In China zijn er verschillende mogelijkheden om uzelf te voorzien om niet uitgehongerd te geraken.
Eén ding is alvast zeker, eten moet ge doen met uw mond en niet met uw ogen.
Als je op de straat wandelt kom je geregeld een kraampje tegen waar je de lokale gerechten kunt proeven.  Het een ziet er al iets smakelijker uit dan het andere.   Je kan ook je inkopen doen om zelf iets klaar te maken. In de plaatselijke winkel hebben ze een grote keuze. Maar hieronder toch wel enkele die ik niet direct in de colruyt zal tegen komen.
Een gedroogde kip bvb. En chinezen laten niets verloren gaan, zelfs de kop en de poten worden mee opgegeten.  Vissen zitten steeds in een aquarium, hoe verser hoe beter. Dit vind je (bijna) nooit gekuisd in een ijsblokkraam. Ze vangen hem en kuisen direct ter plaatsen of je neemt ze levend mee.  Maar niet alleen vis; ook padden en schildpadden zijn een ware delicatesse. Jamie....   Af et toe is het fruit hier iets groter:  En natuurlijk het restaurant: locale gerechten redelijk goedkoop, iets eetsbaars, wordt al prijziger.   Zeer bekend de "pauzes" of dimplings zoals ze in europa genoemd worden. Verschillende soorten, qua inhoud en moet zeggen deze waren verrukkelijk.  Maar in het restaurant kies je op de kaart, ander chinees voordeel, is meestal met een foto. Het vispannetje bvb  of een kipje  maar Guizhou ging voor de eendetongetjes.  en ik nom de gevulde kip. Volledig ontdaan van beenderen en vlles, dit vlees met rijst gemegd en alles samen klaargemaakt.  De kip, enkel vlees, geen beenderen.  en nog gebakken gehakt met inktvis. Tja gehakt moet niet altijd mooi bruin zien als het gebakken is. 
|