Foto

Over mezelf:
Rode Kruis:
® Hulpdienst 
® Simuleren
Roeien
Gedichten
Muziek:
®
®Queen
®The Cranberries
®Enya
®Greenday
®en nog veel meer

Inhoud blog
  • Stof
  • Schaamteloos Broos
  • 5 weken later
  • Fin de carrière
  • Witte Pasen?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favoriete links
  • bloggen.be
  • Gedichten Freaks
  • Marina's blog
  • Zwarte Schaduw's Weblog
  • Boudaatjes Weblog
  • Rikki's private universe
  • Jelters group
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    marcellocharliedownunder
    www.bloggen.be/marcell
    Blog als favoriet !
    Gedichten
    Vogatoro's plek

    Egoïsme is een grote begoocheling,
    het levert ten slotte niets anders op dan teleurstelling, leemte of verborgen wanhoop
    J. Henry Dunand

    27-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 weken later
    De zon is al enkele uren geleden verdwenen maar het is nog aardig warm, in de verte hoor ik de bassen van Tomorowland af en toe daveren. Alles dus om er een rustige avond van te maken, zolang je maar niet probeert te slapen. Enkele weken geleden postte ik iets over "Fin de carrière", mij studiecarrière dan. Doch, de examencommissie heeft me vereerd met een tweede zittijd voor mijn eindwerk. Gelukkig heb ik nu wel de raad opgevolgd om aan enkele mensen hulp te vragen, wat me hopelijk voldoende puntjes oplevert om geslaagd te geraken. Een 9 op 20 is immers zonde om een jaar voor te herdoen. Groetjes

    27-07-2008 om 00:22 geschreven door Vogatoro  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fin de carrière
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is maandag middag, rond 14 uur in Antwerpen. De zon schijnt. Duiven koeren er lustig op los. Aan het museum in de schaduw van de bomen zien we een idyllisch tafereeltje. Een dame met accordeon en een andere met een soort slaginstrument geven af en toe een klein concert ten berde. Enkele meters verder speelt een groepje mensen een spel petanque. De trams, bussen auto’s en fietsen snorren gezapig langs het museumplein en ook voetgangers lopen kris kras over de voetpaden en straten. Ergens tussen deze menigte bevind ik mij. Ik begeef me naar de Hogeschool voor wat normaal gezien het laatste wapenfeit zal worden van mijn schoolcarrière: mijn quarrante minutes de gloire: het verdedigen van mijn eindwerk. Bij mijn aankomst op school begin ik met mijn vast ritueel: het nemen van de Metro en naar de valven gaan kijken. Aangezien ik pas om kwart na 3 moet "verschijnen" zet ik me nog even op een stoel op "het zonneterras". Intussen zijn we een klein uur en een kwart verder. Op de binnenplaats van onze schoolgebouwen heb ik met een aantal medestudenten bijgepraat, heb ik mijn eindwerk nog es doorgenomen, en heb om de tijd te doden nog wat gelezen. Dan komt het moment dat ik mag binnen gaan. Maria, het monument van de opleiding Sociaal Werk van de Hogeschool Antwerpen, onze Alfa en Omega laat me het lokaal binnen. Na een beleefde begroeting begint het kruisverhoor. Vragen volgen elkaar op. Af en toe wordt ik wat aan de tand gevoeld, maar ik heb het gevoel dat ik me er goed door sla. Na een klein half uur (of 40 minuten) zit het er voor mij op. De voorzitster van de jury bedankt mij, ik bedank de jury en opgelucht verlaat ik het lokaal. Op de speelplaats sla ik nog een praatje met enkele medestudenten en begeef me dan naar mijn bus waar ik me rustig installeer en de laatste pagina’s van mijn boek lees. De accordeon vrouw en petanque ploeg zijn intussen verdwenen, maar de zon en de duiven wuiven me uit.

    16-06-2008 om 23:58 geschreven door Vogatoro  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    27-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte Pasen?

