Foto

WELKOM OP MIJN BLOG,

Mijn naam is broeder Everard en ik ben broeder van de bekende Belgische congregatie van de "Ordo Fratrum Pruvorum".
De afkorting die hiervoor staat is O.F.P.
Deze naam dragen we nog steeds omdat we vroeger een speciaal soort gezondheidsbier brouwden en ons klooster een toevluchtsoord was van zwervers die gratis tweemaal per dag bij ons konden komen eten. De Belgen noemden ons de fienprüffrères.
 
Vanwege de wereldwijde economische crisis heb ik samen met mijn steun en toeverlaat die zich Soeur of Sister Mary noemt met dispensatie en gedoogsteun van Rome, mijn intrek genomen in het klooster 'De Pauw'  te Angeren.
 
Ondanks dat we beiden bejaard zijn en slecht ter been ben ik hoofd van de keuken geworden en Maria, met permissie van gedoog-overste pater Geert Wilderman, mijn keukenhulp. De muziek op dit blog wordt verzorgd-zet muziek aan-door Soeur Elise.

Nostalgische kloosterfoto uit 1953 ziet u rechtsboven op deze site staan. Het logo hierboven vertegenwoordigt onze voortdurende hoop op solidariteit en vrede. Ons streven is dat in liefde en vertrouwen in elkaar dit doel ooit bereikt zal worden.

We wensen u een aangenaam verblijf op dit blog en nodigen u uit het dikwijls te komen bezoeken.

Foto
Categorieën
  • ALGEMENE STUKJES 1 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 2 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 3 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 4 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 5 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 6 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 7 (16)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 1 (20)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2 (14)
  • DIVERSE GERECHTEN 1 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 2 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 3 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 4 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 5 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 6 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 7 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 8 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 9 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN Nr. 10 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 11 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 12 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 13 (14)
  • FEESTMAALTIJDEN 1 (20)
  • FEESTMAALTIJDEN 2 (7)
  • KRUIDEN 1 (20)
  • KRUIDEN 2 (13)
  • RELIGIE 1 (20)
  • RELIGIE 2 (20)
  • RELIGIE 3 (20)
  • RELIGIE 4 (20)
  • RELIGIE 5 (20)
  • RELIGIE 6 (20)
  • RELIGIE 7 (20)
  • RELIGIE 8 (20)
  • RELIGIE 9 (20)
  • SAUZEN (6)
  • Snacks en andere hapjes (10)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 1 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 2 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 3 (14)
  • VOEDING ALGEMEEN 1 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 2 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 3 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 4 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 5 (15)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 1 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 2 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 3 (23)
  • WIJNEN, LIKEUREN EN ANDERE DRANKEN (20)
  • Archief per maand
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
    Inhoud blog
  • Belangrijke Voedingstips van Broeder Everard
  • Onze hoop is gericht op het begrip liefde wat in elke geloofsgroep is verankerd!
  • Romige Groente uit Oven, en een Advies Vooraf over Alledaagse Moeilijkheden!
  • Oma's Heerlijke Puddingen
  • Vandaag Maria Lichtmis en morgen gaan we de Blasiuszegen halen!
  • Staan vandaag heb ik een recept van Chili Con Carne Wraps
  • EIEREN MET WIJNSAUS
  • CURRY PIAF VOOR TWEE PERSONEN
  • Eetsuggesties voor Kerst & Nieuwjaar
  • Behoorlijk Koud, Dus Tijd Voor De Erwtensoep!
  • Ooit van Kaassoep Gehoord?
  • Tweede Kamerverkiezingen 22 november 2023
  • Is de eindtijd werkelijk in zicht?
  • Broccoli Salade Met Tonijn en Krieltjes
  • Ook volgens een groot aantal Helderzienden zitten we in de Eindtijd
  • Einde Wereld
  • Mooi figuur en Altijd Fit met Voedselrecept Broeder Everard
  • Met een bakje ijs en wat fantasie maak je een lekker nagerecht!
  • Bleekselderijsalade met noten
  • Le Goûter et Pâté en Croûte
    Foto
    Gastenboek
  • Dag Eef ik wens jou veel moed want die heb jij al ik bewonder jou van harte van Suz
  • uniek
  • dag Broeder
  • Een goeie en aangename zaterdag bezoekje
  • Een vraagje !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geboortehuis-leven-werken en dood van Pater Damiaan
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Fotoreeks Assumptionisten

    Stichter Pater Emmanuel d'Alzon

    St. Theresia Missiehuis Boxtel

    Kasteel Stapelen te Boxtel (2maal)

    Kunstenaar Jan Boeren

    Gedenkstenen Boxtel

    Plafondschildering Zepperen (Be) 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    nieuwsmedia
    www.bloggen.be/nieuwsm
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    werken
    www.bloggen.be/werken
    Foto
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Het Boeddhisme is geen geloof, maar net als het Humanisme een stroming, waarin goedheid en saamhorigheid belangrijk zijn
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto

    GERARDUS MAJELLA 1729-1755

    Een van de bekendste paters Redemptoristen is Gerardus Majella. Hij was een echte priester met oog voor de noden van de medemens, en daarbij heel vroom.
     
    Tijdens zijn leven werd hij al 'Santo' genoemd, wat "Heilige betekent" Op 11 december 1904 werd hij door Paus Pius X heilig verklaard en veel mensen komen naar Wittem (Ndl-Limburg) om te bidden en hem gunsten te vragen.
     
    Veel wonderen hebben er in Wittem plaats gevonden en soms zijn er mensen genezen van kwalen waar de artsen geen raad mee wisten. 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Broeder Everard met Kloosterrecepten
    Het blog voor Broeders & Zusters van alle Gezindten
    29-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws van de broodplank
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de periode van 1965 tot 1975 zat heel Nederland aan de Kingcorn. Thuis hadden we een ambachtelijke bakkerij en verwerkte vroeger per week 32 balen meel. Alle dagen werd het brood bij de klanten aan huis bezorgd. Het was ook in de periode dat bij iedereen een televisietoestel in huis stond en de mensen erg gevoelig waren voor de reclames die gemaakt werden. Het was de meelfabrikant Meneba uit Rotterdam die na een Zweeds voorbeeld hier in Holland enkele door hen beherende broodfabrieken de distributie van Kingcorn in handen gaf. In onze bakkerij waren we niet gerechtigd King corn te bakken en betrokken dit broodmerk van broodfabriek Roording uit Nijmegen. Zienderogen ging ons eigen productieproces hierdoor verloren en het uitventen werd hierdoor zo duur dat de kosten de baten overschreden. Veel ambachtelijke bakkers zijn hierna met hun vak opgehouden, hebben ander werk gezocht of hun productieproces over een andere boeg gegooid. Persoonlijk ben ik nooit zo gecharmeerd geweest van dit broodsoort; Wel was het uitstekend visvoer en bleef het lekker aan het angeltje plakken en hier in het klooster hebben we in die tijd dan ook heel veel vis gegeten. Speltbrood: Vroeger kwam al het graan veelal uit Amerika en Canada. Het waren graansoorten met veel gluten. In de oorlogstijd, en dan hebben we het over de jaren van 1940 tot 1945, waren we overgeleverd aan graansoorten veelal uit eigen land en ook van erwtenmeel werd brood gebakken. Tegenwoordig wordt nog steeds graan betrokken uit Amerika, Canada of Rusland, maar ook uit heel veel andere landen en uiteraard ook van eigen bodem. Ingeburgerd bij de consument is op het ogenblik speltbrood dat gebakken wordt van een tarweras uit Afrika. Het brood bevat 40 % minder fytaten, 10 tot 25 procent meer eiwit, zit boordevol B-vitaminen en ook aanwezig in dit broodsoort zijn veel onverzadigde vetzuren. Het is een broodsoort die alom aangeprezen wordt als het beste gezondheidsartikel dat ooit uitgevonden is. Als je zo'n brood koopt, dan koop je evenals bij andere broodsoorten wel een beschermd artikel die aan verschillende eisen moet voldoen. Is alleen speltbrood zaligmakend? Nee alle andere broodsoorten zijn eveneens goed te eten en alleen bij bepaalde aandoeningen zal een dokter of diëtist (e) u een dieet voorschrijven, waarbij bepaalde broodsoorten u ontraden worden. Voeding en spijsvertering hebben ook vaak te maken met de werkzaamheden, sport of andere inspanningen die u verricht. Mensen die veel lichamelijke en zware arbeid verrichten kunnen in gezonde toestand bijna alles eten en op te veel zout, vet en suiker na is alles heel snel verteerd. Fytaten & Fytinezuur: Wilt u daar meer van weten, klik dan op de volgende link; http://www.leefbewust.com/themas/fytinezuur.html


    Inzet: Speltkoeken. Ook de Duitsers hebben hun eigen speltbrood

    29-01-2014 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOEDING ALGEMEEN 2
    >> Reageer (2)
    28-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Cisterciënzers uit Diepenveen op zoek naar nieuwe standplaats
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog niet zolang geleden werd de abdij van Sion te Diepenveen gerestaureerd en dat kostte bijna 4 miljoen euro. De aloude abdij wordt bewoond door een contemplatieve kloosterorde, d.w.z. dat zij een beschouwende levenswijze eropna houden: Deze bestaat uit veel gebed dat al begint in de nachtwake om 4.15 uur, de lauden (ochtendgebeden), de terts (3e uurs gebed), de sext (zesde uursgebeden), de noon (middaggebed), de vespers (avondgebed) en als afronding het late avondgebed de completen. De meeste van deze gebeden zijn psalmen, lofgebeden die in koorzang gezongen worden. Als tussendoortje ben je tevens druk met het breviergebed en zoals je weet leest elke priester ook elke dag de Heilige Mis. In ons klooster werd vroeger voor het slapen gaan, staande in de kloosterhal ook nog het rozenhoedje gebeden.
    Bij bepaalde contemplatieve kloosterorden geldt op gezette uren een zwijgplicht en is het verboden om een gesprek te voeren. Het noopte mij vroeger altijd om dit zwijgen te 'wreken' en te verbreken door in een volle kloosterkerk op zondag zo'n ouderwetse donderpreek te houden en ik moet zeggen dat er in die tijd weinig gelovigen zich te buiten gingen door het plegen van zware zonden. Ja, als je tegenwoordig in een klooster geen brouwerij hebt, of een bezinningscentrum, dan ben je door te weinig roepingen wel verplicht om de boel op slot te gooien. Het wordt steeds moeilijker om dergelijke gebouwen die vroeger berekend waren op een honderdtal priesterstudenten en een groot aantal monniken met een handjevol confraters overeind te houden. De 12 nog in Diepenveen verblijvende monniken in de Sion-abdij willen verhuizen naar Schiermonnikoog. Abt Alberick Bruschke vermeldt dit in het tijdschrift de Kovel dat speciaal het wel en wee van het kloosterleven in Nederland en Vlaanderen belicht.




    Abdij Sion te Diepenveen

    Archieffoto uit 1950: Kardinaal De Jong op visitatie klooster  Sion

    28-01-2014 om 21:53 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:RELIGIE 4
    >> Reageer (0)
    24-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles over Erwtensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Over erwtensoep heb ik al veel stukjes geschreven. Met het weekend krijgen we winters weer, dus tijd voor de erwtensoep. Tegenwoordig kun je in elke super een erwtensoeppakket bekomen, maar toch ga ik voor de vleesingrediënten liever even bij de slager langs, zeker als het gaat om een varkenspoot of oor die in de ouderwetse erwtensoep altijd gebruikt werd en nu door de huisvrouw of huisman die verknocht is aan grootmoederspot ook nog steeds.
    Voor erwtensoep gebruiken we gewone erwten en of spliterwten. Ouderwets is ook om die erwten  een nachtje in het water te laten staan om te weken. Een heel goed recept voor erwtensoep is die Lentse 'boerenbruloferwtensoep', waarbij als ingrediënten gebruikt worden spliterwten, hamschijf, spekblokjes, mergpijpjes, bouillonblokje, knolselderij, winterpeen, aardappels, bladselderij, peterselie, rookworst en peper en zout. De recepten staan hier allemaal beneden en ook de benodigde ingrediënten om een lekker bordje eigengemaakte erwtensoep op tafel te brengen.
     













     

    24-01-2014 om 17:33 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 5
    >> Reageer (0)
    20-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedroogde ham met kwartelei en ansjovis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In Spanje noemen ze deze appetizers Pincho's. Het belangrijkste product dat bij het maken van pincho's gebruikt wordt is het kwartelei. Kwartels: Het zijn kleine fazantjes en onder de hoenders is het de enigste trekvogel uit die orde. Vroeger hielden we in onze kloostervolières er hoenders op na die als corveeër de bodem van de kooien schoon hielden. Bovendien waren het ijverige leggers en in het vermenigvuldigen was zo'n  koppeltje ook erg goed in. Geslacht heb ik vanwege de band die ik met die beestjes had zo'n  hoendertje nog nooit, maar dit gebeurt nog volop en men zegt dat zo'n kwarteltje uitstekend smaakt.Op deze culinaire website heb ik veel recepten op allerlei gebied ingebracht en ook het spirituele aspect kwam vaak aan de orde. Het blog broeder Everard wordt dan ook overal zeer op prijs gesteld en dat vind ik in deze jachtige tijd heel fijn.
    Ik hoop ook dit jaar, waarin door toedoen van onze regering veel ongunstige economische besluiten genomen zijn, toch nog een gaatje te vinden om dit blog te kunnen blijven handhaven. Ook een handicap op 8 april aanstaande is dat provider Window's het besturingselement van XP niet meer ondersteunt en we mogelijk een andere computer moeten aanschaffen.





    BEREIDING; Laat de ansjovisfilets een half uur weken in een
    kommetjemelk en laat ze uitlekken in een vergiet. Kook de
    kwarteleitjes gaar in circa twee minuten. Spoel ze af onder de koude
    kraan en pel ze. Rijg aan elk cocktailprikkertje een eitje met een
    ansjovis erom gewikkeld en steek er vervolgens losjes de
    dubbelgeklapte ham door. Leg er ter afsluiting nog een reepje
    Spaanse peper op en garneer de pincho's eventueel met mayonaise.

              
                                KWARTELEITJES
               

    20-01-2014 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOOR EN NAGERECHTEN 1
    >> Reageer (0)
    15-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstomaatjes met krokant korstje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kerstomaatjes zijn kleine tomaatjes ter grootte van een knikker. Willen we van ziektes bevrijd wezen, dan is de tomaat in al zijn vormen een uitstekend preventieve vrucht die de slimste kwalen tegen weet te houden. In tomaat zit de specifieke stof lycopeen. Ik heb er ooit al eens een stukje over geschreven staat mij voor. In combinatie met 's morgens een glas citroensap en een lepeltje bijenhoning bouwt men een goed afweermechanisme op. Dit keer gaan we een smakelijk voorafje maken met de benaming kerstomaatjes met krokante korst. Vooraf aan het diner wat bestaat uit aardappelen en groente met een toetje na is deze appetizer een echte sfeermaker. Hieronder op een paar staatjes heb ik de benodigde ingrediënten vermeld en tevens hoe dit voorafje klaargemaakt moet worden. 



    15-01-2014 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOOR EN NAGERECHTEN 1
    >> Reageer (1)
    13-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eten wordt steeds duurder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen op tv werd verteld dat er aan kruidenierswaren een miljard meer was omgezet dan dat jaar ervoor. Die aankoopvermeerdering zit hem in de gestegen prijzen. Op een hoop kruidenierswaren is de BTW omhoog gegaan. Dranken bv.worden als lux beschouwd en bij sterke drank is niet alleen de BTW. maar ook het accijns hierop gestegen. Als alle kruidenierswaren hier in Nederland in 2013 bij de plaatselijke middenstand of super afgenomen zouden zijn, dan zou de landelijke omzet 40 miljard hoger liggen. België en Duitsland pikken met hun europrijzen ook een graantje mee!  Hier in Nederland zien we dat het groot winkelbedrijf het voor het zeggen heeft. Gebruik wordt gemaakt van jeugdig personeel en omzet en winst zijn vaak al van tevoren berekend  en het winstplaatje zodanig samengesteld dat alles belastingtechnisch  goed uitkomt voor de financiers en aandeelhouders. Stuwt het Rijk bv. met 3 procent de omzetbelasting (BTW) omhoog, dan zet de winkelier er 2 procent bij; dus wat maakt het uit! Hier heb ik nog een folder van ons familiebedrijf van vroeger. Neem het artikel rookworst dat toen F 1,39 kostte. Hetzelfde artikel kost nu 1,39 euro; In werkelijkheid dus teruggerekend naar de gulden 3 gulden en 6 cent,  Je kunt stellen dat alles 2½ keer duurder is geworden en dit allemaal binnen een tijdsbestek van 40 tot 45 jaar. Ik heb nog de tijd meegemaakt dat mijn moeder de aardappelen voor 3 cent per kilo in haar winkel verkocht en trammelant kreeg met één bepaalde klant die bij Boer van Gent in Huissen deze aardappelen voor 2 cent de kilo gekocht had en ons een afzetter noemde. In onze bakkerij kostte vlak voor de oorlog een brood 19 cent en een pakje sigaretten in ons café of winkel van het merk North state 11 cent. De boodschappen en het brood werden aan huis afgeleverd en elke klant kreeg voor de  klandizie nog een rol koekjes en een hele beste afneemster-want alles verliep via moeder de vrouw-een pak koffie toe. In ons café kon je na de hoogmis drie borreltjes voor slechts één gulden kopen. Onze klanten beschouwden de hoogmis na de consecratie voor gezien en hadden de eerste borreltjes al genuttigd eer de hoogmis uit was. We zitten momenteel midden in de winter, ofschoon we er nog niet al te veel van merken. Valt de winter laat is het niet verwondelijk dat er half mei nog sneeuw ligt op de straat. Daarom op een vroeg mooi voorjaar hoeven we niet te rekenen. Er komen nog koude dagen en dan gaat er niets boven winterse kost zoals wortelenstamppot, snert, prei (bijzonder vitaminerijk) en spruitjes. Beste mensen:,,Met al die dure prijzen mag je van de super ook wel verlangen dat de aankopen van groente en fruit van goede kwaliteit zijn." Ik heb wat afbeeldingen voor u staan hoe verzorgd dit alles eruit dient te zien. Wat je ook klaar wilt maken, de recepten vindt u allemaal in het culinaire blog van Broeder Everard. Blader het maar een op uw gemak door! 















    13-01-2014 om 14:27 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOEDING ALGEMEEN 2
    >> Reageer (0)
    09-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IRISH STEW
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Irish Stew is een stoofpot gemaakt van lamsvlees of gewoon schapenvlees. Ook wordt er vaak rundvlees bij gebruikt. Verder hebben we nodig aardappelen, peen, ui en peterselie en wil je het extra lekker maken, dan voeg je er tevens wat Stout bier aan toe  Onze Ierse pater Patrick heeft me op het idee gebracht uitsluitend Guinness-Stout hiervoor te gebruiken en of het verzonnen of waar is, dat laat ik in het midden, maar hij vertelt trots dat hij vanwege het dagelijks drinken van Stout bier als recordhouder in het Guinnessboek staat vermeld. Stout Bier: Het is een biersoort dat donkerbruin tegen zwart aan oogt. Bij dit soort bier gebruikt men gebrande of geroosterde mout en je hebt er zowel hooggegiste alsmede laaggegiste soorten in. We kennen veel soorten biergist. Bij hooggegiste gebruikt men de Saccharomyces Cerevisiae en bij laaggisting de Saccharomyces Carlsbergensis. Het eerste soort gist men op een temperatuur van plm 20 tot 25 graden C; hierbij zie je de gisting boven het wort uitkomen. Bij laaggisting op 10-15 graden C zakt het gist tot de bodem van de kuip. Als tussendoortje heb ik dit laatste er ook maar even bij verteld en hier beneden op wat staatjes kunt u  lezen hoe alles klaargemaakt moet worden en wat u voor een schotel  voor 4 of 5 personen zoal nodig hebt.









    09-01-2014 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 5
    >> Reageer (0)
    01-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuke nieuwjaarsavond in ons klooster
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanavond om 9 uur kunt u kijken op RTL 7 naar het WK-Darten. De strijd gaat tussen de Schot Peter Wright en de Brabantse Nederlander Michael van Gerwen. Hier in de recreatiezaal van het klooster hebben we al jaren een dartbord aan de muur hangen en ik herinner me nog goed de eerste avond dat ik met broeder Bastiaan een partijtje dart aan het spelen was en een van de pijlen  bij zuster Agnes in haar bips terecht kwam. Als beginneling gooi je niet alleen mis, maar raak je zelfs het dartbord niet eens. Momenteel speel ik een zeer sterke partij en ben zelfs kloosterkampioen. De recreatiezaal hier is in oude kerst-en nieuwjaarsstijl versierd en nu anderhalf uur voor het gebeuren al met een twintigtal paters, zusters en broeders bevolkt. Overgehouden heb ik nog een tiental voorafjes van het middernachtelijk zuurkooldiner en in de loop van de dag heb ik wat bitterballen en kleine gehaktballetjes bereid. Uiteraard ontbreekt ook de nieuwjaarsborrrel en de glühwein niet. Nee, het gaat hier echt gezellig worden en als verrassing biedt de uit Vrouwenpolder afkomstige Zeeuwse pater Bernardus ons allemaal een envelop met inhoud aan, omdat zus Bertha een miljoen in de Postcodeloterij gewonnen heeft. Ik denk dat we ondanks de economische crisistijd waarin ons land verkeert dit jaar en volgend jaar absoluut niets te klagen hebben. De Zeeuwen voeren als spreuk "Luctor et Emergo", ,,Ik worstel en kom te boven." Ook begrepen hebben zij als eerste plaats in Nederland wat onder de noemer paticipatiemaatschappij verstaan wordt.








    In de toekomst maak ik wat meer voorafjes voor u klaar



    01-01-2014 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:VOOR EN NAGERECHTEN 1
    >> Reageer (1)
    31-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAN OUD NAAR NIEUW
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier in het klooster is het een drukte van belang en af en toe wordt het geroezemoes hier binnen de kloostermuren verstoord door luide knallen van voorbijtrekkende jongelingen die nu het oude jaar al aan het uitschieten zijn. Het afschieten van vuurwerk is vanouds een ritueel om de boze geesten die hier en daar nog rondlopen te verjagen. Oudjaar wordt hier gevierd met oliebollen, appelflappen en als tussendoortjes van alle andere  hapjes, een in Duitsland gehaald borreltje (het is hier allemaal te duur geworden) en een fles champagne op tafel. De hier in ons huis vertoevende Trappisten hebben uit hun moederhuis in Vleteren een paar kratjes heerlijk kloosterbier laten aanrukken en dat bier schijnt ook een uitstekende gezondheidsdrank te wezen! Vandaag wordt tevens herdacht de heilige Silvester, die de Katholieke Kerk van 314 tot 335 als opperherder bestuurde en dus 21 jaar lang paus is geweest. Oudejaarsavond wordt ook wel Silvesteravond genoemd en vanavond op de Duitse TV is het Silvester-Abend en zo na het luiden van de nieuwjaarsklokken gaan op de televisie de programma's wat luchtiger worden en dit vindt onze overste Geert de juiste tijd om naar de kapel te gaan en daar te bidden om de goede gunsten van hierboven. Toen we nog in Vlaanderen zaten, aten we na de nachtelijke kerkdienst met nieuwjaar altijd choucroute, op z'n Duits Sauerkraut en hier zeggen we zuurkool met spek. Deze traditie hebben we meegenomen naar Holland. Men zegt dat dit geluk brengt; in ieder geval wel voor mij, want als kloosterkok hoef ik de kerkelijke nachtdienst niet bij te wonen. Wist u dit? De Engelse ontdekkingsreiziger James Cook liet de scheepskok twee keer per week zuurkool bereiden. In zuurkool zit enorm veel vitamine C en B. Ook heeft zuurkool een hoog ijzergehalte en is het aan boord van zo'n lang op zee varend schip een uitstekende pot tegen scheurbuik en veel andere ziektes. Een saaie dag is oudjaar in ons klooster beslist niet en ook hier merk je dat sommige zusters, paters of broeders flink aan Bacchus geofferd hebben. Uiteindelijk is het maar één keer per jaar oudjaar en ook wij mogen dan iets meer, dan normaal gebruikelijk is, en ik geloof niet dat in de hemel zich iemand daaraan stoort.




    Zo'n schotel smaakt in de vroege morgen van Nieuwjaar uitstekend!
    !





                   

    31-12-2013 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALGEMENE STUKJES 4
    >> Reageer (1)

    Foto





    ALLES OVER ETEN EN DRINKEN
  • Vezelrijke ontbijtjes
  • Erna met zoutloos eten
  • Lekker & Simpel
  • Kookgek
  • Onze Franse keuken
  • Svetlana's Recepten
  • Serge met zijn Wijnetiketten Verzameling
  • Kookschool
  • Duivensoep

    CULINAIRE WEBSITES EN VIDEO 'S
  • Kijk hoe Kees Melis Brabantse worstenbroodjes bakt
  • Turkse Eten
  • Gezondheidsproducten van Wingzie
  • Zelfmaakrecepten
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging
  • Alles over de thuisbakker
  • Broodbakken
  • Mariëlle kookt
  • Bakrecepten van okoko

    Geestversterking
  • Processie De Brugse Belofte
  • Bedevaartsoord Beauraing België
  • Bedevaartsoord Banneux België
  • Apostel Paulus en zijn brieven
  • Sixtijnse Kapel
  • wees Gegroet Maria
  • Mariakapellen: zie ook Angeren
  • Basiliek van San Pietro
  • Basiliek van San Paolo
  • Heilige Bloedprocessie Brugge 2017

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    In Banneux (België) is Maria in 1933 verschillende keren verschenen aan Mariëtte Beco.

    Mariëtte ging tijdens de grote vakanties op bezoek bij de familie Desmedt in Thildonck.

    Op de fotoreportage ziet u het Heiligdom Banneux, druk op foto 2 voor website. 

    Op eerste familiefoto ziet u Pierre Desmedt met zijn vrouw Victorine Lenaerts
    José Desmedt en Mariëtte & André Beco. op de andere José en Mariëtte.

    Na Lourdes is Banneux een van de drukst bezochte bedevaartplaatsen.

    Met één klik op de Maria Award vindt u alle Mariakapellen  in Nederland en kunt u

    Marialiedjes beluisteren.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Werkende handen in Molokai, overblijfselen terug naar België-Heiligverklaring Damiaan in Rome
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ZIE HIER DE MOOIE BEELDEN VAN GODS SCHEPPING!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    frankloopt
    www.bloggen.be/franklo
    Rondvraag / Poll
    BROEDER EVERARD WIL GRAAG WETEN WAT U INTERESSANT VOND
    RECEPTEN
    BLOGFOTO'S
    VERHAALTJES
    GEDICHTEN
    ALLES
    Bekijk resultaat


    Solidaritet met mens in nood,geeft deze wereld kleur! Klik plaatje hieronder!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    FAMILIESITES
  • Informatie en Wetenschapsblog
  • Eef met Nieuwsflitsen, Herinneringen & Ervaringen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik hoop dat een bezoekje aan dit blog van broeder Everard uw geest verrijkt heeft
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs