetl water luchtig, spatel de eiwitten er onder.
    Roer de bloem erdoor en dan het amandelpoeder tot een smeuige massa.

    Verdeel het deeg in 2 delen en rol ze elk uit tot een rechthoek van 20 x 10 cm
    Leg op een bakplaat bakpapier en leg 1 rechthoek hierop.
    Spuit met een dikke spuitmond 2  dikke lijnen amandelvulling op het deeg.
    Bevochtig het deeg met wat water en leg de 2de laag deeg hierop.
    Druk alle randen en tussen de 2 rollen goed aan.
    Laat alles onder een schone droge keukendoek rijzen gedurende 45 min.
    Neem dan 1 ei en klop dit los, beborstel de bovenlaag van het deeg en bestrooi met wat amandelschilfers.
    Zet 20 min in een oven op 200°C.
    Haal eruit en laat afkoelen.

    08-01-2009 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mascarpone taartjes
    Met dank aan: Suzy

    Ingrediënten:


    Gebakken taartjes in bodemdeeg (zie recept)
    2 kl zoetstof
    1/2 limoen
    500 g mascarpone
    6 blaadjes gelatine
    1.5 dl magere slagroom
    3 eiwitten


    Bereiden:

    Laat de gelatine in koud water weken en laat smelten.
    Meng de mascarpone met de suiker en het limoensap en roer de gelatine onder de mascarpone.
    Sla de eiwitten goed stijf en spatel er de slagroom onder.
    Meng nu alles onder de mascarpone en vul de gebakken taartbodempjes.
    Zet koud in de koelkast.

    08-01-2009 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bodemdeeg
    Met dank aan: Suzy

    Ingrediënten:

    2 kl zoetstof
    1 eiwit
    150 g margarine
    3 dl water
    320 g gezeefde bloem

    Bereiding:

    Meng alle ingrediënten stevig door elkaar in een grote kom.
    Laat opstijven in de koelkast.
    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Rol het deeg uit.
    Beboter de taartvormpjes (of grote taartvorm voor vlaaien)
    Doe er het deeg in en prik er in met een vork, zodat het deeg niet bol komt te staan.
    Zet ze in de oven (op 200°C) en  laat goudbruin bakken.
    Laten afkoelen en ze kunnen daarna gevuld worden of bijgehouden worden in de diepvries
    .

    08-01-2009 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riz Condé
    Met dank aan: Smitje

    Voor: 4 personen

    Ingredienten:

    10 g zoetstof (Aldi - Canderel - of andere)
    3 gelatineblaadjes
    75 g dessertrijst
    3 dl melk (magere)
    2 dl slagroom (liefst magere)
    stukje fruit of slagroom (diabetes) voor de afwerking

    Bereiding:

    Zet de gelatineblaadjes te week in wat water.
    Laat de rijst in de magere melk inkoken tot je een rijstpap krijgt en zet van het vuur.
    Meng de zoetstof onder de rijstpap.
    Knijp de gelatine uit en roer onder het mengsel tot het gesmolten is.
    Roer heel voorzichtig en met hoge bewegingen de slagroom door het rijstmengsel.
    Hou de potjes even boven hete damp en vul ze met de rijstpap.
    Versieren met fruit en/of slagroom.

    08-01-2009 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanillepudding
    Met dank aan: Suzy

    Voor: 4 personen

    Ingrediënten:


    7.5 dl magere melk
    10 g bakvaste zoetstof  (Aldi
    2 eidooiers
    70 g vanille puddingpoeder
    fruit
    diabetes slagroom


    Bereiding:

    Breng 1/2 l melk aan de kook met de zoetstof.
    Meng intussen het vanille puddingdpoeder met de rest van de melk en de eidooiers.
    Voeg, wanneer de melk kookt, al roerend het koude melkmengsel toe en laat het geheel goed doorkoken.
    Neem van het vuur en verdeel in schaaltjes, schik er wat fruit op en een beetje slagroom.

    08-01-2009 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    16-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wit brood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Met dank aan: brood en banket

     

    Ingrediënten:

    470 g witte bloem

    250 g lauw water

    20 g boerenboter of bakboter

    5 g keukenzout

    20 g gist of 10g droge gist

     

    Bereiding:

    In een kom doet u de gist en het water en je mengt die twee onder elkaar.

    De bloem mag je er aan toevoegen en verder ondermengen met de keukenrobot.

    Als het deeg begint te vermengen voeg je er het zout en de gesmolten boter bij.

    Dit laat je dan verder kneden tot een stevige veerkrachtige deeg 5 min.

    Als het deeg goed gekneed is bedek je dit met een handdoek.

    Je laat dit nu een 30 min rusten totdat je bemerkt dat het deeg begint te rijzen.

    Je haalt het nu uit de kom en je drukt het deeg plat.

    Dit deeg vouw je nu toe door van de 2 kanten de bovenkant en de onderkant naar elkander te brengen en nu de zijkanten. Het deeg laat je nu 30 min rijzen  en dan terug toevouwen.  Nu ga je dit deeg op een beboterde plaat leggen of vorm.

    Maar voor het deeg een vorm te geven moet je nog één bewerking uitvoeren.

    Het deeg druk je nog eens plat en twee kanten breng je naar elkaar.

    De andere twee kanten rol je dan op gelijk een sigaret, maar wel wat aanspannen.
    Anders komen er gaten in je brood. Dit leg je dan met de sluiting van het deeg op de
    bodem van de beboterde vorm of op de beboterde bakplaat.

    Je laat dit deeg nu een 40 min rusten en warm je de oven op 220°C.

    Als het deeg voldoende gerezenis is(verdubbelt) plaats je het in het midden van de oven. De oven verminderen op 200°C.


    Een tip:
    als je, je brood wil laten blinken als in de bakkerij. Pak je een sproeiertje en bespuit overmatig dit deeg met water als je het brood in de oven steekt. Dit laat je 30 min bakken in de oven.

    Het brood uit de oven nemen en op een rooster laten afkoelen.

    16-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soezenbeslag 2

    Met dank aan: Mimmie 

    Ingrediënten:

    50 g melk

    50 g water

    een snuifje zout

    45 g boter

    60 g bloem

    2 eieren

     

    Bereiding:
    De melk samen met het water, het zout en de boter in een kookpot op het vuur zetten.

    Dit eventjes laten koken totdat de boter gesmolten is.

    De bloem erbij mengen en goed roeren.

    De pot haal je maar van het vuur eens dat je ondervind dat het deeg zou beginnen aan de pan te branden.
    Als de pan van het vuur is giet je de 2 eieren onder het beslag.

    Niet vergeten flink te roeren in dit beslag.

    Het enige dat hier nog moet gedaan worden is dit in vorm spuiten en
    afbakken in de oven.

     

    16-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozijnenbrood

    Met dank aan: Mimmie

     

    Ingrediënten:

    175 cl niet al te koud water

    75 cl melk

    600 g witte bloem

    50 g boerenboter

    10 g keukenzout

    30 g gist of15 g droge gist

    3 eieren

    5 g vervangsuiker

    200 g rozijnen

     

    Bereiding:

    Je voegt de gist, het water en de melk in een kom en meng met je
    keukenrobot of handmixer.

    Voeg er al mixend 2 eieren met malse boerenboter erbij.

    Het zout en de suiker erbij voegen en verder laten kneden tot een niet te vaste deeg. De rozijnen erbij voegen en zachtjes kneden.
    Anders plet je al de rozijnen die in het deeg verwerkt zijn.

    Nu mag je het deeg voor een 1ste maal lichtjes laten rijzen 15 min.
    Het deeg haal je uit de kom, druk dan het deeg plat en vouw je lichtjes op.

    Nu laat je het deeg een 2de maal rijzen.

    Terug indrukken maar in plaats van het op te vouwen neem je de twee
    uiteinden vast en brengt die naar het midden van het deeg.

    Neem nu een van de twee andere uiteinden en je rolt die naar het andere uiteinde. Je trekt dit deeg wel een beetje aan zodat het wat opspant als je dit oprolt.

    Zo verkrijg je een mooie opgerolde rechthoek.

    Die breng je dan in een ingevette vorm. Je laat het deeg nu 45 min rijzen.

    Niet vergeten af te dekken met een handdoek. De oven voorverwarmen op 200°C.
    Eens het deeg gerezen is bestrijk je de bovenkant met het ene opgeklopt ei.

    Je plaatst het deeg in het midden van de oven op 190°C.

    De baktijd voor een rozijnenbrood is 30 min.

    Je haalt dit brood uit de oven en laat het afkoelen op een grill.

