Een hele tijd geleden heb ik hier op de blog het receptje gezet voor gevulde paprikas. Ondertussen heb ik weer een nieuw receptje geprobeerd en het was heel goed meegevallen. Vandaar dat ik dit natuurlijk ook even aan jullie wil doorgeven, het is een heel lekker gerecht.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Aubergineschotel
Benodigdheden:
2 aubergines
400 gr gehakt 20 g bloem peper olijfolie 2 uien 2 teentjes knoflook 250 gr gemalen kaas 1 fles Elvea passata (gezeefde tomaten)
Bereiding:
- De aubergines wassen en in schijven van +/- 1,5 cm snijden.
- Vervolgens in bloem wentelen, gekruid met peper.
- De aubergineschijven goudbruin bakken in hete olie.
- De ui en de knoflook fijnsnipperen en aanfruiten in olijfolie.
- Doe het gehakt bij de ui en knoflook en bak het gehakt los.
- Laag om laag, aubergineschijven, gehakt en kaas in een vuurvaste schotel leggen.
- Overgieten met het tomatensap en bestrooien met de resterende kaas.
- Probeer een beetje met de schotel te draaien zodat de tomaat doorzakt naar beneden.
- Zet de schotel gedurende 20 minuten in een warme oven.
Wij hebben dit gegeten met opgebakken aardappeltjes, maar het kan ook perfect met pasta. Smakelijk!
|