Foto
Over mijzelf
Ik ben Colin Sonia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Sonneke.
Ik ben een vrouw en woon in Gooreind / Wuustwezel (Belgie) en mijn beroep is even niks.
Ik ben geboren op 01/04/1954 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken, PC, knutselen, natuur, schilderen, mensen.
Alle zoete gerechten,zonder toevoeging van natuurlijke suikers bijeen gevoegd. Overzichtelijk en gemakkelijk terug te v
Inhoud blog
  • Flensjes
  • Apfelstrudel
  • Eclairs of soezen.
  • Rijstepap
  • Botertruffels
  • Toscataart uit Zweden
  • Fragipanne taart‏
  • Rabarbermoes met koekjes
  • Bananen milkchake
  • Zucchero milkchake
  • Eigen tiramisu
  • Biscuit koekjes
  • Chokolade Kerstkransjes
  • Sinaas milkchake
  • Bavarois met Mango
  • Bavarois met Bosbessen
  • Gegrilde nectarines, mascarpone met Ameretto en vanille
  • Taart met verse kaas en honing (tiro pita me meli)
  • Appel tartelettes
  • Valentijns toetje
  • Roomkaaspuddingkjes
  • Gevulde méringue
  • Bosvruchtentaart
  • Chokolade Taartbodem
  • Kaasdessertje
  • Aangepaste Gentse mastellen
  • Kaastaart
  • Appelbollen in zoet deeg
  • Zacht zoete deeg voor gebak.
  • Kerststol
  • Mascarpone taartjes
  • Bodemdeeg
  • Riz Condé
  • Vanillepudding
  • Wit brood
  • Soezenbeslag 2
  • Rozijnenbrood
  • Melkbrood
  • Hemelse Sneeuwvlokjes
  • Grof brood
  • Gebakken appel met honingijs
  • Croissants 2
  • Bladerdeeg 2
  • Brokkeldeeg:
  • Bodemdeeg:
  • Verrijkt Gistdeeg
  • Soezenbeslag
  • Saucijzenbroodjes
  • Roomhorens
  • Oublies
  • Linzendeeg
  • Kwarktaart met honing en amandelen
  • Kramiek
  • Hazelnootkoekjes
  • Eenvoudig Gistdeeg
  • Croissants
  • Conde's
  • Brioche
  • Boterdeeg
  • Boerenbrood
  • Bladerdeeg
  • Aardbeien-schuimtaart
  • Bladerdeeg met aardbeien
  • Berlinerbollen
  • Banketbakkersroom
  • Appelflappen
  • Amandelcrème - crème d'amandes
  • Chocoladedrank
  • Aardbeien - yoghurtijs
  • Bladerdeegbakje met aardbeienmousse
  • Gevulde speculaas met amandelspijs
  • Cake
  • Rijstbavarois met zuidvruchten
  • Rode wijnperen
  • Vruchtensalade met citroenkwark
  • Vruchtentaart
  • Crepes suzettes
  • Notenbrood
  • Viervruchten jam
  • Speculaas
  • Geurige vanillekoffie
  • Wafels
  • Rijst met kokosmelk
  • Flangebakjes met peer
  • Chocoladetaart
  • Aardbeien konfituur
  • Pannenkoeken
  • Iles flottantes met kastanjes
  • Chocoladebrownies
  • Chocolademilkshake
  • Welkom in dit snoephoekje
    Zoeken in blog

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Diabetes Startpagina
  • Canderel:
  • Natrena
  • Hermesetas online
  • Diabetes online
  • Delhaize recepten
  • Receptweb
  • Keuken Recepten Koken
  • Lifescan
    Diabetes snoephoekje
    Niet alleen voor diabetes ook voor liners en anderen...
    10-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucchero milkchake


    Met dank aan: Jozef

    Ingrediënten:


    1 peer
    1 bol diabetes chokolade ijs
    1 glas melk
    1 kl zoetstof
    1 eetl diabetes chokoladesaus
    wat fruit voor versiering
    diabetes chokolade schilfers
    of hagelslag

    Bereiding:

    Schil de peer en doe ze in stukken in de blender, voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve het fruit en de schilfers.
    Mix fijn en giet in een mooi glas.
    Werk af met wat fruit en de chokolade.
    Dien koud op.

    10-01-2009 om 16:35 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen tiramisu
    Met dank aan: Maria

    Ingrediënten:


    Biscuitkoekjes (zie recept)
    350 g mascarpone
    3 gelatine blaadjes
    3 eidooiers
    1 kop sterke oploskoffie
    eventueel 1/2 borreltje cognac
    10 g crystal zoetstof (Canderel)
    2 kl zoetstof
    diabetes cacaopoeder

    Bereiding:

    Laat de koekjes even weken in de koffie (eventueel gemengd met cognac)
    Leg ze onderaan de glazen schotel.
    Klop de eidooiers met de zoetstof en de crystal suiker tot een sabayon (schuimige massa)
    Laat de gelatine 10 min weken in lauw water, knijp uit en laat smelten op matig vuur.
    Laat de mascarpone smelten op een klein vuurtje en roer door de sabayon , blijf roeren.
    Giet , ook al roerend, de gelatine door het mengsel.
    verdeel de vulling over de koekjes en laat opstijven in de koelkast.
    Bestrooi juist voor het opdienen met cacao poeder.

    Tip: Kan ook in kleine kommetjes of schaaltjes gemaakt worden.

    10-01-2009 om 16:34 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biscuit koekjes
    Met dank aan: Maria

    Ingrediënten:

    4 eiwitten
    50 g crystal zoetstof ( Canderel)
    1 kl zoetstof
    30 g maïzena
    250 g amandelpoeder
    amandelschilfers

    Bereiding:

    Oven voorverwarmen op 180 °C.
    Neem een heel propere kom en sla de eiwitten zeer  stijf.
    Halverwege voeg je de crystal zoetstof er aan toe.
    Meng de maïzena met het amanderpoeder en spatel voorzichtig onder het mengsel.
    Leg bakpapier op de bakplaat.
    Spuit met een spuitzak met rond mondje koekjes naar eigen fantasie (maar niet te groot).
    Bak ze midden in de oven een 20 min.
    Haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
    Terwijl ze nog heet zijn, bestrooien met schilfers.

    10-01-2009 om 16:34 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chokolade Kerstkransjes
    Met dank aan: Pimpernel

    Ingrediënten


    150 g margarine
    1 ei
    1 eetl cacao
    2 kl zoetstof
    2 dl soya chokomelk
    150 g bloem
    diabetes chokolade snippers

    Bereiding:

    Oven voorverwarmen op 180°C
    Roer de margarine, ei en zoetstof dooreen en voeg er dan de chokomelk en cacaopoeder bij
    Leg op een bakplaat het bakpapier.
    Neem een spuitzak met groot getand mondje en spuit er cirkels mee op het bakpapier.
    Bak 15 min in de oven, haal ze eruit en strooi er direct de chokoladeschilfers
    (of hagelslag) over.
    laat afkoelen op een rooster. en laat afkoelen op een rooster

    10-01-2009 om 16:33 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaas milkchake
    Met dank aan: Jozef

    Ingrediënten:


    sap van 1 sinaasappel
    1 kl zoetstof
    1 bol diabetes vanille ijs
    1 dl melk
    stukjes sinaasappel
    crystal zoetstof (canderel)

    Bereiding:

    Doe alle ingrediënten in een blender en mix fijn.
    Giet in een breed laag glas en werk af met stukjes sinaas en wat cristal zoetstof.

    10-01-2009 om 16:33 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavarois met Mango
    Ingrediënten:

    0.5 l melk
    1 mango
    1 vanillestokje
    4 eidooiers
    15 g zoetstof
    0.5 l slagroom
    9 blaadjes witte gelatine in een kom water geweekt

    Bereiding:

    Schil de mango, snij het vruchtvlees klein en pureer.
    Houd een paar partjes over voor de versiering.
    Kook de melk en laat het opengesneden vanillestokje een kwartier in de hete melk trekken. Verwijder het stokje.
    Klop in een grote kom de eidooiers en suiker tot een lichtgele massa.
    Giet de hete melk er geleidelijk bij en blijf roeren.
    Voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe.
    Roer het mengsel koud boven een bak water met ijsklontjes.
    Meng er de gepureerde mango onder.
    Klop de slagroom stijf.
    Spatel de room onder de bavarois als deze dikker begint te worden.
    Zet de mangobavarois enkele uren in de ijskast en garneer met enkele partjes mango.

    10-01-2009 om 01:42 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavarois met Bosbessen
    Ingrediënten

    0.5 l melk
    300 gr gepureerde bosbessen
    1 vanillestokje
    4 eidooiers
    15 g zoetstof
    0.5 l slagroom
    9 blaadjes witte gelatine in een kom water geweekt

    Bereiding

    Kook de melk en laat het opengesneden vanillestokje een kwartier in de hete melk trekken. Verwijder het stokje.
    Klop in een grote kom de eidooiers en suiker tot een lichtgele massa.
    Giet de hete melk er geleidelijk bij en blijf roeren.
    Voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe.
    Roer het mengsel koud boven een bak water met ijsklontjes.
    Meng er de gepureerde bosbessen onder.
    Klop de slagroom stijf.
    Spatel de room onder de bavarois als deze dikker begint te worden.
    Zet de bosbessenbavarois enkele uren in de ijskast.

    10-01-2009 om 01:30 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde nectarines, mascarpone met Ameretto en vanille

    Gegrilde nectarines, mascarpone met Ameretto en vanille

    Ingrediënten:

    150 g mascarpone
    150 g plattekaas
    5 g vanillepoeder
    1 eetl Amaretto
    1 kl olijfolie
    4 nectarines, in 2 gesneden, ontpit

    Bereiding:

    Meng in een kom de mascarpone met de plattekaas tot een homogene massa.
    Doe daarbij de vanillepoeder en de Amaretto.
    Zet in de koelkast. Smeer de necatrines in met olijfolie.
    Grill beide helften met de vleeszijde naar onder 1 minuut aan.
    Verdeel over de borden. Dien op met de mascarpone
    .


    10-01-2009 om 01:25 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taart met verse kaas en honing (tiro pita me meli)
    Taart met verse kaas en honing (tiro pita me meli)

    Ingrediënten

    125 g tarwebloem
    70 g boter
    1 eetl Metaxa
    bakboter
    bloem voor het werkblad
    zout
    1 citroen
    400 g ricotta
    3 eetl amandelschilfers
    kaneelpoeder
    2 eieren
    8 g zoetstof
    80 g vloeibare honing
    vloeibaar vanille-extract
    bloemsuiker


    Bereiding:

    Voor het deeg :
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Giet de bloem op een werkblad.
    Maak een kuiltje in het midden en doe de in klontjes gesneden boter, 1 mespuntje zout en de Metaxa erin.
    Meng alles snel met de vingertoppen en maak er een compacte bal van die u in plasticfolie verpakt. Laat 30 min rusten in de koelkast. 
    Smeer een taartvorm met een diameter van 22 cm in met boter en strooi er bloem op.

    Voor de garnituur:
    Schil de citroen met een fijne rasp boven een slakom.
    Voeg daarbij de verse kaas, de amandelschilfers en de bloem.
    Meng dit alles krachtig.
    Klop met een mixer de eieren met de suiker, de honing, de vanille en de kaneel tot een lichte en schuimige massa.
    Blijf kloppen en verwerk deze bereiding in de verse kaas.
    Spreid het deeg een 3 mm dik, uit over een met bloem bestrooid werkvlak
    Bedek daarmee de vorm. Giet
    de garnituur erover en strijk vlak met een vork.
    Bak 35 min in een hete oven.

    Goed om te weten
    Om te vermijden dat de garnituur inzakt als u de taart uit de oven neemt, draait u de taart om op een rooster en laat u ze 15 min rusten.
    Keer ze vervolgens om op een dienschotel


    10-01-2009 om 00:56 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    09-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel tartelettes
    Met dank aan: Jozef

    Ingrediënten:


    3 dl en 8 dl melk (niet uit de koelkast)
    500 g bloem
    2 x 10 g bak zoetstof
    15 g verse gist
    3 eieren
    1/2 kl zout
    30 g margarine
    50 g vanillepuddingpoeder
    Appelschijfjes
    diabetes confituur

    Bereiding:

    De oven voorverwarmen op 180°C
    Breng 1/2 l melk aan de kook met de zoetstof
    Meng de vanillepoeder met het restje melk en voeg het toe aan de hete melk.
    Laat nog even doorkoken en haal van het vuur.
    Laat afkoelen, maar roer af en toe even door.
    Meng voor het deeg de melk, ei en 250 g bloem.
    Laat een kwartiertje rusten en meng dan de rest van de bloem eronder.
    Goed kneden en laat dan een half uurtje rusten onder een droge keukendoek.
    Rol het deeg uit tot het 3 mm dik is.
    Bekleed de ingevette tartelettevormpjes (kleine taartvormpjes) met het deeg en druk goed aan.
    Verwijder de resten en laat weer een half uurtje rusten.
    Vul de vormpjes met de pudding en de schijfjes appel.
    Zet de oven op 200°C en laat ze een kwartiertje bakken.
    Haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
    Laat de confituur met 2 eetl water inkoken en overgiet de tartelettes.

    09-01-2009 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijns toetje
    Met dank aan: Schipperke

    Ingrediënten


    4 dl melk
    6 g gist
    2 kl zoetstof
    1 ei
    150 g bloem
    50 g margarine
    betjje zout
    200 g aardbeien
    400 g mascarpone
    2 dl water
    1 eetl oranjebloesemwater
    1 kl zoetstof
    Wat aardbeien voor de versiering.

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 180°C
    Doe melk, gist, ei en suiker in een kom en meng dit goed
    Voeg er de bloem, zout en margarine toe en blijf kneden. (zeker 5 min)
    Leg een propere keukendoek erover en laat en half uurtje staan.
    Vul de ingevette vormpjes met het deeg en laat ze 20 min bakken in de oven.
    Haal ze eruit en laat ze afkoelen op een rooster.
    Meng het water, oranjebloesem en de zoetstof en laat even inkoken.
    Dompel de savarins in de saus en laat een minuutje weken.
    Zet ze op een bordje .
    Pureer de aardbeien en meng met de mascarpone.
    Doe de aardbeienpuree over de savarins, zet er een aardbei op en dien op.

    09-01-2009 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roomkaaspuddingkjes
    Met dank aan: Schipperke

    Ingrediënten:


    1 potje romige platte kaas (250 g)
    2 dl yoghurt
    2 kl zoetstof
    2 eiwitten
    4 gelatinneblaadjes
     fruit als versiering (aardbei, besjes, ananas)
    Wat aangepaste diabetes confituur
    1 eetl water

    Bereiding:

    Week de gelatine een kwartiertje in lauw water en knijp uit.
    Laat smelten op een zacht vuurtje.
    Meng de platte kaas, yoghurt en suiker dooreen.
    Roer de gesmolten gelatine door het mengsel.
    Verdeel het kaasmengsel over de vormpjes en laat opstijven in koelkast  (of diepvriezer mag ook)
    Kieper een vormpje om op een bordje.
    Versier met het fruit.
    Meng de confituur met 1 eetl water en giet er wat over het fruit.
    Zet er een muntblaadje bovenop.

    09-01-2009 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde méringue
    Met dank aan: Schipperke

    Ingrediënten:


    4 eiwitten
    50 g zoetstof
    20 g maïzena
    20 g amandelpoeder
    fruit
    yoghurt of slagroom

    Bereiding:

    Laat de oven voorverwarmen op 50°C
    In een zeer propere en droge kom klop je de eiwitten stijf
    Doe er al roerend de suiker bij.
    Meng er voorzichtig het amandelpoeder en maïzena onder
    Neem een bakplaat en beleg die met bakpapier.
    Doe het mengsel in een spuitzak en spuit rondjes van een 5 cm enkele vol en enkele hol van binnen.
    Zet ze in de oven en laat minstens 4 uur drogen.
    Zet een hol rondje op een vol rondje en laat zo goed afkoelen.
    Vul de koekjes op met wat fruit en eventueel wat slagroom of yoghurt met fruit

    09-01-2009 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosvruchtentaart
    Met dank aan: Jozef
    Ingrediënten:

    Bosvruchten
    140 g bloem
    3 dl water
    1 ei
    wat cacaopoeder
    beetje kaneel (naar smaak)
    2 kl zoetstof
    180 g margarine
    Maîzena

    Bereiding:

    De oven voorverwarmen op 180°C
    Doe de bloem in een diepe kom, meng met de margarine, suiker, kaneel en water.
    Voeg er de cacao aan toe en kneed goed.
    Rol het deeg uit op een bebloemde tafel tot het groter is dan de bakvorm (liefst een springvorm).
    Bekleed de bakvorm nu met bakpapier en leg er een laag deeg in.
    Goed aandrukken, randen afsnijden.
    Met de rest terug een bolleke maken en weer uitrollen.
    Je kan er repen uit snijden of figuurtjes.
    Meng d bosvruchten met de maïzena en vul de taart ermee.
    Leg dan de repen of versiering erop.
    Zet de oven op 200°C en zet de taart erin voor een 20 min.
    Haal uit de oven en uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.


    09-01-2009 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chokolade Taartbodem
    Met dank aan: Suzy

    Ingrediënten:

    200 g volkorenkoekjes
    50 g margarine
    50 g diabetes chocolade

    Bereiding:

    Rasp de chokolade .
    Kruimel de koekjes fijn.
    Laat de margarine smelten en meng goed met de koekjes en de chokolade.
    Neem een vorm en leg er bakpapier in.
    Vul met het mengsel en zet minstens 1 ur in de koelkast om op te stijven.

    09-01-2009 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaasdessertje
    Met dank aan: Suzy

    Ingrediënten:


    Chokolade Taartbodem (zie recept)
    200 g diabetes chokolade
    200 g platte kaas
    1 sinaasappelschil geraspt
    2 kl zoetstof
    2 eieren
    2 dl slagroom
    4 blaadjes gelatine
    1 Sinaasappel schil krul
    wat cacaopoeder

    Bereiding:

    Rasp de chokolade en meng met de platte kaas.
    Voeg de sinaasrasp, de suiker en de eidooiers erbij en roer goed dooreen.
    Laat de gelatine weken in wat water en knijp uit.
    Laat smelten op een zacht vuur en voeg roerend onder het mengsel.
    Klop de slagroom  en de eiwitten apart stijf
    Spatel ze onder het mengsel.
    Neem de taartbodem uit de koelkast en vul met het mengsel.
    Zet terug een uurtje in de koelkast en laat opstijven.
    Snij in porties en strooi er wat cacaopoeder over.
    Versier met een sinaaskrul, eventueel met wat sinaasappelbeentjes.

    09-01-2009 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangepaste Gentse mastellen
    Met dank aan: Suzy

    Ingrediënten:


    500 g zoet deeg (zie recept)
    vanillepudding (zie recept)
    1 losgeklopt ei

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 180°C
    Verdeel het deeg in kleine porties (50 g)
    Leg bakpapier op een bakplaat en leg er de bolletjes deeg op, niet te dicht opeen.
    Laat ze een kwartiertje onder een droge keukendoek rusten.
    Duw in het midden een diep putje en vul deze met de vanilleroom.
    Klop een ei goed los en bestrijk de bolletjes ermee
    Laat ze nu nog een uurtje rijzen.
    Draai de oven op 200°C en zet ze er 15 min in 't midden in.
    Laat afkoelen.

    09-01-2009 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    08-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaastaart
    Met dank aan: Jozef

    Ingrediënten:

    Taartbodem:
    200 g volkorenkoekjes
    50 g margarine
    wat kaneel

    Vulling:
    300 g platte kaas
    1 kl geraspte citroenschil
    1.5 dl slagroom (diabetes)
    vanille essance
    2 kl zoetstof
    2 eieren.

     Bereiding:    

    Oven voorverwarmen op 180°C.
    Verkruimel de koekjes en meng met de margarine en wat kaneel (als gewenst)
    Bekleed de springvorm met bakpapier en bedek met het koekjesmengsel.
    Zet 30 min in de koelkast.
    Meng ondertussen de platte kaas met de slagroom, citroenschil, vanille essance, suiker en eidooiers.
    Sla de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig mee onder het mengsel.
    Haal de taartbodem uit de koelkast en verdeel het mengsel erover.
    Zet 40 min in de oven.
    Laat afkoelen, eventueel versieren met fruit of cristal suiker (Canderel).

    08-01-2009 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelbollen in zoet deeg
    Met dank aan: Suzy

    Ingrediënten:

    500 g zacht zoet deeg
    3 à 4 appels
    1 losgeklopt ei
    wat water.

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Schil de appels, snij ze in 2 en haal het klokhuis eruit .
    Rol het deeg uit en verdeel in porties .
    Leg een portie deeg over een halve appel en pak die goed in.
    Kleef toe met wat water.
    Doe dit met alle 1/2 appels.
    Leg bakpapier op een plaat en schik hier de appelbollen met de platte kant naar onder erop.
    Doe de keukendoek erover en laat nog een half uurtje rijzen op kamertemperatuur.
    Zet de oven op 200°C, snij bovenaan de appelbol een kruis erin en bestrijk met losgeklopt ei.
    Zet 15 min in de oven.

    08-01-2009 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zacht zoete deeg voor gebak.
    Met dank aan: Suzy

    Ingrediënten:

    500 g bloem
    3 dl lauwe melk
    15 g verse gist
    1 ei
    5 g suiker
    10 g bak zoestof
    50 g margarine

    Bereiding:

    Meng de melk met de gist en 1/2 bloem tot een dikke massa an laat kwartiertje rusten onder een schone keukendoek.
    Voeg de rest van de bloem to en meng goed.
    Dan het ei, zout, suiker en margarine en goed roeren.
    Kneed het nog eens goed door en laat weer een kwartieertje rusten onder de keukendoek.
    Kneed het deeg nog even goed door en laat het op een plank een half uurtje op kamertemperatuur rusten onder de keukendoek.
     
    Je kan het nu verder verwerken of  in een plastiek zak doen en invriezen.
    Later laten ontdooien, kneden en 15 min op kamertemperatuur laten rusten.
    Dan verder verwerken.

    08-01-2009 om 00:00 geschreven door Sonneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)


    Foto

    Archief per week
  • 19/01-25/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • antwoord aan Mr. Geysen
  • dank aan de redactie

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto



    Mijn favorieten
  • Eucalypta.nl
  • Jeannette’s Stek
  • Vlaamse Diabetes Vereniging
  • Voedingscentrum
  • De Bron
  • Rademaker
  • Diabetes en lotgenoten
  • Dieet Boogolinks
  • Broodenbanket

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs