Inhoud blog
  • Asperges Asperges Asperges Asperges Asperges Asperges
  • I M
  • Spinnencakes
  • gebak met nectarinen en platte kaas
  • Omgekeerde veenbessen (of appel) cake
    Zoeken in blog

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

    Foto
    Een interessant adres?
    Categorieën
  • IM (1)
  • Jaar 1 (0)
  • zoetenco
    Koken en vooral zoetigheden
    17-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omgekeerde veenbessen (of appel) cake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:

    1) 140 g lichtbruine suiker, 70g boter, 230g veenbessen (of 3-4 appels);
    2) 200g bloem, 2tl bakpoeder, 120 g boter, 200g suiker, vanille, 3 ei, 120 ml melk,
    Bakvorm van 23Ø, oven 180°c.
    1) boter en suiker in pan smelten, in springvorm gieten en veenbessen bijdoen; of appels even in suiker zacht laten worden;
    2) boter en suiker zacht kloppen met mixer, ei één voor één bijdoen, bloem en bakpoeder afwisselend met de melk bij het deeg doen.

    In bakvorm gieten en 40' bakken, 15' afkoelen en uit de vorm halen.

    17-08-2011 om 00:00 geschreven door Eva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroen kaastaart - Olivers NYC cheesecake
    NYC Cheesecake: Jamie Oliver: uit Jamie's Amerika.

    Nodig:
    350g koekjes (Digestives, pic-nic,..)
    120g gesmolten boter
    900 magere kwark
    150g suiker (kristal, of Mascobado - Oxfam)
    5 grote eieren
    1 1/4 limoensap (ongeveer van 6 limoenen)
    geraspte schil

    merengue: 3 eiwit, 110g suiker, 40g droge kokos

    Hoe:
    Ronde springvorm (24cm) invetten;
    Koekjes kruimelen (in mixer) en gesmolten boter bijdoen en goed mengen;
    In vorm doen en wegzetten in frigo.
    Oven verwarmen op 160%

    Kwark kloppen, suiker erbij, kloppen, één voor één ei bijdoen en goed opkloppen.
    Limoensap bij en kloppen.Mengsel (is vrij lopend) in vorm doen en 45-55' in oven zetten.

    Uit oven, oven verwarmen tot 220°C;
    Eiwit met suiker opkloppen tot in pieken, kokos bij en op afgekoelde taart doen (2cm dik) en in piekjes met lepel zetten;
    Even in oven tot meringue goudbruin is (5')

    Enkele uren in frigo laten afkoelen en ontvormen.

    01-02-2011 om 12:25 geschreven door Eva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocochocochocochocolaa
    Recept voor truffels,
    300g fondant van Callabaut opwarmen op vuur (zachtjes), samen met 2dl room.
    Roeren zodat alles smelt en goed oplost. Geraspte schil van een (bio) citroen toevoegen, samen met wat (1TL) Limoncello, citroenjenever,... : alcohol versterkt de smaak van chocolade, maar smaakt niet sterk door!
    Pan van het vuur nemen en 100g boter in blokjes toevoegen door het geheel te kloppen.
    Het mengsel laten afkoelen (het stijft ook op), in een spuitzak doen met platte mond (voor langwerpige truffels) of ronde mond (voor bolletjestruffels) en truffels (lang of rond) spuiten op een bakplaat die met bakpapier is belegd. Je hebt er toch heel wat (een 40 tal) niet te grote.
    Laten afkoelen, doppen in gesmolten chocolade en rollen in hagelslag, of chocoladekrullen of cacao (al dan niet vermengd met poedersuiker).

    22-12-2010 om 00:00 geschreven door Eva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanrader kookboek
    Een aanrader 'mijn little italy' - recepten uit de Italiaanse keuken, Laura Zavan. Goeie recepten, duidelijk.
    Kost 25Euro.
    Zijn prijs meer dan waard!

    16-12-2010 om 20:17 geschreven door Eva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:kookboek, italiaans
    12-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstpap met citroengras

    Rijstpap met citroengras
    Nodig:
    - 250g rijst (ik gebruikte bio rijst, Wereldwinkel)
    - 1,5 l melk (vol of halfvol)
    - 3el bio Mascobado suiker (Wereldwinkel)
    - 2 stengels citroengras

    Spoel de rijst en zet ze op met de melk en suiker. Laat even koken en laat erna sudderen op een klein vuur. Ondertussen kan het citroengras bijgevoegd worden. Na  2u het citroengras eruit halen en de rijstpap laten afkoelen.

    12-12-2010 om 22:45 geschreven door Eva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroen - veenbessencake

    Citroen - veenbessencake. Een heerlijke cake, wat zurig en niet te droog!

    Nodig:
    - sap van 2-3 citroenen
    - 120g gedroogde veenbessen
    - 455g bloem
    - 1/2tl soda, bakpoeder
    - 225g boter
    - 500g bio Mascobado suiker (Oxfam)
    - 5 ei
    - 2el citroenschil (rasp) van bio citroenen
    - 1/2 el vanilleextract
    - 240ml yoghurt (bio)
    Bakvorm (grote tulband van 25cm of grote cakevorm)

    Maken:
    Oven op 180°C verwarmen.
    Suiker en boter opkloppen tot goed schuimig. Erna één voor één ei bijdoen (1' per ei kloppen).
    Citroenschil, vanille bijdoen.
    1/3 van bloemmengsel (bloem en bakpoeder/soda) bij, erna 1/3 yoghurt en citroen, trerug 1/3 bloem, 1/3 citroen en yoghurt tot alles vermengd is.
    Tenslotte de veenbessen erbij doen.
    Cake in ingevette vorm doen en 60' bakken. Na 60' inprikken om te zien of de cake droog is. Eventueel nog max 10' laten bakken. UIt de oven halen en 10' laten staan (gebak krimpt en gaat makkelijk uit de vorm) en ontvormen, laten afkoelen op taartrek.

    12-12-2010 om 00:00 geschreven door Eva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:citroen, veenbessen, yoghurt, cake
    09-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limoncello
    Voor de Kerst- en feestdagen een lekker recept: Limoncello.
    Niets aan....
    5-6 bio citroenen wassen,  zeer fijn schillen, er mag geen wit meekomen met de schillen.
    In een pot doen, 50cl alcohol van 94% erover gieten en donker, fris wegzetten voor een week.
    Af en toe eens schudden zegt men...
    Na een week de drank zeven door een koffiefilter, een siroop maken van 400g suiker en 500cl water en dit erbij doen als ze afgekoeld is.
    Nog een week of langer wegzetten.
    De Limoncello in de diepvries bewaren (is dan een 43 tal °)
    en alleen aan geliefde mensen schenken
    natuurlijk in kleine hoeveelheden..
    !

    09-12-2010 om 00:00 geschreven door Eva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)


    Archief per week
  • 28/05-03/06 2012
  • 31/10-06/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    {TITEL_VRIJE_ZONE}


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs