Bruno's Tuinagenda
Tuiniersverslag in woord en beeld. Zie ook het archief.
Heeft u een tuinvraag, een tuinprobleem of een vijverprobleem en wenst u dat opgelost te zien? Meld het dan in de reakties of stuur een mail. U krijgt persoonlijk antwoord of indien het probleem algemener is, via dit blog. Klik op de foto's om ze te vergroten.
25-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TUINAGENDA FEBRUARI VIJVER

Zolang er kans bestaat op vorst : is het echt nog te vroeg om de moerasplanten en vijverplanten op te kuisen. Hoogstwaarschijnlijk krijgen we weer een winter zonder noemenswaardige vorst maar je weet maar nooit. De dorre plantenresten van vorig jaar beschermen de voet van de planten tegen vorst. Indien er toch nog ijsvorming op het water zou optreden, moet de vijver, vooral vijvers met vissen, met rust gelaten worden. Zeker nooit het ijs betreden of er proberen een gat in te maken.

Söchting Oxydator : Het beste systeem om de vijver te overwinteren is het plaatsen van één of meerdere "Söchting Oxydatoren". Zij voorzien in een perfekte zuurstofvoorziening zonder dat er beweging op het water gemaakt wordt, dus zonder dat koud water met minder koud water gemend wordt en zonder verbruik van elektriciteit. Bij ijsvorming op het water heeft het water onderaan de vijver steeds een temperatuur van     4°C. Tevens voorkomt de "Söchting Oxydator" de vorming van giftige biogassen meer nog, de aanwezige giftige biogassen worden geoxydeerd tot onschadelijke verbindingen en slaan neer. De "Söchting Oxydator" produceert zelfstandig, zonder verbruik van elektriciteit, aktieve vrije zuurstof door katalyse van zuurstofwater (H2O2) in aktieve zuurstof en water.

 

Heeft u vijverproblemen, bel dan de "Vijverdokter" 0496/536748, slechts 20,00 € per consultatie. De vijverdokter verkoopt geen produkten maar geeft enkel advies en een doelgerichte remediëring.

25-01-2008 om 17:13 geschreven door Bruno  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
24-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TUINAGENDA FEBRUARI EERSTE WEEK
ZAAIEN IN SERRE, BROEIBAK OF HUISKAMER. 

Bij een minimumtemperatuur van 18 tot 20°C 
Tomaat
: voor de teelt in koude serre, broeibak of onder een plastic tunnel. De kiemplantjes oppotten in een pot van 10 cm, zodra de zaadlobben volledig gestrekt zijn en het groeipunt zichtbaar wordt. De eerste dagen na het oppotten de plantjes nog warm houden, daarna mag de minimum temperatuur zakken tot 15 tot 18°C. Uitplanten in koude serre of plastic tunnel rond half april.
Zomerbloemkool : warm zaaien om de kieming te bespoedigen, verspenen of oppotten (pot van 10) als de zaadlobben volledig gestrekt zijn.
Zomerprei : wordt gezaaid bij een minimum temperatuur van 20°C, verspenen op 5X5 cm in koude bak als de kiemplantjes "volledig" recht staan. . Zorg voor een humusrijke, vochthoudende en voedzame grond om de jonge plantjes (draadjes) in te verspenen. Maak bij de grondvoorbereiding overvloedig gebruik van mestaarde of goed verteerde kompost.
Kervel : bij voorkeur op broei zaaien.
Tuinbloemen : Salvia, Petunia, Lobelia, Tagetes, Begonia en Pelargonium F1-hybriden (Geraniums) kunnen ook nu nog gezaaid worden.
Kamerplanten : zaai slechts een twintigtal zaden van iedere soort, bodemwarmte (20°C) is gewenst.

ZAAIEN IN KOUDE BAK OF ONDER PLASTIC;
Erwten : zaai in kistjes of potten; uitplanten in de moestuin begin maart. Zowel sluim- als peulerwten.

IN DE MOESTUIN;
Asperges :
de in produktie zijnde percelen van witte en groene asperges nu oppervlakkig bewerken en stalmest of kompost toedienen; beiden kunnen ook vervangen worden door een goede samengestelde organische meststof.
Wortelen : Zaai nu korte of half lange wortelen in de open lucht en meng wat radijszaad tussen het wortelzaad: zo tekenen de zaailijnen zich vlugger af omdat de radijsjes vlugger kiemen. Radijs kan dus vanaf nu ook in de open lucht gezaaid worden. U kunt ook gebruik maken van voorgekiemd wortelzaad: meng 5 delen zaad met één deel vochtig en gewassen zand in een bloempot, zet de bloempot op de schoorsteenmantel en leg er een ruitje op. Houd het geheel vochtig. Zaai zodra de zaadhuid barst.
Eersteling-aardappelen : nu op een koele, goed verlichte plaats te kiemen (spruiten) leggen.

IN DE SIERTUIN.
Sierstruiken en bomen met vallend blad kunnen nu geplant worden.
Bij zacht weer kan ook doorlopend gesnoeid worden.

HIJ HEEFT GEZEGD : 
Wortelen kunnen in de sneeuw gezaaid worden. 

Bruno 














24-01-2008 om 15:38 geschreven door Bruno  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
20-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HIJ HEEFT GEZEGD:
Snoeien is het doeltreffend hanteren van de bloedsomloop (sapstroom) van de boom.

Bruno

20-01-2008 om 10:53 geschreven door Bruno  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
19-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HIJ HEEFT GEZEGD:
Fruittelers zijn geen houttelers, hou daar rekening mee tijdens de snoei.

Bruno

19-01-2008 om 17:33 geschreven door Bruno  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
18-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Januari vierde week
GROENTETUIN

Kabuiskolen.
Vroege variëteiten van witte en rode kool, nu zaaien onder koud glas of op broeibed.

Planten in de open lucht.  
Knoflook, op doorlatende lichte grond. Knoflook wordt beter begin oktober geplant omdat het groeiseizoen hier in noord-west Europa te kort is. Maar voor diegenen die nog geen knoflook geplant hebben kan het ook in Januari. Let op, dat u de grond niet "doodloopt", plant desnoods vanop een wegeltje of leg planken over de grond om het gewicht te verdelen. In ieder geval zal een planting in oktober een betere opbrengst geven. 

FRUITTUIN  

Winterbespuiting met vruchtboomcarbolineum; de bomen mogen nog niet het minste teken van leven geven. Spuit enkel bij vorstvrij weer, temperatuur +/- 5°C.
Oude bomen: schuur de stam eens af met een stalen borstel, zodoende vernietigt u heel wat schuiloorden van overwinterende insecten en ziektekiemen. Strijk de stammen nadien in met kalkmelk. 

Bloemen on de tuin: bij zacht weer bloeien nu: winterjasmijn, kerstroos, Viburnum fragrans en Viburnum titus, toverhazelaar of Hamamelis en ook nog de winterakonieten.
Plant deze stille getuigen van het eeuwige plantenleven dicht bij de woning of het terras, zo hebt u er meer plezier van. 

Bloemen uit uw tuin.   
Knip enkele goedvertakte Forsythia-takken af en zet ze in een vaas met water in de woonkamer. Ook wilgenkatjes en Ribes sanguineum laten zich op die wijze in bloei trekken, hoewel het voor Ribes nog iets te vroeg is. Beter is begin februari. 

Verzorging.  
Snoeien van sierstruiken en parkbomen met uitzondering van de lentebloeiers; die komen na de bloei aan de beurt.  
Rozen in geen geval nu reeds snoeien. 
Sneeuw moet regelmatig van coniferen, sparren en sierstruiken afgeschud worden. Maar dat zal ook dit jaar weer geen probleem zijn zeker. 
Bij strenge vorst wordt de winterbedekking van niet volledig winterharde planten verzwaard; bij dooi de bedekking weer gedeeltelijk wegnemen. De vraag is: zal het nog vriezen?

Hij heeft gezegd: hoe zachter de winter hoe duurder de energie, begrijpe wie kan!?!

Bruno
 



18-01-2008 om 13:54 geschreven door Bruno  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
11-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport en fitness
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hij heeft gezegd: Bijna dagelijks wordt er in de media gesteld dat we meer moeten sporten en/ of fitnessen. We zouden beter allemaal tuinieren om al onze spieren en pezen aan het werk te zetten. Met een groentetuin eet ja dan ook nog veel gezonder. Wat groenten uit de moestuin en een bloemetje uit de siertuin en dagelijks je beweging in de tuin, wat kan het leven toch mooi zijn.
Bruno

11-01-2008 om 17:15 geschreven door Bruno  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
07-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruno's Tuinagenda januari derde week.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaaien.
Radijs: onder koud glas of op broeilaag.
Kervel: op broeilaag onder plat glas of in verwarmde serre.

Kapucijnenbaard: wortels van wilde suikerij kunnen nog altijd gerooid en in de kelder ingelegd worden voor de teelt van capucijnenbaardsla; oogst na ongeveer vier weken.
Witlof: vorstvrij bewaarde witlofwortels kunnen ook nog ingezet worden,al dan niet met dekgrond.
Aardappelpootgoed: Wie zijn pootgoed, voor vroege aardappelen, al aangeschaft heeft kan de knollen reeds voorkiemen. Plaats de pootaardappelen koel en vooral in volle licht (geen zon) voorkiemen geeft sterke scheuten.

FRUITTUIN

Snoei.
Appel- en perebomen kunnen gesnoeid worden tot een temperatuur van -5°C. Indien er teveel botten aanwezig zijn, kunt u die best tijdens de snoei reeds uitdunnen; bewaar enkel de kloeke botten op jeugdig hout. Uitdunning van de botten voorkomt uitputting van de boom en resulteert in een kwalitatief betere opbrengst. 
Wijnstokken (druivelaars) worden gesnoeid bij zacht weer. Dit karweitje dient in elk geval uitgevoerd te zijn voor de sapstroom opnieuw in beweging komt, zoniet gaan de snoeiwonden "bloeden" en kunnen de wijnstokken afsterven. 
Ent- en stekhout: het hout is nu in volledige rust. Verzamel nu sterke éénjarige twijgen om winterstekken en enten van te snijden. Graaf ze voor twee derden in zand in, langs de noordzijde van een heg of muur.   

07-01-2008 om 16:35 geschreven door Bruno  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
05-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruno's Tuinagenda, Januari tweede week
Klik op de afbeelding om de link te volgen BLOEMEN ZAAIEN IN DE WARME SERRE? BROEIBAK OF HUISKAMER. 

Zaaien op bodemwarmte

Bodemtemperatuur: 18-20°C.
Pelargonium F1 hybriden, geven werkelijk zeer goede resultaten. U kunt de uit zaad bekomen planten verder behandelen zoals de uit stek gekweekte planten. Ze kunnen ook op dezelfde wijze overwinterd en gestekt worden. U hoeft ze enkel tijdig te zaaien, hoewel later zaaien ook nog wel gaat, doch dan bloeien ze pas in juni. 
Begonia gracilis en tuberhybrrida: zeer dun zaaien (bijzonder fijn zaad). Verspenen op 1 tot 2 cm als de kiemplantjes twee tot drie echte blaadjes gevormd hebben; later een tweede maal verspenen op 5x5 cm. 
Salvia:  ook dun zaaien, verspenen na het vormen van de eerste echte blaadjes, daarna oppotten in pot van 10 cm. Direkt oppotten in de plaats van eerst te verspenen gaat ook maar geeft meer uitval. 

Zaaien onder koud glas
Wortelen: onder koud glas, al dan niet op broeilaag (zie figuur), zorg ervoor dat de broeilaag diep genoeg ligt en zaai korte wortelen. Indien de wortel in de broeilaag techt komt zal hij sprieten. 

Zaaien in de open lucht. 
Tuinbonen (labbonen) zaaien op 10 cm diep, in de rij om de 20 cm twee bonen uitleggen.

Stekken in de serre.  
Chrysanten: voor grootbloemige potplanten met meer dan 20 bloemen. Voor minder zware potplanten en voor de als snijbloem gekweekte grootbloemige chrysanten (bv de variëteit Susie) hebt nog de tijd tot half februari om te stekken.

Gazon. 
Strooi nu, op een vorstvrije dag 20 Kg kalk per 100 m2, om de pH op niveau te houden en om het mos te weren.

Broeibak (zie figuur hierboven).
In het midden van de broeibak ziet u de broeilaag, gevormd door aangestampte warme mest (paardemest), gemengd met één derde bladeren of gazonmaaisel. Zeer goed aanstampen is belangrijk. Ook tegen de betonnen, stenen of houten  wallen wordt warme mest of het hiervoor genoemd mengsel aangebracht.

Veel plezier en tot volgende week, Groetjes van Bruno

05-01-2008 om 18:49 geschreven door Bruno  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
01-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaar
Aan iedereen een voorspoedig en gezond 2008 toegewenst!!!

Bruno

01-01-2008 om 10:29 geschreven door Bruno  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
30-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussendoor een receptje

Lamsbout in een korstje.

Koop een lamsbout met been en reken zo'n 200 tot 250 gram per persoon.
Strijk de lamsbout in met olijfolie en bestrooi matig met zout en peper.
Neem een blender of een diepe beker en doe daar 2 tot 3 teentjes look in (volgens de grootte), pluk de blaadjes van een handvol rozemarijn en doe ze erbij, evenals een flink toefje peterselie. Giet nu 75 tot 100 cc olijfolie bij de kruiden en zet de blender enkele ogenblokken aan, tot u een homogeen mengsel krijgt. Voeg nu een paar lepels paneermeel toe en roer goed om.
Smeer de lamsbout in, uitgezonderd de onderkant en plaats hem in het midden van een voorverwarmde oven op 200 °C.
Baktijd: 20 minuten per halve kilo lamsbout indien circulatiewarmte voorzien is in de oven, indien geen cirkulatiewarmte 25 minuten per halve kilo lamsbout.

Eet smakelijk, Bruno

30-12-2007 om 16:49 geschreven door Bruno  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
29-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's en tekeningen vergroten
Klik op de illustraties om ze te vergroten. Veel plezier en laat de kritiek maar komen.

Bruno

29-12-2007 om 17:50 geschreven door Bruno  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloem van de maand
Klik op de afbeelding om de link te volgen Bloem van de maand is Hamamelis "Pallida".


Bijzonder mooi en met,naar toverhazelaarnormen, lange bloemblaadjes.  

29-12-2007 om 17:47 geschreven door Bruno  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Januari eerste week illustraties
Klik op de afbeelding om de link te volgen Lees de illustraties van onder naar boven, dus de onderste van januari eerste week eerst. 

Nadat de zaden uitgelegd zijn, worden ze al zevend gedekt met evenveel zaai- en stekgrond als de zaden dik zijn. Vervolgens het geheel licht aandrukken en met de broes wat water geven. Daarna wordt het geheel afgedekt met een glasplaat. Het verdient aanbeveling om de glasplaat elke morgen om te draaien om te voorkomen dat kondenswater in de kiemende plantjes druipt.  


29-12-2007 om 17:36 geschreven door Bruno  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Januari eerste week illustraties
Klik op de afbeelding om de link te volgen Verdeel de zaden gelijkmatig in het zaaikistje of dergelijke

29-12-2007 om 17:30 geschreven door Bruno  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Januari eerste week illustraties
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Om te zaaien in een kistje, een bloempot of een teil, vult u deze recipiënten met gezeefde zaai- en stekgrond. De laag grond is plus/minus 5 cm dik. Strijk de grond volledig plat en druk lichtjes aan.

29-12-2007 om 17:29 geschreven door Bruno  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
28-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Januari eerste week
Klik op de afbeelding om de link te volgen NU GROENTEN ZAAIEN IN DE SERRE OF DE HUISKAMER

KOMKOMMER? MELOEN? WITTE SELDERIJ? TOMAAT EN LENTESLA KUNNEN NU GEZAAID WORDEN BIN VERWARMDE SERRE? BROEIBAK OF DE HUISKAMER;
In de serre volstaat een groeitemperatuur van 12 tot 15°C De zaaibedden moeten echter een bodemtemperatuur hebben van 18 tot 20°C; deze kan bereikt worden door een broeibed aan te leggen of plaatselijk bodemwarmte te geven via een elektrische weerstand. Ook kunt u in de serre een "broedstoof" of een verwarmde miniserre plaatsen. In de huiskamer zaait u in potten, teilen of kistjes of in een onverwarmde miniserre.
Komkommer, meloen en witte selderij worden verder geteeld in een verwarmde serre met een min. nachttemperatuur van 18°C.
De tomaten moeten de eerste week van maart uitgeplant worden in een matig warme serre (min. nachtt° 14-15°C).
De lentesla doet het reeds bij t° van 12-15°C
Radijs en vroege worteltjes (korte en half lange) kunnen reeds in een licht verwarmde serre of in een couche bak (met eeruitersramen) gezaaid worden. Steeds zaaien in volle grond.
Tuinkers kunt u wekelijks in de huiskamer zaaien.

VERSPENEN IN SERRE, BROEIBAK OF HUISKAMER;
Komkommer, meloen, witte selderij, tomaat, sla, bloemkolen enz. die in de serre, de huiskamer of in de bak gezaaid worden, moeten verspeend, of beter nog, opgepot worden. Zie illustraties.
Tomaat, komkommer, meloen en bloemkool worden best opgepot in een pot van 9 of 10 cm diam.Sla wordt het best verspeend in turf- of perspotjes van 4 tot 5 cm. 
Selderij en vooral knolselderij  kunnen verspeend worden in kistjes die min. 5 cm hoog zijn. Zet de jonge plantjes (in het zaadlobstadium)  op      5 x5 cm en snij voor het uitplanten de kluit in blokjes. Planten onder plastictunnel of koude ramen begin maart. 

VERZORGING.
Broeibakken,plat glas en plastictunnels waar nog niet in gezaaid werd, worden nu dichtgelegd, m.a.w. de gls- en plasticramen worden er over gelegd zodat de grond kan opwarmen. Natuurlijk wordt de grond eerst zaai- en platklaar gelegd.
Maak uw teeltplan op, u hebt nu nog de tijd om na te denken over de vruchtafwisseling en de behoeften van uw gezin. Aan de hand van dit plan worden zo snel mogelijk zaden, meststoffen en allerlei tuinmaterialen besteld.  
Gier (aal), voor zover nog gebruikt wordt slechts toegediend op vorstvrije en niet besneewde grond. 
Bij gunstig weer kunt u uw achterstand inlopen en verder spitten of ploegen, steeds op vorstvrije grond. 

BEMESTING. 
Zorg voor een rijke, organische voorraadbemesting en een pH van 6 tot 7,5 (zuurheidsgraad). Daartoe moet u om de drie jaar stalmest toedienen en afwisselend, eveneens om de drie jaar, kalk strooien. Bereikt uw grond geen pH van 6 tot 7,5, geef dan ieder jaar kalk, uitgezonderd op de perselen die dit jaar stalmest krijgen. Dus nooit stalmest of enige andere organische mest tesamen met kalk toedienen
Percelen diedie u pas in het late voorjaar of in het begin van de zomer zult beplanten kunnen nu nog op winterbedden gelegd worden. 

HIJ HEEFT GEZEGD:
De mestkar rijdt achter de kalkwagen!
Bruno


 
 

28-12-2007 om 18:28 geschreven door Bruno  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
27-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstsfeer in Rijsel
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hieronder enkele sfeerbeelden van de kerstmarkt in Lille (Rijsel), die ik jullie niet wou onthouden. De Kerstmarkt in Rijsel is echt één van de mooiste en meest verzorgde die ik gezien heb. Alle stalletjes waren mooi versierd. Spijtig dat de foto's hier zo klein moeten zijn, anders kon ik er nog enkele heel mooie plaatsen.

27-12-2007 om 17:25 geschreven door Bruno  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstsfeer in Rijsel
Klik op de afbeelding om de link te volgen

27-12-2007 om 17:20 geschreven door Bruno  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstsfeer in Rijsel
Klik op de afbeelding om de link te volgen

27-12-2007 om 17:19 geschreven door Bruno  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
23-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Voor iedereen een prettig kerstfeest
en
een voorspoedig 2008 toegewenst.

Bruno

23-12-2007 om 17:34 geschreven door Bruno  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)



Foto

Archief per week
  • 30/01-05/02 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 15/11-21/11 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007

    Welkom op mijn blog!
    Startpagina !

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Bezoekje
  • Zomaar een bezoekje!
  • Eef op blogronde
  • proficiat
  • scherven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tlissewegenartje
    www.bloggen.be/tlissew


    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Planten startpagina
  • Leentje alias Emma
  • Stephen Provoost

  • Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Bruno's winkel

  • Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Start.be

  • Gastenboek
  • Bezoekje
  • Zomaar een bezoekje!
  • Eef op blogronde
  • proficiat
  • scherven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Bundesgartenschau
  • Ronneburg
  • Gera
  • Thuringen
  • Chemnitz

  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    arcil
    www.bloggen.be/arcil
    Mijn favorieten
  • Chemnitz

  • Mijn favorieten
  • Ronneburg


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs