NYC Cheesecake: Jamie Oliver: uit Jamie's Amerika.
Nodig: 350g koekjes (Digestives, pic-nic,..) 120g gesmolten boter 900 magere kwark 150g suiker (kristal, of Mascobado - Oxfam) 5 grote eieren 1 1/4 limoensap (ongeveer van 6 limoenen) geraspte schil
merengue: 3 eiwit, 110g suiker, 40g droge kokos
Hoe: Ronde springvorm (24cm) invetten; Koekjes kruimelen (in mixer) en gesmolten boter bijdoen en goed mengen; In vorm doen en wegzetten in frigo. Oven verwarmen op 160%
Kwark kloppen, suiker erbij, kloppen, één voor één ei bijdoen en goed opkloppen. Limoensap bij en kloppen.Mengsel (is vrij lopend) in vorm doen en 45-55' in oven zetten.
Uit oven, oven verwarmen tot 220°C; Eiwit met suiker opkloppen tot in pieken, kokos bij en op afgekoelde taart doen (2cm dik) en in piekjes met lepel zetten; Even in oven tot meringue goudbruin is (5')