    Het is 8 uur 's ochtends midden in de Paasvakantie. Ik sta in het pitoreske Blaasveld recht tegenover de kerk op mijn bus te wachten. Plots komt een oudere kranige dame naar me toe en zegt "Da hadde me me kessemis moetenebbe". Deze dame dame heeft het dus op de sneeuw die net als in de rest van ons Belgenlandje en Europa met bakken uit de lucht valt. Gelaten antoord ik in mij beste Willebroeks/Blaasvelds "tja se, vroeger woare 't posaare, na is 't sniej da valt"

    Enkele sfeerbeelden Photobucket
    d' Ark, gezien vanuit de Broekstraat

    Photobucket
    Zelfde weide als de foto daarboven

    Photobucket
    Als afwisseling, nog eens de weide

    Photobucket
    Sneeuwtapijt op het kerkhof

    Photobucket
    Ook bij de Meerpaal ligt alles er witjes bij

    De wereld is om zeep

    27-03-2008 om 22:39 geschreven door Vogatoro  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Time Trials
    Een tijdje geleden was het weer zo ver, De Britse Roeiclubs streken neer op Hazewinkel voor hun Time Trials. Time Trials, wa's dat? Wel dat zijn schiftingen om te bepalen wie er naar het wereldkampioenschap mag gaan.Voor het 2de jaar op rij deden ze beroep op TRT-Hazewinkel. Hieronder vind je een kleine impressie. Het weer was *****, dus de warme soep van BLOSO was meer dan welkom. Nogmaals onze dank hiervoor Johan.


    Photobucket De Ploeg, en je ziet, het weer was niet echt lekker Photobucket Gentlemen take your lane please! Het oplijnen van de boten Meer foto's zijn te vinden op de website van TRT-Hazewinkel: --> www.trt-hazewinkel.be <-- Kom Roeien, 't Zal je boeien!

    23-03-2008 om 12:40 geschreven door Vogatoro  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    24-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    't Is al weer even geleden dat er hier nog is iets gepost is geweest. Bij deze zal ik mijn schuld dan maar inlossen, met enkele foto's. Tja het was enkele weken geleden voor de Sociaal Werkertjes van Hogeschool Antwerpen de studiereis in Edinburg. Jawel, in het land van Wisky, kilts en Haggis. Op een niet al te comfortabele busreis en 2 dagen ziek zijn na, een vrij leuke ervaring. Enkele foto's. Ik kan ze niet allemaal geven, het zijn er nogal veel, maar kom.

    Photobucket
    Tijdens een spelletje Party en Co, al weet ik niet meer wat ik toen wou zeggen. Let op de bezweerende vinger

     Photobucket
    Slecht eten in Schotland? Allez, ze hebben daar zelfs Pizza hutten met echte Chocoladetaart! We hebben ons doorgaans beperkt tot pizzahut of een echt italiaans restaurantje.

     Photobucket
    Één of ander gebouw daar in Edinburg, ik heb helaas niet opgezocht hetwelk dat dat was.

     Photobucket
    Enkele gevels


     Photobucket
    Nog wat gevels

    Photobucket
    Het Nelson Memorial of toch iets in de buurt daar

     Photobucket
    De auteur naast een telefooncel, ach ja.

     Photobucket
    Een wereldkaart in het Cannongate youth project. Ik heb er helaas weinig van opgestoken wegens de pertinente weigering van het personeel aldaar om te articuleren.

     Photobucket
    Er was zelfs Biefstuk met Friet, ok de steak was te hard gebakken (soulier) en de frietjes waren ook niet echt lekker, maar de rauwkost was wel te pruimenCool

    Al bij al een toffe trip heel veel gelachen, ze hebben dat goed gedaan die van het Project Team

    Groetjes

    24-02-2008 om 15:46 geschreven door Vogatoro  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
    09-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterschoon
    Het is dan misschien al enkele weken geleden, maar je moet al eens tijd vinden tijdens het blokken en het zitten nietsen om de foto's up te loaden en een nieuw berichtje aan te maken. Never to less, enjoy it.
    Datum: December 2007
    Locatie: Willebroek



    Photobucket

    Photobucket
    Photobucket
    Photobucket
    Photobucket
    Photobucket
    Photobucket

    09-01-2008 om 21:20 geschreven door Vogatoro  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    23-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rust?
    Een mens zou zich soms es afvragen waarom hij in godsnaam bij het Rode Kruis is gegaan, en niet bij  laat  ons zeggen bij "Kant  Klos Club de  lustigge Klossers" of bij vinkenzetter vereniging "De Flierenfluiters" (dit is niet bedoeld als afbreuk naar Kantklossen of vinkenzetten). Net als zovele vrijwilligers offer ik graag eens een weekendje op voor het RK, da's zeker, dat was dit weekend zeker niet alles.

    Het begon allemaal toen op zaterdag ochtend rond 0745 toen we ons bed uitrolden om naar de cursus EHBO te gaan, om het lokaal los te maken voor de cursisten, en een handje toe te steken bij het simuleren. Het lokaal bleek al open te zijn toen ondergetekende aankwam. Geen probleem, we hadden toch nog werk te doen, en dat kon even goed daar gedaan worden. Tijdens de cursus heb ik 2 hersenschuddingen (jawel er zit daar wel degelijk iets) en 5 keer een ontwrichte schouder opgelopen toen de (vrouwelijke) cursisten de "stabiele zijlig" op mij mochten oefenen. Na dit goed en wel overleefd te hebben was het tijd om naar huis te gaan. In de namiddag was er in Oordeghem de "Randé Voe", Dé terugkomdag voor alle monitoren van de sociale hulpverlening. Dit jaar geen voetbal met petanque ballen, of laurentiatjes, maar evenwel wat zere spieren na een middag volleyballen. Enkele foto's met uitleg:

    Farid aan de opslag

    Amber en Ivan "aan elkaar gebonden

    Een prachtige actie die ik jullie niet wou onthouden

    Ik als een blok aan Marijkes been (zoals je kan zien, in opperste concentratie)

    Kate heeft die move gewoon van mij gepikt

    3 op 1 rij

    De indianendans, let vooral op de ellegantie van de dansers

    en terug ...

    Super Hero van Spat en Wat man (Katrien, verbeter me als ik fout zit)

    Niets zo verfrissend als een koele douche na het sporten

    Wet T-shirt Contest?

    De 2 leading ladies van de vakantiekampen: Leen en Emelie also known as Jessy en Fanny van de club red

    De rups, met "Den John" als staart

    andere beer, mijn mascotte van die dag

    Vanochtend om 0645 konden we ons bed uit om in Borsbeek te gaan simuleren voor een cursus Interventie (ook van het RK). Lekker wondjes maken, weglopen van je hulpverlener en andere. Best wel leuk. De komende dagen in het klaslokaal wat bijkomen van de geleverde inspanningen.

    Groetjes,
    Vogatoro




    23-09-2007 om 00:00 geschreven door Vogatoro  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    20-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Killer Whale
    De Orka, gevreesd door vele dieren in de zee, doch, mooi om naar te kijken. Prachtige beelden op prachtige muziek. Meer heb ik er niet aan toe te voegen.

    <object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/t6H8x0evpTs"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/t6H8x0evpTs" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

    Groetjes,

    Vogatoro

    20-07-2007 om 20:54 geschreven door Vogatoro  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SUV's
    We kennen  het fenomeen intussen wel. In een landje waarin zo goed als 98% van alle banen geasfalteerd of gebetoneerd is duiken de laatste jaren steeds meer SUV's op. Voor de ene is het mooi, stoer, de andere vind het gevaarlijk en milieu belastend. Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat de bestuurder van een SUV ongeveer aan het volgende profiel voldoet:
    - ijdel,
    - onzeker,
    - kampt met slechte relaties,
    - seksueel gefrustreerd,
    - ...

    Voor wie me niet helemaal geloofd, of wie net meer wil horen, het stuk waaruit ik geciteerd heb komt uit "Is dat wel zo?" een programma van de Nederlandse televisie. Ziehier het fragment:
    --> http://www.youtube.com/watch?v=M4FQ4iO3Ts8 <--




    17-06-2007 om 21:05 geschreven door Vogatoro  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloed geven doet leven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Rode Kruis wil bloed zien, veel bloed. Jaarlijks heeft het Rode Kruis vele 10 000 den liters bloed nodig om de ziekenhuizen van bloeproducten te voorzien. Zelf ben ik nu een kleine 2 jaar trouwe bloedgever en geef ik af en toe bloeplaatjes (vooral nodig voor mensen met Leukemie).  En vandaag ben ik voor het eerst Plasma gaan geven. Gewoon de vragenlijst invullen, bij de dokter langs en je wordt verder geholpen door enkele vriendelijke verpleegkundigen die alle vragen beantwoorden. Nu ja, bijna alle vragen

    Wat is nu eigenlijk plasma? Wel dat is het hoofdbestanddeel van ons bloed (55%) en bestaat voor het overgrote deel uit water. Verder bevat het ook stollingsfactoren en een hele hoop opgeloste stoffen die we hard nodig hebben. Sommige mensen hebben echter tekort aan deze producten bijvoorbeeld na zwaar bloedverlies of vochtverlies (denk aan zware brandwonden).  Natuurlijk kan je hiervan een kleine hoeveelheid missen, waardoor bloed/plasma/bloedplaatjes geven vrij tot geheel ongevaarlijk is. En daarom is het Rode Kruis continu op zoek naar nieuwe en gezonde donoren. Kom ik in aanmerking om bloed te geven?Lees even de brochure. Zet de stap en red misschien een leven. Want bloed geven doet leven.

    Geen schrik voor de prik!

    Groetjes en misschien tot op een bloedafname

    Vogatoro

    klik --> HIER <-- voor de brochure
    bron: www.rodekruis.be

    15-06-2007 om 16:28 geschreven door Vogatoro  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Onze Microsoft

    die op onze harde schijf zijdt
    geheiligd zij uw Windows®
    uw Update kome
    Uw error geschiede
    in Vista®
    als in XP®
    geef ons heden onze dagelijkse reboot
    en vergeef ons onze illegale kopieën
    zoals ook wij vergeven onze hardware verkopers
    leidt ons niet naar IBM
    maar verlos ons van OS/X
    want Uw is het DOS®
    en de Windows®
    en het NT®
    In eeuwigheid®

    Enter

    10-06-2007 om 13:40 geschreven door Vogatoro  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    01-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lama's
    Dat Nederland op sommige vlakken beter is dan België hoeft natuurlijk niet nog es gezegd te worden. Neem nu bijvoorbeeld humor en tv. Iets waaraan wij in België af en toe nog een puntje kunnen aan zuigen. Hoewel sommige zondagavonden op één me af en toe lachkrampen kunnen geven, gaat mijn voorkeur af en toe uit naar de Nederlandse tv en BNN in het bijzonder (heden ten dage gekend van de grote donor show). Wil je echt weten waarom ik van Nederland houd? Kijk, en zoek op het net naar "De Lama's" you'll soon find out


    Groetjes,
    Vogatoro

    01-06-2007 om 22:50 geschreven door Vogatoro  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    11-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereidings weekend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het gebeurt al wel es dat ik enkele weken na elkaar nauwelijks thuis ben, zo hebben we nu zo'n periode achter de rug. Hoewel, we zitten er nog wat in, en dat vrij kort voor de examens. Enfin. Vorige week zakten een aantal monitoren voor de kamen van de Sociale Hulpverlening  (van het Rode Kruis, uiteraard) af naar het zonnige Tervuren om daar te genieten van een voorbereidingsweekend voor respectievelijke vakantie 2 en 4.


    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    De 2 groepen, onderweg naar de kampplaats voor deze zomer

     Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Muurdecoratie? enfin, het vakantiehuis noemt toch "De Spatter"

     Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Verkenning van de omgeving. Een grasveldje ideaal voor ekele kleine spelen

     Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Een speeltuin, zeer gevaarlijk als er enkele JeugdRodeKruisers in de buurt zijn

     Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Geen commentaar ...

     Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Ziekenwagen van de afdeling Tervuren, waarover ook geen commentaar (hoewel ...)

     Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Brainstormen over het kampthema: Afrika

     Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Elien

     Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Fieke

     Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    M@thiver

     Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Sally

     Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Matthieu, onze hoofdmonitor voor dit jaar

     Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Sabine, onze hoofdmonitrice voor dit jaar

     Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Ann-Sophie en Martijn, van vakantie 4

     Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Cursus jongleren. Ik werd er horendol van

     Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    De dans vand de 7 sluiers? Of gewoon wat oefenen met het jongleren?

     Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Bordjes laten draaien op een stokje. Zo kunnen die tupperware potten en schalen nog ergens terecht

    Wie nog interesse zou hebben in onze vakanties voor kinderen uit de kansarmoede, we hebben nog heel wat monitoren en monitrices nodig. Geen brevetten, lidmaatschap van RK, opleidingen, ... vereist. Meer info vind je op de website van het Rode Kruis, Jeugd Rode Kruis en verder op dit blog.

    Groetjes,

    Vogatoro

    info te vinden op:
    www.rodekruis.be
    www.jeugdrodekruis.be
    www.bloggen.be/vogatoro
    www.hulpdienstenforum-vlaanderen.be

    11-05-2007 om 23:44 geschreven door Vogatoro  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch Kampioenschap roeien
    blijkbaar alweer een tijdje geleden dat we nog eens iets toegevoegd hebben.'t Is dat we 't zo druk hebben. Enfin, in alle drukte hebben we toch een momentje gevonden om even enkele foto's van het Belgisch Kampioenschap Roeien te plaatsen.

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    De "Pontonverantwoordelijke" (c'était moi)met dank aan Toon voor de foto Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Klaar voor de start, een skiffer van ARV Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    De chef, in close up (Toon kreeg er geen genoeg van) Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Alignement please, het klaarleggen van de boten voor de race Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Het begin van de race
     Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Overzicht van de start, wachtend op het sein
    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Attention, GO! De start van de race
      Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Norgmaals het klaarleggen van een boot (eentje van de Gentse RS als ik me niet vergis) Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Overzicht van de banen
     Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Wachten op de start

    Het was een fijn en warm weekend, alle medewerkers hebben goed gewerkt, op naar het BK van 2008. Volgend jaar gaan we wel wedden wie er het eerst in het water ligtLaughing


    03-05-2007 om 11:58 geschreven door Vogatoro  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    14-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnaval roeie
    Na herhaaldelijk aandringen, zagen en zo meer: Hier speciaal voor de TRT-roeierkes die samen met mij in februari het lef hadden verkleed te komen roeien.

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Jammer, 't zijn er maar 3, de rest vind k niet meer. Meer foto's van Hazewinkel: www.trt-hazewinkel.be

    14-04-2007 om 22:30 geschreven door Vogatoro  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    02-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Startkabels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  
    Je kan nooit aan iets beginnen, zonder je op voorhand wat voor te bereiden. Dat moeten ze op "De sociale" geweten hebben, en daarom zakten dit weekend zo'n 12 (toekomstige) monitoren voor de vakantiekampen van de Sociale Hulpverlening van het Rode Kruis af naar Dworp (het Mekka van het RK en nog een aantal verenigingen) voor een 2 dagen durende opleiding.
    Over de reisweg ga ik niet teveel ver vertellen, gezien ik de NMBS (Nationale Maatschappij van Bangelijke Stakingen) niet al te veel in diskrediet wil brengen (weet alleen dat ik te laat was). Deze start heeft ons echter niet belet er een fantastisch weekend van te maken, waarin we heel wat geleerd hebben, en ervaringen konden delen.

    Jammer genoeg heb ik geen foto's van de workshops. Die heb ik per ongeluk verwijderd. Denk dus niet na deze fotoreeks dat we tijdens het weekend constant in de bar gehangen hebben (Dé beruchte Dworp bar). Aan iedereen van het weekend, een dikke JRKnuffel, en Hasta la Fiesta (over 20 dagen is het zover)
     Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Meer foto's zouden normaal gezien binnenkort op de website van het Jeugd Rode Kruis moeten verschijnen (www.jeugdrodekruis.be). Mensen wij zoeken nog monitoren, meer info vind je op de website van het JRK, of op de website van het Rode Kruis, bij de Sociale Hulpverlening  http://www.rodekruis.be/NL/Activiteiten/SocAct/Kinderen

    02-04-2007 om 12:42 geschreven door Vogatoro  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    23-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hospitaal
    Laats lag ik in een hospitaal,
    zo eentje derde klas.
    Met zijn negenen in een zaal,
    een janboel dat het daar was.

    Ik lag in een grote kamer,
    die voor "diverse ongelukken"
    De meesten nog heel,
    sommigen echter aan stukken.

    Naast me lag een judoka,
    zij viel over de mat.
    Haar mooi gezichtje en neus,
    zijn nu beide zo plat.

    Over me lag een tennisser,
    uit Rusland
    Zijn tegenstander brak niet alleen diens opslag,
    maar ook zijn hand.

    En dan een jonge dame,
    eentje van 650 ons.
    Haar vriendje - een bokser -
    gaf haar laatst de bons.

    Er was ook nog een boogschutter,
    die lag ook niet stil.
    Zijn tegenstander miste wel het doel,
    maar niet zijn bil.

    Een korfbalspeler,
    die ligt aan de andere kant.
    Ook hij ziet er niet uit,
    hij viel door de mand

    Toen had je nog die ruiter,
    met één been in het graf.
    Hij zat meteen op zijn paard
    maar viel telkens draf.

    Niet te vergeten de duiker,
    die plots kwam aanwaaien.
    Het had weinig gescheeld,
    of hij was naar de haaien.

    Als voorlaatste lag er een man,
    en die riep doodleuk.
    "Ik ben wiskundeleraar,
    en ik heb een breuk"

    En kastje 9,
    dat was ik dus.
    Ik lag ziek in bed,
    geveld door een computervirus
    (C) Vogatoro

    23-03-2007 om 00:00 geschreven door Vogatoro  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    26-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Cher

    X aantal maanden na datum komt het er dan toch eens van, ik ga proberen een aantal foto's van ons roeitochtje op de Cher proberen op het net te plaatsen. Later volgen er ook nog van het nieuwjaarsroeien, en het carnavalsroeien. Veel plezier alvast.

    Groetjes,
    Vogatoro Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting Wie er niet genoeg van krijgt, kan altijd doorklikken naa www.trt-hazewinkel.be, om daar in het foto archief te neuzen.


    26-02-2007 om 16:09 geschreven door Vogatoro  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    22-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Affiche


    Photobucket - Video and Image Hosting Vertel het voort!

    22-02-2007 om 22:15 geschreven door Vogatoro  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in een zomer met pit?

    Mensen die het archief van mijn blog eens bezocht hebben, zullen het misschien al gezien hebben. Vorig jaar ging ik met het Rode Kruis op kamp, met kinderen die in de kansarmoede leven. Dit jaar wil het RK 500 kinderen de vakantie van hun leven bezorgen. Daar is volk voor nodig. Véél volk. Voel je je geroepen om 1 weekje van je grote vakantie te besteden als Monitor Of Logistieker? Laat dan iets weten aan de Dienst Sociale Hulpverlening van het Rode Kruis.

    Misschien een woordje uitleg bij de kampen zelf. Voor de start van de kampen moeten we eventjes terug in de tijd, we zijn dan 1988. In dat jaar werd er samen met acteur Ugo Prinsen, een Vlaamse acteur die jammer genoeg in 2004 overleden is. Samen met Nonkel Bob en een aantal maatschappelijk kwetsbare kinderen gingen ze op daguitstap. Het werd een onvergetelijke dag waarop heel wat gezongen en gelachen werd. Door het succes gingen er stemmen op dat het niet bij die ene dag moest blijven, maar dat er meer moest komen.

    En er zou meer komen. Een jaar later ging de eerste ploeg op kamp. 32 maatschappelijk kwetsbare kinderen gingen met hun begeleiders naar Friesland op zeilkamp. Hoewel niemand echt ervaring had met de doelgroep, werd het een succes, dat tot 2002 herhaald werd. Vanaf 1992 werden er ook kampen in het binnenland georganiseerd. En langzaamaan steeg het aantal kampen. Vorig jaar organiseerde RK Vlaanderen 10 kampen, en dit jaar kunnen we 500 kinderen een fantastische vakantie laten beleven.

    Dat zijn ongeveer 13 kampen. En daar hebben volk voor nodig. zoals ik zei Héééél vééél volk.

    Nu wie hebben we eigenlijk nodig? Wel de monitoren zijn tussen 18 en 35 jaar oud (of jong). Kampervaring mag, maar is niet verplicht. Je houdt gedurende 5 dagen samen met je collega moni's de kinderen bezig. Aan de ganse voorbereiding gaat wel wat werk en tijd vooraf. Er is een opleidingsweekend, dan is er een voorbereidingsweekend, en dan moet je de spelen in elkaar steken, en de week plannen (per groep)

    Voor de Logistiekers is een ander pakket weggelegd, zij zijn meer dan "alleen maar" kook- en boodschappenploeg. Zij doen ook kleine klusjes, en ondersteunen als het nodig is de monitoren of vangen kinderen op die het wat moeilijker hebben.

    Als je interesse zou hebben en je wil meer weten, hier kan je een folder met meer info vinden.
    Mailen kan je altijd naar rodekruisvakanties@rodekruis.be

    Vertel het voort.

    Groetjes
    Vogatoro
    Monitor

    22-02-2007 om 21:58 geschreven door Vogatoro  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)


    Mijn ellebogen zijn niet om te duwen,
    maar om te omarmen

    Archief per maand
  • 06-2010
  • 11-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 09-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Foto

    Babbelbox
  • hallo
  • leuke blog
  • HAha Bart
  • hallo
  • veel blogplezier

    Druk op de knop, en laat een babbel achter;)


    Laatste commentaren
  • hallo (Erna)
        op Eindelijk winter
  • thx (sabine)
        op Rendé Vou
  • {TITEL_VRIJE_ZONE}


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs