Welkom iedereen op alweer een nieuw weblog van "tlissewegenartje". In dit blog gaan we samen met de bezoekers, wekelijks een nieuw recept geven, die stap voor stap uitgelegd zal worden met bijbehorende beelden. In de eerste plaats zullen de recepten uitgewerkt worden door Jeaninne en waarschijnlijk klaargemaakt en geproefd worden door haar leerlingen van de kooklessen in de "Regenboog". Marnix en ik zullen zorgen voor foto's en teksten, alsook dat het netjes op het weblog zal gepresenteerd worden! We vliegen er dan ook meteen in met een eerste recept:
Gevulde aardappel met garnaaltjes
Benodigdheden voor 4 personen: 4 grote aardappelen, verse garnalen, 2 tomaten, 250gr. zure room, 250gr. gerookte spekreepjes en bieslook. Bereiding: Kook de aardappelen in de schil. Hol ze uit.
Bewaar de kruim van de aardappelen en meng deze met de zure room. Verwijder het vel en de zaden van de tomaten en hak het vruchtvlees in blokjes. Snij de gerookte spek in fijne reepjes en bak ze krokant. Doe nu het tomaten- vlees, de garnalen (enkele overhouden voor de garniering) en de reepjes spek bij de aardappelkruim met de zure room en meng alles tesamen.
Vul de aardappelen met het aardappelmengsel...¯
Werk verder af met wat hangepelde garnalen, tomatenblokjes, spek, bieslook, peper en zout.¯
Smakelijk!
23-09-2008, 00:00 geschreven door marnix
|