Culinaire keuken
Een plaats voor smulpapen en andere lekkerbekken.
Welkom op mijn blog!
Foto
Inhoud blog
  • Kiwiboter
  • Peren op jenever
  • Taart van witte chocolade en frambozen
  • Timbaaltjes van gerookte zalm, heilbot en kaas
  • Kabeljauw dugléré
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    10-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensgebraad Orloff
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten voor 4 personen
    1 varkensgebraadje van 1 kg
    1 ui
    1 wortel
    1 takje soepselder
    8 plakjes abdijkaas
    8 plakjes gekookte ham
    2 dl room
    150 g gemalen kaas
    nootmuskaat
    peper en zout

    Bereiding
    Laat in een pan boter warmen tot hazelnootkleur. Kruid het gebraadje intussen met peper, zout en wat nootmuskaat. Schroei het vlees dicht en doe er de grof gesneden soepgroenten bij. Gaar het vlees verder in een oven op 170°C.
    Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Zeef het braadvocht en laat het verder inkoken met de room. Doe er, wanneer je de gewenste dikte hebt bereikt, het grootste deel van de gemalen kaas bij. Kruid af met peper en zout.
    Snijd het vlees in plakjes en stel het gebraad vervolgens weer samen maar steek tussen elk plakje ook een half plakje kaas en ham. Zet de Orloff in een ovenschotel en giet er de kaassaus overheen. Strooi er de rest van de gemalen kaas op en zet in de oven om te gratineren.
    Serveer met kroketjes en gestoofde spinazie.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    10-03-2008, 13:51 geschreven door Flokkietje  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentebrood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten voor 4 personen
    1 blik groentemengeling van 400 g (265 g uitgelekt gewicht)
    4 eieren
    75 ml light room (20 % vet)
    75 g geraspte kaas
    1 fijngesneden knoflookteentje
    1 el maïszetmeel
    1 el fijngehakte (diepvries) peterselie
    zout en peper

    Bereiding
    Meng de eieren met de room en het maïszetmeel. Voeg er de kaas, de peterselie, de knoflook en de uitgelekte groentemengeling aan toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak de bereiding gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 °C. Controleer met de punt van een mes of het groentebrood voldoende gebakken is (er mag geen deeg meer aan het mes kleven).

    Tip: Koud of warm ideaal bij soep of een slaatje.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-03-2008, 13:48 geschreven door Flokkietje  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Potjesvlees van konijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten voor 4 personen
    1 konijn - in stukken versneden
    2 ajuinen
    1 stuk prei
    1 wortel
    1 stuk selder
    2 laurierblaadjes
    20 g gelatineblaadjes per liter bouillon

    Bereiding
    De stukken konijn in koud, gezouten water aan de kook brengen. Regelmatig de onzuivere schuimvorming afschuimen. Er de laurierblaadjes en versneden soepgroenten aan toe voegen. Verder laten koken gedurende +/- 1u30 min. De konijnenbouillon laten afkoelen. Het konijnenvlees zorgvuldig van de beentjes verwijderen en in een terrine verzamelen.
    De bouillon zeven en ontvetten. Terug aan de kook brengen. De geweekte gelatineblaadjes in de lauwe bouillon vermengen. De terrine overgieten met de bouillongelei en gedurende 24 uur laten opstijven in de koelkast vooraleer te serveren.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    10-03-2008, 13:47 geschreven door Flokkietje  
    09-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mousse met geitenkaas en tartaar van gegrilde paprika's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingredienten voor 4 personen

    • 250 g verse geitenkaas
    • 1 teentje look, geperst
    • schil van 1 citroen
    • 1 eiwit, tot schuim geklopt
    • 4 eetlepels gegrilde paprika's, gebruiksklaar
    • zout, peper
    • citroenschil
    • 4 basilicumblaadjes
    Bereiding

    • Meng in een kom de geitenkaas met het zout, de peper, de look en de citroenschil.
    • Doe er ½ van het eiwit bij en meng voorzichtig met een spatel. Meng vervolgens de rest van het eiwit.
    • Verdeel het schuimige mengsel in 4 verrines. Zet 1 u in de koelkast.
    • Snij de paprikareepjes in blokjes.
    • Versier de verrines met de blokjes paprika, citroenschil en basilicumblaadjes.

    Uitstekend bij:
    Oméga 3-brood


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    09-03-2008, 09:58 geschreven door Flokkietje  
    Foto
    Archief per week
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 05/02-11/02 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 26/09-02/10 2005
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Mmm ... lekkere dingen hier...
  • Groetjes uit Heverlee
  • haihai
  • hai hai
  • welkom

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    fietsplezier
    www.bloggen.be/fietspl
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Spoetnikstappers
  • {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs