- Alcoholvrije aperitief:
Apple Splash- op basis van fruitsap
2. Voor
1 persoon
3. Ingrediënten
· 1/3
glas sinaasappelsap, vers geperst (80 ml)
· 1/3
glas ananassap, vers geperst(80 ml)
· 1/3
glas appelsap, vers geperst(80 ml)
· Scheutje
citroensap, vers geperst.
· 2-3
schepjes Nutilis poeder, Nutricia
· Citroenschijfje
4. Bereidingswijze
Meng de sinaasappelsap, ananassap en
appelsap in een voldoende groot glas en voeg een scheutje citroen toe. Zeef het
geheel. Voeg 2 tot 3 schepjes van de indikkingspoeder toe en roer goed met een
vork of garde tot dat de poeder goed is opgelost. Roer daarna nog 1 tot 2
minuten zachtjes en laat nadien even staan tot het de gewenste consistentie
heeft. In dit geval is het honingdikte. Decoreer met een schijfje citroen.
5. Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suikers
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (240
ml)
|
135kcal
|
31,2g
|
23,2g
|
1,1g
|
1g
|
0,2g
|
0,04g
|
0g
|
0g
|
Per 100ml
|
56kcal
|
13g
|
9,6g
|
0,4g
|
0,4g
|
0,08g
|
0,01g
|
0g
|
0g
|
En%
|
100
|
92,5
|
38
|
3
|
3
|
1,5
|
0
|
0
|
0
|
6. Bron:
Gebaseerd op https://www.dekookbijbel.be/nl/recept/recepten/item/apple-splash
geraadpleegd op 18/11/19. En https://www.nutilis.com/product/nutilis-powder
geraadpleegd op 18/11/19.
1.
Vispannetje
met zalm en kabeljauw in de oven met puree en tuinkruiden.
2.
Voor 1 persoon
3.
Ingrediënten
Vispannetje:
· 1
kleine wortel, 50g
· Prei
(wit) ½, 100g
· 1
eetlepel bakmargarine, 10g
· Snuifje
peper en zout
· Witte
wijn, 50ml
· Room,
light 100ml
· ½ bouillonblokje
vis 5g
· Sausbinder
(optioneel)
· Kabeljauw
filet in blokjes (1,5 cm x 1,5 cm) 40g
· Zalmfilet
in blokjes (1,5 cm x 1,5 cm) 40g
· Garnalen
25g
· ¼
eetlepel Peterselie gehakt, vers 3g
· Gruyère
kaas 25g
Puree:
· Aardappelen, vastkokend 150g
· ½
eetlepel bieslook 6g
· ½
eetlepel bladpeterselie 6g
· Halfvolle
melk, 60 ml
· Scheutje
olijfolie, 5g
· Snuifje
nootmuskaat
· Snuifje
peper
· Snuifje
zout
4.
Bereidingswijze
Verwarm
de oven voor op 180° C. Maak de groenten en kruiden schoon. Snij de wortelen in
plakjes, de prei in ringen. Fruit de wortelen en prei in bakmargarine. Kruid
met peper en zout. Blus met de wijn en roer er de room door, en het
verkruimelde bouillonblokje. Laat sudderen tot de wortelen beetgaar zijn.
Eventueel kun je wat sausbinder toevoegen. Beboter een ovenschaaltje en verdeel
er de vis, de garnalen en de groenten over. Bestrooi met peterselie. Werk af
met de kaas en zet 20 à 25 minuten in de oven.
Schil de aardappelen met een aardappelmesje
of
een dunschiller,
snij ze vervolgens in ongeveer even grote stukken (zodat ze gelijktijdig
gaar zijn) en was ze onder stromend water. Spoel de bieslook en peterselie af
onder stromend water en hak het vervolgens fijn.
Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet de aardappelen af en
laat uitdampen. Plet fijn met een pureestamper en voeg de melk geleidelijk aan
toe. Giet er een scheutje olijfolie bij en roer door elkaar of klop luchtig op
met een houten lepel, zodat je een gladde puree bekomt. Voeg de verse,
fijngehakte kruiden aan de puree toe en meng alles goed om. Breng op smaak met
peper, zout en nootmuskaat.
5.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (675 g)
|
758kcal
|
58,4g
|
10,1g
|
39,4g
|
35,5g
|
13,8g
|
11g
|
3,5g
|
Per 100g
|
112kcal
|
8,6g
|
1,5g
|
5,8g
|
5,2g
|
2,04g
|
1,6g
|
0,5g
|
En%
|
100
|
31
|
6
|
21
|
42
|
16
|
13
|
4
|
6.
Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/3831/vispannetje-met-zalm-en-kabeljauw-in-de-oven-1
geraadpleegd op 18/11/19.
https://kookrecepten.wordpress.com/2007/09/17/kruidenpuree/
geraadpleegd op 19/11/19.
Reacties op bericht (0)
|