    16-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melkbrood

    Met dank aan:

     

    Ingrediënten: Mimmie

    175 cl lauw water

    75 cl melk

    600 g witte bloem

    50 g boerenboter

    10 g keukenzout

    30 g gist of 15g droge gist

    3 eieren

    5 g vervangsuiker

     

    Bereiding:

    Je voegt gist, water en melk in een kom en begint te mengen met je keukenrobot of handmixer. Je voegt er al mixend bloem, 2 eieren en malse boerenboter erbij.

    Het zout en de suiker erbij voegen en verder laten kneden tot een niet te vaste deeg. Je laat het deeg voor de 1ste maal lichtjes rijzen en dit voor een 15 min.

    Haal het uit de kom en druk het plat, vouw dit deeg lichtjes op. Nu laat je het deeg voor de 2de maal voor een 40 min rijzen en duw je dit deeg plat.

    In plaats van het op deeg op te rollen, neem je nu de 2 zijkanten vast en breng je die naar het midden van het deeg. Neem nu een andere kant vast en je rolt die naar de andere kant. Als je het deeg oprolt trek je het deeg per draai wel een beetje aan.

    Zo verkrijg je een mooie opgerolde rechthoek. Wel opletten dat je dit deeg niet scheurt anders word de bovenkant niet mooi rond.

    Het deeg leg je nu in een ingevette en lichtjes bebloemde vorm.

    Je laat het deeg nu 45 min verder rijzen, wel afdekken met een handdoek zodat hij niet invalt. De oven laat je voorverwarmen op 200°.

    Zodra het deeg voldoende gerezen is, bestrijk je het met een borsteltje de bovenkant van het deeg. Bak het deeg nu af in de oven en dit voor 35 min.

    De temperatuur van de oven mag je nu op 190° zetten.
    Je haalt het melkbrood uit de oven en laat het verder afkoelen op een grill.

    16-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemelse Sneeuwvlokjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met dank aan: Judith

     

    voor 20 stuks:

    Bereidingstijd: 2 1/2 uur
    kJ/kcal per stuk: 160/40

     

    Ingrediënten
    50 g cranberry's
    2 eiwitten
    1 eetl honing
    Merg van 1 vanillestokje
    100 g kokosrasp  

     

    Bereiding

     

    De cranberry's grof snijden. De eiwitten in 5 min zeer stijf kloppen.

    Daarna de honing en het merg van het vanillestokje tijdens het roeren toevoegen. Verder kloppen totdat de massa vast en glanzend is.

    De kokosrasp luchtig door het mengsel spatelen en tot slot de cranberry's toevoegen. Met 2 kl het mengsel in kleine hoopjes over een met bakpapier bedekte bakplaat verdelen.
    In een voorverwarmde oven ( elektrische oven: 75 °C / gasoven: stand 1 ) gedurende 2 uur bakken.

    Bij een gasoven een houten lepel tussen oven en ovendeur klemmen.

    De sneeuwvlokjes op een bakrooster laten afkoelen.

    Eventueel kunt u de sneeuwvlokjes bestrooien met wat kokosrasp

     

    16-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grof brood

    Met dank aan: Mimmie

     

    Ingrediënten:

    300 g witte bloem

    150 g licht bruin bloem

    250 g niet al te koud water

    20 g boerenboter of bakboter

    5 g keukenzout

    20 g gist ofwel 10g droge gist

     

    Bereiding:

    In een kom doet u de gist en het water en je mengt die twee onder elkaar.

    De 2 soorten bloem mag je er aan toevoegen en verder ondermengen.

    Hiervoor gebruik je best uw keukenrobot.
    Als het deeg begint te vermengen voeg je er het zout en de gesmolten boter bij.

    Je laat dit alles verder mengen tot een stevige veerkrachtige deeg 5min.

    Het deeg mag nog iets aan de handen plakken.

    Als dit alles goed gekneed is geweest, dek je dit deeg af door een handdoek.

    Een 30 min rusten totdat het deeg begint te rijzen.

    Je drukt het deeg plat en je vouwt dit deeg toe.

    Laat het nu verder rijzen (niet vergeten de handdoek te gebruiken) voor zo een half uurtje en je vouwt het dan terug in.

    Leg dit deeg op een beboterde plaat leggen of vorm.

    Voor het deeg een degelijke vorm te geven bol je dit deeg best eventjes op.
    Dit doe je door de laatste kant dat je dit deeg toegevouwen hebt de twee uiteinden naar elkaar toe te rollen en zo van u weg te rollen.

    Wel het deeg in uw hand houden zo sluit je dan het deeguiteinden.
    Je laat dit deeg nu een 40 min rusten.

    Tijdens deze rustperiode warm je de oven op 220°C.

    Als dit deeg voldoende gerezen is (verdubbelt) plaats je het in de oven.

    Nu moet je de oven verminderen op een 200°C.
    Een tip als je brood wil laten blinken pak een sproeiertje en besproei overmatig het deeg.
    Dit laat je nu een 30 min bakken in de oven.
    Brood uit de oven nemen en op een rooster laten afkoelen.


    Tip: om te weten of het brood genoeg gebakken is.

    Draai het eens om en klop er eens met uw vingertoppen eens tegen.

    Als het brood ietsje hol klinkt is het voldoende gebakken.

    16-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken appel met honingijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Met dank aan:
    Libelle

     

    voor 4 porties

    Bereidingstijd: 35 minuten
    Koeltijd: 2 - 3 uur
    kJ/kcal per portie: 2585/618


    Ingrediënten
    Voor het honingijs:
    375 ml room
    3 eierdooiers
    100 g heldere honing

    Voor de appel:
    4 kleine rode appels
    boter om de vorm in te vetten
    20 g gekonfijte sinaasappelschil
    20 g gekonfijte gember
    1 el gehakte hazelnoot
    2 el heldere honing
    1 mespuntjes gemalen kaneel
    2 kl boter
    2 eiwitten
    1 el poedersuiker  

     

    Bereiding

     

    Voor het honingijs de room even koken.

    Eierdooiers door de honing roeren en voeg al roerend de slagroom langzaam toe. Verwarm dit au bain marie en blijf net zolang roeren totdat de massa dik geworden is. Crème in de ijsmachine of in de diepvries ongeveer 2 uur laten invriezen, tussendoor meerdere malen roeren. De oven voorverwarmen op 180°C.

    Appels wassen en klokhuis verwijderen en in een ingevette ovenschaal zetten.
    Voor de vulling de sinaasappel, gember en hazelnoot fijn hakken.

    Dit vervolgens met de honing en kaneel mengen en hiermee de appel opvullen. Klontjes boter bij de appel neerleggen en bak 25 min in de oven.

    Klop het eiwit stijf en voeg geleidelijk aan de poedersuiker toe.

    Hierna kunt u de appel met het schuim garneren en 2 min grillen.

    De met sneeuw bedekte gebakken appel met honingijs serveren.

    Naar wens garneren met appelschijfjes, sinaasappelschil en noten.

    Tip: gebruik alleen verse eieren (niet ouder dan 5 dagen).

     

    Oventemperatuur

    Elektrische oven: 180 °C
    Heteluchtoven: 240 °C
    Gasoven: stand 3

    16-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croissants 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen












    Met dank aan: Mimmie

     

    Ingrediënten:

    deeg voor een 12 - tal croissants.

    100 cl water

    10 g zachte boter

    10 g gist

    5 g zout

    120 g boter

    200 g bloem

     

    Bereiding:
    In een kom doet u de gist en het water en je mengt die twee onder elkaar.

    De bloem mag je er nu intussen al aan toevoegen en verder ondermengen.

    Hiervoor gebruik je best uw keukenrobot.

    Als het deeg al wat begint te vermengen voeg je er zout, suiker, boter en eieren erbij.
    Dit laat je dan verder 5min kneden tot een niet te taaie deeg

    Het mag zeker geen beton zijn, het deeg mag nog wat aan de handen plakken.

    Het deeg in de koelkast plaatsen.

    Dit voor een half uurtje het deeg uitrollen en 2/3 van het deeg met de boter bekleden. Het deeg in drieën vouwen.

    Zorg er wel voor dat je eerst het niet met boter bedekte deel invouwt.

    Dit mag je nog tweemaal uitvoeren.

    Nu mag je dit deeg uitrollen en dit op zo'n 3 mm.

    Je neemt een stevig mes en snijd er een reep uit met een breedte van zo'n 10 cm. Hierop dan driehoekjes uithalen met een lengte van 10cm.

    Hierop neem je dan 2 zijkanten vast en rol dit op.

    De twee zijkanten dan naar elkaar brengen en op een beboterde plaat leggen.

    De croissants laten rijzen, hierop mag je een handdoek leggen.

    Eens de croissants voldoende gerezen zijn.

    Mag je deze bestrijken met een opgeklopt ei en afbakken in een verwarmde oven op zo'n 200°C.

    De baktijd mag je rekenen op zo'n 20 mmin.in

    16-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeg 2

    Met dank aan: Mimmie

     

    Ingrediënten:

    100 cl water

    100 g boter

    10 g zout

    130 g boter voor het toeren

    270 g bloem

     

    Bereiding:
    Het water, zout, boter en de bloem in een kuip gieten.

    Deze ingrediënten goed mengen met een keukenrobot of met de hand.

    Dit alles goed laten kneden tot een stevig deeg.

    Dit deeg mag je uitrollen tot je een mooie rechthoek verkrijgt.

    Het middenstuk van dit deeg bedek je 1/3 ervan met de boter en je vouwt dit toe. Eerst met de rechterkant en dan de linkerkant.

    Zodanig dat de boter alleen op het onderste gedeelte ligt.

    Je draait het deeg om en rolt dit terug uit in een mooie rechthoek.

    Nu vouw je dit deeg in vieren.

    Deze bewerking voer je nog eenmaal uit.

    Nu kun je dit in de koelkast bewaren gedraaid in plastiekfolie of direct.

    Als je dit deeg gebruikt moet je het wel nog éénmaal in vieren vouwen.

    Nu alleen nog uitrollen en bewerken.

     

    16-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brokkeldeeg:

    Met dank aan: Mimmie

     

    Ingrediënten:

    25cl melk

    100g boter

    150g bloem

    een ei

    zout

     

    Bereiding:

    Alle ingrediënten in een kuip leggen en kort mengen tot een niet te taai deeg.
    Dit kun je 2 weken bewaren als het afgedekt is in huishoudfolie.

    16-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bodemdeeg:

    Met dank aan:

     

    Ingrediënten: Mimmie

    1 ei

    60 g boter

    100 g bloem

    een snuifje zout

    5 g vervangsuiker

     

    Bereiding:

    Boter, suiker, vanillesuiker en het beetje zout in een kuip leggen en goed mengen.
    Zachtjes aan meng je de bloem en het ei erbij.

    Zodra de laatste ingrediënten in de kuip gegoten zijn. mag de keukenrobot alleen nog draaien totdat al de ingrediënten voldoende zijn verwerkt.
    Het deeg moet nog een beetje aan de handen plakken.

    Dit deeg kun je 1 week bewaren in de koelkast.
    Niet vergeten het deeg af te dekken met huishoudfolie.

     

    16-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    09-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrijkt Gistdeeg

    Met dank aan: receptweb

     

    Ingrediënten:

    250 g bloem

    75 g boter

    1 mespunt zout

    0,5 dl melk

    1 ei

    15 g gist

    5 g vervangsuiker
     

    bereiding:

    Zeef de bloem en leg ze in een bergje op de werkbank.

    Maak er in het midden een kuiltje in.
    Verwarm de melk tot lauwwarm, en week de gist in een gedeelte hiervan.

    Voeg dit bij bloem, boter en suiker, de rest van de melk en het ei.

    Kneed er een deeg van.

    Geef er het zout bij en kneed dit er nog door.

    Kneed het deeg goed tot het volkomen glad is.

    Laat het dan afgedekt een half uur rijzen.

    Kneed het opnieuw en rol het deeg uit zodat het in de vlaaivorm past.
    Bestrijk een vlaaivorm met boter, leg er het deeg in en prik de bodem op veel plaatsen in.

    Rol met een deegroller het deeg weg dat over de rand van de vorm hangt.

    Laat het nu weer in de vorm een half uur rijzen.

    Het is nu gereed om gevuld en gebakken te worden.

     

                                       

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)


    Foto

    Archief per week
  • 19/01-25/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • antwoord aan Mr. Geysen
  • dank aan de redactie

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto



    Mijn favorieten
  • Eucalypta.nl
  • Jeannette’s Stek
  • Vlaamse Diabetes Vereniging
  • Voedingscentrum
  • De Bron
  • Rademaker
  • Diabetes en lotgenoten
  • Dieet Boogolinks
  • Broodenbanket

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs