En ja hoor, nog steeds is het broeierig heet. Maar goed, een mens moet eten, maar wat?? Eigenlijk heb ik helemaal nergens zin in, maar gezien de zwangerschap en de suikers die ik op peil moet houden, zit er niets anders op dan te eten. Vandaag wilde ik wel eens iets nieuws proberen. Gevulde paprika! Helemaal niets speciaal en ik maakte dit al eerder, maar vandaag volgde ik het recept van onze Tata. Gevulde paprika op Italiaanse wijze! Vermits het zo lekker was, kon ik natuurlijk niet anders dan dit (makkelijke) gerechtje met jullie delen J xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Dit recept is ruim voldoende voor 2 personen:
- Neem 2 paprikas, snij deze in het lang doormidden, wassen en zaden en zaadlijstjes verwijderen. Om niet te lang in de oven te moeten, even laten koken in water tot ze al beetgaar zijn.
- Doe olijfolie in een pan, voeg hier gesnipperde ui bij en dan gehakt. Neem genoeg gehakt om de 4 paprika helften op te vullen. Bak het gehakt los met Italiaanse of Provençaalse kruiden, peper, zout, knoflookpoeder. Gehakt niet te gaar bakken, het moet immers nog verder garen in de oven. Neem de pan van het vuur, laat het gehakt even afkoelen.
- Maak enkele boterhammen nat met water en verkruimel deze onder het gehakt.
- Meng nu gemalen kaas onder het gehakt.
- Leg de halve paprikas in een ovenschaal en vul ze met het gehaktmengsel.
- Overstrooi nog met een ruime hoeveelheid gemalen kaas en zet in de oven.
Wij hebben dit gegeten met opgebakken aardappeltjes, maar het kan natuurlijk ook met rijst, frietjes of zo. Als jullie het recept gaan proberen, laat me dan zeker weten hoe het was! Enne, receptjes die jullie echt de moeite vinden, mogen jullie altijd naar me mailen, ik weet nooit wat ik moet maken om te eten J
|