Begijnhofatelier confituur maken voor vaderdag 5 juni 2013 (WO techniek en verkeer/MUZO)
Voor vaderdag knutselden we al een portefeuille van een melkbrik volgens een heus stappenplan. We hebben dus al iets functioneels, nu willen we daar graag nog iets lekkers bij! We rijden met de fiets (met extra begeleiding van de pépé van William, waarvoor dank) naar het Begijnhof en nemen daar deel aan een atelier confituur maken. We werken in 2 groepen: de ene maakt confituur, de andere versiert het zakje. Om aardbeiconfituur te maken heb je voor 3kg vruchten 2kg suiker nodig. Voorzichtig zijn tijdens het koken van het mengsel en dan... mogen we proeven: HEERLIJK! Onze vakes en papa's zullen hun buikje rond kunnen smullen... Als wij hen niet voor zijn !
Met veel goede moed trokken we naar Sint-Niklaas, want er was mooi weer voorspeld. In de STeM werden we verdeeld over 3 workshops. De vriendelijke begeleiders gaven ons eerst wat uitleg en daarna mochten we in nog kleinere groepjes aan het werk. We hadden niet verwacht dat een museumbezoek zo actief kon zijn. 's Middags verplaatsten we ons naar recreatiepark De Ster. Tijdens het middageten kwam het zonnetje door de wolken gebroken, maar op het treintje was het maar fris. Gelukkig konden de eerste graad en het derde leerjaar zich opnieuw warmen op de trampolines. Poing, poing, DOING! De oudere kinderen van het vierde leerjaar en de derde graad daagden elkaar uit voor een partijtje minigolf. Veel te vroeg was het tijd om naar huis te gaan. We danken al onze begeleiders en de buschauffeurs die dat op zo'n veilige manier deden!