Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    20-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
    1. Alcoholvrije aperitief: Apple Splash- op basis van fruitsap

    2.      Apple Splash  Voor 1 persoon

    3.       Ingrediënten 

    ·       1/3 glas sinaasappelsap, vers geperst (80 ml)

    ·       1/3 glas ananassap, vers geperst(80 ml)

    ·       1/3 glas appelsap, vers geperst(80 ml)

    ·       Scheutje citroensap, vers geperst.

    ·       2-3 schepjes Nutilis poeder, Nutricia

    ·       Citroenschijfje

     

    4.      Bereidingswijze

    Meng de sinaasappelsap, ananassap en appelsap in een voldoende groot glas en voeg een scheutje citroen toe. Zeef het geheel. Voeg 2 tot 3 schepjes van de indikkingspoeder toe en roer goed met een vork of garde tot dat de poeder goed is opgelost. Roer daarna nog 1 tot 2 minuten zachtjes en laat nadien even staan tot het de gewenste consistentie heeft. In dit geval is het honingdikte. Decoreer met een schijfje citroen.

     

    5.      Voedingswaarde

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suikers

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (240 ml)

    135kcal

    31,2g

    23,2g

    1,1g

    1g

    0,2g

    0,04g

    0g

    0g

    Per 100ml

    56kcal

    13g

    9,6g

    0,4g

    0,4g

    0,08g

    0,01g

    0g

    0g

    En%

    100

    92,5

    38

    3

    3

    1,5

    0

    0

    0

     

    6.      Bron: Gebaseerd op https://www.dekookbijbel.be/nl/recept/recepten/item/apple-splash geraadpleegd op 18/11/19. En https://www.nutilis.com/product/nutilis-powder geraadpleegd op 18/11/19.

     

     

     

     

     

     

     

     

    1.       Vispannetje met zalm en kabeljauw in de oven met puree en tuinkruiden.

    2.      Voor 1 persoon

    3.       Ingrediënten 

    Vispannetje:

    ·       1 kleine wortel, 50g

    ·       Prei (wit) ½, 100g

    ·       1 eetlepel bakmargarine, 10g

    ·       Snuifje peper en zout

    ·       Witte wijn, 50ml

    ·       Room, light 100ml

    ·       ½ bouillonblokje vis 5g

    ·       Sausbinder (optioneel)

    ·       Kabeljauw filet in blokjes (1,5 cm x 1,5 cm) 40g

    ·       Zalmfilet in blokjes (1,5 cm x 1,5 cm) 40g

    ·       Garnalen 25g

    ·       ¼ eetlepel Peterselie gehakt, vers 3g

    ·       Gruyère kaas 25g

    Puree:

    ·       Aardappelen,  vastkokend 150g

    ·       ½ eetlepel bieslook 6g

    ·       ½ eetlepel bladpeterselie 6g

    ·       Halfvolle melk, 60 ml

    ·       Scheutje olijfolie, 5g

    ·       Snuifje nootmuskaat

    ·       Snuifje peper

    ·       Snuifje zout

     

    4.      Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 180° C. Maak de groenten en kruiden schoon. Snij de wortelen in plakjes, de prei in ringen. Fruit de wortelen en prei in bakmargarine. Kruid met peper en zout. Blus met de wijn en roer er de room door, en het verkruimelde bouillonblokje. Laat sudderen tot de wortelen beetgaar zijn. Eventueel kun je wat sausbinder toevoegen. Beboter een ovenschaaltje en verdeel er de vis, de garnalen en de groenten over. Bestrooi met peterselie. Werk af met de kaas en zet 20 à 25 minuten in de oven.
    Schil de aardappelen met een
    aardappelmesje of een dunschiller, snij ze vervolgens in ongeveer even grote stukken (zodat ze gelijktijdig gaar zijn) en was ze onder stromend water. Spoel de bieslook en peterselie af onder stromend water en hak het vervolgens fijn.
    Kook de aardappelen gaar in ‘licht gezouten’ water. Giet de aardappelen af en laat uitdampen. Plet fijn met een pureestamper en voeg de melk geleidelijk aan toe. Giet er een scheutje olijfolie bij en roer door elkaar of klop luchtig op met een houten lepel, zodat je een gladde puree bekomt. Voeg de verse, fijngehakte kruiden aan de puree toe en meng alles goed om. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

     

    5.      Voedingswaarde

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (675 g)

    758kcal

    58,4g

    10,1g

    39,4g

    35,5g

    13,8g

    11g

    3,5g

    Per 100g

    112kcal

    8,6g

    1,5g

    5,8g

    5,2g

    2,04g

    1,6g

    0,5g

    En%

    100

    31

    6

    21

    42

    16

    13

    4

     

    6.      Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/3831/vispannetje-met-zalm-en-kabeljauw-in-de-oven-1 geraadpleegd op 18/11/19.

    https://kookrecepten.wordpress.com/2007/09/17/kruidenpuree/ geraadpleegd op 19/11/19.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs