Foto

_________________

Meer BEZOEKERS op je blog:

!!! KLIK HIER !!!

_________________

Inhoud blog
 • Het Dorp. – The Village
 • Een ondoenbare situatie! – A troublesome situation!
 • Nieuwe start - New beginning
 • TERUGKEER & HERSTART - RETURN & RESTART
 • Verder gaan met de blog of niet? --- Going through with the blog or shouldn't I?
 • sorry
 • Chronisch VermoeidheidsSyndroom (CVS)
 • Chronique Fatigue Syndrome (CFS)
 • Vetus Testamentum 6 (English)
 • Vetus Testamentum 6 (Ned)

  _________________

  Categorieën
 • andere (other) (4)
 • DIEREN - ANIMALS (5)
 • kort bericht (short messages) (9)
 • medisch (medical) (9)
 • mijmeringen (reveries) (22)
 • paranormaal/wetenschap (paranormality/science) (13)
 • politiek (politics) (28)
 • religie (religion) (16)
 • schrijvers & boeken / authors & books (4)
 • sport (sports) (50)
 • _________________

  Archief per maand
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009

  _________________

  Zoeken in blog

  Foto

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  nieuwsmedia
  www.bloggen.be/nieuwsm

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  rick1957
  www.bloggen.be/rick195

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  lucvanlaecke
  www.bloggen.be/lucvanl

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  rani
  www.bloggen.be/rani

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  gerry71
  www.bloggen.be/gerry71

  Mijmeringen (Reveries)


  Als uitlaatklep gebruikt. Om de dingen te zeggen die moeten gezegd worden, om de dingen te zeggen die niet gezegd of gehoord mogen worden. (To express some feelings. To say the things that must be said, to say the things that can't be said or heard.)

  05-03-2010

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aziatische Zwarte Beer

  De Aziatische Zwarte Beer wordt ook wel Maanbeer en Kraagbeer genoemd, soms zelfs ook Tibetaanse beer of Himalayabeer, Formosaanse Beer,

  De Kraagbeer (Ursus Thibetanus) komt voor van Iran tot Japan, zelfs in de Himalaya’s op grote hoogte kunnen ze voorkomen. Hij behoort tot het geslacht Ursus van de familie Ursidae (beren). Hierin zitten ook de Amerikaanse Zwarte Beer, de Bruine Beer en de IJsbeer Volgens wetenschappers zou de Kraagbeer het dichtst aanleunen bij de prehistorische beer.
  Er zijn verschillende ondersoorten bij de Ursus Thibetanus: Formosanus, Gedrosianus, Japonicus, Ianiger, Mupinensis, Thibetanus, Ussuricus, … (?)
  De Aziatische Zwarte Beer is nauw verwant met de Amerikaanse Zwarte Beer. Er word wel eens gezegd dat de Aziatische Zwarte Beer nauw verwant is met de Panda, en beiden behoren natuurlijk tot de familie Ursidae, maar de Panda is van het geslacht Ailuropoda en niet van het geslacht Ursus.

  De Kraagbeer heeft een totale lengte van 1.5 meter tot 2 meter (rechtopstaand) en als hij op vier poten staat kan hij tot 1 meter hoog worden. Hij heeft lange haren in de nek, op de schouders en aan de zijkanten van de hals, vandaar de naam ‘Kraag’beer. Hij wordt ook wel ‘Maan’beer genoemd en dit komt door de opvallende V- of Y-vormige (halve maanvormige) geelkleurige tot witte vlek op de borst. Hij heeft een ronde kop met grote en beweeglijke oren die ver uiteen staan. De kleur van de dikke ruigharige vacht kan bruin en zwart zijn. Zij hebben korte maar stevige klauwen (ideaal voor het klimmen)
  De mannetjes wegen tussen de 140 en 200 kg, de vrouwtjes tussen 50 en 125 kg. Mannetjes worden ook dubbel zo groot als vrouwtjes. De gemiddelde leeftijd van de Kraagbeer is 25 jaar.
  Kraagberen zijn de beren die het beste op hun achterpoten kunnen staan, wat voor hen ook een nadeel is (gebruikt voor dansen, circus, …).

  Kraagberen zijn vooral schemeractief (crepusculair). Zij leven meestal alleen. Kraagberen zijn goede klimmers op rotsen en in bomen, zij klimmen naar hoogtes om te eten, te rusten, te zonnen, om vijanden te ontwijken en zelfs om te overwinteren. De helft van hun leven brengen ze door in bomen. Kraagberen breken takken van de bomen en plaatsen die onder zichzelf als ze in een boom zitten (voor te eten bijvoorbeeld), hierdoor ontstaan een soort van nesten in deze bomen. Zij verkiezen ook bosrijke gebieden om in te leven.
  Een Kraagbeer kan ook ontzettend goed zwemmen, zij houden dan ook van water, zwemmen en in het water plonsen en spelen.

  De winterslaap doen ze in holle bomen, grotten of holen in de grond, zij slapen soms ook in verlaten nesten van andere beren. De winterslaap duurt meestal van November tot Maart.
  Ze trekken ook naar hogere gebieden in de warme maanden en dalen af tijdens koudere maanden.

  De Aziatische Zwarte Beer is een omnivoor, dit is een alleseter, een dier dat zowel planten als vlees eet. De Aziatische Zwarte Beer eet fruit, noten, planten, grassen, bessen, maar ook vissen, vogels, knaagdieren, termieten, larven en natuurlijk honing dat zij zelfs tot op 5 km afstand kunnen ruiken. Maar indien er voldoende plantaardig voedsel voorhanden is, zal de Aziatische Zwarte Beer vooral planteneter zijn.

  Kraagberen hebben een groot aantal geluiden, een soort van klokken, brommen, loeien, sissen, brullen, knorren, slobberen, kijven, een soort van snoeven, een ‘tut-tut-tut’ geluid, …

  Het voortplantingsseizoen start meestal in midden Juni en loopt tot midden Augustus. Meestal word er een tweeling geboren en dit gebeurt rond April, Mei, doch het gebeurt ook wel rond Januari tijdens de winterslaap. Het pasgeboren jong weegt tussen de 350 en 400 gram.

  Ik heb foto's toegevoegd van de Aziatische Zwarte Beer, dan kan je zien dat het een prachtdier is.  Gewoon de link volgen. ('Aziatische Zwarte Beer - Asian Black Bear')

  Naar schatting zouden er maximum nog maar 16000 tot 25000 Kraagberen zijn wereldwijd. Voor de IUCN is de Kraagbeer een bedreigde diersoort. De IUCN (International Union for the Conservation of Nature – Internationale Unie voor Natuurbescherming) is een internationaal samenwerkingsverband dat zich bezig houdt met natuurbehoud en het verantwoord gebruik van natuurlijke middelen. De IUCN nam ook het initiatief tot de oprichting van de WNF (Wereld Natuur Fonds). De IUCN publiceert ‘Rode Lijsten’, op deze lijsten staan bedreigde soorten die beschermd dienen te worden.

  In CITES (Convention on International Trade in Endangered Species) staat de Kraagbeer vermeld als een Appendix 1 soort, dit is de categorie van de meest bedreigde diersoorten.
  Nu, de natuurlijke vijand van de Kraagbeer zijn de tijger, maar de grootste vijand is de mens.

  Waarom zijn er zo weinig Kraagberen over en waarom dienen ze beschermt te worden?

  Ik haalde al een paar dingen aan eerder in dit bericht. Het is namelijk zo dat Kraagberen ontzettend goed en gemakkelijk op hun achterpoten kunnen staan, zij kunnen zich voortbewegen als ‘tweevoeter’. Dit trekt circussen en dergelijke natuurlijk aan en Kraagberen worden (spijtig genoeg) gebruikt (of nog beter, misbruikt) voor entertainment (dansende beren, vechtende beren, circus-beren, …).
  Dan is er het gebruik van Kraagberen (en andere natuurlijk ook) in dierentuinen en dergelijke. Velen zullen mij hierin ongelijk geven, maar een wild dier hoort niet in gevangenschap te leven!
  De jacht op deze dieren is ook een reden.
  Er is natuurlijk ook het verdwijnen van hun leefgebied.
  En dan is er het gruwelijkste van het gruwelijkste, een schande, een pijnlijk iets dat mij een hele dag (en langer) van mijn stuk brengt. Het gebruik van Kraagberen voor medicijnen, meerbepaald beergal.
  En er zullen nog wel redenen zijn, maar die wat ik opnoemde zijn al genoeg om het voortbestaan van deze prachtige beer in gevaar te brengen.

  Op beergal wil ik nu toch even verder gaan. Volgens de Chinese traditie bevat berengal geneeskundige krachten en het wordt gebruikt tegen kwaaltjes als hoofdpijn, nierstenen, katers en hoge koorts. Dit gebeurt al héél lang in China, vroeger werden de beren in het wild gedood voor hun gal, maar dan ontdekte men dat men de beren niet hoefde te doden, en sindsdien is de gruwel alleen maar erger geworden. De beren krijgen een katheter ingeplant en zo kan men 24 uur op 24 uur tot 25 jaar lang gal aftappen. Gewoon gruwelijk en barbaars is het, zeker als je weet hoe die beren ‘gehouden’ worden. Zij worden in kleine metalen kooien, vaak niet groter dan hun eigen lichaam opgesloten. Elke dag opnieuw word er via een ingeplante katheter gal van de beren afgetapt, en er is zelfs een methode waarbij via een open wond constant gal uit de beer drupt. Dit gebeurt niet alleen in China, maar ook in Vietnam. En Kraagberen zijn niet de enige dieren die gebruikt worden voor traditionele Chinese geneeskunde, ook tijgers, neushoorns, … en andere beren.

  Ik heb toch enkele foto’s toegevoegd.

  En een video.

  En je kan deze link volgen naar een ander filmpje op YouTube.

  In China zijn nu nog meer dan 60 beergal-boerderijen. Dit is nog steeds veel (te veel, eigenlijk zouden er géén meer moeten zijn), maar het is al heel wat minder als voordien, in het midden van de jaren ’90 waren er meer dan 500 van die boerderijen met meer dan 10000 beren.
  De reden dat zoveel van deze boerderijen verdwenen is heeft (grotendeels) te maken met
  Animals Asia Foundation.

  Animals Asia Foundation is in 1998 opgericht door Jill Robinson MBE. Zij voelde zich genoodzaakt om een organisatie op poten te zetten nadat zij zag hoe gruwelijk de situatie van Kraagberen, die gebruikt werden voor hun gal, was. Zij werkte voordien voor het IFAW (International Fund for Animal Welfare).

  Animals Asia Foundation staat voor:

  • Dieren eerst: Hun prioriteit is het welzijn van alle dieren. Passioneel proberen ze wreedheden te stoppen en het respect voor dieren in Azië te herstellen.
  • Integer: Zij fungeren ethisch, aansprakelijk en eerlijk met betrekking tot mensen en dieren.
  • Verantwoordelijkheid: Zij zorgen ervoor dat alle donaties adequaat en doeltreffend gebruikt worden.
  • Verbintenis tot de missies: Ondanks de uitdagingen die onoverkomelijk lijken slagen zij er toch in deze te overwinnen en dit door altijd achter het motief en de missie te blijven staan.
  • Respect: Zij zullen samenwerken met regeringen en gemeenschappen en hen raadplegen en streven naar oplossingen die rekening houden met het dier op zich, de soort en de mensen die getroffen zullen worden.

  De missie van Animals Asia Foundation is zorgen voor de noden van wilde, ‘getemde’ en bedreigde diersoorten en het verbeteren van het leven van alle dieren in Azië.

  In Chengdu, China heeft Animals Asia Foundation een groot opvangcentrum (Moonbear Rescue Center) voor beren voorzien, de meeste beren die gered worden uit zo’n beergal-boerderij en die het overleven (de gruwel van hun gevangenschap) kunnen namelijk niet terug in het wild leven. Veel beren hebben handicaps, hebben lange tijd verzorging nodig. Beren in gevangenschap zijn het gewoon dat de mens hen voedt, dat mensen bij hen in de buurt komen, en onder andere dit zou kunnen zorgen voor conflicten tussen mens en beer als men hem in het wild loslaat. Trouwens, zolang de jacht en de beergal-industrie niet volledig verboden is ginder vind ik het ook niet echt slim om ze in het wild los te laten.
  Ook in Vietnam heeft Animals Asia Foundation een opvangcentrum.

  In 2000 ondertekende AAF samen met CWCA (China Wildlife Conservation Association) en Sichuan Bosbouw een overeenkomst om 500 Kraagberen te bevrijden in de provincie Sichuan en om samen te werken om te proberen om alle beergal-boerderijen te sluiten.
  In 2009 hebben al 18 provincies (of districten) op het vasteland van China zich geëngageerd om hun provincie (of district) vrij te houden van beergal-boerderijen, dit is zeer moedig en goed van de bestuurders van deze provincies (of districten). Meer dan de helft van China is nu vrij van beergal-industrie (nu de rest nog).
  Animals Asia Foundation heeft al meer dan 260 beren gered van hun gruwelijk bestaan op die beergal-boerderijen in China en meer dan 30 beren in Vietnam.
  Beergal word ook gebruikt bij Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en zelfs sommige artsen en specialisten ginder die zich bezig houden met TCG verbinden zich ertoe om manieren te vinden om het gebruik van bedreigde diersoorten voor TCG te stoppen.

  Het werk van Animals Asia Foundation heeft dus wel degelijk effect, maar er is nog heel wat werk te verrichten om de beergal-industrie volledig te stoppen!

  Ik kan niet wachten op de dag dat die gruwelijke beergal-industrie volledig verdwenen is! En dit liefst zo snel mogelijk!
  Ten eerste moet de beergal-industrie sowieso verdwijnen en moeten de beer-boerderijen worden gesloten en verboden(denk maar aan de foto’s die ik plaatste).
  Ten tweede is die beergal (van de beergal-boerderijen) helemaal niet gezond voor mensen, de beergal is namelijk vervuild doordat de dieren ziek zijn, er zitten etter, bloed en zelfs uitwerpselen in, vuiligheid dus. Trouwens, de beren in beergal-boerderijen worden volgepropt met antibiotica om ze in leven te houden, dit kan nooit gezond zijn voor de mens (trouwens ook niet voor de beren zelf!). Dus feitelijk zouden de beergal-boerderijen moeten verdwijnen omdat het een risico voor de gezondheid van de mens inhoudt (en ik spreek nu nog niet van het risico voor de beer).
  Ten derde, er zijn vele alternatieven voor beergal (synthetisch en plantaardig). En die alternatieven zijn dan ook nog eens goedkoop en doeltreffend. Dus feitelijk zouden de beergal-boerderijen beter verdwijnen want het is onnodig vermits er andere goedkopere, diervriendelijkere en even doeltreffende alternatieven zijn.
  Maar ja, er zijn in zulke landen wel meer dingen in verband met dieren die het daglicht niet mogen zien. En zelfs als ze aan het licht komen doet men gewoon door en ontkent men alles. Maar later meer hierover.

  Ik kom op dit onderwerp dankzij Beestjes.org, en het greep mij aan dat zo een prachtig dier zo gebruikt (misbruikt) word, verschrikkelijk gewoon, en ik had dus al snel beslist om de Aziatische Zwarte Beer in de spotlights te zetten en de mensen te laten weten wat een vreselijke dingen mensen deze dieren aandoen! En ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben die vind dat deze mishandelingen volledig moeten stoppen! Er zijn natuurlijk nog meerdere organisaties die zich inzetten voor de dieren in Azië (en ook zij doen natuurlijk goed en nuttig werk), maar ik wilde het vooral hebben over de Kraagbeer zelf en de AAF.

  Wat kan je doen voor de Kraagberen?

  Je kan geld inzamelen op verschillende manieren en dat doneren, doneren door leuke spulletjes te kopen, petities ondertekenen, …
  En VOORAL, laat het weten aan vrienden, kennissen, familie, spoor hen aan om hetzelfde te doen …
  Help mee deze waanzinnige situatie te stoppen!

  Goede sites waar je héél wat informatie om te steunen kan vinden zijn:

  http://www.moonbears.nl/ (Nederlands)
  http://www.animalsasia.org/ (Engels)
  http://www.beestjes.org/ (Nederlands)
  http://www.wspa.org.uk/wspaswork/bears/bearfarming/default.aspx (Engels)
  http://www.endbearfarming.org/en/ (Engels)

  Via AAF kan je zelfs een Kraagbeer sponsoren en je kan een vriend zijn voor hen en zo geef je hem/haar wat extra’s (‘adopteren’).

  Ik weet zeker dat als je één van bovenstaande contacteert dat zij je ook verder kunnen helpen.
  Moest je met de Engelse pagina’s problemen hebben of vragen hebben over de vertaling van iets mag je het me altijd laten weten … Als ik ergens mee zou kunnen helpen laat je het maar weten.

  Bijlagen:
  amerikaanse zwarte beer.jpg (13.3 KB)   
  aziatische zwarte beer - asian black bear.JPG (637.1 KB)   
  gruwel-atrocity.JPG (441.6 KB)   
  kraagbeer - moonbear.jpg (15.6 KB)   
  kraagbeer in pagina.JPG (33.9 KB)   
  panda.jpg (24.2 KB)   

  05-03-2010 om 16:37 geschreven door Bob - Sergei - Emil  


  Categorie:DIEREN - ANIMALS
  Tags:Aziatische Zwarte Beer Maanbeer Kraagbeer Beergal-industrie Galblaas Ursus Thibetanus omnivoor bedreigde diersoort Animals Asia Foundation Jill Robinson MBE AAF CWCA IFAW TCG

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asian Black Bear.

  The Asian (Asiatic) Black Bear is also known as Moonbear, White-Chested Bear, the Himalayan Black Bear, the Tibetan Black Bear, Collared Bear and the Formosan Black Bear.
  The Moonbear (Ursus Thibetanus) lives from Iran to Japan, even in the Himalayas on higher altitudes. They belong to the genus Ursus and that’s in the family Ursidae (bears). In this genus are also the American Black Bear, the Brown Bear and the Polar Bears. According some scientists the Moonbears are the least changed of Old world bears. There are different subspecies in Ursus Thibetanus: Formosanus, Japonicus, Gedrosianus, Laniger, Mupinensis, Thibetanus, Ussuricus, … (?) The Asian Black Bear is closely related with the American Black Bear. Some say that the Asian Black Bear is closely related with the Panda, both are part of the family Ursidae, but the Panda is of the genus Ailuropoda and not of the genus Ursus.

  The Moon Bear has a total length of 1.5 meters to 2 meters, 4 to more than 6 feet tall (upright) and when standing on four feet he can be 1 meter high. He has long hairs in the neck, on the shoulders and on the sides of the neck, hence the name ‘Colar’ Bear in Dutch. He is named ‘Moon’ bear and this is because of the striking V- or Y- shaped (shaped like a crescent moon) yellowish to white mark on their chest. He has a round head with large and mobile ears that stick out sideways from the head. The colour of the thick and shaggy fur can be brown and black. They have short but strong claws (ideal for climbing).
  Males can weight between 140 and 200 kg., the females between 50 and 125 kg. Males can grow twice as large as females. The average age of the Moonbear is 25 years. Moonbears are the bears that are the most bipedal of all the bear species, but this is also a disadvantage for them (used for dancing, circus, …).

  Moonbears are mostly crepuscular (active at dawn and dusk). They tend to be solitary. Moonbears are good climbers on rocks and in trees, they climb to eat, to rest, to sun, to avoid enemies and even to hibernate. Half of their life they spent in trees. Moonbears break branches and twigs to place under themselves when feeding and such on trees, they create nest-like structures. They prefer to live in a forest habitat.
  A Moonbear can swim very good, they love the water, to swim and to splash around.

  The hibernation happens in hollow trees, caves or holes in the ground, sometimes they use nests of other bears. They hibernate between November and March. They also go to higher altitudes in the warm months and descend to the lowlands during colder months.

  The Asian Black Bear is an omnivore, this is an animal that eats as well plants as meat. The Asian Black Bear eats fruit, nuts, plants, grass, berries, but also fish, birds, rodents, termites, larvae and of course honey, they can smell it from up to 5 kilometres away. But when there is sufficient vegetable food on hand, the Asian Black Bear will especially eat plants.

  Moonbears have a large vocabulary, some sort of clucking, huffing, grunting, whining, roaring, slurping, hissing, an ‘tut-tut-tut’ sound, …

  The breeding season starts most of the times in the middle of June and takes to the middle of August. They tend to give birth to twins in April or May, but it also happens around January during the hibernation. The newborn cub weighs between 350 and 400 grams.

  I added pictures of the Asian Black Bear so you can see it’s an amazing and beautiful animal. Just follow the link.

  At a rough estimate there are only 16000 to 25000 Moonbears left worldwide. The IUCN says that the Moonbear is an endangered species. The IUCN (International Union for the Conservation of Nature) is an international organization dedicated to the natural resource conservation. The IUCN took the initiative to found the WWF (World Wide Fund for nature – World Wildlife Fund). The IUCN publishes the ‘Red Lists’, on these are named the endangered species that need to be protected.

  CITES (Convention on International Trade in Endangered Species) places the Moonbears in Appendix 1, this is the category with the most critical category of Endangered Species.
  Now, the natural enemy of the Moonbear is the tiger, but the humans are the most dangerous enemy.

  Why are there so few Moonbears left and why are they endangered?

  I already quoted some things in this message. It’s namely so that Moonbears appalling good and easy walk and stand on their hind legs, they can move as a ‘bipedal’. And this is (unfortunately) often cruelly exploited for entertainment, such as dancing, fighting and for the circus.
  Then there is the use of Moonbears (and other animals of course) in zoos and such. Many probably think otherwise, but a wild animal doesn’t belong in captivity!
  The hunt on them is also a reason.
  And there is the disappearing of their habitat.
  And then there is the most horrible, a shame, a painful thing that brings me a day (and longer) dispirited. The use of Moonbears for medicines, more precise bile.
  And there will be more reasons why there they are endangered, but those I named are enough to endanger the continued existence of those beautiful animal.

  I will talk a little about bile now. According to the Chinese tradition bile contains medical powers and it is used against complaints as headache, kidney stones, hangover and fever. This takes place very long in China, previously the bears were killed in the wild for their bile, but then they discovered that they don’t have to kill the bear, and since then the horror worsened. They ‘implant’ a catheter and so they can ‘tap’ the bile 24 hours on 24 hours and this they can do for 25 years. Just horrible and barbarously, certainly when you know how they ‘keep’ these bears. They are held in small metal cages, often not much bigger than their body. Each day they drain bile by this implanted catheters and there even is a method where it drips out of the bear through an open wound. This doesn’t only happen in China, but also in Vietnam. And Moonbears aren’t the only animals that are used for traditional Chinese medicines, also tigers, rhinos, … and other bears.

  I added pictures.

  And a movie.

   

  And you can follow this link to a another movie on YouTube.

  In China there are still more than 60 bear-farms. This is still much (too much, actually there shouldn’t be any bear-farms), but it’s already a lot less than before, in the mid-1990’s there were more than 500 of those farms with more than 10000 bears. The reason that so many of these farms disappeared is (largely) because of the work and devotion of Animals Asia Foundation (AAF).
  Jill Robinson MBE has founded AAF in 1998. She felt compelled to create the organisation after learning of the plight of the Asiatic Black Bear, they were used for their bile. Before she worked for the IFAW (International Fund for Animal Welfare).

  Animals Asia Foundation stands for:

  • Animals first: Their priority is the welfare of all animals. They are passionate about ending cruelty and restoring respect for animals in Asia.
  • Integrity: They believe in acting ethically, responsibly and fairly in all dealings with people and animals.
  • Accountability: They see to it that all donations are used in the most effective way.
  • Commitment to missions: Despite the seemingly insurmountable challenges they drive themselves to overcome them and they remain committed to the cause.
  • Respect: They will consult and work with governments and communities and they will strive to find solutions that take into account the individual animal, the species and the people affected.

  AAF is devoted to the needs of wild, domesticated and endangered species throughout the Asian continent and to improve the lives of all animals in Asia.

  In Chengdu, China AAF has ‘build’ a large rescue centre (Moonbear Rescue Centre) for bears, the most bears that are saved from bear-farms and that survive (the horror of their captivity) can’t be placed in the wild again. Many bears have handicaps and need long-term veterinary. For bears in captivity its ‘normal’ that humans feed them, that humans come in their neighbourhood. And so the bear is dependent on humans and this would give a conflict between humans and bears when one release them in the wild. Besides, as long as the hunt and bear-bile-industry isn’t completely illegitimate and gone it wouldn’t be smart to release them in the wild.
  Also in Vietnam AAF has a rescue centre.

  In 2000 AAF signed an agreement together with the CWCA (China Wildlife Conservation Association) and Sichuan Forestry to rescue 500 Moonbears in the province Sichuan from the worst farms and to work towards ending the industry.
  In 2009 18 mainland provinces (or districts) of China have committed to remain bear-farm free and rooting out any hidden farms. This is a brave and good thing that the leaders of those provinces (or districts). More than half of China is now ‘free’ of bear-farms (now the other half).
  AAF has rescued more than 260 bears from their farms in China and more than 30 bears in Vietnam.
  Bear-bile is used in Traditional Chinese Medicine (TCM) and even some practitioners and specialists committed to finding ways to end the use of endangered species in TCM.

  The work done by Animals Asia Foundation properly has effect, but there still is a lot of work to be done to completely stop bear-bile-industry!

  I can’t wait till the day that this horrible bear-bile-industry is completely disappeared! And this gladly as fast as possible!
  Firstly the bear-bile-industry has to disappear and all bear-farms have to be closed and when they are illegitimate (think about the pictures I placed).
  Secondly that bear-bile (from the bear-farms) isn’t healthy for humans, the bear-bile is contaminated because the animals are sick, there’s pus, blood and even faeces in it and the bears in bear-bile-farms are pumped with antibiotics to keep them alive, this can’t be healthy for humans (besides it isn’t healthy for the bears either!). So actually the bear-farms should disappear because it means a health risk for humans (and I don’t speak about the health risk for the bears).
  Thirdly, there are many alternatives for bear-bile (synthetic and vegetable). And those alternatives are also cheaper and they are effective. So actually the bear-bile-farms can disappear because they are unnecessary because the alternatives are cheaper, better for the animals and as effective as bear-bile.
  But yes, there are in such countries more things concerning animals that may not be known by the public. And even when they are known they go one doing it and one denies everything. But later more about this.

  I decided to talk about this thanks to Beestjes.org (a Dutch site for animal welfare and animal rights) and it struck me that an animal this beautiful is used (abused) like this, it’s just terrible (horrible) and I knew immediately that I wanted to put a spotlight on the Asiatic Black Bear and that I wanted to let people know what a horrible things one does with these animals! And I’m certain that I’m not the only one that finds that this terrible abusing has to stop! There are of course other organisations that ‘fight’ for the animals in Asia (and they also do good and useful work) but I especially wanted to talk about the Moonbear and the AAF.

  What can you do for the Moonbears?

  You can collect money on different ways and donate that, donate by buying articles, signing petitions, …
  And ABOVE ALL, let your friends, acquaintances, family know what’s going on with Moonbears, urge them to do the same as you …
  Help them end this barbaric practice!

  http://www.moonbears.nl/ (Dutch)
  http://www.animalsasia.org/ (English)
  http://www.beestjes.org/ (Dutch)
  http://www.wspa.org.uk/wspaswork/bears/bearfarming/default.aspx (English)
  http://www.endbearfarming.org/en/ (English)

  At AAF you even can sponsor a Moonbear, you can befriend a Moonbear and so you give him/her a special treat (‘adopt’).

  I’m certain that when you contact one of the above that they can help you along.
  When there are problems with the Dutch pages or when you have questions … let me know … When I can help with something … let me know.

  Bijlagen:
  amerikaanse zwarte beer.jpg (13.3 KB)   
  kraagbeer - moonbear.jpg (15.6 KB)   
  panda.jpg (24.2 KB)   

  05-03-2010 om 16:36 geschreven door Bob - Sergei - Emil  


  Categorie:DIEREN - ANIMALS
  Tags:Asiatic Asian Black Bear Moonbear Bear-bile-industry gall-bladder Ursus Thibetanus omnivore endangered animal species Animals Asia Foundation Jill Robinson MBE AAF CWCA IFAW TCM

  04-03-2010

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België – Kroatië: 0-1 /// Belgium – Croatia: 0-1

  Gisteravond speelde België een oefeninterland tegen het Kroatië van Slaven Bilic (bondscoach). Velen waren al aan het zeggen voor de match dat België op zijn minst gelijk moest spelen tegen dit Kroatië. Maar zal ik eens iets zeggen, ik ben afkomstig van die streken daar in het zuiden en geloof me, zo een klopbare kandidaat is het niet hoor.

  Zoals ik al zei, de bondscoach is Slaven Bilic van Kroatië. Je hebt spelers als Luka Modrić, Niko Kranjčar en Vedran Ćorluka die bij Tottenham Hotspur (Engeland) spelen. En dit zijn toch niet de minste! Dan is er Ivica Olić die bij Bayern München speelt, Darijo Srna die bij Shakhtar Donetsk speelt en Eduardo die bij Arsenal speelt. Je mag deze ploeg nooit onderschatten! En daarbovenop zou ik ze zelfs naast Turkije en zelfs Duitsland durven plaatsen, als ze maar zin hebben om te spelen!

  Ik vond de match gisteren wel een mooie partij, het was duidelijk dat het een vriendenmatch was die gespeeld werd tijdens de ‘finale’ van het seizoen. Maar buiten dat heb ik leuke dingen gezien en ik ben er zeker van dat Dick Advocaat (bondscoach België) veel geleerd heeft uit deze wedstrijd, ik alvast wel!

  Bij de Belgen kreeg Logan Bailly de voorkeur op Jean-François Gillet (doelman). Vincent Kompany en Thomas Vermaelen speelden centraal achterin. En Romelu Lukaku maakte zijn debuut. Voor de rest waren Colpaert, Martens, Van Damme, Vertonghen, Witsel, Hazard en Dembele de elf die aan de wedstrijd mochten beginnen.

  De eerste kansen van de wedstrijd zijn voor Kroatië, de Belgen tikken de bal goed rond, maar het lukt hun niet om door te breken. Na tien minuten komen de Belgen voor het eerst in de buurt van Runje (doelman Kroatië), maar de bal krijgt niet de goede richting.

  Naar mate de eerste helft vordert komen de Belgen beter in de wedstrijd. Het is een gelijkopgaande strijd, met ongeveer evenveel balbezit en aanvalskansen. De stand bij de rust is 0-0

  De tweede helft vond ik minder goed, van beide ploegen. Het leek wel of ze nog voorzichtiger gingen spelen, en ik kan dat helemaal begrijpen aangezien veel spelers (van beide landen) in ploegen spelen die nog iets te bereiken hebben met de ploeg waar ze bij spelen! En in de tweede helft gebeurden bij beide landen ook héél wat wissels die het spel ook niet direct ten goede kwamen.

  Ik vond het wel leuk dat Wesley Sonck in het begin van de tweede helft inviel en dat Romelu Lukaku kon blijven staan, zo kon ik hen eens samen zien spelen. En ik denk, na wat ik van Lukaku zag in de eerste helft en met wat ik weet van Sonck dat dit duo wel eens goed samen zou kunnen draaien in de spits, maar dan moeten ze wel meer samen spelen natuurlijk.

  In de 63e minuut scoort Niko Kranjčar met een mooie goal, hij schiet van ver nadat Steve Colpaert iets te veel ruimte en ik denk dat Logan Bailly (doelman België) deze bal waarschijnlijk wel had moeten hebben, maar toch, het was een prachtschot en een prachtgoal van Kranjcar! Het was een houdbare bal zoals ik al zei, maar hoeveel doelmannen zouden deze ook effectief gestopt hebben?

  De Belgen krijgen nog kansen, maar het lukt niet om deze af te maken, ofwel is er Runje (doelman Kroatië), ofwel de doelpalen. In de 74e minuut krijgen de Belgen nog een vrije trap en Eden Hazard schot deze bal op de kruising van het doel, dit was ook een prachtig doelpunt geweest, maar het zat niet mee.

  Kroatië krijgt ook nog kansen en Bailly houdt met een hand (sublieme redding) de Kroaten ook nog van hun 2de doelpunt (79e minuut).

  De eindstand is 0-1 voor de Kroaten.

  Eigenlijk verdiende deze match geen winnaar en had de score gelijk moeten zijn, en het is spijtig dat dit niet het geval was. Maar teleurgesteld ben ik zeker niet, we zijn zeker niet weggespeeld, we kunnen onszelf in deze match zeker naast de Kroaten zetten. De wedstrijd kon elke kant op. Nee, ik ben zeker niet ontevreden en heb toch heel wat positieve dingen gezien. Al zijn er natuurlijk ook nog dingen waar nog aan gewerkt moet worden en er zijn nog posities waar nog géén ‘juiste’ speler voor opgestaan is, maar ik ben er zeker van dat Dick Advocaat dit ook nog oplost. Ik heb er alvast vertrouwen in!

  Nu nog even over enkele Belgische spelers zelf.

  Het debuut van Romelu Lukaku (RSC Anderlecht). Hij speelde niet slecht, zeker niet in de eerste helft, en zoals elke diepe spits duurde het een tijdje voordat hij aan de bal kwam. In de tweede helft deed hij zijn job ook nog goed hoor. Maar men moet hem de tijd geven om te wennen, aan het niveau, aan de ploeg, … En geloof me, hij komt er wel!

  Eden Hazard (Lille OSC) speelde weer een heel goede wedstrijd, hij heeft toch echt klasse! Maar het viel wel op dat hij ook niet 100% ervoor ging, en zoals ik eerder al aanhaalde, dit is logisch als je ziet dat de meeste competities in hun beslissende fase zitten.

  Thomas Vermaelen (Arsenal), ja wat kan je hier nog over zeggen. Wat een speler, wat een klasse. Zo secuur verdedigen, zo stevig verdedigen, en zelfs nog mee bepalend zijn in de aanval ook! We mogen blij zijn dat hij Belg is en ik ben er fier op dat we zo een speler hebben hier in België!

  Jan Vertonghen (Ajax) speelde ook weer een goede match, en het is een feit dat ook ik hem het liefst op het middenveld zie spelen, dat doet hij ontzettend goed.

  En dan nog Mehdi Carcela-Gonzalez (Standard Luik), wat een speler hé, dit kan men toch niet ontkennen. Hij heeft indruk op mij gemaakt met zijn invalbeurt. Maar ik wist al dat er heel wat in deze speler zit. Al speelt hij misschien niet bij de juiste ploeg in de competitie om dit eruit te laten komen. Ik bedoel niet dat Standard Luik een slechte ploeg is, maar een speler met zijn spelstijl zou beter tot zijn recht komen in een ploeg als AA Gent en RSC Anderlecht vind ik. Trouwens, bij AA Gent speelt ook nog een jongeling die het in zich heeft, Yassine El Ghanassy (hij speelde gisteren trouwens bij de Belgische Beloften).

  Dat ik niet alle spelers hier bespreek wil niet zeggen dat zij niet goed waren, maar deze sprongen bij mij toch echt in het oog. En als de rest slecht was geweest, dan hadden we niet met 0-1 verloren, maar met veel meer!

  Ik was trouwens ook blij dat Dick Advocaat Toby Alderweireld opgeroepen heeft. Ik had al gezegd dat ik hem en ook nog Ritchie de Laet er graag bij had gezien. Alderweireld heeft niet lang genoeg op het veld gestaan om veel te laten zien, maar geloof me, dat komt nog wel.

  En dan toch nog één ding dat ik kwijt moet. Ik had ergens gehoord dat er mensen zijn die zeggen dat Dick Advocaat en zijn staf onvoldoende aandacht hebben voor Club Brugge. Nu, men moet niet altijd over alle ploegen in België iets zeggen natuurlijk. En over de drie ploegen van België die nog Europees speelden, tja, als je over de ploegen van alle spelers die je in de nationale ploeg hebt, als je over alle Belgische ploegen die het goed doen een woordje moet zeggen, dan kan je grote delen van je dagen daarmee vullen en blijft er dan nog tijd over om een Belgische ploeg op te bouwen. Iedereen die het Belgische voetbal volgt weet dat Brugge het niet slecht gedaan had tegen Valencia, zij hebben géén bondscoaches, géén trainers, géén pers voor nodig om dit te weten.

  Trouwens, als er géén aandacht voor Club Brugge was geweest, dan hadden Karel Geraerts, Wesley Sonck en Jonathan Blondel niet opgeroepen geweest. Dit zijn maar liefst drie spelers van Club Brugge, Sonck en Blondel vielen in en Geraerts viel gekwetst uit. In de oorspronkelijke selectie van Dick Advocaat zaten 3 spelers van Club Brugge en 3 spelers van Standard Luik, géén enkele andere ploeg had zoveel spelers die opgeroepen werden. Anderlecht had er twee en ook AZ Alkmaar had er twee. Dit zegt toch genoeg, of niet?


  Last night Belgium played a friendly international match against the Croatia of Slaven Bilic (national coach). Many were already saying before the match that Belgium at least had to draw or even win against this Croatia. But I’ll say something, my grandparent came from that region in the south and believe me, they aren’t this unbeatable.

  As I said, Slaven Bilic is the national coach of Croatia. There are players like Luka Modrić, Niko Kranjčar en Vedran Ćorluka that play at Tottenham Hotspur (England). And these aren’t bad players, on the contrary! Then there is Ivica Olić (Bayern Munchen), Darijo Srna (Shakhtar Donetsk) and Eduardo (Arsenal). You never may underestimate them! And above that, I’ll place them next to Turkey and even Germany, if they have a mind to play good!

  I found the match (yesterday) a beautiful match, it was clear that it was a friendly and that it was played during the ‘final’ of the season. But besides that, I’ve seen nice things and I’m certain that Dick Advocaat (national coach of Belgium) has learned a lot thanks to this match, I have!

  In the Belgian team Logan Bailly was playing (goal) instead of Jean-François Gillet. Vincent Kompany and Thomas Vermaelen played as central backs. And Romelu Lukaku made his first appearance in the national team. The others that started were Colpaert, Martens, Van Damme, Vertonghen, Witsel, Hazard and Dembele.

  The first chances of the match were for Croatia, the Belgians passed the ball very good but they couldn’t break through. After ten minutes the Belgians came in the neighbourhood of Runje (goalkeeper of Croatia) for the first time, but the ball didn’t got the right direction.

  The further in the first half, the better the Belgians played. It was a close contest, and both teams had (approximately) as much possession of the ball and chances to attack. The score at half time was 0-0.

  The second half wasn’t that good (both teams). It seemed as if they played even more carefully, and I can understand this because many players (of both teams) play in teams (competitions) that still can reach something in this season with the team they play at! And in the second half there were (in both teams) a lot of changes and that influenced the play too.

  I was happy that Wesley Sonck started in the second half and that Romelu Lukaku still was playing, so I could see them play together. And I think, after what I saw of Lukaku in the first half and with what I know about Sonck that this duo is able to play very good together in point, but they have to play more with each other of course.

  In the 63rd minute Niko Kranjčar scored a beautiful goal, he shot from far after Steve Colpaert gave him a little too much space and I think that Logan Bailly (goalkeeper Belgium) probably could have stopped this ball, but really, it was a beauty! A very beautiful goal of Kranjcar! The ball was stoppable, but how many goalkeepers effectively would have stopped this ball?

  The Belgians still got chances, but they couldn’t score, either there is Runje (goalkeeper of Croatia) or the goal-posts were in the way. In the 74th minute the Belgians got a freekick and Eden Hazard shoots the ball on the bar (crossing), this would have been a nice goal, but no luck.

  Croatia also gets some chances and Bailly keeps Croatia from scoring a second time, he does this with a good reflex and with his hand (79th minute).

  The final score is 0-1 for Croatia.

  Actually this match didn’t deserve to have a winner and it should be a draw, and it’s unfortunate that this didn’t happen. But I’m not disappointed, Croatia didn’t overrun us, we even could place ourselves next to Croatia in this match. Most of the times it was a game that could go either way. No, I’m certainly not dissatisfied and I have seen a lot of positive things. But there are things that need to be worked on and there are still positions where no ‘right’ player can claim these positions with his performances, but I’m certain that Dick Advocaat will solve this. I have faith in it!

  Now, about some of the Belgian players themselves.

  The debut of Romelu Lukaku (RSC Anderlecht). He played good, certainly in the first half, even now it took a while before he got the first ball in his foot. In the second half he also did a good job. But one has to give him time to get used to the level, the team, … And believe me, he’ll get there!

  Eden Hazard (Lille OSC) played a quite good match again, he really has talent! But I think that he didn’t give 100%, and as I said before, this is logical when you see that most competitions are in their decisive phase.

  Thomas Vermaelen (Arsenal), what can you say about him. What a player, what a talent. Defending this accurate, defending this strong, and also being there in the attack when needed! We can be glad that he’s a Belgian and I’m proud of the fact that we have a player like him in Belgium!

  Jan Vertonghen (Ajax) also played a good game, and it’s a fact that I also think that he plays better on the midfield than in the defence, he does this incredible good.

  And then there is Mehdi Carcela-Gonzalez (Standard Liege), what a player, one can’t deny this. His game and skills a big impression on me when he came on the field in the second half. But I already knew that he was good. But maybe he doesn’t play in the right team in the competition to show what he can. I don’t say that Standard Liege is a bad team, but a player with his game and skills can really break through in a team like AA Gent and RSC Anderlecht (my opinion). Besides, at AA Gent there’s a young player that has the capabilities to become a very good player, Yassine El Ghanassy (he played yesterday with the Belgian national team under-21).

  That I don’t name all the players here doesn’t mean that they weren’t good, but these attracted my attention. When the others weren’t good Belgian wouldn’t have lost with 0-1 but then Croatia would have scored more goals!

  I was very happy that Dick Advocaat called up Toby Alderweireld. I already said that I would like to see Alderweireld and Ritchie de Laet in the national team. Alderweireld didn’t stand long enough on the field to show anything but believe me, he also will get there.

  And then something that I have to say. I heard somewhere that there are people that say that Dick Advocaat and his staff have insufficient attention for Club Bruges. Now, it isn’t necessary that they say something about all Belgian teams all the time. And about the three Belgian teams that played in Europe after New Year, well, when you have to say something positive about all the teams off the players that play in the national team, when you have to say something positive about all Belgian teams that play good, then you can fill the greatest part of your days with that and then there’s little time left to build up a good national team. Everybody that follows the Belgian football knows that Bruges didn’t play bad against Valencia, they don’t need a national coach, or trainers, or press to say this to them.

  Besides, if he didn’t pay attention for Club Bruges, then he wouldn’t have called up Karel Geraerts, Wesley Sonck and Jonathan Blondel. These are three players of Club Bruges, Sonck and Blondel were substitutes (bench-players) and Geraerts was injured. In the original selection of Dick Advocaat there were 3 players of Club Bruges and 3 players of Standard Liege, there weren’t other teams that had this much players in the national team this match. Anderlecht had two players and also AZ Alkmaar had two players. Doesn’t this say enough? Not?

  04-03-2010 om 16:10 geschreven door Bob - Sergei - Emil  


  Categorie:sport (sports)
  Tags:België Kroatië Bilic Modric Kranjcar Corluka Olic Srna Eduardo Dick Advocaat Bailly Gillet Colpaert Van Damme Kompany Vermaelen Lukaku Martens Vertonghen Witsel Hazard Dembele Sonck Carcela-Gonzalez Belgium Croatia

  03-03-2010

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flemish Care Insurance: sequel.

  I already talked about the Flemish Care Insurance, as a result of a touching story that I heard.

  Afterwards I talked (mail) a few times with him, I had the permission to sift this out.  He’s still waiting on the ‘verdict’ of the Objections Committee.  But yes, they have three months the time to give a motivated advice at the Director General of the Flemish Care-Fund and within a month after receiving this motivated decision and you’ll get it eight days after his decision.  So it could take a while before he gets the ‘verdict’.

    

  I’ll say it already, this is going to be a very long message!  My excuses for this, but it’s worth and certainly necessary that I tell it this lengthy!!

   

  I myself have taken his ‘story’ and the medical reports and mad a list of it with all the complaints and with everything he can do and what can’t be done anymore.  With this list I went to different home care assessors (5), told and explained the situation of this person and asked if they could do the home care assessment grounded on the list I made.  So I could see how many points he should have had.  After I explained his situation as short as possible three of the five home care assessors said immediately that they didn’t understood that they took away his allowance.  The other two wanted to know first what the complaints were and wanted to give points first, but after that they came to the same conclusion that he should have had enough points to keep his allowance.

   

  For years he gets the allowance of the Care-Fund, he already got different renewals and now suddenly he has five points too short to keep getting this allowance?  And this while his situation aggravated, medical but also on the field of dwelling?  You don’t have to be educated to know that something is wrong here.  This person is in sackcloth and ashes, cause with this allowance he could compensate his carers.  And now he doesn’t get this allowance anymore and his carers don’t live short to his home and have to drop in many times a day, sometimes even very early in the morning.  His carers lead a life themselves, have a household, work, … and gasoline or diesel aren’t cheap either.  Besides, this compensation was very welcome for them.  But now he isn’t able anymore to compensate them, and the question obviously is: How long are his carers going to drive many times a day to and from him? How long are they going to keep putting time in it?  How long can they afford that? …

   

  Now, I combined the list I made with the document for the home care assessment and this chronological.  So everybody can follow.  But it’s unfortunate that I’m not allowed to see the document that the home care assessor, who was the reason that his allowance was taken away, filled in.  I really want to see how many points she gave on each point on the document!

   

  Firstly I’m going to give a short explanation about his situation.  For a long time already he has Fibromyalgia and the Chronic Fatigue Syndrome.  I already talked about Fibromyalgia, I’ll talk about CFS later.  He especially has complaints like muscle pain, general pain, loss of strength, tiredness, problems with his memory and with concentrating.  Usually he uses the wheelchair, inside he tries as much as possible to use his walking frame.  Not all days are the same (concerning pain and tiredness, concerning how he feels), one day he can have a bad day, after that day a few lesser bad days, then again a bad day and then suddenly a period of very bad days.  It’s inconstant and unpredictable.  He’s followed by his family doctor, a specialist and a psychiatrist.  Normally he needs physical therapy, but he hasn’t got the money to pay for this.  That’s why his specialist made up a home-training plan and this person has to try to do this physical exercises each day with the help of someone else, these physical exercises are needed to prevent muscular atrophy.  His specialist also keeps reminding him how important it is to keep doing what he can, but without overstraining, he has to listen to his body.

   

  Then his situation.  At the time of the home care assessment he was suspended (disability allowance) by the NIHDI (National Institute for Health and Disability Insurance.  But now his right for a disability allowance is restored by a judge (this person started an appeal procedure) and he’s again allowed as an invalid!

  But because of this suspension he lost his incomes and he couldn’t pay the rent of his house anymore.  The letter evicted him.  He couldn’t find another house that’s good and wide enough for a wheelchair and a house without stairs and it had to be payable for him.  And when he found such a house, the real estate agents don’t want to rent a house at a single unemployed or invalid person.  Very nice to hear such a thing when you’re an invalid!

  For years he stands on different waiting lists for a dwelling of a social nature, but they say him that it could take years before he gets such a dwelling.

  And thus there was only one solution, he had to put up with his mother, she herself is needy.  His mother lives in a house with a 1st floor, but she lives and sleeps on the groundfloor because she can’t take the stairs.  He had no other choice, despite the fact that he himself can’t take stairs, then living in the house of his mother on the 1st floor in two rooms (and believe me, I’ve seen the pictures of those rooms, they aren’t large, he barely can move with his wheelchair).  For him financially changed almost nothing, but his mother had to hand in a large part of her income replacement allowance.  Now they both barely manage financially.  And then knowing that he was suspended groundless, and because of that he had to ‘leave’ a large, nice house with elevator (he couldn’t pay the rent anymore) and now he’s stuck in two rooms on the 1st floor (he can’t go downstairs or upstairs because of the stairs).  The only one he knows that can help him to go downstairs or upstairs (carry) is his brother-in-law and he himself has some back-problems.  His sister and brother-in-law are the carers of this person.  In his previous house his neighbour had a key and he could call her whenever he needed something or had a problem, now he doesn’t have this anymore.  There only comes a nurse when he needs injections against pain and such.

   

  So, this was his situation in short.  The things he still can do and the things he no longer can do I’m going to describe under the questions asked during the home care assessment.

   

  The document I’m talking about is called ‘Bel-Foto’ (Bel-Picture) in Belgium. ‘Bel’ stands for ‘Assessment First Line’ or ‘Elementary Primary Profile Scale’.  The Bel-Picture wittingly measures four different aspect of someone’s dependence of care, the physical A.D.L. (Activities of Daily Living), the household A.D.L., the social A.D.L. and the Mental Health.

   

  ‘The need of care is caused by incapable through physical, incapable through psychological, incapable because never learned or not doing (not wanting to do).  The need of care is caused through the level in which the applicant does or doesn’t do the activities.  What certainly may not happen is that the home care assessor takes the reasons why the applicant can NOT do this into account.  This doesn’t apply to the household and social A.D.L.’

   

  Now, the applicant needs 35 points to be entitled to the allowance of the Flemish Care Insurance.  In total one could get 81 points (the four categories together).

   

  I didn’t put the questions of the Bel-picture in the message itself, the message would become too long.  Those that are interested can read this part by following these links:

   

  See Appendix Word

  See Appendix Adobe

   

  Now, in total this person get 44 points from me, that is much more than the 35 points needed.  But I’m not a competent home care assessor.  Now, I went (because I’m not competent) to five competent home care assessors and they have given points for this person, and I really didn’t do bad with my 44 points.  The five home care assessors gave him 43 points, 39 points, 44 points, 46 points and 39 points.  If I take my points together with those of the five home care assessors and take the average, then this gives 42 points (round up downwards), without my points the average stays 42 points.  Supposing the points are influenced because they didn’t see or hear the ‘applicant’ and the ‘carer’ themselves, I will deduct 5 points and then he still has 37 points, this is still 2 points more than needed to get the allowance.

   

  Fact is that it’s just impossible and illogical that he only got 30 points from the home care assessor who came to his home!  Everybody should grasp that!

   

  I just find it illogical that someone that is proud on things he still can or still partly can do, illogical that someone who keeps on trying to do things himself/herself (and in almost all activities he/she still doesn’t do these activities completely alone) that such a person actually may not be proud on that and/or may say nothing about it, cause else they deduct points for it.

  There are such activities this person tries to do and/or does:

   

  -          backing a fried egg

  -          dusting his bureau and his laptop

  -          ‘trouble on’ his pants with help of a pick up grabber

  -          wash his face and arms

   

  He’s proud on that and tells this honestly, and it has to be like that, but despite it that is counted against him, even if he uses accessories, and this shouldn’t be.  It’s a fact that he can’t do these things completely alone, and even needs a lot of help.  I’ll demonstrate this with those four examples.  And he doesn’t do these things constantly, but now and then, when he feels as good as possible.

   

  -          backing a fried egg: someone has to bring him downstairs cause the cooker is downstairs and he can’t come downstairs by himself, someone has to put the pan on the cooker and bring the dinner plate to the table.

  -          dusting his bureau and his laptop: only dusting those isn’t enough, all furniture should be dusted, certainly because of his allergy.

  -          put on his pants with help of a pick up grabber: there still is someone needed to put on the rest of his cloths (socks, underpants, shoes, …)

  -          wash his face and arms: he needs help to get in and out the bath-tub, he needs help with rubbing down, washing only the arms and the face isn’t enough, then you’re not cleanly, the rest has to be washed as well.

   

  So you see, there still is needed more help than that he can do things alone, and many things he can’t even start doing without help (backing a fried egg, put on pants without an underpants is illogical, …).  Take away the help and it can’t do the most things he now and then does anymore, they have to take this into account!

   

  As I already said, he submitted an Objection and his dossier at the moment is at the Objections Committee.  During the draft of this message I got a mail of his sister (probably she typed the message instead of him cause it came from his e-mail address), she says that the Objections Committee phoned him that morning.  She indicated on the document for the Objection that they wanted to “be heard” (to answers questions that the Objections Committee might have and to clarify things).  It was unfortunate that she couldn’t be at her brothers home when the Objections Committee called, unforeseen circumstances.  So he was home alone.  She prepared everything that needed to be said and everything that could be necessary when the Objections Committee had questions and put that in a file.  But now she wasn’t there.  Afterwards he said to her that he tremendously was startled when the person at the phone resolutely said that they went through the documents he and his sister added at the Objection and that they didn’t want to go through it again.  He was startled that much that he stiffened and didn’t know any more what to say.  He anyhow wasn’t a talker at the phone, and the problems with his memory and concentration only make it more difficult for him.  Normally his sister was going to answer the phone (and questions).  The Objections Committee only had one question and that was if he took medication for depressions (no, he doesn’t take meds for that, his psychiatrist says that he already is taking a lot of medication and that as long as she can help him with talking and listening, she want give extra medication).  But it was a very short ‘being heard’, barely one minute long.  And all the preparations of his sister were for nothing.

   

  In any case I hope that the Objections Committee gives a positive advice, according to me they can’t do otherwise.  But now it’s waiting until this person receives the ‘verdict’ and lets me know this ‘verdict’.  I’ll certainly tell about it here, certainly when it’s positive, but also when it’s negative.

  I don’t know yet how or what I can do when it should be negative (some ideas?), but this injustice I will challenge!  I know people who drive with their car, who do the shopping themselves and they have at least 35 points and I know people without a physical disorder and they have at least 35 points.

   

  When I look at the points the five home care assessors I contacted, the highest score was 46, the lowest score 39, this is a difference of seven points.  And this with the same Bel-Picture and the same list of complaints, just the same paper, not a letter different.  I really have questions with this, and I hope that I’m not the only one that has questions with this!

   

  I want to excuse for the long message, but I find this much to important to ignore it and I wanted to add the complete Bel-Picture and the count of the points in his case so that everybody could see that he effectively is entitled to keep this allowance of the Home Care Insurance.  And I hope that everybody that read the complete message understands that it couldn’t be shorter.

   

   

  Bijlagen:
  28-02-10 bijlage eng.doc (60.5 KB)   
  28-02-10 bijlage eng.pdf (86.5 KB)   

  03-03-2010 om 15:47 geschreven door Bob - Sergei - Emil  


  Categorie:medisch (medical)
  Tags:Flemish Home Care Insurance Care Fund Objections Committee Objection Director General of the Flemish Care Fund carer needy Home Care Assessor Bel-Picture Bel-scale physical ADL household social Mental Health

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Zorgverzekering vervolg.

  Ik had het al eens over de Vlaamse Zorgverzekering, naar aanleiding van een aangrijpend verhaal dat ik hoorde. Ik heb nadien nog met die jongen gesproken, ik heb de toestemming gehad om dit verder uit te zoeken. Nog steeds is hij aan het wachten op het ‘verdict’ van de bezwaarcommissie. Maar ja, zij hebben drie maanden de tijd om een gemotiveerd advies te geven aan de Leidend Ambtenaar van het Vlaams Zorgfonds en binnen de maand na ontvangst geeft deze een gemotiveerde beslissing die je acht dagen erna krijgt. Dus het kan nog wel even duren voor het ‘verdict’ ontvangen word.

  Ik ga het nu al even zeggen, dit gaat in totaal een lang bericht worden! Mijn excuses daarvoor, maar het is het wel waard en het is zeker nodig dat ik het hier zo uitgebreid vertel!

  Ikzelf heb dan van zijn ‘verhaal’ en zijn medische verslagen een lijst gemaakt met al de klachten en met alles wat hij nog zelf kan doen en wat niet meer zelf gedaan kan worden. Met deze lijst ben ik dan naar verschillende indicatiestellers (5) gestapt, heb hun het verhaal van die jongen uitgelegd en gevraagd of zij op basis van de lijst die ik maakte punten konden geven. Zo kon ik eens zien hoeveel punten er feitelijk gegeven hadden moeten worden. Nadat ik zijn verhaal in het kort uitlegde zeiden drie van de vijf indicatiestellers direct dat ze niet begrepen dat men zijn toelage afgenomen had. De andere twee wilden eerst meer weten over de klachten en punten geven, maar ook zij kwamen nadien tot de conclusie dat hij wel degelijk voldoende punten had moeten krijgen om zijn toelage te behouden.

  Hij krijgt al jaren een toelage van de zorgkas, heeft al verschillende verlengingen gehad en nu plots zou hij vijf punten tekort hebben om recht te hebben op die toelage? En dit terwijl zijn situatie verslechterd is op medisch gebied, maar ook op het gebied van wonen? Je moet niet slim zijn om te weten dat er hier iets niet klopt natuurlijk. Die jongen zit helemaal in zak en as, want met de toelage van de zorgkas kon hij zijn mantelzorgers vergoeden. En nu krijgt hij die toelage niet meer en zijn mantelzorgers wonen niet dichtbij en moeten een paar keer per dag langskomen, soms zelfs héél vroeg in de morgen. Zijn mantelzorgers hebben ook een eigen leven, een gezin, werk, en benzine of diesel is ook niet echt goedkoop. Trouwens, zij konden de vergoeding die deze jongen hen gaf ook goed gebruiken. Maar nu kan hij niets meer geven, en de vraag is natuurlijk: hoelang gaan deze mantelzorgers voor niets op en af blijven rijden, hun tijd er blijven insteken, …? Hoelang gaan zij dit nog kunnen opbrengen?

  Nu, ik heb de lijst die ik maakte van zijn ‘verhaal’ samengevoegd met het blad van de puntentelling en dat chronologisch. Zo kan iedereen goed volgen. Het is wel spijtig dat ik het blad waar die indicatiesteller die zijn toelage afnam de punten op gaf niet kan zien. Dit had ik echt wel graag eens bekeken!

  Ik zal eerst even een korte uitleg geven over zijn situatie. Hij heeft al vele jaren last van Fibromyalgie en het Chronisch Vermoeidheidssyndroom. Over Fibromyalgie had ik het al eens, over CVS zal ik het later nog wel eens hebben. Hij heeft vooral last van spierpijn, algemene pijnen, krachtverlies, vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen. Hij zit meestal in de rolstoel, hij probeert binnen zoveel mogelijk zijn looprek te gebruiken. Niet alle dagen zijn hetzelfde (wat betreft pijn en vermoeidheid en hoe hij zich voelt), de ene dag kan hij een slechte dag hebben, de dag erna een paar dagen minder slechte dagen, dan weer een slechte dag en dan plots een periode van heel slechte dagen. Het is afwisselend en onvoorspelbaar. Hij wordt begeleid door zijn huisdokter, een specialist en een psychiater. Normaal zou hij ook kinesitherapie nodig hebben, maar daar heeft hij het geld niet voor. Daarom dat zijn specialist een thuisoefenprogramma opstelde dat hij met hulp van iemand moet proberen dagelijks te doen, dit vooral ter voorkoming van spieratrofie. Ook benadrukt zijn specialist iedere keer opnieuw dat hij moet blijven doen wat hij nog kan, maar zonder zich te forceren, hij moet naar zijn lichaam luisteren.

  Dan zijn situatie. Bij de indicatiestelling was hij geschorst van de invaliditeit door het RIZIV, maar ondertussen heeft de rechter (in zijn beroepsprocedure) hem in het gelijk gesteld en staat hij terug op invaliditeit.

  Maar door die schorsing verloor hij inkomsten en kon hij de huur van zijn woning niet meer betalen. Hij moest dus uit die woning. Een andere woning, geschikt en ruim genoeg voor een rolstoel en zonder trappen die ook nog eens betaalbaar was vond hij niet. En als hij zulk een woning vond dan kreeg hij van het immokantoor te horen dat ze niets verhuren aan alleenstaande werklozen of invaliden. Leuk toch als je dat als invalide hoort! Hij staat ook al jaren op lijsten voor een sociale woning, maar krijgt daar enkel te horen dat het nog jaren kan duren voor hij een woning toegewezen krijgt. En dus bleef er maar één oplossing over, bij zijn moeder intrekken die zelf hulpbehoevend is. Zijn moeder woont in een woning met een verdiep, maar zij woont en slaapt beneden omdat ze géén trappen kan doen. Hij had dus géén andere keus, ondanks dat hijzelf natuurlijk ook géén trappen kan doen, om bij zijn moeder boven in de twee kamers te gaan wonen (en geloof me, ik heb foto’s gezien, groot zijn die kamers niet, hij kan net bewegen met de rolstoel). Voor hem veranderde er financieel niet zo veel, maar zijn moeder verloor wel een groot deel van haar inkomensvervangende tegemoetkoming. En nu komen ze beiden maar nipt rond. En dan wetende dat hij onterecht geschorst was van de invaliditeit, daardoor een ruime, leuke woning met lift moest verlaten (niet meer kunnen betalen van de huur) en nu boven vast zit (hij kan niet alleen naar onder of boven door de trappen) in twee kamers. De enige die hij kent die hem de trappen op en af kan helpen (dragen) is zijn schoonbroer, en die heeft zelf al rugproblemen. Zijn zus en schoonbroer zijn ook zijn mantelzorgers. In zijn vorige woning had de buurvrouw een sleutel en die mocht hij altijd bellen als er een probleem was of als hij iets nodig had, dat heeft hij nu ook niet meer. Er komt enkel een verpleegster als hij inspuitingen tegen de pijn en dergelijke moet krijgen.

  Zo, dit in het kort even waarover het gaat. De dingen die hij nog kan en niet meer kan ga ik vervolgens beschrijven onder de vragen die gesteld worden bij de indicatiestelling.

  Het formulier waar ik het over heb noemt de Bel-Foto. ‘BEL’ staat voor ‘Beoordeling Eerste Lijn’ of ‘Basis Eerste Lijnsprofielschaal’. De Bel-Foto meet bewust vier verschillende aspecten van zorgafhankelijkheid, de lichamelijke A.D.L. (algemene dagelijkse levensverrichtingen), de huishoudelijke A.D.L., de sociale A.D.L. en de geestelijke gezondheid.

  ‘De zorgbehoefte wordt veroorzaakt door fysisch niet kunnen, psychisch niet kunnen, niet geleerd hebben of niet (willen) doen. De zorgbehoefte wordt dus veroorzaakt door de mate waarin de gebruiker de activiteiten doet of niet doet. Wat zeker niet mag gebeuren is dat de indicatiesteller bij het punten geven rekening houdt met de redenen waarom de gebruiker dit NIET doet. Dit is bij huishoudelijke en sociale A.D.L. niet van toepassing.’

  Nu, er moeten 35 punten gehaald worden om recht te hebben op de toelage van de zorgverzekering. Er zijn in totaal met de vier categorieën samen 81 punten te behalen.

  Ik heb de vragen op de Bel-Foto niet hier in het bericht zelf gezet, het zou véél te lang worden anders. Diegene die geïnteresseerd zijn kunnen via één van de volgende links naar dit deel van het bericht.

  ZIE BIJLAGE Word

  ZIE BIJLAGE Adobe

  Nu, in totaal krijgt hij van mij dus 44 punten, dat is veel meer dan de 35 punten die nodig zijn. Maar ik ben dan ook geen bevoegde indicatiesteller. Nu, ik ben (omdat ik niet bevoegd ben) naar vijf bevoegde indicatiestellers gegaan en heb hun ook punten laten geven, en ver zit ik er toch niet naast met mijn 44 punten.

  De vijf indicatiestellers gaven aan hem 43 punten, 39 punten, 44 punten, 46 punten en 39 punten. Als ik mijn en hun punten samen tel en een gemiddelde neem, dan komt dat gemiddelde op 42 punten (afgerond naar beneden), hun gemiddelde is ook 42 punten (zonder mijn punten). Stel nog dat het geven van de punten beïnvloed is doordat ze de ‘zorgbehoevende’ en zijn ‘helpers’ niet zien en zelf horen, ik zal er 5 punten aftrekken daarvoor, dan nog zit hij met zijn punten op 37 punten. Dit is 2 punten meer dan dat er nodig is.

  Feit is dat het gewoon onmogelijk en onlogisch is dat hij bij de indicatiestelling maar 30 punten kreeg! Dat moet iedereen toch inzien!

  Ik vind het gewoon onlogisch dat iemand die fier is op de dingen die hij nog kan of deels kan, onlogisch dat iemand die blijft proberen om dingen zelf te doen (en in bijna alle gevallen is dat dan nog niet volledig alleen) feitelijk niet fier zou mogen zijn en/of er niets over zou mogen zeggen, want anders trekt men hem punten af.

  Er zijn zo van die dingen die hij soms nog zelf probeert en/of doet:

  • spiegelei bakken
  • bureautafel en laptop zelf afvegen
  • lange broek zelf ‘aansukkelen’ met hulp van een grijparm
  • zijn gezicht en armen zelf wassen

  Hij is daar fier op en verteld dat ook eerlijk, en zo hoort het ook, maar toch werkt dit in dit geval tegen hem, en dat zou toch niet mogen. Het is toch een feit dat hij deze dingen niet alleen kan, maar zelfs veel hulp nodig heeft. Ik zal dit aantonen met die vier voorbeeldjes. En hij doet dit niet constant maar af en toe, als hij zich niet al te slecht voelt!

  • Spiegelei bakken: iemand moet hem naar onder brengen want het vuur staat onder en hij kan de trap niet zelf af, iemand moet de pan op het vuur zetten want dat kan hij niet, iemand moet het spiegelei op het bord plaatsen en het bord naar de tafel brengen.
  • Bureautafel en laptop zelf afvegen: alleen de bureau stofvegen heeft geen zin, de rest moet ook gebeuren, zeker gezien zijn allergie.
  • Lange broek zelf aandoen met hulp van een grijparm: er is nog steeds iemand nodig die hem zijn sokken en onderbroek aandoet, die hem zijn schoenen aandoet.
  • Zijn gezicht en armen zelf wassen: hij heeft hulp nodig voor in het bad te geraken en uit het bad te geraken, hij heeft hulp nodig bij het afdrogen, met alleen de armen en het gezicht te wassen ben je niet zuiver, de rest moet ook gewassen worden.

  Dus je ziet, er is nog steeds meer hulp nodig dan dat hij zelf doet en in veel gevallen kan hij niet eens beginnen als hij niet eerst hulp krijgt (spiegelei bakken boven gaat niet, lange broek aandoen zonder onderbroek is onlogisch, …). Haal de hulp weg en dan kan hij de meeste dingen die hij nu af en toe zelf doet ook niet meer, daar moet men toch rekening mee houden!

  Zoals ik al zei heeft hij bezwaar aangetekend en is zijn dossier momenteel bij de bezwaarcommissie. Tijdens het opmaken van dit bericht kreeg ik een mail van zijn zus (waarschijnlijk heeft zij getypt in zijn plaats want het kwam van zijn mailadres) waarin ze zegt dat de bezwaarcommissie hem die morgen telefonisch gecontacteerd had. Zij had aangeduid op het formulier voor het bezwaar dat ze gehoord wilden worden (voor eventuele vragen die de commissie had te beantwoorden en dingen te verduidelijken). Het spijtige was dat zij op het moment dat de commissie belde niet aanwezig kon zijn, onvoorziene omstandigheden. Hij was dus alleen thuis. Zij had alles wat er gezegd moest worden of wat nodig was klaargelegd in een mapje voor als de commissie zou bellen, maar nu was zij er dus niet. Hij zei nadien tegen haar dat hij enorm verschoten was toen de persoon die aan de telefoon was hem kordaat zij dat ze de bijlagen, die hij en zijn zus bij het bezwaar gevoegd hadden, doorgenomen hadden en dat ze dat niet allemaal opnieuw wilden overlopen. Hij was zo verschoten dat hij dicht sloeg en niet meer wist wat te zeggen. Hij is sowieso al géén prater aan de telefoon, en zijn geheugen- en concentratieproblemen maken het alleen maar moeilijker. Normaal was het de bedoeling dat zijn zus aan de telefoon het woord zou voeren. De commissie had zelf ook maar één vraag en dat was of dat hij medicatie neemt voor depressie (nee dit doet hij niet, zijn psychiater zegt dat hij al sowieso zware medicatie neemt en zolang ze hem kan helpen met regelmatige lange gesprekken wil ze hem niet nog extra medicatie geven). Maar het was dus een héél kort ‘gehoord’ worden, amper een minuut lang. En al het voorbereidend werk van zijn zus was dus voor niets.

  Ik hoop in ieder geval dat de bezwaarcommissie een positief advies geeft, ze kunnen volgens mij gewoon niet anders. Maar het is nu natuurlijk afwachten totdat hij de beslissing thuis krijgt en die aan mij laat weten. Ik zal dit dan zeker hier vermelden, zeker als het positief is, maar ook als het negatief is.

  Ik weet nog niet hoe of wat ik kan doen moest het negatief zijn (iemand ideeën?), maar dit onrecht ga ik zeker helpen aanvechten! Ik ken mensen die zelf nog auto rijden, zelf gaan winkelen en die aan minstens 35 punten komen en ik ken mensen die geen lichamelijke aandoening hebben en toch minstens 35 punten halen.

  En als ik kijk naar de vijf indicatiestellers die ik raadpleegde en hun punten, de hoogste score was 46 en de laagste score 39, dit is een verschil van maar liefst 7 punten. En dit met dezelfde Bel-Foto en dezelfde lijst met klachten, net hetzelfde blad, géén letter verschil. Hier stel ik me toch vragen bij, en ik hoop dat ik niet de enige ben die zich hier vragen bij stelt!

  Ik wil me excuseren voor het lange bericht, maar ik vind dit véél te belangrijk om dit zomaar te negeren en wilde de volledige Bel-Foto en de puntentelling in zijn geval hier volledig neerzetten zodat iedereen die wil kan zien dat hij wel degelijk recht heeft op die toelage van de zorgverzekering. En ik hoop dan ook dat diegenen die het bericht volledig lazen begrijpen dat dit echt niet korter mocht zijn.

  Bijlagen:
  28-02-10 bijlage ned.doc (58 KB)   
  28-02-10 bijlage ned.pdf (86.1 KB)   

  03-03-2010 om 13:31 geschreven door Bob - Sergei - Emil  


  Categorie:medisch (medical)
  Tags:Vlaamse Zorgverzekering Zorgkas bezwaarcommissie bezwaar Leidend Ambtenaar van het Vlaams Zorgfonds mantelzorger hulpbehoevend indicatiesteller Bel-Foto Bel-Schaal lichamelijke A.D.L. huishoudelijke sociale geestelijke gezondheid

  01-03-2010

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slumdog Millionaire.

  Eindelijk heb ik hem dan gekeken. Men was me al zolang aan het pushen om hem toch eens te kijken en gisteravond is het er dan eindelijk van gekomen.

  Waarom het zolang geduurd heeft? Het leek me gewoon niet echt mijn genre van film. Ik kijk graag oorlogsfilms, horrors, films die te maken hebben met het paranormale, duivels en dergelijke. En natuurlijk waargebeurde verhalen (rampen en dergelijke).

  Nu, ik ben nooit in India geweest, heb de sloppenwijken nooit met eigen ogen gezien, maar wat ik ervan gezien heb vind ik gruwelijk (en ik heb het niet over het uitzicht maar over de situatie). Ik kan gewoon niet begrijpen dat de wereld de dag van vandaag toestaat dat mensen in zulk een situatie moeten leven. En je hoort velen dan klagen over het feit dat het géén zicht is, dat het stinkt, dat het de waarde van hun appartement of wat dan ook doet dalen, … Maar dat is de mentaliteit van de mens van tegenwoordig (van de meeste toch): ‘ieder voor zich en niets voor een ander’. En meestal zijn diegenen die klagen deze die zelf géén geldproblemen hebben, deze die zelfs geld ‘teveel’ hebben (al is dat volgens hen helemaal niet waar), …

  Maar India (Mumbai) is niet de enige sloppenwijk in de wereld natuurlijk, er zijn er wel meer. In Afrika bijvoorbeeld, Brazilië, Indonesië, … Maar liefst 1 op 6 mensen op de wereld leeft in een sloppenwijk. Dat is toch onvoorstelbaar! Neem een voetbalmatch, 22 spelers op het veld en 3 scheidsrechters, 4 daarvan zouden theoretisch in een sloppenwijk wonen. Toch iets om even bij stil te staan.

  De Britse film ‘Slumdog Millionaire’ is van 2008, geregisseerd door Danny Boyle. De film is gemaakt (scenario door Simon Beaufoy) aan de hand van het boek ‘Q & A’ van Vikas Swarup.

  De film gaat over een jongen (Jamal Malik) die deelneemt aan de quiz ‘Who wants to be a Millionaire?’. De vragen tijdens de quiz doen hem terugdenken aan zijn leven, aan zijn oudere broer Salim en zijn grote liefde Latika… Maar doordat hij telkens het goede antwoord weet verdenkt men hem van fraude …

  Nu, ik had vroeger als kind twee grote wensen, rijk worden en echte liefde voelen (en vinden). Geen van de twee is gelukt en ik heb de hoop erop eigenlijk (om eerlijk te zijn) opgegeven.

  Waarom wilde ik rijk worden? In ieder geval niet om alles te kunnen hebben wat ik wil (overdreven) of om niet te moeten gaan werken. Ik had vroeger een droom, eigenlijk meer een wens, ik wilde veel geld hebben, rijk zijn. Want ik had grote plannen, en dan bedoel ik echt grote plannen. Ik wilde een groot huis kopen met enorm veel grond en bos erbij. Ik zou dan een kleiner huis bouwen om mijn moeder in te laten leven. En dan zou ik verschillende hokken en/of kennels en dergelijke bouwen (binnen en verwarmd indien nodig). Ik zou verschillende gebieden laten omheinen (sommige met een stuk bos, sommige zonder een stuk bos). En dan zou ik bij dierenasielen de dieren gaan ophalen die eigenlijk ‘afgemaakt’ zouden worden omdat er géén plaats was voor hen en niemand hen direct wilde adopteren. En ook de dieren die ergens gedumpt, afgezet werden. Deze dieren zou ik dan opvangen en een goed leven geven. Ze zouden niets tekort komen.

  Waarom wilde ik echte liefde voelen (en vinden)? Wie wil dit niet? Iedereen wil toch zijn grote liefde ontmoeten. Ik zie het zo (figuurlijk vooral), ieder mens heeft vanaf de geboorte een soort van energie bij zich, veilig opgeborgen. Die energie blijft opgeborgen tot het moment dat je die echte grote liefde ontmoet. En dan barst die energie los (dat speciale gevoel weet je wel?). En bij sommigen is die voorraad energie bij wijze van spreken zo enorm dat het eeuwig kan blijven duren, bij anderen is het maar een heel kleine voorraad, maar gemiddeld is het een voorraad die toch een hele tijd zou mee moeten gaan, groot genoeg om te duren tot het eind van ons leven. Maar wat nu als je die grote liefde niet tegenkomt? Dan blijft die voorraad zich opstapelen natuurlijk, en als je van nature iemand bent die weinig energie (op dat gebied dan) heeft, dan is er géén probleem natuurlijk. Maar als je een normale of grote voorraad hebt, dan kom je in de problemen. Neem bijvoorbeeld een ballon en blaas die op, hoe meer lucht je erin blaast, hoe meer ruimte de ballon inneemt. Net zo met die energie (voor de grote liefde). Hoe meer energie opgeborgen, hoe meer plaats het inneemt. En vandaar dat sommigen onder ons die de grote liefde nog niet tegenkwamen andere problemen op het gebied van energie en emotioneel krijgen. Die andere dingen worden weggeduwd, krijgen minder ruimte, waardoor er een onevenwicht ontstaat en men plots minder energie heeft, geen fut meer heeft om dingen te doen, andere emotionele problemen treden op de voorgrond (depressief gevoel, neerslachtigheid, agressie, …). En wat als je teveel lucht in de ballon blaast? Dan ploft hij!

  Trouwens, dat grote huis waar ik het over had was bedoelt om met mijn grote liefde te kunnen samenleven, samen met onze kinderen. Er zou een speelruimte zijn voor de kinderen, een grote kamer gevuld met boekenrekken en dus ook boeken, een hobbyruimte, een kamer speciaal voor de huisdieren, … Maar zoals ik zei, dit was mijn wens als kind en die heb ik al enige tijd opgegeven.

  Ik heb dan niet in een sloppenwijk gewoond, er zelfs nooit één gezien, maar ik weet wel wat het is om in armoede te leven, gelukkig voor mij niet zo extreem als in de sloppenwijken. Maar je geld ’s morgens moeten tellen om te zien of je een brood kan halen, of misschien een half broodje. De stapel met rekeningen zien groeien terwijl je weet dat er niet meer geld zal binnen komen, de stapel herinneringen die groeit, … Een deurwaarder die alles komt opschrijven, een deurwaarder die met politie alles komt opladen, een bijna lege kamer waar je nog in moet leven, … Honger hebben en weten dat er nog een paar dagen geen eten op tafel zal komen, medicatie nodig hebben en die niet kunnen halen, niet eens naar de dokter kunnen gaan als je ziek bent, …

  Ik heb er genoeg van gezien, een moeder die iets moest stelen (pen, schrijfblok, turnschoenen, …) in de plaatselijke winkel omdat haar kind dat nodig heeft op school en zij het geld niet heeft om het te kopen, een vader die na zijn werk gaat bedelen omdat er geld moet bijkomen om de kinderen te voeden, te kleden, naar school te laten gaan, … Het slapen op een bank in het station, of in het park. Mensen die gaan stelen omdat ze niet rond komen (voor henzelf of voor de kinderen), doodeerlijke mensen die zich ‘verplicht’ zien om te beliegen en bedriegen omdat ze meer geld nodig hebben, … (En ik heb het hier niet over profiteurs of mensen die niet willen werken of dergelijke!)

  Nu, ik ben dus altijd ‘op zoek’ geweest naar ‘rijk worden’ en ‘mijn grote liefde’. En in deze film ‘Slumdog Millionaire’ komen beiden aan bod. Enerzijds heb je Malik die meedoet aan dat spelprogramma en de kans heeft om 20.000.000 roepie te winnen. 1 roepie komt overeen met 0.021 US Dollars en met 0.015 Euro. Hij maakt dus kans om 425687.71 US Dollars te winnen of 312697.87 Euro (of meer dan 12.500.000 Belgische Frank). En anderzijds heb je Malik die constant op zoek is naar zijn grote liefde Latika…

  Ik moet zeggen, ik vond het toch een mooie film, en ik heb geen spijt dat ik hem uiteindelijk toch heb gekeken!


  Finally I watched this movie. One always pushed me to watch this movie and last night I finally did.

  Why took it so long before I watched it? It just seemed not my genre of movie. I like to watch war movies, horrors, movies about paranormal things, diabolic things and such. And of course true stories (disasters and such).

  Now, I’ve never been in India, I never saw the slum with my own eyes, but what I’ve seen of it I find horrible. (and I’m not talking about the view but about the situation). I just can’t understand that such things are possible in the world of today that one allows such things to happen. And there are many complaining about the fact that it isn’t a view, that it stinks, that it declines the value of their homes, apartments or whatever … But that is the mind-set of the people today (most of them): ‘Everyone for himself and nothing for the others.’ And most of the times those that complain are the ones that haven’t got money problems, the ones that even have a ‘surplus’ of money (but according to them that isn’t true), …

  But India (Mumbai) isn’t the only slum in the world, there are more. In Africa for instance, Brazil, Indonesia, … Approximately 1 of 6 people in the world live in slums. That is just inconceivable! Take a football-match, 22 players on the field and 3 referees, 4 of them would theoretical live in a slum. Something to dwell on, isn’t it?

  The British movie ‘Slumdog Millionaire’ (2008) is directed by Danny Boyle. The movie was based (scenario by Simon Beaufoy) on the novel ‘Q & A’ of Vikas Swarup.

  The movie is about a boy (Jamal Malik) who participates at the game show ‘Who wants to be a Millionaire?’. The questions during the quiz make him think back to his life, to his older brother Salim and his big love Latika … But because he answers right each time one thinks he practiced fraud …

  Now, as a child I had two wishes, I wanted to be wealthy and feel (and find) real love. None of those is fulfilled and to be honest I gave up hope that it still would happen

  Why did I want to become wealthy? Not to be able to buy everything I want (exaggerate) and not to stop working. I had a dream when I was young, actually more a wish, I wanted a lot of money, to be wealthy. Because I had big plans, and I mean really big plans. I would buy a big house and with that tremendously many fields and even a forest. I would build a smaller house for my mother. And then I would build many animal houses and/or kennels and such (inside and heated when necessary). I would fence in different fields (some with a part of the forest, some without). And then I would adopt the animals (from the animal shelters) that would have been ‘killed’ because there was no room or because nobody adopted them immediately. And also the animals that were dumped, abandoned. These animals I would keep and make sure that they have a good life. They never would go short of anything.

  Why I want to feel (and find) real love? Who doesn’t want it? Everybody wants to find his big love. I see it like this (figurative), every person has some kind of energy from birth, safely stored. That energy remains stored till the moment that you meat your real big love. And then this energy breaks loose (that special feeling). And some have such a big supply of that energy, so big that it lasts forever, and others have a small supply of that energy. But in average this supply is big enough to last long enough (till the end of our lives). But what when one doesn’t find this big love? Then this energy keeps bottling up, and some have a small supply of that energy and then it isn’t a problem, but others have a normal or big supply and then there’s a problem. For instance, take a balloon and blow it up. The more air in the balloon, the more space this balloon needs (the bigger it gets). The same with that energy, the more energy bottled up, the more place it needs. And that’s why some of us who didn’t find that big love have problems with energy and emotions. Those things are pushed away, they get less space, and it causes an imbalance. Then one suddenly has less energy, there’s no go left to do things, it puts other emotional problems forward (depressed or discouraged feeling, aggression, …). And what when you blow too much air in the balloon? It explodes!

  Besides, that big house I was talking about, it was meant to live in with my big love, and our children. There would be a room where the children could play, a large room filled with book shelves and also books of course, a room for the hobbies, a room especially for the pets, … But as I said, this was a wish when I was a kid and I gave up hope that this wish would come through.

  I didn’t live in a slum, I even didn’t see one, but I do know what it is to live in poverty, luckily not that extreme as in the slums. But to count your money in the morning to see if you can afford a loaf, or maybe a half loaf. The pile of bills keeps growing and you know that you won’t get money any more that month, the pile of reminders keeps growing too, … An enforcement officer at your door to make an inventory of the stuff you own, an enforcement officer that comes with the police to take all your stuff away, an almost empty room where you have to live in, … Being hungry and knowing that there isn’t going to be any food the next days, needing medication and one hasn’t got money to get them, not even possible to go to a doctor when you’re sick …

  I’ve seen enough of it, a mother that has to steel something (pen, writing-pad, gym-shoes, …) in the local store because her child needs it on school and she hasn’t got the money to buy it, a father that needs to beg after his work because he needs money to feed his children, to buy clothes for his children, to make sure that his children can go to school, … The sleeping on a bench in the station or in the park. People that start steeling because they don’t earn (and have) enough money to live (for themselves but also for the children), honest people that are ‘obliged’ to lie and deceive because they need more money, … (And I’m not talking about scroungers or people that don’t want to work or such!)

  Now, I always ‘searched’ the ‘wealth’ and ‘big love’. And in this movie ‘Slumdog Millionaire’ both are ‘in’ the movie. On the one hand there’s Malik who participates the game show and has the chance to win 20.000.000 roepies. 1 roepie is the same as 0,021 US Dollars and as 0,015 Euros. He has the chance to win 425.687,71 US Dollars or 312.697,87 Euros. And on the other hand there’s Malik who constantly seeks his big love Latika …

  I have to say that I found it a beautiful movie, and I don’t regret the fact that I finally watched it!

  Bijlagen:
  http://www.youtube.com/watch?v=AIzbwV7on6Q&feature=fvst   

  01-03-2010 om 17:26 geschreven door Bob - Sergei - Emil  


  Categorie:mijmeringen (reveries)
  Tags:Slumdog Millionaire India Mumbai Bombay 2008 Danny Boyle Jamal Malik Dev Patel Salim Latika Freida Pinto sloppenwijk armoede rijkdom grote liefde slum poverty wealth big love  ____________________


  Welkom op de blog van Bob "Štaka", Sergei "Listonosz", Emil "Hallulooz"
  Als uitlaatklep, om dingen kwijt te kunnen.
  Groetjes en veel leesgenot ;-)
  ____________________
  Welcome on the blog of Bob "Štaka", Sergei "Listonosz", Emil "Hallulooz"
  Used to express some feelings, to say what must be said.
  Greetz and enjoy reading ;-)


  ____________________


  TWITTER


  ____________________


  ! VERGROOTGLAS !

  100%
  150%
  200%
   

   

  ____________________


  Nieuwe pagina 1


  ____________________


  Foto

  www.beestjes.org

  www.catshelter.be  ____________________


  Blog als favoriet !

  ____________________


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  ____________________


  Bloggen Toplijst


  Start.be superhandig!

  http://websitepromotie.startspot.nl/

  http://blogs.2link.be/

  http://weblog.startkabel.nl/

  http://www.bloggen.be/eef


  ____________________


  Gastenboek
 • Eef op blogronde!
 • goede morgen
 • een vraag
 • Leuke blog !
 • een fijne start van de nieuwe week

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  ____________________  ____________________


  Nieuws VTM

  Nieuws Politics


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!